Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 4. hét

2012. 10. 01. 18:12
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 4. hét


Nehezen indult be a Patriots, de a végén meglett a sima győzelem egy csoportellenféllel szemben.


Tom Brady, QB


Mennyire volt bosszantó, hogy 21-7es hátrányban van a csapat?


„ Rá kellett jönnünk, hogy ennél sokkal jobban kell játszanunk, mint tettük. Ezt beszéltük a félidőben, a partvonal mellett. Ha pontokat akarunk szerezni, nem elég a mezünket felküldeni a pályára. Azt hiszem a második félidőben jobban ment a csapatnak. A labdaszerzéseknek fontos szerepük volt benne. A védelem mindent megtett a sikerért. A fumble a félidő vége előtt nagyot dobott a csapat morálján, hiszen hátrányban voltunk idegenben. De megmutattuk, hogy milyen erős a küzdeni akarásunk és a szívünk, az vitt minket előre. Ez a mi csapatunk, az utolsó percig harcolni fogunk.”


Mint mond el a Patriots idei évéről a mai mérkőzés?


„ Próbálunk hétről-hétre fejlődni. Igaz most 2-2vel állunk, nem a legjobb mutató, de folyamatosan javulunk. A jó dolgokra kell építkezni és a rosszakat elfelejteni. Például ma nagyon jó volt a futójáték. Ki kell használni az ellenfél hibáit, ez a hét tanulsága.”


Futás a Bills védelme ellen.


„ Szinte könyörögtek azért, hogy fussunk a labdával. Nem dobálhatsz egy olyan védelem ellen, ami passzok ellen van felállva. Brandon és Ridley nagyon jól futottak, Woddy pedig beindította a gépezetet. Mindenki hozzátette a magáét.”


Mennyire nehéz ilyen hangos környezetben játszani?


„ Nehéz, mármint egy irányítónak mindig van mondanivalója. Rengeteg védelem ellen játszottam már és sok párharcban volt részem. A srácok odakint jó munkát végeztek, nagyon jól ment Wesnek. Brandon a lelkét is kitette a pályán és micsoda touchdown elkapása volt. Gronknak nem igazán ment az elején, majd megmutatta, hogy mennyire erős és nagyot játszott. A támadófal elképesztő volt, meg se érezte Logan hiányát. Deion, Daniel és mindenki hozzá tette a magáét.  Nagy csapat siker volt, de ennél csak nehezebb lesz. Nagyon büszke vagyok mindenkire, hogy ilyen nehéz helyzetben nem tört össze, hanem kimentünk és megnyertük a mérkőzést.


Peyton Manning jövő héten.


„ Szerencsére nem nekem kell ellene játszanom, hanem a védelmünknek. Remélem jól sikerül a héten az edzés és fel tudunk készülni rájuk. Ő az egyik legjobb irányító a ligában. Mindig izgalmas ellene játszani, de az elmúlt években jól ment a Broncos ellen. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”


Mit mondott Robert Kraft miközben levonultak a pályáról?


„ Személyes dolgokról volt szó. Köszönöm a kérdéseket, további szép napot.”


Brandon Bolden, RB


Szétszedték a Bills védelmét.


„ Csak követtük a játéktervet. Azt csináltam, amit kértek tőlem. Kihasználtuk az adódó lehetőségeket.”


Futás, futás, futás és két touchdown.


„Az OC-t és az edzőt kell megkérdezni erről, ők döntöttek így. Ahogy már mondtam, azt csináltam amit kértek.”


Hatalmas játék a második félidőben.


„ Mindig higgadtnak kell lenned, bármi is történjék a pályán. Mindegy, hogy négy van tíz touchdown a hátrányunk. Nyugodj le, menj ki és tedd a dolgod.”


Működött a gameplan.


„ Nem akarok udvariatlan lenni, de ez olyan, mint amikor egész nap azon agyalnak, hogy mit kérdezzenek tőlünk és végül megkapják a tökéletes választ. Na, olyan érzés volt. Kimegyünk és a legjobbunkat adjuk. Megmutatkozik a kemény munka eredménye.”


Jerod Mayo, LB


A második félidő.


„ Nagyon nehéz egy jó csapat ellen játszani ilyen hangos környezetben, mint a Bills. Már majdnem az egyetemi éveimet idézte fel a hangulat. De sikerült higgadtnak maradni és összetartani a csapatot.”


Kemény ütések és ütközések.


„ Mindig büszkék voltunk arra, hogy keményen és fizikálisan játszunk.”


Brandon Spikes.


„ Nagy játékokat csinált. Kiment, keményen ütközött és labdát szerzet. Sokat köszönhetünk neki.”


Hangulat a mérkőzés végén.


„ Meg kellett csinálni a játékokat, ennyi volt az egész. Hallottam a meccs folyamán a srácokat, hogy nem engedhetünk még egy touchdownt nekik, menjünk ki és csináljuk meg a játékokat.”


