Menetrend

Nyugalom, mindenkinek igaza van

2018. 01. 05. 12:34
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Egyéb

A reggel megjelent ESPN cikk összefoglalója és a helyzet elemzése.Az Alex Guererro probléma

Azt eddig is tudtuk, hogy Brady és Belichick közötti feszültség egyik fő forrása Brady életvezetési tanácsadója Alex Guererro és az ő módszerei. Nem új keletű a probléma, hiszen egyre több játékos is Guerrerrohoz fordult segítségért és ez természetesen frusztrálta a Patriots erőnléti és orvosi stábját, akik a hagyományos erőnléti és orvosi metodikát követik, Guererro alternatív módszereivel szemben. Guererronak kínai orvoslásból van papírja, amit a los angelesi Samra University of Oriental Medicine-en szerzett. Bill Belichick eddig megtűrte Guererrot, aki már 2004 óta ott volt a csapat körül. Sőt, 2013-ban örömmel fogadta őt, saját irodát is adott neki a stadionban és az orvosi jelentésekbe benézhetett, mert Belichick úgy gondolta, hogy Guererro, mivel Brady érdekeit tartja szem előtt, így a csapatét is. Azonban Guererro sokszor a csapat edzőit okolta a játékosok sérülései miatt és különvéleményt formált az edzési módszerekről. Belichick hamar rájött, hogy hiba volt bízni benne. 2014-ben Guererro már nem vehetett részt ezeken a megbeszéléseken, de megtartották tanácsadónak. Ez volt az az év, amikor Brady-vel eldöntötték, hogy közösen piacra dobják a “forradalmi” módszerüket (TB12), amikor Brady arról kezdett el beszélni, hogy a negyvenes évei közepéig játszani akar, és amikor Bill Belichick draftolta Jimmy Garoppolot.

A cikk szerint, főleg az új játékosok úgy érzik, hogy ahhoz, hogy minél gyorsabban megszerezzék Brady bizalmát, nekik is a TB12 klinikától kell tanácsot kérniük a sérülésükkel és edzésmódszerükkel kapcsolatban.  Volt olyan, aki elment a klinikára, de csak a karját hagyta megmasszírozni, nehogy Guererro híres-hírhedt mélyizmos kezelése sérülést okozzon máshol.

Idén szeptemberben megjelent a The TB12 Method könyv, amely azt hirdeti, hogy nyújts sokat, egyél zöldséget, igyál és aludj sokat. Ezzel nem is lenne gond, de ami kiverte a biztosítékot, az az, hogy azt is írták benne, hogy nem a sport a felelős a sérülésekért: “Ha egy sportoló megsérül, az nem a sport hibája”- írja Brady.

Ekkor vonta meg Bill Belichick Alex Guererro jogait Foxboroughban. Nem utazhat együtt a csapattal, nem lehet irodája a stadionon belül, nem lehet meccs közben a pálya szélén. Persze továbbra is foglalkozhat Patriots játékosokkal, de csakis a saját irodájában a One Patriot Place-n belül. Kb. 10 perc a stadiontól. Guererro megírta a pácienseinek, hogy ezentúl csak a TB12 Sports Therapy Centerben kezelheti őket, de több játékos is úgy érezte, hogy Guererro azt sugallja, hogy Belichick ezek után egyáltalán nem engedi majd, hogy kezelje őket. Sok játékos és Patriots alkalmazott úgy érezte, hogy Guererro meg akarja osztani a szervezetet és Belichick ellen fordítani a játékosokat.

Tom Brady továbbra is azt állítja, hogy képes a negyvenes évei közepéig magas szinten játszani és október közepén ezt Kraftnak és Belichicknek is újra jelezte. A kérdés adott volt. Kiérdemelte-e Brady a hosszabb távú biztonságot a Patriotstól, vagy máshol fogja befejezni a pályafutását?

 
Jimmy Garoppolo trade

2016-ban Kraft és Don Yee (Brady ügynöke) asztalhoz ültek, hogy új szerződésről tárgyaljanak. Belichicknek és másoknak is ott kellett hagyniuk a Combine-t, hogy ők is részt vehessenek a tárgyalásokban. Brady 2 éves szerződést kapott 28 milliós aláírási bónusszal. A szerződés kulcs éve a 2018, amikor is a csapat Brady teljesítményét látva eldöntheti, hogy hogyan tovább, hiszen 22 milliós cap hitje van ebben az évben.

Greg A. Bedard írta 2015 májusában: “A Spotrac szerint, Brady áron aluli szerződésének köszönhetően, a következő három évben a Patriots a 16-ik, 15-ik, és 20-ik helyen áll majd abban a rangsorban, hogy a  fizetési sapkának hány százalékát költik a csapatok az irányítókra. És ez nem véletlen. A 2012-es Ravens elleni elveszített AFC bajnoki döntő után Kraft azt mondta Brady-nek, hogy ha piaci áron szeretne fizetve lenni, akkor az nem fog beleférni a csapatnak. A Patriots akkor nem volt hajlandó a fizetési sapka 18%-át egy emberre költeni, még akkor sem, ha az a valaha volt legjobb irányító. (az idei 14 milliós cap hit = 8,4%, a jövő évi 22 milliós cap hit = 12,4%). Kraft azt mondta Bradynek, hogy tulajdonképpen fél áron kell játszania, ahhoz, hogy olyan csapatot tudjanak építeni, mely Super Bowl esélyes tud lenni. 2013 februárjában aláírták az új szerződést.”

Ez év októberében Brady többször is találkozott Krafttal, hogy megbeszéljék, hogy hosszabb távon is maradjon a Patriotsnál. Szintén ebben a hónapban találkozott Brady Belichickkel is, aki szkeptikus volt egy hosszabb távú szerződéshosszabbítással kapcsolatban, de nem volt baja azzal, hogy amíg Brady a legjobb irányító a csapatban, addig ő a kezdő. Belichick tudja és érti, hogy mit jelent Brady a franchise-nak és magánbeszélgetések során mindig hangsúlyozta, hogy nem fogja lecserélni Bradyt, amíg meg nem tudja győzni az edzői kart. De az igazság az, hogy soha nem volt még a negyvenes éveiben járó irányító, aki bajnoki formában játszott volna.

A cikk szerint a Patriots 4 éves, évi 17-18 milliós szerződést kínált Garoppolonak (Tom E. Curran és Greg A. Beddard Patriots megbízható beat writerek szerint ez nagyon kérdéses), ami magasabb összegre ugrott volna, ha kezdővé válik. Garoppolo és Yee (Garoppolo és Brady ügynöke) visszautasították az ajánlatokat. A Patriots viszont nem tudott ígéretet tenni arra, hogy mikor venné át Brady helyét, anélkül, hogy az eljutott volna Brady-hez.

Két héttel a trade határidő előtt Belichick találkozott Krafttal, hogy megbeszéljék a szituációt. A alkalmazottak szerint hosszú, fél napos megbeszélés volt. A megbeszélés azzal végződött, hogy Belichicknek el kell cserélnie Garoppolot, mert nem fér bele a csapat hosszú távú terveibe, valamint újra draftolnia és fejlesztenie kell egy irányítót. A barátai szerint Belichick mérges volt és demoralizált. Azonban a végül azt tette, amit a játékosaitól is kér: elvégezte a munkáját (Do your job).

Belichick mindig is azt a filozófiát képviselte, hogy ha egy tulajdonos beleszól a futballdöntésekbe, akkor bizony szedni kell a sátorfát. Barátai szerint Belichick úgy érzi, hogy a helyzet fenntarthatatlan.

Összegezve a történéseket (innen Greg A. Bedard cikkéből):

-        Brady látva a Guererro helyzetet, Garoppolot, és a hosszabb távú szerződés körüli kérdéseket, türelmetlen és ideges lett. Azok után, hogy mi mindent tett a csapatért, csodálkozott azon, hogy lehet az, hogy a helye nem biztos a 2018-as csapatban (legalábbis szerinte). Ezeket elkezdte csöpögtetni Kraft felé. Minden jel arra mutatott, hogy Belichick el akarja őt cserélni a szezon végén és Garoppoloval képzeli el a jövőt. Brady tudni akarta, hogy hol a biztonság és a lojalitás ebben a helyzetben. Kevesebb pénzért játszott, mint amennyit fizetnének neki bárhol máshol. Ez nagyban segítette a csapatot abban, hogy az elmúlt 3 év során kétszer is Super Bowlt nyerjen. Akkor miért nincs semmiféle garanciája ara, hogy 2018-ban is a csapat tagja marad?

-        Brady soha nem mondta, de nem is sugallta, hogy cseréljék el Garoppolot. Csak biztosítékot szeretett volna a saját jövőjével kapcsolatban.

-        Ahogy közeledett a trade határidő, Brady élete egyik legjobb formájában játszott, MVP formában dobált. Nem úgy játszott, mint egy öregedő 40 éves, amitől Belichick tartott. Kraft úgy döntött, hogy kimutatja lojalitását Brady felé és utasította Belichick-et, hogy cserélje el Garoppolot. Ha Belichick nem hajlandó a szerződés meghosszabbítására, vagy, hogy elmondja Bradynek, hogy mi a terve Garoppoloval, akkor Kraft mindent meg akart tenni, hogy kedvenc játékosa komfortosabban érezze magát.

-        Belichick nem volt boldog, hogy el kell cserélnie Garoppolot. Hitt benne, hogy Garoppolo lesz az az irányító, aki sikereket hoz majd a Patriotsnak, bőven azután, hogy ő visszavonul. Keserű szájízzel cserélte el San Francisco-ba, ahol tudta, hogy jó helyen lesz.

-        Az igazság az, hogy Belichicknek nem volt olyan terve, hogy elcseréli Brady-t és Garoppolot teszi meg a csapat kezdő irányítójává. Csak minél több időt akart nyerni, hogy meghozza a döntést, ami valószínűleg az lett volna, hogy ha Garoppolo nem fogadja a szerződéshosszabbítást, akkor tageli és elcseréli őt. Nem tudhatta, nem tudhatja, hogy megsérül-e Brady a szezonban vagy a rájátszásban. Mi van, ha február 25-én Brady autóbalesetet szenved? Nem látja a jövőt. Addig akarta megtartani Garoppolot ameddig csak lehet és ha Brady továbbra is úgy játszik, mint egy 30 éves, akkor döntésre jutott volna. Belichick soha nem cserélte volna el Brady-t, ha úgy játszik, mint egy MVP és Super Bowl győztes. Soha.

