Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 6. hét

2013. 10. 15. 09:14
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

A jó öreg GWD Bradytől.

Kyle Arrington, CB

Aqib Talib levette a pályáról Jimmy Grahamet.

„Nagyon sokat segített ezzel a csapatnak. Talib felépítése engedi, hogy nem csak elkapókat vegyen le a pályáról, hanem TE-ket is.”

Mennyiben változtatott a dolgokon Talib sérülése?

„Jött a következő ember filozófia. Úgy érzem jó munkát végeztünk a mérkőzésen, persze nem tökéleteset. Büszke vagyok a srácokra, keményen küzdöttünk.”

Újabb GWD Tom Brady-től.

„Különleges olyan játékost tudni a csapatba, mint Tom Brady. Elképesztő dolog volt látni, amit művelt. Örömömben felugrottam amikor Thompkins elkapatta a labdáját. Nagyszerű passz és elkapás volt.”

Austin Collie, WR

Mi járt a fejébe, amikor a végén a pályára lépett?

„Már a hét elejétől olyan mentalitással álltam a dolgokhoz, hogy kezdeni fogok a héten. Persze tudtam, hogy nem úgy lesz, de próbáltam úgy készülni mindenre és a mérkőzés közben folyamatosan kérdeztem.”

Sikerült beletanulnia a Patriots támadójátékba?

„Nem, összetett a támadójátékuk. Ahhoz, teljesen tudjam idő kell és sok videózás.”

Milyen volt elkapni a labdákat ismét?

„Olyan, mint route-okat futni, tudni kell mi a dolgod. Az elkapók edzője, O'Shea rengeteg időt tölt velem, hogy újra belelendüljek a játékba. Tudom, hogy bosszantó is tudok lenni, de nem adta fel és felkészített a játékra.”

Milyen volt labdákat kapni Tom Brady-től?

„Nagyszerű, mindenki szerencsés, akinek ilyen irányító passzolhat. Sokkal könnyebb a dolgod, mert csak arra kell figyelned, hogy éppen hol kell lenned, mert ő pontos oda dobja, ahol lenned kell. Ettől olyan nagyszerű.”

A Patriots megfordította a mérkőzést.

„Ismerem már régebbről a csapatot, sose szabad leírni őket mert mindig visszajöhetnek a mérkőzésbe. Szoros helyzetekben ha ránézel Tom arcára, nem látsz rajta kételyt és ez ragadja magával a többieket. Senki se pánikolt a csapatba, mindenki tudta, hogy vissza fogunk jönni a mérkőzésbe.”

Alfonzo Dennard, DB

A csapat GWD-ról.

„Még mindig el tud Tom Brady képeszteni. Elképesztő ember. De el kell ismerni a támadófalat és Thompkins teljesítményét is.”

Jimmy Graham elkapás nélkül zárt.

„Ő egy nagyon jó játékos. Az volt a legfontosabb dolgunk, hogy őt és a többi elkapót kizárjuk a játékból. Szerintem jó munkát végeztünk, bár még meg kell nézni a videót.”

Alkalmazkodni Aqib Talib kieséséhez.

„Sokat kellett változtatni. Azon voltunk a héten, hogy kit kell fognia Talibnak, de a kiesése után azt hiszem, tudtuk pótolni.”

Julian Edelman, WR

Mi volt a kulcsszituáció a GWD-ban?

„Megindulni volt a legnehezebb. Gyorsan kellett haladni és a lehető legkevesebb időt elvesztegetni. Az árkot magunknak ástuk meg, de szerencsére sikerült kijönni belőle.”

Az előszezonba gyakorolták az ilyen szituációt?

„Nem igazán gondolsz már az edzőtáborra. Szerdán és csütörtökön jár az eszed amikor az edzésen azt mondja az edző, hogy nincs már több időkérés és touchdownra van szükség. Rengeteget gyakoroltuk az ilyen szituációkat és ma sikerült megcsinálni. Ma megint nem mentek úgy a dolgok mindig, ahogy kellett volna de a védelem megállította az ellenfelet és a mérkőzésben tartott minket. Amikor kellett akkor viszont sikerült teljesítenünk.”

A puntnál a passza Talibnak tervszerű volt?

„Balszerencsémre nem sikerült jól a dolog. Szörnyű játék volt és egy darabig biztos hallani fogom még. Hál Isten Talib kihúzott a pácból.”

Michael Hoomanawanui, TE

Szerepet kapott a passzjátékban.

„Mindegy, hogy mi a szerepem, én csak teszem a dolgom. Emiatt jutottam oda, hogy kaptam pár labdát, sikerült fontos szituációban yardokat szereznem. Jó érzés volt.”

