Menetrend

Nyilatkozatok, AFC döntő, vs. Jacksonville Jaguars

2018. 01. 24. 11:59
Szerző: gcsaba
Kategória: Cikkek, Interjú

A csapat egy csodás negyedik negyeddel megfordította a mérkőzést és 10 pontos hátrányt ledolgozva 24-20-ra legyőzte a keményen harcoló Jacksonville Jaguars csapatát. Ezzel négy éven belül harmadszor játszhat a Patriots a SuperBowl-ért. Lássuk, miként nyilatkoztak a játékosok a győzelemről, Gronk kieséséről, Tom Brady sérült kezéről, és Amendola parádés játékáról.

 Tom Brady, (QB)

 A lassú kezdés után a második félidőben sokkal jobban játszottunk. Nem tudtuk végigvinni a drive-okat, a harmadik kísérletek nem mentek jól. Szóval ez egy nagy győzelem volt. Örülök a csapatunknak, büszke vagyok a srácokra, az edzőkre, mindenkire! Csodálatos!
Azt gondolom, mi mindig bízunk magunkban. Igazán bízunk. A meccs elején éppúgy, mint a vége felé, és soha nincs vége, amíg a meccs tart. Büszke voltam arra, ahogy harcoltunk. Ez egy mentálisan erős csapat, és ma szükség is volt erre a mentális keménységre, hogy megtaláljuk a győzelemhez vezető utat az egyik legjobb játékosunk nélkül is. Óriási győzelem volt ez.”

A sérülés utáni időszakról:
„Igen, ilyen még nem történt velem. Volt pár őrült sérülésem, de ez igazán őrült volt. Szerdán még nem voltam biztos benne, hogy is fog ez menni, szerdán éjjel sem, és még csütörtökön sem. Aztán pénteken bizakodni kezdtem, szombaton próbáltuk kitalálni, hogy mit csináljunk, aztán vasárnap kijöttem, és csak csináltam. Végül is ez egy kisebb sérülés volt. Nyilván egy irányítón elég sok múlik. Volt sokkal komolyabb sérülésem is már, de az a bal kezemen volt, kevésbé érdekelt, de ezzel kezdenünk kellett valamit.
Legszívesebben nem használtam volna a kezemet, de ez nem megy. Szóval kötés került rá, és vártam, hogy kiderüljön, tudok-e hatékonyan játszani vele. Jobb lett volna, ha nem kell kötést hordanom. De úgy gondolom, nagyképűség lenne egy győztes meccs után azt mondanom, hogy „Igen, eléggé zavart.” Szóval inkább nem mondom. Vagy nem hangzana ez nagyképűségnek? Mint amikor Tiger Woods azt mondta, közepesen játszott, és megnyerte a tornát.
Szerdán még nem voltam biztos abban, hogy tudok-e játszani. De azt gondoltam, hogy a szezonom nem végződhet egy handoff-fal az edzésen. Nem azért jutottunk ilyen messzire, hogy így legyen vége. Bejöttem az edzőterembe, néztem a kezemre és nem teljesen értettem, mi történt. De aztán mindenki remek munkát végzett, hogy készen álljak, az edzői stáb, az orvosok és Alex (Guerrero). Igazi csapatmunka volt, ami nélkül egyértelműen nem játszhattam volna.”
A nyolcadik SuperBowl eléréséről:
„Hihetetlen menetelés volt ez, és mindenki nagyon büszke lehet, hogy elértük ezt. Ez már egy másik csapat a tavalyihoz képest. 2-2-nél még nem nézett ki túl jól, de folytatni kell a munkát napról napra, itt ülni ezekben a székekben, figyelve Belichick edzőre, aki sokat követel tőlünk, és próbálja kihozni a legtöbbet belőlünk minden nap. Ez nem tűnik mindig nagyszerűnek. Néha meglehetősen egyhangú, csak próbálsz mindig jobb és jobb lenni, és eljutni arra szintre, hogy végig tudd csinálni a negyedik negyedet is, és elég jól tudj játszani ahhoz, hogy tovább mehess. Szóval büszke vagyok a csapatunkra, hogy elértünk ide. És igazán nagyszerű lenne, ha még pár hétig kitartanánk ebben, és meglátjuk…”

