Menetrend

Patriots által kiszemelt újoncok 1.

2018. 03. 09. 15:06
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Hírek

Ebben a cikksorozatban próbáljuk követni azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy a leendő újonc játékosok közül kik azok, akiket a Patriots szemmel tart a draft előtt.

Chase Litton

Chase Litton eddig nem kapott nagy figyelmet az idei draft eseményei alatt. Ez egy részről várható volt. Ő egy nagyon kicsi iskolában, a Marshallban játszott és nem produkált kiugró számokat, amikkel az ilyen helyzetben lévő játékosok fel tudják hívni magukra a figyelmet. De úgy tűnik, hogy a sors is azt akarja, hogy lekerüljön a draftboardokról. A Pro Day szerdán volt, éppen egy hatalmas vihar közepén, ami megbénította a keleti partot. Tony Pauline, a Draftanalyst.com szakértője jelentette, hogy több csapat is kénytelen volt kihagyni az eseményt az időjárás miatt. Így csak egy maroknyian látták, ahogyan az irányító kifut a hazai gyepre.

Litton

Pauline szerint a New England Patriots, a Dallas Cowboys, a Cleveland Browns és a Washington Redskins voltak jelen a bemutatón. „Litton egy 75 dobásból álló, előre összeállított sorozatot mutatott be, amiből csak 3 dobást rontott el”. Nyilvánvaló, hogy a Pro Day messze nem olyan, mint az NFL mérkőzés, de a 96%-os passzpontosság eléggé impresszív yardmennyiség lenne egy éles mérkőzés alatt.

Littonnak elég jól sikerült, hogy meggyőzze az NFL csapatokat arról, hogy készen áll egy profi csapat vezetésére. NFL testfelépítéssel rendelkezik, a 6’5” magasságával és 232 fontos súlyával. A karja elég erős ahhoz, hogy NFL-ben is tudjon dobni. De emellett viszont pontossági problémákkal küzdött, hiszen főiskolai szinten soha nem sikerült neki 62,3%-nál pontosabban dobnia és emellett dobott 14 interceptiont jegyzett seniorként. Az NFL csapatok számára az is visszatartó erő lehet, hogy Litton junior éveiben 3-9-es győzelmi mutató tud felmutatni. Egy Amerikai Konferenciás csapatnak nagy fegyvertény lenne egy NFL irányító, de fontos kiemelni, hogy a Marshall soha nem volt olyan magasságokban Litton irányítása alatt, mint elődje, Rakeem Cato alatt.

Litton egy projektjátékos. A csapatoknak meg kell érteniük, hogy neki időre van szüksége a tanuláshoz, egy tapasztalt irányító mögött. A Pro Day-en megjelenő csapatok közül, a Patriots és a Cowboys az a két csapat, akik ezt jelen pillanatban megtehetik ezt. A Browns a jelenlegi irányítóhelyzetében nyilvánvalóan nem teheti meg, hogy tanulásra való körülményeket biztosítson a fiatal irányítónak. Litton egyelőre még nyers tehetség ahhoz, hogy az NFL-ben játsszon. Az ő NFL jövője attól függ, hogy olyan helyre kerüljön, ahol megfelelő képzésben részesíthetik őt.

Forrás: 247sports.com


Leighton Vander Esch

A Patriots 2017-es front seven gyengélkedésének oka a bekövetkező sérülések és a megfelelően tehetséges játékosok hiánya volt. A jövő irányítójának és Stephon Gilmore cornerbackpárjának megtalálása mellett a Patriots legfontosabb feladata a front seven megerősítése a drafton. Az egyik tehetség, a Boise State linebackere, Leighton Vander Esch felhívta magára a figyelmet a NFL Combine-on mutatott teljesítményével. Valószínűleg az NFL-ben középső linebackerként fog pályára lépni. Az esetleges draftolása megadhatja azt a rugalmasságot, amivel Don’a Hightower edge rusherként tudná segíteni az egység pass rush-át. Ehhez az kell, hogy a Patriots úgy döntsön, hogy Vander Esch lesz az akire felhasználják az első körös draftjogot.

