Menetrend

Nyilatkozatok 13. hét - Vikings

2018. 12. 05. 16:00
Szerző: Tzimisce
Kategória: Interjú
Végül meglett a győzelem a legjobb harmadik downos védekezésű csapat ellen. Lássuk mit mondtak a játékosok és Bill.


Bill Belichick, HC

Nos, ez egy remek csapatgyőzelem volt a fiúknak ma. Úgy gondolom keményen játszottak. Minnesota nyilvánvalóan egy jó futball csapat és dolgot jól csinálnak. Kemények. Jó kiegészítő játékot játszottunk. Jól védtük a rúgásokat, jól hordtunk vissza, volt pálya pozíciónk, haladtunk a labdával. Szerettünk volna több pontot szerezni, de dícsérjük meg a másik csapatot. Jó a védelmük. Úgy gondolom, a védelmünk jó munkát végzett. Szereztünk néhány labdát, kikényszerítettünk néhány puntot, volt negyedik downos megállításunk. Összességében úgy gondolom, egy jó felkészülési héten vagyunk túl és kijöttünk és egy jó kiegészítő játékot játszottunk mindhárom csapatrész részvételével. Sokan felléptek és jól játszottak. Remélem erre tudunk majd építeni. Ez egy jó győzelem egy jó csapat ellen. A Minnesota egy jó csapat.

Ez volt a 300-ik alapszakasz meccse a Patriots edzőjeként. Milyen szerencsésnek érzi magát, hogy egy csapattal 300 alapszakasz meccset játszhat?
Igen, elég szerencsés vagyok. Privilégium, hogy ezt a csapatot vezethetem, dolgozhatok Robertnek és a családjának. Remek játékosaink vannak és remek támogató embereink. A segédedzők és a többiek a szervezetben könnyebbé teszik a munkámat. Sokan hozzájárulnak ahhoz, amit teszünk. Szerencsés vagyok, hogy sok jó ember van körülöttem.

Miért tartott ilyen sokáig, hogy Josh Gordont bevonják a támadójátékba?
Igen, volt néhány robbanékony játéka. Elkapott egy rövid passzt, áttört egy tackle-ön és szabaddá vált amikor bevágott. Nagyon jó futás volt tőle az első elkapása után és jó párosítást kapott. Jó passzvédelmünk volt. Tom jól dobott a TD passznál vagyis a játékok jól végrehajtottak voltak. Újra sikerült nekik, szóval remek volt.

A második challange előtt láttuk Önöket Adam Thielennel pár szót beszélni. Ez csak két versengő ember volt, akik boldog karácsonyt kívánnak egymásnak?
Igen, nagyjából.

Láttunk néhány szituációt ahol csak egy védőfalember volt a védelemben a földön. Mennyire volt fontos, hogy Kirk Cousins ne láthassa, honnan fog jönni a nyomás?
Igen, úgy gondoltam a védőjátékosaink, kezdve az edzőkkel, mint Flo, B.D, DeMarcus, Josh és Steve, ezek a srácok igazán jó munkát végeztek ezen a héten a védőcsomagjaink elrejtésében és változó felállással. A safety-k mindig kulcsai ennek, mert hagyományosan mélyen játszanak, amikor fent vannak. Néha elöl maradtak, néha hátramentek, és a linebackereket körbemozgattuk előre. A védőfal és a linebackerek jó munkát végeztek ennek a koordinálásban, megszervezték és volt némi jó nyomásunk, főleg a meccs elején és a meccs végén. Ez remek védekező csapatmunka volt. Az edzői stáb - szeretném itt megdícsérni a védelmi edzői stábot és a játékosokat, akik végrehajtották a feladatot. Ki akartuk őket billenteni az egyensúlyukból, erőltetni a kommunikációt. A nézők nagyon benne voltak a játékban. Volt zaj a harmadik downoknál és a passzhelyzetekben a játék végén, így megpróbáltuk a támadófaluknak nehézzé tenni a játékot és szerintem ez részben sikerült. Remek végrehajtás volt a játékosoktól és remek terv az edzőktől.

10-10 volt a harmadik negyed végén amikor a védelem megállította az ellenfelet és ez egy pontszerzéssel folytatódott és ezt megismételték még egyszer. Mennyire volt fontos ez az időintervallum?
Erről beszéltem a kiegészítő játéknál, hogy szerezz jó pozíciót a pályán a rugójátékoknál, kitartva a védelemnél és visszaszerezd a labdát a támadóknak. Remélhetőleg, egy jó pályapozícióval a visszahordásoknál, akármikor jön fel. Aztán a támadók kihasználják az előnyt, amit a pályapozíció ad és be tudják vinni a labdát. Kickoff, jó ST munka, touchback, újra - így haladsz előre, vagy labdaszerzéssel, vagy ezekkel a kiegészítő játékokkal a védelemtől vagy a speciális egységtől, egészen a támadókig, ahol, amit említette, szereztünk 14 vagy valamennyi pontot rövid idő alatt. Ismét, ez az, amikor mindenki teszi a dolgát, jól játszanak együtt, jó kiegészítő focit játszanak. Ez remek nyújtás volt nekünk és végigvitt minket az úton.

