Menetrend

Meccsösszefoglaló: 9.hét

2017. 11. 08. 11:50
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek
Ugyan a Patriots jól megérdemelt szabadságát töltötte a héten, a ligában nem állt meg az élet. Lássuk hogyan alakultak a forduló összecsapásai.

Buffalo Bills @ New York Jets 21-34
Hát ez a Jets nem az 1/1-re hajt. A Bills legyőzésével már a 4. győzelmét szerezte meg a Jets csapata, akiket a szezon előtt mindenki a Browns szintjére várta. A győzelmet Matt Forte és a futójáték vezetésével sikerült bezsebelnie a csapatnak, aki 77 yardot és 2 TD szerzett. Ugyanakkor a passzjáték nem remekelt ezúttal, McCown mindössze 140 yardot és 1 TD passzolt. A védelemnek sikerült megfognia a Bills legnagyobb fegyverét, LeSean McCoyt, aki 12 futásból 25 yardot ért el. A Bills csapatából Tyrod Taylor tűnt ki, aki 285 yardot és 2 TD passzolt INT nélkül.

Indianapolis Colts @ Houston Texans 20-14
Deshaun Watson térdszalagszakadát szenvedett a múlt héten, amivel véget ért a szezonja. Ez hatalmas csapás a meglepően jól teljesítő Texans csapatának, aki helyett így Tom Savagenak kellett irányítania a támadójátékot. A Colts továbbra is Jacoby Brissettnek szavazott bizalmat és ezen a mérkőzésen meg is hálálta a bizamat. 308 yardot és 2 TD-t passzolt. Ezen a héten pedig Andrew Luckot végre IR-re rakta a csapat, ezzel pedig vége a szezonjának. Az amerikai sajtóban megjelentek olyan hírek, hogy lehetséges, hogy többet nem látjuk már pályán a Colts irányítóját. A Colts győzelméhez kellett TY Hilton kiugró teljesítménye, aki 175 yardot és 2 TD-t kapott el a mérkőzésen. A Colts védelmében is egy korábbi játékosunk nyújtott jó teljesítményt, mégpedig Jabaal Sheard, aki 2 sacket is jegyzett.

Cincinnati Bengals @ Jacksonville Jaguars 7-23
Szépen lassan komolyan kell venni ezt a Jaguarst. 5-3-mas mérlegükkel holversenyben a csoportjuk élén állnak a Titansal. Ezúttal a speciális egység szállította a győzelmet nekik, Josh Lambo 3 mezőnygólja és Jaydon Mickens punt utáni visszhaordott TD-jével. A mérkpzésen Leonard Fournette nem lépett pályára így Chris Ivory volt a kezdő futó, aki 70 yardot szerzett. A védelmet továbbra is ki kell emelni, minössze 136 passzolt és 29 futott yardon tartották a Bengalst. Külön ki kell emelni a csapatból Calais Campbellt aki vezeti a ligát 11 sackjével és a holtszezon legjobb igazolásábak tűnik jelenleg.

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints 10-30
A Saints vonata is tovább robog, 6-2-es mérlegükkel pedig vezeti a csoportjukat. Az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal végre védelme is van a csapatnak. Remek teljesítményt nyújt az egység hétről hétre, ebben pedig nagy szerepe van az újonc CB-nek, Marshon Lattimorenak. Mindössze 135 passzolt és 87 futott yardon tartották a Bucs támadóit. A Brees vezette támadóegység továbbra is a liga egyik legjobbja. Ki kell emelni a csapat újonc futóját, Alvin Kamarát, aki 68 futott és 84 elkapott yardal és 2 TD-vel fejezte be a mérkőzést.

Los Angeles Rams @ New York Giants 51-17
Egy csapat volt csak a pályán ezen az estén. Az egyik legnagyobb meglepetést szolgálja az idei szezonban a Rams csapata, akik már 6-2-es mérleggel állnak, ezzel pedig vezetik a csoportjukat. A tavalyi szezonban a legkevesebb pontot szerezte a támadóegységük, ami idén a legtöbbet. Hatalmas érdeme van ebben a csapat új vezetőedzőjének, Sean McVaynek, akinek kezei alatt megtáltosodott Jared Goff. A másodéves irányító 311 yardot és 4 TD-t passzolt, amikből Robert Woods egymaga 2-t szerzett. Todd Gurley ismét az újonc szezonjában látott teljesítményt nyújtja, ezúttal 59 yardot és 2 TD-t szerzett a Giants elleni kütéses győzelem során.

