Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 17. hét

2013. 12. 31. 16:42
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú
Nézzük az idei év utolsó alapszakaszbeli interjúkat.

Danny Aiken, LS

Játszott már ilyen körülmények között?

„Nem emlékszem ilyenre.”

A csapat készül az ilyen mérkőzésekre?

„Megpróbálunk ilyen szituációkra is felkészülni csoportokban és csapatként is.”


Ryan Allen, P

Fejlődése mint holder.

„Még bele kell rázódnod, de Gostkowski és Aiken is megbízik bennem. Ez sokat segít. Ilyen vezetőkre van szükséged. Jó úton haladunk.”

Mi a véleménye az időjárásról?

„Jó volt, lehetett volna hidegebb vagy szelesebb. Az eső az egész meccsen esett, de az első pár bemelegítés után már meg kell szoknod.”


Danny Amendola, WR

Nehézségek a szezon során. A sok sérülés miatt megpróbáltok óvatosabban játszani?

„Muszáj, de meg kell birkózni az akadályokkal Mindegy hogy a probléma az meccsen, életben, csapatban van, muszáj vele boldogulnod. Keménynek kell lenned. Az öltözőnk pedig teli van olyan emberekkel.”

Viszonya Julian Edelmannel miután az ő helyére igazolta a csapat.

„Julian és én már régóta barátok vagyunk. Ő egy nagyszerű játékos és úgy érzem, hogy jól tudunk együtt játszani.”

Rengeteg balszerencse érte a csapatot idén.

„Az utolsó sípszóig kell játszani. Ha megtettél mindent, utána majd kiforrja magát a dolog. Ma úgy tettünk és nyertünk.”

Az időjárás megviselte a csapatot?

„Elkapóknak biztosan megnehezíti a dolgát, de biztos nem könnyű passzolni ebben az időben. A legjobbadat kell adnod és elkapni a labdát. De az is biztos, hogy még ilyen időben nem játszottam mérkőzést.”

Blount az időjárás miatt futott ennyit vagy pedig ez volt a csapat játékterve.

„Amikor így esik az eső, muszáj sokat futnod. Mindenki előtt megemelem a kalapom, mert iszonyatosan sokat dolgoztak a blokkokon. LeGarrettenek nagy meccse volt, mint az összes futónak.”

Mennyire volt fontos, hogy megszerezzék a második kiemelést?

„Add egy kis esélyt a játékosoknak, hogy felgyógyuljanak a sérülésből. Mindenkire szükségünk lesz a rájátszásban.”


LeGarrette Blount, RB

Bill Belichick mondta a mérkőzés után, hogy a hátán vitte a csapatot?

„Nem mondanám. A visszahordásoknál 30-40yardig a közelembe se volt senki. Minden elismerésem a speciális csapategységé. Nem hiába ProBowler Matthew Slater. A támadófal nagyszerű munkát végzet Ridley, Vereen és nekem. Nem találok szavakat a teljesítményükre.”

Az időjárás diktálta a játékot?

„Szeretem ha nálam van a labda, mindegy milyen idő van. Nem fogok panaszkodni, amikor nekem adják a labdát.”

Az időjárás a Patriotsnak kedvezett?

„Úgy érzem, hogy oda kellett tennie a csapatnak magát és férfiként megküzdeni az időjárással. Aki keményebben játszik, az fog nyerni.”

Nagy ölelés Bill Belichicknek a mérkőzés végén.

„Izgalom és öröm a győzelemnek és a második kiemelés megszerzésének. Most van időnk pihenni, gyakorolni és felkészülni a következő ellenfélre, bárki is legyen az.”

Milyen volt ilyen időben játszani?

„Esős és hideg idő volt, nehéz volt futni azon a talajon. Úgy mentünk ki a pályára, hogy keményen fogunk játszani és futni. Minden meccset ezzel a hozzáállással kell kezdenünk. Keményen és fizikálisan kell játszani.”

Sikeresek futások kulcsa.

„A támadófal érdeme. Nekünk csak meg kellett találni az óriási réseket, amiket nekünk nyitottak. Elképesztően blokkoltak. A legjobb teljesítménye volt a támadófalnak a mai nap, de egész évben nagyon jól játszottak. Nem találok szavakat a srácokra, elképesztőek.”

Két hosszú visszahordás.