Leighton

Leighton Vander Esch Combine testméretei:
Magasság: 6 ’4
Súly: 256 font
Karhossz: 33 7/8 hüvelyk
Kézméret: 9 3/4 hüvelyk
40 yardos futés: 4,65 másodperc (a linebackerek között holtversenyben a 14. legjobb)

Vander Esch a jelentések szerint informális jelleggel már találkozott a Patriots csapatával a Combine alatt. Így kijelenthető, hogy van némi érdeklődés a Patriots vezetősége részéről.

A játékos az elmúlt szezonban összesen 141 szerelést jegyzett, 4 sacket szerzett, 4 passzelütése volt és 4 kiharcolt fumble került fel a neve mellé. Ennek köszönhetően ő lett a Mountain West Év védője díj nyertese. Vander Esch hasznos tagja volt a Boise State csapatának a Mountain West Championship Game-ben, ahol ő lett az MVP a mérkőzésen bemutatott 16 szerelésének és a játékot lezáró labdaszerzésének köszönhetően.

A Combine alatt mutatott teljesítménye és mutatott lendülete a korábbi Bears védőre, Brian Urlacherre emlékeztet, aminek köszönhetően az első kör végére jósolják őt a szakértők. Emiatt várhatóan kemény versenyben lesz a Patriots, ha meg akarják szerezni a játékost az első kör végén a 31. választási jogukkal.

Forrás: 247sports.com

Hozzászólások

2018. 03. 09. 16:29
cspeti98
Ha már draft, csináltam ma egy mockot, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
31: R1P31
QB LAMAR JACKSON
LOUISVILLE
43: R2P11
LB LEIGHTON VANDER ESCH
BOISE STATE
63: R2P31
RB RASHAAD PENNY
SAN DIEGO STATE
95: R3P31
EDGE DUKE EJIOFOR
WAKE FOREST
136: R4P36
LB SHAQUEM GRIFFIN
CENTRAL FLORIDA
205: R6P31
DL NATHAN SHEPHERD
FORT HAYS STATE

Ha valaki más is szeretne mockolni, akkor itt tudtok draftolni, van egy csomó board:
www.fanspeak.com/ontheclock
2018. 03. 09. 17:44
balimate
Nagyon sok negatív észrevételt olvastam Jacksonnal kapcsolatban. Én nagyon nem örülnék neki,ha őt húznánk QB-k közül :S
2018. 03. 09. 21:12
cspeti98
Nem szabad mindent elhinni, amit írnak, a filmet kell megnézni, mert az nem hazudik. :)
Nézzük a pozitívumokat:
-Erhardt-Perkins rendszerben játsszott, ez ugyanaz amit a Patriots futtat.
-A playbookjukban volt egy csomó olyan play, ami a miénkben is benne van.
-Jackson ezeknél a passzoknál volt a leghatékonyabb.
-Képes a szemével manipulálni a védőket.
-Félelmetesen atletikus, így képes meghosszabbítani a játékokat, lehet rá optionöket hívni, viszont ritka, hogy mindenáron lábon akarja megoldani a helyzetet.
-Alapvetően jó döntéseket hoz, a turnoverei nem rossz döntésekből jönnek.
-PLAYMAKER
Lássuk a negatívumokat, mert nyilván nincs tökéletes prospect:
-Néha leragad egy célpontnál, de előfordul az is, hogy túl gyorsan megy végig rajtuk és feleslegesen indul meg futva.
-A pontosságával akadnak problémák (főleg mozgásból, de azért leírják, hogy zsebből nem tud passzolni), de folyamatosan fejlődött és ez a rossz mechanikájának tudható be, nincsenek fizikai hátrányai, minden passzt meg tud dobni.
-A pontatlansága miatt viszonylag sok turnovere volt, de ezek száma is csökkent.
És végül lássuk a “kamunegatívumokat”:
-Vannak akik szerint WR-t kéne játszania, mert túl kicsi. Tőlük megkérdezném, hogy Daltonból miért nem akartak elkapót csinálni.
-Vannak akik a pontossága miatt akarnak belőle WR-t csinálni, oké legyen, de akkor Josh Allen meg váltson TE pozícióra.
Nyilván felmerülhet a kérdés, hogy miért csak a rosszat halljuk, de ennek is egyszerű oka van. Jackson menedzsere az édesanyja és ők szándékosan távol maradnak a médiától, ezért nem nyalják körbe, mint Josh Allen (ha ezért be tudjuk húzni 1/31-en, akkor majd küldök virágot anyukának :D) Mayock se hülye, nem azért írja Allent 1/1-re, mert annyira jó (legalábbis szerintem látott már annyi QB classt, hogy nem ír ilyeneket magától), jó pénzt kap érte.
2018. 03. 09. 16:55
topin
Jackson óriás reach nekünk 1/31-n. DE,LB,CB,OT inkább jöjjön ott.
Az előző 2 választás fényében Penny kihúzása is érthetetlen a második végén.

