Menetrend

Patriots 2013 mock draft követő

2013. 04. 06. 21:09
Szerző: Spigo
Kategória: Offseason 2013

A New England Patriots hivatalos honlapján folyamatosan követik, hogy a különböző mock draftok kit képzelnek el a csapathoz az első körös, 29. választói joggal. A tovább után a jelenlegi lista, illetve egy kis bemutató a legtöbbet emlegetett játékosokról. A cikk folyamatosan frissül majd.


A legtöbbször eddig védőfal játékost választottak az írók a Patriotsnak. Utánuk következnek az elkapók és a cb-k. Íme a legalább kétszer emlegetett játékosok:
 

Védőfal

DE Margus Hunt (SMU) – a Patriotshoz írta Daniel Jeremiah (NFL Network), Don Banks (SI.com), Gil Brandt (NFL Network)

Kiforratlan játékos még. 207 cm magassághoz 125 kg súly tartozik, így van még hova izmot felpakolni. Hosszú kezei vannak és méreteihez képest jól is mozog. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Azonban ez nem jön át a pályán, mert a mozgáskoordinációja nem az igazi, ha fociról van szó.

Megvan benne a pass-rush potenciál, de eléggé inkonzisztens. Gyorsan reagál a snapre és magas termetével, valamint hosszú kezeivel nagy teret ölel be és az irányítóhoz is odaérhet. Amikor ez nem sikerül, akkor is lezárja a passz sávokat. Jó pár passzt ütött le a levegőből és rúgásokat is blokkolt az egyetemen (10 mezőnygólt, ami NCAA rekord és 7 extra pont rúgást). A legnagyobb gyengesége, hogy magasan játszik. Túl közel vannak a lábai és nem megy elég mélyre, így nem elég stabil és könnyű célpont a támadófal embereknek, akik könnyen kibillentik.

Ugyanez a helyzet a futás ellen is. Nagy potenciál van benne, de sokat kell vele dolgozni, hogy megérje az első kört. A nepatriotsdraft.com 6.2-es osztályzatot adott neki, azonban a mock draft szakik többre értékelik ezek szerint.

Jeremiah szerint, a méretei ellenére Hunt posztja a bal oldali defensive end egy 4-3-as védelemben. Őt tekinti a draft wild card-jának és megjegyzi, hogy óriási plusz, hogy rúgásokat is képes blokkolni. Megemlíti még, hogy Bill Belichick nem fél kockázatot vállalni és ez a választás bőven kifizetődő lehet.

Banks szerint, mivel Talibot a Patriots újraigazolta, így a cb poszt hátrébb került fontosságban a drafton. Ő is megemlíti Hunt méreteit, amiket Belichick általában nagyon szokta értékelni, valamint a blokkolt rúgásokat.

Brandt szintén a méretekkel az erővel és a gyorsasággal magyarázza az első kört a drafton. És persze a blokkolt rúgásokat.


DT Sylvester Williams (North Carolina)
– Scott Wrights (Draft Countdown), Will Brinson (CBS Sports)

Őt DoM jóvoltából már megismerhettétek.

Wrights úgy gondolja, hogy a DE poszt tavalyi erősítése után, itt az idő, hogy a Patriots a védőfal belseje felé irányítsa figyelmét. Szerinte Williams még mindig nem kapja meg azt a figyelmet és elismerést, amit megérdemelne. Gyors és erős, ráadásul nagyon jó ösztönei vannak. Folyamatosan dolgozik a pályán, sosem áll le.

Brinson Williams sokoldalúságát emeli ki, ami fontos szempont Belichicknél. Williams 3-4-ben és 4-3-ban is simán megállja a helyét és ez elég lehet a kiválasztásához.


DT Kawann Short (Purdue)
– Pat Kirwin (CBS Sports), Charlie Campbell (WalterFootball)

Nagyszerű magasság és tömeg. Nagyon jó az első lépése a snap után. Erős, biztos lábakon áll és elég nehéz eltolni csak egy emberrel. Viszont kondicionális problémái lehetnek, ami miatt csak 30-35 játékra lehet csak elég meccsenként.

Egyértelmű tehetség és ha képes meccsről meccsre az összes pályán töltött játék során folyamatosan teljes erőbedobással játszani, igazán értékes játékosa lehet a csapatának mind a passz, mind a futás ellen. Nagyon nagy előnye, hogy 3-tech és 5-tech pozícióban is megállja a helyét.

