Menetrend

Küzdelem a keretbe kerülésért: az elkapók

2014. 07. 09. 13:22
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek, Offseason 2014
Az egyik legnagyobb bizonytalanság az egész keretben az elkapók körül van. Szóval hajrá, vegyük őket picit jobban szemügyre.


Jelenleg a keret tagjai:

- Danny Amendola
- Josh Boyce
- Aaron Dobson
- Julian Edelman
- Jeremy Gallon
- Jeremy Johnson
- Brandon LaFell
- Matthew Slater
- Kenbrell Thompkins
- Wilson Van Hooser
- Reese Wiggins

Kérdőjelek:

A WR különítmény igencsak érdekes és több olyan kérdés is felmerül velük kapcsolatban, amikre csak később fogunk választ kapni.
Az egyik pont, hogy vajon a most a keretben levő elkapók elég jók-e ahhoz, hogy maximalizálják Tom Brady képességeit.Sokan azt mondják, hogy nem, míg mások erősen igen pártiak. A nem oldalon a fő indokként az áll, hogy a csapatnak nincs egy igazi külső elkapója, amolyan Randy Moss típusú, aki magas, gyors, jók a kezei és hosszában, a számokon kívül is meg tudja nyújtani a pályát. Igaz ugyan, hogy van Edelman és a többiek, de ők se nem magasak, se nem annyira kiemelkedőek, mint mondjuk – a korábban hozzánk vizionált – André Johnson vagy Megatron vagy az ifjú titánok (A.J. Green, Julio Jones, Alshon Jeffery). Másik ok pedig a séülések lehetnek, hiszen az összes olyan elkapó akire a következő szezonban számítani lehet, vagy tavaly is sérült volt vagy épp lábadozik vagy elég tetemes listája van sérülésekből.
Az igen oldalon, pedig sok a “ha”. Ha Gronk meggyógyul, akkor TB-nek ott a kedvenc célpontja, aki amellett, hogy nagyon hatékony, még a figyelmet is elveszi az elkapókról, így ők szabadabban mozoghatnak. Másik ok pedig az újoncok és Amendola plusz egy éve a Pats rendszerében. Igaz, Amendola esetében tavaly a Bills elleni szezonnyitón láthattuk, mire képes amikor egészséges és a kémia is meg van TB-vel. A 3 másodéves elkapó (Dobson, Boyce és Thompkins) esetében pedig a 2nd year jumpot várják sokan.

A biztos kerettagok:

4 embert tartok jelenleg biztos befutónak. Edelmannal most kötött a csapat egy hosszútávú szerződést, plusz tavaly ő volt Brady kedvenc célpontja, számai és játéka alapján egy csodás Welker utód, így ő 100%, hogy marad. Dobson, a tavalyi második körös pickje a csapatnak, aki elég jó újonc évet futott, az első számú szélsőelkapó hely várományosa, miután felépült offseasonbeli láboperációjából. Matthew Slater nem azért marad, mert elképesztően jó elkapó lenne, közel sem az. Viszont elképesztően jó special team tag és nem mellékesen kapitány is már évek óta. Egy ilyen embert nem fog kitenni a csapat. Neki ugyan lejár idény végével a szerződése, de nagyon csodálkoznék, ha a csapat nem akarná majd megtartani. Amendola összetettebb kérdés. Neki kilóméteres a sérülés története, emiatt sokan nem is igazán látnak benne fantáziát. Azonban, ha egészséges, akkor elképesztő dolgokat müvel a pályán. Vele kapcsolatban csak annyi megjegyzésem lenne, hogy Edelmannak is a tavalyi idény előtt állandóan egészségügyi gondjai voltak, igaz nem is keresett annyit, mint Amendola. Amendolát, ha most kitenné a csapat, akkor tetemes dead money maradna utána, míg az idény végi távozással ez jelentősen kevesebb lenne. Így, ha már Danny fiút el akarják küldeni, akkor szerintem az idény után lehet ez reális.

