Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 2. hét

2015. 09. 22. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Interjú

Lássuk mit mondtak a játékosok és Belichick edző a Buffalo felett aratott győzelem után.

 
Bill Belichick, HC

Nyitó gondolatok:

Mindig jó érzés feljönni ide és győzelemmel távozni. Az egész mérkőzésen nagy energiát sugárzott a stadion közönsége. Az első drive után a csapat nagyon komoly mentális erősségről tett tanúbizonyságot, hogy fejlődni tudott az ellenséges légkör ellenére is meg tudta szerezni és őrizni a vezetést a meccs hátra lévő idejére. Természetesen egy csomó dolog van amit jobban kell csinálnunk. Nagyon sok játékban több volt, mint amit elértünk belőle. Tovább kell fejlődnünk és jobb edzővé, jobb játékossá kell válnunk, illetve következetesebben kell játszanunk. Nagyon jó felkészülési héten vagyunk túl, de tovább kell folytatnunk. Sok dolgot jól csináltunk, de természetesen vannak dolgok amiken javítanunk kell. Koncentrálnunk kell a fejlődésre, de mindig nagyszerű dolog idegenben megnyerni egy csoportmérkőzést.

A győzelem ellenére, van olyan dolog amit újraértékel?

Minden meccsen azt teszed amit a legjobbnak gondolsz. És igen, minden mérkőzés után visszanézzük mi történt. Mindig ezt tesszük, és megnézzük, mi az amit jobban tudunk csinálni mint csapat, edzői stáb, vagy jobban tudunk csinálni a felkészülés során. Minden héten ezt tesszük.

Nem érzi azt, hogy a sok passzal játékban tartotta a Billst?

Úgy gondolom, hogy azt tettük, ami a legjobb volt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Ez az amit mindig teszünk.

A mérkőzés előtt arról beszélt, hogy milyen nehéz is kitalálni, hogy az ellenfél mit fog játszani. Azt említette, hogy nagyságrendileg 15 play-re van szükség ehhez, de az első dive-juk csak 10 play-ből állt. Az első drive jól mutatta, hogy mit akarnak csinálni?

Nyílvánvalóan nem védekeztünk jól az első drive során. Erős futásokkal kezdtek, illetve a passz is működött náluk, amivel TD helyzetbe kerültek. Szóval elég sok mindent bemutattak az első drive során. Nem egyetlen játékot ismételgettek végig. Fel kell készülnöd arra, hogy a kirúgástól jól kell játszanod. Védelemben nem nagyon blitzeltek az első félidőben. Zónázással helyeztek ránk nyomás, ahol egy fő blitzelt a másik hátrált a zónába. Nem gondoltuk, hogy egy sokáig így fogják csinálni, de végül az egész első félidőben ezt csinálták.

Mennyire voltak ma fontosak a gyors passzok és a no huddle offense?

Nyílvánvalóen ez nagy részét képezte a játéktervünknek. Tulajdonképpen az egész mérkőzésen alkalmaztuk. Úgy gondoltuk, hogy ez egy kis előnyhöz juttat minket. Úgy értem, hogy vagy 500 yardot vittük a labdát, de így is sok lehetőség maradt ki. Arra kell fókuszálnunk, hogy azt is jobban csináljuk.

Brady 61 passzt kísérelt meg, és mindössze kétszer sackelték. Mit mond ez el a Offense line teljesítményéről?

Úgy gondolom, hogy a fal jó munkát végzett. Ha jól emlékszem egyik sack esetében sem lehet a fal taktikáját hibáztatni, mindösszesen kivitelezési hiba volt.

Mi a véleménye Dion Lewis-ról?

Visszamegyünk és mindenkit kielemzünk. Keményen küzdöttünk, és a játék mindhárom fázisában voltak kiemelkedő játékosok. Ez egy csapatgyőzelem volt, amiből mindenki kivette a részét és ennek köszönhetően 1-0-ra állunk a divízióban.

