Menetrend

Nem tudjuk, de ez is a terv része

2019. 02. 04. 09:00
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb

A Patriots a régi, de az NFL változik. Tom Brady és Bill Belichick mesterei annak, hogyan és mit változtassanak ahhoz, hogy mindig esélyesek legyenek a Super Bowl győzelemre, de az új korszak új kihívást jelent.

Amikor majd véget ér a New England Patriots ama korszaka, hogy a liga egyik top csapata legyen, azt nem azonnal fogjuk észrevenni. Annyiszor és annyi hamis próféta szónokolta már, hogy itt a vég, hogy azt már lassan senki sem hiszi el, avagy ahogy a FiveThirtyEight fogalmazott: „A Patriotsnak úgy néz ki, hogy vége. Szóval valószínűleg megnyerik a Super Bowlt.” Olyan sokszor mondták már, hogy itt a vég, hogy annak megmagyarázása, hogy miért nem, már-már egy külön műfaj.

A New England végül nagyon sok embert hülyére cáfol és ez így van megtervezve. Minden szezonban vannak hiányosságaik, néha kisebbek, néha fatálisak. A lényeg, hogy az esélyes csapatok közül nekik legyen a legkevesebb hiányosságuk és aztán azzal a bizonyos szituációs focival győzni tudjanak – ez a stratégia, ha eddig nem vettétek volna észre, eléggé sikeres volt ezidáig. Sokan Ördögi Birodalomnak vagy a Sötét Nagyúr Birodalmának nevezik őket, de működésük sokkal inkább egy kaszinóhoz hasonlít. Egy sor kisebb előnyt élveznek az ellenfeleikkel szemben – séma, felállások, fizetési sapka menedzsment – és az elmúlt két évtized során, mint egy jó kaszinó, sokkal többszőr nyertek, mint vesztettek. Tavaly a liga legrosszabb passz siettetésével érték el a Super Bowlt. Tavalyelőtt megnyerték az egészet, annak ellenére, hogy novemberben komoly kérdéseket vetett fel a secondary játéka. 2014 decemberében azt mondták, hogy a támadófal lehet majd a bukás oka. Abban az évben megnyerték a Super Bowlt. Ezek a hiányosságok vagy lyukak a liga legfinomhangoltabb csapatépítési stratégia hozzátartozói. Ez a stratégia előnyben részesíti az NFL szinten középosztálynak számító játékosokat a felső tízezerrel szembeniekkel. Célja, hogy minél több draft picked legyen és pontosan megtalálja azt az egyensúlyt a keretben, amely szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat.

A Patriots 7-3-mal áll, de csapatépítés szempontjából nem tűnik befejezett történetnek. Múlt hét vasárnap 34-10-ra kikaptak a Tennessee Titans ellen, amely vereség a szeptemberi hónap emlékeit hozta vissza, amikoris egy másik csúnya vereségbe szaladtak bele a Detroit Lions ellen (26-10) és 1-2-vel álltak. A 7-3-as állás akár pánikra is adhatna okot, de ez is a folyamat velejárója. A tökéletesség nem a terv része. A kérdés a következő: Az utóbbi évek egyik legfurcsább NFL szezonjában, úgy van-e felépítve ez a Patriots, hogy megnyerje a Super Bowlt? Nagyon sokáig ők alakították az NFL történéseit, de a sport épp változóban van. A New England mintha lemaradna egy lépéssel, amikor azt látjuk, hogy mire képes egy Drew Brees, Patrick Mahomes II, vagy Jared Goff vezette támadósor. Ugyanúgy ahogy azt Brady és a Patriots tette 2007-ben, amikor átírták a rekordokat. Azonban jelenleg itt tartunk: 

(A Saints a támadásai 66,3%-ban szerez pontot (57/86), ez a legjobb mutató a ligában. Összehasonlításképpen a 2007-es Patriots 57%-on volt, a 2017-es Falcons 55,8%, a 2013-as Broncos 51,1%)

Az elmúlt 45 meccse során Brees csak kétszer passzolt 60 százalékos hatékonyság alatt. Mahomes sorozatban nyolc meccsen dobott legalább 300 yardot, épp most szakadt meg a sorozat. A Rams vezetőedzője, Sean McVay pedig egy sémakirály és Jared Goff pedig tökéletesen hajtja végre a séma adta játékokat.

Amikor a támadásépítés könnyebb, mint valaha, a Patriots játékonként 0,2 yarddal kevesebbet szerez, mint tavaly. Brady a liga legrosszabb irányítója a blitz ellen. De ha esélytelennek titulálod őket a végső győzelemre, akkor alapjaiban nem érted a működésüket. Először is, nem a Buffallo Billsről beszélünk, hiszen a Patriots meccsenként a hetedik legtöbb pontot szerezte a ligában. A mélypont, amiért a Bleacher Report azt írta, hogy Tom Brady hanyatlása most már tényleg a szemünk előtt zajlik, az a Titans elleni vereség. A Football Outsiders „nagyon minimális, de folyamatos hanyatlásnak” mondja. A Tennessee elleni vereség hátrányba hozta a csapatot az AFC első két helyéért és a rájátszás első heti pihenésért vívott harcban. Eggyel több vereségük van a Steelersszel szemben és kettővel a Chiefs ellenében. A mérkőzés után a Titans futója, az ex-patrióta Dion Lewis sóhernek/olcsónak nevezte volt kenyéradóját. Van benne igazság. A Patriots az olyan játékosoknak, mint Dion Lewis nem ad nagy szerződést, mert sokkal fontosabb nekik a fizetési sapka alatti mozgástér. Ez nem néz ki jól, nem játékosbarát, de ők így működnek. A Dallas Cowboys tulajdonosát, Jerry Jonest például senki sem nevezi sóhernek vagy olcsójánosnak, de a Patriotsnál azt hiszem elégedettek a saját módszereikkel és annak eredményeivel.

Ha megnézzük idén a Super Bowlra esélyes csapatok csapatépítési stratégiáját és összehasonlítjuk a Patriotséval, akkor két különböző megközelítést vehetünk észre. A csapatok all-int nyomnak és a Patriots nem követi őket. A Rams és a Siants is agresszíven építkezett, hogy most nyerjenek és nem érdekli őket, hogy mi lesz a jövőben. Ha ezek a csapatok azok a játékosok a póker asztalnál, akik bedobják a kocsikulcsukat a potba, akkor a Patriots az a játékos, aki tanulmányozza a kimutatásokat, elemzéseket készít, számol és a nagykönyv szerint játszik. Nem mindenki tudja ezt megtenni. Amikor csapatépítésről beszélünk sokszor előjön a kulcsszó: ablak, avagy kint a „window” (szerk. – mi mostantól ajtónak hívjuk inkább). A Jacksonville Jaguarsnak két évig van nyitva az ajtó, hogy a védelmével megnyerje a Super Bowlt. A Ramsnek 3 évig van nyitva az ajtó, mielőtt Goffal nagyon drágán hosszabbítani kell és néhány luxus-játékosuknak menniük kell. Ugyanez igaz az Eaglesre Carson Wentzet illetően. A csapatok maximálják az esélyeiket, amíg nyitva van az a bizonyos ajtó. A Patriots határozottan más utakon jár, amivel az ajtó folyamatosan nyitva van. A keretük valószínűleg kevésbé tehetséges, mint sok idei „all in” csapatnál – első körért elcserélték Brandin Cooksot és elengedték Malcolm Butlert. A valószínűségi százalékokkal játszanak. Meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a 2018-as év legjobb csapatai ellen.

Brady-nek, aki Bill Belichick mellett az állandóság megtestesítője az NFL-ben, korábban is voltak ilyen szenvedős meccsei. Tavaly karrierje egyik legrosszabb öt meccses sorozatát produkálta. Mégis a Super Bowlig jutott, ahol aztán a valaha volt legnagyobb támadó csatát vívta és nem volt messze a győzelemtől. Ha az az ember vagy, aki azt gondolja, hogy Brady-nek vége, akkor az az ember vagy, aki, amikor James Bond filmet néz és látja, hogy megiszik egy mérgezett martinit, vagy éppen lézerrel lövik, azt gondolod, hogy meghal. Még nem történt ilyen és már fárasztó állandóan azt jósolni, hogy majd most.