Devin McCourty (DB)

A Jacksonville sikeres támadójátékára adott válaszról, változtatásról:
„Matt (Patricia) fogalmazta ezt meg legjobban: nem a játékokon kellett változtatni, hanem agresszívan kellett játszani. Le kellett válnunk a blokkokról, jobban kellett szerelnünk, és mi így is tettünk. Szerintem ez volt a legnagyobb változtatás. Nem volt olyan, hogy „játsszuk ezt vagy azt a védelmet”. Igazából ragaszkodtunk a játékhívásainkhoz. De csapatként jobban játszottunk. A meccs valahol a negyedik negyedbe lépve fordult meg. Azt mondtam a védelemnek, hogy tökéletesen kell játszanunk. Nem adhatunk fel harmadik kísérleteket. Nem engedhetünk nekik hosszú, 6-7 perces támadásokat. Az a végünket jelentette volna. Mint csapat tudtuk, hogy itt az idő. Ha bármit feladunk, akkor nem tudjuk megadni a támadóinknak a lehetőséget.
Nemcsak én, hanem Trey Flowers, Malcolm Brown, KV (Kyle Van Noy), Du (Duron Harmon) és mindenki tudta: „Meg kell állítani őket. Meg kell tenni ezt első és második kísérletre.” Ha egy jól futó csapat ellen játszol, és 10 pont a hátrányod, akkor harmadik kísérletre kell kényszerítened őket. Szerintem ez sikerült. Nyilván nem ment tökéletesen, de egy konferencia döntőn nem fog minden tökéletesen menni. Itt két olyan csapat van, akik mindent beleadnak, amijük csak van, hogy ott játszhassanak, ahol minden NFL csapat játszani akar. Ma este egy jó csapat ellen kellett játszanunk. Amikor arra van szükség, hogy 60 percen keresztül játszunk csapatként, akkor úgy érezzük, hogy minket erre teremtettek. Az ilyen meccsekért vannak itt ezek a srácok, és úgy érzem, hogy ezt egymásra támaszkodva értük el.

Stephon Gilmore-ról:
„Ő egy corner. Egy NFL corner. Ha Buffalo-ban van néha egy rossz meccsed, senki nem beszél róla. Idejössz, és én megtanultam ezt a karrierem elején, van egy rossz meccsed, egy rossz játékod, vagy egy olyan játék, amiről fogalma sincs senkinek, hogy mi is történt valójában, de azt gondolják, hogy te rontottad el, és 10000 féleképp hallhatod, hogy mennyire nem vagy jó. Steph jó volt. Nem játszhatsz coner-t úgy, hogy 100%-os legyél. Megesik, hogy elveszted a párharcot. Ő egy nagyon tehetséges srác. Tudtuk ezt az edzőtábor óta. Nagyszerűen játszott. Megmutatta magát. Talán látszott is annál az utolsó játéknál, hogy Steph rám nézett, én pedig őrá. Tudtuk, milyen útvonal következik. Próbáltam kivárni, aztán visszalépni az irányító felé, hogy nyerjek neki egy kis időt. Ezt meg is kapta, és megcsinálta a játékot, egy nagy játékot. Aztán D-Lew (Dion Lewis) és a támadófal véget vetett a meccsnek.
Arról, Tom Brady kihagyott edzései miatt támadt-e benne kétség:
„Mi egymásra támaszkodunk. Mindig azt mondom a srácoknak, hogy ha van valaki az öltözőben, aki miatt nem kell aggódni, akkor az Tom. Bill valami ilyesmit mondott neki: „Ennél több kell, hogy kimaradj ebből a meccsből, mi?” És ez igaz, nemcsak rá, de mindenkire a csapatban. Utálunk itt lenni áprilisban, utáljuk a három perces futásokat, a guggolásokat. A szezon elején Bill azt mondta, hogy jobb formába kell hoznunk magunkat, ezt kell tennünk, szóval dombra futunk, harcolunk az edzéseken. Utáljuk ezt. Senki sem szereti, de tudjuk, hogy mindez azért van, hogy eljussunk idáig. A munkát beletettük már, csak tovább kell játszani, végrehajtani a dolgunkat és hinni egymásban. Ez mozdít előre minket. Bármi történik is hét közben, nem aggódunk, mert annyi munkát belefektettünk már, hogy semmi sem fog kizökkenteni minket. Túlságosan nehéz egy ilyen meccset megnyerni ahhoz, hogy bármi kis kihagyást megengedjünk magunknak. Nincs idő ilyesmire. Megértettük, hogy minden esélyt meg kell ragadni a felkészülésre, és mi ezt megtettük ezen a héten. Nyilván nem mindig látszik ez a pályán, de azt reméljük, hogy végül, amikor igazán számít, akkor igen, és ez visz minket a győzelemre.
Amendola-ról:
„Nagyon nehéz őt egy embernek levédekezni. Utálom, amikor edzésen ráállítanak slot-ban, mert nem lehet tudni, merre fog elmenni. Amendola – mindenki ezt mondja mindig-, kritikus helyzetben is megbízható (clutch). Biztos lehetsz benne, hogy felkészült és mindig jelen van. Ő megcsinál mindent, bármibe is kerül, legyen az punt visszahordás vagy egy nehéz elkapás. A kisebb srácok közé tartozik, de ha blokkolni kell valakit, akár linebacker-t vagy egy defensive end-et, akkor az edzőkben fel sem merül a kétség, hogy ha Amendola-t teszik ebbe a szerepbe, akkor ő mindent bele fog adni, hogy végrehajtsa azt. Ő a mintapéldánya a nagyszerű csapattársnak, testvér az öltözőben, egy veterán, aki igazi vezető is. Számomra ilyen egy igazi vezér, aki akkor tűnik fel, amikor a legjobban szükség van rá. Ma szükségünk volt rá, hogy nagy meccse legyen, és biztos vagyok benne, hogy kell még tőle néhány nagy elkapás két hét múlva is, és ő készen fog állni erre.”

