Menetrend

Nyilatkozatok 14. hét - Dolphins

2018. 12. 12. 19:00
Szerző: Tzimisce
Kategória: Interjú
Két okból is történelmi meccsen vagyunk túl, Brady megdöntötte Manning TD rekordját (alapszakasz+rájátszás), illetve a Miami egy hihetetlen végjátékkal nyert otthon. Lássuk mit mondtak erről a csapatunk tagjai:


Bill Belichick, HC

Nyilvánvalóan, ez nagyon csalódást keltő vég volt ez nekünk. Sok dolgot csinálhattunk volna jobban. Egy játékon múlt, de sok más volt ezen kívül. Egyszerűen jobban kell végeznünk a dolgunkat, mint ahogy tettük. Miami keményen játszott, mint mindig, és egyszerűen eggyel több játékot csinált, mint mi.

Sok pontot hagytak a pályán.
Kihagytuk a lehetőségeket. Jobb munkát kell végeznünk.

Rob Gronkowskival a pályán az utolsó játéknál, Hail Mary-re számított. Mi a feladata neki a pályán?
Igen, tudhattak volna messzire dobni. Csinálhattak volna egy Elvetemült típusú játékot, végül a kettő közötti lett egy 20 yardos passzal, majd ezzel a elvetemült játékkal.

Sok csapat dolgozik az ilyen játékokon, gondolom Önök is. Dolgoznak a védelemmel ezen mindig?
Sajnos nem végeztünk jó munkát ma. Nyilvánvalóan jobban kell edzenünk őket, jobban kell játszanunk.

Tudna beszélni arról, hogyan alakult ez a mérkőzés, ahogy ide-oda változott az állás?
Sok pont esett az első félidőben, nem olyan sok a másodikban, de ez az NFL.

Mi történt az első félidő végén a 2 yardosnál a sack-el?
Kifutottunk az időből. Nyilvánvalóan nem ezt szerettük volna csinálni.

Tom Brady bent volt a zsebben, ezért úgy gondolta, hogy nem tud átcsúszni, mert nincs kívül a zsebből?
Az nem volt egy jó játék. Nem olyan, amit próbálunk csinálni.

Úgy látszott nehéz futtatni a labdát. Csalódott egy kicsit mert nem sikerült érvényesíteni a futójátékot?
Jó a faluk. Jól védekeztek. Volt néhány lehetőségünk. Szeretnénk többet kihozni belőlük. Pár futásunkat visszahívták, de igen, jól játszottak.

Nem volt túl baljóslatú, hogy kimaradt az a TD az első félidő végén, illetve az, hogy Stephen Gostkowski kihagyta az extra pontot, ezek általában nem történnek meg. Nem érezték ezt egy kicsit baljóslatnak?
Nem tudom. Próbáltunk elég játékot megcsinálni, hogy nyerjünk, de nem lett így.

Tom Brady, QB

Mit láttál az utolsó playből?
Jó játékot csináltak. Úgy gondolom mindannyiunknak vannak a támadó oldalon játékaik ezekre a kétségbeesett játékokra, és azt gondolom remek munkával hajtották végre. Odajuttatták a gyors játékosaikhoz. A foci egy őrült játék. Nem így keleltt volna véget érnie. Sok pontot hagytunk fent a táblán támadóoldalon. Ez a foci.

Hamár szóba került, az első félidő végén úgy érezted megfogtak a zsákban és nem tudtad átcsúsztatni a labdát senkinek?
Azt a játékot nagyon elrontottam. Soha nem szabadott volna megtörténnie. Elveszettem az időérzékem. Azt hittem van még egy időkérésünk. Kikértünk, csináltunk pár játékot, és nem gondolkoztam a harmadik kísérletnél. Ez egy olyan játék volt, aminek nem szabad soha megtörténnie.

Egy győzelem hatból itt lenn. Ez ilyen mumussá kezd válni nálatok, vagy mi? Mind jól játszottatok, nyilvánvalóan, hogy nyerjetek, de így is hatból ötször kikaptok itt. Rá tudsz mutatni valamire, ami ennek az oka lehet?
Jól játszanak itt. Mi nem. Szerintem ez ilyen egyszerű.

Tapasztaltál már ilyen vereséget a karrieredben, utolsó másodperc, utolsó play?
Volt már néhány igazán kemény vereségem a karrieremben. Volt sok kemény vereségem. Sok futball maradt még. Meglátjuk jövő héten tudunk-e jobban játszani.