Valószínü kerettagok lesznek:

Az elmúlt 4 évben a rosteren 5 és 8 között mozgott a WR mennyiség, tavaly 7 volt ez a szám. Így maradjunk is ennél, főleg, hogy sok az OL és QB, akiknél kellhet a hely. Így maradt 3 hely, amire megint kisebb tumultus alakult ki, bár nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne a helyzet, maximum 1-2 hely esetén.
A valószínü kategóriába nálam egy ember van, mégpedig Boyce. Tavaly a 4. körben draftolta a csapat, ami már ad neki egyfajta biztosítékot, de emellett rettenet gyors és az offseason eddigi részében mindenki ámuldozott, hogy mennyire jól megy neki a játék. Ennyi kérem szépen. az ő végső helyét 90%-ra teszem.

A maradék 2 helyért küzdhetnek:

Hát, kevésbé ideális esetben az a maradék két hely, akár 1 is lehet. Ha mindenki egészséges lesz és a vezetőség lát fantáziát egy 6 fős WR csoportban, akkor simán elképzelhető, hogy nem is lesz több hely. De most maradjunk a 7 fős elosztásnál.
Ide véleményem szerint 3 ember érhet oda. Thompkins, LaFell és Gallon.
Thompkins a harmadik tagja a tavalyi újonc elkapó csoportnak és az idény elején ő is letette jópárszor a névjegyét, igaz utána eltünt, mint szürke szamár a ködben. Nála az inkonzisztencia volt a legfőbb negatívum. Viszont az idei offseasonban ő profitált eddig a legtöbbet Dobson hiányából. Általában ő volt a helyettes az első csapatnál és nagyon sok pozitív vélemény jött Thompkins munkájáról is.
LaFellt annak ellenére nem tartom biztosnak, hogy 3 éves szerződést kötött vele a csapat. Igaz ugyan, hogy a mostani keret egyik legmagasabb tagja (6’2) és van pár évnyi tapasztalat a háta mögött, de lehetett hallani olyan hangokat, hogy kis nehézséget okoz neki a playbook megtanulása. Ez nem igazán pozitív, mivel a Pats játékhívásai alapból nem egyszerüek, plusz sokszor gyorsak is. Mindemellett sérült is volt, tehát sok edzésen nem is volt elérhető.
LaFellre lehet veszélyes Gallon. Alapvetően teljesen más típusú és felépítésü játékosok. Gallon 5’8 és – már – 184 font súlyú. Inkább a edelmani stílus fekszik neki, azaz fürge, gyors irányváltós megoldások a slotból. A 7. körben lett behúzva, ami szerintem semmit nem jelent, de mások szerint ez picike biztosíték lehet a számára. Visszahordásokban is be lehet amúgy vetni, ami növelheti az értékét. Számomra itt az a kérdés, hogy Amendolával mit akar a vezetőség hosszabb távon. Ha ugyanis a szezon végén szélnek eresztik, akkor Gallon felléphet a megüresedett helyre, a slotba.

Cut vagy PS:

Elképzelhető egy olyan variáció is, hogy LaFell marad, Gallon a PS-be kerül és ha valami nem müködik, akkor Gallont felhozzák. Az újoncokat kivéve senki nem tehető PS-be.
Wiggins sem magas (ez persze nem meglepő), viszont annál gyorsabb. 40 yardos ideje 4,37, 3cone drillje pedig 6,89. Ez a két mutató segíthet neki egy PS hely megszerzésében, mivel gyors játékosokra mindig szükség lesz, ha más nem, akkor a special teambe vagy visszahordónak.
Wilson van Hooser szintén nem egy égimeszelő, 6‘0 és 192 font. Lassabb, mint Wiggins, viszont erőteljesebb alkatú is. Túl sok érdemlegeset a Troy (ide járt egyetemre) sem sikerült megtudnom.
Jeremy Johnson még Gallonnál is pehelysúlyúbb a maga 179 fontjával, ami alig 80 kiló. 4,46-os 40 yardja volt. Az SMU egyetemre járt, ahol utolsó évében egészen jól teljesített (112 elkapás, 1.112 yard).

Amennyiben Gallon a PS-ben köt ki, akkor szerintem max. Wigginsnek lehet esélye szintén a tartalékok közt, míg Gallon 53-as kerettagsága esetén talán még Johnson érhet oda.
Szerintem azonban valószínübb a Wiggins forgatókönyv és van Hooser illetve Johnson bajtársak el lesznek engedve.

