Menetrend

Mock Draft Figyelő - 1.0

2019. 02. 20. 16:00
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Elemzés

Az év ezen szakaszában minden szurkolót lázban tart a combine, a szabadügynökpiac és a draft. Ebben a cikksorozatunkban megpróbáljuk nyomon követni azt, hogy az NFL szakértők szerint kit fog kiválasztani a New England az idei 32. draftjoggal. Aktuális cikkünkben bemutatjuk röviden a szakértők első (valakinél már a 2.0-ás) mock draftján szereplő Patriots választást. Később pedig újra jelentkezünk a combine után,majd pedig a szabadügynök piac lecsendesédésével.

Várjuk hozzászólásban a véleményeiteket és a tippjeiteket. Ti kit húznátok ki Belichick helyében?


NFL.com szakértők

Szakértő: Charley Casserly
Mock draft publikálása:
2019.02.19.
Pick-32:
Noah Fant (TE, Iowa)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Eric Ebron
Prospect osztályzat: 5.86

TE

Ő egy elkapó tight end jó méretekkel, megfelelő gyorsulással és sebességgel ahhoz, hogy kihívást jelentsen a védőknek rövid- és hosszútávon. Fant akkor érzi magát legjobban, ha üres területen kapja a labdát, mert szűk területen vagy szoros védekezés során jelentősen rosszabbul fókuszál az elkapásoknál. Még erősödnie kell ahhoz, hogy segíteni tudja a futójákékokat. De ha ebben nem is tudna jelentősen javulni, hanem csak abban amiben már most is jó, akkor is jó értéket képviselhet annak a csapatnak, aki ilyen típusú tight endet keres a játéktára bővítésére.

Highlight videó


Szakértő: 
Maurice Jones-Drew
Mock draft publikálása: 2019.02.12.
Pick-32: T.J. Hockenson (TE, Iowa)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Travis Kelce
Prospect osztályzat: 6.35

TE2

Egy olyan eseményen,mint a draft ahol a legfényesebb tehetségeket keresik, Hockenson egy olyan tehetség, akinek van esélye arra, hogy idővel az egyik legkomplexebb tight endé fejlődjön. Folytatnia kell az atletikusságának fejlesztését, ettől függetlenül már így is remekül blokkol. Határozottan blokkol és befejezi azt. Átlag feletti atletikussággal rendelkezik és a robbanékonysága segíti abban, hogy el tudjon szakadni az őt őrző linebackerektől, mialatt kontrollálja a testét és kezeivel biztonságosan tartja a labdát. Hockenson kíváló tehetség és minden sémába illik, de ő azoknak a figyelmét keltheti fel igazán, akik erőltetni szeretnék a minél több két tight endes formációkat. (12 personnel)

Highlight videó


Szakértő:
Chad Reuter
Mock draft publikálása:
2019.02.05.
Pick-32:
Byron Murphy (CB, Washington)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Brent Grimes
Prospect osztályzat: 5.95

CB

Ő egy ballhawk ("interception vadász") emberező corner, aki kiválóan pótolja a fizikai hiányosságait kiemelkedő ösztönökkel, keménységgel és rövidtávú gyorsasággal. Murphy célpontokra lebontott, célba juttatott labdáinak száma annyira jó, amennyire csak lehet, annak a veleszületett képességnek köszönhetően, hogy egy időben képes feldolgozni/lekövetni az irányító lehetőségeit és a befutható utakat. A hosszútávú sebessége átlag alatti és bepánikol és megragadja az ellenfelét, ha nehéz helyzetbe kerül az elkapójával szemben. A rövidtávú sebessége és a keménysége olyan csapatok számára lehet hívogató, akik nickel segítséget keresnek a secondaryjük számára.


Highlight videó


Szakértő: Lance Zierlein
Mock draft publikálása: 2019.01.29.
Pick-32: Christian Wilkins (DL, Clemson)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: B.J Hill
Prospect osztályzat: 6.12

DL

Az atletikussága, a produktivitása és a karaktere kiváló kombinációt eredményez ahhoz, hogy könnyen beilleszkedjen olyan egységbe, ahol már meg van az egység alapja. Wilkins 3-as technikán kívül képes a fal szélén is játszani. Alacsony súlyponttal dolgozik, ami lehetővé teszi neki az optimális játékot a kijelölt lyukak védelme során. Őt egy olyan védelmi sémába kell helyezni, ahol nem az olvasás-reagálás, hanem az agresszív falséma dominál,mert hiányzik a mérete és az erőssége az olvasó sémához. Ő egy pörgős, agilis rusher, aminek köszönhetően sokkal több snapet is kibír a pályán.

Highlight videó


Szakértő: Bucky Brooks
Mock draft publikálása: 2019.01.25.

