Menetrend

Meccsösszefoglaló: 3. hét

2017. 09. 27. 15:37
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek
Újabb hét repült el a rövid NFL szezonból, a Patriots a Texans 36-33-mas legyőzésének köszönhetően már 2-1-es mérleget tudhat magáénak. Lássuk a többieknek hogy ment a héten.

Miami Dolphins @ New York Jets 6-20
A két csoportrivális összecsapásán mindenki a Dolphinst tartotta esélyesnek, azonban ezen a napon egyértelműen a Jets volt a jobb csapat. A Josh McCown vezette támadósor 20-0-ás előnyt épített ki a 3. negyedre, a Dolphins csak az utolsó negyedben tudott szépíteni. A mérkőzésen a Jets DB-je, Terrence Brooks 2 INT-et is szerzett, amelyek közül az egyiket egy fake punt során. A támadósorból az elkapó Robby Andersont érdemes kiemelni még, aki 3 elkapásból 95 yardot és egy TD-t szerzett csapatának. A Dolphins oldaláról nem igazán lehet senkit sem kiemelni, egyedül talán DeVante Parker-t, akinek 8 elkapása is volt a mérkőzésen.


Denver Broncos @ Buffalo Bills 16-26
A Bills haza pályán fogadta a Broncost, és ezúttal sem az esélyesebb csapat nyert. A győzelemben fontos szerepe volt annak, hogy Tyrod Taylor nagyon vigyázott a labdára. Mindemellett pontosan is passzolt, ugyanis 26 passzából 20 lett sikeres, emellett kiosztott 2 TD-t is. Mindezt annak ellenére, hogy a Broncos nagyon jól megfogta a Bills futójátékát. A Broncos vereségében fontos szerepe volt Siemiannak, aki 2-szer adta el a labdát, illetve Von Millernek, aki kulcsszituációban hibázott nagyot. A végjátékban 7 pontos Bills vezetésnél, 3&6-os szituációnál Miller sackelte Taylort ezzel pedig esélye lett volna a Broncosnnak a szépítésre. Azonban a földön fekvő Taylor felé a kezét nyújtotta, majd amikor az irányító nyúlt felé, ő látványosan elhúzta, ezért pedig az egyik bírónál kiérdemelte a zászlót sportszerűtlen viselkedés miatt. A Bills kapott egy új esély és éltek is vele, mezőnygólt értek el a támadás végén, amivel két labdabirtoklásnyira növelték az előnyüket.


Los Angeles Rams @ San Francisco 49ers 41-39
Újabb borzalmas meccsre számíthattunk a Thursday Night Football keretein belül, azonban aki fennmaradt, az biztosan nem bánta meg. Végre egy élvezhető meccset láthattak a nézők csütörtökön. A támadósorok végig domináltak a meccs során, amelyen összesen 80 pont született. Jared Goff úgy játszott, ahogy azt egy 1/1-estől elvárják, 292 yardot és 3 TD-t passzolt, míg a másik oldalon Brian Hoyer 332 yardot és 2 TD-t osztott ki az elkapóinak. De nem csak a passzjáték ment jól, mindkét fél sikeresen tudta futtatni a labdát. Mindenképpen ki kell emelni Todd Gurley-t aki összesen 3 TD-t szerzett csapatának, Sammy Watkinst, aki 2 TD passzt kapott el. A másik oldalról pedig Pierre Garcont, aki 142 elkapott yarddal fejezte be a mérkőzést. Soha rosszabb csütörtök esti meccset.


Baltimore Ravens @ Jacksonville Jaguars (London) 7-44
A Jaguars jött, látott és győzött. Nem nagyon tudok mit mondani erről a mérkőzésről. A Ravens úgy játszott, mint ahogy azt a Jaguars szokott az elmúlt években, a Jaguars meg úgy, mint a Ravens a szebb napjain. Bortles 4 TD passzal fejezte be a mérkőzést, amiből 3-mat Mercedes Lewis kapott el. Flacco pedig 28 yardal és 2 INT-el szállhatott fel a repülőre.


Cleveland Browns @ Indianapolis Colts 28-31
Gigászok csatája... vagy mégsem. Andrew Luck nélkül nem az igazi ez a Colts, de ezúttal legalább egy élteképes irányítót tudtak pályára küldeni Brissett személyében, aki a mérkőzésen 2 TD-t is futott, ami mellett 1 TD passzt is kiosztott a jó napot kifogó TY Hiltonnak, aki végül 153 yarddal fejezte be a mérkőzést. Ez a teljesítmény azonban a legtöbb csapattal szemben kevés lesz.