(megj.: nem fordítói hiba, tényleg semmit nem mondott a kérdéssel kapcsolatban)

Tom Brady „élessebbnek” tűnik mint valaha?

Nem, egy csomó dolgot tudunk jobban csinálni. Mindenki tudd jobb lenni. Nem gondolom, hogy valaki is annyira kiemelkedőt nyújtott volna, ez ma elegendő volt, de sok fejlődési lehetőség maradt.

Rex azt mondta, hogy ma edzőként jobb munkát végeztél mint ő, mit gondolsz róla?

Nem, a játékosaink voltak akik így tettek. A játékosaink mentek ki és játszottak. Ők csinálták meg a játékokat és nyerték meg a mérkőzést, és valószínűleg a játékukkal kijavították néhány nem tökéletes edzői döntésemet.

Van bármi konkrét amit megemlítene mint nem annyira tökéletes edzői döntés?

Nem. Vigyor

 

Tom Brady, QB

A támadó fal meggyőző teljesítményt nyújtott. Mit gondolsz, hogy teljesítettek a fiatalok?

Igen, nagyon jól játszottak, tavasz óta szokták egymás társaságát. Komoly kihívás volt, főként a nézőtéri zaj és a nagyszerű játékosok akikkel szembenéztünk. Azt gondolom egészen kiválóak voltak. Fel tudtak nőni a kihíváshoz, nagyszerű győzelem volt.

Miért passzoltatok a negyedik negyedbe ahelyett, hogy lepörgettétek volna az órát ahogy azt más csapatok szokták?

Igen, sokat dobtuk a labdát. Nem tudom, hogy valaha is dobtuk-e ennyit.

Egyszer.

Igen, ez az amit éreztem, nagyon sok passz volt ez. Van sok más út is, hogy nyerj, azt hiszem a nagy dolog az, hogy kitaláld, hogyan tudsz úgy nyerni, hogy dobsz és futsz is. A negyedik negyedben a védők labdákat szereztek és sok srác csinált meg nagy játékokat ma. Aaron Dobson előrelépést mutatott, Dion nagyszerűen játszik, és természetesen Gronk, Jules és Danny is nagy játékokat mutattak be. Steve [Gostkowski] rúgó teljesítménye is kiemelkedő. A védelem is kulcs játékokat mutatott be a megfelelő időben, Chandler-nek volt egy kupac sack-je.

Gondoltad volna, hogy 466 yardig jutsz, ami a valaha volt legtöbb ellenük?

Úgy gondolom sokat passzoltunk. Ez sok jól kivitelezett játékot kíván, amiket mi megcsináltunk, de ennek ellenére is maradt még lehetőség a játkunkban. Megpróbálunk minden edzésen végrehajtott játékot, minden meccs szituációban lévő játékot úgy mecsinálni ahogy csak tudjuk, és tanulni belőlük, hogy hogyan lehetnénk jobbak.

 

Danny Amendola, WR

Az egész heti odaszólogatás és hype után, hogy éled meg a győzelmet?

Ők egy nagyszerűen edzett csapat és nagyon keményen játszottak. Van egy csomó nagyszerű fegyverük mind offense, defense és special team szinten. Tudtuk, hogy ez egy nagy küzdelem lesz az egész mérkőzésen, de elég jól játszottunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Milyen pozitív dolgokkal távozol a mérkőzésről?

Több srác is nagy játékokat hajtott végre. Elosztottuk a labdákat, az irányító és a futók jól játszottak, az elkapók pedig megcsináltak néhány játékot. A defense is hozzátette a magáét néhány interceptionnal. Elég jól játszottunk, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Érezted a momentumot amikor az ellenfél felvette a tempót?

Kétségkívül csináltak néhány nagy támadó játékot, de aztán mi is megtettük a magunkét. Oda vissza történtek a dolgok. Ez a játék természetéhez tartozik, de végül nekünk jött ki jobban a lépés.

Hogy érzte magát az után, hogy a leghangosabb stadion címre törtek?

