Menetrend

Meccs utáni gondolatok - Pats @ Saints

2015. 08. 24. 11:17
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek
További észrevételek, megjegyzések a New England Patriots második felkészülési mérkőzéséről. Középpontban a futók és a tartalék elkapók játékával.

1. Három már tömeg.Az edzőtáborban Shane Vereen által betöltött harmadik down futó szerepért vívott küzdelem az érdekesebbek közé tartozik. Az első felkészülési mérkőzésen minden James White játékáról szólt, aki elsősorban elkapókat jó teljesítményt nyújtott. A Saints ellen Dion Lewis debütált és kiválóan játszott. A játék több elemében is pozitív hatása volt a játékra, beleértve a pass rush elleni védelmet. A nyár legjobb produkciója volt, amit idén nyáron futótól láttuk. Futásai is dinamikusak voltak. White a második félidőben kapott lehetőséget és nem vallott szégyent. Akár mindketten is keretben maradhatnak, ha a Patriots futójátéka a gyakori rotáció köré fog épülni.

2. Haszonlesők. Tartalék elkapóknál még van pár kiadó hely és Brandon Gibson illetve Chris Harper is maximálisan élni tudott a lehetőséggel és közvetlen versenytársaik sérülés miatt nem tudtak pályára lépni. Kilencből nyolc labdát kapott el Gibson, mielőtt térdsérülés miatt elhagyta a pályát. Fontos pillanatoktban tartotta életben elkapásaival a támadásokat és a meccsen is visszaköszönt jó játéka, amit az edzéseken is láttunk tőle. Reméljük, hogy nem esett ki hosszabb időre.  Harper most egyik leginkább foglalkoztatott Patriots játékos. Kiemelkedő a gyorsasága és biztos kézzel kapja el a labdát. 28 yardos punt returnje alapozta meg a győztes mezőnygólt és returner képessége biztosíthatja a helyét a keretben.

3. Partvonalon kívül. Miközben Lewis, White, Gibson és Harper bizonyítani tudott a pályán az edzőknek Aaron Dobson, Brian Tyms és Travaris Cadet sérülés miatt nem volt bevethető és keretbe kerülésért vívott csatáikban az így elveszített snappek rontják az esélyeiket. Feltételezve, hogy Julian Edelman, Brandon LaFell és Danny Amendola a kezdő hármas, még két elkapónak lehet hely a csapatban és jelen állás szerint Dobson kezd kifutni az időből. Cadet is már túl sokat hagyott ki és ha Lewis és White is folytatja az eddig mutatott jó játékot, esélye se lesz bizonyítani. A hátralévő két meccsre vajon elég egészségesek lesznek az itt felsorolt játékosok, hogy pályára lépjenek?

4. Hová tűnt Bolden? Sorozatban a második mérkőzésen nem jutott szerephez az egészséges Brandon Bolden. Bolden a csapat legsokoldalúbb futója. Az elmúlt években elsősorban a special teamsben parádézott, futóként is hasznos tagja volt a csapatnak kiegészítő emberként. Elsőszámú futó hiányában az ember úgy gondolja, hogy Boldennek biztos helye van a rotációban, de egyelőre nem játszott. Edzéseken jól mozgott, nincsen ismert sérülése, szóval nehéz kitalálni, hogy Bill Belichick miért döntött a mellőzése mellett.

5. Veterán cornerbackek. A tavasszal igazolt új cornerback játékát nézve a jó hír, hogy Robert McClain és Bradley Fletcher is több jó megmozdulást is bemutatott, köztük passzok elütésével. A rossz hír, hogy erre csak a második félidő derekén került sor, amikor az ő tapasztalatukkal rendelkező játékos általában már a padon ülnek és nézik a zöldfülű fiatalokat, ahogy befejezik a meccset. McClain a negyedik negyed elején elütött egy passzt, amivel egy nagy játékot tudott megelőzni. Fletcher később két passz irányát tudta megváltoztatni. Az elsővel touchdowntól mentette meg a csapatot, míg a másodikkal harmadik és 3 helyzetben első downt akadályozott meg remekül olvasva a slant dobást meg tudta előzni az elkapót, amivel puntra kényszerítette az ellenfelet. Ez adott lehetőséget a támadóknak, hogy az utolsó percekben megfordítsák a meccset.

