Menetrend

Mi a helyzet Welkerrel?

2012. 09. 19. 12:23
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Bár vasárnap este épp, a Patriots Hall of Fame-jébe való bejutását ünneplő, Troy Brown elkapási rekordját döntötte meg, Wes Welker öröme mégsem lehet felhőtlen. Nem csak a csapat veresége miatt, hanem mert az első két meccs alapján elmondhatjuk, valami miatt látványosan csökkent a pályán töltött ideje és játékainak a száma.Lehet ez csak rövid távú visszaesés, de az is lehet nem. Valószínű azonban, hogy ez változni fog, hiszen Aaron Hernandez legalább egy hónapra kidőlt bokasérülése miatt. Azért ne felejtsük el mi sem, mit is láttunk az első két meccsen. Mert Welker biztosan nem fogja.

A második támadássorozatot kivéve – ahol Welker elejtett labdája után Edelman volt a pályán – mindenhol találhatunk megfelelő magyarázatot, miért is hiányzott Welker 25 snap-ről.

Először is ott van Lloyd, aki vezérként a széleken, minden snap-ben fenn volt a pályán, amikor 1 elkapós hívás volt. Mindegy, hogy 1 futó 3 tight end vagy 2 futó 2 tight end volt a pályán, Welker csak a padot koptatta, és ha valami különleges dolog nem történik a jövőben, akkor ez továbbra is így marad.

Az is elképzelhető, hogy csak egy kicsit menedzselni akarják a játékidejét, hiszen a tavalyi szezon második felében már nem muzsikált olyan jól, amikor is 90%-át a playeknek fenn volt. Lehet a csökkentett játékidővel (73-75% a snapeknek) akarják megtartani az erejét és bevethetőségét az idény második felére is. A tavalyi idény előtti 3 évben is „csak“ ennyit volt a pályán, és ha a korát vesszük figyelembe, akkor ez egy nem is olyan rossz ötlet.

Egy másik faktor Edelman lehet, aki bár nem egy olyan ismert név, mégis kiérdemelte, hogy többet játsszon. Félelmetes edzőtáboron van túl és elkapás után sokkal dinamikusabb – a még mindig remekül mozgó – Welkernél. Valamint Edelman más támadóposzton nem is bevethető, csak Welker helyén. Így ha az egyik több időt kap, akkor a másik többet fog ülni.

Ezen okok bármelyike magyarázhatja a szezon nyitó mérkőzést. De a múlt vasárnap mégis kérdés.

Igaz, ha csak a számokat nézzük, úgy tűnhet minden rendben, semmi nem változott. Welker 81 snap-ből 64-ben a pályán volt (79%), 11 felédobott labdájával Lloyd (13) után a második helyen volt, amiből 5 elkapást csinált 95 yardért.
Minden azért még sincs rendben.

Edelman a snapek 92,6%-ban fenn volt (81-ből 75).

És nem csak ő volt, aki Welker elé került a sorban. Hiszen a kezdő felállásban ott volt Gronkowski, Hernandez, Lloyd és Ridley. Welker csak azután léphetett a pályára a negyedik játékban, hogy Hernandez lesérült. És ezek után is az első két passznak Edelman volt a célpontja.

És a legmegdönthetetlenebb bizonyíték Welker problémáira a 12-es felállások voltak (2 WR, 2 TE, 1 RB). 15 ilyen play volt, amiből 13-nál Edelman volt a pályán Lloyd mellet, míg Welker csak 2-t. A maradék 4 esetben Edelman csak akkor jött le a pályáról, mikor 2 TE, 2 RB, 1 WR –es felállás volt.

Ha Hernandez nem sérült volna le, igen érdekes lett volna látni, mennyit küldik Welkert a pályára. Valószínűleg nem volt a terv része, hogy sokat játszatják.

„Tudod, az ember kinn akar lenni a pályán“ – mondta Welker – „állandóan ezért dolgozunk, ezért küzdünk, hogy kinn legyünk a pályán. És ugyanakkor, ha Belichick mester úgy érzi jónak a csapat szempontjából, hogy ne legyek fenn, akkor elfogadom és teljesen megértem. Én azért vagyok, hogy bármilyen módon segítsek a csapaton.“


A keddi nap mindig a nagy interjúk napja, azaz a 3 főedző megszólal (Bill Belichick, Josh McDaniels, Matt Patricia). Még 2 nappal a meccs után is Welker csökkent játékideje volt az egyik fő téma.

