Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 14. hét

2013. 12. 09. 20:33
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Vezéráldozat.


Danny Amendola, WR

A csapat hozzáállása az utolsó támadásoknál.

„Megpróbáltuk úgy megcsinálni a játékokat, mint az edzéseken. Szituációs foci, haladni a labdával és megállítani az órát.”

A onside kick megszerzése.

„Fantasztikus volt. Rengeteget dolgoznak ezen a srácok és biztos vagyok benne, hogy Gost alig várta, hogy csinálhasson egy ilyet. Nagy játék volt, amivel megnyertük a mérkőzést.”

Mitől ilyen jók az utolsó negyedes támadásaitok?

„Hátrányban voltunk és emiatt csak arra fókuszáltunk, hogy megcsináljuk a játékokat. Mindig csak a következő játékra koncentráltunk. Jobban hajtottuk végre a feladatokat és egy támadás sorozatot felállítani.”

Látni, hogy Rob Gronkowski elhagyja a játékteret.

„Érte nyertünk. Gronk a csapat egyik vezére, kiváló játékos. Nagyon rossz látni, ahogy elhagyta a játékteret.”

A touchdownjáról.

„Naponta gyakoroljuk ezeket az edzéseken. Az ellenfél felvette a kesztyűt, de szerencsére sikerült megcsinálni a játékot.”

Kyle Arrington, DB

A onside kick megszerzése.

„Reméltem, hogy nem dobnak rá zászlót. Reménykedtem. Mintha azt láttam volna, hogy az egyik játékosuk hozzáért. Szóval amikor megszereztem, reménykedtem, hogy nem kapunk rá zászlót. De szabályos játék volt és előkészítettük a terepet a támadóknak.”

Mi járt a fejében a onside kick során?

„Én és McCourty is a pályán voltunk. Hideg volt és emiatt nehéz megszerezni a labdát azoknak, akik nem szoktak hozzá ehhez. Gost kiválóan csinálta, az egyik játékosuk hozzáért, én pedig megszereztem.”

Felemás siker, hiszen Gronkowskit elveszítette a csapat.

„Igen sajnos. Nem tudom, hogy milyen súlyos a sérülése, remélem nem annyira rossz a helyzet. De sosem akarod látni, hogy egy csapattársad így hagyja el a pályát. Remélem rendben van, a csapat érte is küzdött utána.”

James Develin, FB

Rob Gronkowski sérülése.

„Nehéz látni, ha egy csapattársad megsérül. Ő egy nagyszerű játékos, de büszke vagyok a csapatra, hogy nem tört össze hanem még jobban játszott a sérülése után. Ő érte küzdöttünk. Mármint ő Gronk az istenit. Nehéz őt elveszíteni, de küzdöttünk és nem adtuk fel. Büszke vagyok a csapatra.”

Hogyan tudja a csapat pótolni Gronkot, ha a sérülése komoly?

„A következő ember átveszi a szerepét, remélhetőleg sikeresen.”

A játékáról.

„Egy jó játék volt. Nem igazán számoltam vele, hogy a labda felém fog jönni. Szerencsére el tudtam kapni.”

Julian Edelman, WR

Mi járt a mérkőzés végén a fejébe?

„A következő feladatom járt csak a fejemben. Kimenni és elkezdeni valamit és nem feladni. Koncentrálni és mindig csak a következő játékra figyelni.”

Browns védelme.

„Ők egy jó és agresszív védelem, akik nem engedték nekünk, hogy felvegyünk a ritmust. Szerencsére a végén sikerült nyerni, de nem sokon múlott a dolog. Jobban kell kezdeni a mérkőzéseket.”

A csapat hozzáállása a végjátékban.