Előre így tervezték?

„Úgy is mondhatjuk. Ahogy halad a mérkőzés előre, el lehet kezdeni olvasni az ellenfél játékát és taktikáját aminek ez lett az eredménye.”

Mit jelent ez az utolsó másodpercbeli fordítás a csapatnak?

„Nagyon nagy, főleg ebben a formában ahogy lezajlott. Mindenki küzdött és senki se adta fel. Igaz e lelátóról eltűntek az emberek, de mi tovább küzdöttünk.”

Chandler Jones, DE

Milyen a partvonal mellett lenni a mindent eldöntő játékoknál?

„Mindig is nagy rajongója voltam Tom Bradynek, ma ismét sikerült varázsolnia. Az utolsó támadásnál mindenki nagyot játszott.”

A végén kétszer is megállították a Saints támadóit.

„Jól sikerült végrehajtani a játéktervet. Tudtuk, hogy megpróbálnak futni, hogy teljen az idő, de mi felkészültünk erre és megállítottuk őket.”

A támadók megbíznak a védőkben és a védők megbíznak a támadókban.

„Úgy érzem, hogy egymásért játszunk. A védelem a támadókért játszik, a támadók pedig a védelemért és a speciális csapategységért. Egyként játszunk és így szeretnék továbbra is.”

Ez a győzelem elindíthat valamit a csapatban?

„Mi úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk. Ennyi az egész, se több, se kevesebb. Mindig a következő ellenfélre koncentrálunk.”

Devin McCourty, DB

A védelem mentalitása Tom Brady labdaeladása után.

„Ki kell menni és visszaszerezni a labdát. A támadóink megbíznak bennünk, mert tudják, hogy ránk számíthatnak. Emiatt felszabadultan játszhatnak. Mi pedig bízunk a támadókban, ha megkapják a labdát akkor meg is nyerik a mérkőzést.”

Jimmy Grahamet kivették a játékból.

„Kimentünk és tettük a dolgunkat. Egészen héten mást se hallottunk, csak hogy Jimmy Graham így, Jimmy Graham úgy. Keményen és fizikálisan kell ellene játszani. Nem tudhatjuk, hogy mit terveznek, ezért teljesen ki kell őt venni a játékból. Nem engedhettük, hogy olyan mérkőzése legyen, mint az előző hetekbe, mert akkor kivégzett volna minket. Mindenki nagyszerű munkát végzett, főleg Talib és Arrington.”

A kulcs Jimmy Graham ellen, hogy fizikálisan kell játszani?

„Mindent meg kell próbálnod. Ő egy nagyon jó focista, és a felépítése miatt bárhol megfordulhat a pályán. Emiatt nehéz ellene játszani. Ma viszont mindenki odatette magát és nagyszerű focit mutattunk be.”

Alkalmazkodás Talib kiesése után.

„Sok minden változott. Szerencsére több poszton is bevethetőek az emberek, ezáltal könnyebb volt alkalmazkodni. Mivel csak limitált számú emberre számíthatsz egy mérkőzésen, jó ha az ember több poszton is bevethető. Amikor Aqib megsérült, jöttek mások helyette és pótolták őt, ugyan ez volt Mayo sérülése után.”

Stevan Ridley, RB

Ünnepe az első touchdown után.

„Rég volt már, amikor az endzone közelébe voltam, emiatt jó érzés volt. Nagyon örültem, hogy ismét kit lehettem a pályán, de tényleg nem tudom szavakba foglalni. Ráadásul nem csak egyszer, hanem kétszer is sikerült befutnom az endzoneba. Köszönöm Istennek ezt a napot. Tudom, hogy nem kaphatom meg ezt a lehetőséget mindig. Szerencsés vagyok, hogy minden vasárnap kimehetek és azt csinálhatom, amit szeretek. A csapat, a támadófal, a fiatal elkapók és Tom kivételesen jól játszottak ma.”

Visszatérés a pályára.

„Hazudnék, ha azt mondanám nem volt rossz pályán kívül lenni. Hosszú távon azt hiszem, Isten türelemre tanít engem. Néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, de végül mindannyian az Ő kezébe vagyunk. Szóval nem tehetsz mást, mint kimész és keménye edzel és teszed a dolgod. Nem mondhatom azt, hogy nem vagyok elégedett a ma estével. Nehéz otthon ülni és csak a tévén keresztül nézni a csapatot. Emiatt dolgoztam keményen és ma este megkaptam a lehetőséget néhány játék erejéig és szerencsére sikerült élnem is vele.”

Az utolsó támadásról.

