Menetrend

Mock Draft - Szabadügynök piac nyitás előtt

2018. 03. 12. 23:33
Szerző: Spigo
Szerda este nyit a szabadügynök piac és még mielőtt elszabadul a pokol Paul43, Increay és én összehoztunk egy-egy mock draftot a Patriotsnak. 


Paul43

1/31 – Kolton Miller (OT, UCLA)

Sokat gondolkoztam milyen posztra kellene elsőnek húzni, aztán a végén az OT-nál kötöttem ki. Ugye jelenleg 4 OT-nk közül 3 is FA lesz (Solder, Waddle, Fleming). Bár Solder soha nem volt jobb, mint a liga 21. OT-je (tavaly a 43. helyen rangsorolták), mégis ő az idei FA piac top tackle-je.

Nincs utódja jelenleg a keretben. Garcia talán, de őt betegsége miatt nem láttuk még élesben játszani. Fleming és Waddle közül az egyik marad szerintem, de ők nem kezdő szintűek jelenleg.

Miller a Combine-on robbant be 310 fontos súlya ellenére 4,95 alatt futotta a 40 yardot, impozáns 7,34 alatt a 3-cone drillt (ugye ez BB nagy kedvence), 31 inches vertical jumpot és 10 láb 1 inches broad jumpot (ami amúgy OL Combine rekord) produkált. Ezek a számok egyébként (a 40 yard kivételével) leginkább LB számok. Nagy és mozgékony, de technikailag van mit csiszolni rajta. Ha Solderrel sikerülne egy 1-2 éves szerződést kötni, akkor Garciával együtt lenne idejük tanulni és hosszú évekre meglehetne a Pats következő OT tandeme.


2/43 – Leighton Vander Esch (LB, Boise State)

Magyarosan mondva ezen a helyen Esch egy no brainer. Sokan one year wondernek tartják, hiszen tavaly tette le csak a névjegyét a pályán, amikor is a Mountain West csoport Év Védekező Játékosa lett. 141 tackle, 8,5 ebből yard veszteséget ért az ellenfélnek, 4 sack, 4 passzelütés és 4 forced fumble kerülhetett a neve mellé. Nagyon szép mutatók. Mindemellett pedig a csapat kapitánya is volt 2017-ben. Nevét sokan a most már Hall of Fame Brian Urlacherrel említik együtt, hiszen Esch nem a manapság divatba jövő undersized LB-k közé való a maga 6’4-es magasságával és 256 fontos súlyával, hanem a régi MLB-khez hasonlít. 4,65-ös 40 yardja nem rossz, viszont 6,88-as 3-cone-ja már kiváló. Robosztus, atletikus, képes oldalvonaltól oldalvonalig játszani. Kiváló párja lehet Hightowernek vagy van Noy-nak 2 LB-s felállásokban vagy épp ILB poszton is jól muzsikálhat az előbb említett két úriemberrel az OLB posztokon.

 
2/63 – Mike Gesicki (TE, Penn State)

Tudom, van nekünk Gronkunk és akkor meg minek. Különben sem tud blokkolni annyira, akkor pláne minek. Gondoljunk bele a következőbe: van egy Gronkunk aki kap maga mellé egy hiperatletikus párt. Gesicki a Penn State kiválósága, 6’5 magas, 247 font. 4,54-es 40 yardja és 6,76-os 3-cone ideje (ami még cornereknek sem sikerül sokszor) kifejezetten bámulatos. Jó kezei vannak, korábbi röpis múltja miatt remek a súlypontemelkedése. Mivel Bennett elment, Gronk meg viccelődik itt néha a visszavonulással, Allen meg nem egy elkapózseni (vagy csak nem kap elég lehetőséget) és drága is, így simán jöhet a jövő TE-je a csapathoz. Én nagyon megnézném mit kezdenének a 2G-vel (Gronk, Gesicki) az ellenfél védő koordinátorai.