A New Englandnek komoly gondjai vannak. Inkonzisztens fegyverarzenállal rendelkezik, Rob Gronkowski sérült, és Brady is hibázik, ami vagy karja erejének az elvesztéséből fakad, vagy nem. A Patriots nincs a top 10-ben passzolt vagy futott yardok meccsenkénti szerzésében, vagy kivédekezésében. 31-ik helyen állnak punt elleni védekezésben és 29-ikek a kickoff ellen, ami botrányos egy Belichick vezette csapatnál. Nincs még egy olyan vezetőedző, aki ennyit törődik a speciális csapategységgel, mégis gyengén szerepelnek idén. Simán mondhatjuk, hogy a Patriots egyszerűen nem elég jó. Azonban mégis, sokszor mondtak már ilyet és eddig mindig az ellenkezője történt. Lehet, hogy nincsenek olyan támadóik, hogy tartsák a lépést másokkal, vagy a védelmük nem elit, de nézzük meg a többi csapatot. New England védelme a 16-ik a DVOA rangsorban – bőven a Rams, Chiefs, és a Saints előtt. Az utóbbi két csapat a 25-ik és a 27-ik. A Rams és a Chiefs képtelen megállítani a futást (az utóbbi a passzjátékot sem). Nincs tökéletes csapat és a Patriots részben azért volt képes dinasztiát építeni, mert ők ezt értik. Semmit sem csinálnak kiválóan, azon kívül, hogy ők a Patriots és az, hogy ez elég lesz-e ebben a változó korban hihetetlenül érdekes kérdés.

Ahogy Tom Curran írta, a Patriots győzelmi mutatója (szerk. – strengh of victory, azaz az idén legyőzött csapatok győzelem-vereség aránya) a legerősebb a ligában. A vereségek a gyengébb csapatok ellen jöttek.

Ezt lehet úgy értelmezni, hogy a Patriots képes felvenni a harcot a liga legjobb csapatai ellen – ennek bizonyítéka a Kansas City elleni 43-40-es meccs – vagy lehet úgy is, hogy inkonzisztens a csapat. Belichicknek még a legjobb éveiben is voltak borzalmas vereségei. A 2015-ös csapat 10-1-el állt, mikor kikapott attól az Eaglestől, mely afelé robogott, hogy kirúgja Chip Kellyt. A 2014-es csapat, mely végül Super Bowlt nyert, 12-1-el állt, mikor kikapot a 2-11-el álló Miamitól. Ez az, ami a leginkább foglalkoztat a szezon második felében. Lehet, hogy az a Patriots stratégia, hogy ők a legkevésbé hiányos csapat kifizetődik ebben az überdurva tamadósoros és kérdéses védelmekkel teli évben. Vagy lehet, hogy nem lesz elég fegyverük ahhoz, hogy lépést tartsanak a három rájátszásbeli mérkőzés során. Nem tudjuk. De pont ez a lényeg. Ha a Patriotsról van szó, semmit sem lehet kizárni. És ez a terv része.

Forrás: Kevin Clark - The Ringier

Hozzászólások

2018. 11. 17. 12:12
topin
Pár napja,kb ugyanerről értekeztem egy fórumon..Örülök, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel:)
2018. 11. 17. 12:38
piszkosfred
A terv jó. Ezt bizonyítja a hihetetlen hosszan regnáló dinasztia.
Nyilván nem volt a terv része az elmúlt 2 év borzalmasan sikerült offseasonja, ami részben rossz döntések, részben elképesztő peches sérüléshullámnak köszönhető.
Érdekes év az biztos. Tehetségben én idén először kevésnek érzem ezt a csapatot az igazán nagy célok eléréséhez, de majd meglátjuk.
2018. 11. 17. 13:40
zsolt75
Az valóban nagy kérdés, hogy képesek vagyunk-e/kell-e egyáltalán hozzáigazodni a szemlátomást megváltozó ligához vagy minden marad ugyanúgy és a végén győztesen jövünk ki a csatából? Nagyon tetszett a cikk!
2018. 11. 17. 14:03
anti pass
Azok a pár éves periódusokat kerülte ki sikeresen a Pats amelyek hullámvasútra tesznek időről időre egy-egy csapatot! Tegnap láttam a hajdanvolt dicső Seahawks csapatát. Árnyéka akkori önmagának!
2018. 11. 17. 14:47
gcsaba
Hú de jó cikk, köszi a fordítást!
2018. 11. 17. 15:23
hopi46
Ez a Curran féle számítás nem említi, hogy van egy csapat, amelyik jobb stat.-tal rendelkezik a Patsnál. A Saints 4 jelenleg pozitív mutatójú csapat ellen győzött (MIN,LAR,WAS,CIN) és csak egy, idén outsider, csapat ellen (TB) vesztett. A Chiefs is 3 győzelmet ért el (LAC,PIT,CIN).
(És a sorsolás sem mindegy pl. a Texans-é és a Bears-é eddig nevetségesen könnyű volt, rajtunk kívül az utóbbi eddig nem is találkozott pozitív mutatójú csapattal, de a HOU is csak eggyel (TE), azaz a pozitív mutatójuk nem igazán értékes.)
Ettől függetlenül a cikk jó és "...Ha a Patriotsról van szó, semmit sem lehet kizárni...." :)
2018. 11. 19. 09:16
vicgeordie
csak kérned kellett, a Texans verte a Redskinst, a Bears pedig a Vikingst :)
2018. 11. 17. 16:23
tottingetosz
Nagyon jó cikk! Akarom hinni, hogy valahogy így van. Úgy érzem, ha minden játékosunk a jobb arcát mutatja, összeáll minden, és jók vagyunk. Egy-egy láncszem elvesztése ezért okozhat problémát, az idei vékonyabb tehetség a sérülésekkel látványosabban jelentkezik. Hamis kép lenne, ha van egy félig jó Gronk, jobb lesz Brady, jobb lesz a WR corps? Ha egyben a támadófal, jobb Brady, jobb az RB corps? Ha jobb a futás, nehezebb védekezni a passz ellen? Ugyanezta D-ben is érzem, bár halványabban. Egy-egy gyengeség súlyos problémákat jelez, míg ha megfelelő a terv és a játék, versenyképesnek tűnnek. A specteamből sajnos fontos láncszemek távoztak, itt is látványos lett a visszaesés. Én bízom benne, hogy lesz ez meggyőzőbb is, sajnos most egy hetet várnunk kell. Go Pats!
2018. 11. 17. 17:12
Kollega
Az a hihetetlen, hogy a Moneyball című filmet nem Foxboroban forgatták :)
2018. 11. 20. 19:23
pm11
Annak az lenne a címe, hogy "az igazi foci decemberben kezdődik"...
...és én még hozzátenném, hogy februárban ér véget:)
2018. 11. 17. 18:33
dravait
Nehéz ehhez mit hozzátenni - pláne az én szintemen... :)

Én úgy érzem, hogy nálunk BB és Kraft annak idején a hosszú elit időszakot tervezték meg, nem az "all-in" őrületet. Mert nézzük meg a SB győztes vagy résztvevő csapatokat az elmúlt évekből: egyedül mi vagyunk ugyanúgy SB esélyes minden évben, a többiek sorozatban produkálják a gyenge/gyengébb szezonokat a SB utáni években. És mi meg legalább konderencia döntő vagy SB. Aki "all-in"-t dob, az ezzel együtt megéli azt is, hogy nem ő nyer, hiszen sose egy ilyen csapat van, és akkor kezdődik az erózió. A metódus az, ami a fenntartható kiválósághoz vezet nálunk, nem pedig a sztárok összegyűjtése és halálig fizetése. Tényleg tele van a liga érthetetlen órisi pénzekkel és már szinte fáj, hogy hány nagy fizetést megkapó játékosnál kezdődött el az aláírás másnapján a jól látható leépülés...

Szóval a gyengébb játék is belefér, a nemkiemeltneklenni is belefér, ha megint SB-t játszunk, pláne ha nyerünk.

