Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 13. hét

2013. 12. 02. 17:33
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Minden a tervek szerint alakult, olyan elit irányítót mint Keenum nem szabad engedni, hogy dobjon.


Bill Belichick,

Nytitóbeszéd.

„A fiúk a játék mind három aspektusába szolidan játszottak. Minden egy-két játékon múlt. Büszke vagyok a srácokra. Megcsináltuk a játékokat, amikor meg kellett. Mind a három csapategység hozzájárult a sikerhez. A támadók sok pontot tettek fel a táblára, a védelem jókor állította meg az ellenfelet és Gostkowski nagyszerűen rúgott. A kulcsszituációkban mindenki jól teljesített. Persze néhány dolgot javítanunk kell, de büszke vagyok a csapatra, ahogy nem adták fel, küzdöttek és kiharcoltak a győzelmet. Remélem sikerül a második félidőt lemásolni az elsőre. Mély gödröt ástunk magunknak azzal, hogy csak a második félidőben kezdtünk el focizni. A támadók jól játszottak egy kiváló védelem ellen.”

Gostkowskiba vetett bizalma.

„Persze, megbízunk benne. Az egész csapatban megbízunk. Megpróbáltuk az első félidőben 57 vagy 58 yardról, ami valószínűleg rossz döntés volt tőlem és inkább puntolni kellett volna. Hacsak a távolságot vesszük figyelembe, nehéz rúgás volt. Megpróbálta, de nem sikerült. Egész évben magabiztosan teljesített és mi megbízunk benne.”

Miért volt Ridley inaktív?

„Muszáj valami oknak lennie? Legyen akkor, hogy 46 másik játékos volt aktív ma.”

Futás elleni védekezés.

„Szerintem ma, sehol se játszottunk úgy, ahogy kellett volna. Bőven van helye a fejlődésnek. Kickoff kezelése, a védelem hosszú támadásokat enged, nem megy a játék a red zoneban, a támadók nem játszanak jól az első félidőben. Rengeteg dolog, amin dolgoznunk kell. Az edzéseken ezekre majd sor kerül.”

Miért nehéz egy veterán irányítónak idegenben játszani?

„Nem tudom.”

Idegenbeli vereség sorozat ma megtört.

„Ez nagy plusz a csapatnak. Meg kell találnunk a módját, hogy nyerjünk idegenben. Szerencsére ma sikerült. Előző három alkalommal hasonló szituációban voltunk és akkor nem sikerült megcsinálni. Ahogy már mondtam, a védelem bemutatott néhány fontos játékot amivel megállították az ellenfelet. A támadók is vezettek néhány szép támadást és a fontos rúgások pedig eldöntötték a mérkőzést.”

Rob Gronkowski teljesítménye.

„Amikor jó a matchupja, akkor Tom bátran dobja neki. Ha nem, akkor keres más célpontot. A támadóink szépen termelik a yardokat, az elkapók, a tight endek és a futók. Ezt kell folytatnunk.”

Különbség az első és a második félidő közt.

„Nem játszottunk elég jól, nem voltak az edzők döntései elég jók. Az egész csapat nem játszott elég jól. A kezdőrúgástól kezdve a támadókon át a védelemig. Jobban kell edzősködni és jobban kell játszaniuk.”

Danny Amendola, WR

Kiharcolt győzelem.

„Kiharcolta a csapat. A végén a védelem fontos szituációban megállította a Texanst.”

Sikerült megfordítani a második félidőben.

„Arra koncentráltunk, hogy sikerüljenek a játékok és haladjunk a pályán előre. Ezt csináltuk és emiatt kerültek a pontok a táblára.”

Úgy érzi, hogy a támadókban sokkal több van ennél?

„Igen, bár sosem akarod úgy érezni, hogy ennyi és nincs több. Gyorsabban kell kijönnünk, mint az elmúlt két hétben. Ma küzdöttünk és örülünk a győzelemnek.”

A második félidei feltámadás.

„Jobban kell végrehajtanunk a dolgokat az első félidőben. Nem minden úgy sikerült, mint ahogy terveztük. Ezeken kell változtatni.”

Rob Gronkowski.

