Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 13. hét

2012. 12. 04. 16:32
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú
AFC East Champs! Biztos PO részvétel, mi kell még? Egészséges játékosok, de ez már más tészta.


Kyle Arrington, CB

Mélyről jött a csapat és messzire jutott már most. Cél az AFC elsőhely?

"Mindig meg akarod nyerni a divíziódat, az AFC elsőhely csak utána kerülhet célba. Fontos és szükséges cél. Most kis pihenő, utána már csak a Housetonra koncentrálunk."

Még csak December eleje van, de már meg van a divízió elsőhely. Mennyire fontos ez?

"Még hosszú út áll előttünk. Jó pár mecs van még hátra, köztük kiváló csapatokkal."

Milyen tervvel léptek a pályára ma?

"Meg kell állítani az ellenfelet, mi pedig járassuk a labdát. Mindig arról beszélünk, hogy fizikálisabban kell játszanunk, és ma ez azt hiszem sikerült is, főleg a támadóknak. Jól mozgatták a csapatot és szinte mindig sikerült legalább mezőnygólig eljutnunk. A védelem nem játszot elég agresszívan, de majd megnézük a videót és javítjuk a hibákat."

Tom Brady, QB

A sikerről.

"Nem csúnya siker volt, hanem nagyszerű győzelem. A Miami mindent beleadott, mi pedig felvettük a kesztyűt és keményen harcoltunk. A kritikus pillanatokban sikerült megcsinálni a játékokat. Jól felkészült ellenfél ellen játszottunk, minden yardért meg kellett küzdenünk. Nagyszerű győzelem volt."

Wes Welker és Stevan Ridley.

"Nekik nagyszerű szezonjuk van, de a többi játékost is megilleti a dícséret. Erre van szükségünk. A szezon csak most kezdődik."

Az utolsó támadásról.

"Jól volt végrehajtva. Sikerült megcsinálni a játékokat a kritikus pillanatokban. A futó játék kulcsfontosságú volt, keményen küzdöttek és vigyáztak a labdára, a blokkok pedig jól sikerültek. A Miami futás elleni védeleme nagyon jó, kiváló linebackereik vannak és megnehezítették az életünket a mai napon."

Kapcsolata Wes Welkerrel.

"Ő egy nagyon jó játékos, barát és csapattárs. Mindig a legjobbját adja, ugyan olyan kemény küzd az edzésen, mint az éles meccseken. Nélküle nem lennénk ott, ahol. Örülök, hogy nálunk játszik és nem a Dolphinsba."

Csak most kezdődik a szezon.

"Most mutatkozik meg, hogy melyik az igazán jó csapat. Mennyi jó játékos van egy csapatban, hogy viselik a mentálist nyomást, mennyire tudják leküzdeni a fájdalmakat és a sérüléseket, hogyan tudják pótolni a hiányzókat. Ez van az évnek ezen szakaszában. Most kell folyamatosan javulni, az edzést átvinni a mérkőzésbe, hogy amikor szükség van a jó játékra, meg tud csinálni."

Nem szabad nagyon előreszaladni.

"Ha nem javulsz folyamatosan Decemberben, akkor rosszul jöhetsz ki a dologból. Mi pedig - szerintem - folyamatosan fejlődtünk az elmúlt hetekben, mert hallgattunk az edzőkre."

Rob Gronkowski.

"Gyűlöli minden percét annak, amit a pályán kívül tölt. Mindig keményen küzd és nehéz olyan embert találni, aki annyit tett hozzá a csapat teljesítményéhez, mint Ő. Nem tudtuk, hogy milyen lesz nélküle, de a csapat jól reagált és pótolni tudtuk. Folytatnunk kell ezt a hozzáállást és felkészülni a következő kemény mérkőzésünkre."

Újabb divízió bajnoki cím.

"Nagyszerű dolog, főleg egy ilyen kemény dívizióba. Mérkőzések a Bills ellen, sosem könnyűek. Hosszabbítás a Jets ellen és persze a mai küzdelem a Miami ellen. Ezek kellettek az 5-0hoz, ahogy most a divízióban állunk. Jövőhéten, bár nem velük kerülünk szembe, de egy még nehezebb mérkőzésünk lesz."