Mennyire volt jó a védelem az első és második downoknál a második félidőben, hogy a Minnesotát beszorította a harmadik és hosszú szituációkba?
Igen, nagyok voltak. Mint tudjuk, az első és második kísérletek sokat számítanak a harmadik kísérletekhez. Ha jó játékokat csinálsz első és második kísérleteknél, akkor a harmadik kísérlet -nem lesz könnyű- de könnyebb lesz. Még mindig kemény, de akkor a harmadik és 8-ak, harmadik és 9-ek, harmadik és 11-ek, az sokkal jobb, mint egy harmadik és 2 vagy harmadik és 3 amikor bárkivel elkaphatnak. Ezek nagy megállítások nekünk. Incomplete passzok. Hightower megcsinálta a játékot a screen passzon az elején, ezek azok, amik sok yardos szituációt csinálnak. Úgy gondoltam a korai kísérleteken jó volt a védekezésünk. Versengő volt. Megfogtak minket néhány futással. Jók a futóik. Keményen futnak. Sok yardot csinálnak contact után. Nehéz őket levinni és csináltak ellenünk néhány 15, 18 és 20 yardos futást, de csak két három ilyenjük volt, amiket szeretnénk jobban játszani. De összeségében szerintem versengőek voltunk. Ahogy említette, csináltunk néhány hosszú yardos helyzetet a második és a harmadik és hosszú kísérletekből.

Beszélne arról, hogy miben kell jobbaknak lennie a srácoknak, hogy jobban fejezzék be a drive-okat a támadóoldalon?
Nos, először is kevesebb büntetést kell kapni. Túl sok játékban mentünk visszafelé, ez már a második hét zsinórban, hogy túl sok büntetésünk volt. Ezt meg kell szüntetni. Ez nyilvánvaló.

Adam Butler láthatóan nagyobb szerepet kap a védelemben. Milyen fejlődést látott tőle a második évében?
Igen, Adam keményen dolgozik. Ő egy jó játékos. Ő egy sokoldalú játékos. Sok mindent csinál nekünk. Játszik NT-t, játszik a guradokra, tud játszani a tackle-ökön, és a punt visszahordó csapatban. Akármit kérsz tőle az aktuális héten a játéktervre, mindegy mi a szerepe, nagyon adaptív, sokoldalú játékos akinek hogy is mondjam, sokféle képessége van. Hosszú. Gyors. Tud játszani belülről kifele és ő egy okos játékos, aki sokféle különböző feladatot tud ellátni. Ő egy jól mozgatható játékos nekünk. Sokoldalúságot és flexibilitást ad nekünk a védelemben.

Tom Brady elérte az 1000 futott yardot ma. Van erről a különleges eseményről valami véleménye?
Igen, ez nagyon fontos nekünk. Ez remek.

Josh Gordon, WR

Mennyire voltál izgatott, hogy jobban bevontak a harmadik negyedben?
Remek volt. Tudod, csak türelmesnek kellett lennem. Úgy gondolom, csak a játék menete alakult így. Hagytuk, hogy kialakuljon. Remek volt újra lehetőséget kapni, megcsinálni a játékot és a többi már csak szórakozás volt.

Kiderült számodra, hogy miért nem játszottál sokat vagy voltál célpont az elso félidőben?
Nem, nem tudom. Nem kérdőjelezem meg a játéktervet, csak haladok vele. Úgy tűnt nekünk kedvez, és az edzők, bennük bízom. Úgy gondolom, bíznak bennem. Jól jött ez ki nekünk.

Ez a kilencedik meccsed Patriótaként. Úgy érzed, ez az új otthonod az új csapattal? Túl vagy már a bemutatkozáson a csapatnál?
Igen, úgy gondolom. Már régóta az otthonomnak éreztem. Az atmoszféra nagyon hívogató. Kellett egy kis idő míg akklimatizálódtam a környékhez. Ezen kívül, elég sima volt eddig, és ez köszönhető a helynek, a szervezetnek és mindenkinek, aki segített nekem.

