Menetrend

OTA beszámoló 3.

2013. 06. 05. 07:39
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

Kisebb-nagyobb sérülésekről és rontott passzokról szólt az edzés a keddi napon. Ez volt az utolsó olyan OTA nap, amelyet megtekinthettek a média képviselői.

A játékban éppen résztvevő játékosok személyétől függetlenül számos elejtett és egyszerűen rossz passztól jellemezte a támadójátékot. A megsérült játékosok között Jake Ballard (lábszár/boka) a gólterületen került a földre egy elkapás kísérletet követően és nem tért vissza az edzésre, amit a pálya széléről szemlélt tovább. Stevan Ridley a combhajlító-izmát húzta meg és az orvosi stáb a pálya mellett foglalkozott vele – szintén nem tért vissza az edzésre. A legijesztőbb, legkomolyabbnak tartott sérülés Alfonzo Dennarddal (váll/kar) történt.

A játékosok mezén továbbra sem szerepeltek számok és nevek. Az edzésen védőfelszerelések közül csak sisakot viselt a csapat.

Öt játékost nem lehetett látni a pályán: WR/PR Julian Edelman (láb), RB Brandon Bolden, LB Brandon Spikes (nem vett részt a csapat nem-kötelező felkészülésén, hanem külön készül, ahol a mozgékonyságán és a gyorsaságán dolgozik, hogy hatékonyabb lehessen a passz ellen), G Nick McDonald, TE Rob Gronkowski (kar, hát). Az edzésen jelen voltak, de még rehabilitációt folytattak korábbi sérülést vagy műtétet követően: WR Mark Harrison (láb), WR Josh Boyce (láb), S Duron Harmon, FS Devin McCourty (váll), S Nate Ebner, G Dan Connolly, RT Sebastian Vollmer (térd), TE Aaron Hernandez (váll).

Jó hír, hogy Hernandez már pár játék erejéig aktív résztvevője is volt az edzésnek a tight endek között, és passzokat kapott el az irányítóktól. Az edzést követően útvonalak futását gyakorolta az edzőpályán szintén kint maradt Tom Bradyvel. Tavasszal ez volt a legelfoglaltabb napja a tight endnek, amit láttunk tőle. A mozgásán nem látszott, hogy hátráltatná vállsérülése, de amikor már szabad lesz ütközés, teljesen más történet fog kezdődni.

Nem Aaron volt az egyetlen Hernandez viszont a pályán. D.J., a testvére az edzők között bukkant fel gyakornokként, megfigyelőként. Korábban középiskola csapat mellett dolgozott Connecticut államban, majd segédedző volt egyetemen (Brown, Miami). Jelenleg Kirk Ferentz stábjának a tagja az Iowa Hawkeyes egyetemi csapatánál.

OTA-3
Még több fénykép a csapat hivatalos oldaláról, illetve rövid videó a Patriots Today műsorban az edzésről.

1. A futók és elkapók 1-1 elleni gyakorlatai a linebackerek és secondary tagjai ellen az edzőtábor egyik fénypontja, ahogy az üres területre kijutott labdás ember földre vitelét próbálja elérni a védő. Mivel az ilyen ütközés az OTA napokon még tilos, ennek egy finomított, kontaktot nélkülöző változatát gyakorolta a csapat.

2. Shane Vereen harci kedve már optimális. Nem volt világos, hogy melyik védőnek címezte, de az edzés végéhez közeledve vívott szócsatát, melynek lényege az volt, hogy két karral sem lehet őt földre vinni (a védőknek a szerelésnél egész testüket használni kell ahogy szemből telibe kapják a labdás embert, hogy a földre tudják vinni; az oldalirányban kinyújtott karral ez csak sikertelen próbálkozás marad, amin egyszerűen keresztül futnak a támadók).

3. Az edzés elején Tom Brady Ballarddal és TE Zach Sudfelddel gyakorolt külön (Ballard sérülése miatt gyakorlatilag új ember a pályán, míg Sudfeld nem draftolt újonc), hogy minél előbb kiépüljön az összhang közöttük. Ezzel egyidőben Ryan Mallett és Mike Kafka a lábmunkájukon és közvetlenül a centertől való labdaátvételt követő hátráláson (drop) dolgozott Josh McDaniels felügyeletével.