És az meg végképp nem véletlen, hogy MINDENKI MINKET AKAR MEGVERNI!!!!! Hát nem fog menni!! :) :)

Goooo PATS!!
2018. 11. 17. 20:13
zsolt75
Teljesen egyetértek Veled, annyi kiegészítéssel, hogy könnyen lehet, hogy a kevésbé felépített csapatoknak csak az "all-in" az egyetlen rövidtávú lehetőség, főleg kiöregedő vagy újonc évei végén lévő irányítóval a fedélzeten.
2018. 11. 17. 18:57
Solymi81
Én úgy látom, hogy hasonló szezonunk van mint 2015-ben volt.
Ott a rengeteg sérült miatt voltak leolvadások és végül vesztes AFC döntő.
Most szintén a sok sérülés miatt van folyamatosan "gödörben" a csapat.
Ez a két hét kritikus lesz abból a szempontból, hogy a legtöbb kezdő épüljön fel és bírja ki a szezon hátralévő részét, plusz a PO-t.

Igazából úgyis az számít, hogy minél több kezdőnk legyen egészséges ahhoz, hogy bejussunk a PO-ba, ott meg bármi megtörténhet.
2018. 11. 17. 19:47
kitalaltnev
Remek írás, rendkívül találó és beszédes a cím! Köszi az összeállítást és a fordítást! Minden vesztes meccs után igyekszem majd újra elővenni. Remélhetőleg idén már nem lesz gyakori...
2018. 11. 17. 20:03
cellranger
Ez egy nagyon érdekes cikk volt. Köszönöm
2018. 11. 17. 23:26
Burkus
A konklúzió nekem röviden az volt, hogy Brady egyértelműen elindult lefelé, a játékosállomány középszerű, az offense a közepesnél gyengébb, az eddigi erősségek közül a ST is elveszett. Másként kifejezve: a dinasztia elindult lefelé. De bármikor kijöhet nekünk a lépés és mert már annyiszor kijött, inkább azt célszerű leírni, hogy fogalmuk sincs, hogy a Pats milyen eredményt ér el idén. Nagy konklúzió.

Egy patspulpit.com-on megjelent cikk a konzisztens játékot hiányolja és várja. Ebben a cikkben ott éreztem a legbátrabb "vállalást", amikor megkérdőjelezte, hogy képes-e ez a csapat három meccsen át a PO-ban konzisztens jó teljesítményre. (Én négyet mondanék, nem hiszem, hogy meglesz idén a by week.) Ehhez hozzátenném, hogy idegenben képes-e rá, mivel homefield advantage is az első meccsen lesz csak feltehetően. Szerintem a mostani forma alapján nem.
2018. 11. 18. 10:15
piszkosfred
2018. 11. 18. 00:22
Arnold Patsenegger
Szerintem pont erre a két hét pihenésre volt a legnagyobb szüksége a csapatnak.
Michel már visszatért ahogy Hollister is, Gronk közel van ahhoz, hogy 100%-os legyen. A védelemnek inkább a pihenésre volt nagyobb szüksége, mint gyógyulásra...

Én is látok egy tervet a háttérben, szerintem BB nem Bradyre épített már idén sem, inkább a futójátékra és a védelemre. De sajnos közbejöttek a sérülések, erre sajnos még BB-nek sincs ráhatása.
Szerintem a következő 1-2 évben BB folytatja a védelem építését, a Secondary fiatal + Gillmorenak hosszú szerződése van, még a védőfal is jó, egyedül a LB sorral kell foglalkozni és egy közel elit védeleme lesz a Patriotsnak. Támadó oldalon a Michel -White páros nagyon sok terhet vesz le majd Bradyről. Én úgy gondolom idén jönni fog Brady utódja is a Dtaftról, így lesz 1-2 éve felvenni a ritmust mire Brady kiszáll a buliból. Talán ez az Offseason lesz a legizgalmasabb amióta a Patriotsnak szurkolok, úgy érzem támadó oldalon nagy lesz a jövés menés.
2018. 11. 18. 17:31
hopi46
A sec. fiatal? A jelenleg többnyire kezdők életkora: DMC&JMC 31, Chung 31, Gilmore 28, Harmon 27.
JoJo, Jackson és Crossen csakugyan fiatal és az eddig semmit sem mutatott Dawson is, de az idei "védelemépítés" a sec. szempontjából nem igazán látszik (kevés snap a "fiataloknak", kivéve talán JoJo!), nem folytatni kell, hanem elkezdeni. :)
2018. 11. 19. 00:14
piszkosfred
2018. 11. 19. 07:05
Arnold Patsenegger
Ok, akkor a CB sor fiatal Gillmore, JoJo, Jackson , Dawson. A S valóban nem fiatalok, de azt draftról vagy piacról simán meg lehet újítani (gyakorlatilag semmi értéke a S posztnak) azt akkor az is fiatal.
Szerintem semmi gond nincs a Secondaryvel,sőt bőven tehetségesek. Gillmore lehet nem a legfiatalabb, de elit szinten játszik és még jó sokáig van nálunk szerződése.

"védelemépítés" a sec. szempontjából nem nem folytatni kell, hanem elkezdeni" -na ezzel megint nagyot mondtál :)
2018. 11. 19. 09:17
piszkosfred
Szerintem ez a védeleme egyelőre fényévekre van az elittől. A Jags és a Titans is jól beárazta ezt az egységet. Én a védőfalra sem mondanám, hogy hű de jó, az LB sorról te is beszéltél, a secben pedig idén konzisztensen csak Gilmore hozta az elit teljesítményt.
2018. 11. 19. 10:36
Arnold Patsenegger
Szerintem meg pont,hogy nem árazták be. A Titans ellen egyszerűen már túl fáradtak voltak. Én úgy látom,hogy ez a védelem 10 meccs óta cipeli a hátán Bradyéket (kivéve mikor nagy ritkán mindenki játszik az O-ban, mert akkor az is működik.). A Titans ellen pont jól látszott,hogy ha a D nem lép elő akkor a meccs kuka.

A D.line szerintem rendben van, talán a közepében kell kezdeni valamit mert Guy-t leszámítva, a többiek nekem nem annyira tetszenek.

A LB sor Bentley-vel kezd jobban kinézni, de valaki még oda is kell mert HT se lesz már fiatalabb.
A Secondary szerintem rendben van, talán S fronton kell majd fiatalítani de amennyire nincs ára a piacon a S-nek az sem megoldhatatlan.
2018. 11. 19. 12:28
piszkosfred
Akkor másik szezont nézünk :))
Ez a "csapatot cipelő védelem" 10 meccs alatt 3-szor tudta 20 pont alatt tartani az ellenfeleket, és közben teljesen impotens támadósoroktól szedett be 30+ pontokat. Az erősebb ellenfelek elleni győzelmeinknél (chiefs, bears) 30 és 40 pontot nyeltek, tehát finoman szólva erős túlzás azt állítani, hogy rajtuk múltak a W-k. Az viszont látszik, hogy ha az O beragad, akkor a D-re nem számíthatunk. Tegnap a steelers O 3 negyeden át mindent elkövetett, hogy kikapjanak, a D mégis meccsben tartotta őket. Na az a hátán cipelés, nem a mi védelmünk, akiktöl ilyet idén még nem láttam.
2018. 11. 19. 13:40
Arnold Patsenegger
Én láttam minden meccset idén ,úh lehet nem ezt nézed :D :D
Viccet félre téve azt ne hagyd figyelmen kívül ,hogy a ST tényleg folyamatosan kritikán alul játszik és olyan fieldpozicióból indulhatnak az ellenfelek,amiből simán el lehet érni Fieldgoal pozit de akár TD-t is. Ha folyamat félpálya azért körül kezd az ellenfél azért úgy nem kicsit nehéz!
Na meg Brady is adogat azért oda labdákat az ellenfélnek, és az O sem sok időt tölt a pályán... Ha 60ból 45 percet a pályán van egy D. azt még egy elit D. Sem bírja szusszal (persze ezt most kicsit kisarkítottam) .


Jó,hogy felhoztad a Chiefs meccset mert pl. Ott 14pontot adott Brady + a ST a Chiefsnek...