Te kaptad el Tom Brady 500-ik alapszakasz TD-jét, illetve megvolt az 579-ik TD passza, amivel beérte Peyton Manninget. Van valami különleges jelentősége annak, hogy te voltál az elkapó két ilyen történelmi passznál?
Nem tudtam ezeket az adatokat, de ez a sors lehet talán. Nem mondom, hogy egybeesés, de nagyszerű, hogy én lehettem az elkapó. Nagyon megtisztelő, hogy kijöhetek ide minden vasárnap, és lehetőséget kapok játszani, főleg Tom Bradyvel, a legjobbal, aki valaha ezt csinálta. Része lenni a vele kapcsolatos történelemnek? Nem találok szavakat, hogy leírjam mit jelent ez nekem. De remek, hogy megvan a lehetőségem.

Devin McCourty, S

Mennyire volt fontos a nyílt területi szerelés főleg Jason McCourty esetében Adam Thielen-en ma este?
Ó az nagy volt, főleg amikor a meccs azon szakaszában voltunk amikor 5 yardos passzokat kapott el, és J rögtön szerelte. Úgy emlékszem egy második és 20 volt, és így lett 3 és 15. Megfogsz két 5 yardos passzot és lent is vagyunk. Úgy gondoltam ez kulcs volt és ez olyan dolog volt, amiről beszéltünk. Olyan támadóik vannak ahol sok jó srác van. Nyilvánvalóan Thielenről és Diggsről sokat beszélünk, de akár Abdullah akár Cook akár Treadwell vagy Robinson jön be,  mind tud robbanékony játékot csinálni. Beszéltünk arról, hogy képesnek kell lennünk nyílt területen szerelni őket és utána rámenni a labdára.

Nem tudom, hogy láttad-e a szóváltást Bill Belichick és Adam Thielen között, de mit gondolsz, jó látni az edződet ennyire feltüzelve?
Igen, a legkirályabb dolog az volt, ahogy KV egyből fedezte Billt. Beleugrott Thielen arcába, de imádom amikor ilyen játékokba kerülünk, megy az adok-kapok. Többször beszéltem Thielennel a pályán kívül, egy nagyszerű srác, de kint mindenki küzd és néha az egész foci egy yardra szűkül be, és mi éppen egy negyedik és 1-en voltunk kint, harcolva 1 yardért. Nyilvánvalóan, mint védelem abban bíztunk, hogy megállítottuk őket, de ez sikerült. Bill heves. Minden nap látjuk, szóval nektek srácok biztos sokkal szórakoztatóbb, hogy láthatjátok.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2018. 12. 05. 16:43
issie
Brandon Browner 8 év börtön
2018. 12. 05. 17:40
Arsenal
A Bills kivágta Kelvin Benjamint, nem kellene???
2018. 12. 05. 18:04
zsolt75
Biztosan tudnánk mit kezdeni vele, de olyan érzésem van, hogy a fegyvertárunk kiváló, már csak meg kellene tanulni jól használni. Mivel a foci decemberben kezdődik, így bízok benne, hogy a csúcsforma időzítés miatt hamarosan összeáll minden. Anno Gordon-ért jobban izgultam, hogy begyűjtsük...
2018. 12. 05. 20:47
cspeti98
Benjamin munkamorálja a bányászbéka bizonyos testrésze alatt van, zabál össze-vissza, elhízott, nem hajlandó extra munkát végezni a fejlődése érdekében, konkrétan volt olyan eset, hogy Josh Allen odament hozzá bemelegítés alatt, hogy még egyszer fussanak már végig az útvonalfán, erre közölte, hogy neki nincs kedve hozzá. Ezt a hozzáállást tükrözi, hogy idén a liga legrosszabb elkapója, nagyjából két nap után rúgnánk ki páros lábbal.
2018. 12. 05. 18:14
paszta75
Jobban örülnék ha Hogant jobban bevonnánk a játékba. Mint egy új elkapót akivel mar összeszokni se tudna TB12
2018. 12. 05. 19:55
zsolt75
2018. 12. 05. 19:53
simiimi
B.B.:"Igen, nagyjából." Ezen majd' beszabehu! Meg a kérdés komolyságán is. Tisztán látszott a felvételeken, hogy mindkét fél így gondolja ...:)
2018. 12. 05. 19:53
hopi46
Kicsit OFF
A Vikings elleni felkészülést segítő 9 játékos kapott "dicséretet":
TE Stephen Anderson - Rudolph imitáció
CB Duke Dawson - Rhodes/Smith imitáció
DE Trent Harris
DT Frank Herron
OL Ted Karras
LB Calvin Munson
WR Damoun Patterson - Thielen imitáció
DE Derek Rivers
DE Ufomba Kamalu
2018. 12. 05. 19:57
hopi46
Remek elemzés és stat. a Vikingek elleni meccsről a Patspulpiton:
https://www.patspulpit.com/2018/12/5/18126987/week-13-new-england-patriots-minnesota-vikings-advanced-stats-pass-defense-was-phenomenal
2018. 12. 05. 20:18
hopi46
Sok ábra és táblázat, az angolul nem tudóknak is érthető!
2018. 12. 06. 00:14
hopi46
Ezen a héten nem lehet probléma az "eredmény-spoiler" témában, mert
WNF: JAX-TEN - PO-t nem igazán érinti
SNF: LA-CHI - NFC
MNF: MIN-SEA -NFC

