Menetrend

Minicamp - 1. nap

2017. 06. 07. 05:22
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Ha a Patriots idén tavasszal az újságírók számára is nyílt edzést tart, akkor biztosan lehet számítani hidegre, esőre és szélre. Ez kedden sem volt másképp.

Míg az előző alkalommal a csapat nem látta ennek kárát, tegnap annál inkább több hibát követtek el a játékosok. Az biztos, hogy a szezonra ebből a napból tanulhattak a játékosok a legtöbbet.

A támadóegység nem győzött büntetőköröket futni, Jimmy Garoppolo és Jacoby Brissett is elejtett egy labdát, amit a center adott fel nekik.

Az edzés után Garoppolo elmonda: "Nem sokszor fordul ez elő velünk, elég rossz érzés volt ezeket a köröket róni, de megérdemeltük. Nem voltunk boldogok attól, hogy hibáztunk. Az edző sem volt boldog a hibáinktól. Ezek miatt kellett büntetőköröket futni."

A védelemnek viszont annál jobb napja volt. Főleg a secondarynek sikerült végig a labda környékén maradni. A másodéves cornerback, Jonathan Jones kétszer is leütötte a labdákat nickelback pozícióban, míg kétoldalt Stephin Gilmore és Malcolm Butler állt fenn. Oly annyira jól játszottak, hogy volt egy időszak, amikor Bradynek a 7-a-7 elleni gyakorláson nem volt sikeres passzkísérlete (4-ből 0)! Aztán persze a 11-a-11 elleni felállásnál javított egy 5-ből 5-tel megtalálva Hogant (kétszer), Amendolát, Cooksot és Edelmannt.

Összesítésben a három irányító statisztikája:
- 11-a-11 ellen: Brady 13/17, Garoppolo 4/18, Brissett 8/13
- 7-a-7 ellen Brady 3/11, Garoppolo 6/9, Brissett 11/16
Brady nagyszerű volt a 11-a-11 elleni gyakorláson, Garoppolonak viszont nagyon nem ment. Brissett szemlátomást sokat fejlődött.

Az elkapók, TE-k is sokszor elejtették a labdát (9-szer), kiemelkedett ezen a téren a TE Dwayne Allen (3 elejtett labda), de az elkapó Brandin Cooksnak is volt elejtett labdája.  Danny Amendolának sokkal inkább a csúszkálással volt gondja, nehezen állt meg a csúszós, vizes pályán.

Érdemes megemlíteni egy szép dobást Bradytől Hogan felé, ami talán a nap fénypontja volt. Volt még egy szép labdája Cooks felé is, de talán ennyi az, amit a támadóktól a keddi napról ki lehet emelni. Bradynek 4-szer volt sikeres labdája Brandin Cooks irányába, ez több, mint bárki más felé.

A TE Rob Gronkowski a gyakorlás után elmondta: "Esős volt, szeles volt, csúszós volt, de ez része a játéknak. Bármilyenek is körülmények, nekünk fel kell rá készülni és játszani kell."

Gronkowskitól azt is megkérdezték, hogy mennyire érdemes felülni a hypenak a támadókat illetően, igaz-e hogy ez a legjobb támadóegység mióta itt van, a játékos így válaszolt: "Sok dolgon kell még dolgoznunk, ez nem kérdés, főleg nekem. Minden nappal jobbnak és jobbnak kell lennünk. Személy szerint engem nem nagyon érdekel, hogy papíron hogy néz ki a csapat. Ki kell mennünk a pályára és keményen kell dolgoznunk minden nap."

Az utolsó, újságírók által látogatott edzéshez képest visszatért a pályára: Branch, Hightower, Gostkowski, Mitchell, Cardona és Rich. Aki hiányzott: Nate Solder és Andrew Jelks.

Branch, Harmon, Hightower és Mitchell a pálya szélén külön gyakorolt. 

Említésre méltó még, hogy Mike Gillislee a harmadik számú csapattal dolgozott, Jacoby Brissett dobált felé labdákat.