 

3/95 – Luke Falk (QB, Washington State)

QB egy muszáj kategória nekem az idei évben (ezért nem fog BB húzni). Lauletta és Falk a két kedvencem, közülük is inkább Falkra tenném a voksom. Igazi jó kis pocket irányítónak mondják, akinek van erő a karjában és emellett pontosan is tud dobni. Mi kellhet még?  Ideálja Brady, őt tanulmányozta az elmúlt években (igaz ugyanezt állította a Combine interjúkon a friss QB-k 80%-a) és elmondta, hogy nagyon örülne, ha mellette tanulhatna a következő években. A Combine-on jó teljesítményt nyújtott, érkezése kifejezett boldogsággal töltene el.

 
4/136 – Holton Hill (CB, Texas)

Jobban belegondolva a CB posztot nem tartom olyan veszettül fontosnak, hogy az első 2-3 körben ide kelljen húzni bárkit is. Jelenleg a Gilmore - Rowe páros tud kívül és a Jones páros (Jonathan és Cyrus) belül védekezni, ami annyira azért nem rossz. Rowe-nak azonban a következő szezon után lejár a szerződése és Hill őt simán tudná pótolni egy év tanulás után. A 6’3 magas legény a Texas Egyetemről egész jó 40 yardot (4,49) és 3-cone-t (6,83) produkált. Sőt ennél a magasságnál kifejezetten jó számok. Nem menekül a futások elől, képes a széleken is tartani az elkapóit. Jó man to man corner, ami Gilmore mellett ideális lehet. Magatartásbeli gondok voltak vele, de BB olyan, mint egy átnevelőtábor, nem gáz.

 
5/159 – Trey Quinn (WR, SMU)

WR? Hát hülye vagyok én? Nem. Amendola nem biztos, hogy visszatér. Edelman legyen bármilyen fitt már most, azért csak egy ACL szakadásból tér vissza. Mitchellt nem láttuk játszani az egész 2017-es szezonban. Így marad Hogan, Cooks kívül és Britt valahol. Dorsettel nem annyira számolok, szerintem ő amúgy is lapátra kerül. Ezek mellett Edelman 32 éves, sok éve nincs hátra. A legtöbb elemző a Combine-on Quinnt tökéletes Belichick elkapónak mondta. 4,55-ös 40 yardja nem a legjobb, de slotba inkább fürge kell legyél, mint gyors (ami 6,91-es 3-cone eredménnyel talán ott is van). Terhelhető, jól tartja a labdákat és nem fél bemenni a tömegbe sem (ismerős ugye? Mintha csak a Pats slot elkapókról beszélnék).

 
6/205 – Troy Apke (S, Penn State)

Apkét lehet még UDFA-ként is meg lehetne szerezni, de BB-től kitelik, hogy már a 3. körben behúzza a Penn State safety-jét, ha megtetszik neki. Én diszkréten a 6. körig kivártam vele. Nem vagyok egy bőrszín mániás, de fehér safety-t ritkán látni ilyen Combine számokkal: 4,34-es 40 yard és 6,56-os 3-cone!!!!!!!!! Tehát atletikus azt már tudjuk. Akadnak azért gondok vele. Csak 2017-ben lett kezdő, így tapasztalata nem verdesi az eget. Emellett nem elég konzisztens. Sebaj. Chung, Dmac és Harmon jövőre tuti együtt vannak még, lesz ideje tanulni, plusz egy 6. köröstől nem azt várják el, hogy azonnal kezdő legyen (Bradynek is kellett egy év). Megéri a kockázatot hátha beválik, ha más nem akkor special team tagként.


Increay

1/31 - EDGE Marcus Davenport - UTSA
 

Meglepődtem, hogy Davenport lecsúszott hozzánk, nem is haboztam a kiválasztásával. Bár kisebb egyetemről érkezik (Texas-San Antonio), de rendkívül impresszív számokat hozott. Költöznie eddig nagyon messzire még nem kellett, San Antonioban született, remélem az első ilyen állomása Massachusetts lesz. Vele megoldódhatna a pass rush, hatalmas segítség lenne a fal szélén a fiatal védőjátékos. A tavalyi szezonban sokszor lehetett látni, hogy a futásoknál nem tudták tartani a fal szélét a pass rusherek, Davenporttal nem lesz ilyen gond. Egy jó edzői gárdával a csillagos ég a határ számára.

