Menetrend

Nyilatkozatok 12. hét vs. Dolphins

2017. 11. 28. 21:00
Szerző: patsxanyi
Kategória: Cikkek, Interjú
Sorozatban hetedik győzelmét aratta a New England Patriots. A 35-17 arányban megnyert mérkőzés után Rob Gronkowski, Stephon Gilmore, Trey Flowers, Brandin Cooks és Dion Lewis állt a sajtó rendelkezésére, ezekből az interjúkból szemezgettünk.


Rob Gronkowski (TE)

(a sorozatban 17. pozitív mérlegű szezonról)

"Természetesen nem voltam itt mind a 17 év alatt, de ez a sorozat szerintem az itt uralkodó atmoszférának köszönhető. Az elkötelezettség a legfontosabb, ami jellemzi ezt a szervezetet. Amikor belépsz az ajtón magadba szívod ezt a fajta szellemiséget. Amikor megjöttem én is csak figyeltem a többi tapasztalt játékost, hogy milyen morállal és elkötelezettséggel teszik a dolgukat. Ez az amiatt szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek."

(a TD ünneplésről Brandin Cooks-szal)

"Nem volt megtervezve előre semmi. Amúgy sem beszélhetünk az ünneplésről, le vagyunk róla tiltva. Nagyon szívesen válaszolnék ilyen jellegű kérdésekre, de nem tehetem, mert bajba kerülök. A lényeg, hogy spontán volt."

(az elkapásairól)

"Ez a játékunk és a játékhívások része. Nagyon jól ment ma a futás, emiatt tudtam ilyen tisztán labdákat kapni. Amikor ott van a lehetőség, meg kell csinálni a játékokat. 200 yardot teljesítettünk földön, ez egészen hihetetlen. Szeretem az ilyen meccseket."

(a védelemről)

"A védelmünk hihetetlen jó, ma is jó meccset hoztak le. Amikor csak a pályára pillantottam a padról, azt láttam, hogy újabb sack és mínusz 10 yard. Egész évben keményen dolgoznak. Mi akkor is hittünk bennük, amikor nem ment nekik annyira. Jó dolog a hétköznapokon ellenük gyakorolni az edzéseken, ez mindkét egység hasznára válik."

(a meccs kezdéséről és a támadók teljesítményéről)

"Óriási volt a kezdés, mindig jó ilyen lendülettel belemenni a meccsbe. A legutóbbi 3 meccsen hasonlóan kezdtünk és meg is lett az eredménye. Ez jó a támadók és a védők szempontjából is, gyorsan összerántja a csapatot. A jó kezdés megadja a lendületet ahhoz, hogy hasonlóan folytassuk a meccset. 
Az NFL-ben minden csapatnak kiváló játékosai vannak a labda mindkét oldalán, szóval nagyon nehéz minden jatékból előre haladni. Természetesen  a meccs végén megnézzük, hogy melyek voltak azok a szituációk, amikből jobban lehetett volna profitálni. Ezeket átvesszük együtt és a következő meccsen megpróbáljuk őket jobban végrehajtani."

 

Stephon Gilmore (CB)

"A mai napon agresszivitással sikerült legyőznünk a Miami csapatát. Ha elméleti szinten hibáztunk is, azt egyből javítottuk a pályán. Tudtuk, hogy sok jó képességű játékosuk van, és hogy elsősorban a futást kell majd megakadályoznunk. A teljesítményem javulása annak köszönhető, hogy hétről-hétre rázódok össze a többiekkel, bízunk egymásban és meccsről-meccsre lépegetünk előre. Nem mindig jönnek össze úgy a dolgok, ahogy elterveztük, de ha tovább dolgozunk, akkor a fontos pillanatokban kijön majd a lépés. Az első interception titka abban rejlett, hogy azt a játékot már eladták egyszer korábban, és tudtam, hogy újra rá fognak menni. A második interceptiont pedig átengedtem Duron Harmonnak. Mindkettőnknek megvolta labda, de mivel csapatjátékos vagyok odaadtam neki."