Danny Playoff Amendola (WR)

Tom Brady-ről:
"Tommy a legjobb. Ő a legkeményebb fickó, akivel találkoztam, fizikálisan és mentálisan is. Bármi történjen is, ő megbirkózik vele. Rossz volt látni, ahogy megsérült a hét közepén, talán nyomasztotta is egy kicsit, tudom, hogy milyen nehéz lehet dobálni varratokkal a hüvelykujjában. Mindenki tudja, milyen kemény ő. Mindenki tudja, hogy ő a mi vezérünk. Ez összefoglalja az ő karrierjét, a személyiségét, hogy milyen ember. Nemcsak ő a legjobb játékos az öltözőben, de mindenki mást képes jobbá tenni, hát ezért ő a legjobb.
Arról, hogy érzett-e extra nyomást magán Gronk kiesése után:
„Nem, nem éreztem ilyet. Minden játéknál mindent beleadok, hogy megfussam az útvonalamat, megcsináljam a blokkokat vagy bármit, ami a feladatom. Bárki játszik mellettem, bízom és hiszek benne, akár Gronk az, akár Cookie vagy Hoagie.”
Arról, hogy mi a titka a rájátszásban való kiemelkedő teljesítményének:
„Sok felkészülés, a körülmények, lehetőségek, hogy készen kell állni, és nem szabad félni. Csak odaállni, és megcsinálni. Mindannyian erre törekszünk ebben az épületben.”

Phillip Dorsett (WR)

Arról, hogy elkerülhetetlennek tűnt-e, hogy a második félidőben visszajönnek, és győznek:
„Igen, bízunk magunkban, és nyilván itt van nekünk Tom. Ő visz minket tovább, és úgy érezzük, vele minden lehetséges. Ahogy mondtam, menni kell tovább és tovább, és hinni kell. A hit a legfontosabb, azt mondanám. A hit.”

Duron Harmon (DB)

Tom Brady-ről:
„Ő a GOAT, ember! Azt tette, amit a Legnagyobb tesz. Azt mondod, sérült volt. Voltak, akik azt gondolták, nem is fog játszani, de ő kiment, és megmutatta az embereknek, miért is ő minden idők legnagyobb irányítója.”
Stephon Gilmore-ról:
„Ő egy csendes orgyilkos. Így tudom legjobban jellemezni őt, egy csendes orgyilkos. Nem beszél sokat, de a tekintetében ezt látod: „Jó vagyok. El fogom végezni a feladatom. Biztos, hogy az elkapóm nem fogja elkapni a labdát.” Azt próbálom elmondani ezzel, hogy nagyszerű egy olyan embert a csapatodban tudni, mint ő.”