Vince Wilfork.


„ Spikes azt hiszem annál a játéknál is letaglózta az ellenfelet, szóval csapatmunka volt. Ez történik, amikor két ekkora egyéniség összedolgozik”


Fumble az első félidő végén.


„ Óriási volt, de attól úgy éreztük, hogy nem teszünk meg mindent a sikerért és így is csak 14 pontos hátrányban vagyunk. Meg volt a szükség önbizalmunk és egy percig se kételkedtünk magunkban az öltözőben.”


Nagy győzelem.


„ Nem arra gondoltunk, hogy mennyire nyerünk. Azon voltunk, hogy meg legyen a W .”


Rob Gronkowski, TE


Labdavesztés után.


„ Nehéz. Elvesztettem a labdát, el is ejtettem, nem jöttek össze a játékok. Nem zuhanhatok magamba, az nem segít a csapaton. Jobban kell vigyáznom ezekre a dolgokra. Nagyon jó érzés volt, hogy Tom ugyan úgy passzolt nekem utána, megbízott bennem és a képességeimbe. Sok jó játékunk volt, a futók eszméletlenek voltak, a támadófal nagyszerű munkát végzet, igazi csapatsiker.”

Sok pont.


„A harmadik negyedtől. Onnan futottunk a labdával, mentek a passzok és a végrehajtások. Ezt az első negyedtől kell csinálnunk. Szerencsére sikerült felvenni a szükséges ritmust és megnyertük a mérkőzést.”


Megfordították a mérkőzést.


„ Nem szabad pánikba esni, hosszú a mérkőzés. Ezért kell 60 percig játszani. Erősebben kell kezdenünk a mérkőzéseket. Ezt kell tennünk.”


Védelemről.


„ Zseniálisak voltak. Azt hiszem hat turnovert harcoltak ki. Devin McCourty is szerzet néhány labdát. Félidő előtt Vince Wilfork nagyot játszott. Összhangba került a védelem és a támadó szekció. Kiegészítettük egymást a többi csapatrésszel, főleg a második félidőben.”


Hangulat a kispadon.


„ Nem volt világvége hangulat. Tudtuk, hogy a második félidőben valamit mutattunk kell. Jobban végrehajtani a dolgokat és megcsinálni a játékokat. Nem szabad pánikolni, mert ha azt csinálod, semmi jó nem fog kisülni belőle. Tartottuk magunkat a gameplanhez. Mindenki jó munkát végzett, az elkapók, futók, irányító és a támadófal.”


Hazatért.


„ Jó hazajönni, család és barátok közé. Örülök, hogy sikerült győzelemmel megajándékozni őket. Büszke vagyok, hogy a New England Patriotsban játszhatok. Semmiképp nem hagytam volna ki ezt a mérkőzést.”


Szurkolók reakciója.


„ Mindig hallok dolgokat, bárhol játszunk. Ez része a játéknak, része annak, hogy profi vagyok. Ettől ilyen jó szórakozás ez a játék.”


A labdavesztése után, amiből a Buffaló touchdownt szerzett, vissza akart térni a pályára?


„ Persze. Nem jó érzés úgy lemenni. Ezt nyugodtan kijelenthetem. A következő játékból meg touchdownt szereztek. De ez van, túl kell lépni a dolgokon. Ugyan ez van egy jó játék után is, meg volt, jó volt és jöhet a következő.”


Stevan Ridley, RB


Nem hagytak fel a futójátékkal.


„ Hallottuk a számunkat és tettük a dolgunkat. Ennyit tehetünk meg.”


Patriots támadóiről.


„ Járatni a labdát és haladni előre a pályán.”


Labdavesztések a Patriots részéről.


„ Egyike azon dolgoknak, amin dolgoznunk kell. Az edző biztos ki fog rátérni hétfőn, de ma megszereztük, amiért jöttünk: a győzelmet.”


Futás befolyásolta a mérkőzést.


„ Keményen edzettünk a héten. Ha hibázunk, csapatként javítunk. A támadófal nélkül nem tudtunk volna ennyit futni. Ez a csapatmunka. Örülök, hogy ezek a srácok dolgoznak előttem.”


Vince Wilfork, DT


A második félidőről.


„ Volt tartása a csapatnak. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz egy divízió rivális ellen, pláne Buffalóban. Nem adtuk fel, nem pánikoltunk. Azt csináltuk, amit a héten gyakoroltunk. Hat turnoverrel zártuk a mérkőzést és fontos pillanatokban sikerült megállítani az ellenfelet, amíg a támadók döntő szituációkban szereztek pontokat. Igazi csapatjáték. Sikerült összeállnia a csapatnak és egyként működni. Több ilyenre van szükségünk és folyamatos jó játékra.”


Változtatások a félidőben.


