Menetrend

OTA beszámoló 3.

2014. 06. 12. 23:46
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2014

Az edzés 1 ¾ órahosszat tartott felhős, borús időben, az ideálisnál hűvösebb körülmények között. A feladatok jellege még mindig non-contact, vagyis nincsenek 1-1 elleni contact feladatok, ütközések, így elsősorban a passzjáték időzítésére és a felállások, formációk gyakorlására nyílik lehetőség.

Az OTA edzések harmadik, utolsó hetében az újságírók számára nyilvános gyakorlás vezető híre, hogy Ryan Mallett nem volt ott a jelenlévők között, így Jimmy Garoppolo a szokásosnál több lehetőséget kapott Tom Brady mellett a csapatfeladatoknál.

Emellett Josh McDaniels is több időt áldozott rá. Számos alkalommal beszéltek négyszemközt, míg Tom Brady a támadókkal vezetett egy másik gyakorlatot. McDaniels heves gesztikulálás közepette magyarázott az újonc irányítónak, ahogy a felállások, és formációk közötti különbségeket szemléltette. Garoppolo egyike volt az utolsó játékosnak, aki az edzést követően elhagyta a pályát. A fiatalabb elkapókkal maradt hátra még dobálni.

A Boston Herald az edzést követően arról tudósított, hogy Mallett távolléte igazolt és nem kell neki különleges jelentőséget tulajdonítani, de részleteket már nem említettek.

A hiányzók: Mallett, Alfonzo Dennard, Aaron Dobson, Dominique Easley, Brandon LaFell, Armond Armstead és Tommy Kelly nem volt látható a pályán.

Rehabilitációs csoport tagjai: Justin Green, Rob Gronkowski, Deontae Skinner, Matthew Slater, D.J. Williams.

Sebastian Vollmer, Vince Wilfork, Will Smith, Nate Solder tartozott azok közé, akik már csapatfeladatoknál is pályán maradtak és aktív részesei voltak a gyakorlatoknak.

1 

Az edzésen történt:

1. 11-11 elleni játéknak is pályán Wilfork, aki korábban még a rehab csoport tagjaként vett részt az edzéseken. Ha ilyen tempóban halad a felépülése, akkor az edzőtáborban már az első naptól teljesértékű munkát tud végezni.

2. A védőfal bal szélén kapott szerepet Smith, a Saints korábbi játékosa, aki térdszalag-szakadás miatt hagyta ki az előző idényt.

3. A linebackereknél az első dolog, ami szemet szúrt, hogy jelentős időt töltött Jerod Mayo középen. Az ember azt feltételezhette, hogy Dont’a Hightower kerül Brandon Spikes helyére, így Mayo újra kívül játszhat, ahogy az elmúlt évek alapvédelmében megszokhattuk. Bár ma Jamie Collins és Hightower is szerepelt középső linebackerként, nagyon úgy néz ki, hogy Mayo lesz idén újra a csapat MLB-je, akit majd az előbb említett játékos fog közre. A linebackerek aktívak voltak a pass rush területén több felforgással és pozícióváltással.

4. A tavaszi edzéseknek még mindig Josh Boyce a sztárja. Szinte mindent elkap, amit az irányába dobnak. Csütörtökön is volt egy touchdownja Garoppolo passzát követően. Érdemes lesz rá a továbbiakban is figyelni, mert az a játékos lehet, aki sokat profitálhat az egy évnyi tanulásból a csapat tagjaként, ha ezúttal elkerüli a sérülések.

2

5. Kenbrell Thompkins ugyanakkor meglehetősen hullámzó teljesítményt mutatott az elmúlt három hétben. Dadogott a kezében a labda és gyakran csak másodjára tudta megszelídíteni. Returnerként sem mozgott otthonosan, amikor lehetőséget kapott korábbi hetekben. Korai leírni, de LaFell és Dobson egészségének a függvényében könnyen az utolsó helyek egyikért küzdhet majd Thompkins augusztusban.