Forrás: ESPNBoston

Hozzászólások

2017. 06. 07. 06:55
mammut
Jól hangzik, hogy Brady Cooks-ot találta meg legtöbbet... ;)
2017. 06. 08. 21:01
boarder20
Össze kell csiszolódni :)
2017. 06. 07. 07:40
1976gabi
sziasztok.vére egy kis olvasni való,már hiányzott.a csúszós talajon csak meg ne sérüljenek a végén.korai lenne
2017. 06. 08. 07:15
Készülj fel, a neheze most jön! Az utolsó OTA-k után még az újságírók is szabadságra mennek az edzőtábor kezdete előtt. Na az lesz az igazi uborkaszezon!
2017. 06. 07. 15:15
hopi46
Brissett volt a legjobb a stat.ok szerint, a 11-11-nél és a 7-7-nél is több mint 60%-os! :)
2017. 06. 07. 16:56
Arnold Patsenegger
Deatrich Wise és Antonio Garciaról nem készül bemutató cikk? :)
2017. 06. 07. 17:54
Foherty
Hawkins ott volt? Kivancsi lennek kinek lehet konkurencia... pl. ha spec team-ben gyakorolt, akkor eseteleg Slater?
2017. 06. 07. 18:43
hopi46
Talán. Bár egykorúak (pontosabban kicsit "öregek"), de lehet, hogy Slaterrel van valami gond, pl. sérülés. Nem tudjuk.
2017. 06. 08. 01:40
kisdef
Amendolaval fognak harcolni a rosterért. Pár helyen olvastam, hogy Hawkins nagyon jutányos áron írt alá, és elég biztos abban, hogy túléli az utolsó keretszűkítést is. Voltak jobb ajánlatai, sokkal biztosabb roster spottal, de ő kifejezetten itt akar játszani.
Hát hajrá, győzzön a jobb, mi csak jól járunk azzal, ha éles a harc a training campben.
2017. 06. 08. 08:05
komzoz65
Kizártnak érzem, hogy Amendola kimaradjon. Persze értek meglepetések, de ez az egyik legnagyobb lenne. Amendola a legfontosabb pillanatokban nyújtja a legjobbját, teljes mértékig alárendeli magát a csapat érdekeinek, pont az ilyen játékosokhoz ragaszkodni szoktunk.

Hawkins se rossz, emlékszem (talán 2012-ből) egy elképesztő TD-re tőle, de nem hiszem, hogy Amendola kiszorítása miatt hozták ide. Ha nagyon jó lesz azért tudnak helyet találni neki máshogy is.
2017. 06. 08. 12:02
hopi46
Te lehet, hogy igen, de Dola (és Én is!)már semmin sem lepődne meg.
Egyáltalán, számomra érthetetlen a két játékos "összevetése" is. Ráadásul egyidősek, tehát a kor sem előnye Hawkins-nak
2017. 06. 08. 15:18
komzoz65
2017. 06. 08. 17:53
cspeti98
Ha megnézed Hawkins játékát, akkor azért nem annyira érthetetlen, nagyon jó kis játékos ő, aki hasonló számokat hoz, mint Dola, csak elég ócska irányítói voltak a Brownsban. Nyilván az, hogy Dola bizonyított már a playoffban és ismeri a rendszert felé billenti a mérleg nyelvét, de ne csináljunk úgy mintha Hawkins csak camp body lenne és elvetemült dolog összehasonlítani Dolával.
