Menetrend

Nyilatkozatok 2. hét: New Orleans Saints

2017. 09. 18. 20:01
Szerző: gcsaba
Kategória: Interjú

A New Orleans Saints otthonában aratott győzelem után Tom Brady, Brandin Cooks, James White,  Nate Solder, Duron Harmon és az újonc Deatrich Wise nyilatkozott a mérkőzésről. A riportok némileg jobb hangulatúra sikeredtek, mint múlt héten, Belichick mester is derűlátóbb lett a "rossz védelem, rossz edzői munka, rossz játék, rossz football" állapothoz képest...


Tom Brady (QB)

"Ez egy remek mérkőzés volt, amin négy negyeden keresztül jól teljesítettünk. Jól kezdtünk, volt néhány jó szituációs játékunk, és bár bennünk maradt néhány játék, de ez egy jó győzelem volt. A 0-1 után egy egész évnek tűnt ez a 10 nap, jó volt végre kimenni a pályára, és megszerezni a győzelmet. A múlt heti teljesítményünk után a csapat veteránjai elbeszélgettek a többiekkel. Az NFL kemény, minden meccs, minden negyed, minden játék kemény, és semmit sem adnak ingyen. Ha győzni akarsz, akkor küzdeni és küzdeni kell, amilyen keményen csak tudsz, minden egyes játék során. Ma ezt sikerült megvalósítani a pályán, és ez meg is hozta az eredményt.”
(A holtszezonban sokat beszéltek arról, hogy a Patriots ellen több emberfogással lehet sikeresen védekezni.)
„Sokféle formula létezik. Játszottam már minden fajta védelem ellen, legyen az zónázás, emberezés vagy blitz. Azt gondolom, hogy végül minden az egyéni párharcokon múlik, amiket meg kell nyerni. Mindegy, hogy zónáznak, embert fognak vagy blitzelnek ellened, jobban teszed, ha megvered őket, mert különben még több ilyen játék jön ellened. Ma sokat embereztek ellenünk, de sokszor végre tudtuk hajtani, amit elterveztünk. Minden csapatnak megvan a maga erőssége. Jövő héten a Houston ellen játszunk, nekik is megvan a sajátos játék stílusuk. Ők is bízni fognak az ő játék tervükben, és nekünk is meglesz a stratégiánk ellenük, de végül minden a megfelelő végrehajtáson múlik. Ha ebben nem vagyunk jók, akkor úgy tűnik, hogy a védelem jól működik ellenünk. Mindegy, hogy mit hív a védelem, ha mi nem végezzük jól a dolgunkat, akkor megállítanak minket. Örülök, hogy ma ebben jók voltunk. Volt néhány szoros játék, de sikerültek. Bárcsak még több sikerült volna, de remélem, jövő héten ebben is előre tudunk lépni.”


Brandin Cooks (WR)

Király  volt visszajönni ide és itt játszani. Próbáltam úgy gondolni erre, mint bármelyik másik idegenbeli mérkőzésünkre, és a legjobbat nyújtani, amivel segíthetem a csapatomat. Nagyszerű dolog a Patriots-ban játszani, hálát adok Istennek ezért a lehetőségért! Egészen különleges itt lenni, sehol nem játszanék szívesebben”.
„Azt gondolom, óriási volt, nem csak a gyors kezdés, hanem az erőteljes befejezés is. Ez volt a mottónk egész héten, hiszen ebben a ligában 60 percen keresztül kell jól játszani.”
„Tom Brady nagyszerű vezető. Szavakkal és tettekkel is vezet, és ez a legtöbb, amit egy irányítótól kérhetsz. És ő ilyen."


James White (RB)

"Keményen gyakoroltuk a screen játékokat. Minél több munkát fektetünk bele, annál jobban fog menni. A támadófal remek munkát végzett, hogy jól tudjuk futni a screen útvonalakat.
Sokat videóztunk a felkészülés során, de az ellenfél néha mutat olyant, amit a filmeken nem láttunk. De Josh McDaniels edző a legjobb pozícióba állított minket, hogy sikeresek lehessünk. Ő hívta a játékokat, néha olyan érzés volt, mintha csak edzésen lettünk volna, de néha azért változtatni is kellett."