Hozzászólások

2014. 07. 09. 18:51
Boyce keretbe kerülése jelentősen rontja (valószínűleg le is nullázza) Gallon esélyeit. Tavaly már láttuk, hogy mennyire hatékony lehet egy egészséges Boyce labdával a kezében, akár rövid slant passzoknál, vagy éppen reverse futásoknál. Ehhez plusz használható mélységi átadásokhoz, de alapvetően a slotból lehet hatékony.
2014. 07. 09. 21:00
Gordon
Illetve tavaly megkapta már a KR pozít is igaz Slater folyamatosan letérdeltette:-)
Én 7 WR-t tippelek Slater miatt és remélem, hogy Garoppolo mutat annyit, hogy nem 3 qb-val kell nekimennünk a szezonnak, kell a mélység ide és a védelembe is.
2014. 07. 10. 08:41
Gallont én is inkább a PS-be várom, de BB-böl én személy szerint bármit kinézek :)
2014. 07. 09. 21:03
zozo692
Sok ez a tíz napos szünet az oldalon... :-)

Nekem Gallon nagyon szimpatikus, kár lenne érte, de sajna teljesen logikus, amit írsz.
Remélem, lesz helye a ligában. Arról van hír, hogy az edzések során mit produkált?
Boyce 1200y/5td (2014)
2014. 07. 09. 21:04
zozo692
2014. 07. 09. 21:11
Gallon vagy nem edzett, vagy a rehab csoport tagja volt az OTA és minicamp során.
2014. 07. 09. 21:18
zozo692
Akkor javultak az esélyei...
2014. 07. 10. 09:45
tommasi
Szerintem mi pont nem az a csapat vagyunk akik csak úgy össze vissza szórjuk a pénzünket.
Gondolok itt Brandon LaFell esetére.
3 milliót fizettünk neki,csak az aláírásáért.
Ha másért nem is (nem ismerem milyen képességei vannak),de a belefektetett pénz miatt nálam ő biztosan benne lesz az 53-ban.
2014. 07. 10. 15:14
MemphisM
Én Thompkinst várom mindenhova :) vhogy tavaly nagyon megkedveltem! És nem csak a Saints meccs miatt!
2014. 07. 11. 00:45
nosbiglem
És a 3ik helyen Tom Brady!
http://www.patriots.com/media-center/videos/Top-100-Players-of-2014-Tom-Brady/85ef1922-168d-4036-8f05-6d39e81fb0ef
2014. 07. 11. 02:24
attnagy
Legnagyobb mondat a klipben: You can have your Manning,I'll take my Brady! :)
2014. 07. 11. 07:17
DeXTeR
OFF:
Andre Johnson-nal hoztak szóba minket.
AJ kérte a HOU-t hogy cseréljék el.
Minket főként Brady miatt, ill amiatt hogy eléggé kéne egy fizikális szélső elkapó is.
Mindenesetre érdekes eljátszani a gondolattal, hogy milyen brutál párt alkotna ez a 2 srác itt...
2014. 07. 11. 08:33
Nem elvetélt ötlet. Egy kérdés csupán, ami felmerülhet Johnsonnal kapcsolatban, hogy hajlandó-e lemenni a fizuigényében annak érdekében, hogy végre SB-ért harcolhasson és végre méltó QB dobálhasson neki.

A többi csapat, akiket összehoztak vele, nem annyira téma. Cleveland? Ok, ott van Manci, de kérdés ö mit tud leteni rookie-ként az asztalra és bizony Johnson sem lesz fiatalabb.
Panthers esetleg, Newton miatt, de kb ennyi.
Jets? Na ne, Smith vagy Vick dobáljon neki?
Ravens lehet szerinte még a képben, mivel ott van Flacco, aki annyira nem rossz irányító és a rendszer sem gáz.
Seahawks, ok nyertek egy SB-t, de nem azért mert Wilson szétdobálta volna magát. Persze Harvinnal szép páros lehetnének.
Kansas-nél ott van Smith, aki megint csak nem rossz és a csapatra is ráférne a segítség.
A Raisersnél meg ott van Schaub, csak épp a csapat nincs azon a szinten, hogy SB-ért menjen.