2017. 06. 08. 20:32
hopi46
Azért 3 évig Dalton volt az irányítója és ennyi idő alatt kb.90 elkapás kb. 1000 yard és mindössze 4 TD nem túl acélos. (Még akkor sem, ha Green volt a favorit WR)
Hawkins "befurakodott" egy zacskó almáért (ezt csípi a Pats!), hogy 5. WR legyen. Dola meg cut, mert Ő terheli a cap-et. Nagyszerű lesz! "Hasonló számokat hoz mint Dola..." - Ez Nekem vicces. :)
2017. 06. 08. 21:17
cspeti98
Ez megint olyan, hogy ránézel a statisztikákra és azt látod, hogy a Bengalsban játszott, tehát Dalton volt az irányítója, tehát játszott jó QB-vel. De ha megnézed első évében nem kapott sok lehetőséget, mert egy CFL-ből áthozott játékos volt a depth chart alján Green, Sanu és Marvin Jones mögött+Eifert TE-ként és az egyik legjobb elkapó RB Bernard is ott volt a csapatban, második évében volt 51 elkapása meg 500+ yardja, harmadik évében pedig a fél szezont kihagyta és mire felépült már nem számítottak rá túlzottan. Tehát amikor értelmes irányítója volt, akkor még jobb számokat is hozott, elhiszem, hogy Neked ez szúrja a szemed (halkan jegyzem meg, hogy ebben az offseasonben semmi sem tetszett, főleg az, hogy nem vagyunk szeretetszolgálat és menedzseljük a capet) és hidd el én se örülnék, ha Dolát kiraknánk, de ha Hawkins jobb teljesítményt nyújt és hasznosabb lesz, akkor ez a helyes döntés.
2017. 06. 08. 21:25
kisdef
Az látható, hogy a WR állománnyal nem voltunk elégedettek. Elég a Cooks tradere gondolni és arra, mennyire nem tudtunk mit kezdeni a Falcons cornereivel az első félidőben.
Egy kis verseny nem fog ártani a reserve slot WR poziért. Az tény, hogy a PO-ban igazi clutch player Amendola, a csapat szempontjából pedig kiváló, hogy két NFL kezdő szinten teljesíteni képes játékos a piaci áránál alacsonyabban küzd egy tartalék szerepkörért. Dola egy komoly sportember, akit szerintem felvillanyoz a versengés.
2017. 06. 08. 22:36
komzoz65
Nem gondolnám, hogy elégedetlenség szülte az erősítést. Hogan és Mitchell is beváltak. A régiek is hozták magukat. Gronk nélkül egy erős kezdés után igencsak visszaeső Bennettel, lényegében elhanyagolható TE játékkal nyertük a meccseket a rájátszásban. (Ez 2014-ben egész biztosan nem jött volna még össze.)