„Kenbrell Thompkinsról beszéljünk. Ő megtette a dolgát. Az első naptól fogva nagyszerűen teljesít. Örülök a sikerének. Mint újonc szerzett mérkőzést eldöntő touchdownt, kell enném több? Tom a liga egyik legjobb irányítója, eladja a labdát majd ismét odakerül és nem remeg meg hanem győzelemre vezeti a csapatot. Ennél többet nem is kívánhatsz tőle. Ez egy csapat siker volt. A védelem mérkőzésben tartott minket, mi pedig nem játszottunk jól, de amikor kellett megcsináltuk a játékokat.”

Kenbrell Thompkins, WR

Érzelmei a győztes touchdown után.

„Boldog voltam, boldog voltam mert a csapat nyert, és nem magam miatt. Mindenki keményen dolgozott az edzéseken. Nekem adatott meg ez a lehetőség, hogy a végén megcsináljam mindenkinek az elkapást.”

A támadók hozzáállása a mérkőzés végéhez közeledve.

„Tudtuk, hogy minden nyitott az utolsó másodpercig. Amíg az óra el nem éri a nullát, addig küzdened kell mert van esély. Mi pedig küzdöttünk és nem adtuk fel.”

Mi járt a fejébe, amikor a végén még megkapták a labdát?

„Hittem a csapatban. Azt mondtuk a partvonal mellett, hogy még egyszer meg kell kapnunk a lehetőséget. Mi megkaptuk és teljes mértékben éltünk vele.”

Sebastian Vollmer, T

A mérkőzést eldöntő touchdown.

„El voltam fordulva és nem láttam mi történik, csak hirtelen hallottam a kiabálást. Nem láttam mi történt, de hallottam. Majd megnézem felvételről.”

Meglepődött Tom Brady-n?

„Nem, ezt már többször is láthattuk tőle. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Mindenki megbízik benne. Mindenki a legjobbját adja és ezekből születnek a támadások, mint az utolsó.”

forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2013. 10. 15. 09:28
lesliemus
röpke kérdés: lehet valamit tudni mayo, talib és amendola sérüléséről valamit?

grat a csapatnak, miattuk nem aludtam! :-)
2013. 10. 15. 17:17
windyp
Bocsi, de mit jelent a GWD???
2013. 10. 15. 17:32
tamaskerepesi aka DM
ööööö Game Wining Drive nem ? :D most csak tippelek :D :D szóval egy utolsó nyertes drájv :D
2013. 10. 15. 17:35
tamaskerepesi aka DM
meccs nyertes drájv Xd elvagyok Xd
2013. 10. 16. 07:21
windyp
2013. 10. 15. 10:07
Neo
Egyébként sosem fogom megérteni az amcsikban ezt a "kimegyek a meccsre, de az utolsó 5 percről inkább hazajövök" dolgot... azok akik hazamennek nem is igazi drukkerek.

Amendolát mintha úgy cibálták volna be az öltözőbe, mutatták, hogy még vissza akart menni, tehát szerintem ő jól van, Talibról is azt írták nem komoly, Mayonál meg reménykedem.
2013. 10. 15. 10:11
tamaskerepesi aka DM
Neo szerintem Amendola nincsen jó ha valaki összeszed egy agyrázkódást az nincsen jól csak jelzi,hogy szeretett volna pályán maradni,de ilyen sérüléssel nem szabad meg a szíve vitte volna vissza nem az esze,hát látszott a felvételen a világáról nem tudott szegény annak idején Mike Wright volt így \remélem jól írtam a nevét DE volt nálunk\ annyi agyrázódást összeszedett hogy visszavonult :(
2013. 10. 15. 10:31
boarder20
Egyet értek! Remélem elszégyellték az arcukat hogy nem bíztak a csapatban! Én végnéztem pedig azt mtam hogy itt már csak a csoda segíthet és szerencsére jött! :) Ordítással ünnepeltem, lehet 1-2 szomszéd felébredt :D
2013. 10. 15. 11:24
Tzimisce
Kicsit Heidi game utánérzés valóban. De nem is értem, ha kevesebb mint 1 TD van közte, akkor miért kell hazamenni?
2013. 10. 15. 12:37
BaP
Ezek ilyen hülyék. Tavaly a spurs-heat nagydöntőn volt balhé, mert pár ezer suttyó a spurs tetemes vezetésénél elindult vacsizni, mikor a heat elkezdte visszahozni a meccset vissza akartak menni, de nem engedték be őket, csak a lefújás után, ünnepelni.
Balf..ok!

