Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1.hét

2012. 09. 10. 18:07
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Nagyszerűen kezdte az új szezont a csapat, magabiztos siker az újoncok és Ridley remeklésével.

Tom Brady, QB

Nyitóbeszéd.

„Általában nem így nézek ki. Igazából, csak azaz egy sack fájt, de az nagyon. A támadófal jól végezte a dolgát. Büntetés és turnover mentes volt a mérkőzés többnyire. Nem azt mondom, hogy tökéletes volt, de nyertünk és jó érzés nyerni.”

Nem sikerült Brandon Lloydhoz dobni a labdát az elején, amikor a védelem mögé került.

„Közel volt, de nem sikerült, üresen hagyták és meg kellett volna csinálni a játékot. Lloydnak voltak szép elkapásai. Mindenki hozzátette a magáét. Jól kezdtük az évet.”

A csapat egészében jól játszott.

„Egész előszezonban így játszottak. A védelmet minden nap látjuk edzeni, tudjuk, hogy mennyire jók. Letámadják az irányítót, labdákat szereznek, jól védik a széleket és a pálya hátsó részét is. Szóval a védelem nagyon jól játszott, de a különleges csapategység is hozzátette a magáét. Csapat siker volt.”

Stevan Riddley teljesítményéről.

„Nagyszerű volt és jól futott a labdával. Ezt kell folytatnunk, megtalálni a középutat futás és passzolás közt. Ez nagyon megnehezíti a védelmek dolgát. Párszor csinálhattuk volna jobban vagy másképp a dolgokat, de erre tudunk építkezni.”

Ha a védelem nem szerez touchdownt az orrsérülése után, visszament volna a pályára egyből?

„Igen, egyértelmű.”

Eltört az orra?

„Nem tudom.”

Korábban már tört el az orra?

„Ebben az életben még nem. Az előzőben? Nem tudom.”

Úgy érzi, hogy eltörte az orrát?

„Nem tudom, hogy milyen érzés a törött orr. De minden rendben lesz. Ilyen dolgokra is szükség van.”

Sokat futottak ma.

„Ezt próbáltuk mindig is. A training camp, mini camp és a szezon alatt is. Tudják, hogy sokat fektettünk a futójátékba, ma meg is látszott. Sok labdát kaptak a futók, meg voltak a lehetőségeik. Ha uralni tudod a mérkőzés sebességét, az igazán sokat segít a csapatnak. Nem tudom, hogy pontosan mennyit volt nálunk a labda, de sokat segített. Nem csinálhatod azt, hogy a futóid nem csinálnak semmit, te pedig 50 passzt dobsz egy mérkőzésen. Úgy 30 passz az ideális.”

A sikeres futójáték többet jelent, mint azt az emberek el tudják képzelni.

„Igen, egy csapat erejét megmutatja, hogy mennyi tudnak futni és mennyire tudják megállítani a futásokat. A fontos meccseken és a kritikus pillanatokban meg kell tudni csinálni. Amikor meg kell futni, akkor meg kell futni a yardokat. Mi megpróbáljuk minél jobban széthúzni az ellenfél védelmét, sok célpontra kell figyelniük, ez adja számunkra a lehetőségeket. Mindenre oda kell figyelnie a védelemnek.”

Támadók jól érezték magukat.

„Az edző mindig egy dolgot emel ki: menj ki és szerez pontokat. Nem azt várja, hogy kimegyünk és puntulunk. Van, amikor minden sikerül és jól mennek a dolgok, meg persze vannak azok a pillanatok, amikor jobban is tehettük volna a dolgunkat. Fontos jól kezdeni a first és third downos helyzeteknél, hogy utána tudjunk mire építkezni és folyamatosan haladni. Jobb munkát kell végeznünk a folyamatos és egyenletes játék terén a támadások során. Persze, ha hosszú passzt hívnak, akkor azt is meg kell csinálni.”

TE játék Aaron Hernandez és Rob Gronkowskival.

„Jól kiegészítik egymást.  Szerintem Mike (Hoomanawanui), - akinek a nevét önök biztosan jobban ejtik ki- is remekül kiegészítette a TE pozíciót. Az a poszt erős nekünk, az elkapókra se lehet panasz, a futóink is jók és a támadófal folyamatosan épül és erősödik. De mint már mondtam, nem volt tökéletes produkció, de elég jó volt ahhoz, hogy nyerjünk idegenben.”

Támadófal fejlődése az előszezonhoz képest.