Nate Solder (OT)

"Előbb-utóbb összeáll, aminek össze kell állnia. És így kell játszanunk, ahogy ma tettük, és menni tovább, hogy még jobbak lehessünk.
Tudtunk pontokat szerezni, ami jó. Birtokoltuk is a labdát, ami szintén jó. De nem tudok elmenni a hibáim mellett, folyton azokra fókuszálok. Ezeket ki kell elemezni, és tanulni kell belőlük, át kell vinni a tanultakat a gyakorlatba, és meg kell próbálni még jobbnak lenni.”"


Duron Harmon (S)

"Elöl a srácok nagyot játszottak, remekül fogták a futójátékot, le a kalappal! Egydimenzióssá tették a Saints támadójátékát,  segítették a passz siettetést és a passzvédekezést. Egyértelműen jobbak voltunk, mint a múlt héten. De nem tartunk ott, ahol lennünk kellene. Ez még csak a második hét volt. Tudjuk, hogy fogunk még hibákat elkövetni, és abból majd tanulnunk kell, de inkább tanuljunk belőle úgy, mint most, és ne úgy, mint múlt héten.”

Deatrich Wise, Jr., (DE)

"Nagyszerű volt! Istené a dicsőség, mert Ő a legjobb!... Egyszerűen óriási volt ez a két meccs. Meg akarom mutatni a csapattársaimnak és az edzőimnek, hogy mi mindent tehetek a csapatért. Persze még folyamatosan tanulok, és még le vagyok maradva. Hiszen újonc vagyok, rengeteget kell tanulnom még a játékról, tanulnom kell a playbook-ot, és mindent!"

Végül egy szösszenet Bill Belichick-től, amikor arról kérdezték, hogy milyen volt Brandin Cooks visszatérése a Superdome-ba:

 „Azért jöttünk, hogy győzzünk, én nem igazán foglalkozom a statisztikákkal. Tudom, hogy mindenki más igen, de mi egyszerűen csak győzni akartunk.”