Én valahogy éreztem, hogyha visszakapja az int után a lasztit Brady, akkor alkot valamit :)
2013. 10. 15. 12:41
tamaskerepesi aka DM
persze ha mi lennénk ott tuti ott ülnék a meccs után is vagy 2 órát :D :D :D,ezek meg már unják
2013. 10. 15. 13:09
Bazsi
Tényleg megfigyeltem én is már több major ligában, hogy előbb hazamennek, de akkor is ha mondjuk 20 vagy 30 ponttal vezetnek. Érdekes ez a mentalitás. Ott kéne a meccs után ünnepelni a csapattal!
2013. 10. 15. 15:40
vpi
Nem bonyolult, nincs mögötte semmi értelem. Az az egész lényege, hogy azért indulnak el elöbb, hogy ne kelljen sorban állni a parkolóban a dugóban. De mivel majd mindenki elindul, ugyanúgy sorban állnak... Ne kérdezd miért így van. Mindenhol. NY-tól LA-ig.
2013. 10. 15. 17:40
BaP
NFL meccsen tutira.:)
Eddig nekem csak az mlb meg az NBA adatott meg.
Egy alkalommal még páholyból ( club suite) is nézhettem egy Mlb baseball meccset. A vendéglátók 5-1-es vendégvezetésnél mondták, hogy menjünk, ez volt a 7. Inning végén... A végeredmény 8-6 lett a vendégeknek, de a 8. -ban a hazaiak ki is egyenlítettek ..:)
No azóta én lefújásig sehova :))
2013. 10. 15. 13:58
petyus33
Egyenlőre Active, nincs sérült listán
2013. 10. 15. 10:18
Kuin
Ha csak agyrázkódás van Amendolának, akkor 3-4 nap aztán kutyabaja, tudom tapasztalat :D
2013. 10. 15. 10:34
lipi
Agyrázkódás után minimum 2 meccs pihenő az új szabályok szerint. Most veszített pert az NFL a volt játékosokkal szemben és fizetett ki annyi pénzt, mint Magyarország teljes államadósága, plusz némi apró...
2013. 10. 15. 13:09
Wolverine89
remélem csak elájult, de nincs agyrászkódása, ez a legjobb forgatókönyv
2013. 10. 15. 13:29
Burkus
Tuti, hogy két meccsre leültetik a padra. Azt sem tudta, hol van.

Mayo miatt jobban aggódok, Talibról az a hír, hogy nem komoly a sérülés. Ha Mayonak vállsérülése van, azzal 3-4 hétre simán kieshet, egy ilyen sérüléssel nem lehet tackle-t csinálni.
2013. 10. 15. 13:30
tomi-tomi
Ha Amendolának nincs agyrázkódása, akkor meglepődnék nagyon.

lipi,
nincs minimum limit a visszatérésre agyrázkódás után.
Agyrázkódás gyanúja esetén a protokollt szigorították meg, már a gyanú felmerülését is beleértve.
Egy ilyen kiütés után már nem lehet mismásolni, hogy csak megszédült/elájult, de utána minden rendben volt. Automatikusan feltételezik az agyrázkódást és már nem a csapat orvosi stábja, hanem egy független orvos dönt arról, hogy mikor térhet vissza. De ez lehet akár a következő meccs is. (Pryor-t hasonló mértékben ütötték ki, neki egy meccset kellett kihagynia.)


A Pats szurkolói mindig is híresek voltak a korai távozásukról. (A korai távozás alapvető oka NFL meccseken az irtózatos dugók. S ők a meccs előtt buliznak, nem meccs után.) Csak akkor maradnak végig, ha még el nem dőltnek érzik/hiszik a meccset. Hányan kapcsolták ki itthon a TV-t az INT után hazaindulók) és hányan nem (maradók)? :-)
2013. 10. 15. 13:50
timep76
Én bizony ki nem kapcsolom, ha 20 ponttal is le vagyunk maradva. 16-20 tétmeccset nézhetek meg egy évben a kedvenc csapatommal. Az utolsó pillanatig "élvezni" (van mikor nem nagy élvezet, de ritkán) akarom.
Én sem értem, hisz aki bérletes, az sem unhatná (szerintem), hisz évi max. 8-10 meccset nézhet meg a helyszínen.
Ha a dugót el akarom kerülni, akkor inkább meccs után is leülök az egyik étteremben vacsorázni.
De hát az ott Amerika...
2013. 10. 15. 13:51
timep76
Persze lehet, hogy haza akartak érni a Barátok közt-re :)
2013. 10. 15. 14:59
tamaskerepesi aka DM
Vagy nem akartak lemaradni arról az eszméletlen szánalmas és szerencsétlen új RTL műsorról :DDDDDDD
2013. 10. 15. 14:13
lipi
Köszi a javítást! (Ezek szerint rosszul tudtam)
2013. 10. 15. 15:52
sting
Azért vannak akik túltesznek Faragó Ricsi közvetítésén ...
Igaz ők talán kicsit elfogultak ...