-        Persze, ha Brady úgy szenvedett volna, mint Brett Favre a 2007-es NFC bajnoki döntőben, akkor más a helyzet. Minél több idő telik el, annál jobb döntést tudott volna hozni Belichick.

-        Szóval mind a hárman (Belichick, Brady, Kraft) bizonyos szinten boldogtalanok. Úgy volt, hogy az első Miami elleni meccs előtt hárman találkoznak és megbeszélik a dolgokat, de a találkozó azóta sem jött össze.

-        Amit hallok, és amit mondtak nekem a helyzetről az a következő: Mind a hárman sértettek bizonyos fokig – Belichick Garoppolo miatt, és mert Kraft beleszólt a futball ügyeibe, Brady Guererro és a szerződése miatt, míg Kraft az egész hercehurca miatt (bár ő inkább amolyan Svájc szerepet játszik az egészben) – de senki sem beszél arról vagy hiszi azt, hogy itt a vége. Belichick nem valószínű, hogy elmegy. Túl lesz ezen és keres egy újabb Garoppolot. Brady, aki jelenleg nem akar új szerződést kötni, hogy segítsen a csapaton, továbbra is ugyanolyan mániákusan dolgozik. Kraft meg visszatér, hogy az üzleti ügyeivel foglalkozzon.

-        Azok közül, akikkel beszéltem, senki sem gondolja azt, hogy ez veszélyeztetné a szezont. Nincs itt az Armageddon. Mindenki továbbra is profin dolgozik tovább.

 
Kinek van igaza?

Mindenkinek.

Brady-nek igaza van, hogy Garoppolot még tavasszal el kellett volna cserélni és draftolni kellett volna egy másik irányítót, ha a csapat úgy érezte, hogy Jacoby Brisssett nem az emberük. Brady-nek abban is igaza van, hogy elvár egy fajta lojalitást a csapattól, azok után, hogy olyan áron aluli szerződést kötött a Patriotsszal, hogy a csapat fel tudta úgy tölteni a keretet, hogy az 3 éven belül két Super Bowlt is nyerjen, sőt, lehet, hogy 4 éven belül 3-at. Brady szerződése óriási előnyt jelent a Patriotsnak a többi csapattal szemben.

Belichicknek igaza volt abban, hogy addig ragaszkodott Garoppolohoz, ameddig csak lehetett. Sosem tudhatod, mi történik egy 40 éves irányítóval. Belichicknek abban is igaza van, hogy megorrolt Kraftra, aki olyat tett, amire azt mondta, hogy sosem fog: beleszólt egy futballdöntésbe. (Belichicknek abban nem volt igaza, hogy nem a legmagasabb árat kínálónak cserélte el Garoppolot).

Kraftnak igaza volt abban, hogy lojális maradt Bradyhez, azok után, hogy mi mindent tett a franchise-ért, főleg az utóbbi években. Szóval mi van akkor, ha Belichicknek most újra találnia kell egy Brady utódot és felépítenie őt? Ezért kapja a ligában a legmagasabb fizetést.

Még mindig a Patriotsban játszik a liga legjobb irányítója és a csapatot a liga legjobb edzője készíti fel. Idén is és jövőre is a Patriots lesz a Super Bowl legnagyobb esélyese. Az egyetlen dolog, ami változott, az az, hogy újra meg kell találni Brady utódját. Lehet, hogy Garoppolo volt az. Lehet, hogy nem. Lehet, hogy 7-0-val kezdi a karrierjét, de még sokat kell bizonyítania, főleg egy egész szezonon át, amikor a védelmi koordinátoroknak már lesz elég anyaguk róla.

Hacsak Belichick nem lép le emiatt a helyzet miatt – nem nagyon hiszem, hogy ez megtörténne – igazából semmi sem változott.

Szerk.: Az olyan hülységekre, mint, hogy Brady-t zavarja, hogy Belichick nem ismeri el hol-mi heti díjakkal a teljesítményét, meg, hogy “sir”-nek hívatja magát, ennél a két sornál többet nem pazarolnék.

 
Forrás:  ESPN - Seth Wickersham: For Kraft, Brady and Belichick, is this the beginning of the end?, Boston Sports Journal - Greg A. Beddard: On ESPN’s Patriots story, and what I’ve been told about Kraft, Belichick and Brady

Hozzászólások

2018. 01. 05. 12:43
Na majd akkor megbeszéljük a padcast-ben azt is amire nem akartál időt pazarolni :)
2018. 01. 05. 12:50
miért akarnék ott? :D
2018. 01. 05. 13:12
Majd én :)
2018. 01. 05. 13:33
Huhh, nagyon nagy az ellentét kettőtök közt, nehogy Danna eltradelje valamelyikőtöket. :D
2018. 01. 05. 13:53
kovend
:D :D :D
2018. 01. 05. 13:54
kovend
Elképzeltem levágott ujjú hoodie-ban ... félfülű fejhallgatóval és csíptetős táblával ... LOL
2018. 01. 05. 14:31
:D:D:D:D kiköptem a kávémat
2018. 01. 05. 22:42
2018. 01. 05. 14:22
Tzimisce
Engem nagyon érdekelne egy erről szóló podcast, pláne ha eltérő a véleményetek.
2018. 01. 05. 16:07
B.Toma
2018. 01. 05. 16:27
Lesz erről szó a mostaniban :)
2018. 01. 05. 13:20
orrrion
Az biztos, hogy itt komoly egyéniségeknek, egyben egóknak kell egyensúlyba hozni érdek ellentéteiket úgy, hogy a csapat jól járjon, mert eddig szerencsére mindegyiküknek ez volt az elsődleges. Jó lenne, ha " csak" az az állapot lenne, amit olvashattunk. A legkellemetlenebb Brady helyzete, ő van a frontvonalban,őt ütik, verik, neki kell minél tovább menni a rájátszásban, ha nem nyerik meg a SB-t, akkor lesz egy vesztes meccs,ami után biztosan előveszik majd,felelősségét firtatva. Az is biztos, hogy a következő idény(ek) ben, amig játszani fog, nála az első jelző már mindig a kora lesz, mindenki azt fogja elemezni, hogy tudja -e még tartani a tőle megszokott színvonalat. Ez egy komoly pszichés teher, ami valamilyen szinten már most is rajta van szerintem. Az a fajta görcsösség, ami az elmult fordulókban időnként jellemezte a játékát, lehet, hogy már ennek is köszönhető. Ezzel a teherrel - tehernélküliséggel kapcsolatban Federer a legjobb példa: amióta kimondta, hogy csak a játék az elsődleges számára, az eredményei is olyanok, mint fénykorában. Természetesen ő egyéni játékos, de látszik, hogy milyen jó az, ha nincs az ember vállán mindenféle plusz teher. Szerencsére a csapat van olyan szinten, hogy minimum annyi esélye van a végső győzelemre, mint bármelyik ellenfelének, én csak annyit szeretnék, hogy minden meccsen hozzák ki magukból azt, ami bennük van, ha véletlenül vesztenének az egyik meccsen , akkor úgy érezzem, hogy az ellenfél megérdemelte a győzelmet, nem pedig a Pats adta a kezükbe azt.(Vesztes meccsek után általában ezt szoktam érezni - szerencsére ) Egy újabb gyűrű nagymértékben elősegítené a feleket a legjobb megoldás kidolgozására a jelenlegi helyzetre.
2018. 01. 05. 17:48
Misi56
A pats egy család! 53 játékosból áll ( legalább is az első csapat ). Ők egymásért is játszanak , egymás SB győzelméért is !Vérprofik , úgyhogy túl tudnak ezen lépni. Brady meg pláne.A csapat érdekében kiköpi a tüdejét az SB-n. aztán másnap reggel esetleg leteszi a lantot a sértődöttsége miatt ( meg tudnám érteni). Amíg ott van addig a csapatért mindent meg tesz
2018. 01. 05. 13:29
szakacs
Ha mindhármuknak igaza van akkor külön külön azt gondolhatják hogy a másik kettőnek nincs.
Valami kompromisszumos megoldás kellett volna a Garoppolo ügyben ,mert szerintem valahol mindenki érzi hogy hiba volt elengedni . Mondjuk TB vállalja hogy lenyomja ezt meg a következő szezont majd átadja a stafétát .
Végül is már mindegy , ami történt megtörtént .Nyerjük meg SB-t ha lehet majd meglátjuk mit hoz a jövő.
2018. 01. 05. 17:53
Misi56
Jimmy nem fogadta el azt a szerződést ami arról szólt, hogy amíg Brady bírja , kispad , hogy bármikor be tudjon szálni! Őt is meg lehet érteni . Nincs itt semmi probléma!Egyedüli probléma BB hozzáállása. Úgy gondolta , hogy " A mór megtette kötelességét a Mór mehet ". Azért amíg jól játszik addig ez nem így működik!
2018. 01. 05. 13:32
azimut
1 dolog biztos.
Ha idén nem nyerünk SB-t mindenki ezt a dolgot fogja elővenni. Ennyit ér ez a cikk. Ezt pedig egyik érintett sem akarja.
Az is biztos hogy nem lehet ilyen alapszakasz mérleggel végezni ha a vezetésben folyamatos feszültség van,mert senki nem tud és nem is akar a feladatára koncentrálni.
2018. 01. 05. 13:34
piszkosfred
Azt mindenki elfelejti, hogy egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy hiba volt Jimmyt elengedni. Ehhez pár, elvárás és teher nélkül sikeresen lejátszott alapszakasz meccs még kevés. Ezt most még nem lehet megmondani. Majd 1-2 év múlva talán választ kapunk erre. Most annyit lehet kijelenteni, hogy hiba volt ennyiért elengedni. Gyakorlatilag elkótyavetyéltük a 2. és 3. számú irányitónkat, amikor bőven vannak qb needy csapatok a ligában, akiket jobban ki lehetett volna fosztani.
2018. 01. 05. 13:43
Solymi81
Korrekt összefoglaló, gratula.
Szerintem a BB vs Kraft ügy bőven fel van fújva, elvégre a tulajdonosnak van beleszólása a dolgokba, ráadásul nem ez az egyetlen eset amikor a két fél álláspontja nem egyezett meg.

A Garoppolo-csere persze, hogy fáj BB-nek, de ha megnézzük a jelenlegi fiatal irányítókat a ligában (Goff, Wentz, Watson, stb.) azért van/lesz merítési lehetőség akár csere, akár draft útján.

