Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét

2012. 11. 03. 03:25
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú
Mindenki unta már ugye, a sablonos és semmitmondó válaszokat a játékosoktól. Nos mindenki nagy örömére, most Bill Belichick válaszol a kérdésekre többek közt.


Bill Belichick


Nyitó beszéd.

"Jól sikerült befejeznünk az utazást. Minden elismerésem a játékosoké, akik egy nehéz Jets elleni mérkőzés után, így fel tudtak pörögni erre a mérkőzésre. Rövid hét áll a hátunk mögött, de jól sikerült a felkészülés és a játékosok is nagyszerűen teljesítettek. Nagyon büszke vagyok mindenkire, volt pár nehéz idegenbeli mérkőzésünk - mint a Seattle ellen -, de a játékosok nem hagyták magukat megzavarni és csak a feladatukra koncentráltak és szép focit mutattak be. Most néhány nap pihenő vár ránk, utána pedig minden figyelmünket a Buffalo elleni mérkőzésre koncentráljuk. Nagyon jó érzés volt eljönni Angliába és ilyen nagyszerű focit bemutatva legyőzni a Ramset. Tisztelem a Ramset, ők egy kiváló csapat. Ma viszont, mi voltunk jobbak."

Hogy reagált a csapat?

"Minden mérkőzés nehéz ebben a ligában. Mindig mindenre kész kell állnod. Ettől olyan nagyszerű ez a sport. Minden vasárnap egy új kihívás, senki se tudja mi fog történni az adott mérkőzésen."

A védelem agresszívabb volt?

"Nézze meg a játék hívásokat, nem vettem észre semmi különbséget."

Hazaút.

"Az nem rajtam áll, hanem azokon, akik ezt megszervezik nekünk."

Két meccs, két győzelem a Wembleyben.

"Jó érzés két mérkőzésből, kettőt nyerni itt. Jó győzelem volt a Tampa ellen, ma is jó győzelem volt a Rams ellen. Nagyszerű érzés úgy sétálgatni itt, hogy tudod szép játékkal nyertél és nem kell meccs miatt aggódnod két hétig. Ki lehet élvezni a sikert, majd utána Buffalónak szentelni minden figyelmünket."

Szurkolók a stadionban.

"Jó volt a hangulat. A Ramsnek és nekünk is voltak kint szurkolóink. Nagyszerű érzés volt, amikor a stadionon kívül találkoztunk a szurkolóinkkal."

Támadókról.

"Mindig a taktikától függ minden. Megnézzük a videókat és eldöntjük, hol a legsebezhetőbb az ellenfél. Nem azon gondolkozunk, hogy miként játszottunk egy csapat ellen. Minden hét egy új kihívás. Attól, hogy az előző héten bevált valami, nem biztos, hogy a következő ellenfél ellen is jó lesz."

Védelemről.

"Ha végig nézzük a mérkőzést, mindenből láthatunk valamit. Van ami jó volt, és van ami lehetett volna jobb is. Összességében, a védelem jó munkát végzet, de közel se tökéleteset. Bőven van amin dolgozni kell. Jó volt, hogy sikerült labdákat szerezni, de így is kimaradtak lehetőségek. A pass rush nem volt annyira jó, mint amennyire szerettem volna, emiatt nehezebb az emberfogást megcsinálni. Néha sikerült sietetni az irányítót, de ez nem elég."

Futókról.

"A futóink termelik a yardokat és a pontokat. Amikor pályára lépnek, tudjuk hogy mit várhatunk tőlük. Mind a hárman más fajta stílust képviselnek. Hiszünk bennük és ezt jó játékkal hálálják meg."

A Wembley stadionról.

"Minden stadion más. Mindegyiknek sajátos a hangulata. A Wembley óriási és meg van a maga sajátossága. A közönség jó volt, hallatták a hangjukat és beleélték magukat a mérkőzésbe. Amikor idegenben játszol, akkor többnyire a hazai csapatnak vannak kint a szurkolói, ez most más volt. Egyedi, amikor úgy 50-50 az eloszlás. A pálya nagyszerű, jó volt igazi füvön játszani. A játékosok ilyenkor sárosak lesznek, fűfoltos lesz a ruhájuk és a sisakrácsokra feltapad a föld. Amerikában ritka az ilyen, néhány helyen fordul csak elő, mint például: Floridában, Tampában, Miamiban és Jacksonvilleben. Kint játszottunk sárban és esőben. Igazi régi vágású foci volt. Szerintem a játékosok élvezték."

Tom Brady

304 yard és 4 touchdown.

"Jó napunk volt, élveztük a focit. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, majd a harmadik és negyedik negyedben is sikerült bemutatnunk szép dolgokat."

Lenyűgöző, hogy mennyire kreativ Rob Gronkowski a touchdown ünnepléseinél.

"Nem tudom, hogy mi a fenét művelt az első félidőben. De van még mit gyakorolnia rajtuk."

Wembleyről.

"Nagyszerű lelátó, gyönyörű stadion. Lehet érezni rajta a történelmi nagyságát. Nagyon jó hely a focihoz. Remélem mindenki élvezte a mérkőzést, igaz kicsit elszabadultak a dolgok, de hát ilyen a Patriots. Élveztük a mérkőzést."