A tehetség poszton történt erősítések pont a nagyszerű gazdálkodásunk teremtette ritka lehetőség kiaknázása volt.

Egy bajnok csapat általában gyengül, de mi most, legalábbis papíron, erősíteni tudtunk, mert volt hely a sapka alatt, és mert még lemondtunk néhány komoly draft cetliről is.
2017. 06. 08. 23:13
kisdef
Akkor átfogalmazom, velük voltunk a legkevésbé elégedettek. :)

Hogan és Mitchell bevált, de egyikük sem WR1 kaliber, de WR2-nek mindkét játékos jó, Mitchellnél pedig van még upside is.

Brady nagyon megérdemelt végre egy top elkapót Cooks személyében. Az pedig már tényleg luxus, hogy egy slot WR csereposztért is jó játékosok versenyeznek.
2017. 06. 09. 08:40
komzoz65
Persze igazad van, itt Moss óta nem játszott kiemelkedő elkapó, sőt megkockáztatom olyan mint ő most sem fog, bár én is nagyon sokat remélek Cookstól.

De eddig sem arról volt szó, hogy abban a tíz évben amikor nem jött össze a SB győzelem, akkor ne akartunk volna jó wr csapatot TB elé rakni. Csak az NFL éppen az esélyek kiegyensúlyozása végett kifejezetten nehezebb helyzetbe hozza a jól szereplő csapatokat és nem volt lehetőség sem drafton, sem a szabadügynök piacon ilyen kiválóságok leigazolására, most meg igen. És ez nem a csillagok a szerencsés együttállása, hanem egy nagyon is tudatos gazdálkodás eredménye, és persze kockázatvállalás is. Mert ez az év all in. Nem fogjuk tudni ezt a csapatot sem egyben tartani sokáig.
2017. 06. 09. 11:15
hopi46
Az all in egy tudatos hosszútávú gazdálkodás? Inkább hazárdírozás, nem?
2017. 06. 09. 11:39
cspeti98
Nem az all inra írta, hogy tudatos gazdálkodás, az tényleg hazárdírozás, a tudatos gazdálkodás miatt tudtunk most sokak szerint mindent feltenni egy lapra. Ezzel viszont nem értek egyet. Ez ugyanolyan offseason volt, mint a korábbiak, mindössze két különbséget érzek. Az egyik, hogy Falcons ellen 3 negyeden kiderült, hogy vannak komolyabb hiányosságai a csapatnak, mint például egy fizikális CB vagy a sebesség az offenseben, korábban nem voltak ennyire nagy lyukak. Erre volt reakció Gilmore és Cooks megszerzése. A másik pedig a szokatlanul magas cap spaceünk. Ezeket leszámítva tipikus Pats offseason volt és nem gondolnám, hogy all int mondtunk erre a szezonra. A csapat magja egyben maradhat, a perememberek cserélgetése meg mindig megy, én nem gondolom, hogy hosszútávon problémát okozhat az idei offseason.
2017. 06. 09. 14:49
komzoz65
Sok igazság van abban amit írsz, különösen cb vonatkozásban, de a két apró különbség az nagy különbség. Szerintem pont a TE és az RB helyzet volt elégtelen, ezt pont az elküldésekből és nem a hozzáadásokból lehet megtudni. Hozzáadni mindig lehet. Szerintem ha ez a mostani keret is bajnok lesz, bár így lenne, a következő két-három évben elküldések fognak dominálni nem a bővülés. Mert ez ilyen. És persze az all in sem örökre szól, de most egy darabig ez a Pats keret lesz (reméljük nem csak papíron) a legerősebb.
2017. 06. 09. 15:15
cspeti98
Félreértettelek az előbb, de ezzel kommenttel nagyjából egyet is értek. Ilyen erős keretünk nem hiszem, hogy lesz mostanában, gyakorlatilag a QB-t leszámítva bármelyik poszton van sérülés a következő ember szinte ugyanazt tudja. Egyébként engem az all in vitt félre, mert ez úgy hangzik, mintha beáldoznánk mindent az idei SB győzelemért, a hosszú távú célokkal nem is foglalkozva, ezért zavart az, amikor Revisék érkezése miatt minden szakértő win now módról beszélt, mert az se az volt. Idén tényleg többet kockáztattunk, de egy all in esetében azért a következő évek capjét elég szépen szétverik.
2017. 06. 08. 22:04
komzoz65
Mindenki csípi, ha olcsón jó játékost tud igazolni, (ezt a gazdasági vonalat, sajnos kitartóan félreérted, de legalább szembe szélbe is nyomod ezerrel, amit lassan tisztelettel figyelek) pedig azért nem ennyire bonyolult, na mindegy. És fogadok veled egy zacskó almába, hogy nem cuttoljuk Amendolát.

