Menetrend

Mock Draft Péntek

2019. 03. 29. 18:35
Szerző: Spigo

A maival együtt már csak négy péntek van hátra a 2019-es NFL Draftig és mi minden pénteken jelentkezünk egy mock drafttal. A mai nap egy Patriots specifikus mock draft kerül ki, amit a The Draft Network mock draft szimulátorában tettem össze. Jöhetnek a kommentek, ne kíméljetek!

1/32: Clelin Ferrell, EDGE, Clemson

Trey Flowers távozott a Lionsbe és bár érkezett helyette Bennett, a defensive end poszt így is erősítésre szorul. Wise és Rivers mellet simán elfér egy Clelin Ferrell, aki ráadásul mindkettőjüknél tehetségesebb játékosnak tűnik. Az egyetemi bajnokság egyik legjobb védelmében játszott kiválóan három éven át. Passz siettetés mellett a futás elleni védekezésben is magas szinten játszott. A játék elindításakor kirobban a pozíciójából, ami fontos is, mert az utána következő lépések már nem annyira gyorsak. Bár atletikusságban vannak nála szerencsésebbek, ezt technikai repertoárjával és nagy munkabírásával tudja kompenzálni.


2/56: Deebo Samuel, WR, South Carolina

Nincs 6 láb magas, így nem a feldobom neki a labdát és leszedi elkapó, viszont fantasztikus útvonalakat fut, amit gyenge irányítója miatt nem igazán tudott yardokra váltani az egyetemen. Kívül és slotból is tud elkapót játszani és bármelyik NFL sémában megtalálja a helyét. Lehet, hogy nem lesz No1 elkapó, de az egyik legjobb második számú opció lehet a ligában.


2/64: Jace Sternberger, TE, Texas A&M

Rob Gronkowski befejezte pályafutását és a tight end pozíció azonnali szükséggé vált a csapatban. Mondhatnánk, hogy meg kell találni Gronk utódját, de ez tulajdonképpen lehetetlen feladat. Jace Sternberger elkapó tight end, aki bár a Combine-on nem nyújtott kiemelkedőt, az egyetemen 2018-ban csak egy tight end kapott el nála több yardot és a 10 touchdown is magáért beszél. Ráadásul mindezt a SEC konferenciában, ami a legerősebb az NCAA-ben. Megvan hozzá testalkata és az akarata is, hogy ne legyen kolonc a futójátékok blokkolásánál, azaz egy kis képzéssel itt is hozhat egy jó átlagot.


3/73: Riley Ridley, WR, Georgia

Produktívabb NFL karriert jósolnak neki, mint amilyen az egyetemen volt. A legjobb útvonalakat futja az összes elkapó közül. Hogy mégis elérhető a harmadik körben, az annak köszönhető, hogy igen gyengén teljesített a Combine-on. Azonban ő nem az atletikusságával veri meg a corner backeket, hanem technikai tudásával és a már említett tűpontos útvonalaival.


3/97: Kahale Warring, TE, San Diego State

A két leglyukasabb poszt a csapatban az elkapóké, így az első 5 választásból 2-2 ezt orvosolja. Kahale Warring talán a legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező tight end az idei drafton, ami annak köszönhető, hogy középiskola utolsó évében kezdett el csak amerikai focizni (előtte vízilabdázott, kosárlabdázott, úszott, terepfutott, focizott). Fürgeségben és gyorsaságban felveszi a versenyt az elkapókkal, de prototipikus tight end testfelépítése van. Ahhoz képest, hogy csak nem régóta játszik, jobb útvonalakat fut, mint sok más tight end, de azért bőven van mit fejlődnie ebben. A San Diego State támadó sémája a futást részesíti előnyben, így van tapasztalata futás blokkolásban is. Semmiképp nem áll kész még teljesen az NFL-re, de óriási potenciál van benne, amit a Patriots stáb kihozhat belőle.


3/101: Will Grier, QB, West Virginia

Jó a technikája, rövid és középtávú dobásai pontosak, jól olvassa a védelmeket. Jól mozog a zsebben és szenvedélyes vezér a pályán és azon kívül is. Ezek mind, ideális Patriots irányító ismérvei. Azonban testfelépítése nem ideális, csak 6 láb 1 inch magas. Ezek mind, Hosszú labdái pontatlanok és az egyetemen inkább emberfogásos védelmek ellen játszott, így nem tudni, hogy a területvédekezést preferáló védelmek ellen, hogyan teljesítene.