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2017. 09. 18. 22:54
boarder20
BB szokás szerint nem arra válaszolt mint amire a kérdés vonatkozott... remélem senki nem is várta...:D
2017. 09. 19. 00:24
hopi46
Reiss (ESPN):
The Patriots had WR River Cracraft (Washington State), WR Kenny Lawler (California), DB Robert Nelson (Arizona State), WR Nelson Spruce (Colorado) and DE Jonathan Woodard (Central Arkansas) in for free-agent workouts Monday.
2017. 09. 19. 00:32
Increay
Spruce-t megnézném nálunk, nekem tipikusan Pats játékosnak tűnik :) a hátsó körös/undrafted WR-ek közül jó pár bevált :D
2017. 09. 19. 08:46
Touchdown Tom
Hard Knocks sztar :)
2017. 09. 19. 00:44
Increay
Source: former Packers/Vikings DL Datone Jones worked out for the Patriots today. His first free agent visit yet.
2017. 09. 19. 02:56
hopi46
Megnéztem újra a meccset:
1. JoJo a 2 Pdef-el közvetlenül 6 és közvetve 3 ponttól "fosztotta meg" a Szenteket!
2. Wise-nek tulajdonképpen volt még egy "fél sack-je" amikor Brees-t lábánál fogva húzta le, de estében ad egy rossz paszt.
3.Negyedik negyed, 2 perc, a NO 20 yardosán vagyunk 3&8,a NO-nak nincs időkérése - miért nem rúgtunk egy mezőnygólt?
4. Dorsett 35 yardos elkapására még JE is csak csettinteni tudott volna. :)
2017. 09. 19. 08:19
komzoz65
A 3. pont, számomra is nagy kérdés, és ez ami évek óta megy. Egyszerűen nem rúgunk a végén. (2 pozíciós előny, berúgjuk és megvan a 3, ami már biztosan behozhatatlan.) Most nem számított, és meccs még nem ment el ezeken eddig. Viszont rossz gyakorlat és lassan beidegződik, egyszer visszaüthet. Tavaly többször is volt hasonló, most a Ravens meg a Broncos meccs ugrik be, de rémlik, hogy volt még. Az óra kezelése szerintem nem az erősségünk.
2017. 09. 19. 14:35
hopi46
Ráadásként a 3. pontomhoz:
A következő snap: false start miatt 3&13, NO 25 - még mindig nem rúgunk!
Következő snap: Hátra felé futó elkapónak, hátra passz(?), aki kicsit oldalra "futogat", majd miután látja, hogy senki sem blokkolt neki (vagy rosszul) és az egész védelem lassan a nyakán, letérdel. 1:12, 4&20, a NO 30-asán - most sem rúgunk! Dómban!
Számomra érthetetlen play-ek!
2017. 09. 19. 15:56
Foherty
A "futogatás" azért volt, hogy minél több idő lepörögjön, illetve a delay of game is. A punt pedig azért volt jobb ebben a helyzetben a FG-nál, mert visszaszorította teljesen az ellenfelet, ráadásul mehet pályán kívülre, amit vissza se lehet hordani. Egy esetleges kihagyott FG után 30-ról jöttek volna, így viszont gyakorlatilag az egész idő lement, mire egyáltalán addig elértek.
2017. 09. 19. 16:33
hopi46
Megmagyarázni mindent lehet, de 3 labdabirtoklásnyi (16 pontos) előnynél nevetséges az időhúzás és a rúgó lebecsülése. (Dómban Gost tuti berúgta volna és a kickoff-ot is touchback-re tudja rúgni bármikor.)
Ha meg "futogatni" akartak időhúzásként akkor azt jobban meg kellett volna szervezni.
Pl. Cooks hátra futhatott volna szép lassan cikk-cakkban akár safetyre is... :D
A játék szelleme: a pontszerzés!
Persze ez csak az én véleményem. :) (Kapok is majd egyesektől!)
2017. 09. 19. 18:01
komzoz65
Szerintem igazad van, azt az apróságot leszámítva, ami most már nem ködös elmélet a legutóbbi SB óta, hanem tény, 16 pont az 2 labdabirtoklás.
2017. 09. 19. 20:05
hopi46
2017. 09. 19. 18:11
kalapur
még jó h nem te hivogatod a playeket, teljesen logikus magyarázatot kaptál, sokkal kissebb területet kaptak... touchback 25 yard, egy jó punt meg vhol 5 yard környéke, ha jól rúgja k, az idő meg így is elment... ekkora vezetésnél meg már minek plusz 3 pont? pont ebben a cikkben van az idézet, BB-t nem érdekli a statisztika
2017. 09. 19. 20:18
hopi46
Olyat keversz bele, amit nem mondtam. A stat.-ról egy szót sem szóltam, a játék szelleméről beszéltem!
Különben, ha BB-t nem érdekli a stat. nyugodtan kaphattunk volna egy TD-t akár honnan indulva.
Szerinted talán még a false start is tervszerű volt... :)
2017. 09. 19. 20:39
kalapur
igen, mert punthoz jobb volt hátrébb menni, hogy ne touchback hanem oldalvonal legyen... a statot a pontszerzésre értettem. az nfl-ben a pontszerzés mellett nagyon fontos a területtel való játék is, nagyon nem mindegy, hogy 90 yardot kell megtenni, vagy 70et
2017. 09. 19. 20:39
kalapur
igen, mert punthoz jobb volt hátrébb menni, hogy ne touchback hanem oldalvonal legyen... a statot a pontszerzésre értettem. az nfl-ben a pontszerzés mellett nagyon fontos a területtel való játék is, nagyon nem mindegy, hogy 90 yardot kell megtenni, vagy 70et
2017. 09. 19. 20:48
hopi46
2 perc és 16 pontos vezetésnél "játék a területtel"! Vicceseket írsz.
Legalább azt írnád, hogy gyakoroltak egy szoros állás esetére...
2017. 09. 19. 20:57
Alexander
Mindent nagyon szépen meg lehet magyarázni,de már jó párszor előfordult,hogy FG helyett az idővel játszanak.Én szerintem is be kellet volna rúgni.Minden ellenfelünk "kivégezne" minket,ha lenne lehetőségük.Sajnos az az ösztön hiányzik a csapatunkból,illetve az edzői stábból.
2017. 09. 19. 22:48
cspeti98
Belichick magasról tesz rá, hogy mi a játék szelleme :) Emlékszem egy Broncos elleni meccsre, ahol talán 3 perccel a vége előtt 1 pontos hátrányban voltunk és a saját 1 yardosunkról kellett puntolni, ehelyett viszont benyeltük a safetyt, hogy jobb mezőnypozícióból jöjjön a punt. Megnyertük a meccset. Vagy biztos emlékszel, hogy párszor már puntoltunk 3. kísérletnél. Egyszerűen ebben a helyzetben többet ér egy jó mezőnypozíció, mint 3 pont. Egyébként teljesen jogos és védhető a felvetésed és az is egy simán járható út és biztos van edző a ligában (nem is kevés) aki ezt választaná inkább.
2017. 09. 20. 01:13
hopi46
De könyörgök! Egy megnyert meccsnél, a garbage time végén, behozhatatlan előnynél a saját mezőnypozíciónk "fontosságát" és "nagyszerűségét" ecsetelni nekem több mint vicces.
A példád inkább engem igazol. BB a több pont szerzésének reményében bevállalt kevés bekapott pontot. De most nem vesztes helyzetben voltunk, hanem 16 ponttal vezettünk! Eh..
Én úgy tudtam, hogy ezt a játékot területszerzéssel az ellenfélnél több pont megszerzése érdekében jatsszák. Megvolt a területünk és a pontszerzést nem vállaltuk. Ennyi és kész.
2017. 09. 20. 08:41
cspeti98
De ha ez egy megnyert meccs nem tök mindegy, hogy FG-t rúgunk vagy puntolunk, ezen fennakadni, hogy 16 vagy 19 pont van közte legalább olyan vicces, mint a mezőnypozícióra hivatkozni. Azért nem olyan nehéz belátni, hogy ha a Saints 25-ről indul egy FG utàn, teljesen más a playcalling mint a saját 5-ről, ahonnan nem tudnak hosszú passzokkal haladni a safety veszély miatt. Kevesebb pont szerzésével elértük, hogy kevesebbet kapjunk, ennyi.
2017. 09. 20. 12:29
hopi46
Meguntam, elengedem! :)
2017. 09. 19. 14:12
gcsaba
BB byilatkozataihoz egy kis adalék, ha valaki nem ismerné még: https://www.youtube.com/watch?v=veQQ95kbvUU
2017. 09. 19. 15:10
hopi46
Reiss (ESPN) szerint 2 forduló után az újoncaink "power ranking-ja":