Kirwin szerint az egyetlen dolog, ami Short ellen szólhat, az ő maga. Sokat fejlődött az évek során, abban, hogy ne lazsáljon meccs közben és a Senior Bowl-on játszott 70 play is azt mutatja, hogy fejlődőképes. Kirwin egy gappes passz rusherként tekint Shortra.

Campbell is a belső pass rush miatt választja Shortot a Patriotshoz. Kiemeli, hogy a Purdue sok kiváló védőfal játékost nevelt már ki a ligának és Short lehet következő a sorban. Short idén 43-szor szerelt, 15,5 szerelése a line of scrimmage mögött történt, volt 7 sackje, 4 passz blokkja, 4 rúgás blokkja és egy kiharcolt fumble-je.


Elkapók

WR Keenan Allen (California) – Football Nation, Erik Galko (Sporting News NFL)

Őt Paul43 mutatta be itt az oldalon, ami itt olvasható.

A Football Nation azt írja, hogy hiába cserélte le a Patriots Amendolára Welkert, még mindig hiányzik egy igazi playmaker az elkapóknál. Allen lehet az, aki akár top 15-ös választás is lehetne, ha nem lennének gondjai a térdével.

Galko egészen odáig megy, hogy Allen a draft legjobb elkapója és kiválóan illeszkedne a Patriots elkapó gárdájába Amendola, Hernandez és Gronkowski mellé. 


WR DeAndre Hopkins (Clemson)
– DraftTek.com, Tony Santorsa (NEPatriotsDraft.com)

Ő is megtalálható ugyanabban a cikkben, mint Keenan Allen itt a patriots.hu-n.

DraftTek.com-on azt írják, hogy Hopkins a leginkább NFL-kész elkapó a drafton és a pontos route-jai és azoknak a száma tökéletes célponttá teszik a Patriots számára. Azonnali megoldás lenne X elkapóként Lloyd helyén. A 6 láb 1-es elkapó gyorsabb annál, mint amit sokan gondolnak róla és pontos routjaival sokszor kerül a cb-k mögé.

Santorsa szerint is azonnal hatással lehet a csapat eredményességére Hopkins, mert biztos kezű és nagyon jól tudja használni a testét.


WR Justin Hunter (Tennessee)
– Akbar Gbajabiamila (NFL.com), Mel Kiper (ESPN)

Huntert Paul43 ebben a cikkben mutatta be.

Gbajabiamila azt írja, hogy Brady hasznára lenne egy a pályát vertikálisan bejátszani tudó magas elkapó, mint Hunter.

Kiper is a magasságát és gyorsaságát emeli ki Hunternek, valamint azt, hogy majdnem 1,100 yardot sikerült elérnie idén a Tennesse-ben.


CB-k

CB Desmond Trufant (Washington) – Charles Davis (NFL.com), Matt Smith (NFL.com), Rob Rang (NFLDraftScout.com), Dane Brugler (NFLDraftScout.com)

Akik cb-t választanának a Patriotsnak, a legtöbben Desmond Trufant-ot látják New Englandben játszani. Nincs még egy olyan játékos, akit többször tettek a Patriotshoz, mint Trufant. Őt szintén Paul43 mutatta be acornerbackes cikkben.

A legtöbben a Senior Bowl héten mutatott teljesítményét emelik ki, illetve azt, hogy 4 éven keresztül játszott Washingtonban kiválóan. Van még mit csiszolni a technikáján, de gyorsan kezdővé válhat és a Patriotsnak kell cornerback, hiszen Dennard helyzete bizonytalan, míg Talib csak egy évig van New Englandben biztosan.A teljes táblázat itt tekinthető meg.

 

 

Hozzászólások

2013. 04. 06. 21:35
loop80
Nagyon szeretném Hunt-ot Pats-mezben látni!