Tom, a fiataloknak, akik nem tapasztaltak ilyen kellemetlen vereséget, mit mondasz nekik, hogy segíts túljutni nekik ezen?
Nos, visszamegyünk dolgozni. Visszamegyünk dolgozni. Ha nem csinálják meg a játékot a végén, akkor is ezt csinálnánk. Kiábrándító, amikor kikapunk. Mind felismerjük, hogy lehettünk volna jobbak bizonyos helyeken. Bárcsak jobb munkát végeztem volna bizonyos játékoknál, de ez a futball. Visszamegyünk a héten dolgozni, és megpróbáljuk legyőzni a Pittsburgh-öt.

Josh Gordon, WR

Soha nem egy játékon megy el a meccs, de a nagy tervben ugyanolyan nehéz így kikapni?
Igen, elég kellemetlen. Az időlejárat közbeni vereség, mint ez, soha nem láttam ilyet a karrieremben. Talán egyetemen, de őrült játék volt. Őrült játék volt.

Kellemetlenebb itt kikapni?
Ha minden úgy megy, ahogy te szeretnéd, elég sokáig, van fent is, lent is, és minden rendben megy, jól érzed magad. Aztán amikor hirtelen nem, minden azon múlik, hogyan állsz fel belőle. Ahogy itt vagyok, nekünk kemény srácaink vannak. Meg tudjuk oldani. Vissza tudunk pattanni. Pittsburghre készülünk most. Rossz így elhagyni Miami-t, de ez most a helyzet.

Voltál már te is az utolsó ember a Hail Mary védekezésben ezelőtt. Hogyan tudsz viszonyulni Rob Gronkowski helyzetéhez, mennyire nehéz egy ilyen utolsó megállítást csinálni?
Igen, biztos vagyok benne, hogy passzra vagy valami hasonlóra számított, amihez fel tud ugrani és meg tudja szerezni, nem pedig üldözésre, olyanra, amire egy támadójátékosnak nincs sok képzettsége. Ez balszerencsés, de élsz és tanulsz belőle.

Rob Gronkowski beszélt arról, hogy milyen felvillanyozó tud lenni a továbblépésben az ilyen játék. Nehéz ezt feldolgozni ebben a pillanatban?
Nézze, a meccs végén úgy gondoltam, hogy hozzánk került a lendület, pozitív értelemben inkább, mint negatív értelemben, mert mi jól teljesítettünk támadó oldalon. Tudom mennyi munkát tettünk bele eddig a meccsig. Így nekünk az, hogy így ért véget, nem ez a végeredményünk, mert nem ez a történet vége. Tudjuk, hogy van még mit bizonyítanunk és van mit nyújtanunk még. Így, továbblépve a jövő hétre, remélem meg tudjuk csinálni és szerintem meg is fogjuk.

Rob Gronkowski, TE

Az utolsó játéknál, hátul voltál, talán Hail Maryre készülve. Ehelyett a srác befutott?
Igen. Úgy értem, gyakoroltuk ezt a játékot párszor a Hail Maryre készülve. Láttátok már ti is. Menj fel és szerezd meg a labdát. De egy kicsit megváltoztatták. Szívás volt.

Tehát tisztázzuk, azért voltál fent, mert Hail Maryre számítottatok, nem egy ilyen játékra?
Minden alkalommal, amikor gyakorlunk, az Hail Mary. Fel kell készülnöd mindenre. Ez a futball. Ahogy véget ért, az szívá volt. Úgy értem, soha nem vettem részt semmi ilyesmiben. Úgy érzem ez próbára tesz minket nagy mértékben, meglátjuk hogy jövünk vissza ebből, és meg kellett volna csinálnom a szerelést.

Úgy érzed, lett volna esélyed, ha nem csúszol el a végén?
Igen, kicsit megcsúsztam, de ez a futball. Ezért mondják, ez az inchek játéka és a másodperc törtrésze alatt történnek dolgok. Most kaptam egy leckét abból, hogy ez valóban igaz a futballban.

