Menetrend

OTA beszámoló 1.

2013. 05. 21. 20:48
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

Az OTA keretei között folytatódik a felkészülés és a keddi edzésen idén először az újságírók is jelen voltak. A technikai alapok és a passzjáték időzítése állhat ezeknek a gyakorlásnak még a középpontjában a játékosok egészségét védő szabályok miatt, vagyis még nem viselnek teljes védőfelszerelést és szigorúan tilos az 1-1 elleni kontakt.


1. Résztvevők. LB Brandon Spikes, TE Rob Gronkowski, RB Brandon Bolden, WR Julian Edelman nevét tartalmazta a hiányzók listája. Bolden volt a meglepő név. Spikes már hétfőn sem volt jelen ezen az önkéntes csapat-összetartáson (az ok ismeretlen), míg Gronkowski és Edelman hiányzására orvosi indok van. A tight end kezében kicserélték a lemezeket, a fertőzés már a múlté és a 10 hetes rehab programja a kezdetét vette. Akár az edzőtáborban is pályára léphet már. FS Devin McCourty, TE Aaron Hernandez, WR Josh Boyce, G Dan Connolly sérülések/műtétek miatt nem vett részt az edzésen, de a pálya mellett ott voltak megfigyelőként.

2. Posztcsere. Marcus Cannon harmadik évét kezdi a csapatnál és egyelőre kizárólag RT poszton szerepelt. Sebastian Vollmer újraszerződtetésével és Will Svitek leigazolásával azonban már nem feltétlenül szükséges a jelenléte a fal szélén és - ahogy sokan már a draftja idején spekuláltak – jobb guard poszton kapott lehetősége. A fal belsejében nem túl mély a merítése a Patriotsnak. A tavasszal eligazolt Donald Thomas helyébe lépve Cannon első csere lehet a két guard illetve RT posztján.

3. Ballard visszatér. Még a XLVI. Super Bowlon szenvedett súlyos térdsérülést, amiből ma már semmi sem látszott. Jake Ballard sok időt töltött az erőnléti edzőkkel, de emellett részt tudott venni a csapatfeladatokban is.

4. Dobson hullámhegyek és völgyek.  A második körben kiválasztott Aaron Dobson komoly esélyese, hogy a csapat egyik kezdő elkapója legyen és méreteivel stabil célpontot jelenthet a pálya szélességében az irányítónak. Remek ütemérzékkel képes levadászni a labdát a levegőből, amikor az még éppen befejezte a felszálló ágat és szokatlanul nagy az a terület, ahova a neki még elkapható labdát lehet dobni. A másik oldalon nem szabad elfeledkezni, hogy mégis újoncról van szó, akinek még van hova fejlődnie, mert volt több olyan passz, amit bizony bravúrok nélkül is el kellett volna kapni.

5. Jenkins tündöklése. Bár Michael Jenkins sebessége és gyorsulása már-már legendásan hiánycikk és nem létező eddigi pályafutása alapján, ennek ellenére mégis képes volt a pálya hosszában elszakadni a védőktől és magassága és hosszú karjai miatt biztos célpontot nyújtani az irányítók számára. [Ballardhoz és Dobsonhoz hasonlóan ő is alternatívát nyújthat a támadók számára különösen a red-zone-on belüli, a gólterületet célzó passzjátéknál –a szerk.]

6. Kick returner szerepben Washington és Slater. Leon Washington, mint a csapat új igazolása egyből lehetősége kapott kickoff returnerként a special teamsben. Mellette az egység csapatkapitánya, Matthew Slater kapott el labdát returnerként.

7. A már bevezetőben is említett szabályok miatt a falemberek munkáját és a futójátékot (támadók és védők oldalán egyaránt) nagyon nehéz megítélni illetve hatékonyan gyakorolni.

8. Danny Amendola és Jenkins sem volt részese a special teams gyakorlatoknak. A két frissen igazolt elkapó ez idő alatt sem volt azonban tétlen. Tom Brady kihasználta ezt a lehetőséget is, hogy minél előbb megtalálja új célpontjaival a közös hangot.