Jimmy G játszani akart és tudta, hogy Brady nem lesz le/elcserélve amíg jó játszik, bármeddig is tartana ez. BB pedig úgy gondolta, hogy meglépi ugyanazt mint anno. Igaz, msot mégiscsak Bradyről volt szó, nem pedig egy "szimplán jó" irányítóról.

A Guererro-ügy meg szóra sem érdemes. Olyan elem nem lehet a csapat körül aki zavarja a munkát, ezt Brady is tudja és elfogadja.

A vicc az, hogy ezzel a cikkel csak segítenek a Patsnek és az esetleges résztvevő feleknek.
2018. 01. 05. 14:38
Tzimisce
Egy dologban nem értek egyet, ez pedig a tulaj kérdése. Nyílt titok, hogy BB nem tűri, hogy olyan ember szóljon bele a fociba, aki nem ért hozzá. Kraft nagyon okosan nem is szólt eddig, pláne azért, mert jöttek az eredmények. Jerry Jonesnál volt ez téma Romo idején, sokan őt okolták, hogy ilyen rosszul megy a Dallasnak, mert míg Romo játszott, ment a szekér, nagyon jó mutatói voltak, de folyton sérült volt, és utána összezuhantak. Tavaly jött Dak és megoldódott a problémája, bár idén láttuk, hogy Elliott nélkül eléggé nagy bajban van.
Szerintem ha Brady végig tud nyomni még 2 évet, akkor nem lesz gond, és mindenki megbékél. De ha nem, akkor mindenképp probléma lesz. Én szerintem pont ez a 2 év van benne, többet Ő se fog bírni. Ha hoz még 2 olyan évet, mint idén, akkor senki nem szólhat semmit, remélem nem olyan szégyenben fog visszavonulni, mint Manning, akiről szerintem mindenki úgy gondolja mélyen legbelül, hogy nem kellett volna erőltetnie az utolsó évét. Persze meglettek a rekordok, meg a gyűrű is, de azt a védelem meg Osweiler hozta össze neki, Ő rettenetesen játszott. Ha Scar a faledzőnk, kiesnek az AFC döntőben és tényleg csak a rekordok maradnak neki. Ezt Bradynél nem szeretnénk. Szerintem.
2018. 01. 05. 17:59
Misi56
" BB meglép" Azért ez nem ugyanaz ! Bledsoe megsérült és Brady volt a cseréje! Brady akkor újoncként SB-t nyert , akkor az volt természetes hogy Őt hagyja bent! ( A dallas ugyan ezt csinálta SB nélkül Romo így hagyta abba a mi szerencsénkre )
2018. 01. 05. 13:58
Chatmansky
Teljesen érthető sztori. Engem csak ez a profitorientált szektás zavar. Teljesen behülyítette Brady-t és vele a fél csapatot. Ebben az öregnek adok igazat. Az ilyen update figuráknak nincs helye a csapat közelében.
2018. 01. 05. 14:03
Na azért Bedard îrása miszerint jajj szegény TB mekkora diszkontot adott jófejségből, szintén erős túlzás. Ott is lehet normális másik magyarázatot találni.
2018. 01. 05. 14:32
Nyílván nem jófejségből, de attól még elég nagy diszkontot ad. De majd elmondhatod a podcastben :P
2018. 01. 05. 14:38
topin
Ha bajnok akar lenni hatszor, akkor ennyit kellett adnia. Vagy marad háromszoros bajnok és van még 70 milliója..melyik a jobb opció? Ennyit a diszkontról..a saját egyéni sikereiért, hogy a valaha volt legeredményesebb játékos legyen fizetett ennyit TB!
2018. 01. 05. 14:43
Tzimisce
Szerintem max 30-40 millával kapott volna többet, éves szinten 6-8 millióval kapott max kevesebbet az elmúlt 3-4 évben, előtte még talán ennyivel se.
2018. 01. 05. 14:45
topin
Hasamra ütöttem és írtam egy jó nagy számot, amibe már bőven giga fizu is belefér.
2018. 01. 05. 15:37
InfiniteLoop
Amíg van NFL, addig viszont kecskeként kicsit több lóvét szakíthat mindenféle reklám, meg egyéb megjelenésből.
Szerintem a TB12 brand is értékesebb 5 gyűrűvel a háta mögött.
2018. 01. 05. 16:55
topin
Ezért írtam, hogy nincs diszkont Tb részéről. Hideg kiszámított üzleti döntés ez, a bajnoki gyűrűkért amik a legnagyobbá teszik, és ami emeli a branding értékét élete végéig. Itt kis lemondás, a másik oldalon egy életen át tartó hozammal.
2018. 01. 06. 16:02
pats4ever
Az meg se fordul a fejedben hogy elsősorban nyerni akar? És ehhez csapat kell. Meg csapattársak. Ahhoz meg cap space! Miért kell úgy beállítani mintha Jerry Jones lenne?
2018. 01. 05. 14:06
kovend
Akkor egy fleaflicker-rel dobjuk vissza a labdát és vegyük elő azt a konteót, hogy a Jimmy fiú egyelőre csak "kirándul egyet" ... Két hónap elteltével már nem is látszik akkora marhaságnak. Nekem... :P
2018. 01. 05. 14:44
topin
Kifizetik Jimmyt alaposan..nincs értelme eljönnie, pláne ilyen sorozat után. Óriás hype van a csapat és JG körül.
2018. 01. 05. 14:52
Tzimisce
Az tuti. Ha Jimmy csak egy pillanatra is meginog, hogy esetleg meghallgat más ajánlatokat, akkora taget fog kapni, hogy csak úgy füstöl. De szerintem egy 20 misi körüli szerződésben meg fognak egyezni 4 évre. Az már egy másik kérdés, hogy mi lesz akkor, ha miután az lejár, bepróbálkozunk mi is, ha az új fiú nem fog beválni.
2018. 01. 05. 14:53
topin
akkor 4 év után kap taget..onnan 6 évig nem jön el JG.
2018. 01. 05. 15:39
Tzimisce
Szerintem 1 évvel a lejárat előtt hosszabbítani fognak vele, pláne ha jó sora van ott.
2018. 01. 05. 14:09
vodka03
Semmi újat nem mutatott ez a cikk. Egész egyszerűen mindenféle random forrásokra hivatkozva felturbózta a sztorit.

Mennyivel szarabbul festene ez a cikk, ha a Brady-McDaniels vitát elintéznék annyival, hogy Brady mérges magára, mert tudja, hogy rossz dobást választott, ami ismerve Brady maximalizmusát valószínűleg az igazság.

A Guerrero sztori se új és azt leszámítva, hogy nem a csapat közvetlen közelében csinálja a dolgait, igazából semmi nem változott. Viszont ez is mennyivel jobban hangzik, ha azt írja, hogy Brady vérig van sértve emiatt, vagy, hogy megtiltotta, hogy Jimmy G-t ott kezeljék.

Az meg, hogy a seggéből előrántja, hogy milyen pénzt kapott volna Jimmy G, meg, hogy Brady szomorú, hogy nem "uramozzák" az rendkívül mulatságos.

Amíg nem nevezi meg a forrásokat (ha egyáltalán vannak) vagy nem nyilatkozik erről a 3 érintett ember közvetlenül, addig felesleges komolyabban erről érdemben beszélgetni.
2018. 01. 05. 14:45
Tzimisce
Azért se tartom ezt az Uramozást valószínűleg, mert az egyik első, aki odamegy bemutatkozni az új játékosoknak. Nem kell neki külön elbújós sarok, mint Big Bennek. Persze, van privilégiuma, de nem ilyesmi.
2018. 01. 05. 14:10
kyobalu
Szerintem meg van valami igazság az eredeti cikkben.
Nem néznénk ennyire kritikusan, ha nem az espn hozza le..
Guererro, Garoppolo ügy biztos vitákat, feszültségeket okozott a csapatban, vezetőségben. Ezekben a vitákban esetekben sérült Brady és BB is..
Az őszi megnyilvánulások, nyilatkozatok, riportokban tett gesztusok, testbeszédek a TB Method könyv megjelenésekor, Gerappa trade-nél, Guererro kitiltásnál finoman engednek erre következtetni. Biztos, hogy az idei szezon az egyik legnagyobb hullámvasút,amit érzelmileg átélt a csapat és a vezetőség is. De amíg 13-3-as szezont lehoz így is a csapat, addig nekünk szurkolóknak egy szavunk nem lehet..
Ezek olyan háttér dolgok, amik nem mostanában fognak kiderülni.
Ami engem inkább aggaszt, az Brady teljesítménye, és magához képest formahanyatlása Garoppolo távozása után. Addig nagyon brutál módba tolta, azóta pedig ha finoman fogalmazok, közepes szintű irányító benyomását kelti..
Tudom, tudom, hogy ott van az achilles és vállproblémája, az O# fal sem segítette idén nagyon, megbízható célpontok és emberek is estek ki időközben az O#-ből, de nekem mégis látványos a visszaesés.
S főleg görcsösséget látok, kapkodást, hülye hibákat, amiket nem szoktam, szoktunk meg tőle..
Személy szerint én erre lenék a legkíváncsibb, hogy ennek mi állhat a hátterében..
Remélem ez a két hét elég lesz regenerációra, mint fizikálisan, mint mentálisan. Mert egy nagyon egyben lévő csapatra, vezérre és edzőre lesz szükség a PO-ban, ha ismét SB-t akarunk nyerni..
Jövőre pedig újra kirakósdi, nagyon sok puzzle-ből kell kitalálni az új csapatot, az új edzőket..Jövőre lesz az igazi rebuilding.
2018. 01. 05. 14:29
Traff7
"Addig nagyon brutál módba tolta, azóta pedig ha finoman fogalmazok, közepes szintű irányító benyomását kelti.."
Azóta: 16 TD/ 6 INT 2036 yard...tényleg finoman szólva középszerű...Friscoban is teljesen hülyék ülnek,mert még tradelni is akartak ezért a finoman szólva középszerű irányítóért.
Azokon a meccseken van tele a gatya,ahol az ellene meg tudja oldani a szemből jövő nyomást,ennyi.Azt nem bírja.Akkor jön a kapkodás,rossz döntések.Oldalsónál simán fellép,és megoldja.
Azért egy ilyen közepes szintű irányítót a 32 csapatból 20-22 biztos vinne...
2018. 01. 05. 14:35
topin
5 meccsen 6TD 6INT 1203 yard a 13. héttől..

