Menetrend

Ötödik éve: szerkesztőségi mock draft

2012. 04. 25. 10:12
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Rekordot jelentő számban képviseltette magát a szerkesztőség a 2012-es draftra készült mockban: nyolc szerkesztő, huszonkilenc csapat, harminckét játékos. Íme az eredmény!


1. Indianapolis Colts (Caedus) - Andrew Luck QB, Stanford Egyszerű választás volt, meg nem is. Az biztos, hogy a Colts egy irányítót fog húzni, de a kérdés, hogy kit. Luck, akit már tavaly óta várnak, mint a messiás vagy pedig a trónkövetelő RG III. Nehéz. Luckot már majd egész Indianapolis draftolta tavaly, de RG III lenyűgözte a közönséget a Pro Day-en. Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a Colts fala nem éppen a legjobb, és hát Luckot egyetemi szinten elit játékosok védték amíg RG III-nak nem volt ilyen szerencséje. Szóval nehéz, de én azért Luckra teszem a voksom, 50% esélyem van eltalálni, remélem be is jön.

2. Washington Redskins* (DoM) - Robert Griffin QB, Baylor Egy jó irányító évről-évre lehetőséget fog teremteni csapatának, hogy a rájátszásba jutás reális elvárás legyen a szurkolók számára, ahol aztán bárki ellen eséllyel vehetik fel a harcot a passzjáték elsődlegessége miatt. Hiába beszélünk csapatsportról, nincs még egy poszt, amelyiken az átlag feletti produkció akkora lökést tud adni az össze többi egység számára, akár tehetséggel korlátozottan megáldott játékostársak esetén is. A Redskins ezt a játékos reméli ezen a drafton kiválasztani, és bár Griffin közel sem biztos project, ahol fel sem merül a csúnya bukás kockázata, a benne rejlő lehetőségek tárháza ezt bőven ellensúlyozza. Franchise irányítókat nem lehet minden nap az utcán találni. Értük áldozni kell, és józan kockázatot vállalni az első kör elején, mert B opcióként csak a hátsó körösok közötti kukázás marad (és legtöbb esetben évekre a középszerűség és az új vezetőedzők vetésforgója), hogy hátha sikerül kinevelni a következő Tom Bradyt, Kurt Warnert vagy akár csak Tony Romot.

3. Minnesota Vikings (gsn) - Matt Kalil OT, USC Andrew Luck és Robert Griffin III. helye gyakorlatilag biztosnak tekinthető. Az első igazán komoly kérdést a harmadik pick veti fel az idei drafton. A Vikings nem járna rosszul Morris Claiborne-nal, vagy Justin Blackmonnal sem, és még sok-sok posztra való húzás sem lenne meglepetés, de amikor elérhető még egy potenciális klasszis LT, nem érdemes másra szánni ezt a választást. A Vikings hozzákezdett a szépen lassan megöregedő fal megfiatalításához, Matt Kalil draftolása ehhez a folyamathoz járulna hozzá.

4. Cleveland Browns (viito) - Ryan Tannehill QB, Texas A&M Ez talán az első olyan választási jog az idei drafton, ahol komolyan felmerül, hogy ki is legyen a befutó, egyáltalán milyen poszton kellene erősítenie a Brownsnak (a 2 legjobb QB 1/1 és 1/2-je abszolút papírforma, ahogy a Kalil to Vikings pick sem tűnik túl kockázatosnak). Mike Holmgren igazi öreg róka, pontosan látja, hogy a Browns ezer sebből vérzik, elsősorban a támadósorban tátonganak komoly szakadékok, amit egyszerűsítve úgy is megfogalmazhatunk, hogy nincs kinek a kezébe adni a labdát (RB), nincs kinek odadobni a labdát (WR), és nincs aki adná vagy dobná a labdát (QB). Az elmúlt időszakban ellentmondásos hírek és pletykák jelentek meg arról, hogy a FO nem Colt McCoy-jal képzeli el a jövőt, és keresik a lehetőséget egy igazi franchise QB beszerzésére, főleg azután, hogy a Redskins olyan csúnyán belerondított a terveikbe. Itt az alkalom tehát, hogy a vezetőség végre pontot tegyen az évtizedes vesszőfutás végére amit az irányító poszt jelent számukra, és én is felülhetek a közelmúltban kibontakozott Ryan Tannehil bandwagonra. Azt gondolom, ha a Browns tényleg nem McCoy-ban gondolkozik, akkor lépni kell gyorsan, futót és elkapót később is találhatnak.