http://www.youtube.com/watch?v=6Qg3fP9ULIo
2013. 10. 15. 17:01
tamaskerepesi aka DM
2013. 10. 15. 18:02
max350
2013. 10. 15. 18:22
nomac_
Elnézve az új DT-ket, van egy olyan érzésem hogy Baby Vince-nek erősen át lesz strukturálva a szerződése 2014-re.
11,600,000$ nagyon soknak tűnik a cap alatt....
2013. 10. 15. 18:41
tamaskerepesi aka DM
Amikor megsérült már pár Tisztelt Pats Fan már írta is,hogy át lesz strukturálva\de bazi nehéz szó :D\ mert már azért idősödik erre az idényre kiesett és ez egy igen komoly sérülés sajnos Csak én azt nem értem ha van itt DT a gyakorlóba miért hívunk meg try out.-ra DT.-ket most is jött kettő aztán úgy járunk Velük is,mint ezzel a Neblett.-el idejön szerződés majd megy OTT VAN FRANCIS BB hívd fel és nem bánod meg bízom asrácban nagyon :))
2013. 10. 15. 19:35
tamaskerepesi aka DM
work out bocsánat beszélek félre mint mindig :D
2013. 10. 15. 19:28
A hazainduló szurkolókhoz még pár gondolat:

-a Pats stadionja nem tartozik a leghangosabbak közé sem, a szurkolók elég halvérűek
-a Gillette Stadium logisztikáját mindenki csak szidja. Borzasztó a közlekedése. Órákat lehet spórolni egy korábbi leléceléssel
-GWD esélye az elmúlt évek tapasztalatai alapján erősen közelített a nullához.. :(
-délutáni meccs volt, éjféli hazaérkezést cserélte mondjuk 9-10 órára, aki előbb hazament, családdal kilátogatóknak azért ez nem mindegy
2013. 10. 15. 19:49
Burkus
NFL Power ranking: az első három helyen AFC csapat (Broncos, Chiefs, Pats). Tudom, hogy nem jelent semmit, mert a szezon harmadánál vagyunk és egyébként is senkit sem érdekel a PR, csak a gyűrű, de akkor is érdekes - a lesajnált AFC...
2013. 10. 15. 21:14
max350
Na, már megy a fyce-n a sírás-rívás, hogy holding volt a TD-k a végén!!! (Tény-ami tény, tényleg holding volt!)

http://cdn2.sbnation.com/assets/3384233/patriotway.gif
2013. 10. 15. 21:15
max350
Persze, nem a fyce-n, hanem a face-n!!!
2013. 10. 15. 21:39
Lucius
Minden playbe van holding. :) Nem ezen múlt. A Saint kezébe volt a meccs (még 1 first down kellett volna), de elszúrták. Megérdemelten nyert a Pats. Amúgy az elmúlt meccseken 20 ilyet be lehetett volna dobni Jonesra, azokat sem adták meg.
2013. 10. 15. 23:11
bence.szel
2013. 10. 16. 18:34
max350
Tudom, én is ezt válaszoltam a face-n a felvetésre, de legalább magunknak ne hazudjunk, ez tényleg holding volt! (Szerencsére nem vették észre a zebrák!!!)
2013. 10. 17. 09:18
bence.szel
Nem hazudik senki. Mindenki szerintem tudja, hogy holding volt.. Csak azt mondjuk, hogy Chandler Jones-nál már megismerkedhettünk ezzel a dologgal elég rendesen. ;)
2013. 10. 18. 00:35
Tzimisce
Csak egy végeredményt írok be, és a többség tudni fogja mire gondolok: 17-14...
2013. 10. 16. 01:12
Offolok kicsit, mert megjelent újabb két írás a fizetési sapkás sorozatomban, és hátha további olvasók figyelmét ragadja meg a kezdeményezés.
Eddig 26 oldalnyi a sorozat terjedelme, ebből kiindulva a teljes sorozat kb. 52-55 oldalnyi lesz. Majd készítek a részekből egy pdf fájlt is, ha a végére értem.

3. rész: A fizetési sapka és a játékosokkal kapcsolatos költségek generálása
( www.profootballbusiness.com/2013/10/az-nfl-fizetesi-sapka-mechanizmusa-3.html )
4. rész: További AR könyvelési szabályok
( www.profootballbusiness.com/2013/10/az-nfl-fizetesi-sapka-mechanizmusa-4.html )
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok – 6. hét bejegyzéshez