Rating:
82.4
59.5
87.6
106.8
82.0

2018. 01. 05. 15:09
Traff7
Trade óta volt a kitétel...szép dolog úgy kiemelni a statisztikát,hogy neked jó legyen....De ha már így nézed,akkor 6/5
BUF 0 / 1
MIA 1 / 2
PIT 1 / 1
BUF 2 / 1
NYJ 2 / 0
Én meg akkor úgy nézem,hogy mi számított az alapszakasz végelszámolásánál: PIT - legyen meg az előny a 1st seed-ért - BUF, Jets - tartsuk is meg..
Itt nézve: 5TD / 2INT 710 yard átlag 92 PR ami még mindig Matt Ryan,Big Ben, Kirk kapitány, Wilson szint - az egész szezont nézve.
2018. 01. 05. 15:13
Croaker
Azt meg gyönyörűen kihagyod, hogy azon az 5 meccsen volt 8 futott TD-nk, míg az előtte lévő 10 meccsen 7 db (előző 9 meccsen ha az elsőt nem számítjuk akkor 4 TD futva...)

Valószínűleg ez nem jelent semmit...vagy mégis?
2018. 01. 05. 16:51
topin
Biztos a futás rontotta le a ratingjét és a a passz pontossága első 12 meccsen 2szer volt 65% alatt, az utolsó 5-ön háromszor. Erről is nyilván a futás tehet:)
2018. 01. 05. 16:53
topin
Nem értem miért nem látjátok, hogy fényévekkel pontatlanabb mint előtte. Tök mindegy mi az oka, nem az okot vitatjátok, hanem a tényeket. Az okokat nem tudjuk, csak találgatunk, hogy melyik sérülés hat ki erre vagy a WR corpsban bekövetkezett sérüléshullám. Nem hiszem bárki azt gondolná, hogy "kiégett".

2018. 01. 05. 17:23
Croaker
Hogy mennyire nem jelent semmit a PR:
1 44,44 L
2 76,92 W
3 71,42 W
4 71,11 L
5 75,00 W
6 52,63 W
7 72,41 W
8 68,08 W
9 73,53 W
10 81,08 W
11 64,29 W
12 70,00 W
13 55,81 L
14 62,86 W
15 75,00 W
16 48,65 W

Nyertünk mi 48,65-el is, de vesztettünk 71,1-el is.

Amúgy az első 12 meccsen 3-szor volt 65 alatt, csak hogy pontosak legyünk.

A futás pedig igenis számít, mivel a sok (jó!) futással van eladva a közepes/hosszú passz lehetősége is, amiből fogadni mernék hogy több kísérlet volt az utolsó meccseken mint a szezon kezdetén. Lett is belőle INT, és sok sikertelen passz, ami csökkentette a ratingjét. (Alátámasztandó: utolsó hat meccs futása: 196-191-25-(Miami)-77-193-147, viszont tuti hogy több volt a hosszabb passz kísérlet, ami lássuk be nehezebb műfaj mint tavaly Edelmannak a 4-5-6 yardos passzok).

Én nem aggódok, és a számok sem támasztják alá hogy aggódni kellene.
2018. 01. 05. 17:31
topin
Tehát 12 meccsen 3, az ugyanaz mint ötből három..értem:) De ha 64%-ot írok 65 helyett, akkor ugye kettő, az a fél százalék nyilván nagy kapaszkodó volt:)

Azt is hogy amíg nem futottunk jól, tehát inkább a passzra kellett figyelni, addig pontosabb volt. Mint most amikor futunk is, így a play action passz sikere nagyobb, így meg pontatlanabb. Ez ugye pont azt erősíti, hogy ebben az 5 meccsben PONTATLAN volt TB. Amúgy szabad szemmel is jól látható innen a szobából a tévémen, meg még a számok is ezt mutatják:)

persze lehet elfogultnak is lenni, vagy gyengénlátónak:)
2018. 01. 05. 17:51
Croaker
1; Ha 16 meccs van, akkor ne úgy példálózz, hogy 12-ből X és 5 ből y, mert 12+5=17, és 16 meccs volt. Akkor valamit kétszer használsz fel=nem pontos.

2; Szerintem elbeszélsz mellettem, mivel én azt állítom, hogy több hosszú passz kísérlet volt, amiből több sikertelen lett, mint a rövid passzokból szokott lenni. Így lett gyengébb a mutatója. Volt szemmel látható rossz passza, de kinek nincs? Vagy szerinted az első 11 meccsen nem volt? Vagy csak idén dobott melléket? Szerintem nem.

Igazából két adattal lehetne egyszerűen rövidre zárni a kérdést, de ezt szerintem csak a meccsek újranézésével lehetne, de ha van más ötleted szólj:

- passzkísérletek hossza, sikerességének aránya
- droppok száma.

Bizonyára rövidlátó vagyok (bár 0-0-ás a szemem szerencsére), de a Jets meccsre kifejezetten emlékszem, hogy volt minimum 5 drop, amit nehéz lenne TB-re kenni.

Amennyiben prezentálsz nekem ilyen adatokat az összes meccsre, elhiszem Neked, és belátom, hogy igazad van. Egészen addig mindkettőnknek van 1-1 véleménye, ami nem egyezik.
2018. 01. 05. 18:44
topin
Te 16 meccsről beszélsz, én meg az utolsó 5-ről. Ezért nézem külön, mert onnantól van "törés" a pontosságban. Látványosan alul dobott labdák sorával. Akár a LOS közelében is pár yardra.

Én nem állítottam olyat, hogy mindig pontos volt. Én annyit állítottam az első 12 meccshez képest szemmel láthatóan is pontatlanabb. Rövid és hosszú szitukban egyaránt. Ezt tükrözik a számai is. Biztos másik meccset nézel, más elképzelésem nincs.

nem gondolom, hogy kiégett, vagy hogy nincs JG és ennek bármi köze lenne ehhez. Azt látom hogy valami van, ami miatt a MEGSZOKOTTNÁL SOKKAL pontatlanabb. lehet ez a sérülése, egy vagy több is akár egyszerre, lehet a védelmek parádés játéka, lehet az elkapókkal való "kémia" hiánya, a megtépázott elkapósor minősége, a játékhívás, az OL gyengébb pass protectionje, vagy néhány rosszabb döntés vagy ezek mindösszesen. De nem is erről beszélünk, hogy mi az oka, hanem arról ami tény, pontatlanabb. Látványosan, számok nélkül is. Meg számokkal alátámasztva is. Az első 12 meccsen meg GOAT volt. Most az utóbbi ötön meg ettől fényévekre van. Ettől még ő a kecske, a kedvenc, a heroikus hős, a legenda, a cool. De azért látom ha sokkal "pocsékabb" a teljesítménye.
2018. 01. 05. 18:46
topin
11 és 5, nem 12, mert ahogy írtad is az 17. NFL hetekre írtam, amiben a bye is benne van.
2018. 01. 05. 19:11
Croaker
Atyaég, elolvasod néha amit leírsz?

Idézlek, hátha most!
"a passz pontossága első 12 meccsen 2szer volt 65% alatt, az utolsó 5-ön háromszor."

12 MECCSEN ..utolsó 5-ön.
Ez nem 12 HÉT és utolsó 5 HÉT...Omg..

Szerintem gond van az értő olvasással és/vagy az emlékezeteddel, és utána még neked áll feljebb...

Houston baj van!

Hagyjuk a fenébe az egészet, már igen unom...
2018. 01. 05. 19:16
topin
Mint jeleztem én belevettem a bye weeket is mert fordulószámot néztem a nfl honlapján a statok mellet, de hát másba nem nagyon tudsz belekapaszkodni:)
2018. 01. 05. 21:47
Croaker
Akkor még egyszer, csak neked csak most, utoljára:

"Igazából két adattal lehetne egyszerűen rövidre zárni a kérdést:
- passzkísérletek hossza, sikerességének aránya
- droppok száma.

Amennyiben prezentálsz nekem ilyen adatokat az összes meccsre, elhiszem Neked, és belátom, hogy igazad van. Egészen addig mindkettőnknek van 1-1 véleménye, ami nem egyezik."

Továbbra is tartom, bizonyítsd, vagy megmaradsz a vélemény szintjén, ami nekem is van. Pont.
2018. 01. 05. 23:27
topin
Leírtam a tényeket, az hogy Te nem fogadod el és valami másban akarod mérni az a Te dolgod. Pont.
2018. 01. 05. 18:14
Misi56
A nagy kapaszkodó az , hogy idén is MVP várományos , a sokszor kritikán aluli O fal teljesítményét nézve ! No meg a CSAPATNYI sérültet nézve is! Azért van csapat amelyi összezuhant volna ennyitől! A statisztikákat lehet nézni de az sz..t sem ér! A 13-3 igen!Várjuk meg a rájátszást , de csak POZITÍVAN , optimistán! Ne írjuk már le ilyen könnyen TB-t.!
2018. 01. 05. 14:36
kyobalu
"Ami engem inkább aggaszt, az Brady teljesítménye, és magához képest formahanyatlása Garoppolo távozása után."
Ez lenne a lényeg.
Ha nem csak a statisztikákat nézed, hanem a pályán mutatott játékot és döntéseket, amiket az utóbbi 4-5 meccsen hozott, és nem szemellenzősen néznéd a játékát, akkor szemet szúró TB magához viszonyított teljesítmény romlása.
Ő a G.O.A.T., meg legjobb QB ever, de magához képest alul teljesít..S ami inkább aggaszt ebben, az nem a fizikia romlás, hanem a rossz döntések, kapkodások, hülye hibák. Amiket nem szoktunk meg tőle..Attól függetlenül vezet néha csoda drive-okat is, mint pl. a Steelers ellen a Gronk drive, de összességében az elmúlt 5 meccsen nem játszik jól.
2018. 01. 05. 15:20
Traff7
"Azokon a meccseken van tele a gatya,ahol az ellene meg tudja oldani a szemből jövő nyomást,ennyi.Azt nem bírja.Akkor jön a kapkodás,rossz döntések.Oldalsónál simán fellép,és megoldja."- ezt még mindig tartom...Nem szemellenzőnek hívnám,hanem realitásnak.Ha teljes szezont nézel akkor 100 felett nagyon jó a PR, ha azokat a meccseket nézed,ahol kellett a W,ott is hozta mindenki magát. Super Bowl első félidejében melyik Bradyt láttad,a Garopolló trade előttit, vagy utánit?S utána? Nem látjuk a gameplant,nem tudjuk,miért dob hosszút amikor ott az RB,és miért nincs Gronk elkapás egész meccsen.A MIA meccsre pl.egy full konzervatív playbookkal mentünk,hátha elég lesz.Nem lett,de mindenki tudta,hogy a Vasast kell verni rá egy hétre..Lehet,ha a Delfinek ellene elővesszük Gronkot,akkor a Steelers jobban rágyúr,s nincs meg az az előnyünk ami így megvolt.
2018. 01. 05. 16:47
topin
Az Atlanta elleni első félidőben semmi baj nem volt TB-vel. Volt egy Blount fumble egy ígéretes drive végén, meg egy INT pontszerző helyen, amiből épp TD lett. Tehát folyamatosan haladtunk, nem voltak saját térfélen 3&outok folyamatosan.
2018. 01. 05. 18:19
BaP
2018. 01. 05. 20:18
Traff7
Tehát SB-n nem gáz az Int, de alapszakaszban középszerű lesz tőle....Eddig vettem komolyan az eszmecserét..
2018. 01. 05. 23:30
topin
Teljesen más az, ha zsinróban 5 meccsen dobsz INT-et, úgy hogy az egyértelműen a Te hibád, plusz láthatóan nem vagy jó formában. Vagy egy meccsen becsúszik egy, amúgy jól haladva, kirobbanó formában.