A védelemre kell ebből a 3 pickből minimum kettőt elhasználni, és a harmadikat max QB-ra. De QB-t húzhatunk a harmadikban is talán. Ennyire "magasan" felesleges RB-t húzni, pláne a mi rendszerünkhöz.

Vander Esch kb kizárt hogy 2 kör közepén bent legyen..ahogy szerintem Griffin sem lesz elérhető a negyedikben. De mindkettőnek örülnék ha nálunk kötne ki! Pennyt is szívesen látnám, de azt nem tudom, hogy lehetne 3. kör után megkaparintani, így ez nem reális.
2018. 03. 09. 17:14
nszgergo
+1
nem vmi reális h elérhetőek az adott játékosok ott :/
mondjuk azért tudnék örülni a két LB-nek :)
2018. 03. 09. 17:23
cspeti98
Pedig direkt nehézre állítottam, hogy ne essenek sokat a játékosok. :) LVE az, aki szerintem nem túl reális, ő szerintem már 1/31-re se csúszik le, de például Griffin értékét jelenleg senki nem tudja megmondani, a scoutok is vitatkoznak rajta. Szerintem GM-függő a dolog, ha valaki látja benne a playmakert, akkor kiviszi a második körben akár, ha nem akkor meg simán lecsúszhat a 6.-ig.
2018. 03. 09. 17:27
nszgergo
jaja
én is most csinálom,
de túl jól sikerült
bárcsak így menne a valódi drafton is :) :)
2018. 03. 09. 17:19
cspeti98
Minden picknél figyeltem arra, hogy “értéken” jöjjön, szóval csak azért nem húzok valakit, mert need. 1/31-re nem volt bent olyan DE, aki megérte volna, Key volt bent egyedül aki komolyabb név, de ő szerintem egy sima speed rusher, akinek 43-ban nem tudnék helyet találni, a CB posztot szerintem FA-n oldjuk meg, ahogy az OT poszttal se hiszem hogy gond lenne, LB-ből meg 3 kedvenc is bent volt (LVE, Jefferson és Carter) szóval ott szinte biztos voltam benne, hogy bent marad valaki a 9ers pickig. Jackson tökéletesen illik a Pats rendszerébe és hatalmas playmaker, aki simán lehet a következő franchise QB, így nem árt ha van rá 5. éves opció. Én bírom Laulettát, Falkot meg az összes többi hátsókörös QB-t, de Jackson teljesen más kategória.
Pennynél DE-n gondolkoztam még, de Ejioforon kívül nem nagyon volt olyan, aki tetszett volna, ő pedig eléggé lent volt a boardon, így meg mertem kockáztatni Pennyt.
2018. 03. 09. 18:55
topin
CB posztnál kire gondolsz FA-ról?

OT-t feltételesen írtam a resign opcióktól függővé téve.

LB,DE sokkal nagyobb prioritás D-t elnézve, mint a QB poszt. Hoyerrel a padon 2 évig én nem gondolom, hogy első kört erre pazarolnánk, ilyen needek mellett. Akkor inkább letrade, ha nem lenne értelmes játékos ezekre a posztokra. És az így kapott picken is jöhetne QB. Szerintem CB is opció amúgy, amíg nincs megoldva FA-ról.