Az a baj,csak azt nézed hogy mennyi lett egy meccs végeredménye... Ennyi erővel Én is bedobhatnám a Greenbay meccset vagy a Colts ellenit... de nem teszem mert nem lehet csak az adott vagy kapott pontok alapján megítélni egy csapatot.
2018. 11. 19. 14:36
piszkosfred
Ezért írtam a tegnapi steelers meccset. Ott aztán a jags folyton olyan pozícióból jött az első 3 negyed alatt, hogy abból jóval könnyebb TD-t szerezni. Mégsem tudtak 16 pontnál többet felrakni az egész meccsen. Na ott volt az, amiről te írtál, hogy a védelem cipelte hátán a csapatot. Nálunk ilyet idén én nem láttam.
Én nem csak az eredményt nézem, de pl. azokon a meccseken ahol az O totál homály volt, ott a D-re nem lehetett számítani, hogy meccsben tart minket. A jags vagy a titans ellen momentuma sem nagyon volt a D-nek, kajaltak mindent. Olyan támadósorok ellen, akiknek sokszor a 20 pont elérése is lehetetlen küldetés. Ez nekem nemhogy elit közeli teljesítménynek nem számít, de kifejezetten karcsú.
Én értek mindent, a körülmények, az időjárás, a fáradtság. Tudom ezeket, hisz a magyar labdarúgáson szocializálódtam :D De ahogy a gurulósban a gól minősíti a csatárt, úgy itt azért a benyelt pontok minősitik a védelmet. Ha rövid pályát kapnak, akkor akadályozzák meg legalább a TD-t az esetek jó százalékában, főleg ha épp a liga alja támadósorok ellen játszanak.
Ne haragudj, de nekem továbbra is barokkos túlzás, hogy a mi védelmünk bármit is cipelt volna :))
2018. 11. 19. 14:48
hopi46
Arnold védelme "rózsaszínű" és fiatal. Kész. :)
2018. 11. 19. 15:48
Arnold Patsenegger
Hagyom ezt a beszélgetést mert meguntam.
Majd megvárom ezt a 6 fordulót, és utána beszélgetünk róla tovább.
Én bízom a védelemben ahogy abban is,hogy a szünet után egy teljesen más Patriots látunk majd viszont. (Halál komolyan gondolom,hogy az összes hátralévő meccset mind behúzzuk de minimum 5öt)

Amúgy kicsit olyan Barátokköztös Magdianyus feelingem van, leírok valamit azt két beszélgetéssel később már teljesen másképp látszik. (Pl. Azt írtam,hogy közel elit védelme lesz /jövő idő/ a Patriotsnak).

Ja és Hopi ha az én védelmem rózsaszín akkor a Tiéd fekete , de mint a legsötétebb éjszaka :)
2018. 11. 19. 18:34
hopi46
Kicsit csúsztatsz...Én végig a jelenlegi kezdő sec "nem fiatal" minősítése mellett érveltem, ami tény, ill. hiányoltam a fiatalok több snap-jét. Te "terjeszkedtél" az egész védelemre...
Elengedtem Én is...:)
2018. 11. 19. 22:29
Touchdown Tom
Sok mindenben lehet bizni, de a vedelmünkben a legnehezebb. En abban bizok, h Hogan feltämad, Gronk nem serül le, a fal megvedi Brady-t es akkor 35 pont minimum meglesz meccsenkent bärki ellen.
2018. 11. 19. 23:42
Arnold Patsenegger
Na ,Hoganben nem bízok. Akkor már inkább Hollister. :)
2018. 11. 20. 00:05
hopi46
Látod Arnold, tudsz Te a kedvemre szólni! :)
2018. 11. 20. 10:40
Arnold Patsenegger
Jajj, csak bírjon ki 1 meccsnél többet sérülés nélkül.
2018. 11. 18. 00:43
Barb
Érdekes cikk... a magamfajtának (rózsaszín szemüveges hurráoptimista hívő) szívmelengető, a nem hívők részéről pedig kíváncsian várom az észrevételeket, megjegyzéseket, érveket...
2018. 11. 18. 11:16
azimut
Az biztos hogy rajtunk kívül sokan nem ismerik ezt a receptet,amivel már jó rég ott vagyunk az eliteben.de ez egyben anomália is ,mert draftolás,fizetési sapka,stb... pont az ellenkezőjére törekszik.
Szóval a pats folyamatosan árral szemben úszik és széllel szemben pi.il :D :D Ez pedig elég fárasztó tud lenni :D
2018. 11. 18. 13:12
anti pass
Így azért más értelme van azoknak a nyilatkozatoknak, hogy a CSAPAT. Mi nem dúskálhatunk a legjobb védőkben, támadókban stb. Viszont nem sokszor olvasni irányítókról sem olyat, hogy lemond a fizetése egy részéről csak legyen pénz a csapatépítésre. Vagy amit Benett mondott amikor idejött. Pénze már volt, de Ő gyűrűt akart nyerni.
Ui.: Így viszont sokkal értékesebbek a nyert SB-ok, mert nem egy összevásárolt csapat érte el.
2018. 11. 18. 13:45
Maximus6
Valahogy én is erre gondoltam, mint ami a cikkben meg van fogalmazva. Oké, hogy most mindenki a Kansas-ről meg New Orleans-ròl beszél mint (jaj majdnem elfelejtettem, Rams-ről is) legnagyobb eséjesei a SB-nek. De ott vagyunk Mi a Pats. Én mindig ùgy vagyok vele, hogy ha jò vagy akkor nem 1-2 szezonon keresztül kell jònak lenni hanem éveken át számolni kell veled. Mennyi de mennyi csapatot láttunk így szárnyalni aztán a következő évekre leeresztettek. Miért nincs más jelenkori irányitònak 5 gyűrűje? Mert a cél az, hogy egy legyen a többi meg nem érdekel. Mi szezonokra gondolunk. Ők a carpe diem mi meg a forever :), legyünk hálásak a 3as triònak: PATS-BB-TB-nek. Ha véletlenül majd 1/1-es lesz a csapat, akkor is köszöni fogom h nekik szurkolhatok. Ámen :)
2018. 11. 18. 21:40
Dega
Nagyon jó az írás,köszönjük..!!
Ajánlom figyelmetekbe az American Games 2005 NFL Network filmet!
https://youtu.be/N6XfJbE6GVI
2018. 11. 18. 21:56
grof
Verik BigBenéket,ez még jól jöhetnekünk!
2018. 11. 18. 22:14
NB2
csak éppen BB felállt és úgy néz ki megnyerik...
picit ez azért elgondolkodtató ránk nézve is...
2018. 11. 18. 22:16
grof
Koran örültem,sajna!
2018. 11. 18. 23:26
FunHun
Azért a mai Colts-Titans meccs eredménye is elgondolkoztató...

Két variáció van:
1., Mindenki bennünket akar megverni és minden csapatnak a Pats elleni meccs az adott szezon Superbowlja
2., Tényleg gondban vagyunk, furcsa mód szerintem az edzői oldalon. Valahogy azt érzem hogy nem azt játszuk amit tudunk, tudnánk.
Nem tudok nem emlékezni a GB elleni nyitó drive-ra (vagy a KC elleni teljes meccsre) ahol tanítanivalóan játszottuk a rövid passzos, gyors, no-huddlere építő játékunkra. Hol volt az a Titans ellen??? Miért 10+-os, sőt 20+-os passzokkal akarunk operálni a rövid slantek, screenek helyett?
Idén sajnos már nem először éreztem azt amit eddig nagyon ritkán, hogy outcoachingoltak bennünket.

A cikkre reagálva nem tudom elhinni, pedig nagyon szeretném, hogy ez csak altatás és amikor szükség lesz rá akkor majd elővesszük, addig meg gyakorolgatunk...
2018. 11. 19. 00:09
piszkosfred
2018. 11. 19. 11:27
zsolt75
2018. 11. 19. 11:46
hopi46
Ráadásul néhány "már minden mindegy" helyzetű csapattal is játszunk 3-4 meccset (2xJets,Bills és talán a Vikings) ami azt is jelentheti, hogy Nekik "az lesz a SB". :(
2018. 11. 20. 06:57
dravait
Én piszok kíváncsi lennék, hogy a taktika megbeszélése hogyan történik - BB mennyire szól bele, mi a munkamegosztás az egyes egységek koordinátorai és BB között, ezt megbeszéli-e Bradyvel. Pl. a GB nyitó drive kinek az ötlete volt, vagy Patterson futásai, és igen, ezt miért hanyagoltuk onnantól, pedig működött, és ezt hogyan beszélik meg a meccs után. Szóval tényleg nehéz érteni, hogy ez az agytröszt sokszor zseniális, váratlan dolgokat talál ki, máskor meg látszólag teljesen lebénul, mintha elfelejtenék az összes tudásukat.

