Menetrend

NFL Körkép: 2017 7. Hét

2017. 10. 26. 22:08
Szerző: Raschy
Kategória: Cikkek, Hírek
Lassan közeledünk az alapszakasz feléhez, és ezen a héten sem kellett unatkozniuk az NFL rajongóinak, az alábbi cikkben összefoglaljuk a legfontosabb dolgokat, nehogy bárki is lemaradjon.

A hét támadójátékosa:

Amari Cooper WR OAK (11 Rec, 210 yard, 2 TD)

Cooper azok után, hogy a szezon eddigi fórdulókban szinte feltűnést sem keltett a pályán, ezen a meccsen az első félidőben megállíthatatlannak bizonyult. Az elkapóról mindig is tudni lehetett, hogy ha képes elkapni a labdákat, akkor nagyszerű játékos lehet, azonban ebben az évben ez eddig nem jött össze neki.

További kiemelkedő teljesítmények:
Ezekiel Elliott RB DAL (26 Att, 147 yard, 2 TD; 1 Rec, 72 yard, 1 TD)
Carson Wentz QB PHI (17/25, 268 yard, 4 TD 1 INT)
Derek Carr QB OAK (29/52, 417 yard, 3 TD)

A hét védőjátékosa:

Eddie Jackson S CHI (4 tackle, 1 INT, 2 TD)

A Bears safety-je lett az NFL történetének első védőjátékosa, aki egy meccsen 2 darab 75 yardnál hosszabb touchdown tudott szerezni.

További kiemelkedő teljesítmények:
Kevin Byard S TEN (4 tackle, 3 INT)
Zach Brown LB WAS (13 tackle, 1.5 sack)
Chris McCain DE LAC (4 tackle, 2 sack, 2 FF)

A hét legorsszabb teljesítménye:

Cam Newton QB CAR (21/34, 214 yard, 2 INT, 1 Fumble)

Newtonnak ez az évben már a 3. meccse volt amikor legalább háromszor vesztette el a labdát. A 2015-ös szezonban MVP címert szerző játékos igen ingadozó teljesítményt nyújt a szezonban. Ha rájátszásba akarja vezetni a Pantherst, akkor össze kell szednie magát, úgy hogy ne csak pár héten villanjon meg a tudása, hanem minden héten számíthatson rá a csapat.

Legfontosabb sérülések

Dont'a HightoweLB NE - Hightower egy 4. negyed beli futójátéksorán szenvedett sérülést, ami után már nem tért vissza a pályára. A sérülés eleinte nem tűnt komolynak, azonban a mai napon kiderült, hogy elszakadt a mellizma és az egész szezont ki kell hagynia.

Joe Thomas OT CLE - A Browns csapatának egyetlen biztos pontja volt az elmúlt években, aki nem más mint Joe Thomas. A falember 2006 december 31-e óta minden játékban ott volt baloldali tackleként a Clevelandi támadójátékokban. A hétvégen elszakadt a tricepsze, így ebben az évben már léphet pályára.

Jason Peters OT PHI - Nem volt jó hete az elit falembereknek, miután Joe Thomas után Jason peters is egész szezonra kidőlt. Az Eagles baloldali falembere hétfő éjszakai rangadón több tédszalagját is elszakította.

További sérülések

Carson Palmer QB ARI - kartörés, legalább 5 hét

Jay Cutler QB MIA - bordasérülés, 1-2 hét

Malik Hooker S IND - térdszalagszakadás, egész szezon

Jordan Hicks LB PHI - achilles ín szakadás, egész szezon

Mike Williams WR BAL - agyrázkódás

Duke Riley LB ATL - térdsérülés, 2-3 hét


Liga körüli események

Október 31-én véget ér a csereidőszak, jövő hét keddig még cserélhetnek a csapatok egymás között, azonban ezután bezárul számukra ez a lehetőség a szezon végéig. A New England Patriots csapata az elmúlt években messze a legaktívabb volt a cserék terén, így elképzlehető, hogy hátralevő napokban még nyélbe ütnek 1-2 üzletet, különösen Hightower sérülése után.