Nem kell ehhez gimnázium:)
2018. 01. 06. 13:05
palesz42
2018. 01. 05. 18:18
BaP
Valószínű nem a play-el lehet a baj, ha a sokadik homály után már szólt neki JMD, ami után Tom fuckolt párat.

Számomra a következők miatt erősen valószínű, hogy BB a Brady nélküli Patriotsra készült már a tavasszal:
1. Nem adta JG-t remek ajánlatért sem, végül úgy trade-elte el, amilyen szar üzlet rá nem jellemző
2. Trade-elt Cooksért, akit Brady alig tud használni, őt egy Garoppolo folyamatosan agyondobálna- Cooksnak ez aklimatizálódós év, JG Edelman-jának lett hozva
3. BB mindig is az egységben, egyenlő bánásmódban hitt, és tele van/volt a tőke az egyenlőbb az egyenlők közt Tom Bradyvel, aki speciális elbánást igényel Guerrero irányítása mellett.
Ilyen jellegű dolgokért mást cut-olna, az tuti

Egyébként nyilván nincs tényadat, és csak spekulálok, de nekem úgy tűnik, Brady a sérülései ellenére azért játszott:
1. Mert az alig 3 hónapos életmód könyvét maga cáfolta volna meg
2. A kirinyált JG trade után muszáj volt neki

Én Patriots drukkerként azt gondolom, hogy Kraft úrnak nagyon nehéz helyzete volt, de most inkább BB mellé kellett volna állnia.
Már csak azért is, mert amíg JG a Patriotsban volt, Brady MVP-ként játszott, mert félt a vetélytárstól ( a trade óta meg gyenge), emellett mert szerintem BB JG-vel további évekre kitolta volna a csapat sikeres korszakát.

El fogom viselni a nehezebb éveket is, ennyi siker után egy 0-16 is belefér nekem, de számomra a Mallett-es szezon óta világos, hogy a sikerekben Belichick nagyobb szerepet játszik, mint Brady, és sajnálom a dolgok ilyetén alakulását.

Én így látom... Gondolom le fognak ülni beszélni, és a döntő az lesz, hogy mi lesz a komment, mikor először mikrofon elé állnak.
Nagyon várom, mit mondanak majd.

2018. 01. 05. 18:24
BaP
https://twitter.com/Patriots/status/949308406879449089/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fbleacherreport.com%2Farticles%2F2752577-tom-brady-bill-belichick-robert-kraft-respond-to-espn-report-on-discord

Na!
We stay united!
2018. 01. 05. 18:44
Sima business shit is lehet.
2018. 01. 05. 18:49
topin
Fura lett volna ha kiállnak és elkezdenek egymásra mutogatni, így a playoff előtt:)
2018. 01. 05. 20:25
BaP
Igen, így van, de ilyet közös megegyezés nélkül nem lehet kiadni
2018. 01. 05. 22:08
kalapur
azért az a "It is unfortunate that there is even a need for us to respond to these fallacies" az elég BB-s :D
2018. 01. 06. 13:08
palesz42
A fenti leírásod és a szóhasználatod alapján annyira vagy Patriots drukker, mint a húgon, vagy random Jetes szurker. Gratula.
2018. 01. 07. 00:20
pats4ever
Jézusom, ne már!
Javaslom hogy jelentkezz az ESPN-hez gyakornoknak! Ott nagy igény van az ilyesmire. Akár még nagy jövő is várhat rád náluk.
2018. 01. 05. 15:08
Croaker
Erről a feltételezésről, ami sokaknál látom népszerű, hogy Brady jobban játszott míg itt volt Gerappa, beszéljenek a számok, tények, amiket kigyűjtöttem:

1-8 meccs: 206/309 = 66,66% os pontosság, 16 TD és 2 INT
9-16 meccs: 179/272 = 65,81% os pontosság, 16 TD és 6 INT

Ez alapján tehát nem sok különbség. (kivétel INT).

1-8 meccs: 2541 passzolt yard
9-16 meccs: 2036 passzolt yard

Van különbség, de 27-el több passzkísérlettel több volt az első szakaszban.

Viszont nézzük a futást:
1-8 meccs: 872 yard
9-16 meccs: 1017 yard

Ergo a második szakaszban 1,5 pályával többet tettünk meg földön, tehát nem kellett annyit passzal előrejutni (kevesebb passz kísérletből is látszik). De ténylegesen ennyivel többször futottunk volna?

1-8 meccs: 221 kísérlet
9-16 meccs: 227 kísérlet

Tehát nem. Viszont a különbség a futott TD-k számában jelentős:

1-8 meccs: 6 TD
9-16 meccs: 10 TD

Összefoglalva:
A szezon második felében 2/3 meccsnyivel kevesebb passzkísérletünk volt (átlagosan a 16 meccsen 36 szor passzoltunk, szezon első felében 38,6 másodikban 34 passzkísérlet/meccs átlagosan).
Futni viszont csak 2,7%al többször futottunk (6 play). Futásból viszont 66,6%-al többet értünk el a második szezonrészben, mint az elsőben.

És még egy adat a futásról: első 8 meccsből a 3 legmagasabb futott yard / meccs: 162-124-119 yard, második 8 meccsen: 196-193-191 yard.

Véleményem: Sokkal többet építettünk a futójátékra, mert végre működött a második félévben, ez látszik a több elért TD-ben, a 145 yarddal több futásban is. Ellenben sokkal kevesebbet volt fent a pályán az Offence (530 vs 499), és kevesebb passz lett hívva.

Minden kedves ellenfélnek ilyen közepes szinten toló QB-t kívánok! (Jah nem, inkább megtartanám Bradyt, és a többiek szívjanak csak amíg mi hasítunk :) )2018. 01. 05. 15:21
Traff7
2018. 01. 05. 16:42
topin
De itt szerintem senki nem beszél arról, hogy TB-t az első 8 fordulós teljesítménye után kellett volna tradelni, vagy bárkiben is ez felmerül. SB-t nyerni azzal a TB-vel volt a legnagyobb esélyünk, ez nem vitás. Aki tradet/visszavonulást ír idény végén, az nem vitatja az addigi teljesítményét. Csupán a köv. 10 évben is már biztos SB contendernek látja a csapatot JG irányításával.

Szóval nem értem miért fontos mit rakott le TB az asztalra az első 8 meccsen. Csak az számít nyerünk vele még bajnokságot jövőre vagy nem. Idén lényegtelen hogy nyerünk-e ebből a szempontból, mert JG év végéig mindenképp padozott volna, kivéve ha TB lesérül. Ha nem nyerünk TB-vel jövőre vagy utána, és még a franchise QB sem lesz meg, akkor a jelenért, TB-ért feladtunk 5-10 évet, ami eddig SOHA nem volt jellemző ránk. Ezért vagyunk 17 éve ott ahol. És ezért nem BB döntése volt ez, hanem Krafté.
2018. 01. 05. 16:50
Croaker
Idézem kyobalu-t, akinek válaszoltam:

"Ami engem inkább aggaszt, az Brady teljesítménye, és magához képest formahanyatlása Garoppolo távozása után. Addig nagyon brutál módba tolta, azóta pedig ha finoman fogalmazok, közepes szintű irányító benyomását kelti.."

Erre válaszoltam, itt is előkerült ez a gondolat, hogy Garoppolo miatt játszott rosszabbul a második felében a szezonnak.
2018. 01. 05. 17:06
topin
Azt nem gondolhatja senki komolyan, hogy azért gyengébb mert nincs itt JG.
2018. 01. 05. 17:23
Croaker
Hát látod mégis..ez visszatérő téma...
2018. 01. 05. 18:18
Misi56
2018. 01. 05. 21:15
BaP
Szerintem most megmagyaráztad, hogy igaz az állítás, Brady jobban játszott, míg JG itt volt.

Egyrészt majd egy meccsnyivel több passz kísérletből jobb passz rating, meg 66,6%-al kevesebb int jött össze.

JMD nem hülye, Develin is nagyobb szerepet kapott, Gronk is többet blokkolt, és meccsenként majdnem 5-el kevesebbet passzoltunk, mert a futásban jobban bízott JMD
Miért?
Mert Edelman és Hogan kiesésével nem volt jó slot célpontja Brady-nek, Cooks-t képtelen volt eltalálni, ugyanis a hosszú labdákat gyatra, ~ 20% "pontossággal" dobja, és az utsó pár meccsen az int-jeit is ez a pontatlanság okozta javarészt.
JMD-vel való vitája is ebből fakadt, ugyanis Cooks, Britt nagyon sokszor 20 yard felett szakad el, és Brady oda se dobja, vagy pontatlan.
Ezért futunk többet.
Nálam egyébként az utolsó meccseken többször hívott pár yardos screen passzok, amiből Lewis vagy előtte Burkhead csinált 10+ yardokat, szintén futásnak számítanak, a stat hiába hozza passznak.

