Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 5. hét

2015. 10. 21. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek

Már a közvetítés során is említette Faragó Ricsi, hogy a sajtótájékoztató egy playről fog szólni Paganonak. Nem volt ez sokkal másképp a Patriots oldalán sem.

Bill Belichick, HC

Mit látott a 4. és 3 yard play-nél, és mi a véleménye a speciális egységéről?

A speciális egységünk nagyon keményen dolgozik. Számítottunk rá, hogy lesz valami trükkös játék, legyen az onside kick, fake punt vagy fake field goal. A punter például néhány hete megfutott egy play-t a Tenessee ellen. Szóval ez valami olyan amit már megtettek a múltban is. Egyértelműen nem tudtuk, hogy mit akarnak csinálni, de nem váltottuk el magunkat, lefedeztük a belső részt, és felkészültünk, hogy lereagáljuk bármi történjen is. Egyszóval ez egy jól lereagált play volt a punt egységünktől.

Mi a véleménye Jamie Collins által blokkolt rúgásról?

A Colts field goal egysége mindig lent tartja a súlypontot, hogy ne tudja őket kiütni a védősor. Azt gondoltam, hogy így lehetőségünk nyílik átmenni felettünk, és ő kitűnően megcsinálta a játékot.

Adott utasítást arra, hogy a második félidőben több labdát adjanak Rob Gronkowski-nak?

Nem, ez csak így jött ki. Annyi történt, hogy a második félidőben több emberfogást alkalmaztak, mint az elsőben. Sok zóna védekezéssel és háromemberes pass rush-al kezdték a mérkőzést, és az idő előrehaladtával ezt váltották át emberfogásra.

Mi a véleménye Malcom Butler játékáról? Úgy tűnt, mintha rá játszana az ellenfél.

Nagyrészt Donte Moncrief-re és néha T.Y. Hiltonra volt beosztva, és alapvetően ezekre az elkapókra játszanak. Azt gondolom, hogy feléjük dobálnak, mindegy ki védekezik rajtuk. Szerintem Malcom jól küzdött és megoldott jónéhány játékot. Az irányítójuk és az elkapóik is jók, így ez egy jó küzdelmet okozott.

Milyen változtatásokat eszközölt a támadó sorban, főleg annak tekintetében, hogy Marcus Cannon már korán kiesett a játékból?

Beküldtük Cameron Fleminget és Sea Bass (Sebastian Vollmer) átment a túloldalra. Ez az ahogy gyakoroltuk ezt a helyzetet. Sajnos előállt ez a helyzet, így alkalmaznunk kellett a gyakorlottakat. Cameron beállt, és Sebastiannal együtt nagyot küzdöttek. A Tackle egy nagyon kritikus pozíció, de van négy játékosunk aki idén bebizonyította, hogy megfelelően tud teljesíteni. Ez nem az a pozíció, ahonnan szívesen veszítünk el játékosokat, de a „következő felállt” és tette a dolgát.

Meg volt elégedve azzal, ahogy LeGarrette Blount futott?

Igen, jól futott, de azért hagytunk néhány yardot a játékainkban. Még nem volt annyira állandó a teljesítmény amennyire lennie kellett volna, vagy amennyire szeretnénk, hogy az legyen. Jobban kell teljesítenünk mint edzők és jobban kell kivitelezni a játékokat is. De továbbra is úgy gondolom, hogy LeGarrette egy kemény futó.

A passz / futás arány úgy alakult, ahogy azt előre eltervezték?

Nincs olyanunk, hogy passz és futás arány. Mi csak pontokat akarunk szerezni és ennyi. Ha futunk akkor futunk. Ha passzolunk, akkor passzolunk. Ez minden. A célunk az, hogy nyerjünk. Nincsenek meghatározott számok a játékainkhoz.

 

Tom Brady, QB

Mit csinált az ellenfél védelme, ami a legnagyobb kihívás elé állította, és hogyan oldotta ezt meg?

Nagyszerűen játszottak, jól védekeztek a futás ellen. Néha nem volt megfelelő a kivitelezése a játékainknak. Éppen ezért is volt ez egy nagy győzelem és erre büszke vagyok, hiszen mindig jó, ha idegenben tudsz nyerni. Ezen a héten viszont egy csoport mérkőzés vár ránk, ami jó móka lesz.

Hogy sikerült Rob Gronkowski-t jobban bevonni a játékba a második félidőben?