Dion Lewis (RB)

„Óriási volt, itt mindenki hisz mindenkiben. Ez egy család. Rendkívül keményen dolgozunk együtt. Vér, verejték és könny, július, sőt igazából április óta, ami csapattá kovácsol minket. Gronk nagyon fontos része a csapatnak, ezt mindenki tudja. De mások léptek most előre, Amendola egy … állat! Egy … állat, káromkodok, de nem érdekel! Ő egy vadállat. Láttuk, hogy játszik, így mindenki keményebben játszott. Boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek.
Brady-ről:
„Tudják, ő egy vadállat. Keményen hajt, versenyző alkat, ő a vezérünk. Ezt megmutatta ma is. Ő sosem törik meg. Tudja, mikor mivel tud felrázni minket. Tudja, hogyan másszon bele az arcunkba, ha kell, és hogyan lazítson, és nyugtasson le minket, amikor az kell. Nem tudok elég sok jót mondani erről a fickóról.”

Kyle Va Noy (LB)

„Ahogy minél többet vagyunk a pályán, minél inkább megy előre az idő, annál jobb teljesítményt nyújtunk. Úgy érezzük, mi vagyunk a legjobb kondícióban levő csapat. Mindenkinél keményebb a felkészülésünk, keményebben edzünk, így amikor az a negyedik negyed eljön, tudjuk, hogy itt a mi időnk, és előlépünk.”

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2018. 01. 24. 12:20
tottingetosz
Kösz a fordítást! Király nyilatkozatok!
2018. 01. 24. 14:14
Chatmansky
Azta... :-) Ennyit beszélni még egyiket sem hallottam. Ha kitart ez az eufória és párosul azzal az elvégzett melóval amiről a nyilatkozatokban beszéltek, akkor nincs az az ellen, aki legyűrne minket! Go Pats!
2018. 01. 24. 14:31
kitalaltnev
Nagyon várós volt már nekem ez a cikk. Hatalmas köszi érte.
Nehéz leírni, mit érezni a nyilatkozatok olvasása közben...büszkeséget, örömet, tiszteletet, ilyesmik. Vigyorog a szemem is. :) Jó most (is) a CSAPAT szurkolójának lenni.

Ja, és a neveket megjegyeztem. :)
Gilmore - egy csendes orgyilkos.
Amendola - egy ...(sztem "kibaszott"-ott mondott Lewis :) állat.
Brady - egy vadállat.
2018. 01. 24. 16:28
Montesclan-pats
ez k.... jó
ez ki..... jó
2018. 01. 24. 16:52
iceman
Szerintem a kiváló kondinak valóban döntő szerepe lehet abban, hogy a meccsek késői szakaszában képes a csapat a feltámadásra. Lehet, hogy sok ellenfelünk falemberei fizikálisabbak, nagyobbak, mint a mieink, ezért a meccsek első szakaszában dominálnak a falaink ellen, de ahogy telik az idő ők egyre jobban fáradnak, savasodnak,míg a mienk addigra pörögnek fel igazán.
2018. 01. 24. 17:31
max350
"...mi vagyunk a legjobb kondícióban levő csapat."
Igen, ez a lényeg! Tavaly is látszott ez a SB-ban és vasárnap is ezt láthattuk! A végén a Jags védők már a fülükön vették a levegőt, pedig 10 perccel kevesebbet voltak a pályán, mint a Patriots védői...
2018. 01. 24. 18:23
Misi56
Idén is! Hány meccs volt "infarktusos"? De Ők a végén mindíg megrázták magukat ( kivéve a Miami ellen )és lehengerelték az ellenfelet! Köszönjük!
2018. 01. 25. 14:35
cspeti98
Ez annak a bizonyos dombnak a hatása. :)
2018. 01. 24. 16:52
Iron_Condor
Gronk nagyon betalált ezzel a Playoff jelzővel, azóta mindenki ezt használja.:D Bár lehet nem tőle származik, de én tőle hallottam először.
2018. 01. 24. 18:24
Misi56
Azt mondják , hogy Ő találta ki!
2018. 01. 24. 17:15
ua
+1 Hajrá Pats, köszi a cikket...
2018. 01. 24. 17:53
loop80
"Ha Buffalo-ban van néha egy rossz meccsed, senki nem beszél róla."