Lehet színezni, Brady gyenge volt az utóbbi meccseken.
A felszínre került események fényében meglehet, ez lesz BB, esetleg Brady utsó Pats szezonja, ezért bízom benne, a playoffra ismét a szezon elei formát hozza ( minimum)
2018. 01. 05. 14:30
InfiniteLoop
A Kraft-Brady viszonyban szerintem az is simán benne van, hogy Robert is lassan átadja a klubot a fiának, és a pályafutásának a koronaékszerként tekint Brady-re, és vele akarja lezárni azt.
Szerintem az elmúlt évek alatt biztosan volt jópár komoly konfrontáció a felek között, ennyi idő alatt lehetetlen, hogy nem lett volna, és ezek valószínűleg megfelelően elrendezésre kerültek. Ezzel is ez fog történni.
Viszont a jó hír, hogy ha draftolunk egy új irányítót, aki beválik, az az első 4 évben elég olcsó lesz. Sokkal olcsóbb, mint JG-t padoztatni, akit én is sajnálok.
A Garoppolo cserének inkább az lesz a következménye, hogy jön egy 2-4 éves böjti időszak, amikor legjobban pont azok fognak sírni, meg visszasírni a mostani helyzetet, akik múlt évben meg idén is állandóan azon rinyálnak, hogy milyen szar az O, a D, hülye MP, JMD stb.
2018. 01. 05. 14:32
kitalaltnev
Ez a Brady-Belichick-Kratft gate :) segít egy kis időre elterelni a figyelmemet a Wild Card meccsekről. Pediglen már tök ideg vagyok, h. kik maradnak állva, ill. majd a jövő hétvégén ki jön a Gillette-be. :O
2018. 01. 05. 15:00
anti pass
Bíróságon réges-régen!
Felperes: Az a panaszom, hogy az alperes ....!
Bíró: Igaza van barátom!
Alperes: Szemben a felperes hazugságéval, az igazság az, hogy ....!
Bíró: Igaza van barátom!
Írnok: Bíró úr! Két ellentétes állításnál nem lehet mindkettőnek igaza!
Bíró: Barátom! Magának is igaza van!

Bocs ezért a régi sutkáért!
2018. 01. 05. 15:27
mgabor74
Engem ez a Brady-Garoppolo helyzet a korábbi Favre-Rogers szituációra emlékeztet. Ott a Packers meglépte a legenda lecserélését, és valljuk be nem döntöttek rosszul vele. A Pats a másik utat választotta, és csak remélni merem, hogy nem lőttek bakot hosszú távra. Az egyetlen előny a szituban (amit valaki le is írt korábban), hogy egy újonc irányítóval lesz mozgástér a sapka alatt évekig. És sajnos az is valószínű, hogy előkelőbb helyen lehet majd választani a drafton egy-két évig (jó esetben csak addig). Kérdés, hogy BB ezt végig akarja-e csinálni majd.
Brady-t sem értem igazán, mert azért Ő is tudja, hogy nincs már hátra sok, és Giselle is nyaggatja már egy ideje a hírek szerint. Ha tudta, hogy megvan az utód, azzal tehette volna a legtöbbet a csapatért, hogy konkretizálja az elképzeléseit. Így mindenki tudta volna valamihez tartani magát. Abba már bele sem gondolok, hogy volt korábban ilyen beszélgetés, és mégsem ahhoz tartotta magát amit ígért. Na akkor tényleg lehet súrlódás rendesen. És BB sem véletlen nevelte ki Garoppolo-t. Szerintem Brissett is neki jött cserének nem Brady mögé harmadiknak. Csak borult a terv valami vagy valaki miatt.
2018. 01. 05. 15:42
kalapur
senki nem gondolta komolyan, sztem meg brady sem, h 40 evesen mvp szezont fog lehozni, es senki nem tudja, h meddig fog menni neki, de o addig akar jatszani, amig megy neki, es sztem
minden oka meg van ra, nekunk meg az a legjobb, ha addig itt is jatszik... aki nem igy gondolja, az tehet egy szivesseget... most az, ha netan visszaesik hirtelen, es ugy vonul vissza, h nincs meg 1bol a kovetkezo goat, es lesz par gyengebb ev (ami azert csak nem fog brownsi melysegekbe fulladni), hat istenem, en akkor is ennek a csapatnak fogok szurkolni, max jan-februarban nem kell majd annyi szabit elloni
2018. 01. 05. 16:44
topin
Szívességet? LOL

Pont az a lényeg, hogy idény végi JG staféta átvétellel nincs átmeneti probléma egyetlen napig sem, nem hogy évekig.

TB így döntött, Kraft támogatta. BB duzzog, jogosan.

2018. 01. 05. 17:04
hopi46
Egyetértek Veled,de talán BB inkább egy kicsit elkeseredett.
Olyan érzésem van, hogy a PO-ban a futóinknak, az általam eddig sokszor szidott védelemnek és a "szürke" játékosainknak fogok nagyon-nagyon szurkolni.
2018. 01. 07. 00:40
pats4ever
Ezt majd akkor lehet kijelenteni, ha 3-4 szezont végigcsinál hasonló játékkal, sérülés nélkül.
2018. 01. 05. 18:20
Misi56
Az a különbség , hogy Brett már NEM VOLT JÓ!
2018. 01. 05. 15:34
kalapur
eloszor is, sztem bullshit a nagyja, apro feszultsegek hatalmasra nagyitasa, DE...
Akkor fogok a legnagyobbat rohogni, ha kiderul, h igaz, de emiatt a cikk hiszti miatt 3olyuknak muszaly lesz leulniuk megbeszelni, hogy kezeljek a dolgot, es vhogy sikerul kozos nevezore jutniuk (ami 3 ennyire verprofi emberletol nem lenne olyan meglepo), es a botranyokbol a szokasos revans mentalitastol futve behuzzuk az SB-t, jovore draftolunk egy mindenki altal lenezett 3-4. koros QB-t, akibol BB meg TB kozosen hozza
majd ki a kovetkezo korszakos zsenit... na annak de orulnenek az ESPN-nel :)
2018. 01. 05. 16:48
Dega
+1!!Szívemből szoltál!!
Uff!!
2018. 01. 05. 16:49
Dega
2018. 01. 05. 15:36
kalapur
nem tom h sikerult ly-al a harmojuknak meg a muszaj is, sry
2018. 01. 05. 17:20
WishyPapa
2018. 01. 05. 17:35
orrrion
Most néztem meg az NFL.com nyitólapját. Elég sok témába lehet belépni, a Pats-ról speciel egy mukk nincs....
2018. 01. 05. 17:43
ArsnL
nincsenek rászorulva a clickbait címekre...
2018. 01. 05. 18:56
fatman
hát, az a véleményem, h vannak olyan körök, amelyeknek sérti az érdekét, h van egy ennyire domináns csapat, sok pénz lett volna benne, h 14-ben a SEA nyerjen, jó lett volna tavaly is megtörni bennünket az eltiltással, nem ment, most ezzel próbálkoznak... remélem ez is pont annyira kontraproduktív lesz, mint tavaly...
2018. 01. 05. 19:06
Burkus
http://scores.espn.com/nfl/story/_/id/21969416/robert-kraft-tom-brady-bill-belichick-united-amid-reports-tension-new-england-patriots
2018. 01. 05. 19:09
Burkus
Annyi tisztesség még szorult ah ESPN-be, hogy lehozta a statementet. Zavart tuti, hogy csinált csapatnál sajnos, ezzel célt ért.
2018. 01. 05. 19:27
max350
Viszont Gronknak jó napja van!
All-Pro 1. csapatos lett!
:))))
2018. 01. 05. 19:37
fatman
fú, akkor megvan a hiányzó 2,5 misi is... :)
2018. 01. 05. 20:08
anti pass
Azt érzem, hogy a jelenlevők egy része már korszakváltást szeretne. Garoppolo a Browns-nál főcsoport riválishoz került volna. A 48-nál nem fenyeget olyan veszély. Brady megértését és visszavonulásái szándékát kéritek számon a csapat érdekében. Elfelejtődik, hogy bohócpénzért játszott évek óta, mert a csapatnak szüksége volt az Ő pénzére! Hány milliót, tízmilliót engedett el a csapatért. Már Wes Welker idejében lemondott a fizetése egy részéről, pedig Ő 12-ben már elment. Ez a játék a játékosok részéről (főleg) a pénzről is szól. Hányan váltottak vagy nem írtak alá szerződéseket az anyagiak miatt! Ezen is gondolkodjunk el, amikor csapatérdekről beszélünk! A világ eddigi legsikeresebb és legjobb irányítója hányadik is a QB-k fizetési listáján?
2018. 01. 05. 21:34
kalapur
+ 100, és az hogy a pénzről lemondott az a legutolsó az érdemei között...
2018. 01. 05. 23:32
topin
Nem a csapatért mondott le a pénzről..hanem azért hogy SB-ket nyerjen. Ez nem önzetlenség a csapatért, ez önös érdek is.
2018. 01. 06. 10:56
Pat Patriot
Nyerni szeretne, mint mindenki más. Kérhetett volna nagyobb pénzt? Kérhetett volna, megszolgálta. Mégsem kért. Elmehetett volna a nagyobb pénzért máshová, nem ment. Lehet, hogy mondták neki, hogy vagy kevesebbet kapsz, vagy nem tudunk megtartani. Azt írod, önös érdeke volt, hogy lemondjon a pénzről, ezáltal SB-ket nyerhetett. Az SB-győzelmet a játékosok 99%-a arra használja, hogy ezáltal kedvezőbb helyzetbe kerüljön egy későbbi szerződésnél, esetleg még utoljára egy nagy sikerrel búcsúzzon. Brady nyerni akar. Super Bowlt, annyit, amennyit csak tud. Nem mellesleg az ő esetleges győzelme rajta kívül még több tucat embernek jelentheti a harmadik, második vagy első sikert. Nyilván van önzés is a dologban, de ha te Brady pénzről lemondó gesztusát és a "SB-t akarok nyerni" tervét mérlegre téve egyensúlyt érzel, akkor nálad nagyobb bajok vannak.
2018. 01. 06. 13:06
mgabor74
Azért azt is érdemes megemlíteni, hogy mekkora reklámértéket képvisel, ha valaki SB győztessel reklámoz valamit. És mindig a legutóbbit megnyerő irányító a legértékesebb és legjobban megfizetett. Bőven vissza is jött abból amiről lemondott. És lehet hogy még Giselle is profitált belőle némileg ( és náluk Ő visz haza többet, tehát nem aprópénzben számít). Ki volt ez kalkulálva rendesen. Arról nem beszélve, hogy lazán meg lehet oldani úgy is pénzek áramlását, hogy az legális legyen, és mégis a címzetthez jusson áttételesen. Így van nálunk is luxusyacht-ja olyannak, aki még tízig is alig tud elszámolni.
2018. 01. 06. 13:10
mgabor74
Még mielőtt valaki félreértené: Nem őket vádolom ilyesmivel. De kaphat valaki úgy zsíros reklámszerződést, hogy nem Őt választanák ha nem lenne SB győztes. És ha ismerős mondjuk korábbról a cég, akkor lehet vele kalkulálni előre is.
2018. 01. 05. 20:49
LasVegas
Kijött egy jó elemzés Rich Hilltől a patspulpiton. Eddig a leghiggadtabb, objektívebb írás, amit a témában olvastam. (Sajnos telefonról nem tudom belinkelni a hivatkozást.)
2018. 01. 05. 21:01
hopi46
2018. 01. 05. 21:50
Lucius
Én örülök hogy TB maradt. Cserébe elfogadhatatlannak tartom, hogy az érdemeit lesöpörve bárki meg akarja mondani neki, mikor fejezze be a pályafutását, pláne úgy, hogy all-pro évet futott és versenyben van az MVP címért. Sokakból hiányzik itt az a tisztelet, ami a dollármilliárdos Kraft-ban, nagyjából a komplett NFL-ben és szerintem BB-ben is megvan felé. Ja... és azért várjunk már pár évet, hogy mi lesz JG-ból, mielőtt egy szintre emeljük a nagyokkal. Jó pár hullócsillagot lehet mondani az elmúlt évekből, szóval majd ha bizonyított valamit, szerintem akkor kezdjünk rinyálni, hogy jaj, a csapat 40 évre elásta magát mert nem küldte el a GOAT irányítóját időben.
2018. 01. 05. 23:08
LasVegas
2018. 01. 05. 22:01
Pat Patriot
Igazság szerint a másik cikkhez kezdtem írni, de már mindegy. Kicsit hosszú lesz, elnézést ezért.

