Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 12. hét

2013. 11. 27. 07:33
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Minden a tervek szerint alakult.

Aqib Talib, CB

Nyomasztó volt a hangulat az öltözőben az első félidő után?

„Egyáltalán nem. Felnőtt emberek vagyunk, és az a munkánk hogy játszunk. Még egy félidő hátra volt és mindent beleadtunk.”

Mi volt a fordulópont a mérkőzésen?

„Nem tudom ember. Egyik percben még 24 pontos hátrányunk volt, a másikban már győztes mezőnygólt rúgtunk. Támadók csináltak játékokat, a védők csináltak játékokat majd megnyertük a mezőnygóllal.”

Belichick a conerbackekről a mérkőzés után.

„Elismerte a teljesítményünket. Megszeretnénk köszöni neki a bizalmat. Mi kimentünk és megtettünk mindent, amit tudtunk. Áthozzuk edzésről amit tudunk, mindig csak a következő játékra koncentrálunk. Ha hibázol gyorsan lépj túl rajta és készülj a következő játékra.”

Számított rá, hogy a Broncos ennyit fog futni?

„Igen, számítottunk rá. Peyton Manning egy okos irányító. Látta, hogy mindig passzra állunk fel és ő pedig inkább futást választotta. Ez volt a terv, többet fussanak, mint Manning passzoljon.”

Kyle Arrington, CB

Fordítás.

„Olyan dolgok történnek, amit nem tudsz irányító. Azzal foglalkozz, amin változtatni tudsz: koncentrálj, maradj együtt a csapattal és mindig a következő játékra fókuszálj.”

A Denver támadói.

„Félelmetes a támadósoruk. Minden egyes dologban felül múltak minket az elején, de mi visszaküzdöttük magunkat. Nem mindenki teljesen egészséges, de odatették magukat. Minden elismerésem a srácok fantasztikus küzdelméé.”

Játék Welker ellen.

 „Ismerjük a játékát. Persze ez fordítva is igaz. Így minden azon múlott, hogy ki jön ki győztesen az egy az egy elleni játékból. Nem tudom Welkert eléggé dicsérni, mert kiváló játékos. Örülünk a győzelemnek, de van még min dolgozni. Ma még ünneplünk, holnap már a Texansra koncentrálunk.”

Marquice Cole, CB

Tudta, hogy közel került a Denver visszahordójához?

„Igen tudtam, és Tony Carternek kellett meghoznia a döntést, hogy hagyják a labdát vagy megpróbálja megcsinálni a játékot. Ő úgy döntött, hogy a játékot csinálják meg, ekkor esett rá a labda.”

Megzavarta Tony Cartert?

„A visszahordóra utazok, és ahogy mondtam már, Tony Carternek kellett meghoznia ezt a döntést: „Nincs blokk, menjetek az útból.” De ő maradt és megpróbálta megcsinálni a játékot.”

Mit mond ez a győzelem a csapatról?

„Bármi történjék, mi felállunk belőle. Nem úgy mentek a dolgok, mint szerettük volna az első félidőben. Sikerült korrigálni a dolgokat és mindig csak a következő játékra koncentráltunk, nem egyből 24 pontot feltenni a táblára.”

Nate Ebner, DB

Labdaszerzés a végjátékban.

„Mindenki gyorsan rám vetette magát, de én azt tettem, ami a dolgom. Az ösztönök vezettek akkor már. Nem volt semmi különleges. Úgy játszottam, mint máskor. Marquice Cole csinálta a munka nehezét, én pedig csak rávetettem magamat. Allen nagyszerűen puntolt az egész mérkőzésen. Jó helyen voltam, jó időben.”

Figyelte, hogy a labda hozzá ér-e egy játékoshoz?

„Ha a visszahordó jelez, akkor igen.”

Mire gondol minden punt alkalmával?

„Nem tudom, készen állni mindenre, bármi történjék is. Mondják a számomat, én pedig kimegyek és a legjobbamat adom. Próbálom olvasni a játékokat és kihasználni, ha valaki hibázik.”