Atlanta Falcons @ Carolina Panthers 17-20
Ez az Atlanta nem a tavalyi Atlanta. Ugyan Matt Ryan 313 yardja és 2 TD-je jól néz ki, de a játékképe már nem ezt mutatja. A Falcons futóátéka szenved, mindössze 53 yardot tudtak megtenni a földön. Ugyanakkor a Panthersnél éppen a futójáték az ami igyzán jól működött az este folyamán. Can Newton 86 yardot, Christian McCaffrey 66 yardot futott és mindkettejük szerzett egy TD-t is. Ez, illetve Graham Gano 2 mezőnygólja elég volt, hogy legyőzze a tavalyi éve legjobb támadósorával rendelkező Atlanta Falcons és a Saints mögött a második helyen álljon a csoportjában.

Philadelphia Eagles @ Denver Broncos 51-23
Ezen a mérkőzésen is csak egy csapat volt a pályán. A Carson Wentz vezette támadósor átgyalogolt a hírhedt Broncos védelmen. Akkor szereztek pontot amikor csak akartak. A 4. negyedre már 44-9-es vezetéssel érkeztek és csak ezután sikerült minimálisan kozmetikáznia az eredményt a Denvernek. Annak a Denvernek akinek a kezdő irányítója majd két év után ismét Brock Osweiler volt. Wentz végül 199 yarddal és 4 TD passzal fejezte be a mérkőzést, Alshol Jeffery 84 yardot és 2 TD kapott el. Azonban az este sztárja a csapat újonc futója, Corey Clement volt, aki összesen 3 TD-t szerzett.

Baltimor Ravens @ Tennessee Titans 20-23
Szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat. A mérkőzésen nem brillíroztak a támadóegységek. A Titans meg tudott lépni az első félidőben ellenfelétől, a 17-6-os hátrányt pedig nem tudta ledolgozni a Flacco vezette Ravens. A mérkőzésen talán egyedül Jeremy Maclin tudott kiugró teljesítméynt nyújtani 98 elkapott yardjával.

Arizona Cardinals @ San Fransisco 49ers 20-10
Továbbra sem sikerült megszereznie első győzelmét a 49ers csapatának, akik kispadján már ott volt Jimmy Garoppolo is. A Patriotstól megszerzett irányító egyenlőre nem kapott játéklehetőséget, erre valószínűleg még heteket kell várnia. MInt ahogy bemutatása után nyilatkozták is, nem azért vitték oda, hogy megmentse az idei szezonjukat, ő a jövő 49ersének a tagja. A Cardinals győzelmét nagyrészben a már 32 éves Adrian Petersonnak köszönheti, aki egymaga 159 yardot futott. A futójátékos remek teljesítményt nyújt mióta egy csere keretén belül Arizónába került a Saints csapatától. A másik oldalról is egy futót lehet kiemelni, mégpedig Carlos Hyde-ot, aki 41 futott és 84 elkapott yarddal fejezte be a mérkőzést.

Washington Redskins @ Seattle Seahawks 17-14
A Redskinsnek Kirk Cousins vezetésével sikerült legyőznie a Seahawks csapatát, akiknek ez már a 3. veresége volt a szezonban. Cousins 247 yardot passzolt a Legion of Boom ellen, bár TD nem fűződik a nevéhez. A csapat mindkét TD-jét a másodéves futó, Rob Kelly szerzete, mindkét alkalommal 1 yardról sikerült befutnia a célterületre. A Seahawks oldaláról Russell Wilson 297 yardot, 2 TD-t és 2 INT-et dobott. MInd a két TD után 2 pontos kísérlettel próbálkozott a csapat, azonban sikertelenül.