Tehát, ha lejjebb tud adni az igényeiböl, akkor a top2-3-ban simán ott a Pats is.
Nekem tetszene az ötlet.
2014. 07. 11. 10:41
bence.szel
Elvileg a fizetési igényéből nem hajlandó engedni egy centet sem, annyiba menne bele, hogy át legyen struktúrálva a szerződése.
2014. 07. 11. 11:04
Elvileg nekünk sem kell Johnson :)

Persze, most ott borult ki a bili nála, hogy ha nem lesz jelen a training campen, akkor nem kapja meg az érte járó 1 millás bónuszát. Viszont ö azt kérte a vezetöségtöl, hogy respektálva az elmúlt évek engedményeit a csapat felé, most ök legyenek jó arcok és fizessék ki neki a pénzt és ígéri, hogy közben keményen dolgozni fog, hogy a formája megmaradjon. Erre mondtak nemet BoB-ék.

Egy 33 éves játékosnál nehéz egy 3 éves szerzödést átstruktúrálni, max ha nagyon sok teljesítmény bónuszt tesznek bele.

De továbbra is hiszek benne, hogy a BB-TB-SB szentháromság még mindig elég ahhoz, hogy egy Johnson szintü ember kevesebbért is játszon itt.

Azért egy olyan feállás, hogy: Johnson-Edelman-Amendola-Dobson + Gronk + Vereen, szerintem kiverné a biztosítékot az ellenfélnél :)
2014. 07. 11. 14:32
zozo692
Nálam is kiverné a biztosítékot. Ilyen felállással azért lenne annyi rinya azok részéről, akik nem kapnak labdát, hogy zengene az öltöző, aztán meg jönne a leszarom effekt. Nem kell...
2014. 07. 11. 14:36
Nem feltétlen értek egyet veled. A Patsbe pont nem azok játszanak, akik nagyon jajonganának. Szerintem nagyon is értékelnék Johnson jelenlétét.
2014. 07. 11. 19:24
pm11
azért ha esetleg év végén megdobnak egy gyűrűvel azt hiszem én pl le tudnám nyelni a békát....
2014. 07. 11. 15:22
lipi
Nagyon nem kell lejjebb adni a fizuigényt. Idén 3m alatt kellene fizetni neki. A többit a Texans állja :).
Mondjuk a maradék két év kicsit necces lehet, de Hernandez pénzét is túléltük...
2014. 07. 11. 14:56
BaP
Valahol olvastam, hogy a Pats az igencsak telített OL-ből 2 embert kimozgatva, néhány ügyes megoldással simán tudna helyet csinálni AJ-nek.

Nem tudom, bennem vegyes érzések vannak ezzel kacsolatosan, de mivel Gronk, Dola,Dobson sőt még KT egészségi állapota is kérdéses, nem volna baj egy extra erő az offense-be.
2014. 07. 11. 15:24
Andre Johnson szerződése a cserét követően: 10M (2014), 10.5M (2015) és 11M (2016). A Patsnek 6.4 millió szabad helye van 2014-re, szóval némi átalakítással AJ szerződésén különösebb nehézség nélkül be lehetne tolni a sapka alá.

DE!

Ha nem enged fizetési igényéből és aláíráspénz formájában alakítják át a szerződését, csökkentve a 10M hitet 2014-ben, azzal már olyan terhet kreál a csapat, ami problémássá teszi, hogy 15-ben vagy 16-ben kitegye a csapat, ha a bére már nem lesz arányos a teljesítményével.

Ez utóbbi a legnagyobb félsz. Egyrészt jövő nyáron már 34 éves lesz, jó formán bármelyik évben összezuhanhat a játéka. Másrészt Ochocincó az első naptól el volt átkozva mert képtelen volt megtanulni a Pats passzjátékának felépítését és saját szerepét. Andre Johnsonnak is mindent nullárról kellene kezdeni, mert Kubiak alatt WCO-ban játszottak.