5. Tampa Bay Buccaneers (fotoGRAFI) - Morris Claiborne CB, LSU A draft ötödik helyén választani nagyon kecsegtetőnek tűnik, hiszen még minden poszton elérhetők a legjobbnak tartott játékosok. A Tampa helyzete viszont pont ezért nehéz. Kicsit olyan a helyzetük, mint amikor az éhező embert elé leteszik a terülj, terülj asztalkámat. Ott hevernek a finomabbnál finomabb falatok, de csak egyikből tud enni, és azzal kell jóllaknia, mert mire legközelebb az asztalhoz ér, lehet hogy nem lesz rajta csak néhány elejtett morzsa. Szinte minden csapatrészben elkelne az erősítés, úgyhogy ilyenkor leginkább a BPA (best player available) elv érvényesül. Jelen esetben szerintem ez nem más, mint Morris Claiborne.

6. St. Louis Rams* (Danna) - Justin Blackmon WR, Oklahoma State A Rams a 2. pickért kapott egyik választási jogért úgy gondolom, hogy egy elkapót fog választani, nagyon szükségük van egy atletikus játékosra, mint a kétszeres Biletnikoff Award győztes Blackmon. Fizikai felépítése tökéletes, kezei megbízhatóak, nem ijed meg egy kis versenyszellemtől sem. Igaz szakértők szerint a gyorsaságával lehetnek problémák, de ahhoz kétségtelenül elég gyors hogy az ellenfél védelmének komoly problémát okozzon. Az irányító Sam Bradford biztosan nem fog kifogást emelni a választás ellen.

7. Jacksonville Jaguars (Spigo) - Melvin Ingram DE, South Carolina Állitólag a Jaguars nagyon le szeretne trade-elni erről a pozícióról, de nem biztos, hogy talál partnert erre. Jacksonville pass-rush-ja gyenge lábakon áll és Ingramnak habár nem elég hosszúak a karjai, talán a legjobb alapokkal bír ezen a téren. Ráadásul több pozícióban is kiemelkedőt tud nyújtani. Tehát, ha választani kell, akkor ezen a helyen Melvin Ingram lehet a legjobb választás.

8. Miami Dolphins (_bb) - Riley Reiff OT, Iowa Tannehillt vitte a Browns, bár szerintem úgyse segített volna a Delfinek vergődésén. A passzhoz és a futójátékhoz is fal kell, márpedig a jobboldal szétesőben és a balon is sérülésből tér vissza utolsó évére Jake Long. Philbin pedig tudja, hogy a vonaltól kell építkezni.

9. Carolina Panthers (Caedus) - Quinton Coples DE, North Carolina Nehéz, nagyon nehéz megint. Poe nagyon csábító ebben a pozícióban, de tavaly két DT-t is drafoltak a harmadik körben, igaz belőlük csak egyik nyújtott jó teljesítményt. De szerintem DE-re nagyobb szükségük van, ráadásul Carolinaba járt egyetemre is, szóval nem kell messzire költöznie.