Mezőnypozíciók.

"Nagyon jók voltak, a védelem jó helyen szerzet labdákat. Habár nem sikerült úgy kihasználni őket, mint ahogy szerettük volna. Jobban örültünk volna touchdownoknak, mint a mezőnygóloknak, de ha sikerül pontokat szerezni, nem nagyon panaszkodhatsz."

Mennyire volt nehéz a mai mérkőzés?

"Az elmúlt három alkalommal, amikor Decemberben kellett itt játszanunk, kikaptunk. Azt hiszem, az mindent elárul róla. A nézők tüzelték a játékosokat, akik mindent beleadtak. A védelmük nagyszerűen dolgozott és csak a végén sikerült eldönteni a mérkőzést."

Aaron Hernandez, TE

Sokat tanul a WRektől?

"Igen, sokat tanultam itt a játékosoktól, főleg az elkapóktól. Általában Wes Welkert szoktam figyelni, mert ő hétről-hétre nagyszerűen játszik és mindent belead. Igazi példakép, akire érdemes felnézni."

Milyen érzés a divízió bajnoki cím?

"Jó érzés, de messze még a vége. Örülünk neki most, de hamarosan már a következő próbára kell készülnünk."

Négy perces támadás a végén.

"Végig küzdöttünk a pályán a levegőben és a földön. Ridley nagyon keményen harcolt minden yardért. A végén sikerült lezárni a mérkőzést, ahogy kellett."

Nem nagyon ünnepelték a sikert.

"Persze örültünk neki, de még sok van hátra és ennél nagyobb céljaink is vannak."

Mennyire tört le az elejtett labda miatt?

"Nem törtem le, csak bosszantó volt. Meg akartam csinálni a játékot, de nem sikerült. Profi vagyok ezért gyorsan felejtenem kellett és folytatni a játékot, mintha semmi se történt volna."

Visszatért az önbizalma az elkapások után?

"Ha sikerül megcsinálni néhány játékot, persze az ember jobban érzi magát és visszatér az önbizalma. Az elejtett labdáknál pedig természetes, ha egy kicsit megszeppen az ember és veszít egy kis önbizalmat. De erősnek kell lenni, visszamenni a pályára és keményen játszani."

Hogy van a bokája?

"Köszönöm jól."

Jerod Mayo, LB

Divízió bajnoki cím.

"Jó érzés, örülünk a sikernek. Ugyanakkor már lapozunk is a következő oldalra."

Sack a third downnál.

"Jó hívás, jó időben az edzőktől."

A blitz miatt kicsit késleltetve volt a sack.

"Igen, egy kicsit."

Volt már rá példa a szezon során?

"Az edzéseken mindig. Élesben viszont függ a helyzettől, sikerül-e elcsípni az irányító tekintetét."

Ha azt mondjuk, ritkán, akkor nem hazudunk?

"Igen, ritkán."

Védelem teljesítménye az év ezen szakaszában.

"Vannak hibáink, de gyakran sikerül labdát szereznünk, visszaadva azt a támadóinknak. Mind futás, mind elkapás ellen van hova fejlődnünk, de jó irányba haladunk."

A third downok ma jól sikerültek.

"Nem tudom a pontos számokat, de fontos pillanatokban tudtuk leparancsolni az ellenfelet a pályáról. Hektikus mérkőzés volt, mert mi megszereztük a labdát, a támadóink visszaadták nekik, és mi pedig megint visszaszereztük. De a végén jól sűlt el a dolog."

Passzból nem kaptak touchdownt. Büszke rá a védelem?

"Mi itt a Patriotsnál azt mondjuk, hogy legyen az eredmény 2-0 vagy 98-97 nekünk. Az a lényeg, hogy nyerjünk."

Nem lehet megunni az AFC East bajnoki címét?

"Nem, főleg ha olyan nagyszerű együttesekkel van a csapat mint a Buffalo, Jets vagy a Miami. Élvezzük a sikert, de ennél nagyobb céljaink is vannak erre az évre."

Stevan Riddley, RB

AFC East bajnoki cím.

"Óriási sikert értünk el ezzel. Ma kimentünk és keményen harcoltunk, nyertünk és ezzel megszereztük ezt a címet. Boldogok vagyunk."