„Nagyszerű érzés volt ember. Egész szezonban közel voltunk hozzá, hogy ilyen jól menjen a dolog, de nem tudtok átlépni azt a bizonyos vonalat. Ma viszont sikerült az áttörlés, tökéletesen voltak olvasva a játékok.”


Julian Edelman, WR

100 elkapásos szezon.

„Nem tudom, hogy mennyire fontos dolog az. Az tudom, hogy kimentünk és magabiztos játékot mutattunk be. Voltak hibák, az én részemről is. A 4 perces támadásnál én hibáztam, ami eléggé lelomboz. De egyértelműen fontos csapatsiker volt a mai nap amivel megszereztük a pihenőhét jogát.”

Troy Brown és Wes Welker nyomdokaiban a 100 elkapással.

„Nagyszerű meg minden persze, de amikor kimész a pályára nem az jár a fejedben. Kimész és csak a győzelem lebeg a szemed előtt. Ma egy lépéssel közelebb kerültünk a végső győzelemhez. Őrült egy utunk volt idáig, de megérte.”

Hosszú út vezetett idáig önnek. Irányító volt az egyetemen majd bekerült az NFL-be ahol elkapóként meg lett a 100 elkapás az alapszakaszban.

„Nem akarok semmit se elvenni senkitől, de olyan játékosoktól tanultam a focit, mint Wes Welker, Randy Moss és Tom Brady. Rengeteget segítettek nekem, tanítottak. Tőlük tudom, hogy az offszezon sem offszezon, hanem arról szól, hogy jobb formába kerülj és úgy menj az edzőtáborba. Őrült egy év volt, mert nem igazán tudtam felkészülni a törött lábam miatt. A dolgok eddig nem nekem kedveztek, mert valaki mögött csak másodhegedűs voltam vagy nem ment a játék és akkor még ott voltak a sérülések is. Nagyon jó érzés, hogy idáig sikerült eljutnom. Nagyszerű érzés ilyen körülmények közt nyerni egy olyan csapat ellen, akiknek nagyszerű védelmük van.”

Milyen érzés volt a mérkőzésen többnyire blokkolni és csak nézni a futókat?

„Nagyszerű volt. LeGarrettenek, Ridnek, Shane-O-nak fantasztikus mérkőzése volt. Elkapóként nem csak az a dolgod, hogy elkapd a labdát, hanem hogy blokkolj és megtéveszd a jelenléteddel az ellenfelet. Az időjárás miatt a futás jól ment, szóval nem is nagyon kellett passzolnunk. Amikor szükség volt passzokra, akkor azt hiszem jól tettük a dolgunkat. Nem minden játék úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A filmet majd megnézzük és elemezzük a hibákat. Nagyon jó érzés volt látni, hogy milyen nagyszerű mérkőzése van LeGarrettenek, Rid Dog újra a pályán és teszi a dolgát Shane-O-val együtt. A támadófal a lelkét is kitette a pályán. Log, Wendy, Marcus, Connolly, Solder, Kline minden megtettek a csapatért, mindent megtettek, hogy működjön a futójáték.”

Érzet valami extra terhet/nyomást, miután ön volt a legtapasztaltabb játékos az elkapók közt?

„Nem mondanám, hogy éreztem. Ha 300dollárom lenne és 5gyerekem mellett 800 dolláros adósságom, na az probléma lenne. Ez inkább egy lehetőség. Itt ha teszed a dolgod és megcsinálod amit kérnek, akkor készülj mert meg fogod legközelebb is kapni a lehetőséget. A többi elkapó is jó munkát végzet egész évben. A mi playbookunk nem egyszerű és három új volt ebben a rendszerben, két újonc ( Thompkins és Dobson) és egy új elkapó (Amendola). El kell ismerni az ő teljesítményüket is, mert sok győzelmet nekik köszönhetünk.”


Stephen Gostkowski, K

Milyen volt az időjárás?

„Ennél jobban nem is eshetett volna. Nem hiszem, hogy lett volna valaha ilyen mérkőzésem. Ilyen esetekben jobban kell koncentrálnod és odafigyelned a dolgodra. Le kell lassítanod és biztosra kell menned. Danny és Ryan is nagyon jó munkát végzett. Az edzéseken jól megkínoznak minket a különböző feltételekkel, legyen szó 35fokos melegről, esőről, hóról vagy szeles időről. Nehéz de amint látszik, kifizetődik. Az edzők tudják mit csinálnak.”