Stephen Gostkowski, K

 Győztes mezőnygól.

Jó érzés nyerni. Különösen édes a siker, ha te érinted utoljára a labdát. Őrült egy mérkőzés volt. Visszaküzdeni magunkat és nyerni, különleges élmény az biztos.”

Szélről.

„A szél jó általában, de ha a hőmérséklet alacsony és a szél nagy, na az megnehezíti a rúgok dolgát. Szerencsére hátszél volt a végén. Azért lehetett látni, hogy a rúgások 5-10yarddal rövidebbek lettek. Nehéz volt, de emiatt jó is. Allen és Aiken jó munkát végeztek az utolsó rúgásnál, és persze a fal se engedte az ellenfelet a blokkolni. Élvezni fogom a következő pár napot.”

Meglepődött, hogy visszakapták a labdát a hosszabbításban?

„Egy ilyen mérkőzésen, mindig készen kell állnod és megőrizned a hidegvéred. Alakult már úgy mérkőzés, hogy kickoff után egyből labdát szereztünk és készen kellett állnom. Nem csak úgy ülök a melegített padon, hanem fejben folyamatosan készen állok arra, hogy bármikor szükség lehet rám. Ezért gyakorolsz, ezért játszol. Megkaptam a lehetőséget és sikerült élnem vele, berúgtam a mezőnygólt a csapatért.”

Rob Gronkowski, TE

Valaha volt legőrültebb meccse?

„Egyértelműen az egyik. Elképesztő volt ember, hihetetlen és élvezetes. Nagy csapat siker.”

A félidőben mit beszéltek az öltözőben?

„Úgy voltunk vele, hogy felejtsük el ami eddig történt és kezdjünk egy új mérkőzést. Mindig csak a következő játékra figyelj és ne az eredményjelzőre. Hiába szerzel egy touchdownt, attól nem történik csoda. Akkor történik, ha folyamatosan csak a következő feladatodra koncentrálsz, semmi más ne legyen a fejedben. Nagyszerű második félidőnk volt.”

Mennyire vette el a csapat kedvét az első félidő?

„Nem először fordult elő, hogy hátrányba mentünk be az öltözőbe. Négy negyeden keresztül kell játszanod. Nagyon durva volt az első félidő, talán életem legrosszabbja. Ezért vannak a félidők, hogy tudjunk korrigálni a hibákon. Nagyszerűen sikerült alkalmazkodnunk, jól ment a védelemnek és Gost gyönyörűen rúgta be a végén.”

Mit gondol Belichick döntéséről, hogy a Denver kezdhetette a támadást a hosszabbításban?

„Nagyszerű döntés volt. Ő az edzőnk és bárhogy dönt, a csapat vele van. Jó hívás volt és nyertünk.”

Nehezebb volt ilyen időben játszani?

„Őrült idő volt. Fagyos volt az idő és mellette erős szél, de mind a két csapat jól alkalmazkodott hozzá. Nekünk volt már ilyenbe részünk, szóval könnyű volt túl lépni rajta. Ilyen a foci, bármi jöhet , de neked alkalmazkodnod kell.”

Tom Brady reakciója a touchdownja után.

„Nagy és fontos játék volt, ha jól emlékszem harmadik kísérlet volt, ő pedig zseniálisan dobott. Ennél jobb passzt nem is kérhettem volna tőle. Teljesen elkapta a hév és beleélte magát. Viszont őt kell róla megkérdezni, hogy mit mondott. Én nem akarom elismételni. Nem volt semmi rossz abban amit mondott, nagyon pozitív jelzőket használt. Mindenkibe átáradt az akarása és feldobta a csapatot. Szeretem az ilyen pillanatokat.”

Mit jelenthet ez a siker a csapatnak?