McDaniels így válaszolt azt ezt firtató kérdésekre:

“Úgy gondolom más napokon Wes nagyon nagy szerepet játszott a pályán, hasznos tagja volt a csapatnak. Viszont be kell látnunk azt is, hogy sok olyan játékosunk van, akik megérdemelték, hogy lehetőséget kapjanak a bizonyításra. Wes – akármi is volt a múltban vele – most is valahogy 13-14 dobást kap (vasánap 11 labda szállt felé) meccsenként. Sok nagy játékot szállított nekünk.”

“Mindegyik napra a terv másképp néz ki. Van, hogy csak néhány játékos szerepel a pályán, van, hogy rotálódnak, hogy ezzel is előnyt szerezzünk vagy a nekünk kedvező párosításokat el tudjuk érni, de előfordul, hogy konkrétan olyan játékos csomagokat küldünk a pályára, akik szerintünk a legmegfelelőbbek a következő védelemmel szemben.”

“Sok mindentől függ, hogyan áll össze a végső terv, de ettől független továbbra is nagy szerepet szánunk neki, mindig tervben van, hogy pályára lép és játszik.”


Az összeesküvés-elméletek kedvelőinek íme néhány újabb lehetőség. Ezek között lesz olyan, ami akár igaz is lehet, de lesz olyan ami kicsit elrugaszkodik a valóságtól:

1. Nem akarják túlfizetni:
Welker hosszútávú szerződést akart, de nem kapta meg, ehelyett taget kapott. Bár idén a legjobban fizetett elkapók között van, a Patriots nem számol vele az idény után. Talán amiatt játszatják kevesebbet, hogy lejjebb menjen az ára, és így mégis csak pozícióba hozzák magukat a vezetők? Elképzelhető, hogy így diszkontáron juthatnak hozzá, ha mégsem kell más csapatnak?

2. Sérült:
Több forrás szerint is Welker makk egészséges és a vasárnapi meccsen is teljesen jól mozgott. Persze elképzelhető, hogy nem 100%-os és emiatt használják kevesebbet.

3. McDaniels nem preferálja annyira:
Josh McDaniels sok saját játékot hozott a csapathoz, mint támadókoordinátor. Egyértelmű, hogy Lloyd-ra nagyon épít a széleken, de ezzel egyidejűleg úgy tűnik, hogy Welkert kicsit hanyagolja. Azonban Welker nagyon jó volt a legutóbbi meccs második félidejében, meglehet azért, mert Brady hívta a playeket. Elképzelhető, hogy McDaniels fokozatosan leépíti Wes játékidejét?

4. Edelman jobb elkapó:
Felejtsük el, hogy ezt csak az elmélet mondatja velünk. Elképzelhető, hogy jelen pillanatban Edelman jobb, mint a most 31 éves Welker. Welker neve nagyon jól cseng a Pats berkeken belül, sok szurkolót hozva a csapatnak az évek során, míg Edelman viszonylag ismeretlen. De ez nem jelenti, hogy játszani sem tud.

5. Edelman MÁS dolgokat jobban csinál:
Talán Edelman nem jobb elkapó, mint Welker, viszont összességében nagyobb hasznát tudják venni más helyzetekben. Jobban blokkol, ami annak tudatában, hogy a Pats fejleszti a futójátékát nagy fegyvertény, valamint már a punt returnöket is inkább rábízzák.

6. Belichick bünteti valami miatt Welkert:
Lehet az offseason alatti szerződéstárgyalások rossz irányba tolták a kapcsolatot. Vagy lehet Welker túl őszintén beszélt az érzéseiről a nyilvánosság előtt. Vagy valami van a háttérben, vagy az öltözőben nem stimmelnek a dolgok.

7. A futójáték erősödése miatt nincs akkora szükség Welkerre:
Korábban Welkert a futójáték helyettesítésére is használták, sok rövid passzos játékkal, mellyel folyamatosan tudtak előre haladni. Ridley-vel az élen viszont sokkal hatékonyabbá vált a futójáték. Lehet emiatt van kevesebb szükség Welkerre?