6. Stevan Ridley folytatja kalandozását a divatszakmában. Újabb egyedi designos cipőben jelent meg az edzésen. Ezúttal Amerika Kapitány motívumok voltak rajta felfedezhetők.

7. A kickoff coverage került terítékre csütörtökön a special teams feladatok közül. Azon belül is a returner játékos előtt közvetlen blokkoló játékosok „falának” áttörése és semlegesítése, hogy a labdás játékos ne legyen képes teret nyerni. Mike Reiss tartott névsorolvasást a „wedge buster” játékosokból, akik jó teljesítménnyel ebben a szerepben könnyen roster helyet szerezhetnek maguknak: Kanorris Davis, Nate Ebner, Chris White, Zach Moore, Cameron Gordon, Patrick Chung, Ja’Gared Davis, Michael Buchanan, Shamiel Gary, Josh Hull és Darius Fleming.

8. Az irányítók ma is gyakorolták a menet közbeni dobásokat. Bradynek volt egy különösen szép dobása, miközben jobbra forgott ki a zsebből. Garoppolo otthonosan mozgott ebben a szerepben. Érdekes lesz látni, hogy vajon felkészülési meccseken, mikor pályára kerül látunk-e majd ilyen fajta, rászabott játékokat tőle.

9. A támadófal számos variációban szerepelt. Center poszton megfordult Josh Kline, Dan Connolly, Ryan Wendell és Bryan Stork. Jon Halapio újoncként jobb guard poszton szerepelt. Kline a center mellett guardként is gyakorolt. Nate Solder visszatérésével máris megkapta az első számú csapat LT posztját. A fal másik szélén Marcus Cannon játszott. Míg a második csapatban a lábtörésből felépült Vollmer (LT) és Cameron Fleming (RT) volt a két OT. Fleming végre munkába állhatott miután a Stanford egyetemen is lezárult a szemeszter.

10. Az újonc Storknak meg volt a maga baja, ugyanis két büntető kört is kellett futnia. Először még a csapatgyakorlatok korai szakaszában, majd egy elrontott snappet követően, ami alaposan felpaprikázta Bradyt.

11. Három elkapót foglalkoztató felállásban Julian Edelman és Danny Amendola mellett Thompkins kapott sok szerepet.

Az utolsó OTA edzést pénteken tartja a New England Patiots. Ezt követően június 17-19. között a mini edzőtáborral folytatódik a felkészülés, amelynek mindhárom napján jelen lehetnek az újságírók.

Forrás: patriots.com - Andy Hart

Hozzászólások

2014. 06. 13. 01:03
nosbiglem
Off:
Szeretném újra csak megkérni valamelyik admin kollégát hogy a http://pats.hu/fantasy oldalon a régi hozzászólásokat kitörölve vagy egy új Fantasy topicot nyitva tiszta lappal indítva segítsen abban, hogy az idei Pats Fantasy játékot elindíthassam. (Nem augusztusban szeretném elkezdeni az emberek összeszedését.)
Köszönöm előre is.
On:
2014. 06. 13. 10:38
Vizsgaidőszaka van az oldal adminának. Még csak június eleje van. Legutóbb mondtam, hogy utánanézünk. Már ötlet is van rá, miként oldjuk meg, de bele kell nyúlni az oldalstruktúrába és menürendszerbe, ahhoz meg nekünk nincsen jogosultságunk.
2014. 06. 13. 14:32
már csak pár nap türelmet kérünk. hamarosan meglesz. :)
2014. 06. 13. 16:29
nosbiglem
Rendben, nagyon köszönöm, és nagyon örülök az információnak, és megpróbálom magamat megnyugtatni, hogy türelemmel tudjam megvárni a változásokat.
2014. 06. 13. 01:20
Wyatt
Az ember azt feltételezhette, hogy Dont’a Hightower kerül Brandon Spikes helyére, így Mayo újra kívül játszhat, ahogy az elmúlt évek alapvédelmében megszokhattuk.