10. Buffalo Bills (DoM) - Luke Kuechly LB, Boston College Az elmúlt két év draftja és az átigazolási piacon tett lépések következtében komoly erősítésén esett át a védőfal. Az egész viszont nem ér semmit, ha nincs aki rendszeresen feltegye az i-re a pontot a labdás játékos megállításával. A passzközpontú támadójátékok miatt azonban a linebackereknek is hatványozottan képesnek kell lenniük, a pálya belsejét (számok közötti területét) akár zóna, akár emberfogásos védekezéssel például az atlétikus tight endekkel szemben lefedni, amíg a safety nem veszi át az őrzési feladatokat. Kuechly képességei alapján mindezt magas szinten képes teljesíteni újdonsült csapata számára mindhárom down során összefogva, koordinálva a védelmet (Barnett, Sheppard, White jól beilleszthetőek köré szituációs játékosként) és ez a passz és futás elleni átlag feletti használhatósága legitimálja a korai választását. Ugyanis a Miami Reiff húzása miatt nem maradt érdemes játékos a legnagyobb Bills lyuk befoltozására (vakoldali OT). Mi tévők legyenek ezek után? David DeCastro a bentmaradt legjobb játékos, de a támadófal belső hármasa a csapat olyan erőssége, ami fenntartások nélkül nevezhető elitnek. Fred Jackson minden tekintetben az egyik leghatékonyabb futó a ligában és még nem ért abba a fázisba a pályafutása elhasználódás miatt, hogy komoly lépéseket kellene tenni a tehermentesítésére (Trent Richardson esik ki ezzel). A secondaryt ilyen korán már nem lehet különleges tehetséggel megerősíteni. Egyedül Michael Floyd jelenthetne értéket, de Stevie Johnson újraigazolásával ez nem lett égető probléma, és évekre meghatározó, második számú elkapó feladatait megoldó játékos ebben a nagyon mély draft classban a 2-3. kör elején is jó eséllyel található.

11. Kansas City Chiefs (gsn) - David DeCastro OG, Stanford A Kansas City Chiefs fala egészen jó nevekből áll, csak egy igazán jó képességű LG hiányzik. Nem nagyon szoktak guardokat az első kör első felében választani, DeCastro azonban van olyan tehetség, hogy ilyen magasan elvigyék. Játéka hozzájárulhat, hogy a futójáték a korábbinál is sikeresebb legyen, és Cassel életét is megkönnyítheti kiválasztása. Sokan inkább az NT poszt és ezáltal Dontari Poe választása felé hajlanak, azonban én nem hiszek a játékosban. Zseniális combine-ja volt, de ha megnézzük mit nyújtott a Memphis egyetemen, hihetetlenül csalódottak leszünk. Gyakorlatilag két mérkőzés megtekintése kell ahhoz, hogy egy valamirevaló megmozdulását megfigyelhessük egy olyan védelemben, amelyből neki domináns játékosként ki kellett volna emelkednie.

12. Seattle Seahawks (viito) - Courtney Upshaw DE, Alabama A tavalyi mock draftban is én választhattam a Seahawksnak, és akkor is említettem, hogy pass rusher end vagy CB választás sem lenne meglepő. Idén sincs nagy változás ezen a téren, így jöhet Curtney Upshaw, aki ha beváltja a hozzá fűzött elvárásokat, igazi mindenes lehet a front7-ben. Két és három pontos felállásból is képes játszani, bár meg kell említeni, hogy sok szakember szerint mindenben jó, de igazán semmiben sem kiemelkedő. 13. Arizona Cardinals (fotoGRAFI) - Cordy Glenn OT, Georgia Több sebből vérzik a Cardinals is. Jól jött volna nekik (is) több korábban elvitt játékos is, de a draft már csak ilyen. Mivel a támadófalon sem árt erősíteni a lehető legjobb elérhető opció Cordy Glenn. A senior Bowlon bemutatta, hogy kiváló képességekkel rendelkezik,és a méretei is tökéletesek a posztján való sikeres karrierhez (197cm, 154kg).

14. Dallas Cowboys (Danna) - Mark Barron S, Alabama Miután az offensive line és cornerback hiányaikat orvosolták a FA piacon, így a harmadik hiányposztjuk, a safety pozíció kerül előtérbe, ahova az Alabama egyetem tehetséges játékosát, Mark Barront fogják választani. Barron a legjobb safety ebben az évben és egyértelmű, hogy ha emellett döntenek, akkor ő fog első számú célpont lenni. Nem csak azért, mert Barron fizikai mérete és gyorsasága is tökéletes, de a játékintelligenciája is magas és sokan igazi playmakernek tartják.