Csak a második félidőben láthattunk sikeres futásokat. Ez a terv része volt?

"Nagyszerű tervvel érkeztünk ide. Imádom az edzőket. Rengeteget dolgoznak értünk, nekünk pedig csak ki kell menni a pályára és tenni a dolgunkat. Kemény mérkőzés volt, az ellenfél nem adta olcsón magát."

Mitől sikerült jobban futni az utolsó támadásnál?

"A játék hívásoktól függ. Akkor döntöttek úgy, hogy a földön fogunk haladni előre. A támadófalunk nagyot küzdött. Egész nap, megállás nélkül küzdöttek. Ennél többet nem is kérhetsz tőlük. Az utolsó támadásnál sikerült feltörni a kiváló futás elleni védelmüket."

Mik a csapat céljai ezután?

"Nyerni. Mert ha nyerünk, semmi rossz nem történhet."

Wes Welker, WR

Lassan ismét 100 elkapása lesz egy idényben, immár negyedik alkalommal. Ezzel a teljesítményével olyan nevek mellé kerülhet, mint Jerry Rice vagy Marvin Harrison.

"Ha egy mondatba említik a nevem Jerry Rice-szal vagy Marvin Harrisonnal, akkor az egy igazi dícséret számomra."

Mindig jól megy a Dolphins ellen.

"Nem tudom miért. Mindenki ellen ugyan úgy készülök. Számomra mindegy ki az ellenfél. Mindig a legjobbamat próbálom adni."

A sikerei ellenére nem vívott még ki nagy tiszteletet a ligában.

"Nem tudom, nem igazán foglalkoztatnak az ilyen dolgok. Kimegyek és teszem a dolgom."

Mit jelent az AFC East bajnoki cím?

"Valamit jelent, de biztos azért mert el vagyok kényeztetve. Számomra csak egy újabb póló és sapka. Persze nehezen szereztük meg őket. Kimenni a pályára és mindent beleadni, utána jönnek a sikerek. Számunkra nincs semmi különös ebben, de persze elfogadom őket."

Tracy White, LB

Divízió bajnoki cím már December elején.

"Örülünk neki, de még hosszú a szezon és még a Miamival is találkozunk egyszer."

Milyen taktika vezetheti a csapatot az AFC első kiemeléséhez?

"Jól kell játszanunk. Nehéz a hátralévő sorsolásunk, folytatnunk kell a jó játékot. Ki kell javítani a hibákat. Megnézzük majd a videót és elemezzük, majd már a következő ellenfélre koncentrálunk."

Miben kell változtatnia?

"Az edzők majd megmondják. Észreveszük a hibákat és kijavítjuk azokat."

Vince Wilfork, DL

Kemény mérkőzésre számított?

"Igen, biztos voltam benne, hogy nem lesz egyszerű. Az ellenfél 5-6tal állt, pedig az nem tükrözi a valóságot. Ők sokkal jobbak. Tudtuk, hogy mire számíthatunk ellenük. Mindegy, hogy a számok mit mutatnak. Kimentünk és keményen harcoltunk egy jó ellenfél ellen. Rend volt a fejekben. Biztos voltunk benne, hogy eljön az idő amikor futni fognak, amikor megcsinálják a játékokat. Arra kellett megfelelően reagálni. Összeállt a csapat és küzdöttünk."

Elmaradt ünneplés.

"Persze elértünk valamit, de nagyban gondolkozva, még hosszú a szezonunk. A földön kell maradnunk, mert nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Texans ellen. Mindig csak a soron következő mérkőzéssel szabad foglalkozni."

Labda a feleségnek.

"Ha labdát szerzek, azt Ő kapja meg. Azok nem az én labdáim. Érte játszok. Mindenki örült neki, én, a feleségem és az egész csapat. A védelem jó munkét végzet, labdákat szereztünk. Jó időben voltam jó helyen."

Nem számít a divízió győzelem, ha a csapat nem nyeri meg a Super Bowlt?