„Rengeteget dolgoztak rajta az előszezon során. Eddig nem jöttek össze a dolgok, de most hogy Mankins ott lesz, Vollmer lassan visszatér, lesz elég ember azokra a posztokra. Nagyon nehéz volt az edzőtábor, és aki sikeresen bekerült a keretbe, az meg is érdemli azt. Nate Solder végig ott volt és folyamatosan fejlődik. Jól érzem magam ezekkel a srácokkal és megbízom bennük, hiszen a lelküket is kidolgozzák. Én csak kimegyek és dobálok, hiszen ezt várja tőlem el a csapat.”


Rob Gronkowski, TE

Jól kezdődött a 2012-es szezon?

„Egyértelműen. Minden csapat győzelemmel akar kezdeni, ez nekünk sikerült a Titans otthonában, ami nem kis siker, hiszen a Tennessee egy nagyon jó csapat.”

Nem lehetett kiismerni a csapat támadójátékát.

„Azt tettük, amit az edzők hívtak.  Ha azt mondták passzoljunk, akkor azt tettük, ha futást, akkor azt. Sikerült megtartani az egyensúlyt a kettő közt. Ma mind a két dolog jól működött.”

Stevan Ridley teljesítményéről.

„Nagyon jó mérkőzése volt. Keményen futott és a támadófal remekül készített elő neki. Nagyon jó mérkőzés volt, de voltak hibáink és ki kell javítani őket és erre lesz egy hetünk.”

Baki az ünneplés alatt.

„Kicsúszott a kezemből, de végül is jól jöttem ki a dologból.”

Saját maga és Hernandez teljesítménye.

„Ő egy nagyszerű játékos. Imádok vele együtt játszani. Ha az offensebe mindenki teszi a dolgát, akkor mindenre képesek vagyunk.”


Stevan Ridley, RB

Teljesítményéről.

„Azt tudom csak mondani, hogy óriási megtiszteltetés volt kint lenni a pályán. A támadófal elképesztő munkát végzet és az edzők nagyszerű játéktervet dolgoztak ki. Azt mondták, hogy menjek ki és tegyem a dolog, én pedig azt tettem.  Ha láttam szabad területet, egyből lecsaptam a lehetőségre és mentem, amíg lehetett.”

Önkívületi állapotban volt?

„Az olyan napokon, mint a mai, amikor jól megy a játékot, az ember érzi a dolgot. Néhány futás jól sikerült, néhány pedig nem. Az edzők jó munkát végeztek a hívásokkal. Ma nem csináltam semmi különlegeset, a támadófal blokkolt és utat nyitott, nekem pedig csak ki kellett használnom a lehetőséget. Én csak egy voltam a többi játékos közül.”

Passzjáték, amikor futásra álltak fel.

„Josh McDaniels kiválóan hívta a játékokat. Nem akarunk kimenni és kiismerhetővé válni, emiatt a futóink tudnak elkapni, az elkapóink tudnak futni. Ha erre akar az ellenfél valamit kitervelni, hát akkor sok sikert, mert hosszú és nehéz évük lesz. Jól váltogatjuk a dolgokat, és erre van szüksége a támadóknak.”

Régen futott ennyit.

„Igen, egy álom vált valóra vasárnap. Ki akartam menni és játszani, de 25 futást el se tudtam képzelni. De minden rendben, sérülés nélkül jöttem le a pályáról, ennél többet nem is kívánhatok. Köszönöm a csapattársaknak, hogy mindezt lehetővé tették nekem.”


Aaron Hernandez, TE

Szezonkezdésről.

„Jobban kezdtünk, mint az elmúlt két évben. Sokat kell még tanulnunk és hétről-hétre fejlődnünk kell.”

Patriots passzjátéka.

„Jó munkát végeztünk, de ahogy mondtam, még van hova fejlődnünk.”

Sikeres futójáték segítette a passzokat.

„Sokat segített, a védelemnek nem elég egy dologra koncentrálnia. Ha nincs futó játék, nekik elég a passzra figyelni. Ridley jó munkát végzet ma és remélhetőleg ezt folytatni is tudja. Emellett persze a támadófal és jól dolgozott, ha mindenki ezen a szinten tud maradni, akkor eredményes évünk lesz.”

Josh McDaniels hívásairól.

„Ő egy nagyon jó támadó koordinátor, szeretem a játékokat, amiket hív, nagyon jó évünk lesz vele.”

Cikizte Rob Gronkowskit az elrontott ünneplés miatt?

„Nem, de röhögtünk rajta. Jó elkapást mutatott be egy jó passzból. Ilyen játékokra van szükségünk.”