A Brady-trade "elmaradásáról".
1) Ezt a csapatot - tetszik vagy sem - Bradyvel azonosították. Az NFL ugyan arról szól, hogy senki sincs biztonságban (Favre, Manning). Ugyanakkor sem a Green Bayt Favre, sem a Coltsot Manning nem határozta meg úgy és annyira, mint Brady a Patriotsot. Ha már volt messis párhuzam, még ő sem akkora embere a Barcának, mert volt egy igen jelentős múltja a katalánoknak Kubalával például.
2) Bradyt nem cserélték el, Garoppolót elcserélték. Bradyért mit kaptunk volna? Nagyjából semmit. Garoppolóért kaptunk egy 2. körös cetlit. Üzlet. Továbbá. Jönnek sokan Brady korával. Bradyt az elmúlt 4-5 évben többször is el lehetett volna cserélni. Akár a 2011-es Giants elleni SB-vereséget követően (bár nem tudom, akkoriban mennyit bukott volna rajta a Pats), majd a Denver elleni vereséget követően. De akár a Seahawks legyőzése után is lett volna rá sansz, elvégre már akkor sem volt fiatal. Brady az elmúlt 4-5 évben "folyamatosan öreg", ehhez képest az elmúlt 3 évben 2 nem akármilyen SB-győzelem jött össze, és most is jó esélyekkel indul a csapat. Egy trade-nek inkább akkor van értelme, ha már lefelé tendál a játékos, ha nincs jövője, többet kellene neki fizetni. Ha bármi jel lenne arra, hogy Brady már nem olyan jó. De most szavazták be az All Pro csapatba!!! Manning ebben a korban örült, hogy élt! Én azt gondolom, hogy Brady - ahogyan mondta is - lenne az első, aki a Patriots iránti tiszteletből azt mondaná, hogy elég volt. De jelenleg miért is vonulna vissza, vagy mi lenne az ok, amiért el kellene (kellett volna) őt trade-elni? Hogy öreg, és van helyette egy JG? A Patriots arról szól, hogy van egy fenntartott szint, ami minimum 10-11 győzelmet jelent idényenként. Erre lassan mérget lehet venni. Stabilitás van, amelynek az alapja Brady. Garoppolo azért nem lett volna feltétlenül jó, mert vele nem lett volna törvényszerű, hogy ez a stabilitás meglesz, illetve nem valószínű, hogy jobb lett volna, mint Brady. Ez pedig ellentmondott volna a Pats elveinek, amely például Brady sérülésekor (9 éve) rámehetett volna a minél jobb draftcetlikre. Helyette összeszedett 11 győzelmet. BB rendszere úgy gondol a jövőre, hogy az aktuálisan legjobbakra épít. Szerintem az, aki azt vallja, hogy Garoppolót kellett volna megtartani, nem Bradyt, az azt mondja, hogy Jimmy jobb, mint Tom. Már máshol is írtam, hogy Garoppolo eddig ugyan nem veszített, de nem is volt olyan helyzetben, amikor nyerni kellett a csapatának. Más edzésen vagy barátságos (a 49ers szempontjából) meccsen drive-okat vezetni, és más a PO-ért küzdeni. És akkor tegyük hozzá, hogy Shanahan az egyik legjobb OC. Nekem ez a véleményem a Brady vagy Garoppolo kérdésről.

Hogy az ESPN miket ír, nem nagyon érdekel. Amikor felbőszítették a Patriotsot, annak egy SB-győzelem lett a vége. Amikor lecsalózták az egész olasz futballt 2006-ban, vb-t nyert Olaszország. Az, hogy ilyen szintű baromságokat írnak, az persze szánalmas, de jó jel is, mert azt kell támadni, akit a legjobbnak tartanak. Akitől a legjobban tartanak. Iszonyatosan kellemetlen lehet, hogy bizonyos médiumok arra építettek fel egy teljes koncepciót, hogy a Pats csaló, Bradyék csak csalással képesek nyerni. Most nem találnak semmit, ehhez képest a Pats még mindig nyer. A labdaleeresztős baromság nem jött be, akkor mélyebbre ásnak.
Ha van is ellentét a felek között, egyet felejtenek el sokan. Ez a franchise éppen azért sikeres, mert a siker a mozgatórugó, az, hogy mindent ennek rendelnek alá, és ezt a "félkatonai szervezetet" elfogadják, akik a tagjai lesznek. Megértették, hogy a sikerhez áldozatok kellenek, hogy együtt kell működniük. Az ESPN komolyan gondolja, hogy az 5 SB-győzelem és a 2 AFC-győzelem után azon kezdenek el veszekedni a felek, hogy kinek nagyobb a farka??? Mindhárman tudják, hogy a másik kettő nélkül e sikerek töredékét sem érték volna el. Mindhárom ember okos. De persze ezt a kibaszott - bocs, danna! - ESPN "újságírói" úgysem érthetik meg...
2018. 01. 06. 08:43
BaP
A Cassell szezon tökéletesen bizonyította, hogy Brady messze nem jelent annyit a Patriots-nak, mint Manning vagy Favre jelentett a csapatainak.
És a Patriots-ot legalább annyira Belichickel azonosítják, mint Brady-vel.

Egy 53-as keret játszik, és a GOAT Tom Brady sehol nem lenne Vinatieri,Bruschi, Vrabel, Seau, Ty, Edelman, Baby Vince, Hightower, Gronk, Branch ( aki volt SB MVP Brady előtt) és még sokan mások nélkül, valamint anélkül a rendszer nélkül, amit a GOAT BB talált ki.

A Brady személyi kultusz engem Pats drukkerként is zavar, személy szerint károsnak tartom.
Ha ennek következtében feloszlik a "gyűrűk szövetsége" akkor haragudni is fogok érte.

2018. 01. 06. 09:31
Croaker
Ekkora butaságot régen olvastam...bár nem...tőled lassan megszokhatjuk sajnos, nagy csalódás amiket írsz, topinnal párban...Hogy lehet ilyet mondani hogy épp ő nem lenne sehol a többiek nélkül? Ekkora blődséget atya ég...

Valószínű hogy TB tök tehetségtelen, minden eredménye véletlen, csak a többieken múlt, hogy a labda éppen a kezükben landolt, semmi köze nem volt hozzá annak, aki a labdát megdobta, a játékokat áthívta, a döntést meghozta...

