Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 7. hét

2015. 10. 27. 08:54
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Nézzük, hogyan látták a játékosok a Jets elleni mérkőzést.

Tom Brady

Mesélnél arról, hogy miért döntöttetek a játék lelassításáról, amikor ők átvették a vezetést?

Igen, különböző módon próbáltuk őket támadni, és ők mindig jól reagáltak. Nagyon jó a védelmük. Gyorsak és nagyon jól védekeznek. Jó a sémájuk. Jó az edzőjük. Szóval sok kihívás elé állítottak minket, és időbe telt, mire letudtuk reagálni. Úgy éreztem, hogy egyre jobban játszottunk ahogy telt az idő és ez jó dolog. A védelmünk labdát szerzett az elején, és még sem tudtuk igazából kihasználni. A negyedik negyedben pár dolgot már másképp csináltunk és pár játékot végrehajtottunk, ami elég volt a győzelemhez.

Mit gondolsz arról a 17 yardos harmadik kísérletre végrehajtott játékról a negyedik negyedben?

Igen, Julian jó munkát végzett. Viszonylag jól sikerült olvasnom Jules tervét és miután irányt váltott, csak elengedtek felé a labdát. Jó játék volt. Okos játék volt Julestől. Mondjuk nem igazán úgy történt minden, ahogy felrajzoltuk. Hálás vagyok, amiért megcsináltuk azokat a kulcsfontosságú játékokat, amikor leginkább szükség volt rájuk.

Mennyire volt fontos Danny Amendola, amikor a többi elkapónak gondjai voltak ma a labdával?

Na igen, akkor csináltuk meg a játékokat, amikor leginkább kellett. Azt gondolom, hogy ez volt a legfontosabb dolog, sokszor játszunk ez ellen a csapat ellen, csoportriválisak vagyunk, jól ismerjük már egymást, nagyon magabiztosak abban, amit csinálnak, a legjobb védelemmel rendelkeznek, 15 pontot szereznek átlagban ellenük az ellenfeleik. Szóval igazán kemények. Nagy nyomást tudnak rád helyezni. Megpróbáltuk felvenni velük a versenyt. Bárcsak kicsit jobbak lettünk volna. Sok olyan dobás volt, amit jobban is megcsinálhattam volna. Az elkapók ugyancsak megtettek mindent. Szóval muszáj jobban dolgoznunk, abszolút megbízom bennük. Muszáj jobban csinálnunk majd a Miami ellen.

Nem futott túl sok at a csapat. Ez előzetesen is a terv része volt, vagy csak így alakult? 30 pontot szerezni a liga legjobb védelme ellen azért egy jó jel, nem?

Határozottan másképp csináltunk pár dolgot ma. Egész héten különböző dolgokról beszéltünk, amivel támadhatjuk őket. És igazad van, néhány futónk hiányzott, szóval felhagytuk a futójátékkal. Jó lett volna ha egy picit jobban futottunk volna, amikor esélyünk volt rá. Szóval leginkább a passzjátékra koncentráltunk.

Te futottad a legtöbbet ma. Mit szólsz ehhez? Az a 11 yardos futásod harmadik próbálkozásra...

Igazából élvezem most ezt, mert valószínűleg sosem fog ez újra megtörténni. Az a játék pedig... nagyon jól védekeztek az elkapók ellen, és láttam egy kis rést. Szóval én csak dübörögtem a gólvonal felé, a labdát úgy tartottam, hogy érezzék a fenyegetést, hogy akár el is dobhatom, ennek érdekében pár dobásszerű mozdulatot szimuláltam is, ezzel továbbra is üresen hagyva azt a rést.

A mai mérkőzés is azt mutatja neked, hogy a Patriotsnak túl sok olyan fegyvere van, amit nehéz megállítani?

Én igazából úgy gondolom, hogy mindig különböző módon kell nyernünk hetente, és a csapatunk mindig próbálja megtalálni a legjobb módját a támadásnak. És igazad van, sok jó játékosunk van, de minden héten fejlődnünk is kell. Néha a támadóegység nem muzsikál úgy ahogy kéne. Máskor pedig a védelem. Ez a szépsége ennek a játéknak. Ez egy hosszú szezon, és 53 játékosnak együtt kell dolgoznia a siker érdekében. Úgyhogy sok játékosnak kellett ma is a játékán emelnie amiatt, mert a többieknek nem úgy ment, ahogy kellett volna. Ma reggel 11 órás megbeszélésünkön alakítottunk ki jó pár játékot. Ahogy mondtam is, sok játék nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt megrajzoltuk, és jó hogy megcsináltuk a végén azokat a játékokat, amiket kellett.

