Menetrend

NFL Combine 2018: Offensive Line

2018. 03. 11. 00:40
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Elemzés
A 2018-as NFL Combine-on a futók után a támadófal tagjai következtek, így a cikksorozat is velük folytatódik. Mivel az offensive tackle nagyobb hiányposzt jelenleg, így ez a cikk főleg velük foglalkozik.

Roster: Nate Solder (FA), Marcus Cannon, Cameron Fleming (FA), LaAdrian Waddle (FA), Antonio Garcia, Cole Croston, James Ferentz, Andrew Jelks, Ted Karras, Jason King, Shaq Mason, Joe Thuney, David Andrews

A támadófalnál - akárcsak a futóknál - is vannak fontos szabadügynökei a csapatnak, ráadásul Solder idén a legjobb tackle a piacon, mélyen a zsebbe kell nyúlni a Patriotsnak, ha meg akarják tartani a kezdő baloldali tackle-t. Fleming és Waddle a szezon második felében kerültek a pályára - Cannon sérülése után. Mindketten megállták a helyüket a fal jobb szélén, nekik is lehet piacuk, főleg Flemingnek, így a draftról (vagy a szabadügynökök közül) várható erősítés. A belső posztokon stabil a csapat, ide nem igazán várható játékos.

Top prospectek:

OG Quenton Nelson - Notre Dame (6'5", 325 lbs)Quenton Nelson

Bench Press: 35 (T-2.)
Vertical Jump: 26,5" (T-21.)
Broad Jump: 105" (T-16.)
3 Cone Drill: 7.65 (T-11.)
20 Yard Shuttle: 4.62 (7.)

Nelson a 2018-as játékosbörze egyik legbiztosabb játékosa, valószínűleg a top 10-ben fog elkelni. A Combine-on is jól teljesített. Bármelyik támadófalban azonnali javulás várható az érkezésével. "Blokkolóként dominálnom kell. Úgy kell teljesítenem, hogy a meccs közepére elvegyem a kedvüket a játéktől." - nyilatkozta Nelson. Nincs rá esély, és talán szükség se, hogy a Patriots őt válassza ki.

OT Mike McGlinchey - Notre Dame (6'8", 309 lbs)Mike McGlinchey

Bench Press: 24 (T-17.)
Vertical Jump: 28,5" (T-14.)
Broad Jump: 105" (T-16.)

A negyedéves tackle szintén a Notre Dame egyetemről érkezik, sokak szerint a legjobb tackle az idei classban, bár messze nem annyira egyértelműen, mint Nelson. McGlinchey az Atlanta Falcons quarterbackjének, Matt Ryannek az unokatestvére, tehát mondhatni futballcsaládból érkezik. Ryan mindig is inspiráciőt jelentett neki, ezt meg is jegyezte interjúja során: "Matt mindig segített engem, még tudtán kívül is. Látni azt, hogy hogyan dolgozik, mennyire tisztelik őt az emberek, ez mindig felemelő volt, valami olyan, amiért én is dolgozom. Gyermekkoromtól kezdve ő az én hősöm, amikor még a Boston College-ra járt, mindig megnéztük a meccseit, majd amikor nyolcadikos voltam draftolták az NFL-be. Az egész családom ott volt vele, és akkor eldöntöttem, én is ezért fogok harcolni. Azok a tapasztalatok és értékek, amiket tőle kaptam, megfizethetetlenek számomra. Harmadikos vagy negyedikes gimis lehettem, és még TE poszton játszottam, amikor együtt edzettünk. Ő dobált nekem, futottam a route-okat, de állandóan a fejem fölé dobta a labdákat, majd értetlenül kérdezte: "Mit csinálsz? Julio Jones onnan szedi le a labdákat!" - jegyezte meg viccesen. McGlinchey-t az első kör közepére/végére várják, nagy valószínűséggel ő sem lesz elérhető 1/31-re.

2-3. körös játékosok:

OT/OG Connor Williams - Texas (6'5", 296 lbs)Connor Williams

40 Yard Dash: 5.05 (5.)
Bench Press: 26 (T-11.)
Vertical Jump: 34" (1.)
Broad Jump: 112" (5.)
3 Cone Drill: 7.83 (19.)
20 Yard Shuttle: 4.63 (8.)

