Menetrend

Mégis van jövője Amendolának a Patriotsnál?

2015. 02. 14. 13:41
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Kora októberben minden addiginál erősebb volt a „Vágjuk Ki Amendolát” kampány.

Nem számított, hogy rengeteg idő volt még vissza Amendola 5 éves, 31 millió dolláros szerződéséből, amit 2013 nyarán kötött vele a csapat. Az elkapó addigi teljesítménye miatt, az volt az általános vélemény a szakértők, hát még a szurkolók részéről, hogy szezon végén menteni kell a menthetőt. Az, hogy 2015-ben 5.5 millióval terhelné a sapkát, még inkább ezeket a hangokat erősítette fel.

Mivel Tom Brady elvétve nézett csak az irányába a szezon első hónapjaiban, elképzelhető, hogy az eszünk is hasonlóan értékeli a helyzetet. Ha hozzávesszük azt az 1.9 milliós összeget, amennyit nyernénk a sapkában, ha elküldenénk, a döntés egyértelműnek tűnik.

Csakhogy valami történt azon az úton, amely Amendolát kivitte volna a városból.

Négy hónappal később, a hangulat megváltozott, az Amendola-ellenes érzések enyhültek.

Hogy miért?

Az elkapó végül megmutatta, milyen értékes tagja lehet a támadóegységnek, különösen a legfontosabb meccseken.

Beszélhetünk feltámadásról.

Volt néhány pillanat a szezon során, amikor kitűnt a csapatból, de az a munka hozta meg az eredményét, amelyet a holtszezonban végzett és ez segített neki, hogy ledobja magáról a nem túl kellemes, Foxboro kedvenc bűnbakja címkét. A Baltimor és a Seattle elleni erőfeszítései jelentősen emelték az értékét.

Azokon a körömrágós meccseken, Amendola 10 labdát kapott el 129 yardért és 3 TD-ért. Kulcsfontosságú volt a teljesítménye a Super Bowlba vezető úton, és annak megnyerése során.

Amendola lett a csapat elsőszámú visszahordója kezdőrúgásoknál, amivel feljavult az egység teljesítménye, illetve puntok visszahordásánál Edelman elsőszámú tartalékjának számított.

Szóval bárkinek, aki úgy gondolta, hogy Amendola elküldése a szezon után egyértelmű, hogy a vezetőknek egy percig sem kellene ezen gondolkodniuk, itt van három szó: Ne Olyan Gyorsan!

Adjuk meg a srácnak ami jár. Azzal, hogy elfeledkeztek róla, hogy elvétve kapott lehetőséget a szezon elején, gondokat okozhatott volna az öltözőben. De egyszer sem károgott a médiának, egy rossz szó nem hagyta el a száját. Nem panaszkodott a helyzete miatt. Továbbra is keményen dolgozott, és várta az alkalmat, amikor megkapja a lehetőséget.

„Közhelynek hangzik, de ez a mottónk, mindenkinek megvan a feladata, amit el kell végeznie.” – mondta Amendola miután a csapattal megnyerte a Super Bowlt. „Függetlenül attól mi a szereped, el kell végezned a munkád, és végre kell hajtanod a játékokat, amikor a te számodat mondják be.”

Pontosan ezt tette. Nem törődött bele a sajtó negatív szurkálódásaiba, nem foglalkozott azzal, hogy melléfogásnak könyvelték el a szerződtetését. Még keményebben dolgozott, hogy megváltoztassa a róla alkotott képen.

Ahogy telt az idő, Amendola felhívta magára a figyelmet a keménységével és azzal, hogy szabadra tudta játszani magát. A szezon végén arra a játékosra hasonlított, aki a 2013-mas, Buffalo ellen megnyert alapszakasz nyitómeccsen 10 passzt kapott el, mielőtt megsérült volna. Jól kijöttek Bradyvel, Edelmanről nem is beszélve.

Ő volt a duplapassz fogadó oldalán, amikor Edelmannal egy 51 yardos TD-t hoztak össze a Ravens ellen, egyike volt legjobb megmozdulásainak, de tartogatott még mást is. Ugyanazon a meccsen, lerázott magáról egy védőt, majd bevetődött a gólvonalat jelző bója felett saját maga második 6 pontosáért. Lepörgött egy szerelési kísérletről, majd a Ravens safetyjét, Anthony Levine-t is magával cipelve megszerzett egy kulcsfontosságú 1st downt 3. kísérletnél, amivel életben tartotta a csapat esélyeit.