8. A Patriots vezetősége nem bízik benne annyira a „drop“ (Super Bowl-ban elejtett labdája) után:
Welker egy Super Bowl-os ladbaejtéssel fejezte be a szezont, ami könnyen okozhatta a későbbi vereséget is. Valamint az idei idényt is egy sisakráccsal elütött labdával kezdte az első héten. Lehet ezek a hibák okozzák a játékidő csökkenését? Megvan még Brady bizalma Welker felé ezek után?

9. Csak speciális felállási dolgok miatt:
Tom Brady nagyon belichickes választ adott a Welker vasárnapi szereplését firtató kérdésre. Szerinte csak azért nem játszott Welker, mert nem volt tagja az adott napi kezdő csapatnak. Mondjuk, ha megnézzük a tavalyi évet, akkor Welker csupán egy meccsen nem volt kezdő (Dallas ellen, ott Branch volt a kezdő).


Személyes vélemény:
2 meccs alapján még ne vonjunk le messzemenő következtetéseket. Tény és való, hogy Wes nincs olyan látványosan sok időt a pályán, mint tavaly. Viszont ennyi idő alatt is tudja hozni a majdnem 100 yardot. Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy egy éves szerződés köti a csapathoz és ha nem ad lejjebb fizetési igényéből, valószínű jövő évben más mezben láthatjuk. Ebből a megfontolásból viszont nagyon logikus Edelman szerepeltetése, mint elsőszámú Welker pótló. Ha nem is játszik hibátlanul, mégis jó a pályán, valamint vegyük figyelembe, hogy régóta nem volt ilyen nagy szerep rajta, fel kell vennie a ritmust. Lloyd idehozásával szintén lehetett számítani egy kis szerepcsökkenésre.

Nézzük meg, mi lesz a következő 2-3 hétben. Ha továbbra sem kap több lehetőséget, akkor valószínűleg a csapat már postWelker időre készül.

Én szeretem Welkert és nagyon hasznos a csapatnak (láthattuk mit csinált azzal az 5 elkapással), de amit a szerződése körül csinált, az nagyon nem volt szimpatikus.

 

forrás: Boston.com

 

 

Hozzászólások

2012. 09. 19. 12:41
nosbiglem
EZ nagyon jól sikerült! Végre én is tisztábban látok. Köszi a cikket!
2012. 09. 19. 12:51
Grat, Paul43! Abszolút személyes véleményem, hogy egyrészt az anyagiak, másrészt Edelman "felépítése" áll a háttérben. Ha Wes aláírta volna tavaly év vége felé kínált szerződést, most bizony többet játszana.
("You know, Wes, it's nothing personal, it's business.")
2012. 09. 19. 13:00
Én is szeretem Welker-t nagyon, de Edelman nekem jobban "bejön", jobban szeretem, nagy kedvencem már régóta! Majd amikor Brady is annyira megbízik benne mint ( én :D ) Welker-ben, akkor kívácsi leszek, hogy milyen számokat hoz!
2012. 09. 19. 13:03
Egy nem ide tartozó, de a CSAPAT EGÉSZSÉGÉT tekintve nagyon-nagyon fontos kérdés!!!

Azt olvastam, az ESPN Bostonon, hogy POLLARD megsérült (és a helyére állt be Ihedigbo)
Tudja vki hogy mennyire komoly a sérülés?
Nagyon remélem, hogy hétvégén melegítőben nézni a meccset! XD
2012. 09. 19. 13:09
VAAAAN ISTEEEEEEEEEEEEEEN!!!!
ezt a cikk részletet ezen a Ravens blogon találtam: http://www.baltimoreravens.com/news/article-1/Eisenberg-Ravens-Cant-Get-Revenge-Against-Pats/a94e5637-ef11-4169-8a90-101931a468f0

"It’s a new year and a new team. So many things have changed. Lee Evans, who dropped the pass, is gone from Baltimore, as is Billy Cundiff, who missed the kick. The Ravens’ premier Pats-busters, Terrell Suggs and Bernard Pollard, are injured. James Ihedigbo, who might start in Pollard’s place Sunday night, played for New England last January. The revenge speech certainly wouldn’t work for him."

