Menetrend

Patriots 2013 mock draft követő

2013. 04. 06. 21:09
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

A New England Patriots hivatalos honlapján folyamatosan követik, hogy a különböző mock draftok kit képzelnek el a csapathoz az első körös, 29. választói joggal. A tovább után a jelenlegi lista, illetve egy kis bemutató a legtöbbet emlegetett játékosokról. A cikk folyamatosan frissül majd.


A legtöbbször eddig védőfal játékost választottak az írók a Patriotsnak. Utánuk következnek az elkapók és a cb-k. Íme a legalább kétszer emlegetett játékosok:
 

Védőfal

DE Margus Hunt (SMU) – a Patriotshoz írta Daniel Jeremiah (NFL Network), Don Banks (SI.com), Gil Brandt (NFL Network)

Kiforratlan játékos még. 207 cm magassághoz 125 kg súly tartozik, így van még hova izmot felpakolni. Hosszú kezei vannak és méreteihez képest jól is mozog. Nagyon jó adottságokkal rendelkezik. Azonban ez nem jön át a pályán, mert a mozgáskoordinációja nem az igazi, ha fociról van szó.

Megvan benne a pass-rush potenciál, de eléggé inkonzisztens. Gyorsan reagál a snapre és magas termetével, valamint hosszú kezeivel nagy teret ölel be és az irányítóhoz is odaérhet. Amikor ez nem sikerül, akkor is lezárja a passz sávokat. Jó pár passzt ütött le a levegőből és rúgásokat is blokkolt az egyetemen (10 mezőnygólt, ami NCAA rekord és 7 extra pont rúgást). A legnagyobb gyengesége, hogy magasan játszik. Túl közel vannak a lábai és nem megy elég mélyre, így nem elég stabil és könnyű célpont a támadófal embereknek, akik könnyen kibillentik.

Ugyanez a helyzet a futás ellen is. Nagy potenciál van benne, de sokat kell vele dolgozni, hogy megérje az első kört. A nepatriotsdraft.com 6.2-es osztályzatot adott neki, azonban a mock draft szakik többre értékelik ezek szerint.

Jeremiah szerint, a méretei ellenére Hunt posztja a bal oldali defensive end egy 4-3-as védelemben. Őt tekinti a draft wild card-jának és megjegyzi, hogy óriási plusz, hogy rúgásokat is képes blokkolni. Megemlíti még, hogy Bill Belichick nem fél kockázatot vállalni és ez a választás bőven kifizetődő lehet.

Banks szerint, mivel Talibot a Patriots újraigazolta, így a cb poszt hátrébb került fontosságban a drafton. Ő is megemlíti Hunt méreteit, amiket Belichick általában nagyon szokta értékelni, valamint a blokkolt rúgásokat.

Brandt szintén a méretekkel az erővel és a gyorsasággal magyarázza az első kört a drafton. És persze a blokkolt rúgásokat.


DT Sylvester Williams (North Carolina)
– Scott Wrights (Draft Countdown), Will Brinson (CBS Sports)

Őt DoM jóvoltából már megismerhettétek.

Wrights úgy gondolja, hogy a DE poszt tavalyi erősítése után, itt az idő, hogy a Patriots a védőfal belseje felé irányítsa figyelmét. Szerinte Williams még mindig nem kapja meg azt a figyelmet és elismerést, amit megérdemelne. Gyors és erős, ráadásul nagyon jó ösztönei vannak. Folyamatosan dolgozik a pályán, sosem áll le.

Brinson Williams sokoldalúságát emeli ki, ami fontos szempont Belichicknél. Williams 3-4-ben és 4-3-ban is simán megállja a helyét és ez elég lehet a kiválasztásához.


DT Kawann Short (Purdue)
– Pat Kirwin (CBS Sports), Charlie Campbell (WalterFootball)

Nagyszerű magasság és tömeg. Nagyon jó az első lépése a snap után. Erős, biztos lábakon áll és elég nehéz eltolni csak egy emberrel. Viszont kondicionális problémái lehetnek, ami miatt csak 30-35 játékra lehet csak elég meccsenként.