Megdöntötte Gino Cappelletti pontrekordját.

„Nem tudtam, de tuti dolog. A legfontosabb, hogy kaptunk egy pihenő hetet a rájátszásban.”

Nem vett mindent biztosra ebben az időjárásban.

„Mindenben 100%-saon biztosnak kell lenned. A legrosszabb amit tehetsz, hogy megpróbálod túl erősen rúgni a labdát. Szerencsére nem volt nagyon szeles az idő, így elég volt az, hogy jól kitámasztottam rúgás előtt. Mindig gyakoroljuk ezt. Persze nem tudtunk olyanra készülni, mint három és félórás szakadó esőre, viszont emiatt tudtunk alkalmazkodni. Kimész és teszed a dolgod. Ahogy újra meg újra megcsinálod a rúgásokat, annál magabiztosabb leszel.”


Chandler Jones, DE

Erősen fejeztétek be az alapszakaszt és egy hét pihenő következik.

„Nagyon jó. A csapat kap egy kis pihenőt. Én egyértelműen ki fogom használni az extra pihenést és persze felkészülni a következő ellenfelünkre.”

Elégedett a védelem teljesítményével?

„Úgy érzem a védelem folytatni kell azt, amit elkezdett, mindegy mit mutat a statisztika. Haladnunk kell előre és folyamatosan fejlődni.”

A Patriots most érte el a csúcsformát?

„Jól megy a játék. Nagyon boldog vagyok a többiekkel együtt. Örülök a védelemnek, támadóknak és a spec teamnek. Az egész csapatra büszke vagyok.”

LeGarrette Blounról.

„Wow, LeGarrette Blount. Az első sorból nézhettem őt és nagyszerű volt. Amikor néztem őt a partvonalról, nem hittem a szememnek. Este felhívom és megkérdezem, hogy mit csinál.”


Matthew Mulligan, TE

Mit jelent egy 12-4es csapatban játszani?

„Ez mutatja, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. A pad teli van olyan játékosokkal, akik nap mint nap keményen dolgoznak és nem adják fel, nem siránkoznak, hanem amikor lehetőség adódott odatették magukat és éltek a lehetőséggel. Erről szól a csapat, összetartunk és követjük a kapitányok útmutatásait.”

Jó érzés a pihenőhét?

„Persze, bármikor az. Valaki pihenni szeretne, valaki felgyógyulni és persze haditervvel előállni a következő mérkőzésre. Sok minden történhet a következő héten, de amíg mindenki teszi a saját dolgát, minden rendben lesz.”


Matthew Slater, WR

Úgy játszani, hogy tudták a Colts és Bengals is nyert.

„Nem ideális körülmények között játszottunk, testileg és fejben is elég erősnek kellett lenni ahhoz, hogy le tudjuk győzni az időjárást és az ellenfelet is. Meg kell emelni a kalapot LeGarrette Blount aki nagyszerűen futott és hordta vissza a labdát. Igazi csapatmunka volt. Ma meg akartuk mutatni, hogy megérdemeljük a bye weeket és azt hiszem, sikerült kiérdemelnünk. Nagyon boldog vagyok.”

Mennyit fejlődött a csapat a szezon során.

„Nagyon fiatal csapatunk van. Néha van olyan érzésem, hogy ennyit tudnak és kész, de nem adják fel és küzdenek tovább. Talán ha idősebb csapatunk lenne, máshogy állnának hozzá a dolgokhoz: 'Jaj voltam már ilyen helyzetben és nem sült el jól.' Ezek srácok pedig küzdenek tovább és nem adják fel. Sok energiába kerül, de ők elkötelezettek és mindent megtesznek a csapatért. Bármit kérnek tőlük, ők megteszik. Azt hiszem egész jól sült el a dolog.”

LeGarrette Blount visszahordásai.

„16 hetet vártunk erre, de ma Blount megmutatta. Keményen fut és tudod, hogy biztos keresztül fogja küzdeni magát jó néhány szerelésen. Nagyszerűen sikerültek ma a blokkok is. Remélem folytatni tudjuk ezt a sorozatot.”


Nate Solder, T

Irányították a line of scrimmaget ismét.

„Csináltunk pár jó dolgot és remélem nem térünk le erről az útról. Minél többet tudunk belőle csinálni, annál jobb lesz.”

Mennyire volt nehéz a Buffalo ellen játszani.