9. Amendola edzésmunkáját figyelve kitűnt irányváltó-képessége és koordinált mozgása és hogy képes volt a pályát hosszában is bejátszani.

10. A visszatérő edző, Brian Daboll munkáját és pontos feladatát, szerepét a stábban továbbra is csak találgatni lehet, de a mai gyakorlás jelentős részét Dante Scarnecchia támadófal edző mellett töltötte. Nem szokatlan, hogy nem egy pozíciós edző foglalkozik a támadófallal az NFL-ben és Daboll akár több posztnál is besegíthet. Másik, idén igazolt edző, Jerry Schuplinski Josh McDaniels támadó koordinátort követte árnyékként.

11. Röviden: Tommy Kellyt nagyon nehéz nem észrevenni, még a hagyományos nagyobb védő falemberek között. Közel két méteres magasságával valódi hegyként magasodik ki a védelemben… Ryan Mallett dobott egy interceptiont, amelynek Dont’a Hightower volt a végállomása… Armond Armstead atlétikus képességét tudta bizonyítani a védőfal szélén… Dane Fletcher egy teljes idény kihagyása után lépett ismét pályára és nem tűnt, hogy bármi nyoma lenne súlyos térdsérülésének.

 
Forrás: ESPN Boston – Field Yates

Hozzászólások

2013. 05. 21. 21:31
bence.szel
- Hogyhogy visszatért a Patriotshoz? (újságíró)
- Aláírtam egy szerződést. (Talib)
jogos :DD
2013. 05. 21. 22:55
despota
Még a végén ligaelit d-fal lesz
2013. 05. 22. 00:26
Neo
Ha a sérülések elkerülik a csapatot,akkor egyértelműen SB-várományos a csapat. :)
2013. 05. 22. 07:25
daelaci
Ez a csapatok harmadáról elmondható. :)
2013. 05. 22. 09:48
Pupu
Örüljünk hogy ebbe a harmadba tartozunk :)
2013. 05. 22. 06:15
zoli0321
2013. 05. 22. 14:38
"...gólterületet célzó passzjáték..." Az ellenfelek red zone védekezéséért felelős garnitúrájának azért nem lesz egyszerű, ha Gronk (1,98), Ballard (1,98), Jenkins (1,93) és Dobson (1,91) áll fel a playhez, a "kis" Hernandezzel (1,85) a backfielden. :) Bár szakmai szemmel nézve, lehet, hogy ez a felállás teljes képtelenség ;)
2013. 05. 22. 15:27
kyobalu
És Sudfeld-et kifelejtetted.Ő 201 cm.. A videókat nézve, nagyon jó képességei vannak a rövid passzos játékoknál. Egy interjút láttam vele a neten, kifejezetten értelmes játékosnak tűnt benne. Lehet, hogy ő is meglepetésfaktor lesz, mint Gronkék az újonc évükben. S egyáltalán nem lenne meglepő, ha a redzone-ban néha 3TE-2WR felállást használnánk. Gyilkos lehetne.. ;-)
2013. 05. 22. 15:28
Lucius
Ja! ÉS aztán Wilfork fut majd a labdával. Na arra senki nem számít. :)
2013. 05. 22. 15:44
Ha Wilfork futóként áll fel a támadóknál, az nagyon átlátszó :D Tuti passzjáték jön, Vince-nek nagyon jó kezei vannak :D :D :D
2013. 05. 22. 15:43
Sudfieldről már ejtettem néhány szót valamelyik hozzászólásomban, vele kapcsolatban elfogult vagyok, pl. mert Nevada Wolf Pack nevelés, és mert árvaház építésében társadalmi munkázott, többek között Magyarországon is. :)
2013. 05. 22. 15:54
Bulow
Sőt: Kick returnerbe VW-vel!!! :) mondjuk hamar utolérnék, de biztosan nehezen bírkóznák le :)
2013. 05. 22. 16:04
Lucius
Olyan lenne, mint egy bowling golyó. A védők meg a bábuk. :)
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 1. bejegyzéshez