Nate Solder, LT

Sackről, aminél megsérült Brady.

„A Titans defensive endje, Wimbley hátulról jött és a földre vitte. Nem tudom, hogy történt konkrétan, meg kell nézni felvételről.”

A támadófal nagy utakat nyitott a Patriots futójátékának.

„Voltak jó momentumaink, az biztos. Ezekre lehet is építkezni, de a rossz dolgokat ki kell javítani. Azt hiszem, a futó játékunk jó volt és többnyire sikerült meg is védeni a futót. Ha sikerül fejlődnünk, akkor minden rendben lesz.”

Miért csinált mindent jobban a támadófal most, mint az előszezonban?

„Nehéz megmondani, nem tudom. Kérdezzék meg az edzőket. Azt hiszem ez egy folyamat része, hétről-hétre fejlődünk.”


Vince Wilfork, DL

A győzelemről.

„Úgy érkeztünk meg, hogy jól éreztük magunkat, mert jól sikerültek az edzések. Felkészültünk és mindenki duzzadt az önbizalomtól. Ez egy csapat győzelem volt. Arról beszélek, amikor mind a három csapategység – támadók, védelem és a különleges csapategység – összedolgozik és közösen megszerzik a győzelmet. Első mérkőzés, idegenben, egy nehéz környezetben, de mi jól reagáltunk a dolgokra. Erre tudunk építkezni. Nem volt tökéletes, a szezon elején járunk, vannak dolgok, amin javítanunk kell. Számunkra most az a legfontosabb, hogy hazamenjünk és elemezzük a filmeket, javítsuk a hibákat és előre nézzünk. Mindenki így gondolja.”

A fiatal védelem négy yardon tartotta Chris Johnsont.

„Összedolgozás. Amikor összeteszel 11 embert egy közös célérdekében, nem akarsz te lenni azaz ember, aki lemarad vagy nem teszi a dolgát. Az a célunk idén, hogy megállítsuk a futásokat és jól védekezzük ki a third downokat. Ma jól reagáltunk a futásokra. Ez egy nagyon fontos dolog, ha így meg tudjuk fognia futásokat, az ellenfél csak a passzokra hagyatkozhat, ezzel egy síkúvá válik a támadásuk. Nagyon izgatott és boldog vagyok a srácok teljesítménye miatt, hogy sikerült négy yardon tartani egy kiváló futót. Igazi csapat volt a védelem. Nem csak az elől lévő hét ember, hanem akik mögöttük vannak, azok is. Együtt játsszuk ezt a játékot. Így kell folytatnunk a fejlődést, nem csak egyénenként hanem csapatként is. Ha az sikerült, akkor különleges dolgokra is képesek lehetünk.”


Devin McCourty, CB

Győzelemmel kezdtek.

„Mindig úgy akarsz lejönni a pályáról, hogy nyertél. Megpróbálsz mindent jól csinálni, de a legfontosabbak az alapok. Azon dolgoztunk az egész előszezonban. Kimentünk és megcsináltuk a dolgokat, amiket szerettünk volna és győzelemmel térünk haza.”

Valami különlegessel készültek Jake Locker ellen?

„Nem, csak meg akartuk nehezíteni a dolgát. Próbáltuk folyamatosan nyomás alatt tartani. Amikor új irányítóval kerülsz szembe, nem tudod, hogy fog reagálni a dolgokra.  Nem tudod, hogy mire is képes.  Próbáltuk kézben tartani a mérkőzést, és főleg a secondary nem engedhette nekik, hogy fölénk kerekedjenek.”

Véleménye Jake Lockerről.

„Keményen küzdött. Jól tartotta életbe a támadásokat. A touchdownnál is, elment balra majd visszamozgott és így is nagyon jó passzt dobott. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy rajta maradjunk az emberünkön és vigyázzunk a mélységi passzokra.”

Felkészülés Chris Johnsonra és hogy sikerült négy yardon tartani őt.

„Rengeteget dolgoztunk rajta. Ő egy fenomenális játékos. Képes, hogy bárhol, bármikor fusson. Próbáltuk elszigetelni és ez többnyire sikerült is. Minden héten valamit meg akarsz csinálni, amire felkészültél az edzések során, nos, ez egy volt közülük. Ez megmutatta, hogy keményen dolgozunk.”


Rob Ninkovich, DE

Labdaszerzés a Titans ellen.

„Tavaly jó munkát végeztünk ezen a téren és idén is megpróbálunk minél több labdát adni Tom Brady kezébe. Minél több labdát szerzel a támadóknak, annál jobb lesz a csapatnak.”