Őszintén… egyszerűen kizárjuk a zajt és minden héten a feladatunkra koncentrálunk. Ez az amire az edzők felkészítenek minket, arra fókuszálunk, hogy kimenjünk és a tőlünk telhető legjobb focit játszuk.

Danny, elmondanád milyen volt belülről a nagy elkapásod?

Egy „seam” útvonalat futottam. Tom felívelte én meg elkaptam a végén.

(Szerk: „Tök kössz”, erre a válaszra nem számítottam, jó így belelátni a play mélységeibe!)

Jól láthatóan egy nehéz feladat volt. Miután végiggondoltad, volt benned egy „oh ezt aztán elkaptam” érzés?

A legnagyobb küzdelem az volt, hogy a nap a szemembe sütött. Egy jó dobás volt Tom-tól, és a vége jól alakult számunkra.

 

David Andrews, C

Tudod, hogy a mérkőzésre készülve mindenki arról beszélt, hogy a NE támadó falána újoncai hogy teljesítenek majd?

Nem. Úgy értem, csak azt tudom, hogy ki kell mennem és tennem a dolgomat, ahogy mindenki más is ezt teszi, és akkor minden rendben lesz.

Mi volt a kulcs, hogy Ti fiatal srácok ennyi időt tudtatok adni Tom-nak a passzokhoz?

Csak megcsináljuk amit nekünk kell, de úgyis tudod. Kommunikáció és blokkolás.

Mit szóltál a környezethez, főleg az elején?

Nagyszerű volt. Ez volt az első idegenbeli mérkőzésem az NFL-ben. Mindig nagyszerű idegenben nyerni, szóval a környezet kiváló volt.

Valaha is snappeltél annyit „shotgun” formációban mint ma?

Valószínűleg nem. Megnéztem és láttam, hogy vagy ötvenszer kellett megcsinálnom. Ekkor úgy gondoltam, hogy „Whoa, ez sok volt, de ezzel elvégetük a munkát”.

 

Julian Edelman, WR

A touchdownodnál úgy tettél mintha nem indulnál, majd mégiscsak felgyorsítottál, szándékos volt?

Nem, ez egyike volt a „play action” játékainknak, amit szerncsére sikerült jól kiviteleznük és TD lett a végeredménye.

Milyen érzés volt bevinni az első touchdownodat a szezonban?

Jó érzés. Mindig jó érzés kimenni és pontokat szerzni, de sokkal fontosabb, hogy kimenj és megnyerd a mérkőzést egy csoportellenfél ellenében, aki épp egy nagy győzelem után van.

Ez egy olyan győzelem amivel megmutattátok, hogy ez még mindig a Ti divíziótok?

Nem. A szezon korai szakaszában vagyunk és ez csak egy győzelem. Ez a mérkőzés most véget ért, tehát túl kell lépnünk rajta és a következő hétre készülünk. Ez lesz az első hetünk amikor csak egy hetünk van és nincs tíz napnyi felkészülési időnk. Ki kell használnunk ezt a lehetőséget, hogy visszarázódjunk ebbe a rutinba.

Mit gondolsz a támadó fal újoncairól? Megtartották az egyik legjobbnak mondott védő falat.

Ők folyton kidolgozzák a belüket is. Teszik amit tenniük kell. Kérdezd az edzőt, hogy technikailag mit csinálnak, mert én ahhoz nem értek. Tudom, hogy odaadják a labdát Tom-nak majd teszik a dolgukat. Mindig van lehetőséged a fejlődésre, és biztos vagyok benne, hogy ezen a héten még hallani fogjuk. Szóval mindannyian kimegyünk és készülünk a következő hétre.

 

Rob Gronkowski, TE

Mit gondol a védelmükről?

Nagyon jó védelmük van. Kimentek és keményen játszottak… váltogatták az emberfogásos és zona védekezést, mi pedig csak véghezvittük a támadó játékainkat. Amikor kimegyünk és játszunk, mindegy, hogy mivel állunk szemben, az egyetlen ami miatt aggódnunk kell az saját magunk…

Meglepődtél, hogy milyen szoros volt az állás amikor már csak 1:30 volt vissza?