A döntőn, 5 labdát kapott el 48 yardért és egy TD-ért. Amikor a gólterületen kapta el a labdát, ő volt a második számú célpont, és Brady nem hezitált. Amikor látta, hogy Brandon LaFell ellen sikeresen védekeznek, egyből átváltott Amendolára, akinek még így is egy szép játékot kellett megcsinálnia a pontszerzésért.

Bár Amendola hozzájárulása a sikerhez jelentős lett, mégsem számított olyan biztos pontnak, mint Edelman, akihez Brady nehéz helyzetben mindig fordulhat.

Teljesítménye nélkül lehetséges, hogy nem lett volna parádé Boston utcáin.

„Fantasztikus érzés. A rengeteg kemény edzés meghozta a gyümölcsét.” – mondta Amendola.

A kemény munka után az emberek kétszer is meggondolják, hogy van-e helye a csapatnál a jövőben.

Amendola, Edelman és LaFell egy remek elkapó hármast jelent Brady számára a játékoknál, amik a leginkább számítanak. Miközben Amendola nem azzá a játékossá vált, amiért idehozták, hogy helyettesítse Welkert, de a támadósor és a speciális egység fontos tagjává vált, amiről pár hónapja nem gondolták az emberek, hogy lehetséges lehet.

Megváltoztatta a róla alkotott képet, amikor arról beszélünk, mint jelent a támadóegységnek. Végül, ez talán a csapatnál maradásának meghosszabbítását jelenti.

Fordította: tuci-tuci

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2015. 02. 14. 13:57
sixt
És nem utolsó sorban, drága volt a mezem is anno :D Nem szeretném szögre akasztani még :D Maradjon csak szépen ott ahol van. Pedig lehet bekövetkezik idén hogy játékos nélkül maradok. A régi Reebok mezem Mayo #51, az új Nike meg Amendola #80. Lehet mezek után kell kajtatnom megint ?? Kíváncsi lennék a véleményekre ...
2015. 02. 14. 21:30
Lacus
Vegyél #12 Brady-t, az tuti egy darabig aktuális :)
2015. 02. 14. 22:10
Boss1337
Hol lehet 100%-ra eredeti mezt venni kishazankban?:) koszi!
2015. 02. 14. 23:06
sixt
Hát én nem tudom lehet e egyáltalán ?!? Én anno egy New York-i barátomat kértem meg hogy vegyen egy eredetit oda kint, és amikor haza jött haza hozta nekem. Ha Amendola cut akkor már nézem is az új mezeket.
2015. 02. 14. 14:47
Lucius
Én mindig is hittem benne. Remélem marad. 2M nél, amit spórolna vele a csapat, jelenleg messze többet ér.
2015. 02. 14. 14:47
Lucius
Én mindig is hittem benne. Remélem marad. 2M nél, amit spórolna vele a csapat, jelenleg messze többet ér.
2015. 02. 14. 15:43
dravait
A TD magazin poszterén ő is rajta van a Brady-Edelman táncospárossal, márpedig az ugrik ki az irodám falára. Úgyhogy maradjon csak szépen, mert szerintem is elindult az Edelman-i úton, igen jól játszik a srác, szükségünk van rá. Arra meg nincs, hogy valami ellenfél lecsapjon rá, oszt jól elkapdosson ellenünk. :-)
2015. 02. 14. 16:11
zoli0321
Szerintem is nagyon jó a srác! Idő kellet neki mint Magastoronynak:-))
2015. 02. 14. 16:55
A cikk jó, a fordítás is.
Amendolával kapcsolatban én a kritikusok közé tartoztam/tartozom. Szeretném, hogy maradjon, mert hasznos tagja a csapatnak ês jól beleszokott a rendszerbe. Viszont, nem ennyiért. Mindenféleképp át kellene dolgozni a szerződését és sok-sok teljesítményfüggő bónuszt betenni neki. Egy Edelman szintű garantált max.
2015. 02. 14. 16:56
Whitealert
2013-as szezon nyitómeccsén az utolsó drive-ban szinte egyedüliként csak neki passzolt Brady, ha homályos emlékeim nem csalnak. Csak aztán sérülés és Edelman felemelkedése miatt nem jutott neki akkora szerep, én nem bánnám, ha JE11-nek kevesebb ütést kéne elszenvednie, annak ellenére, hogy imádom látni őt a pályán. Szerintem annyi pénzt megér és többet használjuk jövőre az alapszakaszban is. :) Draftról egyébként a hátsó körből számítok egy elkapóra, de lehet, hogy kukázunk majd valami tehetséget magunknak. :)
2015. 02. 14. 17:04
10 elkapása és 100+ yardja volt azon a meccsen, úgy hogy közben meg is sérült és úgy fejezte be a meccset. Majdnem annyi, mint amire a 2014-es alapszakaszban futotta: 27 elkapás, 200 yard.