TEHÁT POLLARD VALÓSZÍNŰLEG NEM JÁTSZIK!!!!!!!
2012. 09. 19. 16:29
lolvin
Pollard sérűlésének sokkal jobban örültem volna ha ellenünk következik be, megérdemelte volna, a 2008-as szezon rajta ment el, és talán a tavalyi SB is...az ő fejére kellett volna bounty-t kitüni...
2012. 09. 19. 16:30
lolvin
már, h kitüzni :)
2012. 09. 19. 19:51
Tzimisce
Sose örülj más sérülésének, mert kétszeresen kapod vissza.
Tény, hogy sok minden miatt lehetünk mérgesek Pollardra, de nekünk is volt egy Rodney Harrisonunk és van most is pár kemény játékosunk, így maradjunk annyiban, hogy csendben örülünk, hogy Pollard nem játszik, ahogy Leonard (Leonhart?) sem játszott a 44-3-nál, de ne tartsunk népünnepélyt.
2012. 09. 19. 13:11
Pat Patriot
Érdekesek az okfejtések Welker kapcsán. Ezeket a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokat nem mindig értettem. Az igaz, hogy mindenki harcolni akar a legjobb kondíciókért, de egy játékosnak egy bizonyos kor után nyilván nem az (kellene hogy legyen) a legfontosabb, hogy milyen szerződést kap. 140 ezer dollárral nyilván nem szúrná ki BB a szemét, ebben biztosak lehetünk. Welkernek el kellene gondolkodnia egy kicsit: egy olyan csapatból érkezett, amelynek - ezt láttuk - esélye sem lett volna SB-okon játszani. Kapott egy fantasztikus esélyt, hogy a liga egyik legjobb csapatában nagy célokért küzdjön. A pénzzel nem lehet baja, mert az évek során többszörös milliomos lett. Ha 31 évesen is előtérbe helyezi (az eredményekkel szemben) a pénzt, és nem azért akar elsősorban játszani, hogy gyűrűvel vonulhasson vissza, akkor az baj. Bár közel sem vagyok ilyen helyzetben, én bizony összetenném a kezeimet, hogy egy olyan gárdában játszhatok, mint amilyen a Patriots. Sok remek játékos van, aki megérdemelt volna gyűrűt, de nem jött neki össze. Welkernek - véleményem szerint - semmiféle más célja nem lehet, mint a SB-győzelem. Nem biztos, hogy jó a példa, de úgy érzem, lassan Welker is abban a cipőben jár, mint Randy Moss. Bár ő jóval idősebb, mint Wes, teljes mértékben alárendelte magát a csapatnak, egyelőre - bár már két meccs eltelt - nincs vele gond, elviseli, hogy kiegészítő ember. Mert egyetlen egy célja van, hogy legyen egy nyűves gyűrűje. Wesnél ráadásul enyhe túlzás lenne azt állítani, hogy kiegészítő emberré fokozták volna le. Egyelőre megvan a helye, de látnia kell, hogy a Pats meglenne nélküle is. Ezért az 1. pontban írtakkal értek egyet leginkább. Észre akarják vele vetetni, hogy van (lenne) élet Wes Welker nélkül is, és azt akarják, hogy felfogja: Welkernek sokkal nagyobb szüksége van a Patriotsra, mint a Patsnek rá.
Az még elképzelhető, hogy Welker úgy érzi, a csapat alulértékeli. Mindezek ellenére én úgy gondolom - ismétlem -, önös érdekből Welkernek egyedül a SB-ra kellene gondolkodnia. Ha kekeckedik, és mindenféle ajánlatot elutasít a nagyobb pénzért, akkor ki fogják rakni. És akkor lehet, hogy boldog lesz, ha kap egy zsírosabb szerződést, de mi a garancia arra, hogy SB-esélyes csapathoz kerül? Semmi.
Egy "gyengébb" szerződéssel marad a Patsnél, és lesz esélye a gyűrűre, vagy kockáztatja, hogy nem lesz gyűrűje, de kap egy jobb ajánlatot. E két lehetőség között kell döntenie Welkernek. Nem könnyű, de a Patsnek van egy adu ásza: azt a reális lehetőséget tudja nyújtani, hogy a csapat - és vele Wes bajnokságot nyerjen...
2012. 09. 19. 13:15
agent47
Osztom Paul43 véleményt. Welker jól játszik, megmarad bármikor bevethető játékosnak, de közben ki kell nevelni egy WW 2.0 is Edelmanból, mert Wesnek is van esze és ha nem kap annyi játékot amennyit szeretne akkor jövőre Welker cut. Kérdés még hogy Edelman hogyan muzsikál az idényben és mennyire válhat Nr1. WR belőle.
2012. 09. 19. 13:34
agent47: Hát nem hiszem, hogy nr1. elkapóvá válhatna. Jó képességeket mutatott, de azért elsöszámúnak szerintem kevés. Amúgy arra itt van Lloyd. És bocsánat, de nem egy slot elkapó dolga a nr1-nak lenni.
2012. 09. 19. 13:57
agent47