Ez az NFL, bármi megtörténhet egy mérkőzésen. A labda mindkét oldalán kiváló játékosok vannak, így mindenkinek 60 percig kell jól játszania, de tulajdonképpen ez az amiről ez a játék szól.

Tom 466 yardot dobott. Láttunk már ilyet, de hogy látod, hogy tudja ezt a teljesítményt fenttartani?

Ez az ami miatt olyan nagyszerű vele játszani. Hihetetlen munkát végzett ma odakint, főleg abban a zajban, amiben nehéz megértetni a támadók minden tagjával, hogy mi történik. Úgy értem, hogy ez a Buffalo szurkolóinak érdeme, hogy olyan hangzavar volt odakint. Tom nagyszerű teljesítményt nyújtott, ha csak a kommunikációs nehézségeket nézzük.

Ha mást nem, a családodtól hallhattad, hogy ez egy nagy mérkőzés volt itt Buffaloban. Hogy élted ezt meg?

Nagyszerű érzés hazajönni. Jó dolog idegenben játszani ahol kiváló az atmoszféra. A Buffalo 1-0-al állt és feltüzelt hangulatban várták a mérkőzést. Ilyen körülmények mellett nagyszerű volt elnémítani őket, ami a célod ha idegenben játszol.

 

Dion Lewis, RB

Belichick edző téged választott erre a mérkőzésre. Mennyire fontos ez annak tükrében, hogy kik kerültek padra emiatt?

Én csak játszom. Az egész csapat velem van. Gronk odajött és felsegített a földről az után a játék után. A csapattársaim nagyszerűek, támogatnak engem. Mondták, hogy felejtsem el. Sok bizalmat fektetnek belém, ami nagyon sokat jelent a számomra. Felelősebbnek és megbízhatóbbnak kell lennem, mivel ha így folytatom, akkor nem kapok több lehetőséget a pályán, tehát ezt rendbe kell tennem és keményebben kell dolgoznom.

Gondoltad volna a harmadik negyedben, hogy a végén még kell majd egy támadó sorozat, amivel bebiztosítjátok a győzelmet?

Egy kemény csapat ellen játszottunk egy kemény környezetben. Ez egy 60 perces mérkőzés. Mindig a lehető legjobbadat kell adnod, hogy befejezz egy mérkőzést.

Mit láttál a TD-d során miközben áttörtél a falon?

Csak olvastam a blokkokat és láttam egy megnyíló rést, de láttam, hogy van még egy srác köztem és az end-zone között, így kicsit lejjebb vittem a súypontomat és a vállamat.

Úgy gondolod, hogy a védők meglepődnek az erődtől, mivel kontakt után előre tudsz dőlni és extra yardokat tudsz szerezni?

Igen, próbálok játékokat megcsinálni és alacsonyan futni. Kisebb termetű vagyok, ezért ezt meg tudom tenni.

Motivált az, hogy Rex Ryan azt állította, hogy a nevedet sem ismeri?

Nem. A győzelem motivál. Ott lenni a csapattársaimért és segíteni a csapatot, hogy 2-0 legyen a mutatója. Ez az ami motivál engem.

Meglepett téged az első kéthetes teljesítményed?

Csak munka. Ha keményen dolgozol bármi megtörténhet. Csak keményen kell dolgoznod és bíznod magadban, majd meg kell csinálnod a játékokat. A csapattársaim bíznak bennem. Az edzőim bíznak bennem. Senki sem lepődik meg, mi mindannyian keményen dolgozunk.

 

Devin McCourty, DB

Láthatóan nem úgy kezdődött és fejeződött be ahogy szeretted volna, de a győzelem az győzelem.