15. Philadelphia Eagles (Spigo) - Michael Brockers DT, LSU Sokak szerint Brockers top10-es tehetség, így Reidék boldogok lesznek ezzel a választással, ha már Quinton Coples-t elhappolta a Carolina. Nem igazán van szüksége az Eagles-nek DL játékosra, de Bill Belichick jóbarátja már csak ilyen, szeret első körben DL-t erősíteni. Még kiforratlan játékosról van szó, de óriási potenciál van benne.

16. New York Jets (_bb) - Whitney Mercilus DE, Illinois A Jetsnél Tim Tebow érkezésével még inkább kell a jó védelem ( :P ), s bizony mindig elfér egy plusz passrusher Ryan blitz kedvelő sémájába, hisz Maybin nem fogja főnixként megváltani a világot. Ha már vitték az egyetlen első körös safetyt és más néhány kiszemelt játékost az orruk elől, akkor Mercilus is megteszi.

17. Cincinnati Bengals** (Caedus) - Trent Richardson RB, Alabama Nos, CB-t várnak sokan tőlük vagy pedig Trent Richardsont, ha nem viszik el előttük. Ugyan leigazolták BJG-t, de ő nem olyan futó, aki képes nagy játékokra, hanem biztosan hozza a maga pár yardját. Bár szerintem az igazi drafton ki fog menni hamarabb menni, de itt mivel bent van, ezért az ő neve kerül ide. (Plusz még nekik van egy első körös pickjük ahol tudnak CB-t húzni.)

18. San Diego Chargers (DoM) - Michael Floyd WR, Notre Dame Ha valódi hiányposztra érkezik újonc az első körben, akkor a USC pass rusher specialistája Nick Perry vagy az Alabama cornerbackje (profik között akár free safety-je) Dre Kirkpatrick lett volna a választás. Floyd viszont kedvező értéket képvisel ezen a poszton, mint leendő első számú elkapó (Macolm Floyd szerződése jövőre lejár, ráadásul nem valószínű, hogy 16 meccset kibír kezdőként a pályán; Robert Meachemről meg egyelőre még csak remélni lehet, hogy No.1 WR lenne) így Philip Rivers fegyvertára nem fog hiányt szenvedni, és a passzjáték maradhat a csapat hajtóereje.

19. Chicago Bears (gsn) - Jonathan Martin OT, Stanford A Bearshez érve a listámon a megmaradók közül legelőkelőbb helyen rangsorolt Fletcher Cox kiválasztása mellett sok érv szólt. A Chicago imádja a remek védekező falembereket, Cox pedig egyedülálló játékos lehetne a falban. Azonban el kellett tekintenem tőle, mivel Chicagoban mindenképpen rendezni kell az OT problémát. Évek óta nagy gondok vannak mind LT, mind RT poszton, így a Stanford egyetem sokra tartott LT-jének, Jonathan Martinnak a draftolása mellett döntöttem.

20. Tennessee Titans (viito) - Dre Kirkpatrick CB, Alabama Bár én sem tartozom azok közé, akik szerint Kamerion Wimbley lesz a végső megoldás, azért kicsit elhamarkodottnak tartom azt, hogy egy ilyen FA szerződés és a 2010-es 1. körös DE draft után ismét egy szélső falembert húzzon a Titans. Dre Kikpatrick személyében viszont a draft 2. legjobb cornerje a 20. hely környékén kihagyhatatlan lehetőségnek tűnik a CB hiánnyal küzdő alakulat számára.

21. Cincinnati Bengals (fotoGRAFI) - Janoris Jenkins CB, North Alabama Sokan már a Bengals korábbi pikkjére is CB-t prognosztizáltak. Leon Hall mellé elkelne egy megfelelő társ. Bár a Tennessee elhappolta Dre Kirkpatrick-ot előlük, a több szakértő szerint top 15-be várt Janoris Jenkins is remek választás.

22. Cleveland Browns^ (Danna) - Kendall Wright WR, Baylor A Cleveland jó szokásához híven idén is egy elkapót fog választani (elmúlt 2 drafton mindig választottak egyet kiemelt pozícióban), és az itt elérhető legjobbat, a Braylor egyetemről Kendall Wrightot. Ő volt a Heisman Trophy győztes Robert Griffin III kedvenc célpontja és sokan képességeit tekintve a Steelers játékosához, Mike Wallacehoz hasonlítják. Elképesztően gyors és ideális mélységi elkapó lehet, az, akit a Browns évek óta keres.

