Menetrend

McKenzie szerződése

2009. 05. 07. 06:05
Szerző: temp
Kategória: Hírek
A Patriots fiatal belső linbackere néhány napja egy meglehetősen peches szituációban (kontakt nélküli edzőtábor) szenvedett sérülést, tegnap már azt is lehetett tudni, hogy ezzel végetért a 2009-es szezon számára. Sokakban felmerült, hogy ez a peches szituáció hogyan befolyásolja a játékos további sorsát, milyen szerződésre számíthat. A választ egy gyakorló játékosügynöktől kapjuk meg.
Mielőtt a játékosok résztvennének az edzőtáborokban, az ügynökeik két szerződést írnak alá. Az első a tender szerződés, ami tartalmazza, hogy a játékjogok a csapatot illetik. A másik szerződés a "sérülés biztosítási megegyezés" (injury protection agreement). Ez utóbbi szerint amennyiben a játékost egy a szezon vagy a karrierjének végét jelentő sérülés éri, akkor a csapat egy olyan szerződést ír alá vele, amely az előző évben hasonló helyen elkelt játékos szerződésén alapul. Esetünkben Tyron McKenzie-t az összesítésben 97. helyen választották a drafton. A tavalyi 97. választott a Bengals elkapója Andre Caldwell volt, aki 4 éves, 2.265 millió dolláros szerződést írt alá, 560.000$ aláírási pénzzel. Mivel a Patriots elfogadta, hogy a játékos önhibáján kívül sérült meg, ezért McKenzie hasonló szerződésre számíthat, mint Caldwell. Forrás: Mike Reiss

Hozzászólások

2009. 05. 07. 15:12
CoSco
Ehhez a részéhez nem értek a játéknak, ezért léci valaki világosítson fel:

"kontakt nélküli edzőtábor" + "a játékos önhibáján kívül sérült meg" = X

A gyeppel volt a gond, vagy mi? :)

4évre 2.265 misi azért nem rossz, lesz még 3 éve, hogy behozza az árát :)
2009. 05. 07. 15:18
temp
a kontakt nélküli edzőtábor lehet nem a legjobb fordítás, de jobb nem jutott eszembe.
Szóval ez egy non contact edzés volt, tehát a játékosokon csak póló+rövidnadrág+sisak van (tehát váll és egyéb védőket nem használnak - leszámítva ha mondjuk valakinek sérülések miatt térd vagy könyök védője van, de ez azért látszik a fotókon is), a lényeg az, hogy ütközések például nincsenek, az emberfogási gyakorlatok is a helyezkedésről a sebességről, testcselekről szólnak, nem pedig arról, hogy azonnal leterítsd az ellenfelet. Én konkrétan azt olvastam, hogy teljesen egyéni gyakorlásnál lépett rosszul, valaki más azt említette, hogy egy RB elleni 1:1-es emberfogási gyakorlatnál, de ez végülis lényegtelen számunkra.

És pontosan, ráhibáztál, pl a gyeppel volt gondja, és megcsúszott. A saját hibáján kívül sérült meg azt jelenti, hogy mondjuk elcsúszott, rosszul lépett, letapadt a lába, rosszul esett egy elkapás közben, vagy bármi hasonló (ezek közül nem egy alkalmas arra, hogy igen komoly sérüléseket szedjen az ember össze anélkül, hogy bármilyen veszélyes szituációba kerülne). Tehát nem egy utcai lövöldözésben sérült meg, nem verekedett, nem elment mountain bike-ozni, sziklát mászni vagy síelni, hanem edzésen sérült az edzők által előírt feladatok elvégzése közben.

Remélem ez így már érthetőbb.
2009. 05. 07. 15:25
CoSco
Igen így már tisztább a dolog, és köszönöm.
Ja a cikk végén "sértült" van írva, csak gondoltam szólok.
Sérülés mentes további szép napot! :)
2009. 05. 07. 15:50
bradyfan
Azért ilyenkor tudom nagyon sajnálni ezeket a játékosokat. Megkapja élete lehetőségét, erre megsérül egy olyan feladat közbe amit kb már ezerszel megcsinált.
2009. 05. 07. 16:14
Proxi
Az Espn Americán olvastam, hogy egyeztetünk Jason Taylor-ral és valószínűleg le is igazoljuk. Van valakinek valami infója erről?
2009. 05. 07. 16:23
bradyfan
Ha tudná azt hozni ami miatt BB idehozná, én nagyon örülnék neki. Olcsó lenne és biztos jó hatással lenne a fiatalokra.
2009. 05. 07. 19:38
Sinisa
Én is nagyon szurkolok Tyron-nak, mert eddig is sok nehézsége volt az életben, és most is egy újabb igen komoly akadályt kell majd leküzdenie.
Remélem jövőre Vele ugyanitt, csak nem ugyanígy!