Touché! ;)
2018. 01. 24. 18:19
dartib83
Gronkról lehet tudni valamit.
Az alábbi cikkben azt olvastam, hogy nem "concussion"-al jelentették be a sérülését, hanem "head injury". Ami azért lényeges, mert ha "concussion" lenne, akkor végig kellene mennie a protokolon, azonban "head injury"-nél nincs ilyen.
alább a cikk:
http://bleacherreport.com/articles/2755546-rob-gronkowski-in-pretty-good-spirits-after-injury-concussion-not-confirmed?utm_source=newsletter&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nfl
2018. 01. 24. 18:27
Misi56
Csak érdekesség képpen , Google fordítás!

A New England Patriots különleges csapatai, Matthew Slater a szoros véget ért. Rob Gronkowski nagyon jó szellemben van, miután fejet szenvedett a vasárnap a csapat 24-20 győzelmével a Jacksonville Jaguarok között az AFC bajnokságban.

Mike Reiss az ESPN.com-ból kedden elmondta a Slater észrevételeit, és megállapította, hogy a Pats nem támasztotta alá a betegséget agyrázkódásként.

Gronkowski a Jags védekező hátsó Barry-templomot kapta az AFC címvadászat második negyedévében. Az egyház 15 yardos büntetést kapott a játék szükségtelen durvaságára, és a szűkületes vége nem érkezett vissza a második félidőben.
2018. 01. 24. 18:40
Iron_Condor
Utolsó bekezdésen hangosan röhögtem.:D
2018. 01. 24. 19:19
dravait
Huhuhúúú-hahaha-háááháááá!! :) :)
Óriási!!
"Az egyház 15 yardos büntetést kapott..." ez bexarás, na! :) :)
2018. 01. 24. 19:52
Touchdown Tom
Ha nem mondod, h google forditas, akkor eszre sem vettem volna.
2018. 02. 01. 02:08
Barb
Ez nagyon jó :-D. Az egyház büntit kapott mert "a szűkületes vége nem érkezett vissza... " Jajjjjj :-D
2018. 01. 24. 18:41
Iron_Condor
Pats honalapon annyi van, hogy pozitív hangokat lehet hallani, hivatalosan persze semmi. BB-t is kérdezték, semmi használhatót nem mondott szokás szerint.
2018. 01. 24. 23:08
azimut
agyrázkódással nem edzett Gronk és Wise sem.
fura hogy burkhead nincs a sérült listán,mert alig játszott és térd rögzítő volt a lábán a mérkőzésen.
2018. 01. 24. 18:46
TMR
Köszi a fordítást, óriási ilyeneketvolvasni.
Off: Steratore lesz a bíró a SB-n
2018. 01. 24. 18:50
Croaker
Érdekes ez, hogy mindenhol azt olvasni, (a bevezetőben is) hogy ledolgoztunk 10 pontos hátrányt. Nem 10, hanem 11 pont hátrányban is voltunk 3-14-nél, tehát tök jó ez a 10-20 ról való fordítás, de nem az volt a legnagyobb differencia.

No mindegy :)
2018. 01. 24. 21:00
hopi46
A bevezető mondat itt korrekt, mert a negyedik negyed előtti hátrány mértékére utal (szövegkörnyezet).
2018. 01. 24. 21:22
Pat Patriot
2018. 01. 24. 21:33
hopi46
Egészen pontosan 14:52 hátralévő játékidőnél. :)
2018. 01. 24. 22:17
Croaker
Írtam egy fél oldalt kedves hopi tanár úr, hogy ha már "nyelvtankodunk" miért helytelen mind nyelvtanilag mind tartalmilag az első mondat, de visszatöröltem...nincs kedvem vitatkozni.
2018. 01. 24. 22:44
wolandrules
Pedig nem, nem utal erre a szövegkörnyezet.
2018. 01. 24. 23:14
Croaker
Így van wolandrules.