23. Detroit Lions (Spigo) - Stephon Gilmore CB, South Carolina A secondary a Lions egyik leggyengébb pontja és az utóbbi pár választás elindította a CB lavinát. Claiborne esélytelen volt eddig is, de pár perce Kirkpatrick és Jenkins is elkelt, így Gilmore az, aki Detroitban köt ki. Jöhetne még  a támadófalba is valaki, de szerintem a secondary erősítése többet segít majd az oroszlánoknak.

24. Pittsburgh Steelers (_bb) - Dontari Poe DL, Memphis A Steelers esetében bizony szükség lenne a támadófal megerősítésére, de az elsőkörös jelöltek eddigre elkeltek, G és T poszton is. Viszont a DT-k terén több játékos is csúszott. S bár Farrior elküldésével Hightower is kecsegtetően hat, mégis az NT pozíció hosszútávú megoldását látják fontosabbnak Tomlinék. Ez a játék még mindig a vonalon dől el.

25. Denver Broncos (Caedus) - Jerel Worthy DT, Michigan State Broncos nem áll túl jól a defensive tackle-nél, ezért érzem úgy, hogy Worthy-t vagy Devon Still közül fognak választani. Nekem Worthy-re esett a választásom.

26. Houston Texans (DoM) - Nick Perry OLB/DE, USC Connor Barwin mellett egyedül Brandon Brooks ért az irányítótámadás művészetéhez, de belőle talán soha sem lesz komplett játékos, pass rusherekből viszont soha sem lehet elég egyetlen csapatnál sem. Aki még szóba kerülhetett ezen a ponton: Hightower, hogy Cushing mellett játszon ILB poszton illettve Devon Still, aki Jay Ratliffhoz hasonló szerepben játszhatna a védőfal közepén, nem klasszikus NT-ként.

27. New England Patriots^^ (gsn) - Fletcher Cox DE/DT, Mississippi State A Patriots első pickjéhez érve még elérhető volt Fletcher Cox, a kiváló 4-3-as DT, aki hasonlóan nagy tehetségnek számít 5 techniqueként, ő lehetne a Pats új Richard Seymourja. Akármelyik felállást preferálja Belichick a jövőben, Cox mindenhol képes lenne megállni a helyét. Mivel Coxot a legtöbb internetes oldal mára lassan top 5-ös tehetségnek tekinti, így a valóságban valószínűleg kevés esély lesz az ő megszerzésére, de ha így alakul a helyzet, ahogy mockunkban, a szurkolók nagyon örülhetnek majd a játékosnak. Ha elérhető lett volna valamelyik top secondary játékos, gondolkodtam volna rajtuk (pass rusherben már gondolkodni sem merek), de így meglehetősen könnyű volt a választás.

28. Green Bay Packers (viito) - Peter Konz C, Wisconsin Miért pont egy center? Mert nem hiszem, hogy a liga egyik legértékesebb irányítójának a védelmét az idén már 37 éves Jeff Saturday-ra kellene bízni hosszabb távon. Ezt a Packersnél sem gondolhatják teljesen komolyan. Másrészt, azt se feledjük, hogy egy Patriots rajongók által készített mock draftban az összes pass rusher, és főleg a DE-k kiemelt figyelmet kapnak, így aztán a Packers környékén hiába szeretne/jósol mindenki endet (és hiába tárazta Konzot jó előre be magának a Ravens GM), itt egy center választása okosabb húzásnak látszik, és nem is lenne pick pazarlás.

29. Baltimore Ravens (fotoGRAFI) - Kevin Zeitler G, Wisconsin A Ravens kiszemelt áldozata Peter Konz lett volna elsősorban. Sajnos róla lemaradtak. Mivel Konz-ra guard szerepben is számítottak volna, kézenfekvő volt helyette egy guard behúzása.