Tényleg van még vele "pluszmunka", de ha jó alany a tanuláshoz, valamint magára pakol még 10 kg izmot (és nem lassulna le tőle), nem állíthatja meg senki a srácot...
2013. 04. 06. 21:36
loop80
jav.: (és nem lassul le tőle)
2013. 04. 06. 21:40
Hunthoz csak annyi kiegészítést, hogy a Senior Bowl edzései alapján jelenleg tényleg csak arra lehet használni, hogy majd blokkol mezőnygólt, vagy elakad a kezeiben, karjaiban valahogy a passz. Borzasztó képzetlen, nulla a technikája, túlzással fogalma sincsen, hogy mi történik körülötte a pályán és mit/hogyan kellene csinálni.

Legjobb esetben a harmadik kör végétől lefelé húzható project. Az, hogy egyáltalán felmerül a neve az első körben, csak azt mutatja, hogy mennyire gyenge az idei draft.

A védőfal közepébe Sylvester Williams, Hankins, Short is sokkal jelentősebb prospect 3tech posztra.
2013. 04. 06. 22:30
loop80
Nem első körös "anyag", ez szentigaz. Ettől függetlenül nekem szimpatikus, és a hibái javíthatóak. Meg aztán, van nekünk egy irányítónk, aki 6/199-es volt anno, aztán... :)
2013. 04. 07. 20:36
daelaci
A hasonlat nem túl szerencsés, mert Brady már a draftolása pillanatában gyakorlatilag tökéletes technikával rendelkezett, Hunt pedig a posztján fellelhető játékosokhoz képest technikailag nulla. Több éves munkával esetleg lehet belőle valamit kihozni, de az első körös pick rá áldozása egyértelmű túlzás lenne. Az első körben olyan játékost kéne választani, akit már az első meccsen nyugodt szívvel a pályára lehet küldeni, Hunt nem ilyen.
2013. 04. 06. 22:21
cescf4
személy szerint egyik WR-ért sem vagyok oda, inkább védő falban húznék embert, kérdés ki marad a 29. helyre
2013. 04. 07. 20:17
cspeti98
Én se húznék WR-t az első körben.Én inkább Swope-ot vagy Dobson-t választanám, de sztem még Denard Robinsonban is van fantázia.
2013. 04. 07. 02:56
Tzimisce
trade down. Az alapján, amit láttam, igazán csak egy DT kéne, a többit megoldjuk kukázásból, sőt még talán azt is.
2013. 04. 07. 09:54
daelaci
Ha Dennardot lesittelik akkor a jelenlegi keret alapján Arringtonnak kell szélen játszania, ami nem túl sok jót jelent nekünk. CB-t mindenképpen kell még szereznünk.
2013. 04. 07. 20:58
Tzimisce
Akkor valóban kell. Mikor derül ki, hogy mennyit ül?
De egyébként minden posztra van elég ember, csak depth kell, ami viszont megoldható későbbi körökből is.
2013. 04. 07. 21:59
daelaci
Elvileg április 11-én lesz a tárgyalás.
2013. 04. 07. 10:02
Boston
Én nem igazán szeretem az idei DT classt Floyd, Star és Richardson kivételével, de ők nem lesznek bent mire mi jövünk.
Hunt mozgása maga az antifootball. Én nem vagyok szakértő, biztos rengeteg potenciál van benne, de amit most látni az inkább ijesztő, mint biztató...
Sylvester nekem nagyon egyoldalú játékos az első körhöz, ráadásul 24 éves.
Kawann Short nekem egyszerűen lustának tűnik, ami azért bosszantó mert zseniális képességei és adottságai vannak. De ezen a szinten egyszerűen nem lehet alibizni fél mérkőzéseket.
Ha már az első körben kell húzni, akkor én DT helyett sokkal jobban örülnék egy romboló LDE-nek, legfőképp Cornellius Tank Carradine-na, Datone Jones-nak, esetleg Okafornak.
2013. 04. 07. 10:28
A mostani draft egyik nagy pozitívuma, hogy kevés pickje van a csapatnak és annyira szerény a felhozatal a kb. top50 között, hogy a legjobb opció az első körben még mindig az lehet, hogy kockáztatni egyet Carradine térdével. Azt nem tudom, hogy Armsteadtől mi várható, de nem lennék boldog, ha még egy évet a Love, Deaderick, Pryor IR-en, trióval kellene végigszenvedni 3techben
2013. 04. 07. 12:30
Boston
Igazad van, de ezen az FA piac megnyitásakor kellett volna gondolkodni...
2013. 04. 07. 10:58
roger
NFLPA fizetési sapka oldala
https://www.nflplayers.com/reports/RunPublicReport.aspx?report=top51
2013. 04. 07. 11:27
Burkus
Ez a jelenlegi cap room? A Browns-nak még mindig 33M dollárja van elkölthető?
2013. 04. 07. 11:33
daelaci
Hát nem kapkodják el az igazolásokat az biztos.
2013. 04. 07. 14:41
roger
2013. 04. 07. 15:07
Vicente
Rossz hir Gronkrol :(Vege a 6 hetes antibiotikum kurajank, de ugy nez ki a fertozes meg nem mult el. Mielott kicserelik a femlapot a karjaban meg kell varni, h elmuljon. Ha nem tunik el nem lesz kesz szezonkezdetre... :(
2013. 04. 07. 15:40
Egyelőre túl sok a feltételezés a cikkben, és az sem segíti a hitelességét, hogy Ron Borges az egyik írója.