New York Giants @ Philadelphia Eagles 24-27
A Giants szépen átaludta az első 3 negyedet, eddigre ugyanis már 14-0-ás előnyt épített ki az Eagles, azonban a 4. negyed elején gyorsan magukhoz tértek, és 3 gyors TD-vel át is vették a vezetést. Azonban az Eagles is visszaküzdötte magát és döntetlen állásnál vezethetett egy utolsó támadást. Az utolsó másodpercben pedig egy 61 yardos FG-hoz felküldték az újonc rúgójuk, aki élt a lehetőséggel és megnyerte csapatának a mérkőzést. A Giants oldalán inkább a passzjáték segítségével tudtak visszajönni a meccsbe, Manning 366 yarddal és 3 TD-vel fejezte be a mérkőzést, azonban ezúttal is eladta a labdát, ráadásul 2-szer is. Az Eagles oldalán inkább a futójáték működött, összesen 193 yardot és 2 TD-t értek el a földön.


New Orleans Saints @ Carolina Panthers 34-13
Nagyon nem a Panthers napja volt ez a vasárnapi. Brees-t egészen jól meg tudták fogni, mindössze 220 yardot passzolt össze, ami nála nagyon kevés, azonban 3 TD-vel nem kell szégyenkeznie, de az, hogy a Saints nem éppen acélos védelme 167 passzolt yardon tarotta Cam Newton-t, az azért meglepő. Ráadásul Newton 3 passzát is megszerezték a védők. Remélhetőleg tartják ezt a remek formájukat ellenünk is.


Pittsburgh Steelers @ Chicago Bears 17-23
Újabb mérkőzés, újabb meglepetés. A Bears úgy tudta megnyerni a mérkőzést, hogy mindössze 101 yardot passzolt össze Mike Glennon. Ilyet se látunk sokszor. Akkor hogyan sikerült ez? Természetesen a futójátéknak köszönhetően. Jordan Howard 138 yardot és 2 TD-t futott, amik közül a 2.-kal megnyerte a mérkőzést a Bears a hosszabbításban. Mellette lehetőséget kapott Tarik Cohen is, aki további 78 yardot hozott össze. Míg a túloldalon egyedül Antonio Brown volt képes kimagasló teljesítményt nyújtani a 110 elkapott yardjával.


Seattle Seahawks @ Tennessee Titans 27-33
Éééééés még egy meglepetés, még ha nem is a legnagyobb. A Mariots és Murray vezette Titansnak sikerült feltörnie a Hawks rettegett védelmét. Mariota 225 yardot és 2 TD passzolt, míg Murray 115 yardot futott össze. Ezúttal a Seahawks-nál is a támadókról szólt a meccs. Wilson kiválóan játszott, 373 yarddal és 4 TD-vel fejezte be a mérkőzést. Azonban ezen az estén ez nem volt elég a védelem leolvadásának köszönhetően.


Cincinnati Bengals @ Green Bay Packers 24-27
Amikor már azt hinnéd, végre nyer egy meccset a Bengals, megérkezik Rodgers és megfordítja a mérkőzést. Előbb 20 másodpercel a vége előtt egyenlít egy Jordy Nelsonnak adott TD passzal, majd a hosszabbításban egy kis megingást könyörtelenül kihasználva egy 72 yardos játékkal FG kisérlethez segíti a Packers-t, amivel meg is nyerték a mérkőzést. R-E-L-A-X!


Kansas City Chiefs @ Los Angeles Chargers 24-10
Lassan mindenki kénytelen lesz komolyan venni ezt a Chiefst. Alex Smith ezúttal is hozta a szokásosat, jól menedzselte le a mérkőzést, nem adta el a labdát. Amit azonban az újonc futójuk, Kareem Hunt művel, az valami hihetetlen. Ezúttal 172 yardot "kocogott" össze ez a zöldfülű, amivel 3 meccs alatt már 401-nél jár. Ehhez jön még hozzá a 137 elkapott yardja. Ha Eliott akkora elismerést kapott tavaly amekkorát, akkor mit érdemel ez a srác? Ugyanakkor a védelmet is ki kell emelni, 3-szor szedték le Rivers labdáját, amik közül 2-t Terrance Mitchell egymaga.