„Gronk egy nagyszerű játékos. Nem csak egy embert kell rá állítani, mivel ő nagy és gyors. Fontos láncszem volt ma.”

A támadók egyre jobban összeszoknak.

„Igen, de még van mit fejlődnünk. Még hosszú út áll előttünk és mi mindig csak a következő ellenfélre koncentrálunk.”

LeGarrette Blount, RB

Min változtattak a félidőben?

„Maradtunk a terveknél, csak most végre is hajtottuk őket.”

Mennyi játékidőre számítottál ma?

„Nem tudtam, hogy mire számíthatok. Úgy készültem, hogy bármi is lesz, én készen állok. Megtettem, amit tudtam.”

Motiváltnak maradni egy 2-9-es csapat ellen.

„Ez az NFL, állhat bárhogy a csapat, az nem számít. Láthattok mások is, ők egy nagyon jó csapat. Ők is csináltak szép dolgokat és mi is. De a végén mi szereztük meg a győzelmet.”

Jobban kell kezdeni a mérkőzést.

„Gyorsabban és pontosabban kell kezdenünk, mint ahogy a második félidőben szoktuk. A második félidőben nem változott a játékterv, mégis eredményesen játszottunk. Minden a végrehajtáson múlik.”

Dan Connolly, G

JJ Wattról és Antonio Smithről.

„Mind a ketten kiváló játékosok és nehéz dolgunk volt ellenük. Keményen dolgoztunk és mindent beleadtunk. Nyertünk és boldogok vagyunk.”

Minden meccsből az év mérkőzését csinál a csapat.

„Minden mérkőzés olyan számunkra.”

Mennyire volt kemény a Texans védelme?

„Tudtuk róluk, hogy azok. Az 2-9 nem tükrözi a tudásukat. Nagyszerű a front7-jük, de ez nem újdonság számunkra. Muszáj volt jól játszani ellenük.”

Hogy kezdhetne gyorsabban a csapat? Ez a lassú kezdés mennyire rontja a hangulatot?

Nem tudom a választ, de dolgoznunk kell rajta. De nézzük a dolgok jó oldalát, bármit is csinálunk a második félidőben, az működik. Arra kell koncentrálnunk és talán összejön a 60 percnyi foci.”

James Develin, FB

Ennyi ütközés 1 yardért.

„Nem igazán szoktam labdát kapni, így mindent beleadtam és tettem a dolgom.”

Volt bármi is, ami megállított volna?

„Nem tudom, majd elválik. Szerencsés vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget és boldog vagyok, hogy élni tudtam vele.”

Érezte, hogy ma fog labdát kapni?

„Őszintén? Talán egy kis hang hátul a fejemben. De az volt a fontos, hogy kimenjek és tegyem amit mondanak. Blokkolni vagy futni, nekem mindegy. Örülök, hogy megkaptam a labdát és tehettem a dolgom.”

Elkapóvá válás.

„Próbálom jól futni az útvonalakat. Nem igazán egy FB munka, de próbálom fejleszteni magam és több lenni, mint egy egyszerű FB. Csinálom a dolgom.”

Julian Edelman, WR

Mi volt a feladata?

„Üresre játszani magam és elkapni a labdát, ha az én számomat mondták.”

Felkészülés.

„Minden csapatra ugyan úgy készülök. Kimegyek és keményen küzdök. Megpróbálom az edzésen csinált dolgokat áthelyezni az éles szituációkba.”

Gronk visszatérése.

„Gronk a liga egyik legjobb TE-je. Ha a pályán van, már jobb a csapat tőle.”

Számított ilyen szoros mérkőzésre?

„Tudtuk, hogy egy kemény csapat lesz az ellenfelünk. Ha megnézi a mérkőzéseiket, tudhatja, hogy nem volt szerencséjük. Rengeteg szoros meccset játszottak, de nem tudták befejezni őket. Tavaly ilyenkor 10-1-gyel álltak. Játszottunk már velük, és tudtuk, hogy kemény dió lesz. Ők egy jó csapat és minden rendbe fog jönni náluk.”

Stephen Gostkowski, K

Megint a lábadon múlt a siker.

