Menetrend

Nyilatkozatok 6. hét - Chiefs

2018. 10. 16. 20:00
Szerző: Tzimisce
Kategória: Interjú
Lássuk mit mondott Belichick, Brady és Gordon a meccs után:

Bill Belichick, HC

Mennyi tervezés és dizájn megy bele a végjáték végrehajtásába, amikor megkapják a labdát 3 perccel a vége előtt és pontot kell szerezni, úgy, hogy ne adjátok vissza a labdát a KC-nek?
Nos, minden héten beszélünk erről. Minden helyzet más egy kicsit az idő, az időkérések, a pontállás és ilyenek miatt. Ez most jól jött ki nekünk. Miénk volt a végső labdabirtoklás. Mienk volt a végső lehetőség és megcsináltuk. Josh remek játékokat hívott. Remek végrehajtást láttunk sok különböző embertől. De minden héten ezen dolgozunk. Minden formában - ha náluk van, ha nálunk van, ha TD kell, ha FG kell, stb. Próbálunk felkészültek lenni.

Tom Brady említette, hogy milyen kritikus volt Sony Michel 3-és-1 teljesítése az utolsó driveban. Mennyire volt fontos az a játék, és neki, hogy mélyre menjen, hogy sikerüljön, ahelyett, hogy magasan marad és esetleg megállítják?
Sony keményen fut. Sok nehéz yardot szedett össze nekünk, így ez egy nagy futás volt. Nyilvánvalóan Tom TD futása is egy nagy futá volt. Nem olyan srác, akitől számítasz erre, de remek munkát végzett a labda célterületre juttatásában ott így nem kellett FG-t rúgnunk a 3-és-5 után. Sok jó futás volt a meccsen, de néha a játék egy yardon múlik, hogy meg tudod-e csinálni vagy ki tudod-e védekezni. Elég hely volt ott és Sony jól futva teljesítette. Tavaly ez volt az egyik nagy különbség a játékban. 0/4 voltunk a rövid yardos szituációkban. Nagy hangsúlyt fektettünk erre a támadóoldalon. Meg tudtuk csinálni az egy yardosról a célterületre és azon a bizonyos 3-és-1-en. Ezek kulcsszituációk voltak. A labdavesztés nyilvánvalóan fájt, de hogy nem kellett a játék során puntolnunk, az jó dolog.

Tudna mondani valami konkrétat a Kansas City második félidei támadóoldali feltámadása kapcsán?
Igen, ők egy robbanékony csapat. Jó munkát végeztek.

Tudna beszélni Duron Harmon első félidő végi interceptionjéről és hogy ez milyen fontos volt?
Igen ez nagy játék volt nekünk. Dont'a pickje és Duron pickje, ezek nagy megállítások voltak a vörös zónában. Megmenttek minket legalább 6, de lehet hogy 14 ponttól. Nagy játékok voltak. A vörös zónás védelmünk megvédett minket az első félidőben, sok ponttól megkíméltek minket. Nem tudtuk ezt ilyen jól játszani a második félidőben, de igen az egy nagy pick volt, akárcsak Hightoweré, hogy előkészítsen minket az 5 yardos vonalon, vagy meddig is jutott el. Ez két nagy játék volt számunkra. Úgy gondolom kihagytunk néhány hasonló esélyt. Rajta volt a kezünk néhány labdán. Volt néhány passz, amit jól levédekeztünk, de egy jó dobás és egy jó elkapás üti a jó védekezést.

A Chris Hogannek dobott hosszú passz a negyedik negyed közepén 3-és-1-nél azért választottákk a hosszú játékot mert úgyis azt tervezték, hogy nekimennek negyedikre ha szükséges?
Ez egy jó munka volt Tomtól. Sok kettőzés volt a meccsen Robon és James White-on. Harmadik és rövid volt. Szinte biztos vagyok benne, hogy 3 emberes rush volt így sokan voltak coverage-ben és Tom arra ment, ahol szimpla volt az emberezés, ami Chris volt. Chris jó route-ot futott, előre került, jó volt a passz, jó volt az elkapás még úgy is, hogy zavarták közben. Nem mondom, hogy ez volt a játék első olvasása, de a legjobb opció volt a játékban és Tom egy remek passzot csinált, Chris meg egy remek elkapást.