Martavis Bryant (WR PIT) több játékidőt követelt a Steelers vezetésétől, valamint azt, hogy több játékidőt és labdát kapjon. A követelése nem hozta meg számára a várt eredményt, ugyanis a pittshburghi ezután bejelentette, hogy Bryant nem fog játszani a hétvégi mérkőzésen. Elképzlehető, hogy Bryant a jövő héten már más csapat tagja lesz.

Marshawn Lynch (RB OAK) a Kansas City ellenni meccs második negyedében kiállítatta magát a mérkőzésről. A veterán futó, egy későn érkező ütés miatt kialakuló dulakodásba szaladt bele, mindezt azok után, hogy a játék során pályán sem volt. A pályára érkezése után elkezdte rángatni az egyik bíró mezét és megpróbálta arrébblökni. Lynchet a mérkőzés után további egy fordulóra eltiltották a vislekedése miatt. Később kiderült, hogy Lynch azért futott be a pályára, hogy a Marcus Peters-t (CB KC) megvédje oaklandi csapatársaitól. Peters és Lynch olyan közel állnak egymáshoz, hogy családtagoknak tekintik egymást, habár vérszerinti rokonság nem áll kettejük között.

Hozzászólások

2017. 10. 27. 00:29
csgabor
Köszönjük a cikket! :) Kiváncsi vagyok mi fortyog BB boszorkánykonyhájában és mi sül ki belőle keddig. Bár valószínű erről érdemi infót csak hétfőn a Chargers elleni meccs után fogunk kapni.
2017. 10. 27. 07:36
Croaker
mgabor74 társunk érdekében senki egy szót se az éjszakai meccsről! Köszi ;)
2017. 10. 28. 11:00
mgabor74
Köszi, de a magam védelmében csak most néztem meg ezt a topicot. A tippjátékosban ért váratlanul...
2017. 10. 27. 08:42
Lalika
Óóóó bazd, HT off...szuper.

Flaco is rendesen belehomorított ebbe a 3 és 10-be. Biztos megérte neki.
https://www.youtube.com/watch?v=C4M1O0X5488
2017. 10. 27. 10:00
anti pass
Flaco-ról írta nagy költőnk, hogy:
"Itt szaladgál föl és alá,"
2017. 10. 27. 11:36
hulith
Alonso nem tudhatta hogy pont lemegy lábbal előre de biztos elfogjak tiltani
1 meccsre legalabb.
2017. 10. 27. 19:14
Arnold Patsenegger
A feljebb belinkelt videó legvégét nézd meg. (02.05 -től) Még be sem ér Alonso a képbe de Flacco már csúszik. Alonso beér a képbe és végig Flaccot nézi. Ha csak Alonso nem csukott szemmel szokott szerelni akkor szerintem ezt látnia kellett.

Nagyon csúnyán kiütötte Flaccot. Szerintem jogos lesz az az eltiltás.

Nem ide: Suh meg megint kezd visszatérni régi önmagához... barom.
2017. 10. 28. 11:09
mgabor74
Szándékosan erre ment. Ha Flacco nem megy le és tovább fut, akkor Alonso kb. elrepül mögötte térdmagasságban. Már ha azt feltételeznénk, hogy nem észlelte Flacco szándékát. Ekkorát nem repül mellé egy ilyen szintű LB. Látta, hogy lemegy és úgy döntött kiüti mielőtt leér. Csak még el is késett a dologgal. Mint a védelem egyik vezére, szerintem azt is tudta nem lesz 1st down, és 4.jön. Nem lett volna muszáj még hozzáérni se. Így nézve még gusztustalanabb.
2017. 10. 27. 16:52
WINAMAXDONK
"Az elkapóról mindig is tudni lehetett, hogy ha képes elkapni a labdákat, akkor nagyszerű játékos lehet"

Lalas, ki fogalmazta meg ezt az elmés mondatot, Zombori Sanyi?
Hozzászólás a(z) NFL Körkép: 2017 7. Hét bejegyzéshez