4/134: Bobby Evans, OT, Oklahoma

Trent Brown és LaAdrian Weddle távozásával, valamint Wynn sérülésével sok lett a kérdés a bal oldali támadó tackle poszton. Ha minden jól megy Wynn visszatérésével stabilizálódik a helyzet, de akkor is kelleni fog egy jó csere. Ráadásul Evans mind a jobb, mind a bal oldalon játszott, így ideális swing tackle lenne. Jim McBride, a Boston Globe újságírója töltött el értékes időt Belichickel, amikor a mester egyetemi Pro Dayeket látogatott és ott Belichick kifejezetten dicsérte Evanst.


5/205 Devine Ozigbo, RB, Nebraska

Tavaly White és Sony Michel remek futó párost alkottak, illetve Burkhead is hozzájárult a csapat sikerességéhez, amikor egészséges volt. Azonban Hill sérülése miatt hiányzott egy nagydarab erőfutó a repertoárból.


6/239 Tre Lamar, LB, Clemson

A mai modern NFL-ben a linebackereknek egyre több dolguk van a passz elleni védekezésben, ezért egyre könnyebbeket, egyre gyorsabbakat keresnek a GM-ek. Nos, Tre Lamar nem ilyen. Ő egy régivágású, futás elleni linebacker. Viszont Bill Belichick nem azt nézi mire nem vagy képes, hanem azt, hogy miben van jó és aztán megtalálja a szereped a csapatban.


7/243 Greg Gaines, DT, Washington

Szintén nem a modern belső falember megtestesítője, viszont Belichick szeret a fal belsejében olyan játékosokat is használni, akik termetükkel és játékukkal területet foglalnak és nem a passz siettetés a dolguk.


7/246 Jalen Hurd, WR, Baylor

Ő volt az a futó(!) a Tennessee egyetemen, aki miatt Kamara anno kevés játéklehetőséghez jutott… tavaly váltott posztot és csapatot, ami jól sikerült és bár még nem kész elkapó, tehetsége már az első évben megmutatkozott. Gyakorló csapatban tudna tovább fejlődni.


7/252 Jonathan Ledbetter, EDGE, Georgia

Nem igazán van posztja. Defensive endnek nem elég gyors, defensive tackle.nek nem elég erős. A megoldás mégis az lehet, hogy felszed 10-15 fontot és bejjebb lép, mert ugyanakkor megvan a tehetsége és tudása ahhoz, hogy NFL játékos legyen belőle.

Hozzászólások

2019. 03. 29. 20:39
Arnold Patsenegger
Végre egy Mock ami tényleg tetszik.
2019. 03. 29. 21:08
DM
Az én mock.-om :)

Round 1 Pick 32: Fant, Noah, TE, Iowa (A)
Round 2 Pick 24: Winovich, Chase, DE, Michigan (A)
Round 2 Pick 32: Harmon, Kelvin, WR, North Carolina State (A)
Round 3 Pick 9: Lindstrom, Chris, OG, Boston College (A)
Round 3 Pick 33 (COMP): Conrad, CJ, TE, Kentucky (A+)
Round 3 Pick 37 (COMP): Jackson, Tyree, QB, Buffalo (A+)
Round 4 Pick 32: Christmas, Demarcus, DT, Florida State (A+)
Round 6 Pick 32 (COMP): Ratliff-Williams, Anthony, WR, North Carolina (A+)
Round 7 Pick 25: Carter Jr, Jermaine, ILB, Maryland (A)
Round 7 Pick 29: Newsome, Grant, OT, Michigan (A+)
Round 7 Pick 32: Williams, James, RB, Washington State (A+)
Round 7 Pick 38 (COMP): Sherrils, Anthony, SS, Missouri (A)
2019. 03. 30. 14:43
Tomk@
DM az első két pickednek nagyon örülnék. De félek, hogy Fant akkor már nem lesz bent, de hátha mégis. Remélem Neked lesz igazad.
2019. 03. 30. 18:00
DM
Tomk@ igazad van sajnos már nem lesz bent 32.-ön,de reménykedem esetleg mégis :D
2019. 03. 29. 22:16
Pat Patriot
Én simán el tudom képzelni, hogy Belichick megpróbál a tengernyi pickjéből cserélgetéssel felmenni, hogy fogjon egy jó WR-t vagy TE-et. A két iowai TE-ből az egyiknek nagyon örülnék. (DK Metcalfot is elnézegetném, ahogy Gordonnal pusztítanak. Utóbbira persze minimális az esély, mert a draft legjobb elkapója, de hátha.) Most éppen azt gondolják a Patriotsról, hogy inkább futásra rendezkedik be. Ilyenkor szokott az lenni, hogy Belichick mindent választ, csak nem olyan játékost, aki a futásnál segíthet. Valahogy én is azt gondolom, hogy TE lesz az első választásunk, de BB-t "ismerve" ez azt is jelenti, hogy kizárt. :)
2019. 03. 30. 14:02
Levis
2019. 03. 30. 00:15
hispanic
Így most aláírnám, nagyon tetszik.
Drukkolok, hogy minél több találatod legyen, mert ezekkel a játékosokkal jól járnánk.
2019. 03. 30. 07:42
1976gabi
sziasztok.ti is tudjátok ,hogy az 1/32-t elcseréljük,utána meg fs,vagy ss húzás jön,mint elég gyakran.eddig a végén elég gyakran nyertünk,úgyhogy jöhet.
2019. 03. 30. 10:30
hopi46
Természetesen aki akar játszadozzon, tervezgessen, "vágyakozzon", bár kicsit korainak tartom . Még a szakértők is szinte hetente váltogatják jóslataikat. Szerintem a 12 pick lehetőség mindegyike nem lesz igazolásra váltva (talán 6-7?), de persze ez is csak tipp.
Engem egyelőre jobban érdekel a maradék FA játékosaink közül Gost és a két remek ST-tag Humber és McClellan helyzete, a többiek helyére, úgy tűnik, már érkeztek új játékosok a rosterre. A nagy pénzűek szerződés átalakításáról sincs hír (Gilmore kivételével). Nagy a csönd. Persze a FA piacon az épkézláb emberek nagy többsége már elkelt, lehet nem is kell már onnan senki (legfeljebb apróért), s így ami pénz van az elég a draftra meg Gost-ékra. De, ha már tippelni kell, nagy need-ünk nincs (Gronk pótolhatatlan!), Én TE,S,DL,WR pickre gondolok elsősorban, konkrét személyek nélkül.
2019. 03. 30. 14:26
Kicsit vicces vagy túl optimista a hozzászólásod.
Főleg a nagy needünk nincs az. Tudom, hogy Brady velem is 1000 yardot érne el, de hogy se TE, se WR (Edelman és talán Dorsett) nincs sok a csapatban az tuti. Safety nem tűnik annak, de nagy need, mert kiöregedőben az a csapatrész is. De ez utóbbit hagyjuk.
Szóval két nagy need azért van.