TRADE követelőző hozzáállása miatt nehéz elhinni, hogy hű de keményen vetné bele magát a munkába. Még ha úgy tenne akkor sincs garancia, hogy képes lesz megbirkózni vele.
2014. 07. 11. 15:26
2014. 07. 12. 08:49
zozo692
Én azért szeretem ezt az oldalt, mert elmondjuk sokan a sejtéseinket és érzéseinket egy adott témával kapcsolatban, majd mindig jön valaki és olyan vegytiszta érvrendszert tár elénk, hogy csak pillázok.
A legnagyobbak vagytok.
2014. 07. 12. 10:59
narbony78
Gyűrűt akar nyerni és ezt a Texansban nem fog! Érzi, hogy pl. nálunk az idén van esély rá...
2014. 07. 11. 14:16
&ris
Szegény Austin Collienak megint esélye sem volt...
2014. 07. 11. 14:33
zozo692
Én is sajnálom, nagyon tehetséges srác volt. De annyi ütést és az azt követő agyrázkódást kapott, hogy Amendola hozzá képest egy top egészségű playa.
2014. 07. 11. 15:25
Elképzelhető, hogy szeptembertől megint ő lesz a #1 vészmegoldás és a többiek egészsége függvénéyben fog ki-bekerülni a csapatból.
2014. 07. 11. 21:30
zozo692
Én örülnék ennek, mert szerintem amikor pályán volt és mikor felé ment a tojás, valahogy nyugodt voltam az elkapást illetően (de arra mindig figyeltem, hogy hogyan állt fel az ütközés után).
2014. 07. 11. 16:20
DeXTeR
Azért így milyen sz*r lehet játszani, hogy tudod, hogy csak azért vagy jó, mert nincs más, nem pedig azért mert kivételes a képességet :/ "Hahó, XY kiesett, jöhetsz"
utána meg "kösz, csá"
2014. 07. 11. 21:33
zozo692
Szerintem nagyon szeretnek játszani, de azt pl. Collie esetében a helyében mérlegelném, hogy mennyit nyújt egzisztencia szempontból a futball, és mit kockáztat érte. De mivel sohasem voltam élsportoló, ezt nem érthetem.
2014. 07. 11. 21:33
zozo692
Szerintem nagyon szeretnek játszani, de azt pl. Collie esetében a helyében mérlegelném, hogy mennyit nyújt egzisztencia szempontból a futball, és mit kockáztat érte. De mivel sohasem voltam élsportoló, ezt nem érthetem.
2014. 07. 12. 14:11
49ers
Collie a liga nagyon jó elkapói között lenne, ha a teste bírta volna a folyamatos terhelést. Szerintem inkább azt lehet nehéz megélnie, hogy nála gyengébb képességűek vannak előtte a sorban és az ő kiesésüket kell "várnia"
2014. 07. 12. 18:59
Huszas71
Nagyon off, de talán érdekel valakit a draft kulisszái mögé enged betekintést:
http://filmbirodalom.com/watch-embed-241644-18178
2014. 07. 13. 02:48
nosbiglem
Én láttam a filmet! Nagyon sokat vártam tőle. Megmondom őszintén csalódtam.
2014. 07. 15. 10:30
mammut
Sziasztok!

Pár hete elkezdtem olvasni az oldalt, és nagyon jónak tartom, köszönet a szerkesztőknek, cikkíróknak, kommentelőknek - nagyon sokat tanultam máris!

Életem első hozzászólására határoztam el magam a cornerback-es cikkhez, de valamiért nem sikerül - mondjuk nem lett volna nagyon épületes hozzászólás, csak annyi, hogy szerintem van egy poszt a csapatban, ami még a cornerback pozíciónál is erősebb, a QB :).

Nem tudom, hogy az én készülékemben van-e hiba, hogy nem tudok hozzászólni, mert ehhez a cikkhez meg hozzá tudok szólni...

Mindenesetre köszi még egyszer a színvonalas tartalmakat, csak így tovább!
2014. 07. 15. 11:22
Nekem müködött, szóval alapvetöen nem a rendszerben van a hiba.
Próbáld majd meg újra, hátha :)
2014. 07. 15. 11:22
Ja és üdv az oldalon :)
2014. 07. 16. 20:34
nosbiglem
Hozzászólás a(z) Küzdelem a keretbe kerülésért: az elkapók bejegyzéshez