Igen, és ez minden ami számít. Itt fent Buffaloban ez egy kemény környezet. Természetesen nem szeretnéd engedni, hogy pontokat tegyenek fel a táblára, de a végső cél a győzelem, amit elértünk.

Mit csináltatok másképp az első dive után a félidő végéig?

Úgy gondolom, hogy nagyon felkészülten jöttek ki. Mindig arról beszélünk, hogy az ellenfelek jó játékokat találnak ki amivel elindítják a mérkőzést, de mi utána mindig azt mondogatjuk, hogy „Ne légy ideges” vagy „Ne légy őrült”. Csak vesd bele magad a mérkőzésbe és játsz.

Hogy bírtátok mentálisan ami a pályán történt a verekedésekkel, inzultusokkal?

Igen, arra a részre felkészültünk. Tudtuk, hogy kemény és jó játékosaik vannak, és feszegetni fogják a határokat. Tudtuk, hogy bizonyos dolgok meg fognak történni, de a csapat érdekében kivontuk magunkat a balhéból, hogy megelőzzük a büntetéseket.

Hogy éltétek meg az egész hetes odaszólogatásokat az ellenfél részéről? Például hogy „Az egész liga azért szurkol, hogy legyőzzünk Titeket.”

Nekünk ebben nincs semmi újdonság. Ezt érezzük minden héten, nem nagyon érdekel, hogy ki ellen játszunk. Tudtuk, hogy itt ellenséges környezet fogad majd minket. Nem először jártunk itt, tudtuk, hogy a szurkolók eszement körülményeket fognak teremteni. Az öregfiúk és a csapatkapitányok felkészítették a többieket erre a helyzetre, és segítettek abban, hogy győzelmet érjünk el.

Hogy tudtátok megtartani a ritmusotokat a sok büntetés közepette?

Amíg nem ellenünk dobják addig csak jó nekünk.

 
Forrás:
http://www.patriots.com/news/2015/09/20/patriots-postgame-quotes-920

Hozzászólások

2015. 09. 22. 07:49
1976gabi
szerintem marha jól játszottunk három negyedig.már most parázok,nehogy év végére kifulladjon a szekér.
2015. 09. 22. 08:03
dravait
Egyrészt a szokásos "megcsináltuk a játékokat".
Másrészt azért nekem az a nagyon szimpatikus, hogy egymásról is elmondják, hogy a többiek mennyit dolgoznak, hogy egyre jobbak legyenek - ez nekem mindenképpen hiányzik a gurulós fociból. A rengeteg munka és a fegyelem. A másik munkájának az elismerése és tisztelete.De mindig vicces olvasni ezeket a nyilatkozatokat, kíváncsi lennék egy kommunikációs tréningre náluk - gondolom nem túl vaskos a tananyag, kb. 3 mondat. :-)
2015. 09. 22. 10:04
boarder20
Tuti hogy a nyilatkozatokra is felkészítik őket! A kérdésekre csak felületesen válaszoljazok vagy vmi.rizsával tereljétek el a témát
2015. 09. 22. 10:04
boarder20
Tuti hogy a nyilatkozatokra is felkészítik őket! A kérdésekre csak felületesen válaszoljazok vagy vmi.rizsával tereljétek el a témát
2015. 09. 22. 10:05
boarder20
Valamiért nem írja be a teljes hozzászólásomat :(
2015. 09. 22. 10:44
petichef
Azért Lewis tudja nagyon jól, hogy érik a padoztatás, sokszor már nem dobhatja el a labdát..
2015. 09. 23. 09:59
komzoz65
Szerintem ez nem igaz. Lewis most nagyon jó, remek teljesítményeket nyújtott, és egyszerűen a fumble benne van a játékban. Bradynek is volt egy, de azért még nem kell izgulnia, hogy esetleg kimarad.