Kansas City Chiefs @ Dallas Cowboys 17-23
A Cowboysnak hazai pályán sikerült legyőznie a sokak által a liga legjobb csapatának tarott Chiefst. Ebben döntő szerepe volt Dak Prescott okos játékának, a mérkőzésen 249 yardot és 2 TD-t passzolt, az eltiltását megfellebbező Zeke Elliotnak, aki 93 yardot és 1 TD-t szerzett, illetve Terrance Williamsnek, aki 141 yardot kapott el a mérkőzésen. A Cowboysnak szinte az egész mérkőzésen sikerült kivenni a játékból Tyrek Hillt és Kareem Huntot is, ezzel pedig nagy lépést tettek a győzelem felé. A mérkőzés simább is lehetett volna, ha az első félidő legvégén nem olvad le a Cowboys védelme, amikor is Hill egy 55 yardos "lehetetlen" TD-t szerzett. Aki nem látta még, mindenképpen nézze meg ezt a játékot, mert valószínűleg többet ilyet nem látunk.

Oakland Raiders @ Miami Dolphins 27-24
Csalódást keltő teljesítményt nyújt idén a Raiders, akik hatalmas reményekkel kezdték meg a szezont. Ezúttal sikerült ugyan győzni, azonban ez csak a 4. alkalom volt a szezonban. Mindeközben az elmúlt hetekben a Wild Card helyre is esélyesnek tarott Dolphins lassacskán kiveszi magát a versenyből. Jay Cutler visszatért sérülése után és jó teljesítményt is nyújtott (311 yard, 3 TD, 0 INT) azonban ez sem volt elég. Jay Ajajy elcserélése után a másodéves Kenyan Drake lett az első számú futója a csapatnak, aki ezt 69 yarddal hálálta meg. A másik oldalon Derek Carr 300 yarddal 1 TD-vel és 1 INT-tel fejezte be a mérkőzést. Marshawn Lynch szerezte a csapat 3 TD-jéből 2-t, azonban a legjobb támadójátékos Jared Cook volt a nap folyamán, aki 126 elkapott yarddal zárta a mérkőzést.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 30-17
Az Aaron Rodgers nélkül felálló Packerst sikerült legyőznie a Lions csapatnáak, ezzel pedig 4. győzelmüket szerezték meg. A mérkőzésen a Lions passzjátéka dominált, Matthew Stafford 361 yardot és 2 TD passzolt, míg két kedvenc elkapója, Golden Tate és Marvin Jones 113 illetve 107 yardot kapott el. Mind a két TD passzt Jones kapta el. A futójáték egyáltalán nem volt tényező a mérkőzésen, egyik oldalon sem. AZ NFC északi csoportjában a Lions győzelmének köszönhetően a Vikings meglépett az üldözőitől.

Hozzászólások

2017. 11. 08. 16:28
dartib83
off-os hír, de szempontunkból fontos lehet. A két Bill, Bill Belichick és Parcells. az összefoglalós alapján jó dolgokról lesz szó: hogyan lett BB a patsnél főedzó és hogyna hagyta ott a jetset :)
http://www.espn.com/video/clip?id=21317959