„Most még kiélvezzük a sikert. Utána viszont már új és tisztalappal indulunk neki a következő heti mérkőzésnek. Új meccs, új ellenfél. De egyértelműen segít a csapatnak ez a mérkőzés. De nem szabad kiengedni, továbbra is keményen kell edzeni.”

A Patriots újra az AFC elit csapatai közé emelkedett?

„Mindegy ki az ellenfél, mi kimegyünk és a legjobbunkat adjuk. Nagyszerű csapat siker volt amibe mindenki beleadta a szívét és a lelkét. Mi a játékunkkal beszélünk.”

Devin McCourty, DB

Mennyire fontos megnyerni egy ilyen mérkőzést?

 „Nagyon nagy volt, mert egy AFC ellenfelet győztünk le hazai pályán. Peyton Manning, Tom Brady, vasárnap esti meccs meg minden. Ezeket a mérkőzéseket meg akarod nyerni, bármi történjék. Nem játszottunk jól az első félidőben, de azt hiszem ez a csapat megmutatta, hogy mennyire is erős. A partvonal mellett, az öltözőben senki se ment át őrültbe, csak annyit mondtunk, hogy most már tényleg el kell kezdeni focizni. Meg ástuk magunknak azt a bizonyos gödröt, nézzük ki tudunk-e jönni belőle. Sikerült a fordítás, touchdownok, megállítások és persze egy kis szerencse is kellett. Gost pedig kiment és tette a dolgát, mint ahogy egész évben csinálta.”

Mennyire könnyítette meg a dolgot az, hogy már többször is voltak hátrányban?

Megkönnyítette. Belichick gyakran tesz minket ilyen próbák elé az edzéseken. Nem könnyű persze, de ilyeneket is át kell élned, hogy utána élesbe tud mit kell tenned. Sokan azt mondanák, hogy azok nem számítanak. De ez mentálisan sokat segít a csapatnak, mert nem törik össze hanem folytatja a meccset és megcsinálja a játékokat.”

Nem tettek meg mindent, hogy megállítsák a Broncos futójátékát.

„Nem tehettük, mármint az ellenfél irányítója Peyton Manning. De hiszek benne, hogy amit minden héten gyakorolunk Tom Brady ellen az segít nekünk. Nem mondhatják az edzéseken se, hogy ez Tom Brady, felejtsük el és csak a futókkal foglalkozzunk. Ezt az elvet vittük át gyakorlatba.”

Belichick döntéséről a hosszabbításban.

 „Ő egy zseni. Egy igazi zseni. Még a kapitányaink is csak néztek, hogy ők támadjanak? De egyértelműen a legjobb döntés volt.”

Rob Ninkovich, DL

Mit gondol a mérkőzésről?

A szezon elejére kell visszamenni a kezdetben, mert ugyan úgy nem tudunk egész mérkőzésen focizni. Most az első félidőben nem voltunk a pályán. Négy negyeden keresztül kell játszanunk, ahol gyorsan kezdünk az elsőben és a harmadikban is. A mostani első félidőben nem az igazi Patriotsot látták. Félidőben bementünk az öltözőbe és odaálltunk a tükör elé, ahol azt mondtuk: meg fogjunk nyerni a mérkőzést. Úgy fogjunk megnyerni, hogy mindenki teszi a dolgát, de csapatként. Nem tudsz egy támadás alatt 24 pontot szerezni, szépen fokozatosan kell haladni. Egy támadás, egy védekezés és így tovább. Szerezd meg a labdát és add vissza a támadóknak, ők meg teszik a dolgukat. Amikor kiegyenlítettek, azt a támadást meg kellett volna akadályozni. A szabálytalanságot befújták, elfogadom bár nem éreztem a dolgot annak. Majd megnézem felvételről. Utána a hosszabbítást mi kezdtük védőként, mentálisan erősek voltunk és visszaadtuk a labdát a támadóknak. Magabiztosak vagyunk és tudjuk, hogy bárki kerül a pályára tenni fogja a dolgát.”

Egyetértett Belichick döntésével a hosszabbításban?