Mikor nem lesz korai? 2 nappal draft előtt? Elég régóta figyeled a csapatot és a draftokat, tudod, hogy ilyenkor annyi fals infó van, hogy 2-3 nappal a draft előtt sem leszel sokkal okosabb, mint most. A free agency előtti mockokra helytállónak talaltam volna a mondásod, jelenleg azonban nem.
2019. 03. 30. 19:55
hopi46
Hát szerintem a "nagy need" fogalmát nem egyformán értelmezzük, de ez nem baj. Leigazoltunk 2 WR-t (talán CP és Hogan helyére?) és egy TE-et a FA piacról, biztos érnek valamit azaz kb. ott vagyunk, mint tavaly. Jelenleg a rosteren 6 WR (Slater nélkül) és 4 TE van, persze a minőségük véleményes, azaz biztos lehetne jobb ez a két csapattest. Ezért az utolsó mondatomban jeleztem, hogy WR,TE,(S) draftra számítok.
Ha vicces akarnék lenni, akkor a nagy need nálunk jelenleg a K, mert egyelőre nincs. :)
Spigo mock-ja ellen pedig nincs kifogásom, ha Ő már ma így gondolja, rendben.
2019. 03. 30. 13:41
KariDani
Esélytelen, hogy akár csak hármat is kiválasszunk, de nem lenne annyira rossz :)

32 Devin Bush Jr., LB Michigan
56 Taylor Rapp, S Washington
64 Andy Isabella, WR UMass
73 Dre'Mont Jones, IDL Ohio State
97 Will Grier, QB West Virginia
101 Alize Mack, TE Notre Dame
134 Wyatt Ray, EDGE Boston College
205 Tyre Brady, WR Marshall
239 Donnie Lewis Jr, CB Tulane
243 Jalen Hurd, WR Baylor
246 Malik Gant, S Marshall
252 Saivion Smith, CB Alabama
2019. 04. 02. 11:05
Montesclan-pats
Deebo Samuel, Jalen Hurd, és esetleg Sternberger.
A többit Billre bízom ,a védelemhez nem értek
Ezek 3-an szerintem karriert futnak be, ha jól bánnak velük.

A 2 WR jobb mint Berrios szerintem.
2019. 04. 05. 07:57
laci47
32


A.J. Brown

, WR
56


Dexter Lawrence

, IDL
64


Jace Sternberger

, TE
73


Jaylon Ferguson

, EDGE
97


Jaquan Johnson

, S
101


Miles Boykin

, WR
134


Michael Jackson

, CB
205


Derwin Gray

, OT
239


Austin Bryant

, EDGE
243


Jalen Hurd

, WR
246


Dexter Williams

, RB
252


Clayton Thorson

, QB
Hozzászólás a(z) Mock Draft Péntek bejegyzéshez