„Őrület, hogy milyen mérkőzés volt. Örülök, hogy jó időjárásban kellett hosszút rúgnom. Nehéz dolog decemberben messziről rúgni a Foxboroban. Számítottam rá távoli mezőnygólra. Különleges volt most, az utolsó negyedben. Láttam a srácokat, hogy fáradtak így külön örülök, hogy sikerült megcsinálni. Az igazság az, hogy csak tettem a dolgom. Az elsőnél hibáztam. Összekaptam magam és azt mondtam: több mezőnygólt rúgták be, mint hagytál ki a ligában. A következőt ha jól találod el, biztos bemegy. Ez elmúlt két meccs ezen múlt. Úgy érzem, a megfelelő hozzáállással, mindig be tudom majd rúgni.”

A special team edzői szemmel.

„Jó tudni, hogy fontos szereped van a mérkőzésben. Voltak meccseink, amik csak a támadókról vagy a védőkről szóltak. Mi is keményen dolgozunk, és senki se néz le vagy hiszi azt, hogy kevesebbet érünk. Kimegyünk és tesszük a dolgunk. Az edzők bíznak bennünk, emiatt mehetünk ki fontos szituációkban a pályára. Jó érzés, hogy a teljesítményünkkel meghálálhatjuk a bizalmat.”

Rob Gronkowski, TE

Mi döntött a javatokra?

„A Texans egy nagyon jó csapat. Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy kemény csata lesz velük. Nagyszerű a védelmük és minden játéknál keményen odateszik magukat. Mélyre ástuk magunkat, de csapatként kilábaltunk belőle. Muszáj volt beindulni a támadóknak és nem szabadot levenni a lábunkat a gázpedálról. Csapat siker lett az eredménye.”

Mi kell a gyorsabb kezdéshez?

„Ki kell mennünk a pályára már az első félidőben és el kell kezdenünk játszani. Edzenünk kell, fejlődni és küzdeni a végsőkig.”

Tom Brady viselkedése.

„Nagyszerű vezető, képes mindenkit motiválni, aki a pályán van. Minden támadásnál készen kell állnod, hogy elkapd a labdát vagy blokkoljál. Igazi vezére a csapatnak, aki inspirálja a többieket a jobb játékra.”

Majdnem kikaptak egy 2-9-es csapattól.

„Nem, ők annál egy sokkal jobb a csapat. Az a statisztika nem ér semmit. Én néztem velük farkasszemet és mondhatom, nagyon jó védelmük van. Teli vannak nagyszerű játékosokkal, akik keményen küzdenek. Nehéz mérkőzés volt, minden elismerésem az övék.”

Félidei változtatás.

„Mozgatni kell a labdát és haladni a pályán. Mindig a következő játékra és támadásra figyelni. Ne az eredményjelzőt figyeld, hanem haladj előre. Összhangba kerültek a támadók a második félidőben és sikerült a labdával haladni és pontokat tenni fel a táblára. A special team nagyon jó munkát végzet és végén az a Gost rúgás, elképesztő munka.”

Develin touchdownja.

„Nem láttam az esetet, mert épp blokkoltam oldalt. Mivel befutott vele, biztosan jó munkát végzett. Alig várom a felvétel megnézését. Minden elismerésem az övé, keményen dolgozik és egy nagyszerű játékos.”

Dont'a Hightower, LB

Fáradtság a Broncos elleni rangadó után.

„Nem hozom azt fel, mit kifogást. Mindenki ugyan úgy fárad. A Texans ellen kemény férfias küzdelem volt, egy igazi foci volt amit bátran lehet mutogatni az embereknek. Keménye akarsz focizni és mi azt is tettük.”

Mit tett a Pats védelme a győzelemért?

„Jobb volt a futás elleni védelmünk. Tate egy kiváló futó és a faluk nagyon erős. Mindamellett el kell ismerned Andre Johnsont és Garrett Grahamet is. Az elején jól megvertek minket, sikerült ránk kényszeríteni az ő játékukat. Szerencsére sikerült jó irányba változtatni a dolgokon.”

Shane Vereen, RB

Kiélezett mérkőzések.