„Igen, meg tudtuk őket állítani előtte is, a szél pedig segített minket. Nem tudtak haladni a pályán. Ők futottak, futottak majd ha kellett még akkor rövid passz. Meg kell birkózni az időjárással, ha fúj, ha esik, ha havazik tenned kell a dolgod. Nem vagyok irányító, így nem tudom, hogy milyen ilyen időben passzolni. De azt sejtem, hogy könnyebb amikor a szél nem szembe fúj téged.”

Stevan Ridley, RB

A futóknak jól ment, miután te és Blount is padra kerültetek.

„Megmutatja, hogy mennyire erősek a futóink. Erről beszéltünk az edző tábor óta, hogy ha valaki kiesik, a másiknak kell a helyére lépni és odatenni magát. Bolden és Vereen nagyszerűen játszottak. Erről szól a csapat, ha valakinek nem megy vagy kiesik, a másik átveszi a helyét. Kimentek és átvették a helyünket és úgy játszottak, ahogy azt elvárták tőlük.”

Mennyire nehéz annak a tudatában futni, hogy ha elveszti a labdát utána valószínűleg nem fog a pályára kerülni?

„Ez a csapatról szól, arról hogyan tudtak felállni ekkora hátrányból. 24 pontról tudtak nyerni. Személy szerint, ez a csapat jobbat érdemel, mint amit én csináltam. Hétről-hétre elvesztem a labdát, futóként pedig ezt nem tehetem meg. Túl keményen dolgozik ahhoz, hogy ezt a hibát újra és újra elkövessem. Nem csak magamnak ártok vele, hanem a csapatnak is. A támadók számítanak rám én pedig cserbenhagyom őket azzal, hogy elvesztem a labdát. Bosszant, idegesít és beteg vagyok magamtól és attól, hogy folyton elejtem a labdát. De ilyen a foci, egyszer fen, egyszer len. Nem szabad elhagyni magad, továbbra is a célon kell tartanod a szemed. Nem fogok emiatt letörni, még keményebben fogok edzeni. Nem folytathatom így ezt a dolgot, undorodok még a gondolatától is.”

Shane Vereen, RB

Konkrétum, amit kiemeltek a félidőben?

„Nem szabad csak úgy odaadni a labdát nekik. A saját játékunkat kell játszanunk. Ami sikerült is a második félidőben.”

Hogyan kezelte a csapat a labda eladásokat?

„Nem szabad ezen rágódnod. Ez igaz a támadókra és a védelemre is. Többet halljuk általában a védőktől, de ma a támadóknak kellett rövid memóriájuknak lenni. Még hátra volt egy egész félidő, ezt mondták az öltözőben. Egy egész félidő. Kimentünk és sikerült jól játszani.”

Milyen volt Tom Brady, miután megindult a szekér?

„Olyan mint előtte. Ő folyton tüzel és bátorít minket. Azt mondja, hogy csak a következő támadásra figyelj.”

Mi járt a fejében a hosszabbításban?

„Remélem nem mi nem játszunk döntetlent. Ennyi járt a fejemben. Szerencsére a labda pont felénk pattant, szó szerint. Gost pedig belőtte nekünk.”


forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2013. 11. 27. 07:59
Kuin
Köszönöm, nagyon jók az interjúk!
Ridley elég elszántnak tűnik, remélem mostmár magához ragasztja a labdákat, mert a fumbleokat leszámítva nagyon rég nem volt ilyen jó futónk!
Apropó Brady és BB interjúk lesznek?
2013. 11. 27. 08:11
De jó! :)
Mintha lett volna szó arról, hogy a félidőben közvetítene az NFL az öltözőkből. Mi lett ezzel az ötlettel, tudja valaki? A csapatok mégsem támogatták? Jó lett volna bekukkantani 0-24 után... ;)
2013. 11. 27. 13:14
cellranger
nfl.com:

"What motivated the Patriots in that second half? We heard it was all Bill Belichick's halftime speech ...

