Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 6. forduló

2014. 10. 15. 01:18
Szerző: Danna
Kategória: Interjú
Nézzük hogyan vélekedett Vince Wilfork, Julian Edelman, Rob Gronkowski és Brian Tyms a vasárnapi mérkőzésről.
Vince Wilfork

Jerod Mayo sérüléséről

Mindig nehéz elveszíteni egy olyan játékost, mint ő. Ő sokat jelent ennek a csapatnak a pályán és azon kívül is. Nagyszerű vezér.

A mérkőzésről

Ez egy nagy győzelem volt számunkra. Láttuk, hogy mennyire jó a két faluk, a támadófaluk nagyszerűen segíti a futójátékot, de tudtuk hogy mit kell tennünk és az ilyen mérkőzések adnak igazán karaktert a csapatnak. Ezek által ismerjük meg magunkat, azt hogy hogyan kell játszanunk. Már a második hét, amikor fejlődést mutatunk. Nagyszerű csapatgyőzelem, a speciális csapategység, a védelem és a támadóegység is hozzátette a magáét, idegenben, egy diviziórivális ellen, és ennek köszönhetően már vezetjük a csoportunkat. Azt gondolom, hogy mindannyian jól reagáltuk a kihívásokra, és máris egy újabbal találtuk szembe magunkat, rövid, nagyon rövid hetünk van, már a hazafelé tartó repülőúton elkezdünk készülni a Jetsre és reméljük, hogy a jó sorozatunk nem szakad meg.


Julian Edelman

Tom ma is jól játszott.

Ő a vezére a csapatunknak. Mindenki a 12-esre figyel, és ő tudja ezt, és ő erre mindig jól reagál, mindig érezteti velünk, hogy ő készen áll, minden tőle indul és tudjátok, a mi srácunk kemény, mindig felpörög, mi pedig követjük őt.

Azt hittem, hogy nagyobb nyomás alatt tartják majd ma, mint amennyire igazából tették. A támadófal összességében - bár sokat cserélgették őket - igazából jól végezték a dolgukat.

Igen, mi legyőztünk jó pár dolgot és ez az, amiről ez a játék szól; küzdj az ellenféllel, menj ki és tedd a dolgot, végezd el az egyéni feladataidat, és mi erre képesek voltunk ma és jó volt idejönni idegenbe, megszerezni a győzelmet a csoportunkban, különösen mert rövid időnk van felkészülni a Jets ellen.

Úgy tűnik, hogy ez egy teszt volt a csapat karakterének és a tehetségének is. Bill Parcells azt szokta mondani, hogy "Soha ne adj a játékosnak kifogást a vereségre". Elméletileg, nektek volt ma okotok arra, hogy veszítsetek, de ti mégsem tettétek.

Igen, mindenki aki itt van azért kapja a fizetését, hogy végezze a feladatát. Ha valami történik valakivel, azért vannak a többiek, hogy a helyére lépjenek. Ezért vannak a csapatunkban. Ezért játszuk ezt a játékot. Sosem tudhatod mi fog történni. Bármikor megsérülhetsz. Sokszor kerültem már én is ebbe a szituációba. A srácok itt, akik ebben a csapatban vannak, pontosan tudják hogy ha valaki megsérül, akkor ez nekik lehetőséget ad arra, hogy játszanak, és ez mutatja meg igazán a csapat mélységét.


Rob Gronkowski

Milyen érzés a szülővárosodban játszani, mégpedig nem is rosszul?

Nagyszerű. Igazi csapatgyőzelem volt a mai. Mint egy csapat dolgoztunk ma együtt. Szuper volt idejönni a szülővárosomba, és a barátaim és a családom előtt megszerezni a győzelmet.

Rob, múlt héten nagyon vehemensen bizonygattad, hogy azt a győzelmet Tomért akartátok. Most is valami hasonlóról volt szó?

Igen, mint csapat akartuk ezt a győzelmet megszerezni. Vezetni akatuk a csoportunkat és megszerezni a győzelmet idegenben. Idejöttünk, keményen dolgoztuk és keményen is játszottunk. Ez volt a célunk, megszerezni a győzelmet és ezt sikerült is.

Mi történt amikor a földön maradtál és le kellett hogy segítsenek a pályáról?

A levegőt kiütötték belőlem. Nem tudtam kb. 2 percig lélegezni, de már minden rendben.

Volt valami gondod a karvédőddel is?

Nem tudom, azt hiszem a karvédő eltört egy játékkal korábban. De van pót nálunk mindig.

Tudnál nekünk beszélni az első és a második félidő közötti különbségről?

Az első félidőben a védelem hihetetlenül jól játszott. Háromszor szereztek labdát és játékban tartottak minket. Nagyszerűek voltak. A második félidőben a támadóegység is beindult. Elkezdtünk mint csapat együtt játszani és felpakoltuk a pontokat a táblára. A védelem pedig továbbra is megállította őket. Ez egy nyerő kombináció a győzelem elérésére.

Ha bárki is megkérdőjelezte az első 4 mérkőzés után ezt a csapatot, szerinted most már elhallgatattátok őket?

Mi jelenleg mint egy csapat működünk együtt. Mind a támadóegység, mind pedig a védelem. Nem lógathatjuk az orrunkat, bármi is történjék. Mindig csak előre kell néznünk a következő hétre és keményen dolgoznunk.

De most jól néznek ki a dolgok, nem?

Igen, határozottan. Nem jó érzés veszíteni és tényleg most minden jobbnak tűnik. De továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Rob, úgy tűnt hogy többször is megpróbáltak keményen rádmenni, de a láthatóan jól kezelted ezeket.