 
2/43 - CB Isaiah Oliver - Colorado

Talibról és Shermanről is lecsúszott a Patriots, Butler minden bizonnyal távozik, így pedig eléggé foghíjas a CB-szekció. Oliver egy remek méretekkel megáldott corner, labdaérzéke sem elhanyagolható. Sebességből nem igazán tudják majd megverni, inkább az irányváltásoknál, visszalépéseknél lehetnek gondjai. Igazi lockdown-cornerré válhat, bár első évében fokozatosan kell majd vele bánni. Remek választás lenne ezen a helyen véleményem szerint.

 
2/63 - LB Leighton Vander Esch - Boise State

Minden évben van néhány olyan újonc a drafton, akik mellett nem tudok elmenni szó nélkül, Vander Esch is ilyen. Alapvetően nem néz ki rosszul a Patriots LB-sora, de sajnos Hightower sérülékenysége eléggé torzítja a képet. Ha a második kör végén elérhető lesz, én nem sokat gondolkodnék a kiválasztásán, bár meglepett, hogy idáig csúszott. A Hightower, Van Noy, Flowers, Vander Esch négyes eléggé jól nézne ki, melléjük jöhetnének a kiegészítő játékosok (Langi, McClellin?).

 
3/95 - QB Kyle Lauletta - Richmond

Sok Patriots-szurkolónak õ a kedvenc QB prospectje idén. A harmadik kör végén talán picit reach-nek tűnhet, de õ volt az utolsó olyan QB, akit még kiválasztottam volna, így nem hagytam tovább "csúszni". Igazi vezéregyéniség a srác, mind a dobása, mind a lábmunkája rendben van. Amitől féltik őt a szakik, az a karereje, legtöbb INT-je is ebből születik. Brady mögött lesz esélye tanulni, Jimmy G-ben sem láttak feltétlen sok mindent kiválasztásakor, ahhoz képest a 49ers keményen megfizette.

 
4/136 - RB John Kelly - Tennessee

Azzal számolok, hogy Lewis távozik, így pedig kell egy futó, hiszen egy sérülésre van a csapat attól, hogy egy emberre háruljon a futóposzt megoldása. Kellyből nem lesz szupersztár, de a megbízható futó szerepét tökéletesen meg tudja oldani, a Patriotsnál úgy sem egy emberre hárul a feladat. Kellynek volt egy egymeccses eltiltása marihuána-birtoklás miatt, ez negatív pont lehet Belichicknél, de én most bizalmat szavaztam neki.

 
5/159 - TE Durham Smythe - Notre Dame

Bennett távozott, Allen is könnyen csapat nélkül találhatja magát, Gronkowskiról pedig le kell venni a terhet, ez nem kérdés. Smythe megoldja a blokkoló feladatokat is, sőt leginkább az NFL-ben is ilyen szerep hárulhat majd rá. A hátsó körökben már szinte lehetetlen megjósolni kit választ egy csapat, itt már nincsenek olyan impact játékosok, akik azonnali javulást hoznának egy csapatnak, inkább hosszú távú projektként számolnak velük a GM-ek, én is így tekintek Smythe-re.

 
6/205 - WR Jake Wieneke - South Dakota State

Az előzőekben leírtak alapján választottam utoljára. Wieneke egy igazi óriás, 6'4"-es magasságával TE-nek is elférne. A red zoneban rendkívül hasznos lehet, de a sebesség is meg van benne. Bár kisebb egyetemről érkezik, a TCU ellen remek számokat hozott. Bár WR poszton telített a Patriots, egy év gyakorlócsapatban eltöltött idő után (vagy akár hamarabb is) én látok benne potenciált.