Hogy tavalyi SB példával éljek, és hogy könnyebben érthető legyen:

A csapat egy csodás negyedik negyeddel megfordította a mérkőzést és 19 pontos hátrányt ledolgozva (hosszabbítás után) 34-28-ra legyőzte a keményen harcoló Atlanta Falcons csapatát.

Pedig nem 19 pont volt a legnagyobb hátrányunk, ugye? (ahogy ezen a meccsen se 10 volt a max).

but whatever :)
2018. 01. 25. 10:05
wolandrules
Nem nekem kell elmagyarázni. :)
2018. 01. 25. 10:38
Croaker
2018. 01. 24. 19:12
Pat Patriot
A játékosok sokat, többet beszélnek, de a lényeg az, hogy miért. Hihetetlenül felszabadultnak tűnnek, szerintem több okból kifolyólag is. Hogy megint a SB-ba jutott a csapat, az szerintem nem is annyira fontos számukra (szinte hozzászoktak, szerintem február első hetére nem is terveztek programot). Felszabadultnak tűnik mindenki, mert meging mélyről kellett visszajönni. Mert Bradyvel kapcsolatban - mondjanak bármit is - nem lehetett tudni, hogy a) játszik-e, b) hogyan fog játszani. Most már arra is lehet következtetni, hogy amennyiben nem történik semmi érdekes az edzéseken, akkor ez a sérülés a SB-on sem fogja hátráltatni. Végül ott volt ugye Gronk kiütése, amely a legtöbb csapatot megfogta volna, vagy pedig éppen ellenkezőleg, a játékosok túlpörögtek volna. Itt most nem is biztos, hogy egy meccs, inkább az eddigi 18 meccs feszültsége jött ki a játékosokból. Most nem tűntek annyira gépiesnek, mint szoktak, inkább emberinek hatottak.
2018. 01. 24. 19:22
dravait
Borzongató. Úgy, ahogy van.
Ez a legnagyobb kedvencem, ahogy a csapatról meg egymásról nyilatkoznak. Meg a rengeteg melóról, amit beletesznek. És végül mindennek meglesz a maga helye az idényben. Hihetetlen egy csapat. GOOOOO PATS!! :)
2018. 01. 24. 20:13
Pat Patriot
Az idegenbeli - fehér - mezt választotta a Pats a Super Bowlra. Biztos, ami biztos... :))))
2018. 01. 25. 07:28
kitalaltnev
:D S remélhetőleg a plusz egy hét februári eleji eufóriával együtt lesz ez még több is! :))
2018. 01. 25. 00:07
InfiniteLoop
Már megint 5 hét késésben vagyunk a felkészülésben a többi csapathoz képest. Irgum-burgum! :)))
2018. 01. 25. 07:29
kitalaltnev
2018. 01. 25. 07:37
balazsgarazs74
2018. 01. 25. 00:42
max350
Hightower "kicsit" megőrült! :D

https://twitter.com/Patriots/status/955175676696444928?s=09
2018. 01. 25. 07:56
kovend
Dzsízösssz :D ...
2018. 01. 25. 08:37
nszgergo
látszik h Gilmore új fiú, hogy lepattant már róla :) kicsit Guy is, Harrison meg se rezzent :) :) :)
2018. 01. 25. 14:48
1976gabi
igen Harrisontól kicsit megrettent
2018. 01. 25. 09:03
torokszabolcs
Most vettem észre, hogy vannak ilyen videók. BB tud beszélni, ha a fociról van szó:-)
http://www.patriots.com/video/2018/01/24/belichick-breakdown-afc-championship
Érdemes megnézni, hogy Allen szinte minden playben kulcs szerepet kapott: vagy blokkolt, egymás után két embert is (Lewis utolsó futásánál vagy elvitt két safetyt Amendola első TD-jénél. Lehet szidni, hogy annyi pénzért nem csinál semmit, de látni kell a valós szerepét.
2018. 01. 25. 18:58
hopi46
Minden héten van ilyen videózás. Még jó néhány régebbi is visszanézhető. :)
2018. 01. 25. 19:35
topin
"Errefelé" csak az számít ha elkapod a labdát, különben kutyaütő vagy:)
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok, AFC döntő, vs. Jacksonville Jaguars bejegyzéshez