Amikor sikerült azt a 19-20 yardos passzt odadobni Brandon LaFellnek, a kamera azt mutatta, hogy nagyon feltüzelt voltál. Mi volt ennek az oka?

Ez csak a..., azt hiszem az érzelmi része a játéknak. Ez egy nagyszerű rivalizálás, ami nem csak a két csapat, hanem a játékosok között is fenn áll. Eléggé érzelmes voltam, ahogy máskor is szoktam, nem volt egy nagy ügy.


Danny Amendola, WR

(A győzelemről)
A Jets mindig kemény ellenfél, tudtuk hogy ez a mérkőzés 4 negyed kemény harc lesz és így is volt.

(A teljesítményéről, és a TD-jéről)
Csak azt csináltam, amin hosszú ideig dolgoztunk, úgy védekeztek, amit mi kedvelünk, ezzel leheetőséget adva nekünk arra, hogy megcsináljuk a játékokat.

(A Patriots utolsó támadásáról)
A Jets védelme sokszor emberezett abban a támadásban. Nekünk pedig szükségünk volt a pontokra, kellettek a pontok. Gronk nagyszerű játékkal bevitte a labdát a gólterületre.

(A rövid felkészülési időről a csütörtöki mérkőzésre a Miami ellen)
Ez kemény, de nagyszerű edzők vannak körülöttünk, nagyszerű játékosok akik pedig felkészülnek abból, amit az edzők készítenek nekünk.

(Arról, hogy a csapat lemondott a futójátékról)
Gyorsan akartunk játszani, ezzel minimálisra csökkenteni az időt a védelmüknek, hogy jól felálljanak ellenünk. Ez volt a legfontosabb motivációnk.


Julian Edelman

(Arról, hogy a Jets elérte, hogy a Patriots keményen megdolgozzon a győzelemért)
Megtették. Tudtuk, hogy ez egy piszok kemény harc lesz. És az is lett.

(Arról, hogy Brady képes volt a 4. negyedben két hosszú, TD-t érő támadást vezetni)
Ez volt az, amit gyakoroltunk. Ezeket a szituációkat gyakoroljuk állandóan, jó volt hogy megtudtuk azokat a pontokat szerezni és befejezni a mérkőzést.

(Rob Gronkowski képességeiről, amiket a 4. negyedben is megmutatott)
Gronk csak Gronk volt. Engem már ők ketten nem tudnak meglepni (Brady és Gronk), Amendolának is nagy mérkőzése volt és a védelem is megcsinálta a játékokat, amikor leginkább kellett. Nagyon sokat kell még dolgoznunk. Jobban kell játszanunk, de a lényeg, hogy amikor nagyon kellett, akkor megcsináltuk a játékokat.

(A figyelem már ma este a Miami ellen irányul-e)
Abszolút. Én már most a Dolphinsra gondolok.

(Volt-e pánik a csapatban a negyedik negyed végén?)
Nem. Csak meg kellett csinálni a játékokat.

(Összefutni olyan régi ismerőssel, mint Darrelle Revis)
Jó volt. Jó volt kimenni és versenyezni vele, jól játszott.


Rob Gronkowski, TE

(Mit csináltak másképp a 4. negyedben)
Összeálltunk. Úgy értem, egyértelmű, hogy a mérkőzés korábbi szakaszában a támadóegység valahogy nem passzolt, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Nem szabad, hogy ilyen sokszor leparancsoljanak minket a pályáról, de a 4. negyedre összeálltunk. A játékosok összekapták magukat és megcsináltuk a játékokat. Tom is nagyszerű volt. A támadófal is jó munkát végzett és jól dolgoztunk mint támadócsapat, mint egység az utolsó játékokban, ahogy korábban is csinálhattuk volna.

(Az utolsó TD-ről)
Sokszor blitzeltek. Emiatt nekem is sokszor kellett a falban lennem. Ahogy haladt a mérkőzés egyre jobban kitapasztaltam annak a játékosnak a taktikáját, aki ellenem állt fel, úgyhogy annál a játéknál mögé mentem és ezzel üres területre játszottam magam. Tom észrevette ezt és ebből lett egy jó játék. Jó, okos foci, nagyszerű játék volt.

(Arról, hogy volt-e bármiféle pánik a csapatban a 4. negyedben)
Nem, nem pánikolhatsz. Nem aggódhatsz. Össze kellett kapni magunkat és amikor a támadóegységre került a sor, akkor meg kellett csinálnunk a játékokat. A Jets egy nagyon jó csapat. Harcolnunk kellett. 60 perces focira volt szükségünk.