„Tudjuk, hogy ennél jobban kell játszanunk és keményen dolgozunk ezen. Vannak siker élmények, meg vannak kudarcok. De ezért járunk edzésre, hogy ezeket kiküszöböljük.”

Kulcsfontosságú szerep a végjátékban.

„Azért azt nem mondanám. Az ilyen típusú mérkőzéseken azt szeretem csinálni, amit már előtte rengetegszer az edzéseken. Így amikor a pályán kell megcsinálni, akkor gond nélkül sikerül.”

forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2013. 12. 02. 18:04
Develinből szurkolók kedvence lesz/lett?

"Nem igazán szoktam labdát kapni, így mindent beleadtam..." Óriási szöveg!
2013. 12. 02. 18:31
gronk93
én már előtte is kedveltem,Főleg a "története" miatt,de a szorgalmas, kemény munkája miatt is :)
2013. 12. 02. 18:47
cspeti98
De Martino néhány hete még értetlenkedett, hogy miért van a keretben, gondolom már tudja :D

Egyébként én már régóta vártam egy FB-re és nagyon örültem, amikor bekerült a keretbe.
2013. 12. 04. 18:47
tamaskerepesi aka DM
Rendben igen igazad van tévedtem sajnálom
2013. 12. 02. 19:43
már Goodellt is utálom
1 másodperccel a vége előtt felrémlett az Alabama - Auburn vége szombat éjjelről és nem voltam nyugodt, de aztán. Develin egy állat volt, pattogott, mint a golyó a flipperben. Gronk meg a nyakán-lábán 2-3 emberrel is csak kicsit lassult le. Ő a mi Kinizsi Pálunk:):):
2013. 12. 02. 23:31
tamssss
Azért ez nem semmi Hightower-től: "Mit tett a Pats védelme a győzelemért?
Jobb volt a futás elleni védelmünk."
Igen??? Akkor nálam nagyon rossz volt a stream...

A legszomorúbb, hogy megint az utóbbi évek forgatókönyve kezd felrémleni. Erős támadósor (végre kezdenek összeállni, de még így is messze vannak az elmúlt években megszokottól), gyenge védelem. A szezon elején végre bizakodtam, hogy valami megváltozik: voltak CB-k, megvolt a futás elleni védelem, volt passrush. A támadók ugyan "döcögtek" (és ez még egy enyhe kifejezés), de bennük megvolt a potenciál a fejlődésre. Aztán jöttek a sérülések. :(

Most ott tartunk, hogy megint nem érzem a D-ben, hogy ha arra kerül a sor meg fogják majd tudni állítani az ellenfél támadóit. Tudom ezt megtették a Denver ellen, meg az utolsó Houston támadásnál, de ez inkább a kivétel volt.

Az elmúlt években híresek voltunk arról, hogy képesek voltunk sztárirányítót faragni 1 meccsre mindenkiből. Most ez annyiban változott, hogy ezt a futókkal is meg tudjuk tenni. Ami, ha lehet még rosszabb, mert ezzel az órát is kontrollálni tudja az ellen. Ez nem sok jót vetít előre a PO-ra. És itt nem látom a lehetőséget a fejlődésre.

Azért remélem a fiúk rámcáfolnak és bebizonyítják, hogy túl pesszimista vagyok :) GO PATS!!!
2013. 12. 02. 23:54
pat68
Nem lehetne egy buci-macit szerződtetni a futás elleni védelem erősítésére? Wifork pótolhatatlan, de megpróbálhatnánk!
2013. 12. 03. 09:47
Gordon
snap számos-elemzős cikk lesz majd tisztelt szerkesztőség?:-)
2013. 12. 03. 15:51
crucified
http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4754420/snaps-vereen-as-lead-running-back


http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4754422/snaps-ryan-over-arrington-at-cb
2013. 12. 03. 16:59
Gordon
ezt már néztem én is de gondoltam ragaszkodjunk a hagyományokhoz:-)
2013. 12. 03. 18:46
A special teamsra vonatkozó bejegyzés rendszeresen késett, hogy melyik return és coverage alakulatban kik szerepeltek és emiatt ejtettük a támadó és védő snappeket, mert kevésnek éreztem egy cikkhez, plusz akkor elég kiszámíthatatlan volt, hogy mikor lesznek elérhetőek és nehezen tudtunk ezzel időzíteni hétközben. Ezért maradtak el a "stratégiai" cikkek hetente.
2013. 12. 03. 18:48
Itt jól kereshető, összehasonlítható, hogy ki mikor mennyit, hol játszott:

