Menetrend

Malcolm Butler és Stephon Gilmore megadják azt a fizikálitást, amit Belichick látni akar

2017. 08. 05. 11:49
Szerző: balimate
Kategória: Edzőtábor

Bill Belichick víziója realitássá vált ezzel a cornerback párossal.

Malcolm Butler és Stephon Gilmore kiemelkedő szinten képviselnek a fizikalitás terén, nézzünk erre pár gyakorlati példát az edzőtábor nyitó hetéből!

Gilmore keménységéről szóltak a keddi szalagcímek, amikor összeverekedtek Julian Edelman-nel egy sikeretlen passz után az end zone-ban. A birkózáshoz hasonló jelentek után őt és Edelman-t lezavarták az edzőpályáról. Az látszott a konfliktus során, hogy nem szeppent meg és felvette a kesztyűt az elkapóval.

EdelmanGilmore

„Ez kicsit sok volt bárkivel szemben is. De nem fogom vissza magamat. Meg fogom tenni mindent, amit tudok, és meglátjuk, ki nyer a nap végén.” - Gilmore

Mindennél fontosabb a csapattársakkal való gyakorlás. Gilmore folyamatos kihívást jelent Tom Brady-nek és a Patriots tehetséges elkapóinak. Gilmore védekezik Brandin Cooks-on a mélységi passzok esetén. Számos jó csatája volt a volt bills-es csapattársával, Chris Hogan-nel, illetve kemény 1-1 elleni csatákat vívott Edelman-nel szemben.

Tom Brady-nek az első két edzésnapon 25 sikeres passza volt 28 próbálkozásból. Mind a három sikertelen passzkísérlet akkor történt, mikor olyan elkapó felé passzolt, akin Gilmore védekezett. Gilmore fizikalitása nyilvánvaló előny az elkapókkal szemben.

„Szeretek rátapadni a srácokra, a kezemmel elnyomom őket és arra törekszem, hogy kizökkentsem őket az útvonaluk megfutása során, elrontva az elkapás időzítését. Ez egy olyan dolog, amire büszke vagyok”Gilmore

Gilmore (185cm/86kg), aki nagyobbnak tűnik, mint leírt fizikai paraméterei, így folyamatosan tud küzdeni az elkapókkal. De Malcolm Butler (176cm/85kg), nincs megáldva olyan fizikai paraméterekkel, mint Gilmore. De ebből fakad Butler játékfelfogása is. Ő arra törekszik, hogy a játék végén az elkapók emlékezzenek rá, hogy kivel is álltak fel szemben.

„Ti tudjátok, hogy nem vagyok egy nagy srác. De nagy vagy kicsi, azt hiszem ilyen lennék, bárhogy is történt volna. Te csak azt akarod, hogy egy kiváló cornerback legyél. Szeretnéd tudni, hogyan fedezd le az elkapókat, csináld meg a tackel-t, kapd el a labdát, olvasd a játékot, hogyan tegyél meg mindent azért, hogy komplett játékos legyél. Én ilyen módon építettem fel magamat. Arra építettem, hogy agresszív és fizikális legyek. Azt hiszem, ez a mentális fókusz határozza meg, hogy milyen típusú ember vagy. Kutya vagy, vagy csótány? - Butler

Butler volt a legjobb védő az edzőtábor első hetében. Egyik edzésnapon volt egy hatalmas nyújtózkodással párosult védekezése akkor, amikor már úgy tűnt, hogy mindennek vége egy Cooks felé szálló passz során. Ezután Edelman-en védekezett, mikor egy kontakttal teli, fizikális védekezés során sikerült elütnie egy passzt Brady-től.

Ez az a fizikalitás és játékfelfogás, amiért Butler és Gilmore ketten együtt a legjobb cornerback páros lehetnek ebben az NFL szezonban. Nincs kétség afelől, hogy a cornerback páros ezzel a sajátságos stílussal meg fogja keseríteni az ellenfelek életét. Ugyanaz a mentalitásuk, mint a front seven nagyobb srácainak, Dont’a Hightower-nek és Alan Branch-nek is.

GilmoreButler

Ez az a cornerback felállás, amit Belichick elképzelt ebben az offszezon-ben, amikor ötéves, 65 millió dolláros szerződést kötött Gilmore-ral. Úgy tűnik, hogy Belichick soha nem volt közel ahhoz, hogy kereskedjen Butlerrel, függetlenül attól, hogy mennyire szerették volna a Saints-nél. Persze, Butler, még mindig reménykedik abban, hogy hosszabbít a Patriots-cal, mielőtt márciusban szabadügynök lesz.

„Ez egy igazi segítség (Gilmore stílusa), de itt ez az elvárás. Csak tekintsük vissza előző évre, Malcolm és Logan Ryan párosra, Logan egy nagyon fizikális játékos volt! Stephon ugyan az a felfogás. Látod őt edzésen és más gyakorlatokon a press technikát alkalmazni. Azt gondolom, hogy mindenki bízik abban, hogy ha egy futó áttöri a védelem vonalát és érkezik egy corner-ünk, akkor meg fogja csinálni a tackel-t, akár ki is legyen az a csapatból. Ez az, ahogyan jól kell védekezni”Devin McCurty

Forrás/Képek: Boston Herald

Hozzászólások

2017. 08. 05. 18:35
hispanic
Top secondory lesz ebben az évben!
Nagyon jó cikk!
Köszönjük!
2017. 08. 05. 20:08
tucsi7
Kezdjük már!!!!!!!!!!!!!!!!
2017. 08. 05. 20:58
Dega
Hozzászólás a(z) Malcolm Butler és Stephon Gilmore megadják azt a fizikálitást, amit Belichick látni akar bejegyzéshez