Brandon LaFell, WR

(A teljesítményéről)
Teljesítmény? Ha osztályoznom kéne magamat, akkor F-et adnénk (nálunk ez 1-esnek felel meg - a szerk.). Túl sokszor hagytam, hogy a labda kiessen a kezemből. Tom jó labdákat dobott nekem, el kellett volna őket kapnom. De a legfontosabb, hogy győztünk. Nekem pedig bele kell jönnöm. Rövid időnk van. A pókhálót le kell porolnom, vissza kell jönnöm és játszani, ahogy igazán tudok.

(Az első mérkőzése a sérülése óta)
Első meccs, utolsó meccs, nem számít. Sokkal többet vártam el magamtól és biztos vagyok benne, hogy a csapattársaim is többet vártak tőlem. Nagyon mérges vagyok most magamra, de örülök, hogy a többieknek jó mérkőzésük volt, sikerült feljebb lépnik és megcsinálni a játékokat, amikor leginkább kellettek.

(A labdaejtéseiről)
Megpróbáltam mindig elfelejteni az előző és továbblépni. Az első után fusztrált voltam. Mérges voltam magamra, de Tom mondta, hogy továbbra is dobálni fogja nekem a labdákat, az edzők is mondták, hogy csak csináljam meg a játékokat, sajnos nem sikerült.


Malcolm Butler, CB

(Fejlődni, mint egy csapat)
Határozottan nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de nagyon jó volt az ellenfelünk is. Vissza kell mennünk a táblához és jobbnak lennünk. Ennyi.

(Elkapásokat értek el ellene)
Az elkapók azért jönnek, hogy elkapják a labdákat. Nem számít, hogy ki vagy. Elfogják kapni a labdákat ellened. De neked mindent meg kell tenned azért, hogy ezt minél kevesebbszer tegyék meg. De ahogy korábban is mondtam, szerintem jól játszottam, próbáltam kitartani amennyire csak lehet, de győztünk és ez az, ami leginkább számít.

(Arról, hogy a Jetsnek vannak a legnagyobb elkapói)
Igen, erről beszéltem. Nagyon jók, nagyok, erősek, de neked ki kell tartanod. Mindig a következő játékra kell koncentrálnod.


Chandler Jones, DE

(Mikor kezdenek el készülni a Miami ellen)
Most. Elkezdjük a filmeket nézni. Megnézem a mérkőzésüket, amit ma játszottak. Jó mérkőzést játszottak a Houston ellen. Láttam a részeredményt félidőben. Jó csapat. Tannehill egy jó játékos, fel kell őt térképeznünk.

(A 6-0 elmond-e mindent arról, hogy mennyire jó csapat a Patriots)
Nem, nem igazán. Hosszú szezon áll még előttünk. Mi csak haladunk egyik hétről a másikra. Nem gondolkodhatsz azon, hogy mi fog a jövőben történni, vagy hogy mi történt korábban.

(A rövid hétről)
Csak le kell szögeznünk a fejünket és menni előre. Ez egy gyors váltás lesz. Már korábban is történt velünk ilyen. Egyszerűen fel kell készülnünk a következő mérkőzésre. Nekik sem lesz több idejük rá. Nekik is volt ma mérkőzésük, ez így fair.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2015. 10. 27. 12:42
Bandi
2015. 10. 27. 13:12
1976gabi
ezek a fiúk egyre többet beszélnek.kicsit fura,de jó
2015. 10. 27. 13:47
dravait
Azért Tom mondhatott volna kicsit több dícsértet Amendoláról, aki a meccs egy részében vitte a hátán a csapatot. Danny óriásit játszott vasárnap és komoly elismerést érdemelne.
De azért jók a nyilatkozatok és az erős fókusz a fejlődésen meg a Dolphins meccsen. Jó kis szezon lesz ez! GO PATS!!
2015. 10. 28. 06:37
vhs-box
2015. 10. 27. 19:35
iceman
LaFell önkritikus nyilatkozata tetszett, bízom benne, hogy magára talál, mert BB és TB egyelőre úgy néz ki, bíznak benne.
2015. 10. 27. 20:47
dravait
Off: A Texans elküldte Mallett-et, úgy látszik még oda is málé volt. Nem hagyott O'Brienben se túl mély nyomot a "harciassága".
2015. 10. 29. 07:28
mgabor74
Ha nem sérülés miatt történt, akkor az azt jelentheti szerintem: hoznak valakit, akiről azt gondolják kezdő lehetne, és Hoyer lesz a csere. Ha meg lennének elégedve Hoyerrel, akkor Mallett azért cserének nem lett volna rossz. Vagy esetleg tett valami olyat ami miatt nem volt maradása.
2015. 10. 28. 00:56
Whitealert
7. hét, nem? :)
2015. 10. 28. 17:36
Igen, köszi! javítva! :)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 7. hét bejegyzéshez