Beszélne Rob Gronkowskiról és a játékosi képességeiről a negyedik negyedben?
Rob sok remek játékot csinált blokkolásban és elkapásban. Egy ember volt rajta a seam-en az utolsó játéknál. A másik játék egy play actionből indult, kvázi egy zavaró játék volt, amikor kiszabadult Rob remekül futott a labdával. Stiff arm-olt több szerelő játékost, hozott pár extra yardot is. Ismét, sok jó játékosunk volt kint a pályán, jól játszottak. Mind felléptek. Nagy játékokat csináltak. Ez egy igazi csapatmunka volt.

Tom Brady, QB

Volt néhány nagy passzod a játék végén Chris Hogannek és Rob Gronkowskinak. Mit láttál ami Chrishez vezetett és később Gronkowskihoz?
Nos, Chris futott. Sok minden történt abban a játékban és ő életben maradt. Eldobtam abba a tömegbe ahol az elmúlt 2 és fél évben volt. Van elég sebessége, hogy elszakadjon és magasra dobtam, hogy legyen esélye alája futni. egy nagy játékot csinált. Még egy PI-t is kapott. Egy jó negyedik negyedre volt szükségünk és jól játszottunk a támadó oldalon.

Ilyen végjátékot képzeltél? Mennyire voltál magabiztos a huddle-ban az utolsó drive-nál?
Volt önbizalmunk. Amikor Tyreek futott a célterület felé azt gondoltam, ezaz, szerezzetek gyorsan pontot! Mert akkor lesz elég időnk. Csak egy időkérésük volt, és hagytak nekünk elég időt, hogy előrehaladjunk és berúgjuk a field goalt. Nem is tudom, puntoltunk ma? Nos, nem puntoltunk. Úgy gondolom kihagytunk néhány lehetőséget, de csináltunk néhány szituációs játékot amikor szükségünk volt rá, a rövid yardokat. Tavaly a meccset néhány rövid yardos játékon vesztettük el, és ma úgy érzem jók voltunk benne. Ez mindenképpen pozitív.

A 4 yardos TD futásodnál érezted, hogy épp szerelnek? Csináltál egy beijesztő dobást és a srác elengedett Téged. Meglepődtél, hogy egyáltalán bejutottál a célterületre?
Igen, nem tudom mi történt. Három srácot dupláztak, én csak örültem. Vissza kell néznem holnap, de közel jutottam a célterülethez, és úgy gondoltam, megpróbálom bevinni. Szükségünk volt rá.

Josh Gordon, WR

Ma öt passzt kaptál el, ami bíztató, de úgy látszott, hogy Te és Tom nem mindig vagytok egy lapon. Mennyire ismered jó a playbookot?
Elég jól ismerem. Még mindig fájdalmas és nehéz az edzés. És ez alatt az egy hónap alatt, amióta itt vagyok, olyan gyorsan próbálom feldolgozni, ahogy csak lehet. Szóval hamarosan megoldunk mindent.