http://www.footballoutsiders.com/stats/snapcounts
2013. 12. 03. 19:30
Gordon
2013. 12. 03. 14:44
borisz.hu
Ennél jobb kivonat a meccsről nem nagyon kell, itt lenne az ideje egy kicsit objektívabban szemlélni a történéseket: http://www.patriots.com/news/blog/article-1/After-Further-Review-Patriots-Texans/dfadc00f-1552-47fe-ad7c-9e90942b855f

Illetve a védelem, és támadások lehetőségeinek megértése érdekében ajánlom minden "hozzáértőnek" :D :
http://www.patriots.com/news/article-1/Bill-Belichick-Conference-Call-Transcript/910c47dc-e65a-486e-ad60-ffcb9c603cf3
2013. 12. 03. 20:47
hopi46
Snap számok a 13.héten:
Offense:(A zárójelben lévő szám az ST-ben való részvétel)
QB
T.Brady 70
RB-FB
Vereen 41
Bolden 9 (+16)
Blount 20
Develin 29 (+6)
WR
Edelmann 62 (+3)
Amendola 48
Thompkins 15
Boyce 16 (+6)
Slater 8 (+18)
TE
Gronkowski 63
Mulligan 35 (+13)
Williams 4 (+8)
OLINE
Wendell 70 (+7)
Conolly 70 (+7)
Mankins 70 (+7)
Svitek 70 (+7)
Solder 69 (+7)
Kline 1
Barker 0 (+7)

Rövidesen küldöm a védelmet!
2013. 12. 03. 21:37
hopi46
Snap számok a 13.héten:(A zárójelben lévő szám az ST-ben való részvétel)
Deffense:
DL-LB
Cha.Jones 60 (+13)
Ninkovich 60 (+6)
Chr.Jones 59 (+6)
Vellano 50 (+6)
Sopoaga 21
Siliga 16
Carter 10 (+6)
Hightower 50 (+6)
Spikes 48 (+6)
Arrington 16 (+1)
Collins 14 (+23)
Fletcher 12 (+10)
Cole 9 (+18)
White 0 (+18)
Buchanan 0 (+12)
DB
McCourty 60 (+15)
Talib 60
Ryan 57 (+1)
Harmon 33 (+6)
Gregory 23
Ebner 2 (+24)
Wilson 0 (+18)
2013. 12. 04. 09:09
luv2xlr8
tegnap találtam egy hatalmas interjút Welkerrel a youtube-on! http://www.youtube.com/watch?v=T_4H-GmhTH0
Állítólag BB odaadott egy meccslabdát Larry Izzo-nak, mert a pálya szélén észrevétlenül sikerült kábelt fektetnie :)
2013. 12. 04. 18:54
loop80
Egy kis előzetes, a Browns elleni meccshez:

"Egyéniben a New England–Cleveland meccset pécéztük ki, Josh Gordonnak meglesz zsinórban a harmadik 200 yardos meccse is, de a Patriotsból Rob Gronkowski több TD-t szerez nála."

(Bátor Jóska, NSO)
2013. 12. 04. 20:40
Gordon
ha nem tudjuk megfogni az egyetlen elkapójukat és 200yard felett lesz veszek egy jets mezt vazze..huha ez egy kicsit erős lesz..:-)
2013. 12. 05. 11:08
fejszee
jön a tél, kell is a kutyának a rongy a kertbe, úgyhogy lehet én is befektetek egy J-E-S-T mezre. amúgy Gordon, nincs kedved beállni Gordon helyett? :D
2013. 12. 06. 22:08
loop80
Ez a kutyás komment nálam a hét beszólása. Nagyon jóóóóó! :D
2013. 12. 04. 19:56
Hát igen, sajnáltam, hogy Gordon maradt a BRownsnál, jobb QB-t érdemel. (Brady-t pl:)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 13. hét bejegyzéshez