Menetrend

Marcus Cannon a mázlista

2011. 05. 23. 22:18
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek
Marcus Cannon szerencsés fickó. A hal tulajdonképpen magától ugrott be a csónakba. Többet nyom súlyban, mint sok zongora, de úgy táncol, mint Michael Jackson. És a legjobb az összes közül – kevesebb, mint két héttel az NFL draft előtt az orvosok rákot diagnosztizáltak nála. Hogy lehet a rák szerencsés? Hát így:
Amikor a 6 láb és 5 inch magas (196 cm) és 358 fontos (162 kg) Cannon 15 évesen Odessaban (Texas állam) egy csomót talált a hasa alsó részén, az orvosok azt mondták, hogy az csak egy kis fertőzés, ne is törődjön vele. Amikor másodéves volt a TCU-n a csomó nagyobb lett. Az orvosok tűbiopsziát végeztek rajta és azt mondták, hogy jóindulatú, ne is törődjön vele. Idén áprilisban az NFL combine-ra Cannon első körös tehetségként érkezett, és állítólag a Chicago Bears az első körben (29. választás) vitte volna. Marcus szerint az Indianapolis Colts főedzője hallván a daganatról újabb biopsziát kért, csak hogy biztos rendben legyen minden. Szóval Cannon odament az orvosokhoz és azt mondta, hogy „Csináljanak meg mindent, hogy bebizonyosodjon, rendben vagyok. Az összes félelmüket szeretném szétoszlatni, ami velem kapcsolatban van.

Ezúttal teljes biopsziát végeztek, és amit találtak az Cannon álmait oszlatta szét – non-Hodgkins limfóma, az a fajta, amely megölte Roger Marist és Jackie Kennedy Onassist, valamint évente 1300 amerikait. Nem sok minden tud megijeszteni egy olyan embert, aki 800 fontot is tud guggolásból felemelni, de ez összetörte Cannont. Beszállt a fekete Toyota pickupjába és csak vezetett. Sírt. Bepánikolt. Teljesen kiakadt. A TCU legnagyobb mókamestere? Az ember, aki a hangját elváltoztatva azzal hívta fel a barátait, hogy megnyerték a lottót? Az ember, aki mindig nevetett…? Ezzel lett vége az el sem kezdődött NFL karrierjének? Melyik csapat draftolná őt ezek után? Persze ez mind lényegtelen! Élni fog-e egyáltalán? „Biztos voltam benne, hogy ezek után egyik csapat sem választ engem” emlékszik vissza Cannon. Hazautazott a szüleihez Odessaba, ahol a kamionsofőr apja olyat mondott neki, amit még sosem hallott tőle: „Imádkoznod kell.A draft első napját Cannon nem bírta nézni. „Olyan ez, mint a meggyújtott petárda, amiről tudod, hogy felrobban,” mondta, „akkor meg minek tartsam a kezemben?” És egyébként is, aznap volt az első kemoterápiás kezelése. „A második napon horgászni mentünk.” mondta a safety Colin Jones, Cannon szoba- és csapattársa. „Haza kellett mennie, mert rosszul érezte magát.” Azonban a következő nap, amikor egyedül volt otthon, a telefonja valami olyasmit mutatott neki, amitől sokkal jobban lett: egy „ismeretlen számot”. A vonal másik végén egy hang a következőt mondta: „Marcus, a New England Patriots szeretne gratulálni neked és üdvözölni a családban. Most tartsd a vonalat, mert Belichick mester szeretne beszélni veled.” Az ötödik körben választották a 138-as választással. Körülbelül 100 választást csúszott, és ezáltal a rák milliókba került neki, de szinte táncra perdült örömében. „A combine valószínűleg megmentette az életem. Tulajdonképpen egy áldás volt. Még időben találták meg bennem a rákot. Ha nincs a combine, akkor nincs teljes biopszia. Akár évek is telhettek volna el mire diagnosztizálják bennem. Talán kettő vagy három év. Az valószínűleg már túl késő lett volna.