Egész történet alapja sem biztos:

"az orvosok nem biztosak, hogy a fertőzés megszűnt"

Úgy tűnik a helyzet messze van az ideálistól. Sajnos. Bár már az első törés utáni gyors pályáraküldéssel kísértette a sorsot a csapat.
2013. 04. 07. 18:25
Gordon
nem vagyok orvos de az egész egy vicc kategória..egy kéztörésről beszélünk a 21.században...
2013. 04. 07. 21:07
Burkus
A Boston Globe - ami azért általában megbízható hírforrás - szintén erről ír és arról, hogy amennyiben nem következik változás a következő héten, akkor újabb, a 4. műtét következik, ami kétségessé teszi, hogy a szezonra bevethető lesz-e. A műtét során valószínűleg eltávolítják a második lemezt, mert az okozza a fertőzést.

Egyetértek az előttem szólóval, ez elég nevetséges történet kezd lenni. Nekem életemben összesen 15 törésem volt, - döntő része sportsérülés, - közte komplikáltabbak is, mint térdtörés, de az akkori magyar traumatológia simán sportképesre összerakott. Itt vagy valami oltári bénázás történt annak érdekében, hogy a PO-ra bevethető legyen vagy Gronk injury prone-ja nagyon rossz, ami a jövőre nézve nem sok jót ígér. Sztem mindkettő.
2013. 04. 07. 22:04
dartib83
pedig amikor bulizott Gronk, akkor egész szépen csillapította a karjával az esést :(
2013. 04. 07. 23:14
TMR
Akkor be volt érzéstelenítve ;-)
Egyébként tényleg szomorú történet ez. A PO miatt megkockáztatták a nyári felkészülést és a következő idény elejét. Nem jött be.
2013. 04. 08. 08:34
Arsenal
Burkus jól mondtad, téged a felkészült, korszerű és világszínvonalú magyar egészségügyben gyógyítottak, ezért neked meg sem kottyant 15 törés. Ezután még mondja valaki nekem, hogy Gronk nem sérülékeny. Igen is sérülékeny, sőt nagyon lassan gyógyuló játékos, ezzel a vezetőségnek is mindenképpen számolni kell. Sajnos egyre több hiányposzt képződik a csapatban. Egy jó Pass-rush, mélységi elkapó, olyan elkapó, akit a széleken is be lehet vetni, sőt most már TE is kell talán. Honnan!!!?
2013. 04. 08. 11:14
Lucius
Szerzzük meg Moss-t és TO-t WR.-nek. Ketten együtt még mindig tudnánakl annyit, mint a tavalyi Branch-Lloyd páros.
2013. 04. 08. 11:30
én a Jerry Rice/Marvin Harrison párost preferálnám...
2013. 04. 08. 15:36
pat68
Veterán minimumért?
2013. 04. 08. 15:54
Lucius
2013. 04. 09. 20:09
Raschy
szerintem nagyban fog a draft függeni Dennard büntetésétől is.
2013. 04. 14. 16:12
DM
sziasztok áááh még mindig azt nézem,hogy az nfl.com.-on a draft tracker.-ben ennyi pick.-el mihez fogunk kezdeni másnak meg annyi van,hogy dúskál benne hát igen ezért kellett a vakegér Ochot,meg a viselkedészavaros Big Al.-t idehozni a büdös nagy semmiért....
Hozzászólás a(z) Patriots 2013 mock draft követő bejegyzéshez