Szakértő: Daniel Jeremiah
Mock draft publikálása: 2019.01.23.

Pick-32: Kyler Murray (QB, Oklahoma)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Russel Wilson
Prospect osztályzat: 6.24

QB

Súlyosan alulméretezett, egyéves kezdőtapasztalattal, de különleges playmaker tehetséggel rendelkező játékos, aki miatt a general managerek újraértékelhetik azokat az elképzeléseket, amelyek alapján eddig kiválasztották a francise irányítókat. Murray által mutatott játék egy különleges elegye olyan irányítók játékának,mint Baker Mayfield, Johnny Manziel és Russel Wilson. De mint más irányítóknak, neki is javulnia kell a védelemek olvasásában és a zsebben végzett munkájában annak érdekében, hogy a berobbanó tehetségével végül elérhető legyenek a playoff győzelmek. Az őt draftoló csapatoknak kiváló koordinátorral kell rendelkezniül és Murray képességeihez kell szabniuk a playbookot, amihez hozzá kell szabni a csapat rosterét is. Murray egy felvillanyozó tehetség kiváló karra, remek mentalitással és azzal a tehetséggel, aminek segítségével magas szinten tudna teljesíteni az általa irányított támadósor.

Highlight videó


CBS szakértők

Szakértő: Ryan Wilson
Mock draft publikálása: 2019.02.18.
Pick-32: Riley Ridley (WR, Georgia)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: James Jones
Prospect osztályzat: 5.84

WR

Fizikális elkapó, aki minden részletére koncentrál az általa megfutott út alatt, mialatt ügyel a testére és a kezeire. Ridley nem a leggyorsabb elkapó,de ahhoz elég gyors, hogy felvegye a versenyt a védőkkel, ha egy az egyben marad velük. Az ő elszakadási távolsága mindig kicsit szűkebb, de az időzítése és a képessége, hogy megszerezze a 50/50%-os labdákat, jobb profi játékossá teszni, mint hogy csak másodikszámú elkapó legyen, jó fejlődési lehetőséggel.

Highlight videó


Szakértő: Pete Prisco
Mock draft publikálása: 2019.02.12.
Pick-32: D.K. Metcalf (WR, Ole Miss)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Josh Gordon
Prospect osztályzat:
6.33

WR

Hatalmas, robbanékony tehetség, hatalmas fejlődési potenciállal, hogy félelmetes elsőszámú elkapóvá válljon. A csapatok napjainkban egyedülálló magassággal,súllyal és sebességgel rendelkező elkapókat keresnek. Olyan méretekkel rendelkező elkapókat, mint Metcalf. Metcalf már most is egy kiváló elkapó, de még mindig csiszolatlan gyémánt és csak a második legjobb elkapó volt a főiskolai csapatában. Amíg a képességei nem fejlődnek, addig a karrierje elején csupán csak "hit-or-miss" mélységi célpont lesz. Azonban, ha egyszer elkapja a fonalat, akkor a védelmeknek nehézségekbe fog ütközni az ő levédekezése.

Highlight videó


ESPN szakértők

Szakértő: Mel Kiper
Mock draft publikálása: 2019.02.18.
Pick-32: Daniel Jones (QB, Duke)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Ryan Tannehill
Prospect osztályzat:
5.88

QB

Három évig kezdő irányító volt, aki ritka színvonalú dobási mechnikával érkezik a főiskoláról. Jonesnak nincsen különleges karja, de profi dobásai és a képessége, hogy pontosan támadja a védelmeket mélységben, kiemelik őt. A pályafutását 59.9%-os pontossággal fejezte be, de ebben a gyengébb eredményben nagy szerepük volt az elkapóinak, akik csak ebben az évben 38 labdát ejtettek el. Többször ejtették el a labdát olyan helyzetben, mikor szabadon voltak. Jones jó football IQ-vak rendelkezik és viszonylag mobil,de egyenlőre úgy tűnik inkább game manager irányító, mint francise irányító. Valószínűleg inkább második napon fogják kiválasztani, mint az első napon.

Highlight videó


Szakértő: Todd McShay
Mock draft publikálása: 2019.02.07.
Pick-32: Gerald Willis (DT, Miami Hurricanes)
Melyik NFL játékoshoz hasonló: Hassan Ridgeway
Prospect osztályzat: 
5.53

DL

Willis egy "one-gapper" játékos, aki rendelkezik olyan gyorsasággal és lábmunkával, amnek köszönhetően sikeresen támadja a backfield-et. De a gyenge súlypontelhelykedés miatt gyakran támadják őt double teamekkel. Ő egy pörgős rusher, aki hirtelen irányváltásoknak köszönhetően sikeresen tudja támadni a zsebet. Ennek köszönhetően jó értéket képvisel a drafton és megfelelő rotációs csere lehet. Illetve ha javít a súlypontján, akkor esélyes lehet később egy kezdő pozícióra.