4. Sudfeld továbbra is az egyik leginkább kirívó teljesítményt nyújtja. Egyike volt azoknak, akik a passzjáték szenvedése mellett is folyamatosan sikeresen elkapásokat tudott felmutatni és már az előző héten is feltűnően sokat keresték őt az irányítók. Két méterhez közeli  magasságával Ballardhoz hasonlóan alternatívát jelent a passzjátékban és a gólterülethez közeli helyzetekben Gronkowski távollétében.

5. 7-7 elleni csapatjátéknál nagyon sok passz ért földet. Michael Jenkins megint volt egy csúnya ejtett passza, amiből Steve Gregorynak köszönhetően interception lett.

6. LeGarrette Blountnak büntetőkört kellett futnia, mert elrontott egy labdaátvételt az irányítótól.

7. Kenny Chesney country-énekes szerepelt az edzés zenei kínálatában a csapatjáték első felében.

8. A kétperces ill. a felgyorsított támadójáték során mutatta legrosszabb arcát a passzjáték. Képtelenek voltak előrehaladni a pályán.

9. Alacsony snappekkel gyakorolt a két punter, Meskó Zoltán és Ryan Allen. Számos 50 yard feletti rúgást láthattunk tőlük.

10. WR Lavelle Hawkinsnak volt egy akrobatákat megszégyenítő elkapása egy oldalpassznál, még a LOS mögött, illetve robbanékonyságáról, gyorsulásáról tett tanúbizonyságot egy pálya középső harmadában elkapott labdát követően. Mivel Jenkinsnek nagyon komoly problémája van a labda elkapásával, ez lehetőséget biztosíthat más veterán számára, hogy több lehetőséghez jusson a nyár folyamán (Hawkins és Donald Jones).  

OTA-3 Vereen és Mallett

11. Brady még mindig extra időt tölt Danny Amendolával és Jenkinsszel, amikor éppen nincs rajtuk sor a gyakorlatoknál. A passzok mellett állandó a kommunikáció is közöttük.

12. Punt returnöknél ismét Leon Washington volt az első a sorban. Őt Amendola és Hawkins követte Edelman távollétében.

13. Joe Andruzzi, a Patriots korábbi támadó falembere ismét az erőnléti edzőkkel dolgozott együtt a bemelegítés után, majd a lábadozó Connolly és Vollmer munkáját segítette.

14. David Ruffer rúgónak több mezőnygól kísérletét is blokkolták. Egyik-másik rúgás feltűnően annyira alacsony volt, hogy könnyen elképzelhető a szándékosság a gyakorlatban. [Minél több játékhelyzettel találkoznak a játékosok edzésen, annál kevésbé valószínű, hogy számukra ismeretlen helyzetben találják magukat majd tétmeccsen. –a ford.]

15. Edzés végén a tapasztaltabb játékosok pár extra futógyakorlatot végeztek, míg a fiatalabbak megkapták a szokásos bónusz lehetőségüket csapatfeladatoknál, hogy bizonyíthassanak az edzőknek.

Korábbi bejegyzések: OTA beszámló 1., OTA beszámoló 2.

Még két OTA nap van kijelölve (június 6-7.). A média számára a június 11-13. közötti mini edzőtábor lesz a következő alkalom, hogy megtekintse a csapatnak egy edzését. Ezen a részvétek már kötelező, így várható Brandon Spikes részvétele is.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2013. 06. 05. 13:27
Gordon
2013. 06. 05. 13:35
Gordon
Ruffer top egyetemi rúgónak számított kíváncsi leszek ő lesz-e az aki miatt jövőre kivágjuk Ghost-ot. 3.8 millával terheli a 2014-es cap-et, az nem fog beleférni..
2013. 06. 05. 18:11
infidelitas
Dennard sérülése nagyon aggaszt, nehogy IR legyen belőle...
2013. 06. 05. 19:21
nosbiglem
Off:
Ide is beírom, a felhívást!
NFL.com-on megnyitották a 2013-as FANTASY football ligákat.
Magyarországi patrióta rajóngók jelentkezését várom.