Jó volt a védelmük, és jól játszottak. Jól védekeztek, és ennek megfelelően nekünk is változtatnunk kellett. Rob egy nagyon fontos eleme a támadósorunknak, és be is jutott az ellenfél célterületére, amit mindig jó látni. Ezért szeretnénk őt minél többször ott látni. Minannyiunknak kell feljődnie, nem voltunk valami jók a harmadik kísérletek során, és sok yardot hagytunk a pályán a játék egyes szakaszaiban.

A zsebből kimozgás volt amit fejleszteni szerettél volna. Mit tudsz mondani a LeGarrette Blountnak így passzolt TD-ről?

Nagyszerű játék volt. Az a labda egyáltalán nem neki volt tervezve. Amikor látta, hogy kimozgok, akkor segített nekem azzal, hogy elindult keresztbe, ahol megtaláltam a labdával és ő meg sem állt a célterületig. Szóval ez egy nagyon jó játék volt a részéről.

Mit mondanál a támadó falról a sérülések tükrében?

Kemény kihívás elé állított minket a helyzet, de ez része az NFL-nek. Jó helyzetben voltunk három nagyszerű Tackle-el, de Nate (Solder) megsérült, így Cameron Fleminget felhoztuk a gyakorló csapatból, majd az első támadó sorozatban már pályán is találta magát. Nagyszerű munkát végzett, keményen küzdött. Tavaly a csapat tagja volt, így egyértelműen számítottunk rá.

 

LeGarrette Blount, RB

Más volt ez a mérkőzés? Jobban akarták a győzelmet, Tom miatt?

Ezt is úgy kezeltük, mint akármelyik más mérkőzést. Izgatottak vagyunk, hogy játszhatunk, és meg akarjuk nyerni, mindegy ki az ellenfél, ezért elégedettséget érzek, ha nyerni tudunk, bárkit győzünk is le.

Mindenki arra számított, hogy a Patriots a földön nyeri meg a mérkőzést, mi volt most már?

Más emberekből áll a védelmük, és láthatóan sok munkát fektettek abba, hogy jobban védekezzenek a futások ellen. A győzelmi mutatójuk nem mutatja igazán, hogy mennyire jó csapat. Meg kellett küzdenünk ezért a győzelemért, és boldogok vagyunk, hogy ez sikerült.

Tőled azt szoktuk meg, hogy a földön jutsz be a célterületre, mit tudsz mondani az elkapott hatpontosodról?

Csak meg akartam csinálni a játékot. Láttam, hogy Tom kimozog, ezért próbáltam magam üresre játszani. Ő nekem dobta, és tulajdonképpen már majdnem a célterületen voltam mikor megkaptam. Semmi csoda nem történt, csak egyszerűen focisták játszották a játékot.

 

Nate Ebner, DB

Valaha is készültetek olyan játékból, amit a fake punt-nál láttatok?

Sok különböző dolgot gyakorolsz, de soha nem tudod egészen pontosan azt szimulálni ami történni fog. Felkészültnek kell lenned, hogy tudj alkalmazkodni. Jó munkát végeztünk annál a játéknál.

Meglepett, hogy ezt a játékot választották a mérkőzés azon szakaszában?

Nagyon kellett nekik egy nagy játék és a speciális egységük nagyon jó, így nem volt teljes meglepetés, de szerencsére jól alkalmazkodtunk és végül számunkra alakult jól a helyzet.

 

Julian Edelman, WR

Nem voltál kicsit túlzottan érzelmes a pontszerzésed után?

Mindig érzelmes vagyok.

Mesélj a TD-odról.

A héten elvégzett munka kifizetődött. Jól tartották meg a zsebet Tom körül, ő oda helyezte a labdát ahova kellett, és képesek voltunk bejuttatni azt a célterületre. Egy jó pontszerző akció volt.

Mi a reakciód az INT-re?

Sajnos cserben hagytam Tom-ot. Azt az INT-et hozzám kellene beírni. Jó labdát kaptam, de szerencsétlenül alakult. Nincsenek kifogások. Jövő héten jobbnak kell lennem.

 

Rob Gronkowski, TE

Mit tettél a támadó sorral egyetemben, hogy Tom Brady-t megvédjétek?

A támadó sorunk nagyon jó munkát végzett. A héten elvesztettük Marcus Cannon-t, múlt héten Nate Soldert. Jól védték Tom-ot és segítették a futást, így megérdemlik a dicséretet.

Úgy tűnt, hogy csak a második félidőben vettétek célba a TE-ket.