"We're not playing well. They're playing better. We got to do better in the second half."

:D :D :D
2013. 11. 27. 14:48
lupus
Elovettek a kockasfulu nyulat az uveggombbol es erosen felaldoztak a szuzek oltaran.
2013. 11. 28. 09:47
boarder20
Azt de megnéztem volna én is.. de kamerákkal lehet visszafogottabbak lettek vna :) Bár lehet így is azok voltak :) De azért tényleg érdekelt vna ilyenkor mit lehet mondani..
2013. 11. 27. 09:55
Wolverine89
Koszi a cikket nagyon jó lett!
2013. 11. 27. 09:58
Bulow
A Talib mondatok közül a következőt lehet kihámozni: az volt taktika, hogy direkt passzra állt fel a D, hogy PM ezt olvassa, és inkább futásra adja a playeket. Vagyis NE passzoljon. Ha ez így van, nem rossz, nem rossz :)
2013. 11. 27. 10:19
Montesclan-pats
Ezek valóban nagyon jók, köszi a fordítást. Talib azt mondja, hogy BB szerint gyorsan túl kell lépni a hibákon a cornereknek, de úgy tűnik ez a RB-ekre ez nem igaz.
2013. 11. 27. 13:34
Bulow
Szerintem az RB-ket inkább védi BB, persze a csapatot is. Nyilván tudja, hogy belelovallják magukat a hibába, és az újabb hibát eredményez. Van helyettesek, megoldják azok is, így mindenki jobban jár.
2013. 11. 27. 19:18
Whitealert
Kicsit OFF, de szerintem érdekes. Lakótársam informatikus és a levelező listájukra tévedt ez a videó, a Gilette stadionról szól, pontosabban a vezérlő szobáról és az ottani technológiáról.

http://www.youtube.com/watch?v=u_V8IlitveE
2013. 11. 27. 20:48
Burkus
Megnéztem ma újra a meccset, most már inkább a részletekre koncentrálva. Ami feltűnt így utólag:

Lehet, hogy Edelman "más kávéház" mint Welker, de ez most fordított értelemben volt. A két TD elkapása döbbenetesen szép megmozdulás, de az egész meccsen remekül játszott, a hosszú passznál két védőtől szakadt el, Welker pedig ismét fontos pillanatokban hibázott.

Manningnél újra előjött, hogy nem bírja lelkileg a nyomást, kritikus pillanatokban hibázik. (L. Saints elleni SB.) Mindkét interceptionje így született, a Talib által elkapottat is ide sorolom. Kár volt, hogy Talib megrántotta Thomast, mert Thomas teljesen máshova akart menni, mint ahova a passz szállt, (talán option volt a hívás), Talib két méterre volt tőle, amikor elkapta a labdát.

Arrington nagyot játszott slotban, az ő érdeme, hogy Welkert 4 elkapáson tartotta, nem hagyta élni.

Ja és örömmel látom, hogy nem kockáztatunk újra Gronkot illetően a pontrúgásoknál, helyette Chandler Jones van a jobb szélen. Hát az sem lenne jobb, ha ő sérülne meg... Cole jól játszik a ST-ben.

Bocs, csak ki akartam írni ezt magamból. :)
2013. 11. 28. 14:25
Tzimisce
Arrington remek slot corner, és ha Ryan felnő a feladathoz, akkor Talib nélkül is megvan a kezdőcsapatunk, Talib miatt már akár mélységünk is lehet.
Edelman csak hasonló, mint Welker, de egész más játéktípust képviselnek. Ő egy multifunkciós játékos, Welker meg egy megbízható elkapó (volt).
2013. 11. 27. 22:27
zo72
nem ma estig kell aktiválni a Reserve/Non-Football Injury listáról?
mert ha nem aktívájuk őket (Armstead és Harrison) akkor idén már nem játszhatnak és mennek IR-re
2013. 11. 28. 00:35
bence.szel
Asszem, hogy az a dátum már elmúlt, de egyébként be lett talán jelentve, hogy egyik sem fog játszani idén.
2013. 11. 27. 22:34
Croaker
2013. 11. 27. 23:12
Burkus
Dobson sérült és nem is vett részt az edzésen, ahogy Cannon sem. :( Viszont sem Hightower, sem Sopoaga nincs sérültlistán, azaz vasárnap a teljesítményük és nem sérülés miatt nem játszottak a második félidőben.