30. San Francisco 49ers (Danna) - Coby Fleener TE, Stanford Bár a 49ersnél játszik a liga egyik legjobb TE-je, Veron Davis, azt gondolom hogy a Patriots játékstílusából kiindulva ők is rátérnek a 2 (kiemelkedően jó) TE-s játékra, ezzel is segítve az újraszerződtetett Alex Smith helyzetét, aki sokkal megbízhatóbb játékot mutat a TE irányába elindított passzokból. Coby Fleener Andrew Luck egyik elsődleges célpontja volt a Stanfordon, igazán jó elkapásban, biztos keze van és képes elkapás után a labdával is futni, hisz viszonylag gyors játékos.

31. New England Patriots (Spigo) - Shea McClellin DE/OLB, Boise State Trade lesz úgyis. Főleg, ha pl a Browns fel szeretne jönni pár helyet Weedenért és McClellin valószínüleg a Browns második körös pickjével is elérhető lesz. Anderson a Bills-hez távozott, Carterrel pedig ki tudja mi lesz. McClellin okos és sokoldalú játékos, így tökéletesen beleillene a Patriotsba és szinte azonnali segítség lehetne a gyengélkedő pass-rush terén.

32. New York Giants (_bb) - Dont'a Hightower LB, Alabama A Giants számára a leglogikusabb lépés talán Mike Adams (OL) behúzása lenne, hisz bizony a támadófal erősítésre szorül. Esetleg egy TE is elkelt volna, de Fleenert vitte a 49ers. LB-ből betáraztak a Brady passzát a Super Bowlon lekapó Chase Blackburn újraszerződtetésével, és azzal hogy a Cincinnatitől egy 5. körös választásért megszerezték a korábbi első körös (Mayo előtt egy hellyel elkelő) tehetséges, de korábban sokat sérült Keith Rivers-t, aki az új esély láttán biztosan elszánt. Emellett visszatér a térdsérülés miatt a tavalyi évet kihagyó Clint Sintim és a szintén sérülésből felépülő Mark Herzlich is. Tehát LB-re nincs szükség... vagy mégis?! Jerry Reese számára is túl sokszor tűnik fel a "sérülés" kifejezés az LB sorral kapcsolatban. Reese szereti a biztosabb választásokat, Hightower pedig egy produktív vezéregyéniség.

*A Rams és a Redskins cserélt egymással helyett, már a draftot megelőzően **Oaklandtől (Carson Palmer) ^Atlantától (Julio Jones) ^^Saintstől (Mark Ingram)

Hozzászólások

2012. 04. 25. 12:09
Boston
Nagyon jól sikerült, nekem tetszik! A PAts pickek pedig igazán kedvesek a szívemnek :)
2012. 04. 25. 12:13
cescf4
nekem az lenne a kérdésem (fullosan tudatlan vagyok egyetemi bajnokságban), hogy ha tényleg ekkora hype van Luck felé akkor miért RGIII kapta a Heisman Trophy-t ráadásul 60% arányban ami sztem nagyon sok
2012. 04. 25. 15:24
Gordon
én továbbra is azt mondom, hogy első pick-el (persze ha még bent lesz) Konz-ot fogjuk húzni, épp azért mert tud G-t is játszani. idén tehermentesíti majd wauters-t aki jövőre visszavonul aztán játszik helyette és két év múlva mikor koppen visszavonul jó kis c lesz:-)
2012. 04. 25. 16:25
Gordon
ezek szerint akkor az O fal erősítés maradna jövőre:-)
jónak tűnik főleg azért mert ott van Vinny Curry, bár kizárt, hogy bentmaradna az 50. pick ig.
visszahordót pedig már a bajnokság vége előtt vizionáltak nekünk, egyszer írtam én is, hogy nagyon rossz a punt return yard-jaink száma..
2012. 04. 25. 16:59
TÖRÖLT
Én Vinny Curry-t a 31.dik pickre helyezném 27.-re meg behúznám Harrison Smiht.-t jah de úgy is lesz valami csavar benne tavaly együtt izgultuk végig a Draftot most munka miatt ki kell hagynom :( :( :( :( pedig örömmel itt lennék közöttetek és figyelném BB remek húzásait vagy idegörlő lépéseit :D :D
2012. 04. 25. 20:03
Csabiii
Szeretem ezeket a szerkesztőségi mock-okat. Évről évre meggyőződöm róla, hogy adott helyen viito akkor sem húzna slágerpick-et ha pisztolyt szegeznének rá. :) De pont ettől lesz élvezhető az egész.
Nem mellékesen egy ilyen Cox & McClellin drafttól cigánykereket hánynék örömömben :)
2012. 04. 26. 08:07
temp
Csabiii: ehhez 2 dolog kell:
- egyrészt nem vagyok NCAA guru, tehát a bénázásaimba nem feltétlenül kell túl sok mélységet látni ;)
- másrészt, azt gondolom, hogy annak meg nem sok értelme lenne, hogy megnézzem, hogy a legnépszerűbb 4-5 mockban kire szavaznak a szakik, és én akit mindenki mond, azt én is kiválasztom, így aztán inkább próbálom megismerni egy kicsit a mezőnyt a mockon keresztül is.