A Longhorns játékosa harmadik egyetemi éve után jelentkezett a draftra, és még a szakértők sem tudják pontosan megállapítani az igazi posztját, hiszen rövid karjai és magassága miatt is több csapatnál is guardként szerepelhet majd. Mivel Shaq Mason szerződése utolsó évébe lép, ezért könnyen lehet, hogy a Patriots megpróbálja megtalálni az utódját. (Én ebben nem hiszek, Mason meccsről meccsre fejlődik, idén a támadófal legjobbja volt szerintem - a szerk.) Williams kis túlzással az első két napon bárhol elkelhet, de olvastam olyan mockot ahol csak a harmadik körbe várják, bár valószínűbb, hogy ha hamarabb nem is, a második kör közepe táján valaki kiválasztja.

OT Orlando Brown - Oklahoma (6'8", 345 lbs)Orlando Brown

40 Yard Dash: 5.85 (Last)
Bench Press: 14 (Last)
Verical Jump: 19,5" (Last)
Broad Jump: 82" (Last)
3 Cone Drill: 7.87 (T-23.)
20 Yard Shuttle: 5.38 (T-Last)

Ezt az eredménysort látva jogosan teszi fel a kérdést a szurkoló, hogy lehet ő akár első körös is? Az idei felmérők legnagyobb vesztese egyértelműen ő. A valaha volt második legrosszabb 40 yard, a valaha volt legrosszabb magasugrás és távolugrás, illetve negyedik legrosszabb fekvenyomás a támadófal tagjai között, valamint többször szóltak neki az edzők, mert nem tette oda magát a feladatoknál. Brown édesapja, Orlando "Zeus" Brown is játszott az NFL-ben, 12 szezont húzott le a Brownsban, illetve a Ravensben, első három szezonjában Bill Belichick volt az edzője. Sajnos 2011-ben elhunyt, így ő már nem láthatja, amint fia a nyomdokaiba lép, és szintén NFL-játékos lesz. Indianapolisban a következőket nyilatkozta: "Nem igazán próbálom a játékomat édesapáméról másolni, inkább a mentalitása az ami engem is jellemez." Az ifjabb Brown-t mégis azért tartják egy jó prospectnek, mert fizikailag nagyon rendben van a srác, bár az atletikus képességei átlag alattiak. A fal mindkét szélén bevethető prospect, hatalmas méretekkel rendelkezik. A pass rusherek erőből nem tudják majd megverni (bull rush). Mivel azonban nincs meg a sebessége, a fürgébb játékosok könnyűszerrel megkerülhetik, ezért is óvakodnak tőle a csapatok. A Combine eredmények nem tettek jót a renoméjának, az eredetileg első körbe várt játékos akár a harmadik körig is csúszhat.

OT/OC Martinas Rankin - Mississippi State (6'4", 308 lbs)Martinas Rankin

Bench Press: 24 (T-17.)

Rankin igazi posztja a fal szélén van, de a szakértők szerint igazán jó játékos centerként válhat belőle. Hiányolják nála azt a sebességet, ami a tackle-öknél ha hiányzik, akkor bajba kerülhetnek. Legnagyobb erősségének a sokoldalúságát tartják, a támadófal összes posztján képes játszani. Nem volt könnyű útja az NFL-be, gimnázium után nem kapott sehol ösztöndíjat, nem volt meg a súlya, ahhoz hogy a támadófalban játszhasson. A következőket mondta az interjúk során: "Soha nem adtam fel. Saját edzővel dolgoztam, felszedtem 30 fontot, erősítettem. Biztos vagyok benne, hogy folytatni tudom ezt a kemény munkát az NFL-ben is." Tipikus második napos játékos.

OT Kolton Miller - UCLA (6'9", 309 lbs)Kolton Miller

40 Yard Dash: 4.95 (3.)
Bench Press: 24 (T-17.)
Vertical Jump: 31,5" (T-4.)
Broad Jump: 121" (1.)
3 Cone Drill: 7.34 (3.)
20 Yard Shuttle: 4.49 (3.)

Sok Patriots-szurkolónak - köztük nekem is - ő az egyik kedvenc újonc támadófalembere. Egy igazi óriás a srác, hihetelen méretekkel. Miller a kaliforniai Rosevilleből származik, ami Tedy Bruschi által vált híressé: "Tedy rengeteget segít a városnak, új edzőtermet finanszírozott és még rengeteg másban is segít. Nagyszerű ember." Miller remekül teljesített a Combine-on, a fekvenyomást kivéve top 5-ös számokat produkált. A 3 Cone Drillje is remekül sikerült, ami ugye Bill Belichicknél az egyik legtöbbre tartott gyakorlat. A passzblokkolásban lehetnek inkább gondjai, de ebben is képes fejlődni. Minden snapnél a legjobbját próbálja nyújtani, nincsenek motivációs gondjai. A szakértők a 2-3. körre prognosztizálják a kiválasztását. Ha a harmadik kör közepén elérhető lenne, nem lehetne kizárni egy esetleges cserét érte, bár én azért a tackle-ökkel óvatosan bánnék addig, amíg eldől ki marad, illetve ki megy és Garcia állapotától is függőve tenném a kiválasztását.