!!! Eddig 9 ember jelentkezett. !!!

Több liga is indulhatna, ligánként 8-10 fővel, alap (NFL.com default) beállításokkal.
A következő külön erre létrehozott oldalon jelentkezhetsz, egy hozzászólással. :D
http://patriots.hu/fantasy
On:
2013. 06. 05. 20:18
cspeti98
Azt lehet már tudni hogy Dennardnak milyen súlyos a sérülése?
2013. 06. 05. 20:36
Ha lesz valami konkrét, azt megírjuk. Legkésőbb a mini edzőtábor kezdetén kiderül, hogy fog-e edzeni a többiekkel, vagy csak külső szemlélő lesz.
2013. 06. 06. 11:51
cescf4
mennyire elképzelhető\hetetlen hogy 5 TE is bekerüljön az 53-as keretbe?

nyilván nagyon sok van még hátra, de ha azt nézzük hogy Gronk egy ideig nem fog pályára lépni, plusz Hörnit akár lehet WR pozícióban használni, akkor Ballard mellett akár még +2 kiadó hely is akadna

ahogy néztem a mostani 90-es keretet, nekem annyira nem tűnik lehetetlennek

amúgy a DB poszt keretszűkítését várom a legjobban, hogy ki marad bent és kit küldünk el


2013. 06. 06. 13:05
bence.szel
Szerintem benne lehet az 5 TE simán. Sudfeld eddig eléggé meggyőző és ha így folytatja akkor Fells lassan csomagolhat... Honolulu állítólag fullbacket is játszhat ebben az évben, Ballard reméljük jó lesz + Gronk és Hörni. Meg is van az 5 két állandó cserével és Honoluluval, aki meg két poszton lesz bevethető.
Szerintem a CB leosztás az eléggé nyilvánvaló: Talib, Dennard, Arrington, Dowling, Ryan.
S-ek kérdésesek de a tippem: DMC, A. Wilson, Gregory, T. Wilson, Harmon, Ebner.
Nem hiszem, hogy ennél többen maradnának az 53ban.
2013. 06. 06. 13:08
Gordon
Sudfeld vs. Fells meccs lesz maradjon aki jobban blokkol vagy olcsóbb(tehát Sudfeld) van elég WR, Hernandez maradjon TE , Edelman a sérülése miatt cut gyanús, a Sec be kell a mélység mert Talib és Ras-i is sérülékeny. Én egy Ras-I-A. Wilson-DMC-Talib kezdőt vízionálok, nincs gondom Dennard-al jól emberezik de szerintem zónában gyenge és egy kicsit alacsony
2013. 06. 06. 13:33
5 tight endet nem bír el az 53-as keret. Gronkowski, Hernandez, Ballard, Sudfeld, Hooman, Fells. Ebbpl ötösből Hoomanawanui lóg ki, akár FB is lehet belőle és el tud látni H-backként blokkoló feladatokat. Viszont ő és Fells is bizonyította tavaly, hogy a passzjátékban nem tudnak tényezők lenni - különösen Fells esetében szinte nincs indok, hogy miért legyen rosteren.

Ballard és Sudfeld legnagyobb erénye az lehet, hogy a gólterülethez közel biztosítani tudják azt a nagy célpontot, ami Gronkowski távollétében megbénította a támadóalakulatot a Ravens ellen a PO-ban.

Hernandez meg szinte sosem volt egészséges az eddigi évei alatt. Egyszer már klappolhatna minden, hogy kiderüljön, tud-e meghatározó eleme, x-faktor lenni a passzjátéknak. Én eddig ilyet tőle nem láttam és nagyon mérsékeltek az elvárásaim.

Úgy gondolom, hogy nem kell túlságosan erőltetni ezt a két tight endes játékot, különösen ha Gronkowski PUP-on kezdi az évet. Fel kell építeni a WR depthet, esetleg újra beépíteni egy valódi fullbacket a támadójátékba - eddig semmi hír az OTA-ból Ben Bartholomew játékáról, az ő ideje majd az ütközésekkel az edzőtáborban jön el.
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 3. bejegyzéshez