Amúgy mockot írni piszok jó dolog (vagy draft játékot játszani). Én nem követem év közben a főiskolai bajnokságot, az igazán nagy neveken kívül a combine-on ismerkedem meg a többiekkel. Egy mock vagy egy játék draft viszont jó lehetőség, hogy az ember 1-1 poszton a legnagyobb neveken túl is megismerje egy kicsit a mezőnyt, utána olvasson a dolgoknak.
2012. 04. 26. 08:14
#4 De Martino: Minden attól függ persze, hogy lesz-e még 10-15 körül olyan játékos, akire nagyon fáj BB foga. Ha egyáltalán a mostani drafton van olyan ;) Ha pedig a 27. és 31. pickre sem marad "betervezett" player, akkor bejöhet a dupla letrade.
És így 2013-ban 3 db első körös pick??? (2013: 1,1,1,2,3,4,7)
Huhuhúúú :D (Pláne, ha a Bears és a Falcon is elszúrja a szezont!)
2012. 04. 26. 09:53
kolok
Ezekkel a sorozatos pick gyűjtésekkel csak az a gondom,hogy közben sorozatosan el-el pocsékolunk éppen csak a franchise QB-nk karrierjéből 1-1 évet!! Ha lenne neki még 5-6 éve,akkor azt mondom ,belefér. De nincs!! Ezért nem tudom most sem elfogadni sem a Vereen,sem a Ridley és főleg nem a ras-I picket.Mert közben lement TB-nek úgy egy 5000+-os szezonja,hogy erre az évre (!) Vereen semmit,Ridley alig, Ras-I szintén semmit nem tudott hozzátenni.Ha most húznánk a 2-3 körben vagy akár hátrébb egy RB-et,semmivel sem lennénk hátrébb a köv. szezonra,viszont ha tavaly "1/33"-ra (!!) és a 2-3 körre pl a védelembe gondolom lehetett volna olyan játékosokat draftolni,akik azonnal upgradet jelentettek volna annak a def.-nek. És ezen az sem változtat,ha idén Ras-I kivételesen nem sérül le,vagy Vereen és Ridley letesz vmi komolyabbat az asztalra.Mert TB-nek ez az éve ,már akkor is "elment" és lehet h pont csak ez a pici plussz hiányzott volna. Sztem...
2012. 04. 26. 10:04
temp
ne felejtsük azért el a sok letrade árnyékában azt sem, hogy rettenetesen elszálltak az újonc fizetések az elmúlt években (ugye nem egy játékos volt, aki 1 perc játék nélkül került a posztjának az elitjébe, legalábbis fizetés alapján, és bizony nem mindegyikük váltotta meg a világot). Ez a rookie cap megjelenésével változik, talán ez BB hozáállásán is változtatni fog.
2012. 04. 26. 11:24
Phyxius
viito megerősítéseként, nagyon beszédes gsn eme összefoglalása:
http://profootballbusiness.blogspot.com/p/30-millio-dollaros-klub.html
2012. 04. 26. 11:27
_bb
2012. 04. 26. 11:50
lipi
A rookie fizetések csak az egyik ok. Egy csomó másik is benne van a kalapban, amit soha nem fogunk megtudni. Pl BB kikkel számolt, mint veterán igazolás, de nem jött össze, stb.
Ami a tavalyi draftból lejött, hogy főleg a támadó oldalt foltozgattuk. A kilenc választásunkból 6 volt O játékos, ebből Mallett és Cannon project. A maradék 3 ment védőkre és egyedül Ras-I volt, akire kezdőként számítottunk.
Ezzel kb le is rendeztük a támadóoldali restaurációt. Viszonylag zökkenőmentesen lezajlott ez Ofal átépítés, kicserélődött az RB szekció.(Közben jöttek újabb lyukak, de ilyen a popszakma). Viszont ha nem húztunk volna 2 RB-t, akkor tavaly kellett volna sokkal több cap-et áldozni veteránokra. (a legolcsóbb részlegünk egyébként pont ez a szekció. Olcsóbb, mint a spec team...). Ras-I meg kezdőnek lett szánva, csak lesérült. Jobban nézett volna ki a sec, ha egészséges... (remélem nem lesz Wheatley 2.0)