"Ne beszéljünk még a Super Bowlról. Messze még a szezon vége. Ma csak a Dolphins volt a fejünkbe, tudtok, hogy mit érhetünk el egy sikerrel. Kimentünk és nyertünk. Most viszont csak a Houston van a fejekben. Ők egy nagyon nagyon nagyon jó csapat, az egyik legjobb az egész ligában. Aminek meg kell történnie meg is fog. Viszont kérem, ne beszéljünk még a rájátszásról és a Super Bowlról. Mindig csak a következő mérkőzésről."

A védelem tartotta mérkőzésben a csapatot.

"Az egy jó dolog, főleg amikor a támadóknak nem megy igazán. Ma megmutattok, hogy mire is vagyunk képesek. Nem engedtünk sok pontot, megcsináltunk pár játékot. A támadóknak is lehet rossz napjuk. Ők rengeteget tettek már értünk, mi pedig törlesztjük az adóságot. Csapatként kell működnie a három csapategységnek, de főleg a védelemnek és a támadóknak. Ha az egyik résznek nem megy, a másik kettő még ki tudja húzni őket a bajból, de ha már kettőnek nem megy, na akkor kezdődnek a problémák. Amikor neki álltunk futni, tudtam, hogy baj már nem lehet. Imádom nézni a futóinkat, mert kiváló játékosok, a blokkok is nagyon jók voltak. Izgalmas volt látni, hiszen ellenük gyakorlunk az edzéseken."

forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2012. 12. 04. 17:03
vidragida
szimpatikus, hogy nem szállnak el a W-től,nagyban gondolkodnak, és mindig csak a következő meccsre készül mindenki. és nagyon nagy szerencse hogy Wilfork nálunk játszik, a top3 kulcsemberünk egyike.
2012. 12. 04. 17:14
mhatrix
vagy a legjobb nose tackle a ligába...
2012. 12. 04. 17:22
Lacus
Vince nyilatkozatait annyira szeretem, nem a sablon, vagy csak kis részben, és annyira emberközeli :) Jó lenne személyesen ismerni, mert amellett, hogy nagyszerű játékos szerintem kiváló ember is lehet :) Mellette Wes a másik kedvencem, aki olyan alázattal küzd minden meccsen, ami példaértékű! Épp ezért nyílt ki a bicska a zsebemben attól a hülye kérdéstől, hogy "A sikerei ellenére nem vívott még ki nagy tiszteletet a ligában."... Ekkora baromságot! Szerintem igenis nagy tisztelet övezi, a legtöbb csapat tart tőle, ahogy Gronktól, és egy olyan csapat kulcsembere, mint a Pats-é mindig is tisztelt játékos lesz a ligában! Szerintem... A mérkőzésről csak annyit, hogy a nagy küzdelem mellett azért szerencsénk is volt, mert egy valamire való irányító szétdobált volna minket... Talib-ról mi a véleményetek? Én nem tudom eldönteni, de lehet nem nézem elég nyitott szemmel a meccseket... :)
2012. 12. 04. 22:46
lipi
Összefoglaltad amit gondolok :).
Talib kimegy és megcsinálja a játékot. Az edzők remek munkát végeznek vele. Észreveszik és kijavítják a hibáit.
Mellesleg Ő sokkal jobban örül az ingyen pólónak és sapkának, mert Tampában még soha nem kapott :)

Egyébként nem biztos, hogy egy valamire való irányító szétdobált volna minket, sőt... Tanne azért messze nem rossz. Rookiehoz képest egész jó számokat és biztató teljesítményt hoz.
2012. 12. 04. 18:24
vidragida
és a legjobb nose tackle a ligában...
2012. 12. 04. 19:45
vpi
Nem lehet megunni az AFC East bajnoki címét?

"Nem, főleg ha olyan nagyszerű együttesekkel van a csapat mint a Buffalo, Jets vagy a Miami."

Gondolom Aaron nagyon harapta a nyelvét, miközben ezt kimondta, hogy ne tünjön nagyképűnek. Megértem persze :D
2012. 12. 05. 15:34
Pat Patriot
Valaki átnézhetné ezeket a fordításokat "helyesírásilag". Számomra nagyon zavaró, hogy tömve van a szöveg helyesírási hibákkal. Természetesen örülök a híreknek, a cikkeknek, de jó lenne, ha ezen sikerülne változtatni. Köszönöm!
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 13. hét bejegyzéshez