Minden futó ejt. BJGE-nek nálunk sikerült ezt mellőznie, de ez volt a kivétel. Azt lehetne változtatni, hogy a játékszituációnak megfelelően vállaljon kockázatot a játékos. A gólvoonaltól egy yardra, vagy kulcs third downoknál menni kell, ha rizikós is, máskor bölcsebb lemenni. Olyan ez, mint a mikor futunk ki, mikor nem, ezt tudatosítani lehet, hogy nem mindig ugyanaz a jó döntés. Az ilyen fizikálisan gyengébb futók esetében csak csökkenteni lehet a fumble kockázatát, 0-ra redukálni lehetetlen.

2015. 09. 23. 15:58
petichef
Félreértettél...
Én nem azt mondtam, hogy katasztrófa történt, vagy hogy padoztatni kell Lewist és hogy csak akkor jó játékos, ha az elkövetkező 22 évben nem lesz fumble-ja.
Hidd el, én nagyon de nagyon kellemes meglepetésként élem meg a játékát, kifejezetten örülök neki, hogy találtunk egy megfelelő embert Vereen helyére, aki akár még jobb is lehet nála! Drukkoltam is neki a hétvégén, és meg is hálálta, én maximálisan elégedett vagyok a játékával! ;)
A hozzászólásommal arra akartam célozni, hogy BB-nél nagyon lent van sajnos az ingerküszöb. Gondolj csak vissza, hányszor lett Ridley padoztatva. Akár olyan áron is, hogy azoko meccseken a futójátkékunk egyenlő volt a nullával, a levegőben kellett megoldani a győzelmet.
Én sem értek egyet ezzel, szerintem se kellene ilyen szigorúnak lennie BB-nek, dehát ez van sajnos, nála asszem ez egy nevelési módszer...
Csupán azt akartam érzékeltetni, hogy jogos-e vagy sem az ilyen bünti BB részéről, de mindenesetre Lewis tisztában van azzal, hogy Bilnél hamar betelhet a pohár...
Remélem most már egyetértünk! ;)
2015. 09. 22. 16:32
Tibi Twelve
Qrvajól játszottunk, meg nem kell kilőni minden jó negyedet :-D A Cowboys most már nem szabadna kérdés legyen, a colts meg az előzményeket ismerve, meg ilyen trágya meccs után mint a Mnf mészárlás lesz de nagy, már a colts drukkerek előre rinyálnak a Pats elleni meccs miatt a fb-n :-D Most ''szurkoltam'' először a jets-nek.. fura hogy kikapott a colts rendes labdákkal is már másodszor
2015. 09. 22. 16:39
Whitealert
Lehet, hogy a játék kimeneteléhez semmi köze nincs hogy 7-8 ezer Pa-lal több van egy labdában vagy kevesebb? :D Lehet, hogy ez tapintásra észre sem vehető? :D
2015. 09. 22. 17:09
max350
Már nem a Jets az "ellenség", hanem a Bills! Hogy meg tud változtatni egy csapat megítélését egyetlen ember!
Ha szexyrexi hozzánk kerülne edzőnek akkor Tampa szurkoló leszek! :))))))))
2015. 09. 22. 17:35
zozi
Inkább texans! Bob és Baby Vince miatt.
2015. 09. 22. 17:53
hopi46
Ryan legalább nyíltan mondja el,a többnyire meghökkentő, véleményét és nem sunyi, mint Paganoék.
Ryan a médiának is játszik, mert egyébként az eredményei alapján nem sokat szerepelne.
2015. 09. 23. 12:38
komzoz65
Ryan alkalmatlan a feladatra, és ezt zseniálisan álcázza. New Yorkban egy elit alakulatból formált (a GM aktív közreműködésével) egy pocsék csapatot. Most a MNF-en volt egy pár kiírás, hogy az elmúlt 2 évben a Jetsnek volt a legkevesebb Int-je meg hasonlók. Most Buffaloban is egy erős csapattal indít, és ha bejut velük a PO-ba esetleg ott is hoz egy meccset, akkor megint 5 évig hallgathatjuk a marhaságait.De igazad van legalább nem olyan alattomos, mint Pagano.
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 2. hét bejegyzéshez