Mindenképpen maradjon, legalább az elkapókkal nem kell mostanában foglalkozni.
2015. 02. 14. 17:57
LPT
Jets ellen az a TD elkapás parádés volt!
2015. 02. 14. 19:14
Pat Patriot
Amikor kedvenc összehasonlító témánk, a "Brady vagy Manning" kerül szóba, általában a rájátszásban elért eredmények miatt könyveljük el, hogy miért is Tom a jobb. Most Amendola 2 rájátszásmeccsen bizonyította, hogy eléggé jó. Ennek a csapatnak pedig olyan emberek kellenek, akik a szezon legfontosabb 3-4 meccsén sem csinálják össze magukat. Ezek szerint Amendola ilyen. Én sem tartom annyira jónak, mint az a szerződéséből következne, de szerintem sem szabad őt elengedni.
2015. 02. 14. 19:18
Tibi Twelve
kicsit OFF:

A fizetési sapkával való matekozáskor, eszembe jutott, hogy mi lenne ha egy csapat ( nem a Patriots, csak azért se :-) ) kitalálná hogy nagy sztároknak adnak 20milliókat, de a szerződés csak mondjuk 7-8 ról szól, és a többit a tulaj adja meg neki zsebbe kp ban.

Ezt hogy figyeli az Nfl? hogy jönnének rá?
2015. 02. 14. 19:22
Adóhivatal?
2015. 02. 14. 19:43
Raschy
És ha Kraft egyik cége adná nekik valami reklámért cserébe? Reklámszerződést köthetnek a játékosok.
2015. 02. 14. 20:13
darth king
Ha nem félnének, hogy lebuknak, talán páran megpróbálnák. De a pénzügyi részét szerintem annyian figyelik (NFL, adóhivatal, újságírók, a csapatok egymást), hogy hamar kibukna, akkor pedig nagy botrány lenne.
2015. 02. 14. 20:29
simita14
Jah ! Nem lennék meglepve, ha hamarosan előjönne a Gilette egy új reklámmal, amiben Edelman éppen a szakállát vágja egy a legújabb fejlesztésű borotvával.
2015. 02. 15. 00:03
KoviBazsi
A Játékos Szakszervezet biztosan megtudná és nem hagyná! Ott nem működik az, hogy oldjuk meg okosban!
2015. 02. 14. 20:14
Iolaus
Én szeretném ha maradna és az az 1,9millió nem olyan sok érte szerintem.
2015. 02. 14. 22:03
nszgergo
annyit spórolnánk, ha cutolnánk, egyébként 5 milliót keres
2015. 02. 14. 23:52
LPT
miután a kirúgásának "csak" 1,9 millió a hozadéka, pont ezért kell ezt összevetni azzal, hogy mennyit is ér meg a csapatnak
2015. 02. 15. 10:36
pat68
Maradnia kellene, mert hasznos tagja a csapatnak! 2014-ben elkerülték a sérülések és ezért folyamatosan tudott készülni Tommal, ez meg is látszott a teljesítményén. Nem lehet, hogy azért kapott viszonylag kisebb szerepet a szezon elején, mert direkt próbálta a vezetőség "kímélni", a sérülés esélyét minimalizálandó?
2015. 02. 15. 13:19
csasziqf
Jo lenne ha maradna.Legalabb idei szezont egy osszeszokott elkapo osztaggal kezdhetnenk meg.A szerzodesen szerintem is lehetne/kellene alakitani megragadva a SB gyozelem okozta mamort latok is ra nemi eselyt (Bar lehet hogy tul optimista vagyok ezen a teren :) ). Ha iden nem hozza a szamokat akkor jovore nagyobb valoszinuseggel cserelik majd el.
2015. 02. 16. 09:30
komzoz65
Nagyon meggyőző volt a rájátszásban, a Ravens ellen 2 TD, néhány reménytelen helyzetből hozott kulcsjáték, és a többi meccsen is hozzátette a magáét, a Seahawks ellen is rendkívül fontos TD elkapása volt. Szerintem BB ilyen embereket keres. Ott jegelték visszahordóként praktikusan, és amikor kellett előlépett, szerintem meg fogjuk tartani és örülnék is ennek.
Hozzászólás a(z) Mégis van jövője Amendolának a Patriotsnál? bejegyzéshez