Menetrend

Nyilatkozatok 1. hét - Texans

2018. 09. 12. 11:41
Szerző: Croaker
Kategória: Interjú
Elkezdődött az új szezon, megvolt az első mérkőzés, lássuk mik hangzottak el a meccs utáni konferencián.


Előjáróban leszögezném, ez az első interjú-sorozat fordításom, de mivel mindenki ismeri már a sablon mondatokat, amik ilyenkor elhangzanak, én csak azokat fogom lefordítani, amik valamelyest új infókat jelentenek, így engedjétek meg nekem, hogy szelektáljak a sok sablon között, és csak a lényegre koncentráljak.

Bill Belichick:

(Szerk: Hosszú körmondatokban ecsetelte, hogy 60 perc kemény játékra számított, ami az utolsó játékig nyitott volt, van miben fejlődni, hosszú még az út a célig, napról napra jobbak szeretnénk lenni.)

K: Még meglepődik azon, hogy Tom Brady és Rob Gronkowski ilyen jól összhangban van kiélezet szituációkban? (Szerk: komolyan, hogy lehet ilyen kérdést egyáltalán feltenni?)

BB: Minden nap ezt látjuk, hiszen mindketten nagyszerű játékosok. Nem kell sok ahhoz, hogy sikeres passzt és elkapást láthassunk. Rob-ot nehéz levédekezni, és Tom pont oda dobja a labdát, ahol csak ő tudja elkapni. Örülök, hogy nálunk játszanak, mindketten kiváló játékosok.

K: Ahogy láttam, megpróbálták Deshaun Watson-t ellenőrzés alatt tartani a meccs során. Meg van elégedve az eredménnyel?

BB: Igen, néhány dolog egészen jól sikerült, sokkal jobban, mint tavaly, ami nem volt túlságosan nehéz (Szerk: a tavalyi számait láthattátok Ti is korábbi cikkben). Soha nem csak egy emberről szól Watson megállítása, ehhez egy csapat kell, hiszen kell jó coverage, kell pass rush, de kell jó emberfogás vagy zónázás is, fel kell készülni a futásra, play actionre, drop-back-passra, elég sok a variáció. Hopkinsot is nehéz levédekezni, a futó játékban is eredményesek voltak. Szerencsére végül mi jöttünk ki jobban a végén.

K: Mekkora jelentősége volt az utolsó drive-ban Ryan Allen punjának és Jonathan Jones közös munkájának eredménye, amivel a saját 1 yardosára szögezte a Houstont a játék végkimenetelére?

BB: Elég nagy különbséget jelentett, hiszen nem mindegy, hogy 1 vagy a 20 yardos vonalról indulnak. Ez a 19 yard különbség nagyon sokat jelentett, valamint a rúgással elment 8-9 másodperc is, ami tovább csökkentette az ellenfél támadóidejét. Nyílván ők abban reménykedtek, hogy olyan közel tudnak jutni a célterülethez, hogy az utolsó passzal be tudják dobni a labdát az endzone-ba, de mint láthattuk, Watson nem tudta eldobni odáig. Ha nem lett volna ez a 19 yard, elért volna a passz a mi célterületünkre? Ezt nem tudom, de nagy játék volt mind Allentől, mint Jonestól.

(Szerk: a továbbiakban Jonathan Jones visszatéréséről kérdezték, kiemelte a játékos hasznosságát, valamint a csapat jó védekezését a WR,TE és futók ellen. Persze kiemelte, hogy mind a 3 területen, tehát Off,Def, és ST játékokon is javítani kell, no meg a szokásos Coachingon is)

Tom Brady

K: Mi a véleményed az elkapókról? Nyolc célpont kapott el labdát.

TB: Igen, megpróbáltuk jól elosztani a passzokat. Még nem sikerült úgy beindítani a dolgokat, ahogy szerettük volna, de így is sikerült elég jó játékot megcsinálnunk. Nem szabad ennyi labdát eladnunk. gyakorlatilag mindent jobban kell csinálnunk, ennek ellenére jó 1-0-al indítani.

K: Hosszas kérdés Philip Dorsettel való kapcsolatáról

TB: (Szerk: Tömören) Egész edzőtáborban jó munkát végzett, örülök, hogy meg is látszott ez a mai napon. A bizalmam felé maximális, hiszen bárkit küldenek fel a pályára, az azért van ott, hogy a legjobbat nyújtsa, legyen az WR, TE, QB bármilyen poszt. Nem azért megyünk fel a pályára, hogy puntoljunk, sok jó egymás utáni játékra van szükségünk, hogy pontokat érjünk el.

K: Te és Rob Gronkowski a tavasz nagy részében távol maradtatok az edzésektől, most mégis 100 yard fölé jutott. Hogyan sikerül a passz időzítése mégis ilyen jól kettőtök között?

TB: Rob és én már nagyon régóta együtt játszunk. Néhány évvel ezelőtt emlékszem rá, hogy áprilisban körülbelül 40 passzot dobtam feléje, és mindent elkapta. Ismerem már a testbeszédét, tudom mire képes, tudom milyen routokat hogyan fut meg. Csak meg kell adni neki a lehetőséget az elkapásra, és ahogy ma is tette, egy nagyon szép TD lett belőle.

K: James Develin nagy játékáról mit tudsz mondani a mérkőzés vége felé? Gronk volt az elsődleges célpont?