„Mindig nehéz a Bills ellen játszani. Nagyon tehetségesek és keményen játszanak. De mint minden héten, felkészülten léptünk a pályára.”

Mitől volt a futójáték ennyire jó?

„LeGarrette bemutatott pár nagyszerű futást. Tudja, még ha valakit nem is sikerült blokkolni ő fogta magát és átgázolt rajta. Minden elismerésem az övé.”


Aqib Talib, CB

Mit mondott Belichicknek LeGarrette Blountról.

„Annyit mondtam csak, hogy ő egy nagyszerű csapatjátékos. Jó hangulatot teremt az öltözőben és nagyon jól fut. Ennyit mondtam neki csak. Nem lesz vele semmi probléma se a pályán se az öltözőben.”

Mennyire jó érzés látni a barátja sikerét?

„Csodálatos ember. Ismét velem lehet egy csapatban és ráadásul a szomszédban lakik. Nem tudok mást csak örülni és mosolyogni. Ő az én haverom.”

Blount életében először került be a rájátszásba.

„Nagyon örülök neki. Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy sikerült eljutnia idáig.”

Hogy alakult ki a barátságuk a Tampa Baynál?

„Nem tudom, de Ő, Mike Williams és én valahogy összejöttünk. Hárman együtt csináltuk a dolgokat általában. Most pedig Blount itt van velem New Englandben.”


forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2013. 12. 31. 17:03
Whitealert
Rid Dog és Shane-O, "gengszter" becenevek. :D Tetszik.
Köszi a cikket, az év utolsó napján se maradunk hírek nélkül. :)
2013. 12. 31. 17:39
tottingetosz
Micsoda színes nyilatkozatok! Jók, de a legnagyobb: Blount - Nem fogok panaszkodni, amikor nekem adják a labdát.
Ha így nyomod, haver, mi sem! :)
2013. 12. 31. 18:39
dravait
Edelmannek a nyilatkozatait végre öröm olvasni, nála nem csak a bullshit-generátor működik. :-)
"Ha 300dollárom lenne és 5gyerekem mellett 800 dolláros adósságom, na az probléma lenne." Óriási szöveg, a srác a helyén érzi a problémáikat meg a lehetőségeiket, nagyon szimpatikus. És már tavaly óta nagy kedvencem, mert univerzális tehetség. GO PATS az Új Évben is!!
2013. 12. 31. 21:19
DM
2013. 12. 31. 22:31
lupus
OFF:
Csak szimpla elmelkedes. Michael Oher szerzodese lejar iden,ize jovore...szoval,azt gondolom a valos tudasa valahogy meg mem jott elo belole. Egy jo edzo kene melle. Pl Dante Scarnechia. Solder helye biztosnak tunik (ilyen persze Belichiknel nincs),Cannon mar volt guard es voltak rola pletykak,hogy esetleg beljebb toljak.
Az idei draftra nem tudom mi varhato tackle posztra,illetve a free agencyben ki lesz elerheto.
Persze ez nagyban fugg az igenyeitol is.
ON
2014. 01. 01. 17:50
Oher nem a Pats árkategóriájába tartozik. Ráadásul Cannon elég betegen mozgott RG-ként. Solder, Vollmer és Cannon mögé nem kellene hozni még egy OT-t.

A játéka kissé túlértékelt is lett az elmúlt években. Ha már Ravenstől igazolnánk, akkor Arthur Jonest kellene elhozni 43 DT-nek, 34 endnek. Ő is túl drága lesz.
2013. 12. 31. 22:57
azimut
Zoli a bengalsban fog puntolgatni....
2013. 12. 31. 23:02
benzinkut
egyből a playoffban. így kell igazolni! ;)
2013. 12. 31. 23:06
max350
2013. 12. 31. 23:11
max350
Akkor csak visszatér a Gillette-be, ha már a Steelers-el nem sikerült neki!!!!
2014. 01. 01. 09:51
narbony78
Bill O'Brian lett a Texans edzője
2014. 01. 01. 09:56
lupus
Akkor a Brownsnak marad JMD? Nem tudom mi lenne jobb,ha menne,vagy ha maradna. Valahogy az idei formaja eleg hullamzo volt.
2014. 01. 01. 09:58
karuly
Bill O'Brien a Texans vezetőedzője!
2014. 01. 01. 13:09
szeder
Kubiak jöhetne hozzánk JMD helyére.
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 17. hét bejegyzéshez