Van ez így. Amikor a számomat mondják, akkor kell megcsinálnom a játékot. Ha nem így van, akkor tökéletesen kell megfutnom az útvonalamat. Ezért ilyen nagyszerű ez a játék. Ez egy csapatjáték, kimegyek és teszem amit kell legyen az akár blokkolás vagy elkapás.

 

Logan Ryan, CB

Rövidyardos szituációkban próbáltak benneteket lesre ugrasztani?

Igen, erre felhívták a figyelmünket. Sok trükkös dolgot csinálnak, és felkészültünk rá. Tudtuk, hogy ez számukra is egy nagy mérkőzés. A rövidyardos szituációkban figyeltünk a „hard count”-ra, vagy bármi trükkös játékra ami lehetséges. Ez olyasmi amire készültünk.

Meglepő volt az első onside kick próbálkozásuk?

A Colts egy ilyen típusu csapat. Ha jól gondolom tavaly néhány ilyet begyűjtöttek, valószínűleg vezették a ligát ebben a mutatóban, szóval ez olyasmi amire készültünk.

Amikor 3 a 2 ellen álltatok fel a fake puntnál, gondoltad, hogy elindítják a játékot?

Nem voltunk biztosak benne, de fel kellett készülnünk arra is. Nem gondolom, hogy tényleg akarták, de megtették. Létszámbeli fölényünk volt belül, így meg tudtuk csinálni a játékot még mielőtt kívülre kerültek volna, vagy megcsinálják amit akartak.

Meglepett, hogy nem indították el a játékot előbb?

Össze voltunk zavarodva. Nem tudtam mi a céljuk azzal a játékkal, de boldog vagyok, hogy levédekeztük. Úgy voltunk vele, hogy ’ha elindítják, akkor rájuk ugrunk és szereljük a labdást, éreztük, hogy egy ember nem tud hármunkat blokkolni’. Ha elindítják előnyben vagyunk.

 

Patriots.com

Hozzászólások

2015. 10. 21. 07:17
ervinator
BB csak nekem volt furcsa? - mintha közlékenyebb lett volna :D
2015. 10. 21. 08:41
kolok
Pont ezt akartam írni,hogy BB szokatlanul informatív volt :))) Kicsit kiesett a szerepéből :)
2015. 10. 21. 08:55
Barb
Ugyanez ugrott be. Már a meccsen is furin pörgött, de ez...:D Lehet Minitronnal valami új cuccot tesztelnek:)
2015. 10. 21. 19:09
B.Toma
+1 nekem is az volt az első gondolatom, hogy mennyire informatív volt, nem a szokasos kliséket puffogtatta. :)
2015. 10. 21. 11:19
csgabor
+1
2015. 10. 21. 11:20
csgabor
Mármint szerintem is sokkal közlékenyebb volt BB a szokásosnál.
2015. 10. 21. 19:45
DM
közben szépen csendben gyarapszik a ps egy OL ésegy FB a gyakorlóba :)
2015. 10. 21. 20:10
Dzsék
Lafell, Stork, Slater edzett, Sheard, Cannon, Mason nem.

Nem tudom linkelhetek-e, valaki elmondja a szabályokat? :)
2015. 10. 21. 21:22
Belichick nyilatkozata mutatja, milyen apróságok jelenthetnek különbséget edző és edző között.

A Colts puntere mondta, hogy Whalen egyszerűen nem tudta mit kell csinálni, ha a Pats nem harap rá a "csalira". Ugyanis a játékot, amikor a hét edzésein gyakorolták Geathers volt a center, ő viszont vasárnap a második negyedben megsérült.

A helyettese meg nem ismerte a teljes játékot, mert az nem volt benne a playbookba, edzésen meg éppen nem ott volt, amikor gyakorolták.

http://ftw.usatoday.com/2015/10/colts-punter-finally-explains-what-went-wrong-with-the-disastrous-trick-play

Ha még nem volt: Jim Zorn, legendás HC is meghúzta ezt a lépést, bár ahogy a kommentek között írták, az ehhez képest profi ötlet és végrehajtás volt.

https://www.youtube.com/watch?v=6-tqLG__Al4&app=desktop
2015. 10. 21. 22:01
Tomk@
Cortland Finnagan volt próbajátékon a Patsnél? Ő nem vonult vissza? Meg elég csúnyákat mondott korábban a csapatról...
2015. 10. 22. 08:12
Croaker
Hát nem tudom, de nekem ő igen ellenszenves volt anno...Állandóan kötekedett, verekedett...nem illik a képbe igazán.
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 5. hét bejegyzéshez