Menetrend

Összehasonlítható Aaron Dobson és Randy Moss?

2013. 05. 22. 23:40
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Vendégszerző (dartib83) fordítómunkájának köszönhetően olvashatjátok az alábbi elmélkedést az újonc elkapó Aaron Dobson szerepéről, és hogy képes lesz-e a Marshall egyetem olyan nagyszerű elkapóinak a nyomába érni, mint Randy Moss és Troy Brown.

Amikor a New England Patriots a draft második körében kiválasztotta Aaron Dobson elkapót, a játékos összehasonlítása elkerülhetetlenné vált az utolsó Marshall Egyetemről jött NFL szupersztárral, Randy Mosszal.

2010 óta a Patriots híján van egy igazi mélységi elkapónak, amikor is a Dübörgő Csordából (a Marshall Egyetem focicsapatának a neve) jövő Randy Mosst elcserélték a Minnesota Vikingshoz. Azóta a Patriots nem rendelkezik egy szélső fenyegetéssel, amely hiányt már több ízben veterán játékossal próbáltak betömni, például Chad Ochocincoval és Brandon Llyodal.

Dobson a legutóbbi játékos, aki Moss óta a Marshall egyetem legtehetségesebb elkapója, akinek lehetősége van arra, hogy a Patriots passzjátékában egy igazi „difference-maker” legyen.

Tehát az összehasonlítás Randy Mosszal kézenfekvő, de tény, hogy Dobson nem Moss, és nem is szükséges Mossá válnia.

Kezdjük azzal: Randy Moss minden idők egyik legjobb elkapója, aki valaha is játszotta ezt a játékot. Ő volt az eredeti „fenomén”, és Moss Marshallos adatai messze meghaladják Dobson statisztikáit.

A legegyszerűbb összehasonlítási lehetőséget akkor kapjuk, ha megvizsgáljuk a két játékos magasságát és a touchdown szerzési képességét. Míg Moss 193 cm magas és 93 kg, addig Dobson egy árnyalattal alacsonyabb 191 cm és 95 kg. A red zone-ban Dobson képes lehet olyan nagy célponttá válni, amelyre Tom Bradynek szüksége van, mióta Moss elhagyta a csapatot.

moss v dobson 

A méretükön kívül még van néhány hasonlóság a két játékos között. Moss kiugróan jó minden kategóriában (fizikailag és statisztikailag is), de ez nem szükségképpen jelenti azt, hogy Dobson nem lehet jótékony hatással a Patriots játékára.

Lehet, hogy alkalmasabb a Dobsonnal való összehasonlításra egy másik korábbi Marshall játékos, aki szintén a Patriotsban játszott, ő pedig nem más, mint Troy Brown. Brown hasonló adatokkal rendelkezik, habár azok a statisztikák eggyel alacsonyabb osztályú csapatokkal szemben születtek az egyetemen, mert a Marshall akkoriban egy osztállyal lejjebb játszott.

Troy Brown egyetemi karrierje során 139 elkapásából 2746 yardot és 24 touchdownt szerzett.

Troy Brownt a Patriots a draft nyolcadik körében választotta, és az NFL-be elég szerény hírnévvel érkezett. Öt évig tartott neki, amíg kezdő játékossá vált. Dobson nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy ilyen sokáig láthatatlan résztvevő legyen, de Dobson számára rendelkezésre áll minden eszköz, hogy azonnal erőssége legyen a csapatnak.

Moss szédületes atletikus képességeivel felvillanyozta az NFL rajongókat, de neki a Patriotscal nem sikerült a Super Bowl siker. Brownnal viszont a Patriots három Super Bowl győzelmet szerzett.

Habár Brown nem rendelkezett Moss képességeivel, de a legfontosabb pillanatokban mindig képes volt nagy játékokat csinálni, gondoljunk csak a 2001-es AFC bajnoki döntőn szerzett punt return touchdownra, vagy a 2006-os AFC elődöntőre, a Chargers ellen, ahol Tom Brady interceptionjét követően fumble-t okozott a védővel szemben és ezzel életben tartotta a Pats reményeit.

A Patriotsnak nincs szüksége arra, hogy Dobson Randy Mosszá váljon. A csapatnak egy keményen dolgozó, megbízható elkapóra van szüksége, mint amilyen Troy Brown volt. A Patriots számára így lehet Dobson hatékony közreműködő.

A csapatban mellette szerepel több célpont is, ami megkönnyítheti az életét az újoncnak. Csak arra van szüksége, hogy kialakuljon az összhang Tom Brady és közte, s ezáltal mindig tudja, hogy mit kell tennie a pályán.

Ha ráadásul képes olyan varázslatos elkapásokra a gólterületen, mint Randy Moss, az ellen sem fog senki tiltakozni. 

Az eredeti cikket Mike Dussault írta a bleacherreport.com számára. Dussault a Pats Propaganda oldal szerkesztője.

Hozzászólások

2013. 05. 23. 08:36
A függőleges emelkedéshez: Jamie Collins (LB) függőleges emelkedésben (41,5 inch, 105,41 cm) és helyből távolugrásban is (11,7 inch, 356,62 cm) combine recordot ért el. Ahogy elnézem Collins hihetetlen súlypontemelkedését, Moss pro dayen elért közel 120 centis ugrása már valamilyen antigravitációs implantátum használatára utal... :)
http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2013/02/vertical.gif
http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2013/02/broadjump.gif
2013. 05. 23. 16:49
vpi
Elképesztőek ezek a számadatok. Ha jól emlékszem Jordan (Michael - Bulls) 122cm-el a világcsúcstartó (ez nem biztos).
Dobsonból ha Moss nem is lesz, de remélem legalább olyan jó pick lesz mint pl Gronk vagy Hörni volt. Első évben már kezdőbe várom.
Hozzászólás a(z) Összehasonlítható Aaron Dobson és Randy Moss? bejegyzéshez