Highlight videó


Forrás: NFL.com

Hozzászólások

2019. 02. 20. 16:19
Arnold Patsenegger
-Blamimate

Ez a Daniel Jeremiah gyerek eléggé hasonlít Bucky Brooksra nem? :) Mondhatni a klónja :D
2019. 02. 20. 17:02
nszgergo
azok a szakértők nevei :)
2019. 02. 20. 17:07
balimate
Egyszerűsítettem,hátha így kevésbé lesz félreérthető :)
2019. 02. 20. 17:37
vodka03
Messze Wilkins-nek örülnék a legjobban. QB nekem nem olyan nagy prioritás, pláne nem egy Daniel Jones, aki az első kör közelébe se szagolna, ha nem lenne ilyen gyenge az idei QB class. Willis-nek van off the field problémája, plusz kiült 2 teljes évet. TE class elég mély, szóval nekem elég lenne az a 2. kör végére vagy a 3. körben valahol. Metcalf-nál ugye a nyakprobléma necces, de ő valszeg fut egy 4.4 alját és top 10 környékén egyébként is elviszik.
2019. 02. 20. 17:45
hopi46
Nem tudom, hogy draftolunk-e TE-et, de ezt a Hockersont sajnos elviszik előlünk. (Esetleg trade up?)
2019. 02. 22. 13:15
piszu46
Nekem is nagyon tetszett a videó róla...
2019. 02. 20. 18:29
LasVegas
...és mindezek ismeretében simán behúzunk egy (mock-draft szempontból) tökismeretlen safetyt, akire a világon senki sem számított. :-)
2019. 02. 20. 19:22
zo72
szerintem: DT vagy DE lesz
2019. 02. 20. 19:32
daelaci77
BB teljesen máshogyan gondolkodik mint a szakértők, így ezek a játékosok nyilván nem fognak hozzánk kerülni.
2019. 02. 20. 19:40
balimate
A mock draft mindig is a fikció része volt. De azért jó eljátszani a gondolattal, hogy mik történhetnek majd :)
2019. 02. 20. 20:28
hopi46
Azért Michel-t tavaly néhány szakértő (pl.P. Schrager) eltalálta! :)
2019. 02. 20. 19:46
nikos1976
Most már tudjuk ki NEM kerül hozzánk, pedig Hockersonnak én is örültem volna
2019. 02. 20. 20:30
dravait
Ez a Metcalf gyerek bturális elkapásokat csinált és a helyezkedése, harcossága is eléggé meggyőző. Tényleg hasonlít Gordonra, akinél láttunk egy kis ízelítőt, hogy mekkora zseni is tulajdonképpen. Őt szívesen látnám az elkapók között, ha Gordon mégsem tér vissza.
2019. 02. 21. 09:59
Iron_Condor
Ja, jó célpont nagyon kéne, JE11 egyedül kevés lesz.
2019. 02. 20. 22:43
Bulow
Életemben egyszer ugráltam örömömben, mikor BB húzott valakit, akit előre kinéztem és zseniálisnak tartottam. Úgy hívták Rob Gronkowski. :) Most kb. ezt érzem Hockensonnal kapcsolatban, de akkor ugye Gronk előtt ott volt Gresham, Hockenson elott meg nincs senki... Szóval nem hiszem hogy leér hozzánk... :( Nagyon meglepne ha elsőnek DT, WR vagy QB jönne, sőt sztem utóbbit egyáltalán nem húzunk. A két előbbi BBnél nem kiemelkedő tehetség kérdése, hanem tanulási képességé. OL kell, azt kinézem (Brown megy, Wynnel frász tudja mivan, Thuney UFA lesz jövőre, Cannon sem fiatal.) DE is lehet, abból sosem elég, bár Riverstől kiugrást várok végre. Bár BB LB mánias, és bár ott nem látunk needed, az sem lepne meg.
2019. 02. 20. 23:37
tottingetosz
Ehhez a mockához aztán végképp nem értek, de így látatlanban is jöhetne ez a Hockey gyerek. Ha maradna Gronk, tanítgatná egy picit, egy szezonra meg egy Gronknandez féle Gronkenson kinézne talán. Ej, de szerettem azt a dupla TE-s játékot...
2019. 02. 21. 07:23
Rob Donkowski
Ejj gyerekek, ezt nem szeretem a holtszezonban, egész évben megolvasok minden cikket és hozzászólást, néha még én is megírok a magam szerény módján, de ezek a mokk (bár tudnám, mi az) draftok annyira nem hoznak lázba, hogy az nem igaz. Ösmeretlen kis inasok ezek még, akikből vagy lesz valami vagy nem, és ahogy fentebb valaki megírta, valószínűleg egyik sem fog nálunk játszani. Ehhez már nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy ilyen érdekeljen, ezek szerint én csak egy mezei kocadrukker vagyok. A cikk szerzőjétől elnézést kérek, semmi bajom vele, csak ez a téma nem hoz lázba, és unalmamban topin kedvéért megemlítettem két all in között.
2019. 02. 21. 07:51
anulu82
QB-t 4. kör előtt kb kizártnak tartok. ha TB tényleg még évekig akarja tolni az ipart, akkor felesleges lenne magas picket áldozni valakiért, akinek drága az újonc szerződése és csak koptatja a padot.