Bocs, én írtam félreérthetően. Welker és Edelman között gondoltam a Nr1 WR-t. Egyébként ha a csapat ennyire a tudtára akarja adni, hogy ki a főnök, akkor miért nem ülnek le vele és mondják meg neki szemtől szemben, hogy "Wes, te vagy a csapatért, nem pedig a csapat érted!" Szerintem nem az a sértődékeny fajta aki felrántott orral elviharzana. Meg különben is mit vár a csapat? WW odamegy a szezon felénél BB-hez, és azt mondja, hogy: Jól van edző bá' megbántam a dolgot, tessék engedni, hogy gyűrűt nyerjek magukkal, hagy legyek én a kezdő... Csak mert szerintem ez már egy kicsit a vicc kategória lenne.
2012. 09. 19. 13:40
kyobalu
Nehéz ez a téma..Mert mindannyian tudjátok, hogy Wes a kedvencem...
De szerintem is alapvetően arról van szó, hogy a szerződés hosszabbításos mizéria miatt meg akarják "értetni vele" a vezetők, hogy örülünk, hogy itt vagy és segítesz nekünk, DE tudnod kell, hogy nélküled is simán megleszünk..Több szélső, klasszikus WR-es hívás, play várható idén, s helyetted pedig többet fogjuk foglalkoztatni a klónodat, aki frissebb, erőteljesebb a kora alapján, s ráadásul több féle feladatot is el tud látni a fal mellett mint Te. Tudomásul veszed ezt, s lejjebb adsz az igényeidből, s együtt húzod az igát a csapattal a SB érdekében, vagy pedig év végén fel is út, le is út..De tudnod kell, hogy év végén már messze nem lesz akkora értéked, mint 2011 nyarán..Ráadásul más irányítóval, más csapatban próbáld majd 32 évesen ezeket a statokat, s főleg eredményességet produkálni, mint az elmúlt években!
Valami ilyesmi lehet a háttérben..Még akkor is amikor most jobban rá lesz utalva a csapat az ő teljesítményére, segítségére Hörni kiesése miatt..Mert azt azért látjuk, hogy közte és Brady között működik a kémia, s biztonsággal őt keresi a kapitány a pályán..Akkor is ha van 2-3 dropja..
Szeretem Wes-t nagyon, mert számomra Ő az amerikai focista mintapéldánya..Aki a padlóról felállva is megmutatta, hogy mire képes az akarat..De sajnos tudomásul kell vennie neki is a dolgok történéseit..Kisebb igények, kemény munka, nagyobb alázta,s talán SB..Vagy pedig nagyobb anyagi igény, kissebb panaszkodások a mellőzés miatt, s cut..Más csapatban pedig ehhez hasonló teljesítményt nem fog nyújtani sehol..Valami Moss történet egy picit..De szerintem Ő lényegesen intelligensebb, s alázatosabb játékos.. Remélem vele jutunk idén PO-ba, talán SB-ba, s jövőre is itt futkározik a labdával a kezében..
2012. 09. 19. 13:48
lipi
Wes > Edelman. Erről elég sok vita volt már, mennyire pillére a csapatnak, mennyire nélkülözhetetlen. A hétvége elég jó választ adott rá. Amíg nem kezdte TB labdákkal dobálni West, addig nem haladtunk a támadással. Ok, lehetne mondani, hogy Hörni lesérült, azért akadozott a passzjáték. Csak jelzem, hogy Hörnit ki is lehet venni a játékból, akkor is, ha egészséges. És akkor hol az alternatíva? (Nem, Lloyd nem az, ha összeomlik a zseb, és Gronk sem ér rá mindig, lásd blokkolás).
Szóval jelenleg kell Wes. Öngólt lövünk, ha nem játszik, majdnem 10m-ért. Ez kb olyan, mint ha vennénk egy Bentleyt, de mivel csúnyán köszönt el tőlünk az eladó, büntetésből bezárnánk a garázsba és járnánk a kicsit kopott opellel... Meg lehet tenni, de értelmetlen.
Részemről BB és JMD közös döntésének tartom a jegelést. (Wes interjújából kiderül, hogy ő teljesen egészségesnek érzi magát és enyhén csalódottnak a mellőzése miatt)
2012. 09. 19. 14:42
Lacus
2012. 09. 19. 16:32
lolvin
azért nem mindegy, h Hernadez milyen módon nincs a pályán, jelentős erőforrásokat von el a D-től ha őt ki akarják venni a játékból, igy megnyilik némileg az út mások előtt...ha megsérül akkor "ingyen" van kivéve a játékból, szerintem egyáltalán nem mindegy!
2012. 09. 19. 14:05
Egyébként mindenki úgy gondolja, mivel Welker 9,5M-t kap garantáltan idén, neki kell játszania?
EZ HÜLYESÉG!!!
A jobbnak kell játszania, és ha ez Edelman az edzők szerint akkor ő fog játszani!
A Seahawks-nál is ott ül a padon Matt Flynn, pedig nem keveset fizettek nekik és egy "olcsó" kis újonc dobálja a labdákat, mert ő a jobb az edző szerint
2012. 09. 19. 14:34
lipi
Nem a 9,5m-ért. Hanem a mondandóm első fele miatt...
A 9,5m csak hab a tortán :)
2012. 09. 19. 14:16
Patriots NEB
Szép napot mindenkinek!

