Menetrend

Mini-edzőtábor 1.

2014. 06. 17. 21:24
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

Keddtől csütörtökig tartják a mini-edzőtábort a New England Patriots játékosai számára. A három nap edzései egyenes folytatását jelentik az előző három hétnek a gyakorlások jellege és célja alapján. Ugyanúgy a passzjáték időzítése és a csapatszintű kommunikáció elősegítése lesz most is a fókuszban, mint ahogy volt az idei 10 OTA edzésen. Az egyetlen különbség, hogy a jelenlét mindenki számára kötelező. Azonban a Pats esetében ennek nincs jelentősége, ugyanis a veterán játékosok is mind résztvevői voltak az OTA felkészüléseknek. Nem volt említésre méltó távolmaradó, aki így jelezte a csapat számára, hogy elégedetlen a helyzetével.


2

A kis edzőtábort Bill Belichick sajtótájékoztatója nyitotta meg, ahol a vezetőedző elmondta, hogy az újoncok szempontjából egyelőre csak tanításról és remélhetőleg minél hatékonyabb tanulásról lehet ezen a ponton beszélni. Ennél többet jelenleg még nem lehet elvárni tőlük. Mivel az edzéseken az 1-1 elleni ütközések még nem engedélyezettek, ezért behatárolt, hogy milyen játékelemeket lehet gyakorolni. A futójátékkal ebben az időszakban például nem lehet semmit sem kezdeni – mondta Belichick.

Természetesen a sérült vagy az elmúlt hetekben a pályán nem látott játékosokról is szó esett – legalább kérdés formájában. Belichick úgy válaszolt, hogy a rehabilitációt töltők mindannyian különböző stádiumában vannak felépülésüknek. Előfordul, hogy egyik nap több, komolyabb munkát tudnak elvégezni, míg máskor kevésbé terhelhetők.

Armond [Armstead] nagyon keményen dolgozik. Nagyon komoly személyes problémákkal kellett megküzdenie. Szokatlanul keményekkel, összehasonlítva a játékosok többségével, de a hozzáállása végig példaértékű. Mindent megtett, amit csak kértük tőle – hangzott el a másodéves védő falemberről, aki tavaly egy fertőzés következtében egész évben képtelen volt pályára lépni. Egyetemet követően szívproblémája miatt az NFL helyett a Kanadai bajnokságban (CFL) kötött ki.

Darelle Revis 

Észrevételek a mai edzésről (ESPN Boston):

1. Ryan Mallett már ott volt a résztvevők között, de csak korlátozott edzésmunkát végzett, ami ismét azt jelentette, hogy a szokásosnál több szerep jutott Jimmy Garoppolónak. Az újonc irányító teljesítménye hullámzó volt. A fénypontot egy 40 yard körüli rakéta jelentette, amely a jobb oldalvonal mellett találta meg tökéletes tempóban Jeremy Johnson elkapót, aki tovább tudott robogni a labdával, egyenesen a gólterületig. Garoppolo később azt mondta, hogy észrevette a safetyk helycseréjét, amivel lehetőség nyílott a dobásra. A mélypont egy elvesztett labda volt a snap átvételét követően, ami kiesett a kezéből. Tom Bradynek szintén volt egy elejtett labdája.

2. 11-11 elleni feladatnál Vince Wilfork szereplése már nem volt annyira meglepő, mint a korábbi héten. Ugyanakkor a térdsérülésből visszatérő másik kezdő DT, Tommy Kelly is ott volt a pályán Wilfork oldalán és saját bevallása szerint komoly előrelépés a számára ez térdszalag-szakadását követően. DE Will Smith szintén együtt edzett a csapattal.

3. A támadók kommunikációját nehezítendő hangos zene szólt egyes feladatok közben, amivel az idegenbeli mérkőzések hangulatát szimulálta a stáb. A „fellépők” között hallható volt Bon Jovi (Have a Nice Day), Neil Young (Rocking in the Free World), U2 (Desire) valamint Coldplay és The Who számok is. Megbocsáthatatlan, hogy Bruce Springsteenre nem került sor!

4. Nem múlhat el edzés a special teams középpontba állítása nélkül. Ezúttal a punter megvédése volt terítéken. A puntok során a rúgójátékos előtt helyet foglaló játékosnak (punt protector, másnéven upback vagy personal protector) nagy felelőssége van, hogy a punternek elég helye és ideje legyen a rúgását végrehajtani. Ő rendezi át a „pass rushsal” szembeni védelmet, ha úgy látja valamelyik oldalt túlterheli az ellenfél és végső soron ő az utolsó blokkoló játékos a punter védelmében. A rúgást követően az egyik kijelölt labdás ember, aki a két gunner mellett általában a legnagyobb szerepet játssza a returner megállításában. Az elmúlt években Pat Chung majd Nate Ebner töltötte be ezt a szerepet. Ma az edzésen Ebner mellett Cameron Gordon is több lehetőséget kapott. Az újonc linebacker eddig is kitűnt atlétikus képességeivel, amit a special teamsben kamatoztathat 2014-ben.

5. DT Armstead, CB Alfonzo Dennard, WR Aaron Dobson, DT Dominique Easley volt az a négy játékos, aki nem volt jelen az edzésen. WR Jeremy Gallon és Brandon LaFell, valamint TE Rob Gronkowski alkotta a rehab csoportot.

1

6. Újdonság, hogy az edzőpályán szerepeltek a yard számok… A down távolságot jelző bóják és lánc is használatban volt konkrét játékhelyzetek gyakorlása miatt… Az edzők továbbra is fejhallgató és mikrofon segítségével kommunikáltak a rádiós sisakot viselő játékosokkal a csapatfeladatok során… A klub egyetemi játékosmegfigyelői a helyszínen tekintették meg az edzést… Robert Kraft csapattulajdonos és Harry, az unokája is ott volt a pálya mellett… Belichick Michael Lombardival beszélgetve hagyta el a pályát az edzés végén…

Szerdán és csütörtökön is az újságírók a helyszínen tekinthetik meg az edzéseket. Péntektől beköszönt a valódi uborkaszezon, ami egészen július végéig tart, amikor kezdetét veszi az edzőtábor és célegyenesébe érkezik a felkészülés a 2014-es bajnoki idényre.

Hozzászólások

2014. 06. 18. 07:42
cellranger
Jó cikk volt. Köszönöm.
2014. 06. 18. 09:56
BaP
Kafa lett, kösz

Miért van ez az idióta "no pads" szabály? Nem lehet felkészülni rendesen.
Tudja valaki?
Kösz
2014. 06. 18. 11:23
A játékosok védelmében hozták 2 vagy 3 éve. Limitált a kontaktos edzések száma.
Valahol érthetö, valahol nem.
2014. 06. 18. 16:15
MemphisM
Látszik ilyenkor hogy ki hogy fejlődik?
2014. 06. 19. 08:28
Gordon
Boyce egy állat , azt már több helyen kihangsúlyozták,mindent elkap, ha kell akkor gigával:-) de ezek non-contact edzések, inkább a sémákat tanulgatják.
Hozzászólás a(z) Mini-edzőtábor 1. bejegyzéshez