WR draftok legendásan gyengén mennek BB-nek, az utolsó, aki jól sikerült az Jules. egyetértek az FS1 szakértőivel, szerintem is inkább cserél egy már bevált WR-ért.

TE-t inkább látok első körre reálisnak. valakit, aki jelenleg képes jól blokkolni, de van benne potenciál. ezzel Allen cut lenne és némi pénz felszabadulna a sapkában. az egyik legfontosabbnak ugyanis Flowers újraszerződtetését tartom.
2019. 02. 21. 08:36
Bulow
Én abban sem vagyok biztos hogy Flowers megtartása top prioritas mert fogalmunk sincs milyen védelmi rendszerben gondolkodik az uj DC. Nyertünk mi mar SBt legtöbb yardot engedő védelemmel is viszont +20 feletti turnover ratioval. A sec meg eléggé rendben lesz aszem idén is.
2019. 02. 21. 09:52
trotter
Hát, TE kell, mert ha Gronk vissza is jön egy évre, nem hiszem, hogy sokkal többre jönne.
Pass rush is kell, mert úgy érzem, Flowersért nem fogjuk megadni azt amit a piac meg fog.
És én még egy LB-t is látok, mert Hightower és Van Noy mögött nincs senki, pedig ez egy BB-nek fontos poszt.
2019. 02. 21. 10:29
hopi46
Bentley és az egyre javuló Róbert? Szub felállásoknál elég lehet két LB, nem?
2019. 02. 21. 10:30
hopi46
2019. 02. 21. 10:01
vhs-box
Nem draft ,de Landon Collins nalunk ?
2019. 02. 21. 12:59
szinte biztos, hogy a Giants tagelni fogja, én inkább Tyrann Mathieut nézném meg, szerintem BB is imádná, tud slot CB-t, FS-t és SS-t is játszani, ha minden igaz.
2019. 02. 21. 10:41
DM
Volt egy álmom :D
Megszereztük OBJ.-t a Giants.-től,és még Gordon is visszajött a rahabjáról,mert a liga megengedte neki,aztán leigazoltuk Colin Kaepernick.-et is backupnak.
2019. 02. 21. 18:18
Lucius
Ez inkább rémálom. A hisztis, a drogos és a balhés! Mókás egy év lenne!
2019. 02. 21. 10:56
torokszabolcs
Nagyon nehéz lesz Flowers megtartani. Hacsak nem kap egyből egy hosszútávú szerződést, amiben az ár kialakításánál ő is beleteszi azt, hogy ebben a rendszerben jó a teljesítménye - máshol lehet, hogy nem, cserébe kap a csapat némi kedvezményt. Kaphatna franchise taget, de azt a Pats ritkán használja. Az ő esetében, a tavalyi számok alapján, ez most 18,5M lenne. BB szerintem ekkor a pénzt még nem adott és nem is fog.
Ergó a draft nagyon fontos lehet és most van is mélység + meggyógyulnak a többiek.
2019. 02. 21. 18:20
Lucius
Ez a Daniel Jones a pats stílusa, ha lecsúszik 2. Kör végéig, esetleg 3. körig.
2019. 02. 22. 08:38
Burkus
Ez a Kyler Murray nagyon vad ötlet :) Ha lecsúszna a 32. helyig, a haját tépné ő is meg a ügynöke is, feltrade meg nyilván nem lesz. Én megnéztem az Orange Bowlt, részben miatta, részben mert mindig érdekel, hogy Saban mit hoz ki a Bamából, szerintem csak a szűkös QB draft class miatt van ilyen felhajtás körülötte és a Pats jelenlegi rendszerbe abszolút nem systemfit a srác. (Kicsi, viszont sokat fut...) De még egyszer mondom, szinte kizárt, hogy lecsússzon a 32. helyig.
Hozzászólás a(z) Mock Draft Figyelő - 1.0 bejegyzéshez