Nagyon örülök hogy szakértők vezetik ezt a csapatot, és nem ilyen Pats "szurkolók" mint Te vagy én, mivel én is más döntéseket hoztam volna, de ez ár az abszurdisztán határait súrolja amit kijelentettél...
2018. 01. 06. 12:04
BaP
Grat az értő olvasáshoz, valamint a butaságok belemagyarázásához! Több szót ez a hozzászólásod nem érdemel!
2018. 01. 06. 13:10
palesz42
2018. 01. 06. 10:46
Pat Patriot
De basszus, te nem is érted, miről írtam... Nem Favre vagy Manning érdemeit, csapatában betöltött szerepét, jelentőségét degradáltam. De az tény, hogy a Green Bay Packersnek például 29 HoF-tagja van, a Coltsnak 17 tagja, addig a New Englandnek jóval kevesebb, és valljuk be, kisebb nevek. A Green Bayt nem Favre tette fel a térképre, a Coltsot nem Manning tette fel a térképre. A Patriotsnak viszont Brady előtt nem igazán voltak legendái.
Most olyan baromságokat ne írjunk már, hogy Brady nem lenne sehol Vinatieri meg Gronkowski nélkül. Ez egyrészt evidens, másrészt nem erről írtam. Arról volt szó, hogy Bradyvel (akit nem mellesleg BB minden idők legjobb irányítójának tart, hoppá!) jött el az az időszak, amikor jöttek a sikerek, ezáltal - bár körülötte teljesen kicserélődött a csapat - a New England a játékosokat tekintve elsősorban Tom Bradyt jelenti, noha ő lenne az első, aki annak ellenére, hogy a csapat vezére, ezt kikérné magának. Amikor azt írod, hogy BB találta ki a rendszert, amiben Brady tündökölt, lényegében azt írod, amit a hülye ESPN sugall, hogy elindult a veszekedés a három ember között, hogy kié a legnagyobb érdem a sikerekben. Érdekes, hogy soha sehol nem lehetett arról olvasni, hallani, hogy Brady kinek tartja magát ("ő csak egy srác a csapatból"), BB le sem szarja, amikor minden idők legnagyobbjának nevezi lassan még Tony Dungy is (na jó, ő nem), Kraft meg pontosan tudja, hogy majdnem két évtizeddel ezelőtt belenyúlt a tutiba, mert húzott egy igen merészet Belichickkel.
A Brady-féle állítólagos személyi kultusz lemérhető a McDanielsszel való veszekedésén. Lemérhető abból, hogy a meccselemzéseken (amikről itt is volt cikk pár éve) Brady is kapja a pofájába BB kritikáit. A Patriotsnál valószínűleg az lehet, hogy mindenki ugat mindenkivel, rengeteget követel mindenki mindenkitől. Kraft Belichicktől, Belichick Bradytől. De képzeljünk el egy Bradyt, hogy a maximalizmusával hogyan reagálna, ha azt látná, hogy a csapat nem készült fel megfelelően egy meccsre, mert nem volt elég kidolgozott a stratégia... A nyomás elsősorban nem a médiumok meg szurkolók részéről van rajtuk, hanem annak következtében, hogy felépítettek valami hatalmasat, és annak érdekében, hogy ezt fenntartsák, továbbra is feszített tempót tartanak. Valószínűleg ezt nagyon kevesen bírnák idegekkel. Lenne, aki már 2 SB-győzelemnél hátradőlt volna, mondván, legenda lett. Számomra kristálytiszta ez a helyzet. Érthetőnek tartom az ESPN szarkeverését, de a következtetéseiket egyszerűen logikátlannak tartom.
2018. 01. 06. 12:33
tottingetosz
Ez az érvelés nekem ott is sántít, hogy a nevek közül, akiket felsoroltál, nem vagy kevesebbet játszottak volna Bradyvel a salary cap miatt, ha ő megkéri a pénzét, ami megillete volna (Flacco?!?).
A Pats dinasztiájához mindegyik fél kellett, felesleges rangsorolni QB-t, edzőt, GM-t. Nehéz döntéseket többnyire jól hoztak, hiszem, hogy JG esetén is így történt, és már draftközelben van egy srác, aki pótolja majd a többek által érzett űrt. Ebben azért is bízom, mert jelenleg 3 irányító is kezdő a ligában azok közül, akiket valaha a pats stábja kiválasztott. (TB, JG, JB)
2018. 01. 06. 16:36
crucified
"a GOAT Tom Brady sehol nem lenne Vinatieri,Bruschi, Vrabel, Seau, Ty, Edelman, Baby Vince, Hightower, Gronk, Branch ( aki volt SB MVP Brady előtt) és még sokan mások nélkül,"

Gondolom eddig nem jött az át Neked, hogy ez a legcsapatabb csapatsport. De az egyik legfontosabb láncszeme a QB, ha tetszik ha nem.
2018. 01. 05. 22:06
piszkosfred
Vannak itt "érdekes" gondolatok gazdagon.
Jó, hogy nem haragudtok meg TB-re amiért a saját jól felfogott érdekéből (is) folyamatosan belement a szerződése átstruktúrálásába, és viszonylag kevés pénzért játszott. Ha ez nem érdem, akkor hogy lehet, hogy a többi QB erre nem képes? Nekik biztos kenyérre meg csekkbefizetésre kell a plusz pár millió :)
Elcseréltétek volna már most, hogy Jimmy játsszon inkább. Bravó! Kész szerencse, hogy nem ti vezetitek a csapatot :)
A Jimmy trade pillanatáig TB eszetlen szinten tolta, szinte minden kategóriában vezetve a ligát az irányítók között. De ti inkább rábíztátok volna egy olyan - valóban tehetséges - irányítóra a csapatot, aki játszott másfél alapszakasz meccset. Jó vicc :)
Én még most, a valóban mérsékeltebb december után is nyugodtabb vagyok, hogy a playoff történetének kiugróan legjobb QB-ja áll a csapat élén, és nem Jimmy, aki egyelőre egyetlen snapet sem játszott a rájátszásban. Hogy mekkora különbség van az alapszakasz és a playoff között sportpszichológiailag arról pedig elég egy bizonyos Peyton Manninget megkérdezni. Jimmy egy igéret volt, nem több. Ezért pedig épeszű ember nem dobja el a valaha volt és a jelenlegi legjobb irányítóját. Lehet, hogy Jimmy valóban óriási irányitó lesz. A potenciál megvan benne. De garancia nincs rá. Nézzétek meg mi lett Luckból.
Nagyon remélem, hogy a csapatnál nincs ilyen nevetséges hiszti, mint itt, és még jobban összezárnak.
2018. 01. 05. 22:33
LasVegas
+1 Fred!
2018. 01. 05. 22:45
Croaker
2018. 01. 05. 23:39
topin
hol van hiszti??
2018. 01. 06. 00:47
piszkosfred
Ezen az oldalon. És nem csak ennél a cikknél. Lehet szerencsésebb lett volna a 'hiszti' helyett 'jajveszékelést' irnom. A Jimmy személyében eltékozolt jövőnkkel kapcsolatban.
2018. 01. 06. 12:56
Lucius
2018. 01. 06. 13:01
palesz42
2018. 01. 06. 02:06
iceman
2018. 01. 05. 22:38
tottingetosz
Hangoljunk a rájátszásra! Biztos Patrióta vagy?
Bírod könnyek nélkül, avagy legenda egy kecskéről...
https://www.youtube.com/watch?v=DOZS4YwqNMU
2018. 01. 08. 15:07
anti pass
Hát ez nagyon jó volt!
2018. 01. 09. 17:18
mammut
Sose volt még ilyen jó! :))
De reméljük lesz még párszor! :)
2018. 01. 06. 02:04
iceman
Az ESPN a cikkel flamelni akart egyet, nyilván próbálják kizökkenteni a csapatot a rájátszásban. Egy szót nem érdemel. Brady-t jelen helyzetben, miközben MVP szezont fut, el lehetett volna cserélni? Ugyan már. Milyen hatással lett volna az a csapatra, a szurkolókra stb., ha mondjuk Brady Frisco mezben dobálna mostantól még pár évig, miután a mostani szezon közepén útilaput kap? BB nem hülye, hogy ilyet húzott volna. Ha meg igen, akkor Kraft úr jól tette, hogy beavatkozott. JG kapott komoly pénzes szerződésajánlatot a Pats-tól? Igen. Tudtak volna ennél többet tenni a megtartásáért? Nem. Innentől kezdve szerintem lehet lapozni.
2018. 01. 06. 02:15
iceman
Amúgy az nem meglepő, hogy egy köztudottan ellenséges médium zavart akar kelteni a csapatunk körül, attól viszont a hajam égnek áll, hogy egyes fórumtársak felülnek a baromságaiknak, sőt még tovább is színezik azokat.
2018. 01. 06. 06:55
crucified
Szerintem is. Amennyiben döntőt játszunk és még nyerünk is, akkor sokan jó döntésnek látják majd utólag JG cseréjét, főleg ha Brady jövőre is ilyen formában játszik. Az is tény, hogy a formahanyatlás 40 fölött exponenciálisan változhat, ezt tényleg senki nem tudja előre. És nem utolsósorban várjunk legalább 2-3 évet JG megítélésével.

Az idő eldönti kinek volt igaza.
2018. 01. 06. 12:38
kalapur
2018. 01. 06. 10:16
Everlast77
Topin: "Nem a csapatért mondott le a pénzről..hanem azért hogy SB-ket nyerjen. Ez nem önzetlenség a csapatért, ez önös érdek is"

Ha meg annyiért játszana min Flacco akkor meg az lenne a bajod!!!

Ez az érvelés a legalja a részedről!
2018. 01. 06. 10:58
Croaker
+100
2018. 01. 06. 13:11
palesz42
Dettó.
2018. 01. 06. 14:55
Burkus
Nem aljább mint a vita színvonala. Nem vagytok másra képesek mint a személyeskedésre. Ezért kerülik egyre többen ezt az oldalt.
2018. 01. 06. 15:07
Lucius
Ez valóban elég értelmetlen érvelés. Ha belegondolunk minden cselekedetünk végső soron önös érdek (hiszen azért tesszük mindig, amit teszünk mert valamiért úgy gondoljuk, hogy azt kell tennünk, hogy nekünk jobb legyen). Azonban TB a dollárjai számolgatása és a biztos nyereség helyett bevállalta, hogy inkább megpróbálja segíteni abban, hogy bajnok legyen, ami később talán majd kifizetődik, nem csak neki, de minden csapattagnak. Ha két mentalitás közötti (erkölcsi) különbséget nem látja valaki, az igen szomorú. De ha ezzel nem is foglalkozunk, akkor is nagymértékben az Ő pénzügyi döntései hatására nyert a csapat minimum 2 SB-t, amik olyan döntések voltak, amik a ligában majdhogynem példátlanok. Talán nem feltétlenül jó ötlet megpróbálni negatív színben feltüntetni őket.
2018. 01. 06. 16:44
crucified
Ezt az utolsó mondatodat szerintem nem kellene a fórumon honosítani.
2018. 01. 06. 17:34
Everlast77
Igazad van, és elnézést kérek érte! Sajnos egyes emberek folyamatos negatív hozzáállása (és most messze nem arról van szó, hogy itt a többség rózsaszín felhőn keresztül nézi állandóan a csapatot), ezt hozta ki belőlem.
2018. 01. 06. 17:40
Everlast77
*nézi = nézné! Nem mindegy, mielőtt valaki félre értené :)
2018. 01. 06. 18:33
crucified
Semmi gond és megértem az indulataidat. Ahogy Croaker, úgy én is "kiborulok" néhány folyamatosan negatív ember teljesen laikus hozzászólásától. Ezeknek az embereknek a szorongás okozhat csak örömet, de jó a Hozzád hasonló pozitív gondolkodást olvasni.
2018. 01. 06. 18:58
Croaker
2018. 01. 06. 16:55
dravait
Egy pici apróság: akinek van kedve, olvasson vissza azokba a kommentekbe, amik Brady többszöri fizetés átstrultúrálásához születtek. Akkor MINDENKI egekig magasztalta a nagyságát - megjegyzem joggal. Naná, hogy kérhetett volna végtelen pénzt, hiszen akkor nyoma sem volt mögötte HASZNÁLHATÓ második (pláne harmadik) irányítónak.

Szóval maradjon csak meg a tisztelet a kapitány visszafogottágának a dollárszámlálók tekintetében... :) :) :)
Hozzászólás a(z) Nyugalom, mindenkinek igaza van bejegyzéshez