Spigo

1/31 CB – Jaire Alexander, Louisville

Jelenleg nem tűnik olyan nagy szükségnek, hogy corenrbacket ilyen korán válasszon a csapat, de Butler távozásával nem marad olyan CB a csapatban, aki Gilmore vagy Rowe sérülése esetén, a pálya szélén tudna játszani. Sőt, szerintem Rowe is jobb slotban, mint kint, de ez inkább attól függ, hogy melyik elkapó ellen játszik. Azt gondolom, szükség van egy fürgébb, alacsonyabb, Butler szerű cornerbackre, hogy kedvezően jöjjön ki a secondary a különböző párharcokból.

Alexandert egészen a Combine-ig inkább második körre taksálták, de kiválóan teljesített a felmérőn, így már az első kör is simán szóba jöhet. 5’11” magas és 192 fontot nyom, de nagyon agresszív és fizikális az elkapókkal szemben. 2017-ben sérülések hátráltatták, hogy biztos első körös legyen. Red-zone védekezésén kell fejlesztenie, hogy hosszabb távon akár első számú corner is lehessen.

2/43 LB/DE – Lorenzo Carter, Georgia

Egy újabb olyan játékos, aki hátrébb volt sorolva, de Combine teljesítménye helyzetbe hozta. 5 csillagos tehetségként került a Georgia egyetemre és az egyik legnagyobb tehetségnek tartották akkor. Egyetemi évei alatt nem mindig tudta azt a teljesítményt hozni, amit elvártak tőle, de egyrészt folyamatosan változtatták, hogy hol játsszon, másrészt tipikusan az a játékos, kinek tehetsége jobban kamatoztatható majd az NFL-ben, mint az egyetemi bajnokságban. 6’6” magas és 250 font, mégis 4,5 mp alatt futotta a 40 yardot és a legjobbak között volt a súlypont emelkedése és a távolugrása is. Külső linebacker a leginkább neki illő poszt, ahol kamatoztathatja sebességét, és ha kell, passz szituációkban támadhatja az irányítót. Testalkata miatt akár defensive end pozícióból is megteheti mindezt.

2/63 TE – Dallas Goedert, South Dakota State

Szerintem a legkomplettebb tight end idén. Kis egyetemről jön és a gyengébb ellenfelek ellen dominált az elmúlt két évben. 164 elkapást, több mint 2400 yardot és 18 touchdownt hozott össze. Blokkolni is tisztességesen tud, de azt még nyílván bizonyítania kell majd, hogy ezt a legmagasabb szinten is hozni tudja. Rob Gronkowski szerintem visszatér idén és még jövőre is szerződése van a csapattal, de sosem árt egy tehetséges fiatal csere, aki idővel akár át is veheti a helyét, ha kell. Legrosszabb esetben lesz újra két jól használható tight endje a csapatnak.


3/95 OT – Geron Christian, Louisville

Egyre élesedik a verseny Solder iránt és remélhetőleg maradni fog. Ez az idei szabadügynök piac fő feladata Belichickéknek, hogy megtartsák Brady bal oldali támadó tackle-jét. Ha ez mégsem sikerülne, akkor szinte biztos, hogy az első két körben kell majd választani valakit. A tavaly harmadik körben választott Garcia jövője, súlyos betegsége miatt bizonytalan (bár bíztató hírek jönnnek), ráadásul Waddle és Fleming is szabadügynök.

Christian három éven át volt kezdő, hol a fal jobb, hol a bal oldalán. Tökéletes tesfelépítéssel és fürge lábakkal rendelkezik, de erősödnie kell minden téren. Legrosszabb esetben egy swing tackle lesz belőle, de akár kezdő bal oldali tackle-lé is válhat, ha megfelelő kezek alá kerül.