Gondolkoztál már azon, hogy miért történik minden ahogy történik itt lent a csapattal?
Nehéz ezt megmondani, olyan amilyen. Egész héten keményen dolgoztunk, hogy más legyen a végkimenetel. Folytatnunk kell a küzdelmet. Folytatnunk kell. Mást nem tehetünk. Jó edzéseket kell összeraknunk, összeállni csapattá és tovább dolgozni.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2018. 12. 12. 19:26
hopi46
OFF
A hét ST játékosa az AFC-ben: LB Albert McClellan
2018. 12. 13. 11:28
hopi46
Tévedtem, csak a vége előtt 7 mp-ig volt az. :)
2018. 12. 12. 20:00
zsolt75
Kint is azt pedzegetik, hogy Gronk helyett jobb lett volna Gordon.
2018. 12. 12. 21:02
hopi46
OFF
Ma a teljes roster edzett! (Volt ilyen az elmúlt években a 14. forduló után? Nem tudom.)
2018. 12. 12. 21:18
Pat Patriot
Visszanézve a meccset, kicsit olyan volt Gronk mozgása, mint az Óz, a csodák csodájában a Bádogemberé - olajozás előtt.
Hihetetlen ez a szezon egyébként. Az AFC-ből megvertük a Chiefst és a Texanst (két valószínű csoportgyőztest, bár hajrá, Chargers!!!), jó esélyünk van a Steelers ellen is. Az NFC-ből legyőztük a Bearst, amely csoportgyőztes lesz, valamint a szezon előtt SB-esélyesnek tartott Vikingst és a Packerst is. Az elvileg erős csapatok ellen egész jók vagyunk, a gyengébbektől meg sima vereség (kivéve a Miamit).
Azt gondolom, a rájátszásban már nem lehet abból gond, hogy a játékosok tudat alatt lebecsülik az ellenfelet. Ott már nagyon egyszerű a képlet, 3 (legfeljebb 4) meccs van, és csak erős csapatok jöhetnek. Bár nyilván nem ezt nyilatkozták a srácok, szinte biztos, hogy a Lionst, kicsit a Miamit vagy a Titanst nem tartották olyan sokra, mint a Bearst, a Vikingst vagy a Packerst. És ezért abban bízom, hogy a Pittsburgh is azt a New Englandet fogja látni, amely tiszteli az ellenfelét, pontosabban maximálisan komolyan veszi.
2018. 12. 12. 21:34
zsolt75
Ugyanezt gondolom.
2018. 12. 12. 21:47
hopi46
Készítettem egy táblázatot az AFC jelenleg 9 pozitív mutatójú csapatáról a liga jelenleg pozitív mutatójú csapatai ellen elért eredményei alapján:
AFC G W L W/G
1.Patriots 7 5 2 0,71
2.Chiefs 5 3 2 0,60 PO
3.Chargers 5 3 2 0,60
4.Colts 5 3 2 0,60
5.Texans 7 4 3 0,57
6.Dolphins 6 3 3 0,50
7.Ravens 5 2 3 0,40
8.Titans 8 3 5 0,38
9.Steelers 4 1 3 0,25
2018. 12. 12. 21:49
karuly
Úgy gondolom jókor jönnek ezek a pofonok. Mind az edzőknek, mind a játékosoknak. A földön tartják őket. Az erős csapatokat megvertük. Szerintem a második kiemelés így is meg lesz, és Foxboroughban játszuk a főcsoport döntőt...
2018. 12. 12. 23:16
Alpok
Brady őszintesége szimpatikus érzi a felelőségét, Gronkowski fogalmazott találóan:SZIVÁS igy ,csupa nagybetüvel!
2018. 12. 12. 23:40
max350
HM-re készültek....
Csak az volt a probléma, hogy ahonnan Tannehillnek a labdát el kellett volna dobnia, nos, onnan a Föld görbülete miatt nem is látta az end zone-t....
2018. 12. 13. 05:39
zsolt75
2018. 12. 13. 06:34
Elm
Szerintem egy minden mindegy alapon felhajított HM esetén nem is kell látnia, kb. vakon is elhajíthatja. Pont annyi esélye volt annak, hogy azt ők kapják el, mint annak, hogy simán átrögbizik magukat az egész def-en. Kb. 0,01%.