Igen, határozottan. Ez a játék szépsége. Egyáltalán nem úgy lépek a pályára a mérkőzések előtt, hogy majd képes leszek mindent megcsinálni és nem fogok ütéseket kapni. Esélytelen. Azok a srácok ezért kapják a fizetésüket, mindannyian kemény és gyors játékosok. Ők párszor elkaptak engem. Minden amit tehetsz, hogy felállsz, odamész a többiekhez és a következő játékra koncentrálsz. Ez a játék része és néha élvezem is.

Rob, már a védjegyedé vált, hogy megcsinálod a nagy játékokat, ahogy történt ez ma is. Hogy sikerül ez?

Fókusz és koncentráció. Meg kell csinálnod ezeket a játékokat, ha tovább akarunk menni a harmadik próbálkozásnál. Megcsinálni a harmadik próbálkozásokat mindig nagy dolog. Jó munkát végeztünk ezen a téren ma. Nyilvánvalóan nem sikerült mindet megcsinálni, de sikerült eleget. Még fejlődhetünk ezen a területen.


Brian Tyms

Arról beszéltél, hogy megpróbálsz felépíteni egy kapcsolatot Tommal. Úgy tűnt a mai napon, hogy jó úton haladtok.

Már csak az, hogy körülötte lehetsz, önbizalmat ad neked. Ő nem olyan, mint amilyennek mindenki hiszi, ő egy igazán jó srác. Két lábbal áll a földön. Ő dolgozni fog veled. Mindenkit egyformán kezel. Nem csak pár emberrel kivételezik. Már ez maga ad nekem jó sok önbizalmat. Nem érdekel, hogy csak 1, vagy 10 játékot játszok. Csak ki akarok menni és mindent beleadni.

Olvastad a védelmet annál a nagy játéknál?

Gilmore egy nagyon jó játékot. Tudtam, hogy nem nyugodhatok meg ha elfutok mellette, mert képes arra, hogy utolérjen, szóval a labdára kellett figyeljek. Én mindig a labdára fókuszálok. Nagyon sok olyan játékos van a ligában, aki megtudja csinálni a feladatát. Azonban én akarom a labdát. Nem fogok 40 yardot futkározni és aztán nem megszerezni a labdát.

Nyáron azt mondtad, hogy meg kellett csípned magad, amikor először kerültél Tom Brady-vel a pályára. Úgy tűnik, mintha azóta picit változtak volna a dolgok.

Idővel megszokod. Nem ülhetsz ott és csodálhatod őt, amikor 100 ezer szurkoló ül a lelátón és sikítozik. Ő nagyszerű, úgyhogy neked is hasonlóan kell hozzáállnod. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én úgy érzem, hogy azért tudtam megcsinálni azt a játékot, mert ő jól végezte a dolgát. Mindenki ebben a csapatban jól végzi a dolgát, sok mindent elért már, úgyhogy én azt érzem, hogy tartozok nekik ennyivel.

Mit éreztél amikor mindenki őt kritizálta?

Amikor sokáig nagyon jó vagy, és még csak a privát életedet sem tudják kikezdeni, akkor ők megragadnak bármit, amit kikezdhetnek. Nem igazán foglalkoztam vele. Úgy éreztem, hogy akik ezeket a dolgokat mondták, csak divatszurkolók voltak.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2014. 10. 15. 06:49
petichef
Tyms hatalmas respect!!!! Végre valaki aki megmondja a frankót, és nem csak a szokásos 8-10 mondatból válogat. Remélem nem nevelik ki belőle... :D
2014. 10. 15. 08:53
crucified
Köszi a cikket Danna!

Csak egy kérdés. A Wiki szerint Gronk nem Buffalo-ban született. Vagy valamit rosszul értek?

Date of birth: May 14, 1989 (age 25)
Place of birth: Amherst, New York
2014. 10. 15. 09:35
levente971
Buffalo külvárosa.
2014. 10. 15. 09:35
levente971
Buffalo külvárosa.
2014. 10. 15. 09:35
zozo692
Amherst Buffalo kertvárosi része (New York állam).
Szerintem.
Meg a www.maps.google.com szerint is :-)))
2014. 10. 15. 10:28
crucified
Köszi a választ, Istenek... :)
2014. 10. 15. 12:34
MemphisM
Ez a gyonygyszem Thymstől:
Nem fogok 40 yardot futkározni és aztán nem megszerezni a labdát.
2014. 10. 15. 13:08
ArsnL
"Ő nem olyan, mint amilyennek mindenki hiszi, ő egy igazán jó srác."

mintha vki Ray Rice-ról beszélne....
2014. 10. 15. 13:30
MemphisM
Mért mindig Rice-t kell felhozni pl Aldon Smith minden évben benne van a híradásokban. Rice el lett kaszálva megvárta a Ravens hogy hogy teljesít az első héten Forsett és utána engedték elkaszálni!
2014. 10. 15. 18:48
Wolverine89
Mert ray rice jutott eszebe eloszor es nem aldon smith vagy adrian peterson!:)
2014. 10. 16. 06:25
MemphisM
Vagy az új szenzáció Bulfitty gyerek a bengalsbol...
2014. 10. 15. 19:49
matcha
Ha már nyilatkozatok, BB-jé így kezdődött :D
http://www.nfl.com/videos/new-england-patriots/0ap3000000410089/Belichick-fumbles-mic
2014. 10. 15. 20:48
DM
nagyon szépen köszönöm neked ezt a linket ezen végre a mai nap folyamán tudtam egy jót nevetni hálás vagyok érte :)
2014. 10. 15. 22:48
matcha
Párszor megnéztem és mindig ugyanazt a hatást váltotta ki belőlem is. :D
2014. 10. 15. 20:58
nszgergo
mintha kicsit morcosabb lett volna a szokásosnál - mondjuk a sérülések miatt nem csoda :(
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 6. forduló bejegyzéshez