18 snapet játszottál mindkét korábbi meccseden. Ma sokkal szignifikánsabb terhelést kaptál. Mi a reakciód arra, hogy több feladatod van?
Őszintén, mókás volt. Erre készültünk egész héten. Keményebb terhelésre számítottam a héten, így örültem neki, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy kimenjek és játsszak. Élveztem. Mókás volt. Értékelem az edzőmet, hogy lehetőséget adott nekem.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2018. 10. 16. 20:20
green87
Sziasztok! Szerintem javul a viszony Brady és Bill között, mert igen dicséri és már meccs közben is beszélgettek. Mit gondoltok?
2018. 10. 16. 20:35
kalapur
egy 20 eves munka- (de igazabol barmilyen) kapcsolat nyilvan nem felhotlen, lehetnek nezetelteresek, amit lehet hogy egyesek fel is fujnak, de ezen a szinten, ilyen multtal, ilyen profi hozzaallasu emberek ki van zarva, h duzzogjanak egymasra
2018. 10. 17. 02:58
Barb
Én azt gondolom, hogy sose volt igazán gáz a viszony közöttük pont azért mert sosem voltak barátok. Valószínűleg volt némi eltávolodás az origóhoz képest, de a profizmus (üzlet, elhivatottság, stb.) felülírta. Ha tényleg nagy gond lett volna köztük már rég nem lennének egy csapatban.
2018. 10. 17. 08:45
Touchdown Tom
Biztos elmentek häzassägi tanäcsadäsra :D Amugy jo volt lätni, h Gronk is pacsizott BB-vel a vegen.
2018. 10. 16. 21:59
BaP
BB milyen szószátyár volt
És még taktikai elemzésbe is beleállt a szokásos “több játékot csináltunk meg, mindenki csinálta a dolgát, ez egy szép W volt, mert sok játékot csináltunk stb”
2018. 10. 16. 22:08
kitalaltnev
2018. 10. 16. 22:11
Tzimisce
Igen, engem is meglepett, ezért is emeltem ki az ő nyilatkozatát főleg.
2018. 10. 16. 22:14
anti pass
Engem BB alapos elemzése lepett meg, ahogy kivesézte Kansas második félidei teljesítményét!
2018. 10. 17. 02:00
balazsgarazs74
2018. 10. 16. 23:21
hulith
A speciel team munkáját BB mindig nagyon kiemelte a kiindulási pozíció miatt.
Nem értem miért rugatták Gost-tal így a kezdő rúgásokat.
2018. 10. 17. 04:00
cspeti98
Azért rúgatjuk az 1 yardos környékére, hogy mindenképp vissza kelljen hordani. Ezt azóta csináljuk, mióta touchback esetén a 25-ösről jön az ellenfél, és az elmúlt két évben top5-ben voltunk a kickoffok utáni mezőnypozícióban. A probléma az, hogy az idei új kickoff szabály megnehezíti a rúgó csapat dolgát, mi pedig elvesztettünk két alapembert a coverage egységből (Bolden, Flowers), és ez sajnos meg is látszik.
2018. 10. 17. 09:11
zozo692
Nem tudom, hogy az első 5 fordulóban milyen volt a KC visszahordás statja. Lehet, hogy ez altatott el minket, mintha Tremon Smith csak most került volna KR pozícióba, eddig nem nagyon villogtak?
2018. 10. 17. 11:14
hopi46
Valóban "megetettek" Minket a KOR "előéletükkel". Az előző mérkőzéseken mindössze 4 KOR-ük volt 69 yardért és Smith a mi meccsünkön futott először KO return-t és rögtön 4-et (az 5.-et Ware).
Viszont nem tudom, hogy az előző ellenfelek hová rúgták a KO-t, lehet, hogy mindet/szinte mindet touchback-re, azaz nem volt alkalmuk visszahordani. A JAX ellen pl. 1 KOR volt csak.
2018. 10. 17. 10:56
hopi46
Ezt tudjuk, viszont ha meggyengült/gyengébb/egyelőre gyenge a coverage egység, akkor miért egy erős ellenfél ellen "próbálgatunk", kockáztatunk?
2018. 10. 17. 11:13
Tzimisce
Tavaly szeptemberben végig pocsék volt a védelem, mert egy új módszerrel kísérleteztek Patriciáék. Októbertől visszaálltak a régi rendszerre (szerintem) és rögtön top1 védelmünk lett engedett pontban.
2018. 10. 17. 11:51
hopi46
9 kickoff-unk volt, több mint a felét, azaz ami nem TB volt visszahordták,sorrendben:26,10 (a 35yardosukra "gurítottuk"),TB,TB,24,34,97,TB,TB, azaz semmi nyereségünk nem volt az első négy nem TB-es próbálkozásunkból. Ha legalább egy bíztató lett volna, akkor érteném...
2018. 10. 17. 11:58
cspeti98
Egész szezonban próbálgattuk, valószínű, hogy az edzők úgy érzik, hogy működni fog. A 97 yardos returnnél például ott volt Slater, de nem tudott lejönni a blokkról egy olyan helyzetben, amit máskor 10-ből 9-szer megold.
2018. 10. 17. 12:13
hopi46
Nincs bajom Slaterrel, de 33 éves, egyre kevesebbszer fog sikerülni Neki...:(
Elengedtem ezt a ST-ügyet.
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 6. hét - Chiefs bejegyzéshez