OT Chukwuma Okorafor - Western Michigan (6'6", 320 lbs)Chukwuma Okorafor

40 Yard Dash: 5.31 (19.)
Bench Press: 19 (T-26.)
Vertical Jump: 23,5" (T-34.)
Broad Jump: 102" (T-25.)
3 Cone Drill: 7.87 (T-23.)
20 Yard Shuttle: 4.80 (T-19.)

Okorafor és családja 2010-ben érkeztek az USA-ba Botswanából. A Western Michiganen második évére kezdővé vált, ő volt a csapat jobboldali tackle-je. Harmadik szezonjára átkerült a baloldalra, itt is remekül teljesített. A legnagyobb erőssége neki is a sokoldalúsága. "A legtöbb csapat baloldali tackle-ként számol velem, de én mindkét oldalon jól érzem magam. A sokoldalúság nagyon fontos, a csapatok olyan játékosokat keresnek, akik több poszton is bevethetőek." - nyilatkozta a Combine előtt. Nagyon jó méretei vannak, hatalmas potenciállal rendelkezik, ezért hamarabb is kiválaszthatják, mint sokan gondolják. A lábmunkáján kell javítania, több mozdulattal könnyen megverhetik a pass rusherek. Ha a lábmunkája és technikája javul, remek kezdőjátékos válhat belőle az NFL-ben mind LT, mind RT poszton. Számára is a 2-3. kör lehet a realitás.

Harmadik napos játékosok:

OT Desmond Harrison - West Georgia (6'6", 292 lbs)Desmond Harrison

40 Yard Dash: 4.90 (2.)

Harrison a Texas Longhorns színeiben kezdte meg egyetemi pályafutását, mint az ország egyik legjobb prospectje. 2015-ben és 2016-ban is eltiltott volt, így egyetemet is váltott. "Két évig nem játszottam, ez rendkívül fájdalmas volt számomra. Dolgoztam, de soha nem adtam fel az álmom. Keményen dolgoztam, és hittem magamban, hogy sikerülhet. Úgy érzem én vagyok a legjobb tackle." Akár így is lehetne, de Harrisont csak a 3-4. körre várják a kinti szakértők.

OG Jamil Demby - Maine (6'4", 319 lbs)Jamil Demby

40 Yard Dash: 5.58 (36.)
Bench Press: 17 (T-32.)
Vertical Jump: 23,5" (T-34.)
Broad Jump: 98" (31.)
3 Cone Drill: 7.86 (T-21.)
20 Yard Shuttle: 4.95 (32.)

Demby az egyetemi másodosztályból érkezik. Remek tanulóról van szó, summa cum laude végzett. Egyetemen főleg tackle poszton játszott, az NFL-ben azonban inkább guard lesz belőle. Mind pass-protectionben, mind futásblokkolásban megállja majd a helyét. "Mivel kisebb iskolából jövök így nyilván nehezebb dolgom van. Beszéltem Trevor Batesszel (aki szintén volt a Patriots tagja - a szerk.), és elmondott néhány dolgot, amire nem árt ha figyelek. Rengeteg tehetség van a CAA-ben (Colonial Athletic Associaton - másodosztályú konferencia az NCAA-ben - a szerk.), remélem a teljesítményemmel felhívom néhány ember figyelmét. Minden poszton megállom a helyem, ezt a Senior Bowlon is bizonyítottam, bárki ellen versenyképes lehetek." - mondta. Dembynek valószínűleg a harmadik nap elejéig kell majd várnia arra, hogy megcsörrenjen a telefonja, és bejelentkezzen egy NFL-csapat. Benne van a pakliban, hogy a belső posztok mélyítésére ő lesz a megoldás.

OT Greg Senat - Wagner (6'6", 302 lbs)Greg Senat

40 Yard Dash: 5.38 (27.)
Bench Press: 19 (T-26.)
Vertical Jump: 26" (25.)
Broad Jump: 106" (T-13.)
3 Cone Drill: 7.41 (4.)
20 Yard Shuttle: 4.71 (T-14.)