TB: igen, az egy fontos játék volt, nagy szükség volt rá. Semmiképpen sem ő volt a célpont, de kénytelen voltunk változtatni, fal szépen megvédett, így meg tudtam dobni a passzot feléje, amikor üresre játszotta magát.

Rob Gronkowski

K: Rob, nagy játék volt ez a mai részedről, az egyetlen hiba az a fumble volt. Mit tudnál róla mondani?

RG: Hát igen, meg volt az elkapás, és nem is tudom, csak előre néztem a pályán, és nem fogtam elég jól a labdát. Az NFL-ben a védők igen jók, gyorsak, és mindenki tudja, hogy hogyan szedje ki a labdát a támadók kezéből. Sokkal jobb munkát kell végeznem, hogy még egyszer ez ne forduljon elő, aminek neki is állok a következő edzésen.

K: Rob, a második negyedben abban a nagy játékban egy igen fontos elkapásod volt. Mesélj róla, mi járt a fejedben közben? Mire gondoltál, amikor láttad, hogy Tom már siet is az elkapás helyére, hogy indítsa a következő játékot?

RG: Éppen a "Seam" útvonalat futottam, ketten védekeztek rajtam, amikor láttam, hogy a labda már a levegőben van. Arra gondoltam, hogy "Mire gondolt vajon Tom?" Amikor már szállt a labda, az egyik védő már rajtam csimpaszkodott, és arra gondoltam, hogy ezt a labdát nekem kell megszereznem, nem hagyhatom nekik. Szóval vetődtem érte, elkaptam a labdát, nem is tudom hogyan, és amikor földre értem, már stabilan tartottam ak ezemben. Szóval igen, mindenképpen érvényes elkapás volt, de Tom gyorsan a vonalhoz ért, és elindította a következő játékot, hogy biztos legyen a dolog.

K: Hogyan sikerült Tom Bradyvel ilyen jó összehangot teremteni? Az első TD-nél konkrétan ketten lógtak a nyakadban.

RG: Rengeteg gyakorlással, ez nem is vitás. Sok sok közös munka eredménye. Minden héten, minden edzésen, a holtszezonban, az edzőtáborban. Nem lehet úgy összhangot teremteni, ha nem adsz bele elég munkát, és nem szánsz rá elég időt.

K: A meccs előtt megjelentek olyan híresztelések, hogy kijelentetted, hogy csak a Patriotsnál vagy hajlandó játszani. Mit tudsz erről mondani, illetve a SUper Bowl utáni visszavonulással kapcsolatos nyilatkozatodról?

RG: Sokat gondolkodtam azon, hogy mi a fenének tették fel nekem azt a kérdést ott a pályán (Szerk: egy vesztett döntő után). Úgy voltam vele, hogy ez meg honnan a fenéből jött? Nem, egyszerűen én boldog vagyok, hogy itt játszok, ebben a szervezetben, ebben a csapatban, és az összes dumát, híresztelést, minden ezzel a témával kapcsolatos dolgot szeretnék végre magam mögött hagyni. Bármilyen hírek is jelenjenek meg, csak az számít, hogy itt vagyok, itt is maradok, és a Patriotsban játszok, és élvezem az itt töltött időt.

(Szerk: kérdés volt még Develinnel kapcsolatban, Gronk magasztalta a játékost, hiszen a tavalyi szezonban összesen 6 elkapása volt, míg csak ezen a meccsen 4. Dícsérte a munkáját, és a sablon szövegek, jól játszik, edz, munkáját végzi stb stb)

Stephon Gilmore

K: Kérdés Deshaun Watson levédekezéséről

SG: ő egy nagyon jó QB, nagyon jól mozog a zsebben, sőt, a zsebből kimozogva is nagy dolgokra képes, de fel voltunk készülve rá, és egészen jól sikerült a zsebben tartani.

K: Kérdés a védelem egészével kapcsolatban

SG: Ez még csak az első mérkőzés volt, megpróbáltuk a legjobbat kihozni belőle, bízni az edzőkben, bízni egymásban, hiszen mindenkit azért küldtek fel arra az adott játékra, hogy megoldjuk a feladatunkat.

K: Kérdés Deandre Hopkins levédekezéséről

SG: Nehéz volt. Nagyon sokszor ellökött magától, amit egyáltalán nem fújtak be. A felé dobott labdát jó nagy körben le tudja húzni maga körül. Sajnos nem sikerült mindig levédekezni, de a győzelem a fontos.

 
Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2018. 09. 12. 12:48
vicgeordie
Gronk: "Szóval igen, mindenképpen érvényes elkapás volt,"

Mindenképpen ;)
2018. 09. 12. 12:49
kalapur
koszi a cikket, szerintem jobb is igy, mintha szorol szora forditanad, merr igy annak is erdemesebb ezt elolvasni, aki amugy ertene az angolt, de nem kivancsi a szokasos rizsa szovegre.
Egy apro esztevetel: Gilmore-nal Wilsont irtal Watson helyety :)
2018. 09. 12. 13:09
Croaker
Köszi, javítom ;)
2018. 09. 12. 19:56
Thom
Köszönjük a fordítást, tökéletes így!
2018. 09. 12. 21:54
boarder20
Na így már sokkal élvezhetőbb rizsa nélkül, köszi!! :)
2018. 09. 12. 22:09
palesz42
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 1. hét - Texans bejegyzéshez