„Személy szerint voltak elkapásaim, de el is ejtettem párat. Megpróbáltam kiküszöbölni az elejtéseket. A többiek nevében nem beszélhetek. A csapat megpróbált a szituációnak megfelelően játszani és megtenni, amit meg kellett. A végén a védelem megállította őket és a különleges csapategység onside kickje jó lett. Mindegyik csapatrész hozzátette a magáét. Nem volt szerencsés megint a végére hagyni a döntést, de a győzelem a lényeg. Mindig gyakoroljuk ezeket a dolgokat, így a pályán senki se izgul, hanem alig várja a játékokat. A vezetőnk Tom Brady nyugodt, összeszedett, mi felvesszük a belőle áradó nyugalmat és sodródunk az árral. Szerencsére sikerült nyernünk, de jobbnak kell lennünk.”

Stephen Gostkowski, K

A onside kick megszerzése.

„Az egy olyan dolog, amit hosszú évek óta gyakorlok, de eddig csak pár alkalommal csináltam. Koncentrálnod kell és segíteni a csapatodat. Elég kis százalékkal sikerülnek ezek. Az én feladatom, hogy meg legyen a 10 yard. Izgatott voltam és boldog, hogy sikerült.”

Hányszor sikerült a csapatodnak megszereznie a labdát, bármilyen szinten?

„Az egyetemen sikerült.”

Mennyire volt tudatában, hogy hol áll a pályán?

„Belecsúsztattam és láttam, hogy körülbelül 10 yardot tett meg a labda. Mielőtt a labda megtett volna 10yardot, jött egy ellenfél és rápattant, majd onnan egyenesen Arrington kezébe. Nagyszerű játék volt és sosem voltam ilyen feldobott egy mérkőzés után. Nem szoktam nagyon ünnepelni, de miután sikerült a játék, magamon kívül voltam. Szerintem hülyének néztek a pályán.”

Devin McCourty, DB

Mibe kell a védelemnek fejlődnie?

„Azt kell, hogy mondjam: mindenben. Nem tudok kiemelni egy dolgot, és azt mondania, hogy azon kívül minden jó volt. A legfontosabb dolog, hogy folyamatosan jól kell játszani. A mérkőzés során van néhány jó játék, megállítjuk az ellenfelet és megpróbáljuk ezt állandósítani. De ez nem megy minden támadásnál. Ha ezt megoldjuk, akkor jók leszünk, de jelenleg nem vagyunk képesek folyamatosan jól teljesíteni.”

Rob Gronkowski sérülése.

„Nehéz Gronknak. Persze a csapat szeretné, hogy kint legyen velünk. De az első dolog, ami az eszembe jutott, hogy milyen keményen küzdött, edzett, hogy újra velünk lehessen a pályán. Remélem jól van. Csapatként azt tesszük, amit tennünk kell. De mint csapattársa, barátja rossz volt látni. Megküzdött a karjával, a hátával és nagyszerűen játszott majd ismét el kellett hagynia a játékteret. Szörnyű volt.”

Josh Gordon.

„Ő egy jó játékos. Nem úgy mentünk fel a pályára, hogy azzal foglalkoztunk, hogy milyen számokat produkált az elmúlt hetekben. Megcsinált pár játékot, párat meg nem. Jobban kellett volna kezelnünk néhány helyzetben.”

Matthew Mulligan, TE

Mi járt a fejében az utolsó két percben?

„Hihetetlen, ha sikerül. Hatvan percig kell fociznod, folyton ezt hangoztatjuk. Amikor felmentünk a második játékrészben a pályára, tudtuk, hogy még van egy egész félidőnk és rengeteg idő és foci van hátra. A csapat nem tört le vagy adta fel. Amíg nem szól a sípszó, addig nincs vége. Nagyszerű csapatsiker, amihez mindenki hozzátette a magáét.”

Miért kezd a csapat lassan?

„Azt tesszük, amit tudunk. Nem kezdhetsz mindig gyorsan. Hatvan percnyi focit játszunk. Lehet kevesebbet is, ötven percet vagy negyvenet, de akkor kikapsz. Mi hatvan percen át játszottunk és a támadók, védők és a speciális csapategység hozzátette a magáét. Ez volt a kulcs a sikerhez.”