A falemberek nem "térdvédőben" vannak ilyenkor?
2009. 05. 07. 21:09
Bulow
Nagyon sajnálom Tyront, nagyon jó srácnak, amolyan Mayo klónnak tűnik elsőre, valszeg nem véletlenül választotta BB. Egy ilyen akár a véget is jelentheti egy ilyen esetben, nem biztos hogy valaha ilyen pozícióba kerül újra. A reakciókból úgy tűnik nagyon komolyan számoltak vele, az sem véletlen hogy azonnal újra felmerült Taylor. Ami azt is jelenti, hogy LB-akármiben még mindig needet éreznek.
2009. 05. 07. 22:41
Bulow: Taylor érkezése semmit nem változtatna azon a helyzeten, amibe McKenzie sérülése miatt került a csapat. Hacsak a Belichick-mágia nem teleportálja eggyel beljebb Vince Reddet és képez belőle pár hónap alatt ILB-t, és így lesz szabad tartalék hely OLB poszton, amire az esély nagyon vékony.

Jelenleg Mayo mellett (Bruschi már, míg Guyton még nem biztos kezdő szint) és mögött (Eric Alexander, aki csak megszokásból van a rosteren és az újonc Appleby) nem található olyan, akit jelenlegi állapotában gondolkodás nélkül minőségi játékosnak lehetne nevezni ILB-ként.

Az OLB poszton valamivel rózsásabb a helyzet a nagy Peppers és Jason Taylor mánia ellenére. Egyedül(!), ami persze komoly fejfájásra ad okot önmagában is, csak egy vérbeli pass rusher hiányzik jobb oldalra, aki folyamatosan nyomás alatt tudja tartani az ellen irányító vak oldalát. Remélhetőleg ezt a szerepkört be tudja tölteni Crable, mert más opció nem nagyon van, még az FA piacon sem.

Vrabel helyére ott van A. Thomas, jobb posztot keresve se találnánk neki, mint SOLB. TBC és Woods személyében a tökéletes kiegészítőemberek már a rosteren vannak. Talán Redd is fejlődik valamit második évére.
2009. 05. 08. 07:41
arapum
2009. 05. 08. 19:54
OFF/
Kit láttam ma a gödöllői HÉV en eredeti New England es sapkában? Üdvözlöm :)
2009. 05. 10. 10:15
MaPe
Rams kirúgta Tinoisamoat, én el tudnám képzelni nálunk, bár nem tudom hogy beférne-e a cap-be
2009. 05. 10. 14:53
pasztoyb
Tinoisamoa remek lenne szerintem a pats-ben, de hát a cap-ben úgy tudom nincs sok hely. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy BB-ék gondolkodnak a megoldáson..
2009. 05. 10. 15:35
A Stltoday.com úgy számol be Tinoisamoa kivágásáról, hogy a méretei miatt nem fért bele Spagnuolo elképzeléseibe. Állítólag csak 220 font körül mozog a testsúlya (240 van az nfl.comon is) és mivel Witherspoon lesz a Will, Lau pedig a Mike LB, nem maradt helye Pisanak a csapatban, vagyis "nagyjából" arra a szerepkörre tartották ott alkalmatlannak, amit nálunk töltene be.
2009. 05. 12. 12:52
Proxi
Leigazoltuk az udfa wr Terrence Nunn-t. Én úgy gondolnám ha már játékosokat próbálgatunk akkor miért nem ILB? Vele együtt már 12-en vannak erre a posztra összesen pedig 92-en a rosteren. Mikor kell először keretet szűkíteni?
Hozzászólás a(z) McKenzie szerződése bejegyzéshez