Senat kosárlabdázóként kezdte pályafutását, ezután váltott az amerikai futballra. Egyetemen jobboldali tackle volt, eléggé nyers a játéka. Kosaras múltjából adódóan rendkívül atletikus, de erősebbé kell még válnia. "Imádom a sportokat. Az edzők látták bennem a potenciált, hittek bennem, én pedig megháláltam ezt. Keményen dolgozok, próbálok erősíteni és súlyt felszedni." - elemezte a helyzetét. A draft végére várható a kiválasztása, de akár draftolatlan újonc is válhat belőle.

Forrás: Patriots.com NFL.com

Hozzászólások

2018. 03. 11. 07:55
Cuchulain82
ha az első körben kell tacklet választani akkor én Brian O'Neillre tenném a voksomat Pittsburghből bár nem hiszem hogy 1/31nél még bent lenne, róla vélemény?
2018. 03. 11. 10:39
Increay
O'Neill 2-3. körös prospect, nem hinném, hogy első körben elvinné valaki, vagy ha igen az hatalmas reach:)
2018. 03. 11. 11:09
nikos1976
Ennél sokkal nagyobb need-ek vannak+azt sem tudjuk mi lesz Fleming és Waddle sorsa. Felesleges agyalni ezen a poszton
2018. 03. 11. 13:07
Increay
Ezt most nem igazán értem... Az összes posztról lesz cikk, illetve ahogy írtam is, ha mindenki marad, nem hinném, hogy draftol ide BB az első körökben (1-5)... A 6-7.körös pickeket szerintem kb lehetetlen megjósolni, ott már nem igazán hiányposztra húznak a GM-ek, inkább egy-egy poszt mélyítése a cél:)
2018. 03. 11. 11:13
nikos1976
Sherman a 49-eseknél kötött ki. 3 év 39 millió. Na ezen is kár volt agyalni, erre se lett volna lóvénk. Ezzel el is dőlt az első választásunk sorsa: CB /ha nem az lesz baj van a fejekben Bostonban/
Ui.: Ilyen szituban szokott BB egy safety-t behúzni
2018. 03. 11. 11:27
cspeti98
Ezt így a FA nyitás előtt 3 nappal kijelenteni, hogy CB lesz az első pick elég nagy butaság. Szerintem a LB és az edge rusher is nagyobb need, mint a CB, főleg ha BB-ék Rowe-t tényleg megfelelőnek tartják a CB2-nek. Én azzal együtt tudok élni, hogy Rowe játszik Gilmore túloldalán, JoJo pedig a slotban és jön egy sokoldalú safety vagy egy 2. napos CB.
2018. 03. 11. 12:43
loop80
2018. 03. 11. 13:26
Increay
2018. 03. 11. 14:13
hulith
Rowe mint 2.számú CB ?! Akkor komoly pass rush kell hogy ne legyen ideje az irányítónak komoly WR ellen Rowe kevés lesz szerintem.
2018. 03. 11. 15:18
cspeti98
Rowe a SB-n amikor CB2 játszott, akkor nem nagyon engedett elkapást, a PFF szerint a 4. legjobb játékosunk volt azon a meccsen 82.6-os értékeléssel (80-tól átlag feletti kezdőnek számít). Ha az alapján ítéljük meg, hogy Jeffery ellen mit csinált, akkor kijön hogy gyenge, csak nincs semmi értelme az alapján megítélni. Az is fontos, hogy nálunk a CB1 szigetezik, a CB2-nek pedig DMC segít be, ami nem kicsit könnyíti meg a dolgát. Ha aközött kell választanom, hogy CB2 jöjjön vagy egy box safety (aki tud slot CB-t is játszani), hogy DMC-nek ne kelljen a LoS közelében játszania, akkor egyértelműen az utóbbit tartom jobb döntésnek.
2018. 03. 11. 16:40
topin
Jaja, ez a DMC LoS, ez egy FoS elképzelés sajnos. Képtelen megoldani, és még a helyét sem tudja átvenni hátul senki. Kapásból 2 poszton lyukadunk ki. Ezt mindenképp orvosolni kell valakivel, akit nem Richardsnak hívnak.
2018. 03. 11. 16:58
cspeti98
Mivel ebben egyetértünk már elég régóta, ezért érdekelne, hogy szerinted ki lenne erre a legalkalmasabb? Nekem a favoritom Justin Reid. Pedig nála nehéz volt túllépni azon, hogy sokoldalú, okos Stanford safety, aki 8-as mezben játszik, mert már van egy ilyen a rosteren. :D Esetleg Shaq Griffinben is látom azt, hogy alkalmas lehet rá.
2018. 03. 11. 17:23
topin
Kapásból Griffint mondtam volna, de aztán továbbolvastam és látom nálad is elképzelhető opció.