Trey Flowers (DL)

"A védelem azért működött ma jól, mert minden játékos megértette a szerepét egyénileg és a csapat sémája szempontjából is. Szinte mindenki tudott jó játékot hozni, ezáltal még nagyobb önbizalmat szerezni. Ilyen keményen kell tovább dolgoznunk, hogy még magasabb szintre jussunk. Természetesen egy ilyen meccsen a csapattársak között megy a verseny, hogy ki éri el először az irányítót. De csak addig lehet ebből versenyt csinálni, amíg nem megy a csapat eredményességének rovására. Minden megmozdulásnak a csapat érdekeit kell szolgálnia."


Brandin Cooks (WR)

"Szép győzelem volt a mai félreértés ne essék, de nem a legjobb játékunkat hoztuk. Tudtuk, hogy támadásban okosan kell játszanunk, kevés büntetéssel, többé-kevésbé sikerült is. Jó dolog idegenben jól teljesíteni, de szerintem nincs összefüggés a pálya és a játékunk minősége között. Most visszatérünk Bostonba a munkához, és csiszoljuk az apró részleteket. Az, hogy két hét múlva újra a Dolphins ellen játszunk az a foci része. Egyelőre a Billsre koncentrálunk és persze ebben a pillanatban örülünk a győzelemnek."

Dion Lewis (RB)

"A támadófal kiváló munkát végzett a mai nap során, blokkolásban kiemelkedőek voltak a srácok. A futójáték ült az egész meccsen, nekem csak ki kellett használnom a kínálkozó lehetőségeket. Az én munkám az, hogy vigyázzak a labdára és jó játékokat hozzak össze, amikor lehetőséget kapok. Ez az, amit minden meccsen megpróbálok végrehajtani. " 


Forrás: patriots.com

 

Hozzászólások

2017. 11. 28. 21:45
kovend
Jó látni, hogy egyre jobban megy a futás a csapatnak!
2017. 11. 28. 21:58
nszgergo
Flowers érdekes dologról beszél: talán ebben rejlik, hogy miért is nincs már velünk Ealy vagy Marsh...
2017. 11. 28. 22:05
Increay
Gronk nyilatkozata megerősít bennem egy gondolatot: vajon mit tenne Belichick ha egy TD után lenyomnának valami olyan ünneplést, amit mondjuk a Steelers csinál? :D megnézhetnék magukat az fix :D
2017. 11. 28. 23:01
hopi46
The Patriots are set to sign LB Nicholas Grigsby off the Ravens practice squad to fill an open spot on the 53-man roster.
2017. 11. 29. 07:58
zozo692
Nem jó hír, gond lehet Van Noy-jal?
2017. 11. 29. 09:51
vicgeordie
Azt olvastam, hogy ő ST játékos leginkább, így Ebner helyére jön sztem
2017. 11. 29. 10:29
cspeti98
Így van, ST only játékos. Van Noy sérülése hosszútávon nem okoz gondot, maximum a vasárnapi meccset hagyja ki.
2017. 11. 29. 00:12
petnetman
nem én vagyok ilyen okos, sőt kigyűjteni sincs időm rendesen, mint hopinak, de érdekes kivonat:

az 5. hét óta 92 pontot engedett a D-énk, ha Karras bénázását nem számolnánk akkor 85pont lenne amivel ebben az idoszakban akár vezethetnenk a listat a legkevesebb pontot engedo D-vel.

87 pont Jags (mondjuk nekik is volt egy 7pontos benazasuk a Rams ellen, vagyis ok 80ponttal vezetnek a listat)
92pont Eagles (es nekik is volt egy 7pontos benazasuk a Broncos ellen)

..és nincs más olyan D ami két számjegyű pontot engedett volna ezen idő alatt...