Én is kedvelem Welkert,de valami mintha elszakadt volna a SB óta!Lehet ,hogy Giselle beszólása miatt,de nem működik úgy a TB-WW páros,mint elötte!
Nem tett jót a szerződési vita sem WW-nek.Remélem hogy nem tartós a visszaesés és már vasárnap a régi WW-t látjuk a pályán.Persze ehhez az is kell,hogy bizalmat kapjon az edzői stáb részéről!
2012. 09. 19. 14:40
pat68
Lehet azt amit írtál, az edzők is érzik(Hogy valami nem egész nála), és ezzel a mellőzéssel próbálják kicsit felpiszkálni. Ez is egy teória.
2012. 09. 19. 14:45
Lacus
Előttem is említették már, és én is így látom, hogy a legutóbbi meccs nem igazán arról szólt, hogy nem működik valami a srácok között... Én konkrétan azt láttam, hogy Wes mindent megtett, hogy sikeres legyen az összjáték, és a 95 yard is erről tanúskodik szerintem... De hát én elfogult vagyok, lehet nem jól látom, és vitatkozni sem szeretnék! :)
2012. 09. 19. 16:41
lolvin
Kétségtelen, voltak szép megmozdulásai Welkernek, de ne feledjük, h mindössze öt elkapása volt, pedig tiz feletti passz repült felé, sajna még nem sikerült visszanéznem a meccset igaz már leszedtem, és igy nem nagyon tudom, h mennyi volt ebből az ő hibája, de annyi bizonyos azért korábban a tizenegynéhány felé dobott passzból többet elkapott mint öt! Megjegyzem Edelman hat felé dobott labdából ötöt elkapott! Mindazonáltal nem tudom mi a célja a vezetőségnek, de én semmi rosszat nem látok abban, h Welkerre valamivel kisebb szerep hárul, főleg nem úgy ha Edelman jobban bekapcsolódik az O-ba ezáltal.