Egyetlen probléma vele, hogy nagyon magasan kiviszi valaki. Én második kört, harmadik elejét is eltudom képzelni érte. Biztosan lesz GM aki belezúgott és rossz poénnal fél kezét is adná érte azért mertem ezt a morbid humort ellőni, mert olvastam hogy maga a játékos nem sértődik ezeken, na nem mintha olvasná ezt). Mi meg így lemaradunk sajnos róla. Pedig egyből impact lenne ebbe a rendszerbe és ugrásszerűen növelné a hatékonyságot.
2018. 03. 11. 18:56
cspeti98
Szerintem is hatalmas impactje lenne nálunk, amellett hogy sebességet vinne a védelmünkben mentálisan is sokat dobna. Igazi vezér.

Amúgy a kezes vicceken inkább a tesója szokott megsértődni, Shaquem szerint viccesek vagy ha nagyon durvák, akkor csak motiválják őt.
2018. 03. 11. 19:36
Increay
Igen ezt énis olvastam :) máshol is hallottam már egyébként ilyet, hogy a családtagok sokkal hamarabb ugranak az ilyenekre, mint az a személy, akiről szó van. Griffint énis el tudnám képzelni, de szerintem sem tudjuk őt elhozni reach nélkül... :/
2018. 03. 11. 15:51
nikos1976
Inreay! Ha megbántottalak a hozzászólásommal, bocsánat érte. Nem volt szándékomban. Nem ez volt a célom egyszerűen csak annyi a véleményem hogy nem vagyok hajlandó agyalni ezen a témán annyira ideg és türelmetlen vagyok a Defense miatt. Köszi a cikket. Tök jó az írás, tudnék választani...
2018. 03. 11. 16:35
Increay
Nem sértettél meg, csak nem értettem amit írtál, a defense miatt meg nyugi, BB meg fogja oldani, ebben biztos vagyok :)
2018. 03. 11. 15:56
nikos1976
Szerintem egyrészt ROWE nem megoldás másrészt ha esetleg az is akkor megint egy sérülésre vagyunk attól, hogy az egész szezonban szarrádobálnak-e vagy sem, nyeljük a yardokat vagy sem? Ezt meg picit unom már... Mi van ha GILMORE , ROWE, vagy JONES megsérül? Ki a tököm játszik majd helyettük? Chung, Mc, CYrus. Köszi de ebből ha lehet jövőre nem kérek, mert már láttam ezerszer hogy ez nem működik. Ha nem hozunk senkit akkor egy elit corner kell a draftról. Szóval első vagy max. második kör erre kell. Ez a véleményema storyról.
2018. 03. 11. 16:09
cspeti98
Olvasd vissza amit írtam, én is úgy vagyok vele, hogy kell ember a secondarybe, de a legnagyobb probléma továbbra is a LB sor (azt dobálták szarrá a legtöbbször) és a DE. Ha ezeket megoldjuk, akkor is hamarabb hoznék egy box safetyt (aki Chunghoz hasonlóan tud a slotban is játszani), mint CB2-t, mert ha DMC és Harmon tud mélyen játszani, ahol jók, akkor felhúzzák a CB2 játékát, akárki is az. Viszont ha nincs Chung mellé/mögé még egy box safety/slot CB, akkor megint Richardshoz kell nyúlni vagy DMC-t közelebb tolni a LoS-hez. Tavaly ezek jóval nagyobb gondot okoztak, mint az, hogy Rowe volt a második számú.Valakit mindenképp hoznék CB posztra is, de nem feltétlen Rowe helyére, mert a számok azt mutatják, hogy elég Gilmore túloldalára. Ha találunk jó áron olyat, aki jobb akkor jöjjön, de én például megelégszek Robey-Colemannel is, aki inkább slot CB.
2018. 03. 11. 16:22
cspeti98
Ha már CB, például DRC is jó lenne, mert ő is sok helyen bevethető, játszott mindkét szélen, slotban, de volt S és LB is.
2018. 03. 11. 19:38
nikos1976
Én is slot CB-re gondoltam, mert bár szeretem be kell látni, hogy Chung is öregszik és lassul. Sok neki annyi snap amennyinél fenn van.
Hozzászólás a(z) NFL Combine 2018: Offensive Line bejegyzéshez