Most bejött.
2018. 12. 13. 07:08
azimut
Arról mirt nem megy a hype,hogy a tavalyi Sb gyoztes,sehol nincsen? Ezért nem szeretem ha kikapunk,mert egyből összedől a világ és ez folyik a csapból is. :)
2018. 12. 13. 08:20
crucified
Pont ezt írtam egy másik cikkben a sok világ vége hangulatot idéző "szurkolónak". Az Eagles sehol sincs. Az tendencia, hogy az SB győztesek - kivéve a Pats - a következő évben, években még a PO-ba sem jutnak. Itt meg egy tényleg megnyert meccs elbaltázott 7 másodperce miatt napok óta kesergés folyik.
2018. 12. 13. 10:52
zsolt75
Azért, mert ez a NEW ENGLAND PATRIOTS, ahol ez az elvárás. És egy tényleg megnyert meccset baltáztak el az utolsó 7 másodpercben. És még mi sem jutottunk be a PO-ba... Ha az Eagles érdekelné a "szurkolókat", akkor ott kárognának, de mint már nálam okosabbak is megírták, mi is szurkolók vagyunk, idézőjel nélkül, rózsaszín szemüveg nélkül és homokba dugott struccfej nélkül is... És nem dőlt össze a világ, de a hétfői edzésből következtetve Foxborough-ban sem a dícséreten volt a hangsúly...
2018. 12. 13. 11:25
hopi46
2018. 12. 13. 12:59
Alpok
2018. 12. 13. 13:40
zozo692
Az azért fura, hogy egy szokásos meccsnyerés után szinte üres a topik, mert az természetes, ezen a meccsen a 60 percből elszabtunk kb. 1,5-öt és égnek a vonalak, mindenki kifejti a véleményét. Mert szurkoló és mindent megtehet.

A szurkoló legyen a (mindennapi) örömben is szurkoló, ne csak akkor, ha ki kell fejtenie a nem tetszését. Mert akkor minden, csak nem szurkoló.

A vasárnapi meccs után olyan volt az oldal, mintha a "csethuszárok" itt felejtkeztek volna.
2018. 12. 13. 15:02
zsolt75
Ha négy, vitázásra alkalmas felületnek kiválasztom az Első benyomás, az Ups & Downs, a Statisztika x-edik hét és a Nyilatkozatok rovatokat akkor jelen pillanatban így néz ki a helyzet:

Vikings elleni W: 180+64+45+19=308 hozzászólás.

Miami elleni L: 176+52+39+25=292 hozzászolás.

Még valami kérdés?

(Szerintem nem 1,5/60 perc, hanem 30/60 perc lett elszabva...)
2018. 12. 13. 16:26
Alpok
2018. 12. 13. 15:10
zsolt75
Ja még valami! Tavaly fő esélyesként mentünk neki a szezonnak, míg az Eagles kimondotta és büszkén viselve Underdog volt... Az eredményre emlékszünk... És csak halkan szólok: Nick Foles kezd....
2018. 12. 13. 08:46
vicgeordie
amúgy DMC és Harmon is határozottan azt nyilatkozta, hogy tudták, hogy nem Hail Mary fog jönni, hanem lateral passzok, így még érthetetlenebb, hogy miért last play defense-re álltak fel. Ahogy Bruschi és Harrison is mondta, safetyvel kellett volna felállni.

és ezen az sem változtat, hogy ahogy BB is mondta, ez egy kevert játék volt (nem HM, de nem is tisztán lateral passzos "Desperado-típe play")

és azon sem változtat, hogy ezt a játékot így is simán meg lehetett volna állítani, mert legalább 4-5 lehetőség lett volna rá, de nem tettük :)
2018. 12. 13. 09:01
Croaker
A HM passzokban szerintem az egyik legveszélyesebb dolog az az, hogy szabálytalanság nélkül tudjál védekezni. Ha alapból a végzónában állnak fel páran, akkor nincs esély arra, hogy a 30 yardostól a végzónáig történő visszafutás közben, amíg pl egy CB fogja az elkapóját holding, vagy DPI történjen, mert azzal ugye közelebb jönne az ellenfél a támadóóra lejártától függetlenül. A legrosszabb természetesen, ha a endzone-ban van a szabálytalanság, és jöhetnek 1 yardról, de talán ha van ideje helyezkedni az ott felállt védőknek, amíg repül a labda, akkor nagyobb esély van rá, hogy megússzák szabálytalan contact nélkül.