És ki az az őrült edző, aki egy rákos játékost draftol? Egy bizonyítottan zseniális edző, akinek van szíve. „Tudjuk, hogy mi a helyzet,” mondta Bill Belichick Cannon választása után. „Hogy mi lesz belőle?... Majd meglátjuk” Akár nagyon jól is elsülhet az egész, kivéve persze azoknak a csapatoknak, akik átengedték Cannont. Sokak szerint a tíz legjobb támadó falember közé tartozott. Ehhez képest csak 22.-nek választották. „Ez egy steal,” mondja Jones. „Marcus nagyon jó.” Ő egy hegy, aki a centert kivéve bárhol tud játszani a falban. Mágikus lábai és hűtőszekrény méretű mellkasa van. És bár a Patriots úgy választotta ki, hogy semmi esély nincs arra, hogy már 2011-ben játsszon, valójában lehet, hogy fog. Csak azon az egy napon volt rosszul a kemoterápiától. Nem fogyott és a haja sem hullott tőle. Azt mondja, hogy a daganat, ami a kezelés előtt egy baseball labdányinak érződött, most akkorának érzi, mint egy üveggolyó.

Van hitem, hogy bármit meg tudok tenni. Ha Isten azt akarja, hogy még idén játsszam, akkor még idén játszani fogok.” És milyen érzés két hét alatt az érzelmek hullámvasútját átélni onnan, hogy kiderül, hogy akár egy halálos, rákos daganat van benned egészen odáig, hogy az NFL történetének egyik legnagyobb edzője nem csak azt gondolja, hogy túléled, de azt akarja, hogy neki játssz? „Óriási, haver! Oka van annak, hogy így történt. Most már szinte látom az alagút végét. Látom, hogy Istennek milyen tervei vannak velem. Abból a sok Facebook és Twitter üzenetből, melyekben az emberek arról írnak, hogy ők vagy a gyerekeik hogyan csinálták végig. Remélem példakép lehetek mindenkinek, hogy hogyan kell ezt legyőzni … szerencsésnek érzem magam.

És ha belegondolunk, az egész az Indianapolis Coltscal kezdődött. Várjunk csak! Mi is a logójuk? Nem egy patkó?Forrás: ESPN Boston - Rick Reilly

Hozzászólások

2011. 05. 24. 08:38
nem gyenge!
szerintem mindenképpen megérte draftolni, 5.körös pick megéri a kockázatot!
2011. 05. 24. 19:42
TenkRew
Máris az egyik kedvencem lett :)
2011. 05. 24. 19:44
TenkRew
Kirázott a hideg ahogy olvastam.
Sok sikert a gyógyulásban Cannon! :)
2011. 05. 25. 19:49
Pats78
Nekem egy gombóc van a torkomban majdnem elsírtam magam.Mekkora ember ez a BB.
Gyógyuljon meg minél hamarabb és tölcsön el nálunk nagyon sok sikeres évet.
GO PATS!!!!!!!!!!!!!
2011. 05. 26. 23:27
balint
hihetetlen hogy nyilatkozik ezek után arról amit átélt.max respect!igazi közönségkedvenc lehet belőle.
igaz még 1 percet sem játszott nálunk de olyan lelkesedéssel drukkolok már most neki mint anno welkerner mikor szétment a térde.
2011. 05. 27. 05:01
Rodoc
Nagyszerű cikk egy ujabb Hazafiról! És majd ha felgyógyul és pályára lép ez a srác a szívét kifogja tenni a pályára, és a belét kifogja hajtani azokért, akik most hittek benne!
2011. 10. 26. 00:46
Bruschi85
Egészen elképesztő a sztori és parádés lett a cikk!
Hatalmas küzdő és győztes típus! Igazi Hazafi!
Borzasztóan szurkolok neki, hogy teljesen felépüljön és sok győzelmet ünnepeljen Pats mezben!

Az biztos, hogy sokunk kedvence lett!!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!!
Hozzászólás a(z) Marcus Cannon a mázlista bejegyzéshez