Lacus miért nem akarsz vitatkozni? Az jó dolog, persze csak addig még észérvekre terjed ki, persze mikor átmegy személyeskedésbe az már kevésbé...
2012. 09. 19. 21:18
Lacus
lolvin, persze, jó dolog az, és a világért nem mennék bele itt senkivel személyeskedésbe, hisz jobban kedvelem a többséget itt annál, minthogy akaratlanul is megbántsam. Amiért írtam, hogy nem szeretnék vitatkozni az az, hogy mélységesen elfogult vagyok Wes-zel kapcsolatban, ahogyan Teddy-vel és Seau-val kapcsolatban is, nekem ők az igazi patrióták. A másik ok egyértelműen az, hogy a foci úgymond műszaki, szakmai részéhez nem értek, csupán lelkes szurkoló vagyok, aki néha belekontárkodik a dolgokba :)

Wes-zel kapcsolatban még talán annyit mondanék el, hogy valóban, az 5 elkapás az egy 40% körüli teljesítmény tőle, de ezzel együtt is hozzá tudott tenni a játékhoz. És ha azt veszem - lelkis ember lévén megteszem - , hogy milyen érzések kavaroghatnak most a srác fejében, nem gondolom, hogy 100%ig ott volt a pályán. Én messzemenőkig méltatlannak tartom azt, ami WW körül folyik... De elfogult vagyok mint mondtam!
2012. 09. 19. 21:33
lolvin
Azt hiszem, h Wessel kapcsolatban mindannyian elfogultak vagyunk, 2007 óta a csapat szive...másrészt ha hinni lehet a hireknek, Wes elég tisztességes ajánlatot utasitott vissza, a ő korában szerintem ennél többre egy elkapó sem számithat...nem emléxem pontos összegre, da valami két év 16-18 millió teljesen garantált összeget utasitott el, szerintem ez nem volt jó húzás a részéről és teljesen érthető, h a csapat készül a Welker utáni időkre...én úgy látom mindkét fél ludas a dolgokban, és azt hiszem Wes van annyira profi, h félre tudja tenni a problémáit mikor a pályára kerül! Különben meg szerintem egyáltalán nem olyan tragikus a helyzet mint ahogy a médiában visszaköszön.
2012. 09. 20. 07:11
Lacus
Többnyire a média miatt írtam a méltatlanságot, illetve néhány szurkoló hozzáállása miatt, amiket külföldi és honi fórumokon olvasok... Sokaknak nagyon szelektív és rövidtávú memóriája van!
2012. 09. 19. 14:22
nosbiglem
Nekem az 5. pont tetszik, mint lehetséges megoldás! Nem gondoljatok, hogy az lenne a reális megoldás?
2012. 09. 19. 16:53
Ponty
Brian Waters turned down Patriots pay raise
Ezzel a címmel írtak cikket az nfl.com-on. Akkor most mi a helyzat Waters-el??
2012. 09. 19. 17:04
Burkus
http://www.boston.com/sports/football/patriots/extra_points/2012/09/updating_the_wa.html

