Menetrend

Minicamp 2018. - 1. nap

2018. 06. 06. 01:19
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A Patriots kedden megkezdte a háromnapos mini edzőtáborát ezúttal már Tom Bradyvel és Rob Gronkowskival. Nézzük mik történtek az első nap.

5 játékos nem volt jelen a mai edzésen: WR Malcolm Mitchell, RB Brandon Bolden, TE Jacob Hollister, OG Joe Thuney, FS David Jones. 

5 olyan játékos volt, aki az előző, sajtó számára nyilvános edzés óta visszatért az edzőpályára: QB Tom Brady, TE Rob Gronkowski, WR Cody Hollister, CB Cyrus Jones, SS Nate Ebner.

8 játékos volt, aki limitáltan vett részt az edzésen: WR Cody Hollister, WR Braxton Berrios, OT Marcus Cannon, DT Malcom Brown, CB Cyrus Jones, CB Jonathan Jones, CB Keion Crossen, SS Nate Ebner.

Aki ma megsérült: Az elkapó Kenny Britt meghúzta a combhajlítóját, de nem tűnt súlyosnak, pár nap pihenés és rendben lehet.

Támadók:

- Brady a 11-a-11 elleni játékban 13 passzából 11-et juttatott célba, Brian Hoyer ugyanezeket a számokat hozta, míg Danny Etling 5 passzából 3 volt sikeres.
A 7-a-7 elleni játéknál Brady 5 passzából 4 volt sikeres, míg Hoyer 4-ből 4-szer eltalálta a célpontját.

- Ma először edzett Brady együtt a csapattársaival, de egyáltalán nem volt kérdés, hogy ő a csapat elsőszámú irányítója. Egy szép hosszú passz az elkapó Kenny Britt felé volt a nap fénypontja. Ugyancsak megtalálta párszor Jordan Matthewst is. Az edzés után külön 15 percig dolgozott Julian Edelmannal és Dwayne Allennel.

- Julian Edelman ma először végzett teljesértékű edzésmunkát.

- Rob Gronkowski is jó munkát végzett ma. Elkapott Brian Hoyertől egy 55 yardos TD passzt, míg Jordan Richards és Damarius Travis sem tudta együttes erővel megállítani

- Egy ponton a Patriots a következő támadófal-felállást használta: Trent Brown - Isaiah Wynn - David Andrews - Shaq Mason - LaAdrian Waddle.

- A TE Will Tye, Sony Michel, James White és Mike Gillislee is ejtett el ma labdákat

- Egy rossz kezdés miatt az egész támadóegységnek (beleértve Josh McDanielst is) büntetőkört kellett futnia.

Védelem:

- Ahogyan múlt héten, most is J.C. Jackson volt a kezdő CB Stephon Gilmore túloldalán.

- Jordan Richards kétszer is pórul járt Gronkowskival szemben hosszú labdák esetében.

- Adrian Clayborn jól olvasta a játékot és megakadályozta Chris Hogan egyik elkapását.

- Dont'a Hightower, Derek Rivers és Harvey Langi - mindannyian sérülésből térnek vissza - részt vettek a teljes edzésen.

Speciális csapategység:

Cordarrelle Patterson, Riley McCarron és Jomal Wiltz voltak a kickoff-ok visszahordói.

Észrevételek

- Az Iowa egyetem edzői, köztük a korábbi Patriots segédedző, Brian Ferentz is részt vettek a mai edzésen.

- Deatrich Wise, Jason King, Cody Hollister és az újoncok, Braxton Berrios és Danny Etling voltak az utolsók, akik elhagyták az edzőpályát extra munkák után.

A Patriots holnap visszatér az edzőpályára, hogy teljesítse a második napot a háromnapos mini edzőtáborból.

Forrás: Patspulpit

Hozzászólások

2018. 06. 06. 07:51
Tomk@
De jó olvasni, hogy Langi is ott van.
2018. 06. 06. 09:42
Bandi
Szerintem ez lesz az alap az o falnal. Cannonnal rtben.
2018. 06. 06. 10:24
cspeti98
Amíg Thuney nem egészséges, addig biztosan, utána szerintem Wynnt kipróbáljuk LT-ben. Mondjuk én jelenleg a Brown-Wynn-Andrews-Mason-Cannon OL híve vagyok.
2018. 06. 06. 09:48
hopi46
Kérdezem Én, ki nem jár pórul, ha Gronkot egyedül kell levédekezni? :) Garantált mismatch! Sőt, két backup S-vel is az.
Mitchell hiányzása változatlanul "érthetetlen" ill. számomra "szomorú".
Na, de van még idő augusztusig!
2018. 06. 06. 10:20
Tomk@
Mitchell nekem is nagyon hiányzik, de ahogy Paul43 egy régebbi podcastben mondta, hogy az az érzése Mitchell már nem fog játszani. :( Remélem nem lesz igaza.

