Menetrend

Nagy Láb Foxboroughban

2010. 05. 10. 21:51
Szerző: Caedus
Kategória: Cikkek
Elég nehéz elhinni hogy Meskó Zoltán punter. A 6 láb 4 inches (196 cm) magasság mellé a 235 font (105 kg.) súly társul, amely megtévesztheti az embert. Főleg azon a poszton amin ő magányosan játszik, vagyis csak majdnem, hisz ott van a többi rúgó. Ehhez képest tavaly a Michigan Egyetemen csapatkapitánynak választották. 
Amint a pályára lépett, egyből bebizonyította hogy mit is láttak benne a Patriotsnál, hogy az ötödik körben drafolták.

A rookie minicamp ideje alatt többször is 70 yard fölé rúgott, amikor Scott O'Brien edző keze alatt ő és az ausztrál társa, David King dolgozott.

Meskó története nem mindennapos. Romániában, Temesváron született, édesapja Mihály profi ausztrál teke játékos volt mielőtt Zoltán világra jött, aki utána a családja miatt abbahagyta a tekézést. Zoli Mihály és Erzsébet egyetlen gyermeke. A család 1997-ben került USA-ba, miután az édesapja lottón nyert zöldkártyát. Először New Yorkban próbáltak letelepedni, de csupán négy hónapig maradtak ott, utána Twinsburg, Ohioba kerültek ami Cleveland egyik külvárosa, ahol már más romániai zöldkártya nyertesek letelepedtek. ... és itt kezdődik a karrierjének a története.

Ahogy Meskó nyilatkozta: „Láttam, hogy hosszú végtagjaim vannak, amelyek segíthetnek nekem az emelkedésnél és a rúgásnál." Középiskolában nagyon híres volt, több egyetem is ösztöndíjjal próbálta elcsábítani. Bár Zoli Ohio State szurkoló volt, az ő ősi riválisukhoz, a Michiganre ment. A 2005-ös évben úgy nevezett redshirter volt. (Ami azt jelenti hogy bár a csapatnál van, de nem játszit, így 1 évvel 'meghosszabbítják' a játékjogát az egyetemen, hogy a senior évének a végén, még tudjon további egy évet a csapatnál játszani.) De az azt követő négy évben nem tudták elmozdítani a punter pozícióból.

Az egykori egyetemi kedvenc - aki már úgy tűnik a Patriots szurkolók kedvence is - azt mondta: „Vissza kell térnem a földre és a csapatra koncentrálnom, az a legfontosabb. Szeretnék a Patriotsnak segíteni, ők mindig nyernek, és ezt szeretném folytatni. Most nekem a csapat a mindenem". A Wolverinesnél Meskó, és a többi rúgó egymásnak voltak edzői, mivel nem volt egy rúgó edzőnek hely. De most élvezi hogy az energikus O'Brientől tanulhat. „Ez teljesen edzés orientált és ez tetszik nekem" - mondta Meskó. „Végre van egy edzőm és értem a gondolkodását. O'Brien edző nagyszerűen lát el feladatokkal, amelyek segítségével sokat fejlődhetek. Hihetetlen hogy mekkora tudása van, minden mozdulatomat teljesen kielemzi. Nagyszerű ember."

Mivel a New England egy draftpicket használt el arra hogy megszerezhesse, - amire még nem volt példa Belichick éra alatt - elég könnyű azt feltételezni hogy ő lesz a csapat puntere. De nem Meskó az egyetlen aki erre a posztra pályázik. New England leigazolta Kinget, aki fél-profiként játszott ausztrál focit. Ő az American Southwestbe tanult meg puntolni a szerződése utolsó hónapjában. „  Nagyszerű srác," mondta róla Meskó. „ Hogy is mondjam.. mi riválisok vagyunk, de mindamellett ő egy kiváló ember és punter, akit tisztelek." „Alig várom a nyarat, a training campet." Alig hogy drafolták Meskót, mondta hogy megtisztelve érzi magát hogy a Patshez került, és beismerte hogy nagy rajongója az egykori Michigan-i játékosnak, Tom Bradynek. Ez már biztosan közös benne és a többiekben a csapatban. „Ő egy igazi példakép, egy vezéregyéniség" mondta Meskó. „Bármit is kapok tőle, az egy nagy bónusz, mivel ő egy nagyszerű srác. Tom Brady  is a Michiganről jött és most profi a Patriotsban, őrület hogy vele lehetek egy csapatban." Meskó szekrénye közel lesz Bradyéhez a Gillette stadionban.