2017. 11. 08. 21:21
Pocok
Egy héten fújják ki a Broncos, a Giants és a Seahawks nóziját. :D Tuti előre hozta valaki a karácsonyt! :D
2017. 11. 08. 22:43
hulith
Szerencsétlen Luck jobb nem tudni mi történhetett a vállával ha ennyi idő alatt nem jött helyre.
2017. 11. 08. 23:33
LAX
Martellus Bennettet kivagta a Packers
Jon vissza?
En benne lennek!! :)
2017. 11. 08. 23:42
át kell mennie a waiveren... gyanítom vki fel fogja venni, ha más nem, csak azért h nehogy nálunk kössön ki. sok pénzt se kell adni neki.
2017. 11. 08. 23:48
LAX
Nincs esely hogy mi szedjuk fel?
2017. 11. 09. 00:06
ahhoz nagyon sokat kell csúsznia, mi eléggé a végefelé vagyunk... sztem vki korábban befogja vállalni.
2017. 11. 09. 00:15
LAX
Ertem, koszi. Nem voltam tisztaba ezzel a waiver temaval.
Szoval aki kikerul vmelyik csapatbol cut miatt az odakerul?
2017. 11. 09. 00:29
A csere határidő után igen. Még az ilyen veterán játékosok is. A határidő előtt csak a fiatalabbak.
2017. 11. 09. 00:33
LAX
Koszonom. Es onnan milyen sorrendben valasztanak?
2017. 11. 09. 00:53
a csapatok jelenlegi helyzete alapján. aki a leggyengébb, az húz először, aki pedig a legerősebb, ő utoljára. UGye most a Phily a legjobb, ők húznak utoljára (32. helyen). 6-2-vel több csapat áll, nem tudom poontosan mi hanyadikak vagyunk, de +26 az biztos.
2017. 11. 09. 01:30
LAX
Koszonom! Mindig tanul az ember. :D
2017. 11. 09. 00:07
hopi46
The Packers released Bennett on November 8, citing a failure to disclose a medical condition designation
2017. 11. 09. 02:08
LAX
Mennyire lehet komoly a serulese?
Ha a Playoff ra osszelehet rakni az egy nagy boost lenne!
2017. 11. 09. 08:32
BaP
Szerintem is lehetne hozni, akár több évre
2017. 11. 09. 12:40
Arnold Patsenegger
Több évre? Nem rég nyilatkozta, hogy vissza akar vonulni idén... ez is benne lehetett hogya Packers kivágta.
2017. 11. 09. 12:41
Arnold Patsenegger
Most látom, Croaker lejebb már kifejtette.
2017. 11. 09. 00:04
hopi46
Új fiú a PS-ben: DT Mike Purcel
Októberben 1 napig már volt a PS-ünkben! :)
191 cm, 149 kg, NT-ként tartja nyílván a Liga. Karrierstat.-ja: 25 meccs, 42 comb. tackle, 1 sack a 49ers-ben 3 év alatt. Idén a Panthers vágta ki a gyakorló csapatából.
Nem tűnik komoly "eresztésnek". :(
2017. 11. 09. 10:16
Croaker
Azt nyilatkozta Bennett még a szezon elején hogy visszavonul szezon után, így több évre valószínű hogy nem írna alá hosszú távra
2017. 11. 09. 14:42
Croaker
ESPN Boston views the Patriots as a potential fit for free agent TE Martellus Bennett.
Bennett had a career-high seven touchdowns with New England last year. The Patriots have struggled in the red-zone and could have interest in bringing him back. With Dwayne Allen not doing much behind Rob Gronkowski, Bennett could provide an upgrade in two-tight end sets. Bennett has only $724K remaining on his 2017 salary, so his contract shouldn't be an issue.

Sose jó, ha már a szakértők is hozzánk várnak valakit pont az elmondott más csapatok által képviselt "csakazértse" okokból.

Amúgy jelen esetben ez a waiver jó kaka dolog nekünk, ahelyett, hogy a játékos eldönthetné, hova menne és mennyiért, elhoppolhatja akár a Browns is..na az nagy életcél lehet bárkinek is (jelenleg) :(
2017. 11. 09. 16:06
timep76
Nem biztos ám, hogy "csakazértis"-nek van értelme, mert nem feltétlen akarnak a csapatok egy kelletlenül játszó, öltözői hangulatot esetlegesen romboló és ráadásul egyenlőre sérült játékosnak akár csak 1 centet is fizetni és egy roster helyet beáldozni. (De ez csak az én véleményem)
2017. 11. 09. 17:02
Croaker
Gondolok itt csoport/főcsoport riválisra, pl Bills, akinek lehet megérne 724 k-t még így is, tudván azt a tényt, hogy tavaly mit hozott ki a Patriots Bennett-ből.
2017. 11. 09. 18:17
hopi46
A waiver éppen olyan igazságos esélykiegyenlítő funkciójú, mint a draftsorrend vagy a PS-ekből rosterre igazolás.
Azt viszont nem tudom, hogy a claim esetén a játékosnak kötelező-e odamennie vagy várakozhat egy neki tetsző igénybejelentésre? (Valaki felhomályosíthatna erről! :))
2017. 11. 09. 19:33
Baal
Mi lesz a Benett után várt 4. körös comp pickel?
2017. 11. 09. 21:09
LAX
Nah ez egy jo kerdes!
Hozzászólás a(z) Meccsösszefoglaló: 9.hét bejegyzéshez