Rob Gronkowski elvesztése elrontja a győzelem ízét?

„Ha egy csapattársad megsérül, az mindig pocsék érzés. Imádkozok Gronkért, bármi is történjék vele. Remélem gyorsan felépül és az egész csapat imádkozni fog érte.”

Mit mondott Gronkowskinak, amikor mellette térdelt a pályán?

„Azt tettem, amit minden csapattárs tenne. Állsz és várod, hogy mit tudsz segíteni, mit tudsz tenni érte. Ezt Ő is megtenné érted. De, hogy konkrétan mi hangzott el, az maradjon Gronk és az én titkom.”

A sérülés után, mintha az egész stadion kómába esett volna. Milyen hatással volt a csapatra?

„A Cleveland is tudta, hogy mi történt és tisztelettudóan reagáltak. Mindenki tudja, hogy min ment keresztül és milyen jó játékos és ilyen szerencsétlenség történik megint vele. De ami megtörtént, megtörtént a mérkőzés ment tovább. Bármi történjék is a meccsen, legyen az sérülés vagy bármi más, folytatnod kell a focit hatvan percen keresztül.”

Fárasztó hátrányból játszani?

„Ezt gyakoroljuk hétről-hétre. Belichick edző minden szituációra felkészít minket. Már mondtam az embereknek, hogy a foci 90%-ban mentálisan dől el. Amikor felkészülsz olyan dolgokra, hogy 4perc vagy 2perc van hátra a mérkőzésből. Úgy érzem, hogy az edzők jól felkészítettek minket. Szóval fárasztó? Persze, de melyik mérkőzés nem az.”

Mi járt a fejében, mikor gátfutóként átugrotta a Browns védőjét?

„Sose jó ötlet a dolog. A karrierem során soha de soha nem csinált ezt. Amikor néztük a filmet láttam, hogy a Browns védői alacsonyan próbálnak szerelni, így hát úgy döntöttem, hogy ha ők lent, én fent leszek. Az ellenfél szerencsére nem a labdára ment. Jobban kell vigyáznom a labdára.”

Felébresztette a belső Rob Gronkowskiját annál a játéknál?

„A saját dolgomat csináltam, de remélem Gronk büszke lett volna rám.”

Idén a védők többet szerelnek térd alatt, mint előtte?

„Nem tudom, csak annyit tudok, hogy magam 116kg vagyok és máshogy nehezen tudnának csak megállítani. Úgy gondoltam, hogy egy kis atléta mozdulattal meglepem őket, de nem igazán sikerült.”

A filmen látta, hogy a Cleveland védők inkább lentebb szerelnek, mint fent?

„Szerintem ez általános, hogy a DB-k lentre mennek. Mentem teljes gőzzel amikor az ellenfél odakerült. Hármas ugrásra hasonlított, amit csináltam. Nem éppen a legszerencsésebb mozdulat, de a lényeg, hogy sikerült. Többé nem próbálom, az is biztos.”

Rob Ninkovich, DL

A győzelemről.

„Emlékezetes, az biztos. Mindenki meg fogja őrizni. Győztünk, nem épp úgy, ahogy szerettünk volna, de győztünk.”

A védelem teljesítménye az első és a második félidőben.

„Az öltözőben úgy éreztük, hogy nem voltunk rosszak, de túl sok időt töltöttünk a pályán. A második félidőben volt egy nagy játék, amiből pontokat is szereztek. Ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nem engedheted, hogy egy gyors slant dobásból touchdownt érjenek el. De imádtam, ahogy harcoltunk. Szituációs foci a javából. Mindenre felkészültünk és sikerült a onside kick is. Megemelem a kalapom Gost előtt, mert nagyon jó volt a rúgás. Örülök a sikernek, de rengeteg játékot hagytunk a pályán.”

Az utolsó sípszóig küzd a csapat.