6. Harmadik tight end. A tight end poszt mélysége volt már kedvezőbb is. A Packers ellen Jordan Devey játszott extra blokkolóként. Devey-t hét közben a San Franciscóhoz cserélték Asante Clevelandért, így a támadóknál most Cameron Fleming játszott harmadik tight endként, mikor éppen nem a természetes posztján, RT-ként játszott. Az eredmény nem igazán sikerült lenyűgözőre. A futójáték a három tight endes felállásban csak egy helyben topogott, ráadásul Fleming még szabálytalan felállás miatt kétszer is büntetést kapott. Scott Chandler egészsége döntő lehet a tight end szekció összetételénél, mert Michael Hoomanawanuival és Rob Gronkowskival nagyszerű triót alkothatnának, amivel nem válna szükségessé, hogy támadó falembert használjanak harmadik tight endként. Az 53-as keret kialakításánál erre majd érdemes lesz figyelni.

7. Hát, a támadófal... Sacket nem tudott szerezni az ellenfél, tehát a pass rush elleni védekezés mindenképpen javult az előző fordulóhoz képest (7 sack), a futójáték segítése minősíthetetlen volt. Az első tizenegy futáskísérlet eredménye nulla yard lett, melyek többségének iránya Nate Solder és Shaq Mason által uralt baloldalt célozta. A rutinos LT és újonc LG képtelen volt kontroll alatt tartani a védőkkel szemben a LOS-t, ami negatív yardos futásokat is jelentett. A Packers ellen jól játszott Mason, de ezúttal közel sem volt annyira hatékony.

8. Mezőnygólok. Stephen Gostkowski a Packers ellen már betalált 56 yardról. Ezúttal fedett csarnokban 57 yardról ha nem is sokkal, de eltévesztette a célt. A rúgó nagy lőtávolsága remek fegyver a Patriots számára, ami a kezdőrúgásoknál is szembetűnő. 35 yardról biztos lábbal értékesítette a meccs végén a győzelmet érő mezőnygólt. Szerződéshosszabbítását követően is a csapat egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő tagja.

9. Döcög a támadók szekere. Tom Brady már letett annyit az asztalra, hogy a felkészülési meccseken nem kell teljesítmény kényszere alatt pályára lépnie, ugyanakkor biztosan nem lehet boldog az eddigi két meccsen mutatott játékával. Három támadásnyi játékidőt kapott, amely során háromszor kellett puntolni. A Packers ellen két támadásból csak egyetlen új első downt sikerült elérni. A két meccs során öt támadásból négy alkalommal three & out lett az eredmény, vagyis új első down nélkül kellett elhagynia a pályát. Mégis mit jelent ez? Az égvilágon semmit. Ő Tom Brady... ahogy Belichick mondaná, még mindig elég jó játékos.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 08. 24. 15:15
Bulow
És akkor még nem beszéltünk arról hogy a hírek szerint jöhet Reggie Wayne...
2015. 08. 24. 19:12
DM
Reggie Wayne and New England Patriots have reached agreement on a one-year deal, league source told ESPN.
2015. 08. 24. 19:16
Croaker
Patriots seventh-round CB Darryl Roberts has a season-threatening wrist injury.

Szép...
2015. 08. 24. 20:21
hopi46
Boldent szvsz szándékosan jegelik éppen a sokoldalúsága miatt, meg ő már bizonyított. Ha megsérül mintha 3 ember esne ki!
2015. 08. 24. 20:24
hopi46
Most olvastam, hogy Harper ifjú éveiben játszott CB-t is. Próba?! :-)
2015. 08. 25. 15:19
petyus33
Ne felejtsük el, és bárki bármit is mond, egy profinak, még ha maga Brady is, szüksége van a nyugodt felkészülésre, nem pedig megosztani a figyelmét, energiáját, koncentrációját a játék és a körülötte folyó mizéria közt. Ha vége lesz végre a lejáratókampánynak és relative kedvező itélet születik, biztos több energiát fordít majd a játékra is. Pont a felkészülési időszakot törték meg nála.
2015. 08. 27. 06:13
boarder20
Direkt szívatják, hogy kizökkentsék.. That's not gonna happen :)
Hozzászólás a(z) Meccs utáni gondolatok - Pats @ Saints bejegyzéshez