Ebben a bajnokságban ez a klubhűség nem nagyon játszik. Mindenki folyamatosan helyezkedik próbál előnyös szerződést kötni (van aki pénzre hajt, van aki sikerre, van aki mindkettőt figyelembe veszi ez még egy játékosnál is változhat idővel persze)). A csapatok is és a játékosok is s számukra előnyöset keresik. Ez a Patsnek nagyon jól megy, és ez a tartós sikerének egyik alapja. Ez nem tetszik neked, de akkor is ez a helyzet.
2017. 06. 09. 11:37
hopi46
Én a Pats sikereit nem a cap "bravúros" kezelésében látom, Ti többen igen, ezért kár győzködnünk egymást.
Mindenesetre érdekes lesz az előszezon "gyilkos" meccsein a két 31 éves vetélkedése a roster 5. WR helyéért. Aki nem sérül meg, azé. Ha mindkettő megsérül, nyer topin Lucien-je.
Kár, hogy Dola nem igazán érzi, hogy a vezetés se kiköpni, se lenyelni nem tudja.
Egyébként a 90 játékosból 2 szerződését/trade-jét (Dola, Butler) és 1 volt játékos (Blount) trade-jét kifogásoltam csak, ezt nem tartom soknak, ráadásul Ők jelentéktelen és könnyen pótolható fickók ráadásul jó sok pénzzel megtömték a cap space-t. :)
2017. 06. 09. 11:59
cspeti98
'I honestly never thought that my economics background would be of much help as a football coach, but with the new salary cap, I need a calculator to break down game films. The creativity of contracts and 'beating the cap' will have a lot to do with each team's success in the NFL in the next few years and I'm sure you'd be very good at it.'
Ezt még BB írta az egyik egyetemi tanárának a sapka bevezetésekor. Nem csak ettől sikeres a Patriots, de ettől dinasztia.
2017. 06. 09. 14:58
komzoz65
Szerintem a lentebbi Cspeti elemzés meg a hozzászólások elég jól megvilágítják, hogy Amendola nincs akkora veszélyben. Én Bolden mellett még Dion Lewist érzem veszélyben, sajnos. De majd meglátjuk, az egész csak köd szurkálás a részünkről, mindenki szurkol a neki szimpatikusnak. Szerencsére, szerencsénkre a döntést BB-nek kell meghozni.
2017. 06. 08. 12:07
hopi46
Mennyi az a "jutányos ár", mert még mindig nem szerepel a salary cap terhelésben, noha már vagy 3 hete aláírt?
2017. 06. 08. 12:51
kisdef
Andrew Hawkins' one-year deal with the Patriots is a minimum salary benefit pact, meaning his base salary will be $900,000, his bonus won't exceed $80,000, and his salary cap charge won't be more than $695,000.
2017. 06. 08. 13:46
hopi46
2017. 06. 08. 17:48
cspeti98
Gondolom nincs benne a top51-ben, így nem terheli a capet. Ez azért elég jutányos :D
2017. 06. 08. 20:36
hopi46
Az 51. 615 ezer dollárral terheli a cap-et, mintha Hawkins többet kapna.
2017. 06. 08. 21:18
cspeti98
Szerintem még a bónuszát nem kapta meg és így ő is ugyanannyit kap, mint az 51.
2017. 06. 09. 11:57
hopi46
Ez lehetséges, de valami miatt jelenleg nem szerepel a salary cap listán sehol. Minden játékos ott van (az 51-en túliak is, sőt már Likely is), de Hawkins mintha nem is lenne.
https://overthecap.com/salary-cap/new-england-patriots/
2017. 06. 08. 07:14
Igen, állítólag a PS-ben lehet helye, talán mentesítheti kicsit Slatert, aki a szezon végét már mindig sérülten húzza le.
2017. 06. 09. 12:19
Foherty
Hawkins mehet meg a PS-be? 7. eve van mar a ligaban...
2017. 06. 07. 19:46
max350
Danna! Jók ezek az időpontok itt balra? Mert szerintem nem! Az előszezon utolsó 3 meccse és a Jets elleni utolsó meccs időpontja nem stimmel! Szerintem!
2017. 06. 08. 07:17
javítottam, köszi!
2017. 06. 08. 17:47
cspeti98
Szerintem Hawkins 3 emberre lehet veszélyes: Slaterre, neki nem hiszem, hogy nagyon izgulnia kell, de azért van olyan forgatókönyv, amiben kiszorítja; Dolára, neki már egy fokkal több félnivalója van, de amíg élvezi Brady bizalmát, addig nem hiszem, hogy komoly veszélyben van és Boldenre, akinek igencsak kaparnia kell a roster helyért, már csak azért is, mert a többi ST alapemberre szükség van az offenseben vagy a defenseben sérülés esetén, míg Bolden nagyon a depth chart alján van a futóknál.
2017. 06. 09. 12:06
Foherty
Ehhez csak annyit, hogy Dola uj szerzodese szerint a teljes fizetese garantalt, tehat gyakorlatilag semmi cap space-t nem lehet nyerni a kivagasaval (csak egy helyet a rosteren). Es nagyjabol ugyanez igaz Mitchell-re, Hogan-re es Cooks-ra is. Edelman eseteben lehetett volna cap space-t fogni, de hat az alapbol szentsegtores, meg most mar uj szerzodese is van, ugye :)
Ezek alapjan szerintem marad Slater: nyilvan WR-kent kepes nala jobb teljesitmenyre, kerdes gunnerkent mit tud. Bolden erdekes felvetes... nem nagyon ertek a special team-hez (sem), de valamiert ugy gondoltam, hogy neki ott mas a szerepe.
2017. 06. 09. 12:29
cspeti98
Ha WR-ként tekintünk Slaterre, akkor Hawkins ott tényleg tud jobb teljesítményt nyújtani, de BB mondja erre azt, hogy nem a legjobb, hanem a megfelelő 53-nak kell a keretbe kerülnie. Slatert kapitányként, vezérként és a liga egyik legjobb gunnereként nem fogjuk cutolni.
Hozzászólás a(z) Minicamp - 1. nap bejegyzéshez