„Ez az NFL. Négy negyeden keresztül kell játszanod. Többször megmutattuk már, hogy nagy hátrányból is képesek vagyunk felállni. Addig nincs vége, amíg a bíró le nem fújja. Küzdünk a végsőkig.”

Matthew Slater, WR

Gondolatai.

„A Browsnak jó játékosai és edzői vannak, de hatvan percig tart egy mérkőzés. A játékidő alatt minden játéknál odateszed magad és keményen játszol és reménykedsz, hogy ti fogtok nyerni. Köszönjük Istennek, hogy ma úgy döntött, hogy mi nyerünk. Nincs rá más magyarázat. Örülünk a sikernek, de javulnunk kell, mert nem tudom meddig tudjunk kijönni a gödörből, amit magunknak ástunk.”

Bírói döntések a végjátékban.

„Minden év, mérkőzés, játék, játékosok és szituáció más. Sose tudod, hogy mi fog történni. Ezért kell hatvan percig fociznod. Mert minden kicsi összeadódik. A végén reménykedsz, hogy ti szereztetek több pontot. Ma elég szerencsések voltunk, hogy mi nyerjünk.”

Onside kickről.

„Tökéletes rúgást mutatott be Gostkowski. Ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Szerintem még az edzéseken se sikerült ilyen jól. Mit is mondhatunk el Stephenről az idén? Hétről-hétre megbízhatóan játszik, így nem is annyira meglepő, hogy ez így sikerült. Kyle éber volt és lecsapott a labdára. A játék pedig úgy hajtottuk végre, mint ahogy felrajzoltuk a táblára.”

Aqib Talib, CB

Ismét fordítás.

„Igen ember, mindig csak egy játékra koncentrálj. Szerezd meg a győzelmet minden áron.”

Hangulat az öltözőben a mérkőzés végén.

„Nagyszerű volt.”

Győztek, ugyanakkor elvesztették Gronkowskit.

„Élvezzük és örülünk a sikernek. Egy perc múlva viszont meglátogatom Gronkot. Nem tudom, nem tudok mit mondani az esetről.”

Zászló járt volna, amikor összeakadt Josh Gordonnal?

„Megfogta a sisakrácsom és a földre rántott. Mivel lerántott, ezért én is lehúztam. De engem büntettek meg. De az egész mérkőzésen ez ment, szóval nem tudom.”

Josh Gordon elleni párharc.

„Nagyon élveztem, ő egy zseniális játékos. Még csak 22 vagy 23 éves. Rengeteget fognak róla beszélni az évek folyamán.”

Miben kell javulnia a védelemnek?

„Azon kell változtatni, amit rosszul csináltunk. Mindig csak egy mérkőzést. Megnézzük a felvételt és javítjuk a hibákat.”

Mennyire fárasztók és stresszesek az ilyen utolsó perces győzelmek?

„Egyáltalán nem stresszesek, inkább izgalmasak. Ez a foci ember, ezért kapjuk a fizetést. Senki se mondta, hogy könnyű lesz. De épp emiatt izgi. Izgatott vagyok és a gyerekeim is azok. Már várnak rám.”

forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2013. 12. 09. 21:16
Whitealert
Develin: "Mármint ő Gronk az istenit." Hétről hétre szimpatikusabb. :)
2013. 12. 10. 03:28
boarder20
Ezen én is röhögtem :D
Viszont azt írják hogy megnézik a videót és javítják a hibákat.. ezt minden héten elmondják de valahogy nem látom! oké, nyerünk f*sza, örülök neki piszkosul, de az hogy lassan szívgyógyszert kell feliratnom az nem normális! Rég unatkoztam/unatkoztunk már Pats meccsen és azért egy picit hiányzik.. Az a sanda gyanúm hogy most hétvégén sem fogunk belehalni az unalomba, a Baltimore ellen meg pláne. Talibnak meg a többi védőnek össze kéne kapni magát mert ha Flakon formában van és előszedi a hosszú passzait gondban leszünk! Bízom a csapatban hétről hétre de a PO-ban ez a teljesítmény kevés lesz a sikerhez és a boldogsághoz! GO PATS!!!!
2013. 12. 10. 09:50
Whitealert
Szerintem elég kritikus lesz a varnyúk elleni első negyed. Flacco biztos meg fog próbálni néhány hosszú passzt, ha azokat levédekezzük, vagy összehozunk belőle egy INT-et, esetleg pick6-et, akkor az meghatározza a játék képét, és Flacco önbizalmát. Nem kéne hagyni, hogy a legjobbját nyújtsa, picit megnehezíthetnénk a dolgát. És naná, hogy GO PATS!!!! :D
2013. 12. 10. 13:46
Burkus
Most nincs Boldin, aki mindent elkapott, azt is, amit nem lehetett. Meg Flacco sem játszik ihletett formában. De ez a mostani védelem sajnos naggyá tette Keenum-ot és Cambellt is, úgyhogy minden esély megvan egy újabb carrier highlight-ra.
2013. 12. 11. 10:11
vpi
Azért Jacoby Jones és Torrey Smith elég jó célpontok.
A Ravens elég jó a formaidőzítésben már évek óta. (Persze tavaly volt a legdurvább)
Azért lenne jó elverni őket, hogy ne érjenek oda PO-ra, jobban kiegyeznék egy Miami L és egy Baltimore W-vel, hogy behozzuk a Miamit wildcard-ra.
2013. 12. 11. 12:21
bence.szel
Nem kifejezetten érzem annyira erősnek a Ravenst, de ezzel még így is abszolút egyetértek! :)
2013. 12. 09. 22:30
dartib83
2013. 12. 10. 06:45
Oscar
Kérem szépen ez itt 60 perc foci volt!!!

Régebben volt jobb csapatunk , de lelkileg erősebb ........elég rég.

Nem ártana a 2 helyen végezni , de
remélem , hogy Bengáli Tigrisek igazán megizzadnak a következő 3 meccsükön:

-Vasasok
-Vikingek
-Hollók

Most lenne jó eltalálni egy fogadáson , hogy ki is lesz , majd a hatodik befutó ......., akár még a Jets vagy a Vasasok is befutók lehetnek!
2013. 12. 10. 08:07
Croaker
Gronkra visszatérve: az egyik leggusztustalanabb, hogy hány ember visitott fel örömében (még ha sérülés miatt is), hogy Gronk kiesett a Patsből...Ahány Pats ellendrukker van a világon, sajnos sokan biztos örülnek a hírnek :((
2013. 12. 10. 08:09
lipi
Develin napról napra szimpatikusabb :).
De egytől egyig jó nyilatkozatok. Most először érzem azt egy sajtótájékoztató után, hogy a játékosok személyesebben válaszolnak a kérdésekre, nem csak a sablont nyomják.
2013. 12. 10. 08:37
tottingetosz
Vezéráldozat - kezdődik a cikk. A nagy büdös helyzet az, hogy már csak 1 vezér maradt! (Nálam Baby, Mayo, Gronk, Brady a vezér, alattuk DMC és így már a Minitron) Szóval csak 1 vezér maradt! Igaz, ő a legjobb. Emelem kalapom, hogy a körülmények ellenére hogyan állunk. Egy kis lépés a rájátszás ennyi sérülttel, ennyi backup-pal. Nincs más, ahol ezt megcsinálják. Brady-Bellichek azonalli HOF. Rajtuk kívül meg van sok iparosunk. Remélem, a tengeren túl is igaz, hogy sok lúd disznót győz. Nem egy mindig jól a játék, de ha így küzdünk, nincs aki jogosan méltatlankodik. Se drukker, se ellendrukker. Csodákra vagyunk képesek, ezért különösen jó érzés Pats szurkolónak lenni.
2013. 12. 10. 12:18
kibújt a szög a zsákból...
Mulligan:
Fárasztó hátrányból játszani?
„Ezt gyakoroljuk hétről-hétre."
2013. 12. 10. 16:38
Whitealert
Szerintem úgy értették, hogy edzésen gyakorolják sokszor ezt a szitut, de nem tudom elképzelni, hogy ez szándékos lenne.
2013. 12. 10. 16:51
2013. 12. 10. 15:23
Arsenal
Engem meg lehurrogtatok, amikor azt írtam, hogy szerintem ez BB. taktikája, hogy eleve hátrányból kell nyerni. Akkor nekem volt igazam, vagy nem ???
2013. 12. 10. 16:18
loop80
Neked volt igazad.