Jó lenne egy felső kamerás kép a playről, hogy a többi védő, akiket nem látunk mit játszott, hogy helyezkedtek, miért nem mozogtak a pálya széle felé amerre ment a játék, amikor egyértelművé vált, hogy arra próbálnak bejutni. Majd kiderül, hátha tudok ilyet keresni a cikkembe.
2018. 12. 13. 09:29
joeflame
Egy ilyen video jo lenne mert Jones elszallt az elso passznal,Jackson futkarozott utanna,Van Noy szerelt majdnem,Chung kiblokkolva na de a többi...
2018. 12. 13. 09:34
vicgeordie
kérdés, hogy mennyire dobják be ilyenkor zászlót? Asszem Pereira mondta a Super Bowl kapcsán februárban (mikor a HM-nél Gronk hátán két Eagles-védő ugrált), hogy ilyenkor nagyjából embert is ölhet a védő, akkor sem megy zászló DPI-re (nyilván ez egy SB-ban hatványozottabban igaz, de sztem máskor sem szívesen dobnak ilyen szituációban)
2018. 12. 13. 12:16
orrrion
A legnagyobb gondom az ezzel az ominózus 7 mp-cel kapcsolatban az, hogy számomra felfoghatatlan az a szerencsétlenkedés, amit műveltek a pályán lévők. Akik között voltak SB győztesek is. Ez a szituáció igazán nem egy sokesélyes szituáció volt. Amikor ilyen elemi hibákat vétenek - nem csak a Pats tagjai - mindig elgondolkodom, hogy lehet az, hogy az a játékos, aki elvileg gyerekkorától kiemelkedően tehetséges volt korosztályában, a középiskolában, az egyetemen, 1000-ből egyként bejutott az NFL-be, ott évek óta pallérozódik, folyamatosan készül gyakorlatban, elméletben, nem képes magától 1 mp alatt lereagálni egy adott szituációt. Ez ezen a szinten egy könnyedén megoldandó feladat volt. Abban a pillanatban, amikor jött a rövid passz, mindenkinek indulnia kellett volna lecsapdázni az ellenfelet, úgy, ahogy néha látni egy -egy sikertelen próbálkozás során. Helyette lett, amit láttunk. Mégegyszer: ezen a szinten a pályán lévőknek már a dobást látva tudniuk kellett volna, hogy mit csinálnak, max. a 2-ik passznál véget kellett volna vetni a játéknak. ( És az az első szerelési kisérlet...)
2018. 12. 13. 13:04
Alpok
Teljesen igazad van!
2018. 12. 13. 14:41
zsolt75
Szivemből szóltál!
2018. 12. 13. 16:32
hulith
A legnagyobb baj az volt hogy nem volt safety fent
DMC valószínű azonnal látta volna hogy hova helyezkedjen
2018. 12. 13. 18:08
topin
1 hiba JoJo vakrepülése a passzt kivédekezni..mivel fel is ugrott az elkapó, így ez adott egy csomó időt, hogy odaérjen és mikor leérkezik akkor megcsinálja a tackle-t, de amikor a földre ért JoJo épp a bokájánál kotorászott, mert valamiért elrepült a lasztira tök feleslegesen. itt ugye mindegy volt, hogy a pálya melyik részén lesz a szerelés, nem volt szükség a passzt megakadályozni.

2.hiba Van noy superman repülése az oldalvonalnál..semmi értelme, fut tovább és mivel be van szorítva a támadó a vonalhoz, szemből jött talán Chung azt hiszem, így a futó vagy megpróbál átszaladni rajta, vagy irányváltásra lesz szüksége, ahol az előremozgása lassul,a hátulról érkező Van Noy könnyedén szerel..még volt 50 yard erre a mutatványra.

3.hiba 3 védőnk is látszott a meccsfelvételen, aki a pálya közepén fogja a saját emberét..miért? előre passz már nem jöhet, nem tök mindegy merre kóricál a labdától 30-40 méterre lévő embere, amikor egy dolgunk van, az pedig egy nyomorult tackle elérése..JC körbe-körbe kering valamiért..

4.hiba az oldalvonalnál bevágó futóra emiatt nem jut védő, Chungot kiblokkolják. ha van ott még egy ember a másik oldalról, további irányváltások szükségesek, JC könnyedén utolérhetné az embert.

5.hiba Gronk tudomást sem vesz a játék alakulásáról..ténfereg és csak az utolsó 5 méteren veszi fel a játék tempóját, vagyis venné..mert a nagy erőlködésben, hogy basszus itt futni kell, majdnem orra esik..Ha egy pillanatra is együtt él a játékkal, ez a futás nincs meg. Szűkíthette volna a területet, és/vagy Harmon felé terelhette volna a labdást, ezzel is esélyt adva, hogy hátulról érkezők utolérjék. De ahogy a másik cikkben jelezve is van, csak ténfereg, mint akinek nincs dolga.

Szóval nyilván hiba volt, hogy nincs safety itt, de enélkül is bőven megakadályozható lett volna, tök egyszerű védőjátékkal..Az a röhej, hogy mindezt egy playben hoztuk össze. Mintha mindenki a másikra várt volna JoJo bénázása után, hogy valaki majd csak leviszi..senki nem mozdult a labdás felé 50 yardon keresztül JC-n kívül, miután Van Noy elvetődött.
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 14. hét - Dolphins bejegyzéshez