Idén nagyobb hangsúly juthat a védőkre. Legalábbis remélem, hogy JMD miatt nem kell olyan posztokra húzni, amik késznek tűnnek.
Mielőtt elmennék esszé irányába, gyorsan leírom, hogy mit is akartam ezzel mondani. Kellenek nekünk az extra pickek, hogy jobban tudjuk váltogatni az újoncokat, kevésbé fájjon, ha valaki bust lesz. Gyakorlatilag minden évben minimum két első és két második körös cetlink van. Az első körben, ha nincs kiszemelt emberünk a magasabbik első körösnél illetve a kiszemeltünk később is elérhető, gyorsan letradelünk. Legjobban a jövő évi 1.kör+2-3.körös idei cetlivel járunk. Mivel általában nincs 2-3 2.köröse senkinek, nem tudunk csak idei cetlire cserélni. BB meg nem fog 2 első köröst húzni, ha nem lát olyan játékost, akit nem bír otthagyni :).
Ma hajnalban arra számolok, hogy vagy kihátrálunk az első körből vagy CB-t húzunk...
és most hagyom abba, mielőtt teleírom az oldalt :)
2012. 04. 26. 12:57
non4m3
@Phyxius

kőkemény Russell garantált 30 misije, gondolom a 75%-át már eltapsolta :D
2012. 04. 26. 13:08
lipi
inkább 150-200% lesz az :). Nem is tudom hol olvastam, de kb az első évében akkora adósságba verte magát, hogy nem hittem el...
2012. 04. 26. 14:13
nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, de én kezdek aggódni Welker miatt!
Kezdem úgy érezni, hogy nem lesz megállapodás a csapat és közte!
+ ezek a twitter-es üzengetések nem biztos, hogy pozitívumot jelentenek!
2012. 04. 26. 17:48
non4m3
milyen twitter üzik?
2012. 04. 26. 18:15
McGinest vs. Welker

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4720914/mcginest-raps-welkers-approach

http://espn.go.com/blog/boston/new-england-patriots/post/_/id/4720933/welker-mcginest-go-back-and-forth

McGinest "ledívázta" West, amiért távol marad a minicamp-től, és figyelmeztette, hogy ez nem Patriots stílus, meg hogy ismerhetné a Pats hozzáállását az ilyesmihez: senki sem pótolhatatlan (mindenki feláldozható, így Welker is). Wes erre visszakérdezett a twitteren, hogy ugyan már Willie miért ment a Browss-hoz a Patriotsból. Mire McGinest: Erről beszéltem: Mindenki feláldozható a "Patriots Place"-en. (Ha jól értettem ;))
2012. 04. 26. 18:23
Mondjuk hajlamosak vagyunk néhányan abba a hitbe ringatni magunkat (én tuti;)) hogy némelyik kedvencünk más, és nem a pénz érdekli leginkább. De ez kőkemény üzlet. Sajna Meskó Zoli mondataiból is ez jött le, nála talán kicsit túlzottan is :(
Hozzászólás a(z) Ötödik éve: szerkesztőségi mock draft bejegyzéshez