4 milliót ajánlottak neki, de nem fogadta el! De nem engedik ki a szerződésből, mert rögtön szerződtetné a Houston. (Ott lakik a családja.)
2012. 09. 19. 17:06
Burkus
Ja és ezt már a training camp alatt megajánlották, csak eddig nem volt publikus. Ergo már akkor tudták, hogy nagy a baj a fallal.
2012. 09. 19. 17:32
TenkRew
OFF
Patriots officially re-sign Deion Branch & Niko Koutouvides; Sign Kellen Winslow; Release Lex Hilliard, Mike Rivera & Greg Salas
Mi értelme volt Salasért cetlit kiadni? :D
2012. 09. 19. 17:51
lipi
ígéretesnek tűnt. Kipróbáltuk. Nem jött be.
Volt már ilyen...
2012. 09. 19. 18:12
remélem túléli a waivert és akkor mehet a PS-be!
Hátha lesz belőle vmi!
2012. 09. 20. 13:05
lolvin
Volt, de azért az rendkivül szembetünő, h JMD sok volt játékosát próbálja idehozni, és ezekből eddig mindössze Lloyd vált/válhat be,a Fells, Larsen és Salas hármasból max Fellsből lehet még valami, de mondjuk én tőle sem várok túl sokat!
2012. 09. 20. 13:07
lolvin
Mondjuk hozhattuk volna inkább Amendolat, neki jobban örültem volna, még a Cowboys-os Hard Knocksban kedveltem meg, igaz ott nem maradt meg a rosteren!
2012. 09. 19. 19:28
kimbo
OFF: bocs h ide irom, nem is nagyon szoktam irkalni, de talaltam ezt az oldalt http://tenyardtracker.com/ csak regisztralni kell, es mindent le lehet tolteni ami nfl-lel kapcsolatos. filmek, meccsek minden idobol! ;)
2012. 09. 19. 19:48
Ha most kicsit rossz májú akarok lenni, akkor nem kell Pollard, mikor van egy Edelman-unk :D
Vicces félretéve, kis könnyebség, hogy ő nincs, illetve Suggs hiánya sem elhanyagolható.
Remélem most is elkenik a Ravens száját.
2012. 09. 19. 21:12
Ma azt nyilatkozta Pollard h játszani fog. végzett könnyített edzést már ma! Szóval ne reménykedjetek.
2012. 09. 19. 22:44
lolvin
Pont ellenünk ne játszana, túl szép is lenne, h igaz legyen...
2012. 09. 20. 07:53
infidelitas
Pollard egyébként ma nem edzett...
2012. 09. 20. 08:23
DM
Salas visszatért a PS.-be nem vitte el senki sem
2012. 09. 20. 11:04
Montesclan-pats
Ha Gaffney sem kellett senkinek, miért Salas kellene.
Egyébként Salas-ban van fantázia szerintem.
2012. 09. 20. 12:58
lolvin
Amennyire én tudom, Gaffney-t megkörnyékezte a Dolphins, de visszautasitotta őket, abban reménykedik, h a sérülése elmúltával visszaigazolja a Pats...nincs egyedül ezzel, én is reménykedem benne!
2012. 09. 20. 12:53
dajkatom
Remélem Pollard meggyógyul kb kedd estére. Kiver a hideg víz mikor ellenünk játszik.
Welker szerintem két okból játszik kevesebbet. Egyrészt a TE játék nagyon megerősödött a ligában. A Detroit meccsen az amerikai kommentátorok jolly jokernek nevezték őket és külön kiemeltek Hörnit meg Gronkot, mint követendő példát.
Ridleyyel stabilizálódni látszik a futójáték, amit korábban a slot passzokkal váltottunk ki.
+ szerintem benne maradt a Super Bowl os dropja. A hétvégén is volt 2 rontott elkapása.
Lényeg a lényeg. Kapja össze magát küzdjön az edzéseken és tegye ki a szívét a pályára! Go Wes! Go Pats!
2012. 09. 20. 13:02
lolvin
Emelett amit nagyon hangsúlyoznak, h Hörni nem is igazából (csak) TE, hanem egy rendkivül sokoldalú játékos hiszem képes TE,WR (slot és szélső), RB, FB és PR poszton is játszani, nem kevesen odáig mentek, h egyenes a Pats legjobb játékosának nevezték, mások "csak" a legjobb elkapónak!
2012. 09. 20. 15:30
dajkatom
Teljesen egyet értek veled. Ha nem is a legjobb játékosunk, de mindenképp a legsokoldalúbb. Az mekkora volt már, mikor megcsinálta a futójátékot az ellenfél védője meg csak kamillázott:" He man! Are you running back now!" Komolyan ezen visítva röhögtem!
2012. 09. 20. 13:20
nosbiglem
vasárnap este, hétfőn reggel lesz a meccs, szólok még mielőtt, egy nappal később szeretnéd megnézni.
2012. 09. 20. 13:46
lolvin
pont azért irta, h kedd estére, h ellenünk ne játszhasson!
2012. 09. 20. 15:34
dajkatom
Mindenképp hétfőn este nézem meg. Letöltöm HD-ben és nem idegeskedek rajta, mikor megy el a szar minőségű streem.+ így emberi időben tudok lefeküdni aludni
2012. 09. 20. 17:32
nosbiglem
Értem, akkor minden rendben!
2012. 09. 20. 14:55
timep76
Sziasztok!

Kicsit off, de csak kicsit! Szerintetek ez a "Kellen gyerek" fog játszani a hétvégén, illetve mire lehet tőle számítani. Felraktam az egyik fantasy roosteremre, de érdemes-e vele foglalkozni?
2012. 09. 20. 15:29
lipi
Lehet, hogy fog játszani. Egy kicsit kevesebbet vagy egy kicsit többet, vagy pont ugyanannyit, esetleg sokkal többet vagy sokkal kevesebbet.
Bármi lehet és annak az ellenkezője is :)
2012. 09. 20. 15:37
timep76
Köszönöm ez nagyon hasznos volt. Akkor ez alapján vagy beteszem vagy nem :)
2012. 09. 20. 15:45
Szerintem Branch többet hoz a fantasy-konyhára :)
2012. 09. 20. 16:48
Szerintem max 1 elkapás, nem tudja még a playbook-ot rendesen, maximum futójátékoknál teszik be.
Hozzászólás a(z) Mi a helyzet Welkerrel? bejegyzéshez