"In Bill We Trust" nem csak egy szlogen, lehet tényleg tudja az öreg? :)
2017. 11. 29. 00:53
hopi46
Az 5. héttől kezdődően az említett csapatok közül a Pats és az Eagles csak egy, a Jags két pozitív mutatójú csapattal játszott és az utóbbi védelme köztudomásúan igen jó.
Nekünk az elején erős ellenfelek jutottak (NO, CAR, KC ma is pozitív és a Houston akkor erősebb volt) és a védelmünk sem állt még össze.
A hátralévő 5 fordulóban, a Steelers leszámítva, nem "pontzuhatagos" ellenfeleink lesznek, azaz a kissé megtizedelt védelmünkön áll, hogy ez a statisztika tovább javuljon.
2017. 11. 29. 02:05
petnetman
tudtam, h hozzá tudsz tenni valamit :)

en csak beleolvastam a cikkbe, arra már nem jutott energiám h azt is megnézzem ki ellen játszottunk és a tobbiek ki ellen, de így még érdekesebb.

...és tényleg az a KC és Houston nem ugyanaz volt mint a mostani csapatok

ja és Tomlin szerint –ha pontzuhatag nem is lesz–, "fireworks" tuti lesz:)
2017. 11. 29. 08:03
zozo692
Ezek a "pozitív/negatív mérlegű csapatok" statisztika sokszor sántít.
Erre a legjobb példa a KC, aki most játszik velük, összerakhatja a két kezét.
2017. 11. 30. 00:16
hopi46
Minden stat. "törékeny", és csak a W érték számít igazán!:)
Egyébként pl. mi sem a 3-1-el kezdő Denvert kaptuk már.
A csapatoknak általában kb. a fele, kisebb megingásokkal, tartósan jó, azaz playoff esélyes. Kb. 4-5 csapat "kuka" szezont produkál kezdettől fogva. A többiek vagy egész szezonban hullámzóak vagy a szezon elején/végén javulnak/romlanak. A sorsolás előre nem látható "szeszélye" dönti el, hogy ki, mikor, éppen milyen "állapotú" csapattal találkozik.
2017. 11. 29. 01:50
Barb
Gilmore tényleg kezdi megtalálni a helyét nálunk :)
2017. 11. 29. 09:01
DeXTeR
Off: JimmyG kezd a 49ersben hétvégén, egyik szemet érdemes oda szegezni
2017. 11. 29. 12:21
Arsenal
Én bizony oda szegezem, még ha megvakulok is!:D
2017. 11. 29. 09:57
vicgeordie
A patspulpiton van egy érdekes cikk arról, hogy miért is nagyon jó az offensenek Lewis játéka (a nyilvánvalón túl persze). Az a lényeg nagyon röviden, hogy ha Lewis van fent a pályán, akkor 50-50%-ban hívunk passzt vagy futást és ez teljesen kiszámíthatatlanná teszi a playhívásokat és összezavarja az ellen D-jét. (ha giliszta van a pályán, akkor 75%-ban futást hívunk, ha white 75 %-ban passzt, börkhednél pedig az esetek 2/3-ában szintén passzt. Ezekre könnyebb készülni). érdemes elolvasni amúgy sztem az egész cikket, érdekes.
2017. 11. 29. 12:37
karuly
2017. 11. 29. 20:06
hopi46
G Jason King az roster-en!
2017. 11. 29. 23:30
hopi46
Andrews ma visszatért a gyakorlásba, egyelőre limitáltan. A Flowersek, Van Noy, Rowe is limitáltan gyakorolt.
TB, Reilly, Cannon, Hogan, Waddle nem vett részt. :(
2017. 11. 30. 11:22
cspeti98
Reilly és Hogan ott volt az edzésen, sőt Hogan karján már nem volt kötés, csak külön dolgoztak a rehabilitációs edzőkkel.
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 12. hét vs. Dolphins bejegyzéshez