JMC ezek szerint edzett már? Örülnék neki, ha megragadna. :)
2018. 06. 06. 10:25
cspeti98
Én inkább azt kérdezném, hogy Richards ki ellen nem jár pórul? :D
2018. 06. 06. 12:11
Lac78
Nekem is ez volt az első gondolatom :-)
Pontos labda esetén 2 lehetőség van az elkapás "megakadályozására":
- Gronk hibázik az elkapásnál
- a védő szabálytalankodik
2018. 06. 06. 10:07
InfiniteLoop
9 órája kint van a cikk és még sehol egy "Dwayne Allen cut"?! A nyári uborkaszezon lehet az oka ...
2018. 06. 06. 12:15
Lac78
Jelenleg a Roberts cut a trendi :-)

Azért halkan megjegyezném ezekhez a heves cut követelésekhez, hogy pl. Cannon kivágásának a követelését is meddig olvastuk, aztán kiderült (itt is), hogy az élet nem olyan fekete-fehér mint sokan gondolják.
2018. 06. 06. 13:00
hopi46
Roberts, Richards, Allen versenyeznek a "cut-királyságért". Csak még azt nem tudjuk, hogy a "vélt" helyetteseik mit tudnak, mert "élesben" még nem láttunk Tőlük semmit. (Pedig Én már láttam olyat, hogy a "rossznál" lehet rosszabb is.) A "hülye" BB meg csak tartja Őket, igaz gombokért... Ejnye! :)
2018. 06. 06. 14:24
cspeti98
Allent ne tegyük már egy kategóriába a Roberts-Richards duóval, ő bőven használható játékos.
2018. 06. 06. 15:04
Lac78
Hát anno Cannonnal kapcsolatban szinte "gyűlölet hadjárat" zajlott ÉVEKIG!!, aztán jött a csoda, és kiderült hogy ő is bőven használható játékos.

Jót derülnék, ha az edzőknek sikerülne a végén jó játékost faragniuk pl. Robertsből. A fizikai képességei sztem rendben vannak, agilis. A szellemi képességeit nem tudjuk értékelni, azt csak azok, akik vele dolgoznak minden nap.
Egészen más dolog egy ember képességei és megint más, hogy mit tudnak kihozni belőle. Ha valahol, hát a Pats csapatában ezt már meg lehetett tanulni.
BB szerintem mindig is elsősorban értelmi képességek alapján próbált válogatni. A fizikai képességeket lehet munkával fejleszteni, de ha a "szuperatléta" feje üres, ott örökké megmaradnak a korlátok.
Brady fizikuma sem volt a draftolásakor éppen "első körös" :-), aztán csak sikerült "kigyúrni". Azért ha visszagondolok, hogy mit kapott a sok év alatt - brutál szerelések, kicsi a rakás alja stb. - hát le a kalappal.
Azt hiszem én az ominózus Urlacher játéknál lettem Brady fan :-)
2018. 06. 06. 15:33
cspeti98
A Cannon gyűlölet hadjáratot nekem nem kell bemutatni, én azok között voltam akik megvédték és azt mondták, hogy majd ha Scar alatt is gyenge lesz, akkor cutoljuk. :)

Roberts és Richards más tészta. Roberts és az atletikusság nem fér meg egy mondatban, ő 3. downoknál használhatatlan, annyira lassú. A fő probléma viszont az, hogy fejben sem az igazi, nem emlékszem olyanra, hogy észrevette volna a play actiont, kinéz magának egy lyukat és azon keresztülmegy akármi történik. Ha ebben fejlődik, akkor nekem nincs bajom az ő keretbe kerülésével.

Ha azt mondtam, hogy Roberts nem atletikus akkor ez hatványozottan igaz Richardsra, neki olyan korlátai vannak amik miatt nagyon limitáltan lehet őt használni, ehhez tegyük oda a szerelési kisérleteit és az azoknál választott szögeket és kaptunk egy teljesen használhatatlan játékost. Ez pedig akkor is igaz ha a futball IQ-ja tényleg olyan magas mint amennyire a draftolásakor áradoztak róla (ezzel kapcsolatban is vannak kétségeim).
2018. 06. 06. 18:32
hopi46
Sem Roberts, sem Richards nem álmaim játékosai, de...
- Roberts a legfiatalabb LB-ünk volt és persze, hogy nem tudta HT-t pótolni, noha ha hiszed, ha nem, gyorsabb nála! :) A play action-ok "benyelését" "ráfogni" elég elfogult vélemény.
Richards az elmúlt szezonban főleg a ST-ben játszott (~70%) és csak néha "ugrott be" pl.Chung helyére és főleg garbage-time-ban. Én nem figyeltem annyira a ST beli játékát, hogy ilyen kategórikus kijelentést tegyek róla. :)
Azért csak van annak oka, hogy a végén draftoltunk LB-t és S-t meg egyáltalán nem.
A "zseniális" Brandon King-ről meg csend van. :)
2018. 06. 06. 19:16
cspeti98
Roberts az átlag alatti futás elleni védekezés (60 körüli PFF értékelés) mellé hozott egy katasztrofális passz ellenit (40 körüli értékelés), a nem tudta pótolni enyhe kifejezés. Egyébként lehet gyorsabb nála, csak amíg HT elit (de minimum elit közeli) coverageban, addig Roberts a liga legrosszabbjai között van. Akkor is elfogult vélemény a play actionök benyelése ha a szezon minden meccséről tudok példát hozni arra, hogy azt se tudta merre van? Ami így hirtelenl beugrik, hogy a Tampa ellen ment el a világ végére egy Evans elkapásnál és az első Jets ellni meccsen Sefarian-Jenkins a TD-jét szintén egy ilyen eset után szerezte.