És persze ez az, amit sose fogunk megtudni. :) :)
2018. 11. 19. 00:30
tottingetosz
Offnak gondoltam, de végülis nem az. Néztem kicsit a Szenteket. Eléggé rendben a támadósor. Konzisztensen pakolják a 30+-t. De mitől jobbak? Játékosban nem feltétlen. Van egy kibajó faluk. Nekünk is, ha van egészség. Emögött egy HoF QB. Nekünk is. Két nagyon jó futó. Egy erő Ingram és egy ügyes fajta Kamara.Nálunk egy ügyes Sony meg egy multiplaya White. Egy vezér WR Thomas, nálunk ez még lehet Gordon. A többiek ügyes fiatalok, nálunk meg bizonyított seniorok. A védelmükben annyi, mint a mienkben. Edzőkben se kvalifikáltabbak szerintem. Ha nekik megy, nekünk is fog. Hadd higgyem! Csak lépjünk fel erre a szintre, mert szerintem tudjuk!
2018. 11. 19. 00:49
vodka03
Annyival jobb a támadósoruk, hogy az övék egészséges a miénk meg nem, a másik meg, hogy az ő WR1-ük 3 éve van együtt a QB-val a miénk meg 7-8 hete mondjuk. Kamara meg nagyjából a legjobb "hybrid" RB a ligában, megy neki parádésan a futás meg az elkapás is és a védelmek nem tudják soha melyik jön. Nálunk, ha ott van White 90%, hogy passz lesz és sokszor így is benyelik.
2018. 11. 19. 05:29
tottingetosz
White 90 százaléka lehet, hogy a terv része. :)
2018. 11. 19. 09:35
Gabesz70
Az is a terv része hogy White mínusz 5 yardjatol az ember idegbajt kapjon? :)
2018. 11. 19. 09:10
Gabesz70
Kicsit off, vagy mégsem!? Most komolyan , ennyire nyomorék a Jags hogy 16-0-rol kikapnak 16-20-rá? Kellett volna az a Vasas vereség!
2018. 11. 19. 09:42
piszkosfred
Igen, ennyire nyomorék. Csak ellenünk és a Jets ellen tudtak feltenni 30+ pontot. A Titans is csak ellenünk ért el 30+ pontot. Az elit közeli védelmünk.
2018. 11. 19. 16:16
cspeti98
Nem elit közeli, de nem is olyan rossz, mint amit a kapott pontok mutatnak. A Titans 3 drive-ot indított a mi térfelünkről, ezekből szereztek 17 pontot, meg 7-et garbage timeban.
2018. 11. 20. 11:29
Lalika
Egy jó védelem ezt maximum 9 ponton tartja. Így egyből nincs garbage time. Illetve illet volna az amúgy is háromszor kivédekezett Titans drive-ból a támadó sornak legalább 9 pontot elérnie. Így egyből egy 18 pont körüli egál alakul ki. Ami azért valljuk be szebben néz ki. És nem említettem a 3 pontot ami Ghost lábában maradt :)
2018. 11. 20. 13:16
piszkosfred
+1
Ezt mondom folyton, de erre sosem érkezik válasz. Azért mert rövid pályát kap többször is a védelem, nem kell az esetek többségében TD-t kapni. Főleg nem egy gyatra támadó sor ellenében. Lásd steelers def a jags ellen.
2018. 11. 20. 13:35
cspeti98
Egy elit védelem nem kap ennyi pontot rövid pályáról, a miénk egyértelműen nem elit, ráadásul nem is arra van kitalálva, hogy a félpályáról indított driveokat megállítsa. Viszont ez nem jelenti azt, hogy annyira rossz lenne, mint amilyennek sokszor be van állítva, stabil középmezőny, ami megfelelő offense teljesítmény mellett bőven elég lehet.
2018. 11. 20. 14:28
Lalika
Jó-jó de kva idegesítő, hogy míg más védelem lehozza a rövid pályákat is addig nálunk valami okból kifolyólag még a harmadik és hosszúak esetén sincs biztosítva a sikeres védekezés. És még rosszabb nézni, ahogy 3&8 vagy 13 után még plusz yardokat hoznak nem kiemelkedő játékosok.
Ha meglesz a rájátszás már örülni fogok. Legalább a Phily kicsit meg lett rágva idén...
2018. 11. 19. 11:30
hopi46
Nem a JAX annyira "rossz", hanem Bortles kritikán aluli...talán még Petterman is jobb Nála...
Ráadásul a JAX az egyik legfegyelmezetlenebb csapat (büntetések), gyakran sorsdöntő helyzetekben. (ld. tegnap)
2018. 11. 19. 09:16
Touchdown Tom
Kicsit off, de kerdezem, h szerintetek meg mindig ugy gondoljäk a philly jätekosai, h mekkora fun abban a franchise-ban focizni meg dinasztia lesz meg stb.? Nekünk meg nem kell az egereket itatni, mert minden evben a playoff resztvevö csapatok fele kicserelödik, de mi azert mindig ott vagyunk es mindig contenderek vagyunk.
2018. 11. 19. 10:44
gabo2061
Nagyon köszönjük, igazán jó cikk. Fontosak a megállapításai, de a legfontosabb, hogy a lelkemnek jól esik :-)!
2018. 11. 19. 10:46
hulith
Saints offense félelmetes formában van
az Eagles-nél az a pici plusz hiányzik
ami tavaly még gyűrű nélkül megvolt a játékosokban.
Tegnap esélyük sem volt Brees előtt a fal
talán a legjobb most a ligában és ha Breesnek ennyi ideje van akkor nen nagyon hibázik.
A San Diego hihetetlen mit tudnak bénázni
400 passzolt yardddal hogy lehet kikapni egy Denver ellen.
A főnököknek simán meglesz az első kiemelés szerintem a Steelers Chargers nem konzisztens még egy nekünk pozitív körbeverés is összejöhet.
2018. 11. 19. 12:13
Touchdown Tom
San Diego :D Biztos nehez a költözeseket követni.
2018. 11. 19. 14:28
zsolt75
2018. 11. 19. 20:48
Arnold Patsenegger
Off.:
Mi a nyereménye annak aki behúzta a THPFC Survivort??? :) :)