 

Eredeti cikk : www.boston.com

Hozzászólások

2010. 05. 10. 22:18
nosbiglem
Csak így tovább Zoli!

GOO PATS!
2010. 05. 11. 07:24
CoSco
Minden egyes kis Meskós szösszenetnek nagyon örülök, jöhet még sok - sok :D
A csapat nem akarna megszánni minket vagy 1000 Mesko mezzel baráti áron? :D Cserébe kapnak ócsón Tokajit meg piros paprikát :)
2010. 05. 11. 08:03
wes
Kár hogy az ilyen cserének kb. 0 az esélye, de azért jól hangzik :)
2010. 05. 11. 12:35
TÖRÖLT
Sziasztok.Csak ügyesen Zoli had legyünk Rád még büszkébbek:).
2010. 05. 11. 16:52
Bruschi85
Jó ezek a cikke, hírek
Remélem a végén ő kerül győztesen, mert ahogy olvasom rajta nem fog múlni!
Sok sikert Zoli!!!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!!
2010. 05. 11. 20:32
Justicar
Nagyon OFF, de mivel rendszeres felmerül a Sport 1 és 2 csatornán, meg néha itt is, volt róla szó, belinkelem az NFL.ről egy videót. TOP 10 legjobb Passer Rating. A végén mutatják a formulát, amivel kilehet számolni az értéket!

http://www.nfl.com/videos/nfl-network-total-access/09000d5d8180eae4/Top-10-perfect-QB-ratings
2010. 05. 11. 21:20
Bulow
Justicar és mindenki: én csináltam egy excel rácsot de nem jön ki pedig 5ször ellenőríztem mindent. Elmagyarázná valaki? lehetséges hogy rosszat írtak ki?
2010. 05. 11. 22:50
OFF

passer rating. egyáltalán nem olyan ördögi, mint ahogy a sporttv-nél rendszeresen beállítják. fél percbe kerülne pedig csak utánanézni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Passer_rating#NFL

segítség a rövidítésekhez, hogy egyértelmű legyen.

COMP = jó passzok
ATT = passz kísérlet
YARDS = passzolt yard
TD = dobott touchdown
INT = interception

megnéztem a videót és ugyanaz a formula. ha a négy kategória bármelyikében nagyobb számot kapsz, mint 2,375, akkor azt 2,375-nek kell venni. ha kisebb a szám, mint nulla, azt nullának.

ahhoz, hogy valaki tökéletes passz mutatót érjen el, kell legalább 10 passz kísérlet, 77.5 %-os pontosság, 12.5 yard/kísérlet, 1 TD a kísérletek 11.875%-ra. Valamint zéró INT.

ON
2010. 05. 12. 08:39
Bulow
DoM: köszi, a magyarázó szöveg a lényeg. Én, a mérnökagyammal azt hittem, hogy a formula magától 158,3-at ad maximum azzal, hogy a 4 összeadandó rész "egymás ellen" dolgozik. De ez nincs így, ezért nem értettem. Az hogy maximalizálva van 2,375-ben az egyes egységek értéke, nos az a lényeg...
2010. 05. 12. 12:12
Bulow
OFF: egy kis jó hír Wesről: nyilatkozott a minap és aszongya már kocog és "Every day is looking a little brighter." :) Meg persze hogy nem siettett semmit, akkor lesz kész amikor kész lesz. Valami azért ragadt rá BB-től... :)
2010. 05. 13. 13:42
Pat Patriot
Sziasztok! Jó ez a Zoli gyerek! Rugdalja csak szorgalmasan 70 yard fölött a lasztit! Azért remélem, minél kevesebbszer találkozunk vele, mert ott baj lenne... De furcsa. Ha nem lép pályára, az a baj, ha pályára lép, az a baj. :)

Wesnek örülök, bár nem tudom, hogy ez a négy hónap elég lesz-e neki. Wesnek ugyanis nem annyira kocognia kellene. És azt meg a fél világ látta tavaly, hogy miként sérült meg, tehát újabb veszélyforrás. Azért én bizakodó vagyok. A draftunk szerintem jól sikerült, amiket és akiket kellett, azokat megszereztük. Klasszisokkal jobb volt a draft, mint tavaly. Jó látni, hogy a vezetőség is tanul a hibákból. Mondjuk a jó forma és felkészülés kell is, mert brutális a sorsolásunk.
2010. 05. 13. 21:22
nDRo
Szezon elején biztos, hogy nem lesz játékra alkalmas. Sérülésekor valami novembert emlegettek, hogy talán akkor lesz újra hadra fogható állapotban.
Hozzászólás a(z) Nagy Láb Foxboroughban bejegyzéshez