„ Megcsinálni a játékokat, végre megcsinálni őket. Nem játszottunk rosszul, csak odaajándékoztunk neki néhány playt. Tehát folytatni, amit elkezdtünk csak nagyobb odafigyeléssel és tartani magunkat a gameplanhez. Nem volt semmilyen nagy lelkesítő beszéd, tudtuk mit kell tennünk.”


Nem engedték ki a győzelmet a kezükből.


„ Az a célunk, hogy jól játszunk minden héten. Nem kell senkinek semmit bizonyítani, csak saját magának. Annyi ideje vagyunk már együtt, hogy segítünk a másiknak kilábalni a bajból, mindig össze fogunk tartani.”


Brandon Spikes-ról.


„ Óriási volt ma. Benne volt két vagy három fumbleban is. A félidő végén egy hét pontos labdaszerzése volt. Igazi elit játékossá fejleszti magát, ezt szeretnénk a többiektől is. Mindenkinek jobban oda kell tennie magát és tudjuk, hogy meg van mindenkiben a lehetőség. Amikor mondják a számukat, elvárják a teljesítményt is.”


Nagy ütések a védelem részéről.


„ Nagy játék után mindig jól érzed magad, főleg egy nagy ütközést követően. Jól éreztem magam, a csapat jól érezte magát és a közönség és a csapat szurkolói is jól érezték magukat. Momentumfordító szituációk lehetnek ezek. Nem minden a labdaszerzésről és a touchdownról szól. Ma egy ilyen ütközés után került minden a helyére a védelemben.”


Wes Welker, WR


A Hazafiak megmutatták mennyire van helyén a szívük, miután felálltak 21-7ről.


„ Sokat elárul a csapatról, hogy még ilyen hátrány ellenére is mentünk előre és nem adtuk fel.”


Mi történt a támadókkal a második félidőben?


„ Ők egy jó csapat és keményen kezdtek ellenünk. Mi viszont nagyon jól válaszoltunk erre a második félidőben. Sikerült megcsinálni pár játékot, összeállni és folytatni azt a győzelemig.”


Így tervezték a futójátékot?


„ Nem hiszem, hogy bármelyik elkapó visszafogná magát egy perce is. Egy idő után biztos fog egy passzjáték is jönni, arra pedig készen kell állnunk. Kalapomat megemelem a futók és a támadófal teljesítménye előtt. Megkönnyítik a dolgunkat, amikor a védelemnek a futásra is figyelnie kell.”


Mennyire fontos a csapatnak Tom Brady?


„ Fontos és nagy része. Ő nem adja fel soha, a csapat pedig tudja és érzi ezt. Így mi is küzdünk a végsőkig.”


Kihasználták azt, hogy Justin Rogers fogott téged?


„ Igen, szóltam néhányszor Tommynak, hogy nyugodtan dobhat felém, mert gyakran sikerül üresre futnom. Jól sikerül általában elemezni az ellenfelet és meg találni a gyengeláncszemeket. Párszor sikerült jól védekeznie rajtam, de végül mi csináltunk meg több játékot és nyertük meg a mérkőzést.”


Számított rá, hogy ennyit fognak passzolni?


„ Nem tudom. Bármi megtörténhet a mérkőzésen. Persze van egy alap ötlet, de bármikor változhat. Sikerült kiegyensúlyozni a támadásokat, a korai futások sokat segítettek ebben.”


Kulcsjátékok.


„ A kulcsjáték szerintem Danny (Woodhead) touchdownja.  Egy third downos szituáció volt, a mérkőzés teljesen másképp alakult volna, ha akkor nem csináljuk meg. De szerencsére sikerült, utána a védelem megállította őket, mi pedig ismét pontokat szereztünk. Kezünkbe került a mérkőzés irányítása.”


Nem szabad pánikba esni.


„ Nem hiszem, hogy az valaha is előfordulna. Kimész és játszol, próbálsz pontokat szerezni és nem aggódni a többi dolgon. Amikor ilyen hátrányban vagy, már nincs mit vesztened igazából.”


Futásokról.


„ Vannak rá játékosaink. A támadók jó munkát végeztek, elég sok no huddle hívásunk volt. Azok pedig lehetőséget nyújtanak a futásokhoz.”


Labdaszerzés a félidő vége előtt.


„ Óriási volt. Pláne nekem, mivel az én labdavesztésemből jutottak odáig. Minden elismerésem a védelemé, nem kerültünk még nagyobb hátrányba a félidő vége előtt és emiatt vissza tudtunk kapaszkodni a mérkőzésbe.”


Uralták a második félidőt.


„ Gyorsan játszottunk és futottunk a labdával. Sikerült második és rövideket összehozni. Nem akadt meg a támadásunk. Danny és Tom játéka visszahozott minket a mérkőzésbe.”

HozzászólásokHozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 4. hét bejegyzéshez