Ha jól látom akkor egyedül maradtam :P
2018. 11. 20. 06:00
vodka03
Parádé volt ez a Rams meccs. Azt meg magyarázza már el valaki, hogy a nagy defense mágus Wade Phillips, hogy tud 54 pontot benyelni egy ilyen védelemmel, múltkor meg 45-öt, miközben annyi playmakere van, mint égen a csillag.
2018. 11. 20. 06:45
Arnold Patsenegger
2018. 11. 20. 06:54
tottingetosz
Ha volt nyomás, mindkettő QB bele-bele hibázott. A zsebben való mozgásokon javítaniuk kell. Goff remek menedzser típus, de ilyen fallal, meg RB opcióval ezt talán más is megjátszaná. Mahomes nagyobb Talent szerintem, benne én többet látok jelenleg, de le kell tisztulnia a játékának. Akkor viszont irány a HoF. Az eredeti cikkhez kanyarodva annyi jutott eszembe, hogy ezeket a csapatokat (+Saints) csak olyan csapat lesz képes megfogni, aki képes 30+ felett szerezni, és a támadósorokat 30 alatt tartani. Tudtok ilyet? ;) Ahogy ránk szokták mondani, jobb, ha ezek az O-k a pálya szálán vannak, az a jó taktika, ha ott tartod őket, kevés időt adsz nekik.
Szóval brutális erődemonstráció és történelmi meccs volt, de mégis azt érzem, hogy ez a párosítás nem ismétlődik meg a szezonban.
2018. 11. 20. 06:56
tottingetosz
2018. 11. 20. 07:25
TMR
szerintem sem ez lesz a SB párosïtàs
2018. 11. 20. 06:21
hispanic
Chiefs kikapott.
Így megvan az 1/1????
AFC döntő Foxboroughban????
2018. 11. 20. 06:50
dravait
Jó lenne. De addig még van egy kis út, amit be kell járni. :) :) Meg azért a Chiefs is kapjon már ki még egyszer legalább...
2018. 11. 20. 07:46
TMR
kicsit javulni kellene az idegenbeli mérlegünknek ehhez. Én már a kiemelésnek is nagyon örülnék.
2018. 11. 20. 08:32
NB2
Hát ha így játszik a KC, akkor kb bárhol lehet a meccs, sanszosan ők nyerik:)
2018. 11. 20. 09:31
Croaker
Azért a 3 INT + 2 lost fumble Mahomes-tól megbosszulná magát egy jó D (és Ramshez hasonló O) ellen, amellett, hogy megsüvegelendő a teljesítménye ezeket leszámítva mind yardban mind TD ben.
2018. 11. 20. 06:21
hispanic
:)))
Ilyen jel akart lenni:)
2018. 11. 20. 09:33
zebra
A KC-t már nem veri meg senki az alapszakaszban (Oakland, Ravens stb.) Ha a Vasast megveri a Saints, akkor a Steelers-Pats esetleg még a második seedért mehet majd a Heinz Fielden.
2018. 11. 20. 10:13
Croaker
Van ott még egy Patriotshoz meglehetősen hasonló mérleggel álló Chargers is (7-3), plusz azért a Seahawks-Ravens párost se írnám le az 5-5-jükkel. Mi sem olyan csapattól kaptuk ki (Titans), akitől papírforma szerint ki kellett volna kapni. Bízzunk a meglepetés erejébe a Chiefsnél is ;)
2018. 11. 20. 11:09
Arsenal
Szörnyű kimondani, de a hajnali meccsen fantasztikusak volnak az irányítók. Kicsit jobb formában vannak, mint Tom:( és ez nem károgás!
2018. 11. 20. 11:20
Pietrosz2
Azért Mahomes miatt 21 pontot kapott a Chiefs.Plusz a végén még INT.Ha lenne egy jó pass rusherünk.....
Egyébként a Chargers,Seahawks,Ravens még hajt januárért.Még egyik-másik elkaphatja a Chiefst.
De sajnos a második kiemelés látszik reálisnak,ha a Steelerst megverjük.És még Miamiben is nyerni kéne,ami általában nem sikerül.
2018. 11. 20. 11:39
zebra
Chandler Jones a háttérben elkezdhetne csomagolni...
2018. 11. 20. 12:38
cspeti98
“Ha lenne egy jó pass rusherünk”

Lemaradtam valamiről, és Flowers már nincs rosteren?
2018. 11. 20. 16:10
Pietrosz2
Ami a sackot tekinti a statisztika szerint 31 csapatnak van többet sackoló játékosa és nálunk Wise az első 3.5 sackkel.Én erre gondoltam,meg arra,hányszor láttam az ellenfél irányitóját zavartalanul dobni.
2018. 11. 20. 13:12
piszkosfred
1 jó pass rusherünk azért van. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy bárcsak lenne konzisztens jó pass rushunk.
2018. 11. 20. 16:15
Pietrosz2
Még valami.Összesen 15 sackünk van.Csak a Giants és az Oakland ért el kevesebbet.Steelers 37,Chiefs 36,Rams 29,Saints 24........Ennyit a pass rushról cspeti!
2018. 11. 20. 16:55
cspeti98
A sackek száma a legtúlértékeltebb védőstatisztika, ennél rosszabb adattal nem is lehetne kifejezni a pass rush hatékonyságát.
2018. 11. 21. 12:18
Pietrosz2
Ennél rosszabb adattal....azért érdekelne,hogy a siettetés miért jobb adat az értékelésben.Egyébként a fumble szerzése is többnyire sackből történik.
2018. 11. 21. 21:01
hopi46
Nincs statisztikám, de talán a siettetésből születik a legtöbb rossz QB döntés és INT. Több a labda vesztés is talán, mint a sack-nél.
A sack-ek nagy többségénél a QB általában a labdát megőrzi.
A sack legnagyobb jelentősége a negativ yard ill. a QB "megfélemlítése", elbizonytalanítása. Egy meccsen viszonylag kevés a sack, a legjobbak átlaga is 1 körül van, siettetés, megütés (ld. Mahomes utóbbi egyik INT-je) annál jóval több.
2018. 11. 21. 21:32
hopi46
Ja még, eddig meccsenként kb. 4 sack az átlag.
2018. 11. 21. 23:51
cspeti98
A siettetés is hasonlóan rossz, alapvetően a nyomásgenerás határozza meg a pass rush minőségét, amiben benne van minden olyan eset, amikor zavarták a QB-t, beleértve a sackeket is. Ha kicsit pontosabb képet akarunk kapni, akkor a nyomások számát elosztjuk azoknak a passz playek számával, így megkapjuk a pressure%-ot, ami már nem csak egy mennyiségi mutató, nem torzít az ellenfél passzplayeinek száma. Viszont még torzít kicsit a sec munkája, szóval lehet pontosítani, például ha megnézzük, hogy átlagosan mennyi idő alatt tudnak nyomást generálni, és ezt összevetve a pressure%-kal kapunk egy sokkal jobb adatot, mint a sackek száma. Pressure%-ban egyébként negyedikek vagyunk a ligában 33,3%-kal, viszont eltelt időben a középmezőnyben, szóval valahol a kettő között van az igazság, de ez nagyon távol áll attól, hogy nincs pass rushunk.

Egyébként ha a futójátékokat nem nézzük, akkor valóban a sackekből jön a legtöbb fumble.
2018. 11. 20. 18:45
hopi46
A sack csak egy összetevő a QB tevékenységének korlátozására/akadályozására, a siettetés, a megütés, a "bekerítés", egy fumble+megszerzése legalább olyan fontos ill. eredményhez vezethet.
2018. 11. 20. 21:21
zozo692
Tök jó, csak harmadannyi SB részvételünk és cc. ötödannyi SB trófeánk van, mint sak-je a Szenteknek. Ennyit a pass rush-ról.
Nem demagóg idióta hozzászóló szeretnék lenni, de minden játékelemben találunk sokkal jobbakat, mint mi, valamiért MI vagyunk mindig ott szinte minden végelszámolásnál. Kár ezt feszegetni, elég a cikket elolvasni és minden kitisztul :-)
2018. 11. 20. 18:20
narbony78
Azért 6-ból 4 meccs a csoportban lesz! A Vikingst fogadjuk és Pittsburghbe megyünk! A Titans ellen meg nem készültünk fel! Ellenük még idegenben is illik hozni 100-ból 99 meccset még az idei Patsnek is... A KC meg szerintem nem olyan erős, mint a statisztika mutatja! A Rams és a Saints annál inkább annak tűnik!
2018. 11. 20. 13:21
hulith
Azért az elég félelmetes, hogy ennyi TO val is csak 3 ponttal kapott ki a Kansas.
Rams defense nagyon jó nevek alapján de a
Seahawks és Broncos SB győztes defense
lehet nem szerzett ennyi labdát viszont nem engedett ennyi pontot.
Rams Chiefs Saints offense ellen most nem látom melyik védelem tudna tenni bármit is.
Esetleg BB tudna valamit kitalalni hogy lehet lassítani őket de nem nagyon van
gyenge pont amire lehetne készülni.
2018. 11. 20. 18:15
narbony78
Azért a KC-t már megvertük...
2018. 11. 20. 20:25
zsolt75
2018. 11. 21. 08:09
Lucius
Szerintem nagymértékben a pass rushnak köszönhetően egyébként. Azon a meccsen egész jó volt a siettetés Pats oldalról és Mahomes (még) nem kezeli jól, ha nyomás van rajta. Pontatlan lesz és szórja az inteket (és belemegy rázós szitukba). Azon a meccsen is dobott int-et, és csaka szerencséjén múlott, hogy nem hármat!