Hát nem tudom :D Én már az előző szezon végétől úgy vártam, hogy Mayo lesz az MLB, Collins a WLB, Hightower meg az SLB, akit most már a passz-szituációknál Anderson válthat :)
2014. 06. 13. 01:36
Én azért vártam ink Hightowert középre, mert ő "súlyosabb" LB mint Mayo vagy Collins így talán jobban tömheti a fal közepén a lyukakat
Egyébként ha jó a következtetésem, akkor Collnis inkább az SLB, mivel a TE oldalát szokták az erős oldalnak hívni és így Collins védekezne ellenük!
Mindenesetre van 4 jól blitzelő LBnk akik közül 2 Collins és Hightower egyetemen DEt is játszott, szóval jöhetnek a finomságok a playbookból
2014. 06. 13. 11:19
Szerencsére 30%-ra redukálódott a base védelem szerepe az NFL-ben, így a meccsek nagyrészében remélhetőleg a Mayo-Collins triót látjuk a pályán. Esetleg ha Collinst szívesebben használnák héha a pass rush rotációban, akkor Andersonra is lehet építeni.
2014. 06. 13. 12:35
Mayo-Collins trió?? :)
Bár tény, hogy Mayo játéka két embert is kitesz, mikor elemében van :D
2014. 06. 13. 08:29
vizi8
Én pont fordítva gondolnám, Collins lenne a Will, HT pedig a Sam. Collins a mozgékonyabb és gyorsabb, Ht pedig az erősebb így könnyebben meg bírkózik a nagydarab TE-kel, és nehezebben tartaná a lépést egy oldalra futásnál egy felgyorsult futóval.
2014. 06. 13. 11:12
Itt alapvetöen HT cover képességével kapcs nem értek veled egyet.
Tavaly lehetett látni, hogy egy elkapó TE simán legyorsulja, nem tudja lekövetni a mozgását HT. Erre a szerepre lenne jobb Collins.

A futásoknál azt kell figyelembe venni, hogy míg egy elkapó TE a vonalon vagy max alig mögötte áll, addig egy futó jóval hátrébbról indul, így HT-nak is több ideje lehet reagálni, plusz az ö erejét a blokkolni akaró T vagy G ellen simán tudja hasznosítani.

Mayo a karmester, legtöbb esetben a középsö LB a csapat agya, innen nézve érthetö lehet öt visszatenni. Az viszont tény, hogy HT sebessége is inkább az MLB posztra lenne jobb.
2014. 06. 13. 11:06
MemphisM
Remélem vissza tér a kőkemény védelem amiért megszerettem a csapatot...
2014. 06. 13. 13:03
dravait
Revisről nincs semmi hír? Mintha nem is szerepelt volna az edzésen. Tőle én nagyon sokat várok, szerintem igazi nagyágyú, nagyon kíváncsi lennék, hogyan fogjuk őt használni.
2014. 06. 13. 13:29
A secondaryről nincs hír. Mindez az edzések jellege miatt van. A felkészülés ezen időszakában a védelemnek nincs lehetősége kitűnni. Majd az edzőtáborban hallunk a secondary felől is.
2014. 06. 13. 15:33
dravait
Köszönöm! Akkor várunk tovább. :-)
2014. 06. 13. 16:32
nosbiglem
2014. 06. 13. 16:50
BaP
What stood out from Patriots' OTA

By Mike Reiss | June 12, 2014 2:30:53 PM PDT
FOXBOROUGH, Mass. -- The Patriots held their ninth organized team activity on Thursday, and it was the third overall OTA open to reporters. The practice was held on the two fields behind Gillette Stadium in dry, cooler conditions.