Hightoweren nem vagyok meglepődve, de sajnálom, ha Sopoaga legalább részben nem tudja tehermentesíteni a többi DT-t.

Arrington, Dennard, Talib, Gregory, Cole - mind limited. Mondjuk tudjuk, hogy ez BB-nél semmit sem jelent, de azért ez már a nickel kezdő sec 5 tagjából 4.
2013. 11. 28. 00:34
bence.szel
Meg vagyok róla győződve, hogy azért volt kevesebbet fent Sopoaga, mivel tudatosan a passzt akartuk megölni a Broncos Offensenél és nem a futás ellen gyúrtunk. :)
2013. 11. 28. 07:12
karuly
Szerintem is a passzvédekezés miadt nem játszott Magastorony és Sopoaga.
2013. 11. 28. 09:09
kori
A Patriots újra az AFC elit csapatai közé emelkedett?

Milyen hülye kérdés ez????
szerintem minimum 13 éve ott van
2013. 11. 28. 12:26
lupus
The New England Patriots announced that they have signed DT Patriots announced that they have signed DT Sealver Siliga Sealver Siliga (Pronounced – SIL-ver SEE-ling-(Pronounced – SIL-ver SEE-ling-gah) to the 53-man roster from the practice gah) to the 53-man roster from the practice squad and signed TE squad and signed TE D.J. Williams D.J. Williams to the 53-to the 53-man roster. man roster.
Ezek a alapján a Texans ellen inkább a futásra koncentrálunk és hagyjuk a kicsit zöldfülü irányítót próbálkozni és,ha Talib nem is játszik Dennard r meg tudja oldani. Sőt, meg labdát is szerez.
2013. 11. 28. 13:13
loop80
Kyle Arrington:

A Denver támadói.

„Félelmetes a támadósoruk. Minden egyes dologban felül múltak minket az elején, de mi visszaküzdöttük magunkat. Nem mindenki teljesen egészséges, de odatették magukat. Minden elismerésem a srácok fantasztikus küzdelméé.”

A Broncos TÁMADÓSORA felülmúlt minket, az ELEJÉN? Ezek szerint én egy másik mérkőzést néztem, mert ilyesmire nem nagyon emlékszem...

Más: Edelmen 2. TD-je annyira zseniális volt (kifelé "eladott" route, majd testcsel, gyönyörű keresztbefutás, gyorsítás és "Superman-póz", az end zone-ban pedig "gyertek, ahányan csak vagytok"-póz, laza terpeszállásban), hogy rongyosra néztem az NFL-com-on. :D Mindeközben Jack Del Rio elkínzott arcát is látni lehet...epic! :D :D
2013. 11. 28. 13:15
loop80
Ja, az első TD-jénél pedig TB passza volt tanítanivaló: amikor a CB elfordult, hogy kövesse Edelmant, már dobta is puhán a zsugát oda, ahol majd Julian barátunknak kell lennie. S lőn varázslat! :)
2013. 11. 28. 15:40
Montesclan-pats
2013. 11. 28. 21:37
dravait
Bizony, Edelmann "berepülése" zseniális volt, mert két védő is jött, lábon nem tudott volna beérni, mert elgázolják. A beugrással viszont pont elemelkedett a földtől és szerzett egy kicsi plusz lendületet, így a két védő előtt ért az EndZone vonalához. Kiváló helyzetfelismerés volt és nagyon látványos TD. Még sok ilyet szeretnék látni. :-)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 12. hét bejegyzéshez