Szerintem egyértelműen ez a módszer ellenük, meg a szabálytalanságok kiharcolása.
2018. 11. 20. 15:22
cspeti98
Komoly összeggel mernék rá fogadni, hogy nemhogy megismétlődni nem fog ez a párosítás a SB-ban, de egyik csapat se jut be. BIG 12 döntőt lehet nyerni ilyen védelemmel, de SB-t nem.
2018. 11. 20. 18:39
hopi46
Ejha! Lehet, hogy Te már előre tudod a két csapat eljövendő sérüléseit? :)
2018. 11. 20. 18:54
cspeti98
Dehogyis, csak pont olyan volt a tegnapi meccs, mintha a pénteki Oklahoma-West Virginia meccset előrébb hozták volna négy nappal (még a színek is stimmeltek), ezzel a BIG 12 focival nem tudom elképzelni, hogy SB-t lehet játszani.
2018. 11. 20. 18:56
cspeti98
Az meg csak a hozzászólás elküldése után jutott eszembe, hogy a csili-vili offense-ek nem igazán tudták lezárni a meccset, ami a PO-ban nem fog beleférni.
2018. 11. 20. 19:07
hopi46
Az óra menedzselése valóban nem volt az erősségük, nem törődtek vele, hatalmas volt az "önbizalom". :)
Egyébként miért nem volna lehetséges, hogy a SB-ok eddigi "hagyományai" felboruljanak?
2018. 11. 20. 19:17
hulith
A tavalyi SB se egy defense parádé volt
de egy jó védő megmozdulás döntött.
Egyelőre ez az év nem a védelmekről szól
Mahomes 37 TD-nel tart és még van 5 meccsük hátra ilyen ütemben beérheti Bradyt reméljük nem fogja
2018. 11. 20. 20:18
laca86
Nem csak Bradyt hanem akár Manning 55tds szezonját is.
2018. 11. 20. 19:17
hopi46
Kicsit OFF
Az idei legjobb támadó felállásunk idén eddig mindössze 22!!! snap-et kapott különböző okok (eltiltás, sérülés, későbbi igazolás) miatt.
(Tom Brady , James White , Josh Gordon , Julian Edelman , Chris Hogan , Rob Gronkowski , Trent Brown , Joe Thuney , David Andrews , Shaq Mason , Marcus Cannon)
Forrás: Patspulpit
2018. 11. 20. 20:03
tottingetosz
Ej, de jó kis névsor. Bizony elnézegetném őket többször is, decez nagyon hiú álom. Az SB-n elég is lenne az a 22 snap ennek a sornak. A többi snap-re meg egy-egy csere belefér... :)
2018. 11. 20. 19:28
pm11
Nekem gyakran eszembe jut, hogy olyan mintha az oreg (BB) csak azert jatszik az eloszezonban mert kell. A csapatot meg az elso kb 10 forduloban építi, es december kornyeken kezd el valoban focizni nem pedig szeptemberben mint a tobbiek.
2018. 11. 20. 19:29
hopi46
A Boston Herald szerint:
RB R.Burkhead és TE D.Allen nem vett részt a mai edzésen. Az utóbbi várhatóan több hétre kiesett. :(
2018. 11. 20. 19:43
rolly79
Na puff!Még egy TE kiesett...
Maradt valaki vagy már nekünk olyan játékosunk(egészséges) nincs is?
2018. 11. 21. 20:34
Foherty
Burkhead-nek fia született. Az ő hiányzása igazolt.
2018. 11. 20. 20:10
Vass Imre
Mi sem bizonyítja az írás igazságát, mint a legutóbbi 7 év SB résztvevőinek listája
New York Giants-New England Patriots
Baltimore Ravens-San Francisco 49ers
Seattle Seahawks-Denver Broncos
New England Patriots-Seattle Seahawks
Denver Broncos-Carolina Panthers
New England Patriots-Atlanta Falcons
Philadelphia Eagles-New England Patriots
2018. 11. 21. 00:34
hopi46
Kicsit OFF
Shawn Hochuli kapta a játékvezetést a vasárnapi Patriots-Jets meccsre. Hochuli legénysége adja a legtöbb büntetést a bírói csapatok közül, játékonként átlagosan 21,3-at. (Nem tudom igazán, hogy ez jó vagy rossz Nekünk.)
2018. 11. 21. 09:44
fatman
talán inkább jó, általában nálunk kevesebb a szabálytalanság, fegyelmezettebbek vagyunk...
az milyen volt: KC 9 perc alatt 7 sárgát kapott! :)
2018. 11. 21. 13:51
duanebarry
Játékonként 21 bünti? Zászló+sapka kombóval sem jön ki a szám :)
Meccsenként lesz az... :P
2018. 11. 21. 15:23
hopi46
igen, tévesen írtam, bocsi! :)
2018. 11. 21. 11:31
Iron_Condor
Na miután tett nekünk a Rams egy kis szívességet, vasárnap fel kell jönni egy győzelemmel a KC mögé, aztán reménykedni hogy ezután minden meccset megnyerünk, a KC pedig botlik még egyet és akkor az egymás elleni eredmény miatt máris jók vagyunk.:)
2018. 11. 22. 07:52
nikos1976
Jó lenne. De kizárt dolog hogy beérjük őket. Nekik is és nekünk is lesz még vesztes meccsünk.
2018. 11. 21. 12:09
zsolt75
Tudom, hogy az igazán menők a védelmeket elemzik, favorizálják, de mint fotelszurkoló hülyegyereknek csúcs volt ez a Chiefs-Rams. Nyilván ezért is voltak a szabálymódosítások.
2018. 11. 21. 13:38
zozo692
Bántóan tiszta helyzetek voltak, valaki mondta, hogy ez egyfajta felturbósított egyetemi foci. Nem jó irányba halad az nfl, ha ez így megy tovább.
2018. 11. 21. 14:44
zsolt75
Igazad van, de ha az "eladhatóságot" nézed, akkor az ilyen meccsek a piacképesek. Egy 6-3-as, TD nélküli bunkerfocival nem lehet hosszú távon 100 millió nézőt kiszolgálni, ehhez kellenek a pontok, a turnoverek, a változó vezetés, a kis pontkülönbség. Persze a hétfői (keddi) meccs minden tekintetben túlzás volt, de a családomból mind az öten (még a másfél éves fiam is, akinek nyilván fogalma nem volt az egészről) ott ugráltunk az esti ismétléskor a tv előtt, hogy a jobb kiemelésünk miatt szurkoljunk a Rams-nek. Néha kellenek az ilyen meccsek. Tudom, hogy egy kicsit sok volt, de jó volt. Ilyen egy piacbarát, vásárlóközpontú, szórakoztató foci.
2018. 11. 21. 16:59
JAM
Félreértések elkerülése végett, én is a támadó foci híve vagyok, de ennek a játéknak alapeleme a kemény és konzekvens védekezés, ami a LAR-KC meccsről azért alapvetően hiányzott. Így viszont nem kerek a kép. Nyilván sokkal élvezetesebb egy 30-20as meccs, mint a 6-3, de az 54-51 már nem adja azt a bizonyos komplex élményt, amit a sorozatos ötletes támadások és a kemény védekezések kombinációja. Szerintem.
2018. 11. 21. 17:47
fatman
így van...
2018. 11. 21. 18:01
zsolt75
Ez akkor is fociünnep volt! Ez hozza a nézőket, ez hozza a bevételt, ezzel lehet hype-olni, ebből lehet reklámot csinálni.
2018. 11. 21. 21:55
piszkosfred
Egyetértek. Ez semmiképp sem az az nfl amit sokan megszerettek. Remélem ez a történelmi meccs marad a ritka kivétel a jövőben is.
2018. 11. 21. 23:54
cspeti98
Én is egyetértek Veled, nekem A MECCS, továbbra is a 49. SB (és nem azért, mert megnyertük), abban a meccsben minden benne volt, ami miatt szeretem ezt a sportot. Ha pontháborút akarok nézni, akkor szombat este bekapcsolok egy BIG 12 meccset, megvan annak is a szépsége, de egy NFL védelemtől ennél többet várok el.
2018. 11. 21. 17:20
hopi46
Azért mert most van 3 "pontszóró", a sérülések szempontjából egyelőre rendkívül szerencsés csapat, a többi 29 nem ilyen és általában egy PO-ra sem ez jellemző.
Kétségtelen az NFL a támadó játékot preferálja, korlátozza az ütközéseket, "túlvédi" a QB-et (az utóbbi kettőt elsősorban azért, mert az agyrázkódások mennyisége és utóhatása miatt piszkálják.), de ehhez előbb-utóbb alkalmazkodni fognak a védelmek.
2018. 11. 21. 19:12
zsolt75
Minden tiszteletem mellett inkább utólag lesz az az alkalmazkodás, főleg, hogy a szabálymódosítások is a támadóknak kedveznek... Nem véletlen, hogy a három pontszóró így áll.
2018. 11. 21. 20:24
hopi46
Én valahogy úgy érzem, hogy talán már a PO-ban látunk belőle valamit. :)
2018. 11. 21. 20:27
zsolt75
És még egy csavar a történethez: Ebukam lett az NFC-ben a hét védőjátékosa! Egy 51 pontot benyelt csapatból?!
2018. 11. 21. 21:38
hopi46
Csak a W számít, ha a KS győz és egy konferenciában lennének, biztos Chris Jones lett volna. :)
2018. 11. 21. 23:58
cspeti98
Mert volt egy TD-je... Pár hete PJ Williams nyerte meg úgy, hogy 9 felé dobott labdából 8 elkapás 114 yardért, meg engedett 2 TD-t, de csinált egy picksixet, szóval minden oké. Sajnos még mindig a box score statokat értékelik leginkább.
2018. 11. 21. 17:59
hulith
A védelmeknek nehéz alkalmazkodni és ha megvannak a játékosok hozzá akkor egy ilyen sémát mint amit a Saints Chiefs Rams játszik ahol megy a futás van hosszú és rövid célpont meg még az RB is egy elkapó ott gyakorlatilag az offense tud elrontani.
A mobilis mozgásból jól passzoló irányítók ellen mint Mahomes aki olyan testtartásból is passzol ami eddig abszolút nem volt.
A rangadó Rams time managment a meccs végén ilyen futójáték mellett szerintem gyenge volt.
2018. 11. 21. 20:00
anti pass
A hétfői NFL meccs eredménye már kezdi megközelíteni az NBA eredményeit!
2018. 11. 22. 08:13
Touchdown Tom
Szeretem a tämado focit, de ez mär kicsit sok. Elvezet a jo vedelmeket is lätni, kemeny megmozduläsokkal, egy csucson levö denveri vagy seattle-i vedelem is lätvänyos volt.
2018. 11. 22. 08:27
Croaker
Brady térdsérüléssel felkerült a sérült listára. A trükkös játéknál, amikor ő kapta el a labdát sérült meg a térde. Azt nem írja a forrás, hogy a futása közben, vagy a védő érkezése után történt a dolog, de szerintem az előbbi. Az egyik cikk "tweaked" szót használt, ami a sérülés enyheségére is utal, tehát a pályára lépése nem lesz korlátozott, játszani fog.

