Menetrend

Mankins megkapta

2011. 02. 14. 21:55
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Adam Schefter információi szerint hétfőn Logan Mankins megkapta a franchise tag-et. Ez alapján körübelül 10.1 millió dollárt fog kapni a támadófal tagja. Mankins rookie-ként 5 éves, összesen 6.4 millió dollárról szóló szerződést írt alá. Tavaly 1.54 milliót keresett. Ezzel a franchise tag-el jóval többet fog keresni 1 év alatt, mint a karrierje során eddig összesen.

Hozzászólások

2011. 02. 14. 22:41
lolvin
Ez várható volt, de azért nem teljesen értek valamit, ha nincs CBA attól még érvényes a tag? kicsit zavaros ez nekem...
2011. 02. 14. 22:55
Az NFL és a tulajdonosok szerint a "tag"-ek kiosztása még a 2010-es évhez tartoznak, hiszen azok hagyományos megelőzik az új idény kezdetét, ami ezúttal is március eleje lenne. Addig pedig még a jelenlegi szabályok vannak érvényben, vagyis kioszthatóak.

A játékosok szakszervezete viszont idézi a jelenlegi kollektív megoldás szövegét, amelyik úgy fogalmaz: "minden csapat jogosult egyik olyan játékosát franchise játékosnak minősíteni, aki korlátozás nélküli szabadügynök lenne a megállapodás által szabályozott évben". Mivel a játékos 2011-es évben lenne UFA, és erre az évre nincs még megállapodás, ezért nem is lehet "tag"-et osztani, hiszen az nem része a még nem létező megállapodásnak, ami 2011-ről rendelkezik majd.

Amúgy az egész vita kezd akadémikussá válni...

gsn-t idézve a bowl.hu-ról:

"Hoppá, az NFL feljelentette az NFLPA-t a NLRB-nél. Kérdés csak az, hogy a decertifikáció jogtalansága, az impasse megállapítása vagy pedig csak szimpla panasz az ok.

--> Decertifikáció előre tervezése, és nem fair magatartás a vád. A háború elkezdődött, a megegyezés esélye 0-hoz közel, vagy inkább negatívban."
2011. 02. 14. 23:42
Tzimisce
A sok idióta. A játékosok sokkal nagyobbat buknak, ha nincs megegyezés. Persze, a stadionokat fent kell tartani, meg állagmegóvás, de a tulajdonosoknak ez kevésbé fáj. Nekik max hosszú távon fog fájni, mert esni fog a népszerűsége a sportnak, de ki az a barom, aki lemond 4-5 milliárdról, csak azért, mert nem kap +1-et? Mondjuk ez a része a tulajdonosokra is igaz...
2011. 02. 14. 23:57
lolvin
kösz DoM

igy már értem,h miért nem értem :D
2011. 02. 15. 02:44
_bb
Számomra csak az a kérdés, hogy mit várnak a "szerintük UFA-vá váló" játékosok, ki fogja szerződtetni őket, ha a tulajdonosok meg egyetértenek, hogy érvényes a tag? Mert nagy botorság lenne bármelyik tulaj részéről is megtörni az egységet... azért én még bízom benne, hogy a végén összekapják magukat és az utolsó pillanatban megállapodnak.
2011. 02. 15. 08:15
lolvin
Én szinte lehetetlennek tartom, h ne legyen megállapodás, feltételezem a realitás egészen mást mond, de pusztán megérzésből azt gondolom, h biztosan meg fognak állapodni, lehet, h juniusban vagy talán még később, de előbb utóbb egyik félnek tele lesz a gatyája és engedni fog...amugy a 18 meccses alapszakaszt hülyeségnek tartom, unalmassá válhatnak szerintem az alapszakasz végi meccsek, még akkor is ha azért az NFL-ben nem szokás túlságosan leereszteni akkor sem ha már biztos a PO-ba jutás vagy épp a nem jutás...
2011. 02. 15. 12:58
csacsi
Nekem meg meggyőződésem, hogy nem állapodnak meg.
Márciusig biztos hogy nem, de szerintem szeptemberig sem.
De kívánom, hogy ne legyen igazam...
2011. 02. 15. 14:42
Ez érdekes dolog. Nemrégiben nyilatkozta MAnkins, hogy nem örülne egy esetleges tag-nek. Akkro most mi lesz? Megint hold out-ol, ha lesz szezon?
2011. 02. 15. 16:22
ForeszHC
ezek a tagek érvényüket vesztik ugye, ha márciusig nem lesz megállapodás (vagy legalább is feleslegessé válnak). de ha teszem azt májusba aláírják az új cba-t és megtartanak egy csonka szezont, akkor ezek a tagek érvényesek lesznek, vagy kitalálhatják esetleg, hogy újra ki lehessen osztani azokat?
2011. 02. 15. 17:00
nDRo
Hát adja Isten hogy legyen szezon, de ha még sem lesz elmélyedhetünk az NCAA amúgy izgalmas világában.
2011. 02. 15. 18:06
non4m3
eddig minden ligában bebizonyosodott hogy lockout után drasztikusan csökkent a sportág népszerűsége, az NFL népszerűsége és a többi major sportág népszerűsége közötti különbség ég és föld...