Chandler Jones és Dont’a Hightower.

„Azért vannak itt, mert meg tudják csinálni a játékokat. Ha nem tudnák, nem az első körben keltek volna el.”

 Reagálás a Titans első támadására.

„Minden csapat kimegy és bele add mindent, hogy elindítsák a dolgokat. Általában így jönnek ki ellenünk. Nekünk meg kell nyugodni és végig gondolni, hogy miként lehet megakadályozni az ellenfelet az előrehaladásban. Szerintem jó munkát végeztünk ezen a téren, az első támadás után megtettük a szükséges változtatásokat és utána végig játszottuk a mérkőzést.”


Chandler Jones, DE

Chris Johnson csak négy yardik jutott.

„Mindenki elvégezte a dolgát.”

Érezte, hogy Chris Johnson egyre idegesebb?

„Nem tudom, azzal foglalkoztam, hogy mi történik a labdával.”


Forrás : www.patriots.com

Hozzászólások

2012. 09. 10. 18:37
loop80
"-Cikizte Rob Gronkowskit az elrontott ünneplés miatt?

-Nem, de röhögtünk rajta." ;)
2012. 09. 10. 18:48
lipi
A nagy öregeken kívül mindenki a BB mantrát fújja :).
Mindenesetre Ridley egyre szimpatikusabb
2012. 09. 10. 19:32
cspeti98
Mi történt hogy Gronkot cikizni kellet volna?
2012. 09. 10. 19:34
Mikor földhöz akarta vágni a labdát a TD-je után, kicsúszott a laszti a kezéből, és az egészből nem lett semmi. :)
2012. 09. 10. 20:12
cspeti98
Értem.A TD-jéről sajnos lemaradtam de így már világos.
2012. 09. 10. 20:20
lipi
2012. 09. 10. 20:20
daelaci3
Mikor térnek vissza az NFL játékvezetők?
2012. 09. 10. 20:39
Pat Patriot
Miért? Tegnap pl. a 49ers-Packers meccsen is csak 2 olyan hibájuk volt, aminek révén Rodgersék TD-t szereztek...
Egyébként remélem, minél előbb visszatérnek a játékvezetők, mert így az NFL olyan, mint egy luxuslakosztály, amelyben leértékelt függönyök meg műbőr fotelek vannak.
2012. 09. 11. 09:31
Thom
..ez..ez..ez egy nagyon jó megszólalás-meglátás volt! :)
2012. 09. 11. 12:12
Tzimisce
Hát a tavaly performance után nem hittem volna, hogy van lejjebb.
Pedig van, ahogy a példa mutatja.
2012. 09. 10. 20:44
@daelaci3
Remélhetőleg pár héten belül. Most hétvégén is volt pár nagyobb baki, ahogy az előszezon során is. Reméljük ráébrednek az NFL-nél, hogy nekik is közelíteni kell.
2012. 09. 10. 21:03
Lacus
Erről lemaradtam... Sztrájkolnak?
2012. 09. 10. 23:40
daelaci3
Én nem sztrájknak mondanám. Lejárt a játékvezetők kollektív szerződése és mivel nem tudtak az NFL-el megegyezni , így nem engedik őket mérkőzést vezetni, tehát ez inkább lockout. A helyükre alsóbb egyetemi osztályokból toboroztak bírókat, akik még soha nem vezettek ilyen sebességű mérkőzéseket, tehát a hibákért nem ők a felelősek, a mérkőzések levezetése meghaladja a képességeiket, de egyenlőre csak ők vannak, így maradnak a hibák is.
2012. 09. 11. 06:42
Lacus
Köszi az infot! Pedig nyitott szemmel szörfölök, de ezt nem is hallottam/olvastam...
2012. 09. 10. 21:35
csori71
ez nagyon tetszik:-)
Stevan Ridley-t egy tasám ördöghöz hasonlítják az nfl.com-on:-)
persze jó értelemben:-)
2012. 09. 10. 23:50
Gordon
1 win és kész. hosszú még az út , majd kb. a 4 forduló után látjuk, hogy melyik csapatrész mennyire hivatott ebben az idényben. a kezdés bíztató de nem most kell csúcson pörögni hanem decembertől(lásd giants)
jó lenne ha Ridley Vereen-el lenne párban.nem tudjátok mikorra épülhet fel?
2012. 09. 11. 08:44
nosbiglem
2012. 09. 11. 09:44
Manning megkapta Koppen-t a Broncosnál....
1 éves szerződést kapott
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 1.hét bejegyzéshez