4/136  S – Godwin Igwebuike, Northwestern

Kiváló adottságokkal rendelkező, inkább strong safety játékos, aki az egyik legjobb 3-cone-t futotta. Már pedig tudjuk, hogy azt mennyire szereti Bill mester. Intelligens és gyors játékos, ezért fura kicsit, hogy fejlődnie inkább passz ellen kell, hiszen a szerelésekkel nincs gond. Patrick Chung személyében megvagyunk ezen a poszton, de ő is már 30 felett van és Jordan Richardsot is le lehet cserélni egy minőségibb játékossal.

5/159 QB – Logan Woodside, Toledo

Mindenhol leírták, ő mégis felküzdötte magát a draftolható irányítók közé. Kicsit alacsonyabb az ideálistól 6’2” (Garoppolo is ilyen magas), de pontos dobó. Adjusztált passzhatékonysága (itt kiveszik a LOS mögötti passzokat) 65%-os és az elmúlt 2 évben 73 touchdown passzt dobott. Sokan testalkata miatt (csak 205 font) leírják őt, de nagyon jó versenyző típus és pontos. Ezekre építve kell majd bizonyítania a legjobbak között.

6/205 RB Justin Jackson, Northwestern

Dion Lewis és akár Rex Burkhead is távozhat a csapattól. Lehet, hogy a szabadügynök piacról hoz valakit a csapat, de ha hátsó körös futó mellett döntene, Jackson jó választás lenne. Nagyon sokat futott egyetemi évei során, ezért kérdéses, hogy mennyit bírnak még a lábai. Ebben is és futóstílusában is hasonlít Dion Lewisra. Elkapásokban kell még fejlődnie, de fürgesége és robbanékonysága miatt képes lenne rá, hogy a passzjátékba is bevonják.

Hozzászólások

2018. 03. 13. 00:42
Cuchulain82
kösz srácok, megkérdezhetem hol csináltátok a draftokat?
2018. 03. 13. 06:16
Ez sajat, de a fanspeak.com/ontheclock oldalon barki jatszhat ilyennel
2018. 03. 13. 08:24
Cuchulain82
igen, ismerem az oldalt csak nem voltam biztos benne hogy ti is ott csináltátok
még annyit kérdeznék hogy melyik big board és need alapján? mert vannak elég érdekesek is: nálam volt olyan amiben 5 Qb-t húztak ki a Top 20-ban /köztük Laulettat is/ úgy hogy J. Allen lecsúszott a második körig
2018. 03. 13. 08:54
Azt hiszem Incraey a Fanspeak boardot csinálta. Én Matt Millerét vettem alapul, de nem ott csináltam végül, hanem simán papíron. Azt hiszem Paul is így tett
2018. 03. 13. 01:00
LAX
Paul43 nagyon tetszik a mock draftod. Nagyon remelem hogy igy lesz! Like
2018. 03. 13. 07:43
kitalaltnev
Köszi szépen urak! Csemege a szakmai elmélkedésetek.
Ha kívánni lehetne: Gesicki, Falk és Wieneke, meg még sokan mások persze...
2018. 03. 13. 07:54
nikos1976
Aggasztó ez a nagy csend Solder és Dola körül.
2018. 03. 13. 11:40
kitalaltnev
Solder texasi ajánlatát kellene tartani nyilván. Kívánom a kisfia mielőbbi gyógyulása mellett, h. ez is sikerüljön.
2018. 03. 13. 08:28
vanília_villám
Increay hol kell aláírni? :D Ha tenyleg ilyen csuszasok lesznek (Davenport, Vander Esch), az nagyon jól nézni ki nekünk. Egyik legjobb mock amit láttam Pats-hez :)
2018. 03. 13. 08:57
Increay
Akárhol:D én már annak is örülnék, ha valamelyikőjüket ezen a helyen tudnánk elvinni :D
2018. 03. 13. 09:13
DM
Sziasztok :D noh elhelyezkedtem kényelmesen az állítólagos GM bőrfotelben,és ez lett belőle,tudom sokan kérdőre vonják majd azokat a játékosokat akiket én választottam,de nah :D Paul én akkor is hiszek a 2 QB draftban :D :D

