Menetrend

NFL Körkép: 2017 9. Hét

2017. 11. 10. 11:12
Szerző: Raschy
Kategória: Cikkek, Hírek
A ligában az összes csapat túlesett az első 8 mérkőzésén, és ezzel a szenzon első felén. Az alábbi cikkben összefoglaljuk a héten történt legfontosabb dolgokat, nehogy bárki is lemaradjon.

A hét támadójátékosa:

T.Y. Hilton WR IND (5 Rec, 175 yard, 2 TD)

Hilton a karrierje egyik legjobb meccsét tudhatja maga mögött. A Houston védői egyszerűen nem bírtak vele a meccsen és ez a győzelmükbe is került. 

További kiemelkedő teljesítmények:
Jared Goff QB LA (14/22, 311 yard, 4 TD)
Corey Clement RB PHI (12 Car, 51 yard, 2 TD; 1 Rec, 15 yard, 1 TD)
Marvin Jones WR DET (7 Rec, 107 yard, 2 TD)

A hét védőjátékosa:

Jordan Jenkins LB NYJ (2 tackle, 2 sack, 1 FF)

A csütörtök éjszakai mérkőzésen a Jets védelme az első valamint az utolsó két drive kivételével -amikor már eldőlt a meccs- dominálta a Bills támadósorát. Jenkins az egész meccsen jelentős nyomást tudott gyakorloni a támadófalra és kétszer sackig is jutott, ami miatt a Bills nem tudott pontokat szerezni.

További kiemelkedő teljesítmények:
Jabaal Sheard DE IND (4 tackle, 2 sack, 2 FF)
Kevin Byard S TEN (4 tackle, 2 INT)
Bobby Wagner LB SEA (12 tackle, 1 sack)

A hét legorsszabb teljesítménye:

A.J. Green WR CIN (1 Rec, 6 yard, Kiállították a mérkőzésről)

Greenek igen nehéz hete volt. A meccs félideje előtt 10 másodpercel csupán 6 yardnál járt az elkapó. Ezek után Jalen Ramsey (CB JAX) kicsit meglökte, valamint puhának és gyengének nevezte, Greennél itt szakadt el a cérna. A Bengals hetedéves játékos hátulról folytással a földre vitte ellenfelét, majd ököllel esett neki. Green-t az eset után kitiltották a mérkőzésről, majd a héten az NFL 42 000$-ra megbüntette.

Legfontosabb sérülések

Jamies Winston QB TB - Az Buccaneers írányítója rásérült korábbi vállsérülésére, így a követekző pár hetet biztosan rehabilitációval kell töltenie.

Eddie Lacy RB SEA - Lacy a Washington elleni mérkőzés első félidejében ágyéksérülést meg, és ennek köszönhetően a meccsen már tudott többet pályára képni. Az eredetleg elsősoros futónak kikáltott játékos így a következő fordulóban esedékes Cardinals elleni mérkőzést biztosan nem tud pályára lépni.

Dez Bryant WR DAL - Bryantnek a negyedik negyedben kellett elhagynia a játékteret, miután bokasérülést szenvedett. Eddig nem tudott a csapat esedékes edzésein részt venni, így a játéka a héten elég valószínűtlen.

További sérülések

Taiwan Jones RB BUF - kéztörés, IR

C.J Anderson RB DEN - bokasérülés, kérdéses

William Gholston DE TB - nyaksérülés, a visszatérés dátumát egyelőre nem tudni

Shawn Williams S CIN - combhajlítóizom sérülés, 1-2 hét

Liga körüli események

Szerdán a Packers kitette keretéből Martellus Bennettet. A tight end a nyáron a Patriotstól távozva igazolt a Green Bay csapatához 3 évre 21 millió dollárért. A sajtfejűek egészségügyi gonodkra hivatkozva váltak meg a tavalyi évben bajnoki címet szerző játékostól. Bennettet a waiver listáról a New England Patriots csapata szerezte meg, így Brady egy olyan tight endet kap az elkapói mellé, akivel korábban már kialakította az összhangot.

NFL Fight Night címmel is lefuthatott volna a vasárnap esti NFL program, ugyanis 3 mérkőzésen is komolyabb verekedésbe kezdtek a játékosok. Az egyik a már fent említett Green-Ramsey csata volt, ezután Mike Evans (WR TB) gyalulta földbe Marshon Lattimore-t (CB NO), ami miatt el is tiltották a jövő heti mérkőzésről. A haramdik verekedés a San Francisco és Arizona közötti találkozón alakult ki egy az irányítót érő késő ütközés után. Érdekesség, hogy Carlos Hyde-ot (RB SF) kiállították a mérkőzésről, de ezután a csapat general managere pacsival üdvözölte a pálya szélén.

Josh Gordon (WR CLE) vissztérhet az évek óta tartó számüzetéséből és újra játékba állhat a Browns színeiben. Gordon 2014 óta nem játszott meccset, mivel többszöri tiltott szer használat után a liga határozatlan időre eltiltotta.

 

Hozzászólások

2017. 11. 10. 12:09
cellranger
Kíváncsi vagyok mikor lehet bedobni Martysaurust :D
2017. 11. 10. 12:29
lynyrd
Majd a végén (titkos fegyver)
;-)
2017. 11. 10. 16:43
Pietrosz2
Válli rotátorköpeny szakadása van,amit állitólag eltitkolt a szerződéskötésnél.Ez azt jelenti,hogy nem tudja rendesen felemelni a kezét sem.Ezért tettték ki a Packersnél.Kérdés,hogy visszakövetelik e tőle a szerződéskor kapott bónuszt.
Műtét esetén 3-6 hónap a felépülés.
2017. 11. 10. 18:43
loop80
Eltitkolta? :D A GB orvosai minek vannak ott, dísznek???
2017. 11. 10. 12:28
lynyrd
Jabaal Sheard jó volt nálunk is, főleg a 2. évben. Azóta sem nagyon hallani, hogy leeresztett volna. Ez nehéz, hogy 'felpumpálunk' valakit, aztán meg nézzük, ahogy más csapatnál harcol. Amúgy ilyenkor is látni, hogy mennyi munka összerakni egy jó keretet: motíváltak és eszesek is legyenek, a pénzből is ki kell jönni... A Patriotsnál ez nagyon megy! Mindig a legjobbat kihozni az adott lehetőségekből. Büszkeség.
Jót elmélkezdtem, így magamban
2017. 11. 10. 13:50
Increay
Sheard szerintem inkább az első szezonjában alkotott maradandót, tavaly már volt hogy büntiben volt, a szezon második felére szinte eltűnt, Flowers sokkal jobb volt nála, ezért is nem tartottuk meg szerintem idénre, túl sokat kért, BB ennyit nem akart neki adni :)
2017. 11. 10. 12:30
narbony78
Sherman out egész szezonra! Másutt is fogy a csapat!
2017. 11. 10. 18:46
vodka03
Az a 4. körös comp pick, amit Bennett Green Bay-be való szerződése után kaptunk volna, továbbra is jár nekünk attól, hogy visszajött?
2017. 11. 10. 19:10
cuncimp
Mivel fél szezonra jött, ezért megfelezik a picket, és 2. köröst kapunk...
2017. 11. 10. 20:50
petnetman
+1 (sírva röhögök)
Hozzászólás a(z) NFL Körkép: 2017 9. Hét bejegyzéshez