Here were some notable developments:

Big Vince steps it up into 11-on-11s. One of the final steps for players returning from serious injuries is to give them clearance to participate in 11-on-11 drills. Because of the volume of players on the field, and the increased chance there could be a falling player that lands on a leg, ankle or foot, recovering players are often held out of 11-on-11s. That’s why the presence of defensive lineman Vince Wilfork (ruptured Achilles, Sept. 29) in some 11-on-11 work today was our biggest takeaway. He looks to be moving well, as we noticed him pushing off hard and exploding forward to put pressure on the left side of the offensive line. Wilfork didn’t participate in the full practice, but it seemed like a significant step. “Just seeing him back out there is a very, very big asset; it’s great,” linebacker Dont’a Hightower said afterwards. “Having him in front of you is like a big force field, especially being a linebacker, but for the team as well.”AP Photo/Michael Dwyer
Patriots receiver Kenbrell Thompkins had a strong showing during Thursday's workout.
With no Mallett, extended work for Garoppolo. With No. 2 quarterback Ryan Mallett not at practice, it allowed rookie Jimmy Garoppolo (second round, 62nd overall) extended repetitions and some one-on-one time with offensive coordinator Josh McDaniels (pre-snap reads and communication appeared to be a focus). In addition to his quick release, Garoppolo has a fluid throwing motion that looks effortless at times. He’s obviously learning on the job, and there was a noticeable difference in the smoothness in which the Tom Brady-led offense marched down the field in end-of-practice 11-on-11 drills compared to some of the stops and starts when it was Garoppolo’s turn. But Garoppolo also made a few excellent throws in 7-on-7 red zone work. He was the last player off the practice field, spending some extra time with newly signed receiver Jeremy Johnson.

Solder’s return helps solidify the O-line. The Patriots have been a bit thin at offensive tackle, but Nate Solder’s return to practice on the left side provided a boost. He worked throughout the practice and didn’t seem restricted in any form. The same was true for fellow starter Sebastian Vollmer, the right tackle who also took some repetitions at left tackle, a sign that his recovery from a broken ankle (Oct. 27) is going well. Vollmer was among a group of players speaking with reporters after practice and he confirmed as much. There were multiple combinations utilized on the offensive line in this practice, which is the norm as the coaching staff builds versatility. At times, what could have been viewed as the starting offensive line worked in front of Garoppolo, while what could have been viewed as more second-unit personnel protected Brady.

Revis tested a bit more. A few more footballs were thrown in the direction of cornerback Darrelle Revis, with receiver Julian Edelman catching one along the right sideline in 7-on-7 work. On one play in red zone passing drills, Revis and receiver Danny Amendola appeared to get caught up with each other, and Revis hit the ground before getting up a bit slowly. He didn’t seem pleased at the time but continued to practice with no restrictions.

Special-teams segment focuses on beating wedge. Every Patriots practice has a special-teams focus and today’s was beating the wedge. That gave us a chance to focus on some of the lesser-known players on the roster who could be counted on with special teams in mind. Those include defensive back Kanorris Davis, safety Nate Ebner, linebacker Chris White, defensive end Zach Moore, linebacker Cameron Gordon, safety Patrick Chung, linebacker Ja’Gared Davis, defensive end Michael Buchanan, safety Shamiel Gary, linebacker Josh Hull and linebacker Darius Fleming. Moore, the sixth-round draft choice from Concordia with top physical traits, probably didn’t cover many kicks in college but it could be something he’s asked to do in the NFL.

'Coach Brady' a treat to watch. While most of the team was on the second field working on kickoff coverage, quarterback Tom Brady spent time with receivers Julian Edelman and Danny Amendola on the other field as they focused on end zone routes. The precision in which Brady wants his receivers to run routes was apparent, as was Brady’s willingness and ability to communicate in a coach-like fashion. Those are the times when you sort of take a step back as an observer and say, “It’s fun to watch one of the best who ever played the game working at his craft in such a manner.” Brady looked on his game today, and second-year receivers Kenbrell Thompkins and Josh Boyce also caught our eye with multiple catches.