Neveket felesleges írni ki ment ki és ki maradt bent, már látva kiket lehet húzni hátrébb, nem valami nagy realitás van a draftmotorban.

Griffint kizártnak tartom, hogy csúszni fog harmadik napig. Lesz GM aki felkapja, ebben egészen biztos vagyok. Ha meg tévedek, akkor húzzuk be mi hátsó körökben:)
2018. 03. 09. 21:13
cspeti98
CB posztra nekem Sherman és Robey-Coleman a befutó, esetleg Colvin ha nem kér sokat. Ha mindegyikről lemaradunk, akkor CB draft is játszik, ott az a kérdés, hogy Rowe a vezetőség szemében CB2 vagy slot CB.

A draftmotorral alapvetően nincs baj, a problémát az okozza, hogy ahány ember annyi draft board van (én a Bleacher Reportosat használtam, az eddigi tapasztalataim alapján ez tűnik a legjobbnak)és a needek megitélése is változik, de még így is a fanspeakest tartom a legjobb mock draft játéknak, mert a valósághoz ez áll a legközelebb (ha megfelelő boardot választunk). Sajnos itt trade opció nincs, ez a legnagyobb hátránya.

Alapvetően egyetértek azzal, hogy luxus az első körös QB pick, de nálam LJ az egyetlen, akiért megérné (most ne számoljunk azzal, hogy Rosen idáig esik, mert nem fog). Annak meg egyszerűen nem tudnék örülni, ha húznánk egy DE-t, jelen esetben Keyt, aki szvsz nem ér ennyit, de needre jön.
2018. 03. 09. 17:25
petyus33
QB Lauleta is célkeresztben volt/van.
2018. 03. 09. 17:25
nepats
31: R1P31
CB ISAIAH OLIVER
COLORADO
43: R2P11
LB LEIGHTON VANDER ESCH
BOISE STATE
63: R2P31
TE MIKE GESICKI
PENN STATE
95: R3P31
QB KYLE LAULETTA
RICHMOND
136: R4P36
LB SHAQUEM GRIFFIN
CENTRAL FLORIDA
2018. 03. 09. 17:43
balimate
AZ első 4 pick ha összejönne, akkor én már elégedetten dőlnék hátra :D De úgy érzem ez csak álom :/
2018. 03. 09. 18:19
szabo.mark
Sziasztok,

ehhez mit szóltok:

31: R1P31
LB RASHAAN EVANS
ALABAMA
43: R2P11
DL TAVEN BRYAN
FLORIDA
63: R2P31
CB KAMERON KELLY
SAN DIEGO ST
95: R3P31
LB LEIGHTON VANDER ESCH
BOISE STATE
136: R4P36
DL B.J. HILL
NC STATE
205: R6P31
DL DU'VONTA LAMPKIN
OKLAHOMA
2018. 03. 09. 18:43
topin
Vander Esch harmadik körig csúszik, ott komoly hiba van a rendszerben:)
2018. 03. 09. 21:14
cspeti98
A draftmotor rendben van, a draft boardon van hátrébb LVE, vannak olyan szakik, akik szerint McClellin 2.0 ezért 70.-80. hely környékére teszik. Mondjuk azt érdemes megkérdőjelezni, aki a scoutinggal odáig jut, hogy fehér Boise State védő, komolyan még a poszt se egyezik, Mekkelek edge rusher volt egyetemen.
2018. 03. 09. 22:10
Increay
31: R1P31
LB LEIGHTON VANDER ESCH
BOISE STATE
43: R2P11
CB JAIRE ALEXANDER
LOUISVILLE
63: R2P31
EDGE HAROLD LANDRY
BOSTON COLLEGE
95: R3P31
RB NICK CHUBB
GEORGIA
136: R4P36
QB KYLE LAULETTA
RICHMOND
205: R6P31
WR JAKE WIENEKE
SOUTH DAKOTA STATE

Na gyorsan én is összedobtam egyet... :)
Hozzászólás a(z) Patriots által kiszemelt újoncok 1. bejegyzéshez