Milyen a Wemleyben játszani?

"Élveztem a játékot. Füvön játszani mindig külön öröm, mintha megint az egyetemen lettem volna. Esik az eső és tiszta sár minden, de te kimész bármi is legyen. Ez a foci."

A szurkolókról.

"Szerintem élvezték a látottakat. Elég sok szünet volt a mérkőzés közben is. Jól futottunk, dobtunk és kaptunl el."

A győzelemről.

"Még hosszú út áll előttünk. Még csak nyolc mérkőzésen vagyunk túl és nem mutattuk be a legjobb tudásunkat. Remélhetőleg a sérültek visszatérnek és jó edzésünk lesz szerdán vagy csütörtökön. A második félidőben is jól kell játszanunk, muszáj lesz."

Brandon Lloydról.

"Megbízom benne. A lelkét is kidolgozza. Minden nap kimegy és keményen edz. Jó játékokat mutatott ma be. Nagyszerű két touchdown, mellette Wes, Deion és Julian is szép elkapásokat mutatott be. A futóink pedig jól futottak. Csapat siker volt."

NFL Westből legyőzni valakit.

"Jó érzés, párszor már közel voltunk hozzá, de nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Olyan csapat ellen játszottunk, akik olyanokat győzőtt le, akiktől mi kikaptunk. Jól kezdtek, de mi válaszoltunk rá és vissza se néztünk."

Fejlődés.

"Az edző azt mondja, hogy a Hálaadásig nem kezdődik el a szezon, most pedig még Halloween sincs. Még sok mérkőzés van hátra, tudunk fejlődni. Remélhetőleg mi azon csapatok közé tartozunk, akik folyamatosan fejlődnek és tanulnak a mérkőzések hibáiból."

Josh McDaniels

Minden összejött?

"Igen. Minden héten azt reméli az ember, hogy olyan tervvel állt elő, amivel a csapatát győzelemre vezetheti. A látottak jó érzéssel töltenek el. Jól és gyorsan kezdtünk, sikerült végrehajtani a megbeszélteket. Persze van jó pár dolog, amit jobban is csinálhattunk volna. De az az igazság, hogy mindig van mit jobban csinálni. Úgy érzem, hogy megtaláltuk az egyensúlyt a passzok és a futások közt. Jól sikerültek a third downok, a red zonenbeli munkák, két percen belüli támadások. Amikor kimennek a játékosok és úgy játszanak, mint ma, az jó érzéssel tölt el."

Most ugye pihenő hét következik. Bill Belichick azt mondta, hogy mindenkinek magába kell néznie, és megtalálni a hibákat és javítani azokat.

"Többféle képpen mehet az ember a bye weekre. Az egyik, talán a legfontosabb dolog is, amivel mi is próbálkozunk, hogy az ember felismerje a hibákat, amiket elkövetett. Persze, nem lehet mindent kijavítani a bye week alatt, de ha megtaláljukat azokat a hibákat, amiknek a javítása komolyan kihathat a csapat teljesítményére, akkor arra kell törekedni. Gondoljunk úgy a dologba, ha száz akadályt próbálsz egyszerre átugrani, biztos hogy nem sikerül. Inkább nézz vissza a szezon első felére, vagy néhány mérkőzésre és ott keresd a hibát, amit javítva javul majd a teljesítményed a szezon hajrájára."

Deion Branch azt mondta, hogy ilyen teljesítményt vársz tőlük minden mérkőzésen. A csapat osztja ezt a nézetet?

"Az edző mindig azt mondja, csak egy dolog lebegjen a támadók szeme előtt, hogy touchdownt szerezzenek. Egyszerűen hangzik, de sokat kell rajta dolgozni: edzés, kommunikáció, felkészülés és végrehajtás. Ezeket kell megvalósítani hétről-hétre. Úgy álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez, mint az összes többihez. Mindig lehetnek olyan dolgok, amiket nem gyakoroltunk. Minden csapatnál kiváló edzők dolgoznak, akik olyan terveket készítenek, amivel ki lehet zökkenteni az ellenfelet a ritmusból. Azt hiszem, jól reagáltunk azokra a dolgokra, amikkel a Rams megpróbált meglepni minket."

Rob Gronkowskinak nagy napja volt. Óriási területeket lehetett a pálya közepén találni. Ez annak köszönhető, hogy az ellenfélnek már a futásokra is nagyon figyelnie kell?

"Igen, biztosan köze van hozzá, de nem egyszerűsíteném le a dolgokat ennyire. Jól futotta meg a routeokat és sikerült play-action passzokkal szétzilálni a védelmet. A sikeres passzjátéknak rengeteg oka van. A legfontosabb, hogy a játékosok jó routeokat fussanak, a futók tegyék a dolgukat és passzok jók legyenek és sikerüljön elválni a védőtől. Tom Brady pontos volt a mérkőzésen. Egyensúlyban maradni sokat segít a passzjátékban, de a legfontosabb, hogy a futók jól tették a dolgukat és az elkapók üresre játszották magukat."

forrás: www.patriots.com

HozzászólásokHozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét bejegyzéshez