Armstead mystery continues. Defensive tackle Armond Armstead, the highly-touted prospect from the Canadian Football League who was viewed as a top-three player on the depth chart by the coaching staff entering 2013 training camp, was once again absent from practice. He had been spotted during the first week of OTAs, but not last week and today. These practices are voluntary, so there is a danger of reading too much into an absence, but Armstead doesn’t seem to be building the same type of momentum as some other players who are coming from injuries/health ailments.

Keeping tabs on others not present or limited in participation. In addition to Armstead and Mallett, cornerback Alfonzo Dennard, receiver Aaron Dobson, defensive tackle Dominique Easley, defensive tackle Tommy Kelly and receiver Brandon LaFell were players not spotted. Those who were on the field but limited included cornerback Justin Green, tight end Rob Gronkowski, linebacker Deontae Skinner, receiver Matthew Slater and tight end D.J. Williams.

A cikkben van írás Revis-ről, meg egy kis afférról Dolával :)
2014. 06. 14. 01:24
Azért ilyet ne játsszunk már... Ennek így mi értelme van? Vagy csak linkeld be a cikket, vagy egy mondatban írd be magyarul a kérdezőnek, hogy mi van Revisszel.
2014. 06. 14. 07:45
BaP
2014. 06. 14. 07:23
1976gabi
biztos jó írás,kár,hogy ezen a nyaelven nem értek.
2014. 06. 14. 09:40
DM
én sem vagyok egy ángélus \by Markos Nádas\ úgy írják hogy zongora,de azt mondják kefe :D :D
2014. 06. 14. 11:55
Lucius
Azt írja:
Az edzésen jobban "tesztelték" Revist. 7 Vs 7- ben volt rajta egy szép elkapása Edelmannek a pálya szélén. Aztán red-zone helyzetben Dola-n védekezett és összeakadtak rendesen.Lassan állt fel a földről és és látszott rajta, hogy fáj neki (ütötte a földet), de aztán folytatta az edzést a normál menetben. Kb. ennyi.

2014. 06. 14. 17:37
DM
igazán köszönöm Mardekár.-os Barátom :DDD
2014. 06. 14. 20:33
Lucius
Ez a név megelőzi a Harry Pottert. Sajnos ilyen bazi öreg vagyok. De szívesen. :)
2014. 06. 15. 13:15
DM
Remélem nem voltam bántó,semmiféle ilyen szándékom nem volt :)
2014. 06. 14. 15:43
Marein
LaFell-ről van valami hír, hogy miért hiányzott?
2014. 06. 14. 17:11
Burkus
"Az Armstead misztérium folytatódik." Az első edzés kivételével egyetlen edzésen sem vett részt. Nem lesz ebből semmi sem, hiába magyarázza, hogy a részvétel önkéntes, ezért nem kell túl sokra következtetni a távolmaradásából. De annak sem örülök, hogy Easley is távol maradt, egy edzésen sem vett részt. Sokért nem adnám, ha látnám, hogy egy ilyen draft döntés mögött olyan csavar van-e, amit a magam pórias észjárásával fel sem tudok fogni vagy szimpla ostobaság.
2014. 06. 14. 18:06
bence.szel
Armstead sztem is bukta, de Easley azért nem edz, mert az orvosok megmondták, h ne edzen... Több, mint valószínű, h Foxborn belül tartózkodik és rehabilitáción vesz részt vhol a stadionon belül. Training campre ott lesz a pályán az előzetes nyilatkozatok alapján.
2014. 06. 15. 10:53
Lucius
Nyilván meg tudnák magyarázni, miért őt választották (nem is olyan nehéz). Ezzel együtt gondolom az is benne volt, hogy vagy nagyon bejön, vagy nagy bukta lesz. Kockázatot vállaltak vele, az biztos.
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 3. bejegyzéshez