Egyértelmű tehetség és ha képes meccsről meccsre az összes pályán töltött játék során folyamatosan teljes erőbedobással játszani, igazán értékes játékosa lehet a csapatának mind a passz, mind a futás ellen. Nagyon nagy előnye, hogy 3-tech és 5-tech pozícióban is megállja a helyét.

Kirwin szerint az egyetlen dolog, ami Short ellen szólhat, az ő maga. Sokat fejlődött az évek során, abban, hogy ne lazsáljon meccs közben és a Senior Bowl-on játszott 70 play is azt mutatja, hogy fejlődőképes. Kirwin egy gappes passz rusherként tekint Shortra.

Campbell is a belső pass rush miatt választja Shortot a Patriotshoz. Kiemeli, hogy a Purdue sok kiváló védőfal játékost nevelt már ki a ligának és Short lehet következő a sorban. Short idén 43-szor szerelt, 15,5 szerelése a line of scrimmage mögött történt, volt 7 sackje, 4 passz blokkja, 4 rúgás blokkja és egy kiharcolt fumble-je.


Elkapók

WR Keenan Allen (California) – Football Nation, Erik Galko (Sporting News NFL)

Őt Paul43 mutatta be itt az oldalon, ami itt olvasható.

A Football Nation azt írja, hogy hiába cserélte le a Patriots Amendolára Welkert, még mindig hiányzik egy igazi playmaker az elkapóknál. Allen lehet az, aki akár top 15-ös választás is lehetne, ha nem lennének gondjai a térdével.

Galko egészen odáig megy, hogy Allen a draft legjobb elkapója és kiválóan illeszkedne a Patriots elkapó gárdájába Amendola, Hernandez és Gronkowski mellé. 


WR DeAndre Hopkins (Clemson)
– DraftTek.com, Tony Santorsa (NEPatriotsDraft.com)

Ő is megtalálható ugyanabban a cikkben, mint Keenan Allen itt a patriots.hu-n.

DraftTek.com-on azt írják, hogy Hopkins a leginkább NFL-kész elkapó a drafton és a pontos route-jai és azoknak a száma tökéletes célponttá teszik a Patriots számára. Azonnali megoldás lenne X elkapóként Lloyd helyén. A 6 láb 1-es elkapó gyorsabb annál, mint amit sokan gondolnak róla és pontos routjaival sokszor kerül a cb-k mögé.

Santorsa szerint is azonnal hatással lehet a csapat eredményességére Hopkins, mert biztos kezű és nagyon jól tudja használni a testét.


WR Justin Hunter (Tennessee)
– Akbar Gbajabiamila (NFL.com), Mel Kiper (ESPN)

Huntert Paul43 ebben a cikkben mutatta be.

Gbajabiamila azt írja, hogy Brady hasznára lenne egy a pályát vertikálisan bejátszani tudó magas elkapó, mint Hunter.

Kiper is a magasságát és gyorsaságát emeli ki Hunternek, valamint azt, hogy majdnem 1,100 yardot sikerült elérnie idén a Tennesse-ben.


CB-k

CB Desmond Trufant (Washington) – Charles Davis (NFL.com), Matt Smith (NFL.com), Rob Rang (NFLDraftScout.com), Dane Brugler (NFLDraftScout.com)

Akik cb-t választanának a Patriotsnak, a legtöbben Desmond Trufant-ot látják New Englandben játszani. Nincs még egy olyan játékos, akit többször tettek a Patriotshoz, mint Trufant. Őt szintén Paul43 mutatta be acornerbackes cikkben.

A legtöbben a Senior Bowl héten mutatott teljesítményét emelik ki, illetve azt, hogy 4 éven keresztül játszott Washingtonban kiválóan. Van még mit csiszolni a technikáján, de gyorsan kezdővé válhat és a Patriotsnak kell cornerback, hiszen Dennard helyzete bizonytalan, míg Talib csak egy évig van New Englandben biztosan.A teljes táblázat itt tekinthető meg.

 

 

HozzászólásokHozzászólás a(z) Patriots 2013 mock draft követő bejegyzéshez