Oakland Raiders @ Washington Redskins 10-27
Még egy meglepetés. Hihetetlen volt ez a forduló. Cousins tavalyi énjét idézve szedte darabokra a Raiders védelmét. Meg sem állt 365 yardis és 3 TD passzig. Ezúttal pedig nem volt válasza erre a Raiders támadósorának. Így a Redskins simán lelépte az oaklandi csapatot.


Dallas Cowboys @ Arizona Cardinals 28-17
A Cardinals házatáján valami nincsen rendben. A keret nem rossz, de valahogy ez nem jön ki belőlük. Palmer ezúttal jól játszott, 325 yardot és 3 TD passzt osztott ki, amik közül 149 yardot és 1 TD-t Fitzgerald kapott el. Hihetetlen, hogy milyen szinten képes még mindig játszani. Azonban Prescottnak sem kell szégyenkeznie. Ugyan csak 183 yardot passzolt, azonban kiosztott 2 TD-t is. Elliott ezúttal sem nőtt fel a hype-jához, mindössze 80 yardot és 1 TD-t futott össze.

Hozzászólások

2017. 09. 27. 19:26
ua
2017. 09. 27. 20:52
komzoz65
Na ez volt az a hét, ahol kiderült mennyire lehet érteni ehhez a ligához. Kb minden a fejére állt.

A meglepő eredmények mellett maguk a meccsek is meglepően alakultak.

Mert mondjuk engem annyira nem lepett meg a Seattle veresége, de a 3. negyed közepe után történt védelmi összeomlásuk nnál inkább. Vezettek, 9 ponton állt a Titans, aztán egy negyed alatt 24 pontot beszedtek, leginkább futásokból. Na ez meglepett. Nem csak a mi védelmünk tud ilyeneket.

Vagy hogy a Washington megverte az Oaklandet. De, ráadásul hogy. Ha nincs a két TO, lehet 0 ponton tartják az első két fordulóban igencsak jól muzsikáló Raiders O-t.

A Chicago győzelme a Steelers ellen, és a Baltimore látványos összeomlása Londonban, egy kicsit átértékelteti az AFC North erejét idén.

A Miami lenullázása a Jets részéről (az utolsó másodpercekben jött a "szépítés", a Broncos sima meglovaglása Buffolo Bills részéről egyként szemöldök emelgető eredmény.

A Carolina és az Arizona egyértelmű bajban van, és az előzetesen magasra értékelt Giants is aggódhat. A Lionstól viszont szerintem elvették a győzelmet, velük ez elő szokott fordulni. Ezt a meccset mintha nem láttam volna itt, de az Atlanta a 2. éppen hogy győzelmét húzta be egy legalábbis véleményes New Yorkban hozott ítélettel.

Elég erről a fordulóról talán annyi, hogy ez volt az, amikor a Rams a legtöbb pontot szerezte, míg a Ravens meg kapta.

2017. 09. 27. 20:57
komzoz65
Még egy lemaradt meccs, ami tévés volt, de azért szintén kissé meglepő, a Tampa sima zakója az ismét Bradford nélkül felálló Vikings ellen szintén nem volt előre borítékolható.
2017. 09. 27. 21:38
hopi46
Ma Burkhead meg sem jelent az edzésen. :(
2017. 09. 27. 23:19
Croaker
http://www.patriots.com/video/2017/09/27/belichick-breakdown-key-plays-victory-over-texans?utm_content=buffer60805&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Hogy miket észre nem vesznek meccs közben , hihetetlen, és a változtatásunk in-game....gyönyörű!
2017. 09. 28. 07:08
tottingetosz
Kiváló videó a game menedzsmentről, az edzői elemzésről. Ez néha olyan megfoghatatlan, de itt nagyon jól elmagyarázzák, hogy mit vettek észre (angol nélkül is). Köszi.
2017. 09. 28. 23:11
Levis
2017. 09. 29. 03:24
hopi46
Ez Zolak-BB szösszenet minden meccsünk után van, érdemes figyelni.
(Egyébként valószínűleg minden csapat így "elemezget". :))
Hozzászólás a(z) Meccsösszefoglaló: 3. hét bejegyzéshez