Minden esetre, ha a "futása", botladozása alatt történt a dolog, amit én valószínűsítek visszanézve az esetet, talán más megvilágításba helyezi a dolgokat. Láttunk már futó játékost is elfeküdni kontakt nélkül (előző meccs pl).
2018. 11. 22. 08:56
Montesclan-pats
Irtózatos pontparádé volt a hétfői meccs, DE Wade Phillips-nek, ha nálunk lenne, mennie kellene,- a szurkolók szerint- ha ilyen igazolások és ennyi pénz védelemre költése után így szerepelnénk egy meccsen. De mindkét oldalon voltak írtózatos elváltások, két védő összefutása, üresen hagyás csak úgy. Viszont ami meglepő, hogy mennyire megbíznak a 4. és 5. elkapókban is, és építenek rájuk játékot, mi pedig nem !
Továbbra is az a véleményem, hogy nem használjuk elég változatosan a támadóegységünket.
Amiben viszont mind a két csapat jobb volt, az a támadófalak által adott idő az irányítónak. Most látszik, hogy jó-jó a támadófalunk, de vannak jobbak. Go Pats !
2018. 11. 22. 10:23
orrrion
Számomra mindig is érthetetlen volt, hogy Brady futó mozdulatsorát miért nem lehetett már sok-sok évvel ezelőtt jelentősen javítani. Adott egy 190 cm feletti magasságú, 100 kg testsúly fölötti,nagyszerű fizikumú fiatalember, akinek testalkata valóban nem a sprinterekét idézi, kissé gémszerű lábakkal, nem ideális testsúly központtal. DE! Nem mozgássérült, nincs semmi olyan szervi baja, ami effektíve akadályozná mozgás közben. Azzal a fanatizmussal, amivel bír, azzal a szakmai háttérrel egyszerűen nem értem, miért nem tudott megtanulni rendesen futni, mert amit annak ürügyén művel, az nevetséges. Jómagam pl. fociztam és eveztem , egyiket sem magas szinten, de emlékszem, hogy edzőim mennyit csiszolták mind a rövid-mind a hosszútávú futótechnikánkat. Sikerrel ! Személyesen ismerek atlétaedzőt, aki elmondta, hogy minden testalkatú, lábformájú emberrel hatalmas előrelépést lehet tenni, mind a robbanékonyság, mind a futótechnika esetében, ráadásul relatíve rövid időn belül. Jelenleg is van mindenféle alkatú irányító a mezőnyben, de Brady futómozgása kirí közülük sajnos. Nem hiszem, hogy pl. Big Ben alkatilag alkalmasabb a futásra, ennek ellenére ég és föld a különbség köztük. Aki valaha személyesen űzött futással összefüggésbe hozható sportot, szerintem hasonlóan érez, mint én.
2018. 11. 22. 10:56
zsolt75
Szívemből szóltál!
2018. 11. 22. 11:27
mgabor74
Azért tegyük hozzá, hogy volt egy komoly térdsérülése korábban ami miatt a mai napig térdgépben játszik. Nekem csak megnyúlt a belső szalag az egyik térdemben és merevítő nélkül még az is vicc amit kocogás címén művelek. Pedig csak kb 5 kg súlyfeleslegem van, tehát nem az az oka.
Lehet nála nem sikerült tökéletesen a műtét anno mint most pl Lewis-nál vagy Edelman-nél. Tudom korábban is kicsit esetlen volt TB, de azért nem ennyire.
2019. 02. 04. 13:30
zsolt75
2019. 02. 04. 13:41
cuncimp
Hát érdekes hozzászólások voltak itt anno.
2019. 02. 04. 13:46
kisdef
Ja, frédi itt is nagyot ment.
2019. 02. 04. 14:08
dravait
Nem rossz érzés, hogy MA,a hatodik után is bőven vállalható, amit ehhez véleményként írtam.

Tényleg tanulságos visszaolvasni. :) :)
2019. 02. 04. 21:06
tottingetosz
+1. Nálam is ez a helyzet...
2019. 02. 04. 15:20
Elm
Hogy ez vajon miért jött fel... nem is értem. :)
2019. 02. 04. 15:25
Iron_Condor
Csak hogy jól számolok-e, hogy aszongya a BB-Brady érában minden második évben SB részvétel, minden harmadikban nyerés? :)
2019. 02. 04. 15:53
Misi56
Nem beszélve arról ,hogy tavaly elment : Amendola, Deion Lewis, Malcolm Butler. Ezt bárki megsínylette volna!
2019. 02. 04. 17:07
nünü
Nate Solder-ről megfeledkeztél. A második legfontosabb poszton volt a támadóknál! Plusz a draft osztály Michelen kívüli része. Úgyhogy még szarabb a helyzet mint mondod, ergo még inkább igazad van.
2019. 02. 04. 16:28
narbony78
Mit ér a statisztika, ha az NFL alapszakasz MVP csapatát oda vissza vertük idén, ráadásul másodszor Kansas-ben! A Rams nagyon jó számokat produkált idén, de béna kacsa volt a SB-ban mert az ég világon senkinek sem volt meccsrutinja és tapasztalata, hogy hogyan kell egy ilyen meccset lehozni, végigvinni! Akinek meg igen az nem tudott mit kezdeni ezzel! De a QB és az edző sem volt rutinos! Számunkra egyedül a Saints lehetett veszélyes, mert ott már a QB és az edző is szagolt puskaport! Őket viszont a Rams kilökte az útból szó szerint némi bírói segítséggel! De nekem van egy pillanat, amit többször meg fogok nézni, amikor a sok balfaszság és egyéb Pats elleni lépések miatt kifütyült és lealázott Roger Goodell átadja a Vince Lombardit Kraft bácsinak! Ez már a második SB győzelem a labdabotrány óta, amit maga Goodell álmodott meg és vitt végbe!
Hozzászólás a(z) Nem tudjuk, de ez is a terv része bejegyzéshez