Noha Én az igenre szavaztam, az "önmegtartóztatás" könnyűnek igérkezik. :)
2018. 12. 06. 08:16
Croaker
Nem tudom mennyire számít az, hogy adják-e a magyar TV-ben, gondolom aki nem szeretné tudni az eredményt, amíg nem látta a meccset, az letölti és megnézni úgy, tehát szerintem aki azt kérte, hogy ne legyen beírva eredmény, nem kifejezetten a magyar közvetítésben leadott meccsek eredményeire gondolt. De persze ezt majd ők megerősítik, ez csak tipp.
2018. 12. 06. 16:30
mgabor74
Én a Sport tv-s meccsekre gondoltam (persze csak a magam nevében beszélek). Konkrétan ócska kábeltévé van csak a kisvárosban ahol lakom, most húzták be a karókra a telekomos optikai kábeleket, de még csak az igényfelmérés megy. Emiatt nincs jelenleg felvehető tévéadásom, de ez rövidesen változik majd. Akkor már nem fog érdekelni a spoilerezés mert lesz felvehető tévéműsor a menümben és reggel tudok azzal kezdeni. Sajnos sok településen ez ma még nincs.
2018. 12. 06. 19:16
zsolt75
És vagyunk még így egy páran... Megértelek!
2018. 12. 06. 00:15
hopi46
Bocsi, TNF, WNF helyett! :)
2018. 12. 06. 08:42
elbandi
Láttunk néhány szituációt ahol csak egy védőfalember volt a védelemben a földön. Mennyire volt fontos, hogy Kirk Cousins ne láthassa, honnan fog jönni a nyomás?

Pat Kirwan írja a ne csak a labdát nézd című könyvében:
GB-ben Don Capers úgy hívta a Packers védekezését,hogy Psycho Defense.Az 1960-as években,mikor a Hofstra egyetem ugyanezt játszotta,ők Radar-védekezésnek hívták.Akárhogy is nevezzük-a Hofstra edzőjét Howard 'Howdy' Myerst leginkább őrültnek nevezték a használata miatt-az 1-5-5-ös védekezés a 2009-es szezon végén masszív visszatérést produkált.
A Radar-védekezésnek a nyomásgyakorlás helyett sokkal inkább az összezavarás a célja.Mivel csak egy ember van a falban,és tíz áll,így a támadófalnak fogalma sincs,hogy kit kell majd blokkolni.Az biztos,hogy egy védőfalember jönni fog belül, de rajta kívül lehet egy blitzelő,vagy három is,netán öt,de lehet hogy senki,így a támadófalban nem tudják,hogy ki kiért lesz felelős.Akárhogy is kíván a védelem nyomást gyakorolni,a meglepetés ereje velük lesz.
2018. 12. 06. 19:47
zsolt75
2018. 12. 06. 09:21
Montesclan-pats
A jó öreg Matt azért a korai győzelemért cserébe nekünk is felajánlhatta volna Golden Tate-t, bár kicsit idegesítően izgága természet. Hogy a p..-ba van még mindig pénze ennek a Phill-nek, megint (underdog) all in-t nyomnak ? Bár a cornerük épp Crevon LeBlanc, aki nálunk kezdett draftolatlanként, néhányan még (s)óhajtoztunk is érte.
Ez volta az a meccs, amelynél az elejétől kezdve éreztem a hozzáállásukon, hogy itt nem lesz baj, nem lehet baj, már ahogy Roberts az első tackle-t megcsinálta, meg ahogy cicázott( Radarozott, Psychozott) a védelem - mintha füveztek volna, olyan frissek voltak, csak Gronkot, meg Juliant hagyták ki a buliból..- ezzel valakit ismételtem, de az szívemből beszélt. Minden meccsre így kell kifutni. Go Pats !
2018. 12. 06. 16:35
mgabor74
Az SB után már dinasztiáról beszéltek a Phily játékosok, ami azért túlzásnak tűnik a jelenlegi állásuk alapján. Bár még van esélyük a PO-ra, ott meg már bármi lehet. Pénzük azért van, mert újonc fizun van az irányítójuk és még jópár kezdő, meg erősen farnehéz szerződéseket kötnek ha jól tudom. Sok csapat alkalmazza ezt, csak ilyenkor erősen hullámzó a pénzügyi helyzet az egyes években.
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 13. hét - Vikings bejegyzéshez