Go Gunners! ;)
2013. 12. 10. 22:19
CJ95
Hello! Én is Arsenal drukker vagyok! Hol lehet nézni neten a meccseket?
Köszi szépen!
Go Gunners!
2013. 12. 10. 16:43
TMR
Én azért jobban örülnék, ha a sima győzelmeket gyakorolnák edzésen ;-)
2013. 12. 10. 18:20
pat68
Szóval direkt engedik az ellent vezetni, mert csak az olyan helyzetre van begyakorolt szisztémájuk? A kedvünkért elővehetnék a régi playbookokat, amikor még végig vezették a meccseket, kevesebb infarktusom lenne!
2013. 12. 11. 01:27
nosbiglem
Áthelyezték 10:25-re a Kányák elleni meccset.
2013. 12. 11. 01:29
nosbiglem
2013. 12. 11. 05:26
max350
És, akkor a Chargers-Raiders vagy a Ravens-Patriots meccseket adhatja a SportTv....
2013. 12. 11. 05:27
max350
Nem Kányák, hanem Postások!!!! :)
2013. 12. 11. 07:36
Croaker
2013. 12. 11. 07:45
GhostLead
Croaker
Shiancoe már volt nálunk aszem tavaly, de nem sok vízet zavart! sztem nem kell Ő nekünk!
2013. 12. 11. 11:53
Gordon
statok:
Points per game
This week: 5th (26.8)
Last week: 6th (26.8)
Last season: 1st (34.8)
Dolphins in 2013: 21st (22)

Points allowed per game
This week: 10th (22)
Last week: 10th (21.75)
Last season: Tied-9th (20.6)
Dolphins in 2013: 9th (21.2)

Third-down offense
This week: 16th (66 of 178, 37.1 percent)
Last week: 18th (60 of 163, 36.8 percent)
Last season: 1st (110 of 226, 48.7 percent)
Dolphins in 2013: 22nd (64 of 179, 35.8 percent)

Third-down defense
This week: 31st (85 of 194, 43.8 percent)
Last week: 30th (78 of 179, 43.6 percent)
Last season: 22nd (82 of 205, 40.0 percent)
Dolphins in 2013: 13th (69 of 187, 36.9 percent)

Turnover differential
This week: Tied-9th (plus-6; 24 takeaways, 18 giveaways)
Last week: Tied-6th (plus-8; 24 takeaways, 16 giveaways)
Last season: 1st (plus-25, 41 takeaways, 16 giveaways)
Dolphins in 2013: 13th (plus-2; 22 takeaways, 20 giveaways)

Red zone offense (based on TD percentage)
This week: 11th (31 of 54)
Last week: 11th (28 of 50)
Last season: 1st (49 of 70)
Dolphins in 2013: 17th (23 of 42)

Red zone defense (based on TD percentage)
This week: 19th (23 of 40)
Last week: 21st (22 of 38)
Last season: 13th (24 of 46)
Dolphins in 2013: 10th (22 of 43)
2013. 12. 12. 08:11
athees
Most olvasom, hogy Solder agyrázkódás miatt nem edzett, nagyon hiányzott ez még az Ofal problémáihoz...
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 14. hét bejegyzéshez