Richardsnak volt külön szerepe, akkor játszott a védelemben, amikor big nickel felállásban voltunk. Kareem Hunt belőle (meg Marshból) csinált bohócot az első héten, miatta jutott el a Steelers a RZ-ig a Harmon pick előtt és láttuk mit csinált az Eagles ellen.

A draftnak van oka, Richards nem elsősorban S-t játszik, hanem big nickelt, erre Dawson alkalmasnak tűnik. Nem véletlenül nem Olivert hoztuk aki papíron jobb játékos, de csak szélen használható, Dawson viszont a kezdő slot CB pozíció mellett átveheti Richards szerepét is.

King ST játékos, a hozzáértők szerint abból is a jobb fajta, ebbe nem keverném bele.
2018. 06. 06. 20:03
hopi46
Hát akkor repüljenek! :)
Így megoldódik minden play action "benyelés", még az elitnek mondható Evans-szerűek elleni is és a Hunt-féle Pro Bowl-erek is tehetetlenek lesznek.
2 ember nyakába varrni a tavalyi védelmi szerencsétlenkedéseinket elég "egyszínű" szemlélet és a bárki jobb mint Ők...hát majd meglátjuk. Én a témát elengedtem. :)
2018. 06. 06. 20:32
cspeti98
Azzal nem lenne gond, hogy Evans megveri, azzal már inkább, hogy esélye se volt megcsinálni a játékot, mert 20 yardnyira volt attól aterülettől, amit elvileg neki kellett volna védeni. Richardsnál se az a baj, hogy Hunt párszor meg tudta verni, mert valóban jó játékos, a probléma az, hogy amint Richardsnak kellett védekeznie rajta/kellett megcsinálnia egy szerelést, akkor azonnal jött a nagy játék.

Nem akarom csak az ő nyakukba varrni, mert nem lenne jogos, de ez a két játékos bőven lefelé lógott ki. Ha nem is bárki jobb, de ha Bentley és Dawson vagy mondjuk a tavalyi UDFA Travis csak ugyanezt képes megcsinálni (valljuk be nincs magasan a léc), akkor is inkább jöjjenek ők, hátha fejlődőképesek és 2-3 év múlva nem ugyanazokat a hibákat követik el, mint amiket az újonc szezonjukban.
2018. 06. 06. 20:07
dravait
Háháááá, Roberts az én agylövésem!! :)

Nekem továbbra is az a véleményem róla, hogy a szertáros is többet használt volna, ha beáll helyette.
Meg kell nézni, milyen játék közbeni "eredményei" voltak:
- Áll egyhelyben, mert nem fogta fel, hogy az ellenfél mit fog játszani
- Észreveszi, de későn, párat lép a labda felé, aztán megáll
- Észreveszi, de nem ér oda, már rég kész a szerelés, mire ő is ráveti magát a rakásra, halál feleslegesen
- És a legijesztőbb: többször úgy ért oda az ellenfélhez, hogy csak picit későn viszont eszetlen lendülettel és milliméterekkel kerülte el, hogy a saját (PATS!!!!!) játékosát a kozmoszba elüsse az időbeni, eredményes szereléstől.

Szóval igazad lehet, hogy gyorsabb síkfutásban Hightowernél, de agyban és szemben mérhetetlenül lassú - egyszerűen nem látja a játékokat, mire felfogja, már mindennek vége.

NAGYON-NAGYOT kellene fejlődnie, hogy egyáltalán elfogadható szintre hozza magát - persze láttunk már ilyet, pont Hightower, meg Cannon, meg Gostkowski, de nála nem érzem a potenciált.

Viszont őszintén és nyilvánosan meg fogom követni, ha ezt mégis meglépi, és beáll a PATS CSODÁI sorába. :) :) :)
2018. 06. 06. 18:47
hopi46
...mint Tackle. Így pontos. :)
2018. 06. 06. 14:56
topin
Kizártnak tartok egy Allen cutot..túl fontos láncszem ahhoz,
2018. 06. 06. 10:50
kitalaltnev
Köszi a durva hajnali beszámolót, Danna! Közhely: de tényleg jó olvasni, a mostani edzésnap teli volt jó hírekkel (gondolok elsősorban többek visszatérésére pl.). S végre JMD is kapott büntetést. :))
2018. 06. 06. 13:31
Increay
mondjuk azt megnéztem volna, amikor Bill elküldi a büntikörre... :D
2018. 06. 06. 21:08
hopi46
Hozzászólás a(z) Minicamp 2018. - 1. nap bejegyzéshez