Round 1 Pick 31: Key, Arden, DE/OLB, LSU (B)
Round 2 Pick 11: Averett, Anthony, CB, Alabama (B)
Round 2 Pick 31: Rankin, Martinas, OT, Mississippi State (A)
Round 3 Pick 31: Lauletta, Kyle, QB, Richmond (A+)
Round 4 Pick 36: Falk, Luke, QB, Washington State (A-)
Round 5 Pick 13: Ballage, Kalen, RB, Arizona State (A)
Round 6 Pick 40 (HOU): Apke, Troy, SS, Penn State (A+)
Round 7 Pick 4 (HOU): Harrison, Desmond, OT, West Georgia (A+)
Round 7 Pick 30 (SEA): ValdesScantling, Marquez, WR, South Florida (A+
2018. 03. 13. 09:19
Én semmilyen mock programot nem használtam. Azok játékra jók, de sokszor olyan baromságok jönnek ki, hogy a hajamat (azt a keveset) tépem.
Belegondoltam kik lehetnek esetleg még a piacon amikor a Pats húz. Az utóbbi időben néztem/olvastam sok elemzést, kb megvan, hogy az elemzők kit hova várnak jelenleg. Aztán ez úgyis változhat, plusz soha nem látunk bele a csapatok listájába :)

Pl Incraey-nél Esch a második végén és Davenport az első végén még elérhetőek voltak. Meglepetés lenne mindkettő. De tény ha mindkét legény nálunk kötne ki akkor nagyon happy lennék. Senior Bowl óta nagy Davenport fan vagyok.
2018. 03. 13. 10:27
MemphisM
Tisztelet! Nekem is Paul43 draftja tetszik a legjobban. Bár most lesz szerintem egy dupla front7 draft az első kör 25. Helyéig.és jönni fog vhonnan az új Vrabel! Nézzétek meg a sormintát!
2018. 03. 13. 15:38
Zarathorn
Agyhalott Mock draftom feltételezve, hogy a falembereink maradnak

R1P31 LB RASHAAN EVANS ALABAMA
R2P11 EDGE OGBONNIA OKORONKWO OKLAHOMA
R2P31 CB KAMERON KELLY SAN DIEGO ST
R3P31 LB LEIGHTON VANDER ESCH BOISE STATE
R4P36 QB ALEX MCGOUGH FLORIDA INT'L
R5P22 RB JOHN KELLY TENNESSEE
R6P31 S JARROD FRANKLIN TULANE
2018. 03. 13. 16:51
Montesclan-pats
Mekkora pénzeket fizetnek ki egyeseknek... Watkins, Albert Wilson, Brate, Trey Burton, Brate, Norwell....
Sajnos Solder és Dola veszélyben. Csak Allen Robinson szerződése normális szerintem, ha nem lesz sérült, azt a pénzt bőven meg fogja érni.
2018. 03. 13. 16:52
Montesclan-pats
Brate-nek kétszer is:)
2018. 03. 13. 17:44
DefenseFan

43: R2P11
TE MIKE GESICKI
PENN STATE
63: R2P31
OT ORLANDO BROWN
OKLAHOMA
95: R3P31
LB LEIGHTON VANDER ESCH
BOISE STATE
136: R4P36
S GODWIN IGWEBUIKE
NORTHWESTERN
159: R5P22
LB DORIAN O'DANIEL
CLEMSON
205: R6P31
CB JORDAN THOMAS
OKLAHOMA
2018. 03. 13. 17:45
DefenseFan
31: R1P31
EDGE SAM HUBBARD
OHIO STATE
Az 1 kör lemaradt :-D
2018. 03. 13. 17:49
Montesclan-pats
Az Eagles nek minek egy újabb DT Ngata?
Nyilván vesztesként is kezelni kell a bekapott hatszáz... yardot...
2018. 03. 13. 17:49
Montesclan-pats
Bocs győztesként is kezelni kell, ez mélyen a tudatalattim volt..
Hozzászólás a(z) Mock Draft - Szabadügynök piac nyitás előtt bejegyzéshez