1. Wise
2. Gillislee
3. Guy
4. Cooks
5. Dorsett
.
7. Gilmore
.
9. D. Allen
.
14. Harris
2017. 09. 19. 18:16
komzoz65
Új igazolásaink gondolom, mert Harris mint újonc nem igazán. A kihagyott számok kit jeleznek, őket nem rangsorolta?

D Allen csalódás, volt benne rizikó, most úgy tűnik 1 éves felejthető kaland lesz, de cáfoljon rám! Ennél azért Scott Chandler is ígéretesebben kezdett.

Cookstól mindenki sokkal többet várt a hatalmas hype után az a bizonyos összhang nem annyira látszik még. Mondjuk azt kicsi a minta.

Dorsett egyértelműen jobban indul itt. A 2. meccsén már voltak remek megmozdulásai.

Gillislee teljesen bevált, nekem upgrade LGB-hoz képest. Amiben még fejlődhet az improvizáció. LGB az ilyen reménytelen draw futásokból (kicsit a lassú indulása miatt is volt ideje felismerni a lehetőségeket) néhány alkalommal ki tudott vágni egy-egy hosszabb futásra. Amúgy ezeket JMD imádja hívni, tudom play action, meg biztos előnynél zárjuk a playboookot de azért nem szeretem.

Gilmore nekem nem tűnik akkora fogásnak, mint beállították. De itt is kicsi a minta, és még sokat javulhat. Hát van hely bőven fejlődni.

Guy kifejezetten tetszett már az elő meccseken is, neki így tovább.

Bizony vegyes a kép - egyelőre.
2017. 09. 19. 20:21
hopi46
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 2. hét: New Orleans Saints bejegyzéshez