ha ennyire buták a szereplők, tulajok, játékosok, hogy ezt a (kicsi túlzással) monopol helyzetet képesek feladni, akkor megérdemlik, akkor keressenek kevesebbet a játékosok, legyenek rákényszerítve hogy sokkal több évet kelljen tölteniük a ligában ill. profi pályafutás után is figyelni kelljen arra hogy mennyi van a pénztárcában, a tulajdonosok meg öljenek még több milliót hogy visszacsábítsák a közönséget (nem csak a jegyet megvásárló nézőre gondolok)

ha bekövetkezik, akkor ismét bebizonyosodik hogy pénz >>>> ész
még a gazdagoknál is... szomorú
2011. 02. 15. 18:48
TenkRew
2011. 02. 15. 19:08
Az NHL mondjuk jobban jött vissza a 2004-2005-ös lockoutból, mint ahol volt. Folyamatosan növekedett a nézettség, az USA-ban tavaly a Stanley Cup nézettsége 36 éves rekordot döntött meg. Persze ez köszönhető a Crosby-Ovechkin duó berobbanásának is részben.

Az NBA már alapból nagyon sokat bukott az 1999-es lockout előtt azzal, hogy Jordan visszavonult, szóval ott az 50 meccsesre rövidült szezon és a lockout ténye mellett ezzel is számolni kell. Idén az NBA-ben is nagy a lockout veszély ismételten.

Az MLB népszerűségének esésében nagyobb szerepe volt a lockoutnak. Bár ott sokkal fontosabb az, hogy a 90-es lockoutot követte a 94-es sztrájk, túl közel voltak egymáshoz.

Az NFL pedig szerintem nem fog annyira sérülni egy elmaradt szezonnal, hogy itt tragédiáról kelljen beszélni népszerűség vagy bevétel visszaesés terén. Túl erős a pozíció, és nincs igazán elsődleges helyettesítő termék.
2011. 02. 15. 19:32
tomi-tomi
gsn
Én nagyobb veszélyt látok az esetleges lockout utáni üzletmenetben. Pont azért, mert nincs egyértelmű konkurense, nagy vákuumot teremt a lockout; rengetegen rá fognak startolni a pozícióra. (Az NFL-nek nagyon gyenge pozíciója lesz lockout alatt.)
Népszerűséget könnyebb lesz visszarántani - bár itt is kemény küzdelemre számíthat az NFL, bevételt sokkal nehezebb. A TV társaságok keményen meg fogják fizettetni a "cserbenhagyást" (húzó terméket kivenni a palettából), a jegyárak csökkentése szinte borítékolható a helyszíni nézők visszacsalogatására. A marketing költségek pedig ugrásszerűen fognak emelkedni, a visszavezetésnek borsos ára lesz.
2011. 02. 15. 21:08
non4m3
nem akarok hülyeséget mondani de úgy tudom jövőre nba-ben is pedzegetik a lockout-ot, magyarul maradna az MLB,NHL (fekáknak max MLB)
2011. 02. 15. 21:09
non4m3
hírhez is hozzászólva:

örülök mankinsnek de akkor most bjge-vel szerződést kéne kötni nehogy elvigyék nem?

BJGE korlátozott státuszú szabadügynök, vagyis nem igazolható szabadon, ráadásul ha nem lesz új megállapodás, akkor senki nem megy sehova, még akkor sem ha lejárt a szerződése és UFA lenne, mert a draft lebonyolításán kívül semmi másról nincs érvényes szabályozás március negyedikétől. - DoM
Hozzászólás a(z) Mankins megkapta bejegyzéshez